FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 maart 2006

Cruciale proef voor Airbus' nieuwe jumbojet

Icoon VervoerDe nieuwe jumbojet van Airbus, de A380, ondergaat komende zondag in Hamburg een cruciale proef. Die dag wordt er getest hoeveel mensen het toestel binnen 90 seconden kunnen verlaten, in complete duisternis.

Aan de hand van die resultaten bepalen de luchtvaartautoriteiten hoeveel passagiers de A380 mag gaan vervoeren. Aan het einde van dit jaar staat de eerste officiŽle vlucht met het megavliegtuig gepland. Singapore Airlines zet het vliegtuig als eerste op een commerciŽle vlucht in. In het begin van 2007 volgen Emirates en Qantas.

Met behulp van een aantal infraroodcamera's zullen 16 specialisten de ontruiming volgen. Airbus heeft ruim 1100 vrijwilligers voor de test opgeroepen. De vliegtuigbouwer verwacht minimaal 750 mensen binnen de 90 seconden te kunnen evacueren, maar hoopt er zelfs op, om 850 personen uit het toestel te krijgen. De specialisten hebben waarschijnlijk een aantal dagen nodig om de resultaten te onderzoeken.

A380
De nieuwe Airbus A380

Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupAjax - PSV is het affiche van de finale van de Gatorade Cup, de nationale beker. Beide ploegen plaatsten zich na verlengingen. Ajax ten koste van Roda JC (4-1); PSV tegen AZ (2-0).

PSV ontdeed zich na verlengingen van AZ: 2-0. Het duel kenmerkte zich niet door veel kansen: beide ploegen speelden berekenend. Een welgemikt afstandsschot van Simons bracht PSV vlak voor het einde van de eerste verlenging op voorsprong. Logischerwijs verhoogde AZ hierna de druk, maar echte mogelijkheden kreeg de nummer twee van de Eredivisie niet. FarfŠn bezegelde uit een counter het lot van AZ.

Ajax rekende, eveneens in de verlengde speeltijd, af met Roda JC: 4-1. Ondanks de royale marge koersten de Amsterdammers lange tijd af op eliminatie. Een omhaal van Huntelaar in blessuretijd zorgde voor de 1-1. Een half uur daarvoor zette Oper de bezoekers op voorsprong, na een fout van Maduro. Roda JC was na het doelpunt van Huntelaar hevig gedemoraliseerd en werd overlopen in de verlenging. Twee treffers van Babel en nog eentje van Huntelaar beslisten het duel.

De finale vindt plaats op zondag 7 mei. Plaats van handeling is traditiegetrouw de Kuip. Mocht PSV de landstitel veroveren, hetgeen verre van denkbeeldig is, dan spelen de Eindhovenaren drie weken geen officiŽle wedstrijd vůůr de bekerfinale.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van PSV - AZ

Hier tref je een verslag aan van Ajax - Roda JC

-----
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag Ajax - Roda JC

Ajax heeft na verlengingen Roda JC verslagen in de halve finales van de Gatorade Cup: 4-1. De Amsterdammers ontsnapten dankzij een wonderschone goal van Klaas Jan Huntelaar aan uitschakeling in de reguliere speeltijd.

Ajax verwelkomde de comeback van Juanfran, Hedwiges Maduro en Hatem Trabelsi, hetgeen een aanzienlijke verkleining van het aandeel minderjarigen betekende. Wel was er opnieuw een plaatsje ingeruimd voor de zestienjarige Vurnon Anita. Sekou Cissť vierde zijn rentree bij Roda JC, na een lange schorsing. Andres Oper kreeg de voorkeur boven Cristiano.

Gedurende het eerste bedrijf had Ajax het overwicht. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Klaas Jan Huntelaar was het eindstation van een mooie aanval, maar de voormalige spits van SC Heerenveen rondde net niet af. Roda JC speelde zeer afwachtend en liet het initiatief aan Ajax. Het positiespel van de nummer vier van de Eredivisie kenmerkte zich echter door slordigheid. Huntelaar stond te vaak op een eiland en ook corners boden geen soelaas. Vlak voor rust kreeg Roda haar grootste kans: Oper ontweek de buitenspelval, maar Stekelenburg redde bekwaam.

Roda JC putte kennelijk moed uit dit moment, want aan het begin van de tweede helft speelde het meer naar voren. Met name Sekou Cissť manifesteerde zich met enkele goede acties. De 0-1 ontstond echter na een gelukje, dankzij een groteske fout van Maduro. De international speelde de bal tekort terug op Stekelenburg en Oper profiteerde. Ajax – ondertussen met Charisteas en GalŠsek in de ploeg – ging opportunistischer spelen na het tegendoelpunt.

Een kwartier voor tijd zette Blind alles op de aanval, getuige de entree van Ryan Babel. Roda verdedigde zeer bekwaam, zo fungeerden Saeijs en Kah als baken. Op het middenveld had Cziommer bovendien de regie in handen. Roda kreeg via Cissť een uitgelezen mogelijkheid op het vervroegd veiligstellen van een finaleticket, maar de kwikzilverachtige aanvaller schoot op Stekelenburg. Ajax’ slotoffensief leverde onverwacht de gelijkmaker op. Huntelaar deed dat op onbeschrijflijke wijze. Met zijn rug naar het doel verlengde hij al omhalend een lange bal; perfect in de hoek.

Ajax behield vervolgens het momentum en Babel maakte aan het begin van de eerste verlenging de 2-1. De jonge aanvaller schoot kiezelhard binnen na sterk voorbereid werk van Charisteas. Een gedemoraliseerd Roda kwam er niet meer aan te pas, al zag het een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Babel besliste in de 106e minuut de confrontatie, via een snelle uitbraak. Na een combinatie met Charisteas (die sterk inviel) tekende Huntelaar zelfs voor de 4-1.

Ajax - Roda JC 4-1 NV

61. Oper 0-1
90+4. Huntelaar 1-1
94. Babel 2-1
106. Babel 3-1
109. Huntelaar 4-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 26.449
Geel: Lindenbergh, Juanfran, Trabelsi (Ajax), Lachambre (Roda JC)


Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Vermaelen, Maduro ( 76. Babel), Juanfran, Lindenbergh, Anita ( 60. GalŠsek), Boukhari ( 60. Charisteas), Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Roda JC: Kujovic, Senden ( 96. Leemans), Saeijs, Kah, Lachambre, Cziommer, Van Dijk, Sťrgio ( 90+2. Cristiano), BŲdŲr, Oper ( 85. Sonko), Cissť.

Meer PlayStation 3 details bekend

Phil Harrison heeft zijn keynote-speech gegeven op de Gamers Developers Conference en zoals verwacht heeft de PlayStation 3 ook zijn opwachting gemaakt, net als de PSP en natuurlijk ook de PlayStation 2.

Eťn van de speerpunten van zijn toespraak is de online-mogelijkheden van de PlayStation 3. Het online-netwerk van Sony zal de ontwikkelaars zelf een hoop vrijheid geven. Net als Xbox Live zal het netwerk ook videochat bevatten, berichten versturen is mogelijk en ook pop-ups over de status zijn aanwezig. Waar Sony ook naar toe wil gaan is een online-distributie systeem. Er zullen games online komen te staan die vervolgens naar de harde schijf gedownload kunnen worden en vanaf daar gespeeld worden. Of dit gaat om volledige games, of iets als Xbox Live Arcade was niet helemaal duidelijk. Wel verwees hij de bezoekers naar deze website: http://us.playstation.com/beyond/

Een goede toevoeging aan Xbox Live is de marketplace, en Sony gaat dit op een andere manier aanpakken. In games kunnen speciale in-game shops komen vanwaar de speler extra content kan downloaden. Games zoals MotorStorm en F1 zullen zulke in-game shops bevatten. Volgens Phil zal in-game advertising erg belangrijk worden voor de PS3.

Natuurlijk kwam ook de wereldwijde launch eventjes aan bod en Sony zal de PS3 echt wereldwijd lanceren, dus ook de Aziatische regio's buiten Japan en AustraliŽ zullen in november de beschikking krijgen over de PS3. Het nieuwe formaat Blu-Ray zal ook zorgen voor meer wereldwijde launches van games. Doordat er meer data op een Blu-Ray disc past kunnen publishers alle talen op ťťn disc kwijt en daardoor eerder een game wereldwijd uitbrengen.

Het belangrijkste van de PS3 zijn natuurlijk de games en Phil liet een aantal real-time demo's zien van onder andere MotorStorm en Warhawk (helaas nog geen beelden). Hij vertelde ook dat Warhawk in ieder geval speelbaar zal zijn op de E3 die in mei zal plaats vinden. Een nieuwe Ratchet and Clank zit er ook aan te komen , net als een next-gen Singstar met downloadbare songs en de mogelijkheid om video's en photo's digitaal te distributeren. Verder waren er nog een aantal tech-demo's te zien, waaronder een auto die helemaal aan kleine stukjes werd geschoten. Dit schijnt de basis te zijn voor een nog onbekende game die wordt ontwikkeld door Sony London Studios.

Ook de PSP en de PS2 kwamen eventjes aan bod. Over de PSP had Phil te vertellen dat er binnenkort downloadbare games beschikbaar zullen komen; waaronder oude PS1 games, maar ook nieuwe games. Via de PSP zal het ook mogelijk worden om content te bekijken welke op de PS3 staat. Over de PS2 was hij kort maar krachtig: de PS2 is voorlopig nog niet afgeschreven en zal nog jarenlang games krijgen. Waaronder God of War II die begin 2007 zal moeten verschijnen en speelbaar zijn op de E3.

Met dank aan netto_m en nipeng voor het submitten van dit nieuws

Risico op hart/vaatziekten eerder te bepalen

Icoon WetenschapEen professor, verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, heeft een bloedtest ontwikkeld waarmee in een zeer vroeg stadium kan worden bepaald of een persoon een vergroot risico op hart- en vaatziekten heeft. De test is op meer dan 3.000 bloedmonsters toegepast. Daaruit bleek dat personen met een verhoogd geoxideerd LDL-cholesterolgehalte een groot risico lopen om binnen tien jaar een hart- en/of vaatziekte te krijgen, zelfs als de 'gewone' LDL- en HDL-cholesterolwaarden normaal zijn. Het onderzoek bevestigt eveneens dat LDL-cholesterol extra schadelijk wordt wanneer het geoxideerd is.

"Al een tijd bestond het vermoeden dat LDL, de zogenaamde 'slechte' cholesterol, op zich niet slecht is. Proefdierexperimenten toonden aan dat het wel een rol speelt bij het ontstaan van hart- en vaatziekten wanneer het geoxideerd is. We ontwikkelden een test om dit op te sporen en samen met het National Institute of Aging in Maryland toonden we als eersten aan dat geoxideerd LDL in het bloed het risico op een hartinfarct voorspelt", aldus de onderzoeker in de Campuskrant, het tijdschrift van de universiteit. "Uit de test blijkt dat bij een heleboel mensen van wie de LDL- en HDL- cholesterolwaarden volledig normaal zijn een verhoogd geoxideerd LDL wordt opgespoord. Andere factoren spelen dus ook een rol, onder meer obesitas (overgewicht, red.) en type II-diabetes".

De test laat ook een duidelijk verband zien tussen een ongezonde levenswijze en verhoogde waarden van de geoxideerd LDL-cholesterol in het bloed. Risicogroepen zijn onder meer personen met overgewicht en rokers. "Het goede nieuws is dat vermageren of een gezonde levenswijze, zelfs na een hartinfarct, het geoxideerd LDL verlaagt", zegt de professor nog. Het zal nog wel een tijdje duren voordat de test commercieel beschikbaar is. De Leuvense onderzoekers ontwikkelden een commerciŽle testkit en zijn nu op zoek naar grote firma's om de kit verder te ontwikkelen.

Cholesterol
Er bestaan meerdere typen cholesterol. HDL-cholesterol (het 'goede') verwijdert een teveel aan cholesterol uit de vaatwanden en voert dit af naar de lever die het verwerkt en uitscheidt via de gal.
LDL-cholesterol (het 'slechte') brengt cholesterol richting de cellen en de vaatwanden, die het gebruiken voor celprocessen.
De verhouding HDL:LDL bepaalt of LDL zich afzet aan de vaatwanden (en zo hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken) of gewoon door HDL wordt afgevoerd.
Drogisterijketens zoals de Etos verkopen kant-en-klare cholesteroltests waarmee de hoeveelheid LDL- en HDL-cholesterol in je bloed bepaald kan worden.

Deze informatie is medisch gezien verre van volledig. Mocht je vermoeden dat er problemen zijn met je cholesterol, neem dan contact op met een arts.

Conflict UEFA/FIFA versus G14 loopt op

Het botert steeds minder goed tussen de G14 en de voetbalorganisaties UEFA en FIFA. De UEFA wil donderdag de steun van de 52 lidstaten afdwingen om zo een blok te vormen tegen de G14.

Eerder deze week eiste de G14, een groep van 18 Europese topclubs, een bedrag van 860 miljoen euro voor geleden schade door het uitlenen van hun topspelers aan nationale elftallen. Dit bedrag zou beschouwd moeten worden als compensatie voor opgelopen blessures, die zich hebben voortgedaan bij internationale wedstrijden in de afgelopen tien jaar. Daarnaast zou de G14 ook mee willen delen in de winsten, die gemaakt worden op EK's en WK's.

UEFA-president Johansson heeft nu een motie opgesteld waarin de nationale bonden volledig dienen in te stemmen met huidige Europese voetbalstructuur en (internationale) competities. De kans is miniem dat deze motie tijdens de algemene vergadering op donderdag verworpen gaat worden. De nationale bonden vrezen macht en geld te verliezen aan de Europese topclubs (waaronder Ajax en PSV), die samen de G14 vormen.

Oud-international Michel Platini, behorend tot het uitvoerend Bestuur van de UEFA had het volgende commentaar: "De G14 wordt gedreven door hebzucht. Ze zijn alleen maar op nog meer geld uit. Voetbal is voor de G14 een manier om geld te maken. De UEFA heeft een andere filosofie. Wij willen ook geld verdienen, maar investeren de winsten liever in het aanleggen van voetbalvelden en in jeugdvoetbal dan in een klein groepje rijke clubs."

Helemaal toppie!

Regeren is vooruitzien, wordt er altijd gezegd, maar kennelijk is 'niet regeren' ook vooruitzien. Althans zo wordt er in Wageningen geredeneerd, waar de stichting 'Ons Pardon' asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet vallen alvast een inkomen, begeleiding en woonruimte geeft.

Volgens Ons Pardon is het vrij duidelijk dat er straks een links kabinet komt (met een minister op de plek van Verdonk die wel over een hart beschikt) en daarmee ook een pardonregeling. Dat is natuurlijk een klasse actie van deze stichting en wat het nog mooier maakt: de gemeente Wageningen ondersteunt de actie van de stichting. Kijk dat is nou echt helemaal toppie!

Allemaal wel tegen het zere been van Verdonk natuurlijk. Ach wat zielig, ik hou m'n ogen bijna niet meer droog. Verdonk kennelijk ook niet want de gemeente Wageningen mag ťťn en ander binnenkort komen uitleggen in Den Haag. Kansloze missie van Verdonk overigens, want Wageningen weet zich nog precies aan de wet te houden.

Ook Sluiter uigeschakeld in Miami

Raemon Sluiter is al in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Miami uitgeschakeld. Sluiter had niets in te brengen tegen de Olympisch kampioen, de Chileen Nicolas Massu: 6-4 6-3. Eerder verloor Brenda Schultz-McCarthy, maar dan bij de vrouwen.

De eerste game brak Sluiter al op. Hij werd namelijk al gelijk gebroken en dat resulteerde uiteindelijk in het verlies van de eerste set. Ook in de tweede set nam Massu snel een dubbele break voorsprong. Sluiter wist de achterstand nog wel te verkleinen tot 5-3, maar moest zich daarna gewonnen geven.

Er is nog een tennisster actief in Miami, namelijk Michaella Krajicek. Zij komt uit tegen Zi Yan uit China.

Politie ontdekt wietplantage met 18.000 planten

Icoon BinnenlandsDe Hengelose politie heeft vandaag in het nabijgelegen dorpje Beckum een grote wietplantage ontdekt. In de ruimte waren 18.000 planten aanwezig. "Het gaat om zeer professionele wietteelt met een straatwaarde van ruim 1 miljoen euro", aldus een woordvoerster van de politie, vandaag.

De plantage was ondergebracht in het voormalige zalencentrum Annink Pot. In de ruimte werd vorig jaar door de politie al een illegaal casino opgerold. De politie kwam de wietplantage op het spoor na een tip van energieleverancier Essent. Het bedrijf bemerkte een enorme stijging van het energieverbruik in het pand. Er zijn geen aanhoudingen verricht en ook kon de politie niet zeggen hoe lang de plantage al in gebruik was.

Met dank aan robinotten voor de submit.

Uitslag PSV - AZ

Ondanks alle commotie rond Guus Hiddink en zijn toekomst, moest er vanavond natuurlijk wel gewoon gevoetbald worden. Er stond namelijk een echte topper op het programma: PSV - AZ. De halve finale eindigde in 2-0 voor PSV. Pas na verlenging scoorden Simons en FarfŠn.

In de opstellingen van beide teams waren een paar bijzonderheden te ontdekken: zo verkoos Hiddink Lucius boven Reiziger en begon bij AZ Huysegems als rechtsbuiten en niet Meerdink. In het begin van deze halve finale had PSV het meeste balbezit en dat mondde na vijf minuten meteen al meteen uit in een grote kans voor FarfŠn. Na het doorkoppen van Vennegoor of Hesselink kwam FarfŠn oog in oog te staan met AZ doelman Henk Timmer, maar de PSV-spits werkte de bal over het doel. Ondanks de overmacht van de Eindhovenaren, was er in de tiende minuut de eerste kans voor AZ. Nadat Schaars op de linkerflank een goede loopactie en een scherpe crosspass tevoorschijn toverde, miste Stijn Huysegems de bal voor open doel.

Daarna leek de op papier spectaculaire wedstrijd een beetje vast te lopen, maar in de 21e minuut moesten de Alkmaarders hun hart vasthouden na een mooi uit de lucht genomen afstandschot van Cocu, en een altijd gevaarlijke vrije trap van verdediger Alex. Beide keren redde Timmer AZ van een achterstand. Na twintig kansloze minuten, was er in de 40e minuut een overduidelijke schwalbe van PSV-linksback Ball, maar toch werd er door PSV en haar aanhang om een penalty geschreeuwd. Scheidsrechter Weegereef nam de goede beslissing door niet te fluiten voor de valpartij. De redelijk saaie eerste helft eindigde in het goed gevulde Philips-stadion in een 0-0 stand.

De tweede helft begon met een wijziging in het elftal van PSV: de matig spelende Jason Culina werd vervangen door Ismael Aissatti. Op een paar kleine kansjes na, werden we in de tweede helft, die gelijk opliep, niet getrakteerd op hoogstaand voetbal, terwijl dat aan het begin wel werd verwacht. In een poging om het offensief van PSV wat meer op gang te krijgen, nam Hiddink de beslissing om Konť te laten vervangen door de Amerikaan Beasley. De eerste grote kans van de tweede helft was pas in de 80e minuut voor AZ-spits Arveladze, die na een sierlijke actie, om de PSV verdediging heen, de bal in het zijnet schoot. Daarna was het AZ dat het initiatief en balbezit overnam. Uit dat initiatief ontstond in de 90e minuut de tweede kans voor Arveladze, maar PSV-doelman Gomes verrichtte een goede redding op het schot van de Georgiaan. Praktisch meteen daarna werd er door Weegereef afgefloten en konden PSV en AZ zich op gaan maken voor de verlenging.

Na twaalf redelijk rustig verlopen minuten, bracht Timmy Simons PSV fantastisch op voorsprong. De middenvelder nam een hoge bal vanaf ongeveer 20 meter in ťťn keer op de wreef, en plaatste hem prachtig achter Henk Timmer. De tweede helft van de verlenging werd begonnen met twee wissels aan de kant van AZ: Opdam eruit, de Zeeuw erin en van Galen eruit, Koevermans erin. Koevermans kreeg meteen een goede kans door van een afstand op goal te schieten, maar PSV-doelman Gomes redde goed. Niet ver daarna was er een mooi afstandschot van Huysegems, dat net over de lat ging. AZ speelde aanvallend, maar gaf daarom achterin veel weg. Als gevolg van het slordige verdedigen wist FarfŠn een counter van PSV met een beetje mazzel goed af te ronden: 2-0, PSV in de finale.

PSV-AZ 2-0
103' Simons
119' FarfŠn

Scheidsrechter: Weegereef
Gele kaarten: Schaars, Jaliens

Opstellingen:

PSV: Gomes, Lucius, Alex, Addo, Ball, Culina (45' Aissati), Simons, Cocu (115' Varynen), FarfŠn, Vennegoor of Hesselink, Konť (79' Beasley)

AZ: Timmer, Jaliens, Opdam (115' de Zeeuw), Mathijssen, de Cler, Landzaat, van Galen (105' Koevermans), Schaars, Huysegems, Arveladze, Perez (105' Steinsson)

Miami: Schultz onderuit

Brenda Schulz heeft opnieuw niet de eerste ronde van een Masterstoernooi overleefd. De veterane moest in Miami haar meerdere erkennen in Samantha Stosur.

Stosur zegevierde met 6-3 en 6-3. De Australische ging zeer zorgvuldig met haar kansen om: vijf van de tien breakpunten werden benut. Schultz daarentegen zette slechts twee van de negen breakmogelijkheden om. In Indian Wells struikelde Schultz, bezig aan een comeback na zes jaar afwezigheid, eveneens over de eerste horde. MichaŽlla Krajicek kruist morgen de degens met Zi Yan.

Testdag 22-03-2006

Vandaag is er getest op maar liefst vier verschillende circuits. In het totaal zetten acht teams elf coureurs in. McLaren, Honda en Toyota kwamen met twee coureurs in actie, en de andere vijf teams elk met een rijder.

Op Vallelunga zette Anthony Davidson de snelste tijd neer. Hij was wel zo’n drie tienden langzamer dan gisteren. De andere coureur die op het Italiaanse circuit in actie kwam was de andere Honda-testcoureur, James Rossiter. Hij was bijna anderhalve seconde langzamer dan zijn landgenoot.

Op Valencia kwamen David Coulthard en Williams-testcoureur Narain Karthikeyan in actie. De Brit was de snelste van de twee, met een tijd van 1:12.917. De IndiŽr was bijna een seconde langzamer.

Op het Franse circuit Paul Ricard kwamen vandaag de meeste coureurs in actie. Van de zes was Renault-testcoureur Heikki Kovalainen de snelste. McLaren-testrijder Pedro de la Rosa zette de tweede tijd neer. De derde plek werd ook ingenomen door een tester, namelijk Robert Kubica van BMW. Vandaag werd er gereden op de baanvariant 3E-SC. Opvallend was dat Gary Paffett kwam in actie kwam met een V10.

Op Fiorano reed Ferrari-testcoureur Luca Badoer zijn rondjes. Door het slechte weer heeft men besloten om vandaag regenbanden te gaan testen. Hij reed 50 rondjes op de lange versie van het Italiaanse circuit, en 12 op de korte. Uiteindelijk kwam hij tot een tijd van 1:03.198.

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1A. DavidsonHonda1:16.040-67
2J. RossiterHonda1:17.608+1.56835

Uitslag testdag Valencia:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1D. CoulthardRed Bull Racing1:12.917-82
2N. KarthikeyanWilliams1:13.897+0.98079

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1H. KovalainenRenault1:04.466-161
2P. de la RosaMcLaren-Mercedes1:04.866+0.400169
3R. KubicaBMW Sauber F1 Team1:04.970+0.504144
4G. PaffettMcLaren-Mercedes1:05.874+1.40871
5R. ZontaToyota1:06.311+1.84579
6R. SchumacherToyota1:07.060+2.59440

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeamTijdRonden
1L. BadoerFerrari1:03.19862

WTCC tweede testdag Monza

Vandaag is de tweede en laatste testdag van de WTCC in Monza verreden. Op de afsluitende dag was de huidige kampioen, Andy Priaulx, in zijn BMW 320si het snelst.

Ook vandaag kwamen net als gisteren 34 coureurs in actie. BMW liet met 2:00.688 de snelste tijd noteren voor de Alfa Romeo's van Salvatore Tavano en Augusto Farfus. De Nederlander Tom Coronel zette met zijn Seat de zesde tijd neer en was hiermee de snelste Seat rijder.

PosCoureurMerkTijd
1 Andy Priaulx BMW 2:00.688
2 Salvatore Tavano Alfa Romeo 2:01.173
3 Augusto Farfus Alfa Romeo 2:01.237
4 JŲrg MŁller BMW 2:01.247
5 Marcel Costa BMW 2:01.396
6 Tom Coronel SEAT 2:01.398
7 Alessandro Balzan Alfa Romeo 2:01.500
8 Emanuele Naspetti BMW 2:01.540
9 Stefano D'Aste BMW 2:01.643
10 Peter Terting SEAT 2:01.747
11 Jordi Genť SEAT 2:01.750
12 Alessandro Zanardi BMW 2:01.812
13 Dirk MŁller BMW 2:01.815
14 Gianni Morbidelli Alfa Romeo 2:01.827
15 Simone Iacone BMW 2:01.951
16 Adriano De Micheli Alfa Romeo 2:01,964
17 Nicola Larini Chevrolet 2:02.105
18 Alain Menu Chevrolet 2:02,353
19 James Thompson SEAT 2:02.588
20 Rickard Rydell SEAT 2:02.647
21 Pierre-Yves Corthals Honda 2:02.692
22 Robert Huff Chevrolet 2:02.750
23 Jens Edman Peugeot 2:02.828
24 Luca Rangoni BMW 2:02.892
25 Emmet O'Brien BMW 2:03.185
26 Yvan Muller SEAT 2:03.234
27 Gabriele Tarquini SEAT 2:03.317
28 Gianni Calabrese SEAT 2:03.329
29 Riccardo Romagnoli Alfa Romeo 2:03.368
30 Ryan Sharp Honda 2:04.350
31 JirŪ JanŠk Alfa Romeo 2:04.440
32 Stefano Valli BMW 2:04.664
33 Diego Romanini BMW 2:05.549
34 Davide Roda SEAT 2:05.697

Microsoft reageert op Xbox 360 hack

Op een blog van een aantal Microsoft-medewerkers is een officiŽle reactie verschenen op de hack die 'TheSpecialist' onlangs uitvogelde zodat de Xbox 360 gebrande games opstartte. Dit is wat Microsoft te zeggen heeft:
"[...]
The core security system has not been broken. However, it is reported that the authentication protocol between the optical disc drive and the console may be attacked, which if accurate could allow people to play illegally copied games. Our security team is aware of this and we are investigating potential solutions to this issue. The Xbox 360 platform was designed to be updated, and we are prepared to respond appropriately should any unauthorized activity be identified.

Everyone should keep in mind that Microsoft invests a great deal of time and effort to ensure that Xbox gamers enjoy the most powerful and exhilarating game experience available today. Genuine and unmodified Microsoft Xbox products provide gamers with the reliability, security, support and dynamic gaming experience that they expect. Microsoft works with a large group of legitimate business partners to sell and service genuine Microsoft Xbox products. Microsoft does not authorize or support any products or companies that modify or change the Xbox console in any way.
[...]"


Het komt er dus op neer dat de beveiliging van de Xbox 360 zelf niet is gekraakt, er zat alleen een foutje in de firmware van de DVD-speler. Echter, met de mogelijkheden van Xbox Live zal dit hopelijk zo snel mogelijk gepatched worden.

De maatschappij dat ben jij

Ze liep door de deur en kwam in een kleine kamer terecht. Ze kon tenauwernood nog het meisje ontwijken dat uit deze kamer gezwalkt kwam. Het meisje zag er bleek vertrokken uit en had zwarte kringen onder haar ogen. Snel keek ze in haar spiegeltje uit haar handtas en zag dat zij er nog wel goed uit zag en snel haalde ze die nare pluk uit haar gezicht.

In de kleine kamer stond maar 1 stoel en naast die stoel zat een wat oudere, gezette vrouw. "Ga maar zitten", zei de vrouw. Ze voelde haar hartslag omhoog gaan bij iedere stap die ze richting de stoel zette. Toen ze eenmaal zat, vroeg de vrouw: "Weet je zeker dat dit is wat je wilt, want als ik ben begonnen is er geen weg meer terug". Snel flitste er nog allerlei gedachten door haar hoofd, maar toen antwoordde ze toch vrij resoluut: "Ja ik wil dit nog steeds doen, het is speciaal voor mijn vriend". De vrouw verbaasde zich even, maar goed het wasniet haar zaak waarom dit meisje dit nou wilde doen voor haar vriendje.

Ze draaide zich om en pakte een stift om markeringen te maken op de arm van het meisje. Ze zag dat het arme kind kippenvel ervan kreeg. Nadat ze hiermee klaar was, pakte ze de naald en begon met haar werk. Op het moment dat de naald het lichaam van het meisje raakte, viel het arme kind flauw. Na een klein half uurtje kwam ze bij en de oude vrouw glimlachte. "Is het gelukt?", vroeg het meisje. De oude vrouw zei: "Zover ik kan zien is het prima gelukt", en wees naar de arm van het meisje waar nu een klein verband op zat.

Het meisje besloot nog even naar de stad te gaan. Even snel een kop chocolademelk drinken en een mooie kaart kopen voor haar vriend. Eenmaal thuis aangekomen schreef ze met haar geurpen de tekst erin die paste bij haar cadeau voor hem. Ze besloot nog even snel te kijken onder het verband op haar arm en wat ze zag stemde haar tevreden.

Later die week was ze al een keer bij haar vriend geweest, maar ze had hem nog niets durven te vertellen. Hij had gevraagd, nadat ze sex hadden gehad, waarvoor het verband was. Ze zei dat ze gevallen was en dat er een schaafwond onder zat. Lomp als hij altijd was, vroeg hij niet verder en stak een sigaret op.

Op een dag, het was een paar maanden nadat ze bij de oude vrouw was geweest, besloot ze het toch aan haar vriend te vertellen. De lompe boer had, nadat het verband weg was, zelfs niet naar haar arm gekeken. Het leek wel of die alleen oog voor haar had als hij geil was en haar wilde neuken. Nooit vroeg hij hoe het met haar ging of maakte hij een leuk complimentje. Nadat ze, op zijn eigen romantische manier, geneukt hadden, besloot ze hem de kaart te geven die ze een paar maanden terug had geschreven. Het viel haar op dat ze zelfs nu nog de appeltjesgeur van de geurpen kon ruiken. Hij keek blij verrast toen hij de kaart zag en, nadat hij hem geopend en gelezen had, pakte hij zijn schoen en gaf haar met zijn stalen neus een paar ferme tikken in haar gezicht. Het enige dat het meisje kon doen was lachen, tot hij haar slaap raakte en ze van haar stokje af ging.

De jongen kleedde zich snel aan, hij moest snel mensen op de hoogte stellen. Hij keek nog een keer naar de kaart, zuchtte diep en liet hem vallen. De kaart dwarrelde op de grond en bleef open liggen. Het meisje lag nog steeds in dezelfde positie op het bed, hevig bloedend uit de wonden op haar hoofd. Iedereen die nu de kamer binnen zou komen zou de boodschap kunnen lezen die op de kaart stond:

quote:

Hoi lieverd,

Ik weet dat je al maanden met Ramona neukt, daarom heb ik mij met aids besmet bloed laten infecteren. Ik hoop dat je je cadeau kan waarderen en dat die stomme stinkhoer nu ook aids heeft.

Kusjes,

moi

Bombardement voor de Vrede

Als het aan Bush ligt is zijn tournee door het Midden-Oosten nog niet ten einde. Na een succesvol optreden in Irak, staat nu Iran op het programma. De man die zijn vakantie afbrak om een wet te ondertekenen die euthanasie op Terri Schiavo, een vrouw die al vijftien jaar in coma lag, te verbieden; gij zult niet doden. De man die regeert met de bijbel, sloeg de pagina met de Tien Geboden om tijdens de tevergeefse zoektocht naar massavernietigingswapens in de Irakese zandbak. Diezelfde man dreigt nu, voor de vrede, om strategische doelen in Iran, buurland van Irak, te bombarderen.

Lees hier verder

LibiŽ weigert IsraŽliŽrs toegang tot land

Icoon BuitenlandsEen konvooi met gemengde geloven dat de Sahara doorkruist en naastenliefde verkondigt, werd vandaag geweigerd voor de grens van LibiŽ omdat er drie IsraŽliŽrs tussen zaten. In de groep waren naast de IsraŽliŽrs onder andere een Palestijnse student, een Iraanse filmmaker en de voormalige body-double van ťťn van Saddam Hoesseins zonen aanwezig.

Het konvooi genaamd "Breaking the Ice" werd uit LibiŽ geweerd onder het mom: "IsraŽl bestaat niet als een land, want dat is van de Palestijnen. We laten geen bezetters ons land betreden." De groep zal nu terugkeren naar Jeruzalem, het startpunt van hun tocht.

Ice Age 2: The Meltdown demo

Op WorthPlaying en Gamer's Hell is een demo te downloaden van het spel Ice Age 2: The Meltdown. Het spel is een action-adventure op basis van de gelijknamige film. In Ice Age 2: The Meltdown komen Manny, Sid en Diego erachter dat hun vallei binnenkort zal overstromen door de smeltende gletsjers. Samen met de sabeltandeekhoorn Scrat zoeken ze een weg naar veiliger oorden. Het spel zit vol mini-games.

In de demo kan je de eerste twee levels met Scrat spelen. Op zoek naar een eikeltje speelt hij gravend, snuffelend en zwemmend onbewust een grote rol in het verhaal. Ice Age 2: The Meltdown komt later deze maand uit op PC, PS2, Xbox, GameCube, DS en GBA.God of War II info

Vandaag heeft Sony God of War II officieel aangekondigd en deze game zal in het eerste kwartaal van 2007 voor de PS2 uitkomen. In het tweede deel wordt de hoofdrol wederom vervuld door Kratos. Dit keer gaat Kratos op zoek naar een manier om zijn lot te veranderen, iets wat zelfs geen god ooit gelukt is.

- Alle combo's uit het eerste deel zullen aanwezig zijn maar ook talloze nieuwe. Tevens krijgt de speler de beschikking over magic, die gebaseerd is op de elementen (wind, ijs e.d.)
- Veel nieuwe karakters uit de Griekse mythologie
- Meer en moeilijkere puzzels
- Meer levels, die gevaarlijker zijn en die meer behendigheid vergen

David Jaffe, de bedenker van God of War, is wederom nauw betrokken bij de ontwikkeling. Hij geeft toe dat bij games de meeste sequels het niveau van het eerste deel niet halen, maar is ervan overtuigd dat GoW 2 een uitzondering op de regel gaat worden.'Noord-Korea vermoordt gehandicapte baby's'

Icoon BuitenlandsNoord-Korea heeft geen geestelijk gehandicapte mensen omdat deze worden vermoord direct nadat ze zijn geboren. Dit beweert althans de Koreaanse dokter Ri Kwang-chol die is overgelopen uit het communistische land. Op een bijeenkomst van mensenrechtenactivisten vertelde hij vandaag dat deze moorden overal in het land voorkomen.

Het doden van geestelijk gehandicapten wordt aangemoedigd door de staat, zo zegt Kwang, teneinde de massa te zuiveren en mensen die "anders" zijn te elimineren. De activisten op de bijeenkomst roepen om die reden de Zuid-Koreaanse regering op de "zwijgende politiek" jegens het buurland te beŽindigen.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

FIA keurt voorstel over 2008 goed

Vandaag was er in Parijs overleg over de Formule 1 reglementen voor 2008. De FIA heeft ingestemd met het voorstel van haar president, Max Mosley.

Alle huidige Formule 1 teams zullen de gelegenheid krijgen zich tussen 24 en 31 maart 2006 in te schrijven voor de competitie van 2008. Wanneer de teams zich inschrijven, krijgen deze de gelegenheid samen met de FIA de reglementen voor 2008 door te nemen.
Als er wordt besloten grote reglementswijzigingen ten aanzien van de lay-out of het ontwerp van de auto's in te voeren, zullen deze wijzigingen voor 30 juni 2006 moeten worden goedgekeurd. Op deze manier wil de FIA de teams voldoende tijd geven om zich aan te passen aan de nieuwe regels. Alle andere reglementswijzigingen kunnen nog steeds op elk moment, wanneer de FIA dat nodig acht, worden ingevoerd.

Vijfjarige relatie kapot door fout in browser

Icoon OpmerkelijkEen relatie van vijf jaar is als een kaartenhuis in elkaar gezakt door toedoen van de Firefox-browser van Mozilla. Nadat een nietsvermoedende verloofde via Firefox erachter kwam dat manlief actief rondhing op diverse datingsites, hoefde ze hem niet meer.

De bedrogen vrouw heeft daarom melding gedaan van de privacy-bug op het daarvoor bestemde forum van Mozilla. Zonder dat ze er van wist had haar man datinggroepen bezocht op Firefox, en vervolgens de browser verwijderd in de waan dat ze er zo nooit achter zou komen.

Niets is minder waar, want toen de vrouw de browser opnieuw installeerde, bleek dat het oude profiel van haar vriend nog steeds aanwezig was. Via de wachtwoordenlijst kon ze de lidmaatschappen van verscheidene datingsites achterhalen.

Overigens neemt Mozilla de klacht heel serieus door te vertellen hoe je nu precies een browser helemaal verwijdert, en geeft bovendien advies: "Vraag hem wat hij echt wil in het leven. Wees open en eerlijk."

Met dank aan SlaadjeBla voor de submit.

Nibali wint tweede etappe Coppi en Bartali

De Italiaan Vincenzo Nibali heeft zijn eerste profzege geboekt in de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali. Met zijn etappezege neemt hij ook de leiding in het algemeen klassement over.

Solo kwam de 21-jarige renner van Liquigas als eerste over de streep, gevolgd op 20 seconden door de Wit-Rus Alexander Kuchinski. De groepssprint daaropvolgend werd gewonnen door Paolo Bettini. Dave Zabriskie, die als leider van start ging, eindigde als vier-na-laatste in een grote groep die ruim 22 minuten later arriveerde. Hierdoor gaat Vincenzo Nibali morgen in de derde etappe van start als leider in het algemeen klassement.

Lerares klaagt werkgever aan wegens stoel

Icoon Shocking De Britse lerares Sue Storer heeft haar voormalige werkgever aangeklaagd omdat ze tijdens haar werk gehinderd werd door haar stoel, die gÍnante scheetgeluiden maakte. Storer werkte als plaatsvervangend hoofd op een basisschool in Bristol, waar ze in september onslag moest nemen. De vrouw wil nu een schadevergoeding van ťťn miljoen pond zien.

De stoel van de 48-jarige Storer maakte 'scheetgeluiden' als er iemand op ging zitten. Voor de vrouw was deze stoel, vooral op ouderavonden, een bron van schaamte. Ze drong dan ook aan op een nieuwe stoel. De school weigerde echter haar stoel te vervangen. Dit terwijl de rest van het docentencorps wel nieuwe stoelen kreeg.

Volgens Storer maakten haar collega's ook seksistische opmerkingen en werd ze gepest. "Ik heb een zenuwinzinking gehad vanwege de ellende waar ik doorheen moest. Het is niet eerlijk als je op deze manier wordt behandeld", aldus de lerares, die besloten heeft dat ze nooit meer les gaat geven.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Ondergoed

MANCHESTER - De Britten zijn niet erg ijverig als het gaat om het wisselen van ondergoed. Uit een onderzoek van de universiteit van Manchester, waarvan de resultaten woensdag gepubliceerd zijn, blijkt dat een op de tien Britten drie dagen dezelfde onderbroek draagt.

Een op de twintig personen gaf zelfs toe de onderbroek binnenste buiten te keren om hem nog een langer aan te kunnen houden. Velen blijken parfum te gebruiken om de lingerie beter te laten ruiken.

Ik moest even slikken, toen ik dit bericht las. Ik ben getrouwd met een Brit en gelukkig leg ik elke avond zijn ondergoed klaar. Het is een ingeslopen gewoonte geworden, maar nu zie ik in, dat ik toen een wijs besluit heb genomen en misschien denken jullie wat een ouderwets mens, nou misschien, maar dan wel iemand die het zekere voor het onzekere neemt.

'Christen niet geŽxecuteerd maar psychisch gestoord'

Abdul RahmanDe 41-jarige Afghaan Abdul Rahman (foto), die in zijn land terechtstaat omdat hij zich als moslim bekeerde tot het christendom, wordt wellicht toch niet geŽxecuteerd. Het hooggerechtshof liet weten dat de verdachte mogelijk psychische problemen heeft en de rechtszaak daarom helemaal niet doorgaat. Ook de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Gianfranco Fini zegt indicaties te hebben dat de doodstraf niet zal worden opgelegd.

"Van wat mij is verteld, en ik heb geen reden daaraan te twijfelen, zal de doodstraf niet worden opgelegd", vertelde Fini dinsdagavond op de Italiaanse televisie, zonder dat hij inging op details. De politicus had eerder die dag de Afghaanse ambassadeur op het matje geroepen. Het hooggerechtshof in Afghanistan liet vandaag weten dat artsen Rahman momenteel onderzoeken. "Als blijkt dat hij een psychische aandoening heeft, zal hij niet berecht worden", reageerde een woordvoerder.

Amin Farhang, minister van Economische Zaken in Afghanistan, toonde zich in een kranteninterview verbolgen over de felle reactie van Duitsland, waar Rahman jarenlang heeft gewoond. "Wij mengen ons ook niet in interne aangelegenheden in de Bondsrepubliek en helemaal niet in nog lopende rechtszaken", stelde Farhang. De Duitse staatssecretaris PflŁger (Defensie) had in het dagblad Bild gewezen op het feit dat Duitsland militairen in Afghanistan heeft gelegerd om het tot een democratisch land te maken en niet om het mogelijk te maken dat op religieuze gronden de doodstraf wordt opgelegd. Fahrang: "Als Duitse politici indirect dreigen met terugtrekking van hun leger, grenst dat aan een vorm van chantage."

Volgens de minister moest de aanklacht die de familie van Rahman tegen hem had ingediend, wel in behandeling worden genomen. "Dat is het Afghaanse recht. Natuurlijk eisen fanatici in zo'n geval de doodstraf, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat die ook wordt opgelegd." Farhang zegt dat Rahman, die zestien jaar geleden christen werd, een eerlijk proces krijgt. Waarnemers in AFghanistan wijzen er echter op dat het Afghaanse Hooggerechtshof geldt als een bolwerk van conservatisme, terwijl de regering een veel gematigder koers vaart.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Jack van Gelder mag niet in musical van NOS

Jack van GelderDe NOS heeft Studio Sport-presentator Jack van Gelder verboden als 'special guest' mee te doen aan de show Musicals in Ahoy', die vanaf 17 tot en met 26 mei opgevoerd zal worden met onder andere Chantal Janzen, Anita Meijer, Stanley Burleson, Danny de Munk en Jamai. Van Gelder, fervent musicalliefhebber, kreeg onlangs tijdens het televisieprogramma TV-Toppers een rol in dit spektakel aangeboden. Hoewel Van Gelder graag wilde, moet hij op last van zijn werkgever het aanbod weigeren.

"Het past niet in Jacks werkschema", aldus Hoofd Sport van de NOS, Maarten Nooter. "De start van de show valt samen met de finale van de Champions League, en daarna moet hij zich voorbereiden op het WK in Duitsland. Zo gaat hij het Nederlands elftal volgen dat in retraite gaat in Zwitserland."

Volgens Van Gelder zijn de negen shows echter prima te combineren met zijn werk. "Als Nooter zegt dat het niet kan vanwege mijn werkschema, is dat een klinkklare leugen." Volgens de presentator is het verbod alleen gestoeld op de vrees dat het zijn imago aantast.

Nooter zegt dat hij zijn presentatoren inderdaad liever niet dergelijke frivole dingen ziet doen, omdat "een serieus journalist eigenlijk niet in zoiets thuishoort." Van Gelder: "En dat vind ik absolute onzin. Het zou ook voor de NOS pure winst zijn als ťťn van hun meest toonaangevende presentatoren laat zien dat hij ook nog iets anders kan. En Van den Ende (de producent van de show) zou me echt deze kans niet bieden als mijn zang niet om aan te horen is."

Van Gelder zegt zeer teleurgesteld te zijn in zijn werkgever. "Ik had verwacht dat ze zouden zeggen: 'gefeliciteerd, wat een geweldig aanbod. We komen naar je kijken.' Dan komt deze reactie wel heel koud op je dak." Van Gelder zegt zich wel bij het besluit neer te leggen. "Ik ga niet weg. Daarvoor heb ik het nog veel te veel naar mijn zin bij de NOS."

VVD Rotterdam wil niet met SP in college

Icoon PolitiekDe Rotterdamse VVD piekert er niet over om met de SP in een college te gaan zitten. Deze week liet de fractievoorzitter van de PvdA in Rotterdam Peter van Heemst weten een college van zijn partij met VVD, CDA en SP te opteren. Mark Harbers, VVD-fractievoorzitter, zegt: ''Ik kan niet begrijpen dat een ervaren politicus als Van Heemst van de PvdA een voorstel heeft gedaan om VVD en SP samen in een stadsbestuur te zetten. Ik heb me vrijwillig geŽrgerd door het partijprogramma van de SP te lezen. Er zijn alleen maar verschillen.''

Volgens Harbers verschillen de liberalen en de socialisten over vrijwel alle belangrijke zaken in Rotterdam van mening. De VVD wil dat de informateur zich gaat richten op een links college van PvdA, GroenLinks en SP. Zo'n coalitie zou een minimale meerderheid hebben van 23 zetels. De PvdA heeft er 18, de SP 3 en GroenLinks 2.

Een andere mogelijkheid zou nog zijn dat de PvdA of met CDA en SP iets gaat proberen, of geheel over rechts gaat met CDA en VVD (beiden 3 zetels). Maar wat de VVD betreft hoeft dat dus in eerste instantie niet bekeken te worden. Eerder liet Leefbaar Rotterdam (14 zetels) weten niet met de PvdA in het college te willen zitten, zodat een brede coalitie in de havenstad sowieso uitgesloten is.

Veuchelen wint Dwars door Vlaanderen

Frederick Veuchelen heeft de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. In de 204 kilometers lange koers bleef hij het jagende peloton na een 190 kilometer lange vlucht nipt voor.

Al na 25 kilometer demarreerden vier renners weg uit peloton, waaronder Veuchelen. De voorsprong van de vier bedroeg maximaal negentien minuten. Op de beklimmingen van de Eikberg, Oude Kwaremont en Patersberg trokken onder andere Boonen en Steegmans in het peloton steeds stevig door. Vooral Boonen liet zien dat hij klaar is voor de Ronde van Vlaanderen. Hij toonde op de hellingen meerdere malen zijn overmacht en reed zelfs enige tijd met zijn ploegmaat Van Impe voor het peloton uit.

Ondanks alle inspanningen bleven de twee koplopers voorop. Mede dankzij het afstopwerk wat Frank Vandenbroucke deed voor zijn ploegmaat Boucher. In de laatste kilometers reed Veuchelen zich los van zijn medevluchter en bleef het peloton in de laatste meters nipt voor. De derdejaars prof, die nog nooit op het podium stond in een profkoers, bleef Jeremy Hunt, winnaar van de sprint, met ťťn seconde voor. Tom Boonen werd vijfde. Beste Nederlander was Aart Vierhouten, op de tiende plek.

Uitslag Dwars door Vlaanderen:

#CoureurTijd
1.F. Veuchelen (Bel)5:12.09
2.J. Hunt (GBr)op 1"
3.L. Mondory (Fra)z.t.
4.N. Eeckhout (Bel)z.t.
5.T. Boonen (Bel)z.t.

Volledige deelnemerslijst DTM bekend

Vandaag is de officiŽle deelnemerslijst van de DTM voor het seizoen 2006 bekendgemaakt. Opvallend aan de lijst is, dat er geen coureur is met startnummer 1. Dit komt doordat Gary Paffett, door de titelwinst vorg jaar, hier recht op had. Hij rijdt dit jaar echter als testcoureur bij McLaren Mercedes in de Formule 1, en daarom is besloten startnummer 1 niet te gebruiken. De eerste race zal plaatsvinden op 9 april, op de Hockenheimring.

OfficiŽle deelnemerslijst DTM 2006:

Nr.CoureurTeamAuto
2 Bernd SchneiderVodafone AMG-Mercedes Mercedes-Benz
3 Jamie GreenSalzgitter AMG-Mercedes Mercedes-Benz
4 Martin TomczykAudi Sport Team Abt Sportsline Audi
5 Mattias EkstrŲmAudi Sport Team Abt Sportsline Audi
6 Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team Abt Audi
7 Tom KristensenAudi Sport Team Abt Audi
8 Mika HškkinenAMG-Mercedes Mercedes-Benz
9 Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes Mercedes-Benz
10 Jean AlesiStern AMG-Mercedes Mercedes-Benz
11 Alexandros MargaritisTruck Store AMG-Mercedes Mercedes-Benz
12 Christian AbtAudi Sport Team Phoenix Audi
14 Pierre KafferAudi Sport Team Phoenix Audi
15 Frank StipplerAudi Sport Team Rosberg Audi
16 Timo ScheiderAudi Sport Team Rosberg Audi
17 Stefan MŁckeTV-Spielfilm MŁcke Motorsport Mercedes-Benz
18 Daniel La RosaTrekStor MŁcke Motorsport Mercedes-Benz
19 Olivier TielemansFuturecom TME Audi
20 Vanina IckxFuturecom TME Audi
21 Mathias LaudaAMG-Mercedes Mercedes-Benz
22 Susie StoddartMŁcke Motorsport Mercedes-Benz

ETA kondigt permanent staakt-het-vuren af

Icoon BuitenlandsDe Baskische afscheidingsbeweging ETA (Euskadi Ta Askatasuna) heeft een permanente wapenstilstand afgekondigd, zo hebben Baskische media vandaag gemeld. Het bestand gaat vrijdag in, aldus een verklaring van de terreurorganisatie.

De ETA heeft met het besluit het doel "het democratische proces in Baskenland een impuls te geven door een nieuw raamwerk op te bouwen waarin de rechten als volk worden erkend en de toekomstige ontwikkeling van alle politieke opties veilig worden gesteld", zo staat in de verklaring. De organisatie meent dat er een referendum moet komen over de toekomst van Baskenland. De Spaanse premier Zapatero zou hier echter niets in zien.

Vooralsnog heeft de Spaanse regering terughoudend gereageerd op de verklaring. Vice-premier Maria Teresa Fernandez de la Vega noemde het goed nieuws is, maar zei ook dat voorzichtigheid in acht moet worden genomen. De regering "hoopt dat dit het begin van het eind van het geweld is". "Je kunt echter niet behoedzaam genoeg zijn", aldus de vice-premier.

De ETA werd in 1959 opgericht en vecht sinds 1968 met geweld voor het oprichten van de zelfstandige staat Spaans Baskenland. In al die jaren zijn meer dan achthonderd mensen - zowel burgers als politieagenten - om het leven gekomen bij aanslagen en andere soorten geweld door de ETA. Aanslagen door de organisatie werden wel meestal van tevoren gemeld. Ongeveer achthonderd ETA-leden zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij terreurdaden, waardoor de organisatie zeer verzwakt is.

Er werd de afgelopen jaren al meer en meer gepraat over een vredesproces met de ETA. Als voorbeeld hierbij wordt de Noord-Ierse afscheidingsbeweging IRA gebruikt, deze staakte in juli vorig jaar de gewapende strijd. In september 1998 riep de ETA al eens een staakt-het-vuren uit, maar hieraan kwam ruim een jaar later een einde. Sinds 2003 zijn er bij gewelddadige acties van de ETA geen doden meer gevallen. De Spaanse regering heeft altijd ontkend geheime contacten met de afscheidingsbeweging te hebben onderhouden.

--
De (vertaalde) verklaring van de ETA lees je hier.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Federer en Clijsters onderscheiden

Roger Federer en Kim Clijsters hebben een onderscheiding gekregen voor hun spel in het jaar 2005. Zij zijn nu officieel de beste tennissers van 2005.

De Zwitser won vorig jaar maar liefst elf toernooien, waaaronder de Grand Slams Wimbledon en het US Open. De Belgische ontving haar titel wegens haar goede rentree nadat zij in 2004 een ernstige polsblessure had opgelopen. Dat bezorgde haar gelijk de titel "comeback van het jaar". Zij won in 2005 negen toernooien waarvan ťťn een Grand Slam was.

De prijzen voor de beste dubbelaars gingen naar de Amerikanen Bob en Mike Bryan en het Amerikaans/Australische koppel Lisa Raymond en Samantha Stosur.

Castilla y Leon: Garcia-Acosta pakt etappezege

De derde etappezege in de Vuelta Castilla y Leon is gegaan naar de Spanjaard Josť Garcia-Acosta. Alexander Vinokourov blijft leider in de koers.

De derde etappe over 181 kilometer naar Salamanca stond in het teken van Juan Josť Abril. De Spanjaard maakte deel uit van een grote kopgroep, waar Manuel Beltran ook in zat. Maar na 20 kilometer besloot Abril solo te gaan, terwijl het peloton volgde op anderhalf minuut. Na vier kilometer werd hij alsnog gegrepen door het pak en maakte men zich op voor de massasprint. Garcia-Acosta ontsprong deze dans door 800 meter voor de finish er alleen van door te gaan. De 33-jarige Spanjaard van Caisse d'Epargne zou niet meer gegrepen worden en eindigde 2 seconden voor het sprintende peloton.

In het algemeen klassement hebben zich voorlopig geen grote verschuivingen voor gedaan. Morgen zullen er naar alle waarschijnlijkheid wel grote veranderingen zich voordoen vanwege een pittige bergetappe met aankomst bergop.

Uitslag derde etappe:

#CoureurTijd
1.Josť Garcia-Acosta (Spa)4:32.21
2.Pablo Urtasun (Spa)0.02
3.Luciano Pagliarini (Bra)z.t.
4.Angel Edo (Spa)z.t.
5.Wesley van der Linden (Bel)z.t.

Klassement:

#CoureurTijd
1.Alexander Vinokourov (Kaz)8:31.06
2.Luis Sanchez (Spa)0.04
3.Santos Gonzalez (Spa)0.05
4.Josť-Luis Rubiera (Spa)z.t.
5.Michele Scarponi (Ita)0.11

Rijkswaterstaat pakt overlast homo's A28 aan

Icoon BinnenlandsRijkswaterstaat begint deze week met het kappen van een flink deel van de bebossing bij de parkeerplaatsen De Kraaienberg en De Haere langs de rijksweg A28 (Utrecht - Zwolle). Het ontbossen, een proef van de overheid, gebeurt om de overlast die homoseksuelen op de rustplaats veroorzaken, te stoppen, aldus Rijkswaterstaat.

"Voorlopig moet worden gekeken of het werkt. Zo niet, dan liggen waarschijnlijk nog veel drastischer maatregelen in het verschiet", aldus Martin van den Bosch, weginspecteur van het district Veluwe bij Rijkswaterstaat. Bij drastischer maatregelen moet worden gedacht aan het afsluiten van afgelegen parkeerplaatsen langs de snelweg, in ruil voor een paar grotere 'met cameratoezicht'.

De dienst krijgt steeds vaker klachten te horen over openlijke seksuele activiteiten op de parkeerplaatsen en hinderlijk gedrag van mannen die op zoek zijn naar een sekspartner. Ook laten de mannen de overblijfselen van hun seksontmoetingen overal achter. Met politie en marechaussee is afgesproken dat er ook streng wordt gecontroleerd op onzedelijk gedrag.

Rijkswaterstaat heeft al eens eerder met het bijltje gehakt. Op parkeerplaats 't Ginkelse Zand, gelegen aan de rijksweg A12 (Arnhem-Utrecht), veroorzaakte homoprostitutie ook veel overlast. In de hekken van de Veluwse bossen, die de parkeerplaats scheidt van de snelweg, werden klaphekjes aangebracht. De mannen bleken hierop hun handelingen een stuk verder in het bos tot uitvoering te brengen, zodat niemand er last van had. Deze oplossing was langs de A28 echter onmogelijk. Een van de parkeerplaatsen grenst aan een dubbele spoorlijn en de andere parkeerplaats grenst aan het defensieterrein bij 't Harde, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Met dank aan YubYub en een onbekende FOK!ker voor de submit.

ADO Den Haag legt Delorge vast

ADO Den Haag heeft zich versterkt met de Belg Laurent Delorge. De 26-jarige middenvelder tekende een driejarig contract bij de residentieclub.

Delorge werd in februari ontslagen bij Anderlecht wegens vermeende betrokkenheid bij het Belgische omkoopschandaal. Mocht Delorge hiervoor worden geschorst, dan heeft ADO de mogelijkheid de verbintenis te verbreken. ”In Delorge zien we een speler die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het sportieve succes van ADO Den Haag”, aldus technisch directeur Rob Baan.

Voor zijn periode bij Anderlecht speelde Delorge onder andere voor Coventry City en Lierse SK. De Belg is content met zijn nieuwe club: ”Ik ben zeer verheugd dat ADO mij de kans biedt mijn loopbaan voort te zetten. Naast het feit dat de sportieve ambities mij aanspreken, betekent de verhuizing naar Den Haag voor mijn Haagse vrouw een terugkeer naar haar geboortestad.”

'Allochtonenpartij geen allochtonenpartij'

Icoon PolitiekDe nieuwe Partij voor Allochtone Nederlanders (PAN) wil geen 'allochtonenpartij' zijn. Dat vertelde mede-oprichter Hans Hoogerdijk vandaag bij de presentatie van de PAN. Wel wil de partij dat allochtonen met trots hun waarden en kwaliteiten uitdragen en dat de autochtone bevolking hiervan wil leren. "Wij willen een land waar we het beste van elkaar ineenvoegen", aldus Hoogerdijk.

De PAN hoopt in 2007 met twintig zetels in de Tweede Kamer te komen. Een lijsttrekker heeft ze nog niet, maar verwacht wordt dat dat vanzelf goed komt. Er zou reeds contact zijn met een nog geheim gehouden bekende allochtone politicus. De partij vindt dat Nederland zich verder moet ontwikkelen als een multiculturele samenleving. Verschillen tussen autochtonen en allochtonen moeten getoond worden en de verschillende bevolkingsgroepen dienen meer van elkaar te leren.

De partij lijkt zich qua standpunten lijnrecht tegenover de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders op te stellen. Zo moet er een ministerie voor culturele ontwikkeling komen, dient de hoofddoek overal geaccepteerd te worden en moeten bedrijven verplicht worden allochtone sollicitanten uit te nodigen. Turkije zou volgens de PAN zo snel mogelijk lid moeten worden van de Europese Unie en er is een generaal pardon noodzakelijk voor asielzoekers die meer dan vijf jaar in Nederland zijn. De partij wil verder het contact herstellen met geradicaliseerde moslimjongeren en hen uit hun isolement halen. Inburgeringscursussen voor allochtonen zouden vervangen moeten worden door trainingen voor zowel allochtone als autochtone Nederlanders. De laatsten moeten leren over de multiculturele samenleving. Ook wordt er gepleit voor de terugkeer van het schooluniform ('geeft een wijgevoel').

Overigens heeft de Partij voor Allochtone Nederlanders de intentie binnen enkele jaren de naam te wijzigen in Partij voor Alle Nederlanders. De partij is opgericht door enkele managementtrainers en zelfstandige ondernemers.

Met dank aan Aka-Zigor en YubYub voor de submit.

Eerste screens en details Battlefield 2142

Gisteren verscheen al een trailer van Battlefield 2142 op het internet en nu heeft Electronic Arts het spel officieel aangekondigd. Bij de aankondiging zijn ook de eerste details van het spel vrijgegeven en zijn er vier screenshots te bezichtigen.

Je kunt dit keer met twee facties spelen, namelijk de EU/VS of China/Rusland. Het wapentuig zal uit van alles samengesteld worden; van achtervolgende mijnen tot cloaking devices waarmee je onzichtbaar kunt worden. Net als in Battlefield 2 valt er straks met 64 man tegelijk te spelen en zullen er weer uitgebreide statistieken aan bod komen. Het spel moet dit jaar nog uitkomen.
Piet Keizer wordt adviseur

Piet Keizer gaat op 1 april aan slag als technisch adviseur bij Ajax. De legendarische linksvoor is momenteel nog actief als scout.

Keizer zal technisch directeur Martin van Geel voorzien van adviezen over het algemeen technische beleid en de uitvoering. Sinds april 2001 fungeert Keizer als scout voor de Amsterdammers. Daarvoor hield hij zich lange tijd afzijdig van de voetbalwereld. Keizer is met 490 wedstrijden en 189 doelpunten een Ajax-icoon. In het begin van de jaren zeventig was Keizer een van de protagonisten in het legendarische team dat driemaal achtereen de Europa Cup I won.

'Economie meest gebaat bij WK-winst ItaliŽ'

Icoon VoetbalVan je eigen bedrijven moet je het maar hebben... De Nederlandse bank ABN Amro ziet niets in een Nederlands voetbalelftal dat komende zomer in Duitsland wereldkampioen wordt. Een zege van het kleine Nederland zet economisch te weinig zoden aan de dijk. De wereldeconomie is het meest gebaat bij een overwinning van ItaliŽ.

Dit concludeert ABN Amro in het onderzoek 'Soccernomics 2006'. Gezien de huidige onevenwichtigheden in de wereldeconomie, waarbij Europa achterblijft bij de VS, AziŽ en Latijns-Amerika, is het boven alles belangrijk dat een Europees land wereldkampioen wordt. Binnen Europa zijn het vooral Duitsland en ItaliŽ, de twee 'zieke mannen van Europa', die een oppepper nodig hebben. Een finale tussen deze twee landen is economisch gezien ideaal. "Consumenten die lekkerder in hun vel zitten, spenderen nu eenmaal meer", stelt ABN Amro-econoom Charles Kalshoven.

Werken kuthoer!

De PvdA heeft weereens een briljant idee. "Weereens?", hoor ik u denken. De PvdA heeft regelmatig briljante ideeen, wat te denken van de Tweede Fase en alle andere onderwijsvernieuwingen als de bredeschool etc etc. Maar goed ik dwaal af.

De PvdA heeft namelijk een briljant idee, afkomstig van de vice-voorzitter mevrouw Sharon Dijksma. Het idee behelst werkende moeders. Niet zomaar werkende moeders, nee enkel hoogopgeleide (HBO en WO) moeders. Deze moeder moeten namelijk maar eens gaan werken! Ook als deze moeders geen uitkering ontvangen of bijstand krijgen, ook al zitten deze moeders onbetaald thuis met "enkel" de zorg van hun koters.

"Waarom moeten deze vrouwen dan werken?", hoor ik u denken, "ze kosten de staat immers geen geld?" Nou dat doen ze nu juist wel, althans dat deden ze vroeger wel. Ze hebben namelijk op kosten van de staat (ja we betalen tegenwoordig niets meer zelf aan het onderwijs) gestudeerd en nu laten ze al deze kennis varen om enkel op een stel kut koters te passen. Schande is het! Je reinste schande. Al die IQ-punten verkwist aan een stel ontwetende geldvretende koters en daar betaalt de staat dan voor! Zodat die koters weer kunnen studeren en prachtige diploma's halen om hun dagen te slijten als huisvader of huismoeder.

Wat mevrouw Dijksma vergeet is dat het thuiszitten bij de koters niet alleen de staat geld kost. Het is een systeem van kosten en baten, een term die politici graag gebruiken. De kosten van een dure opleiding aan vrouwen (en mannen) de bate van de kinderen die profiteren van de rijke en grote kennis van hun ouders. Feit is dat kinderen van hoogopgeleide ouders beter scoren op school. Of dit nu erfelijk is of aangeleerd is een discussie op zich, toch valt niet te ontkennen dat ouders die intellectuele activiteiten aanbieden aan hun koters, slimmere en snellere koters creeŽren dan de gemiddele laag opgeleide ouder die dit niet aanbiedt.

Daarbij komt nog dat ouders die nu thuiszitten met hun kinderen om ze een gedegen opvoeding te geven (de hele discussie van het wegvallen van normen en waarden doordat ouders te weinig thuiszitten en kinderen opgevoed worden door vreemde, er buiten gelaten) misschien later nog wel willen werken en carriŤre maken.

Ik dacht altijd dat de PvdA de partij was van de gelijke kansen, goede scholing en goede opvoeding. Waar zijn de gelijke kansen in dit verhaal? Waarom mogen laagopgeleiden ouders wel bij hun kinderen zitten die zelfs nog een uitkering of bijstand ontvangen? Waarom mogen ouders niet bij hun kinderen blijven om ze een goede voorbereiding te geven op scholing? Waarom mogen ouders niet bij hun kinderen blijven om ze socialiseren, in plaats van alles uit handen te geven aan de staat en particuliere sectoren?

Waar blijven de waarde en normen van de PvdA die ze o zo lang heeft gekoesterd? Misschien kan mevrouw Dijksma beter als onwetende huisvrouw thuis zitten, dat brengt in ieder geval minder schade aan de maatschappij dan een onwetend kamerlid.

PlayStation 3 zal worden getoond op GDC

Sony heeft bekend gemaakt dat ze de PlayStation 3-hardware zullen tonen tijdens de keynote speech van Phil Harrison van Sony. De speech is tijdens de Game Developers Conference die deze week plaatsvindt en de titel van de speech is "PlayStation 3: Beyond the box".

Er zullen PS3-kiosks aanwezig zijn waarop de development tools te zien zullen zijn. Het gaat om tools zoals de Unreal Engine, COLLADA, PlayStation Graphics Library (PSGL) en tools om de prestaties mee te analyseren. Sony wist ook nog te zeggen dat er games aanwezig zullen zijn die de kwaliteiten van het PlayStation-platform zullen tonen. Sony wilde echter niet zeggen om welk platform het gaat; het zou de PS3 kunnen zijn, maar er komen ook nog nieuwe titels voor de PS2.

Wat wel bekend is, is dat Sony nieuwe titels van de PSP zal tonen, zoals Katamari, Loco Roco en Field Commander. Ook zal de demo-download service voor de PSP gedemonstreerd worden en nieuwe accessoires zoals de headset zullen aan het publiek getoond worden. Zodra er meer nieuws is over de keynote speech van Phil Harrison kun je dit natuurlijk lezen op FOK!games.

Tekort Xbox 360-consoles opgelost volgens Microsoft

Ongeveer een maand geleden kwam Peter Moore met het nieuws dat de tekorten binnen 4-6 weken opgelost zouden worden. Vandaag heeft Microsoft aangekondigd dat er deze week twee tot drie keer meer Xbox 360-consoles verscheept zullen worden dan de laatste paar weken. Hiermee zal er een einde moeten komen aan het tekort van de consoles in de winkels.

De problemen met de componenten lijken opgelost en ook een derde fabriek in Engeland is nu volop bezig met het produceren van Xbox 360-consoles. Sinds het begin van de launch kampt Microsoft al met flinke tekorten en dit werd mede veroorzaakt door vermoedelijke problemen met de geheugenchips die worden geproduceerd door Infeneon. Ongeveer een maand geleden kwam Peter Moore met het nieuws dat de tekorten binnen 4-6 weken opgelost zouden worden.

Naast het nieuws dat de productie nu dus op volle toeren draait kwam Microsoft ook nog met het nieuws dat er in juni 80 Xbox 360-games beschikbaar zullen zijn voor de gamer. Naast deze 80 games zullen er ook nieuwe arcade-games beschikbaar komen zoals Street Fighter II.

Met dank aan Kevin_VS_Ps3 en netto_m voor het submitten van dit nieuws

Dagen teren op 1 onderbroek niet gek in GB

Britten geven - ook relatief gezien - flink meer geld uit aan bier dan aan ondergoed. Zo lijkt het tenminste. Uit onderzoek van de universiteit van Manchester is namelijk gebleken dat een op de tien Britten drie dagen dezelfde onderbroek draagt.

Een op de twintig Britten maakt het nog bonter en gaf toe de onderbroek binnenste buiten te keren om hem nog langer aan te kunnen houden. Het gebruik van parfum om de onderbroek beter te laten ruiken, is hierbij een middel waar vaak naar gegrepen wordt.

Uit eerder onderzoek in Duitsland bleek dat ruim eenderde van onze mannelijke oosterburen meerdere dagen achtereen dezelfde onderbroek draagt. Bij Duitse vrouwen ligt dit percentage op twintig procent.


Lekker chillen in je onderbroek

TaÔda mag eindexamen doen in buitenland

Icoon BinnenlandsTaÔda Pasic mag van de Inspectie van het Onderwijs examen doen op de Nederlandse ambassade in Sarajevo. Dit heeft de inspectie in een brief laten weten aan de school van TaÔda. De 18-jarige vwo-scholiere uit Kosovo dient op 28 maart Nederland verlaten te hebben en mist daardoor haar examen in Nederland.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat welwillend tegenover het afnemen van het examen in Sarajevo, zo meldt het vandaag. "Als alle papieren in orde zijn, dan zullen wij het TaÔdaexamen faciliteren", aldus een woordvoerster.

Volgens de inspectie voldoet TaÔda aan alle eisen om haar examen in het buitenland af te mogen leggen. Het is bijvoorbeeld aannemelijk gemaakt dat zij het examen niet in Nederland kan maken en is er een andere geschikte locatie gevonden. Volgens de woordvoerders van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt het voor het maken van het examen niet uit dat TaÔda geen geldige verblijfsstatus heeft.

Geschiedenis
TaÔda verblijft volgens minister Verdonk van Vreemdelingenzaken illegaal in Nederland. Op 18 januari werd de scholiere van haar school in Winterswijk gehaald en overgebracht naar een uitzetcentrum. Na bijna twee weken detentie mocht ze van de rechters in vrijheid de beslissing in haar uitzettingsprocedure afwachten. Die beslissing is inmiddels genomen. TaÔda moet vertrekken voor het einde van de maand.

Met dank aan craftyvirus voor de submit.

Kamer verbiedt mogelijk Leen van Frisia

Icoon PolitiekEr is een gedegen kans dat Leen van Frisia en soortgelijke reclames van de buis verdwijnen. Het SP-voorstel om de tv-reclames voor 'goedkoop lenen' te verbieden wordt morgen besproken in de Tweede Kamer. De SP biedt de partijen dan in de Kamer de gelegenheid zich te scharen achter hun voorstel aan het kabinet om hier werk van te maken. CDA en PvdA steunden tijdens het laatste verkiezingsdebat van TweeVandaag de oproep van Jan Marijnissen om reclame voor consumptief lenen te verbieden. Fractievoorzitter Verhagen (CDA): "Die mogen wat mij betreft verboden worden."

Volgens de SP-voorman is de leenindustrie medeverantwoordelijk voor het enorme aantal mensen met problematische schulden. Zowel Verhagen als Bos (PvdA) erkenden dat. Onder het motto "beter goed gejat dan slecht verzonnen" kwam Sharon Dijksma (PvdA) onlangs na het voorstel van Jan Marijnissen ook met de suggestie.

Jan de Wit: "Het promoten van schulden maken is net zo onverstandig als het promoten van tabak en alcohol, voor leenreclame moeten net zulke beperkingen worden ingevoerd als voor tabaksreclame.". Sinds mei 1998 is Jan de Wit Tweede-Kamerlid voor de SP. Hij houdt zich hier bezig met Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Justitie.

Meer dan 250.000 Nederlanders hebben problematische schulden. Het kabinet vindt dat vooral de verantwoordelijkheid van de schuldenaar zelf, maar de SP vindt die analyse veel te gemakzuchtig.

Jan de Wit: "Er is bij veel mensen sprake van een problematisch laag inkomen en ook door onverwachte gebeurtenissen als ontslag en scheiding voelen mensen zich genoodzaakt leningen af te sluiten. Maar mensen worden ook continu verleid 'goedkoop' te lenen, bij elke voedselbank en daklozenopvang krijg ik te horen dat dit velen over de drempel helpt.

Er worden wekelijks honderden tv-spotjes uitgezonden met de boodschap dat lenen en aflossen geen enkel probleem geeft en dat je eigenlijk dom bent als je niet leent. De genoemde percentages hebben niets met de werkelijke kosten te maken en over risico's wordt gezwegen. Ik wil dat reclame voor lenen op een zelfde manier als tabaksreclame fors aan banden wordt gelegd.
"

'GeenStijl niet happy met weblog-kenner'

MediaWeblog GeenStijl dreigt 'weblog-kenner' Matthijs van den Broek het leven zuur te zullen maken, omdat het Algemeen Dagblad een mening van hem heeft gebruikt in een artikel over de vechtende schoolmeisjes, waarover eerder vandaag ook op FOK! is bericht. Van den Broek, in het dagelijks leven student communicatiewetenschap, werd in het AD als volgt geciteerd over GeenStijl: ''Ze provoceren en dikken dingen extra zwaar aan. Dat gebeurt op een kwetsende manier, die vervelend is voor betrokkenen.''

Volgens Van den Broek werd hij vanochtend gebeld door de redactie van Geenstijl. Omdat hij tot weblog-kenner is 'gebombardeerd' door het AD, wil de GS-redactie hem aanpakken. Volgens redactielid Lucas is er over Van den Broek namelijk ''genoeg ellende op het internet te vinden.'' De student communicatiewetenschap overweegt om te 'emigreren', zo zegt hij op zijn weblog.

Een korte Update (14:39): Volgens Lucas van GeenStijl zijn we hier op FOK! 'een beetje aan het flippen', en Matthijs van den Broek laat weten dat het allemaal wel meevalt met die dreigementen, ''het is een kleine wereld''. In een e-mail voegt hij daar nog aan toe ''ik word niet bedreigd en ga ook niet emigreren.''

Met dank aan FdBeer voor de tip.

Hearts zet Rix op straat

Graham Rix is alweer trainer af bij Hearts, de nummer twee van de Schotse competitie. Rix was pas vier maanden in dienst.

Vladimir Romanov, grootaandeelhouder van Hearts, acht de prestaties van Rix onder de maat. ”De resultaten vallen tegen. Het team kan veel beter. Bovendien zijn we ontevreden over veel van de winterstopaankopen”, liet Roman Romanov, zoon van Vladimir en tevens voorzitter, weten.

In november volgde Rix George Burley op. Destijds bekleedde Hearts de toppositie in de Schotse Premier League. Momenteel staat de ploeg tweede, op veertien punten van Celtic. Valdas Ivanauskas is aangesteld als interim-trainer.

Helderse SP ziet drie raadsleden vertrekken

Icoon PolitiekSlechts twee weken na de gemeenteraadsverkiezingen hebben drie raadsleden van de Socialistische Partij (SP) besloten zich af te splitsen. De partij houdt slechts ťťn lid in de Helderse raad over; lijsttrekker en fractievoorzitter Rachel Post. Bij de verkiezingen was de SP van nul naar vier zetels gegaan.

De winst leidde echter tot problemen in de afdeling. De 28-jarige Post werd ongeschikt geacht voor het fractievoorzitterschap, waarna bestuur en fractie mede-raadslid Loek Wijker naar voren schoven. Nadat deze actie intern tot vragen leidde, trad het afdelingsbestuur af, en zeiden enkele bestuursleden zelfs hun lidmaatschap op. "Er heerste zoveel wantrouwen tegen ons, dat het onwerkbaar werd", verklaarde voormalig afdelingssecretaris Marijke Abbenes. Landelijk partijsecretaris Hans van Heijningen verklaarde dat Post fractievoorzitter zou blijven, totdat de leden van de partij een uitspraak zouden doen.

De afgescheiden raadsleden Loek Wijker, Henny Abbenes en Hans de Haan wilden echter niet verder met Post. Voor Abbenes is het overigens de tweede keer dat hij zich afscheidt van een partij, tijdens de vorige raadsperiode ging hij zelfstandig verder nadat hij hij werd gewipt als fractievoorzitter van de PvdA. Andere partijen in de raad reageerden verbijsterd op de snelle afsplitsing en spreken van 'kiezersbedrog'. Post liet weten ondanks alles met goede moed aan de slag te willen. "Ik heb een grote groep mensen achter me staan", aldus de enig overgebleven socialiste.

---
Rachel Post werd tijdens de verkiezingscampagne nog geÔnterviewd door SP-leider Jan Marijnissen: "We gaan proberen de bestuurlijke cultuur die in Den Helder is ontstaan om te draaien, zodat de raad kan functioneren zoals het zou moeten gaan".

Malaise curlingploeg duurt voort

Het wil maar niet vlotten met de Nederlandse curlingdames. De Oranje equipe is als enige nog puntloos op het WK in Grande Prairie, Canada.

Vannacht verloren Shari Leibbrandt-Demmon en consorten van Zwitserland (4-9) en gastland Canada (3-13). Nederland kwam nog wel op voorsprong tegen Canada, maar na drie ends was het verschil nagenoeg onoverbrugbaar. Eerder deze week verloor Oranje al van Duitsland, Noorwegen, Schotland, ItaliŽ en Denemarken. Consequentie van deze nederlagenreeks is een twaalfde en laatste positie in de stand. Zweden behield haar ongeslagen status en leidt de dans voor de Verenigde Staten en Canada.

China: Anoniem gamen verboden

Gamers uit China die voornamelijk onder alter ego's spelen zullen binnenkort hun ware identiteit moeten prijsgeven. Deze maatregel wordt genomen omdat er veel mensen zijn die te veel tijd in de virtuele wereld steken.

Al vanaf juni zullen spelers verplicht bepaalde technologie moeten laten installeren die vraagt naar hun ware identiteit en identificatienummer. Zeven bedrijven hebben vorig jaar al een proef gedraaid met deze software. Op dit moment zijn er al meer dan honderd Chinese games onspeelbaar voor gamers, tenzij zij zich laten registreren. Om ervoor te zorgen dat spelers geen nepnamen en dergelijke opgeven zal er nauw samengewerkt worden met de politie die zal controleren of de gegevens kloppen.

Met de software kan er achterhaald worden hoe lang iemand een bepaalde game speelt. Aan de hand van die gegevens kan er ingegrepen worden als het speelgedrag de spuigaten uitloopt.

"[...]
"Using a system of real names is to standardize the Internet games network market and promote the stable and healthy development of the games industry," Wang Feng, vice chairman for Jinshan Software Company, was quoted by the Beijing newspaper Daily Messenger saying.

The paper, however, also quoted a teenager saying gamers will lose the fun of playing different roles anonymously in virtual reality when they have to register their real identity.
[...]"


Er zijn al eerder pogingen gedaan om het online gamen in te perken. Zo is er vorig jaar gebruik gemaakt van software die de gamer na een bepaald aantal uren automatisch afmeldt.

Uit statistieken van China Internet Network Information Center blijkt dat er tegen het einde van 2005 al ruim 111 miljoen mensen in China gebruik maakten van het internet. Van die 111 miljoen zijn 20 miljoen online gamers.

[upd] 'FOK! en GS doen grenzen vervagen'

In elkaar geslagen scholiereMet de komst van weblogs als GeenStijl, FOK! en Jaggle vervagen de grenzen van het nieuws. Dat zegt mediasocioloog Peter Vasterman. "GeenStijl publiceert sensationeel over zaken die vroeger niet openbaar waren. Doordat de drempel voor publicatie bij weblogs een stuk lager ligt, wordt tegenwoordig heel veel naar buiten gebracht wat vroeger gewoon privť bleef."

Vasterman doet zijn uitspraken naar aanleiding van een vechtpartij tussen scholieren op een middelbare school in Maarssen. Nadat een filmpje van het gevecht op het FOK!forum en vervolgens op GeenStijl verscheen, verspreidde het nieuws zich in rap tempo over het internet en haalde het ook de 'serieuzere' media als het Algemeen Dagblad.

Volgens student communicatiewetenschap en weblog-kenner Matthijs van den Broek zet een 'shocklog' als GeenStijl de feiten bewust extra aan. Zo werd in dit geval 'een lichte hersenschudding' een 'schedel- en kaakfractuur'. "Ze provoceren en dikken dingen extra zwaar aan. Dat gebeurt op een kwetsende manier, die vervelend is voor betrokkenen", aldus Van den Broek. "Ik kan me er niet druk om maken", zegt Dominique Weesie van GeenStijl. "Het doet er niet toe of dat meisje een schedelbasisfractuur had of een blauw oog. Wij brengen het naar buiten, zodat er hopelijk maatregelen worden genomen. Nu zien we dat, ook door de school, alles met de mantel der liefde wordt bedekt."

'Vechtjassen gingen al eerder over de schreef'
De jongedames die hun medescholiere tot moes sloegen zouden overigens aan het begin van het schooljaar een andere leerlinge hebben belaagd. Dat gebeurde zowel binnen het schoolgebouw, als buiten waar het slachtoffer werd opgewacht. De incidenten werden afgedaan met een Haltstraf, welke mogelijk als verzwarend zal gelden als de twee zich binnenkort voor een kinderrechter moeten verantwoorden. Rector Michel ter Laak van het Niftarlake College, de school waar de vechtpartij plaatsvond, spreekt desondanks van een incident, en wil niet ingaan op de eerdere misdragingen. "Maar het is duidelijk dat er voor deze meisjes geen plek meer bij ons is", aldus Ter Laak.

De filmer wacht een reprimande. "We houden hem liever voor dat het beeldmateriaal juist als bewijsmateriaal had moeten dienen", meent Ter Laak. De schoolleiding zegt de hele gang van zaken rondom de vechtpartij en het filmpje, inclusief de mediahype er na, ten zeerste af te keuren. Tot een filmverbod met mobieltjes komt het niet, zoals ook plaatsing van camera's uit den boze is. "Niftarlake is een scholengemeenschap die alom goed bekend staat."

Update 13:04 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat ook de filmer van het incident van school is getrapt. Behalve het filmen zou daarbij een andere reden hebben meegespeeld, zo verklaarde rector Ter Laak. De jongen speelde nog een rol bij het incident, maar welke wil de rector niet kwijt. De leerling die het filmpje op internet zette, wacht een sanctie.

Vechtpartij op school zorgt voor commotie
Vechtende meiden zorgden voor ophef in Maarssen

Man omgekomen door val betonplaat

Icoon Binnenlands Op een bouwplaats in Hellevoetsluis is vanochtend een man om het leven gekomen toen een grote betonplaat naar beneden kwam vallen. Een tweede persoon raakte gewond. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

De betonplaat viel rond 10.30 uur naar beneden. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken de zaak.

Met dank aan YubYub en craftyvirus voor de submit.

Beestjuh redt beestje

Soms zijn mensen helden zonder dat zij of heel de wereld het weten. Geen helden zoals Ghandi of Mandela, maar helden die een niet al te grote daad verichten, maar waar wel pure goedheid en liefdadigheid vanuit straalt.

Op FOK! vind je soms ook zulke helden. Het begon met een oproep in Flora & Fauna. Een FOK!user onder de naam Inivitus_ had wat te horen gekregen. Er zou een hond zijn bij een boerderij. Deze boerderij is al geruime tijd onbewoond omdat de bewoners naar een bejaardentehuis zouden zijn gegaan. In een schuurtje bij de boerderij woonde deze hond. Zwaar verwaarloost en ziek, maar omdat de schuur aan de minimale eisen van onderdak voldeed en de hond af en toe voer kreeg, trad de dierenbescherming niet op. De hond kreeg eten en had onderdak, het meenemen van de hond zou diefstal zijn.

De FOK!ker eindigde zijn verhaal met het verzoek aan iemand om deze hond op te halen een goed huis te geven, omdat de FOK!ker zelf dit niet kon.

Een andere FOK!ker besloot de hond weg te halen van de plek. De user beestjuh doet in Flora en Fauna haar verhaal.

quote:
Wat een nacht. Ik kon gewoon niet langer wachten en hij (ik heb hem nog geen naam gegeven maar noem hem hier even Alf) blijkbaar ook niet. We gaan hem redden!

De rit erheen was een drama want ik ben nou eenmaal niet zo'n ster in kaartlezen. Uiteindelijk kwamen we rond 3 uur aan bij zijn bouwval. Hij hoorde ons niet aankomen, maar schrok ook niet van onze plotselinge middernachtelijke aanwezigheid... Even gepaaid met een paar snoepjes en ik had er een nieuwe vriend bij! Onderweg naar hem toe had ik wel honderden verschillende dingen bedacht om bij de plaats delict achter te laten... Een heel groot Fok you in het zand geschreven, of een handgeschreven briefje aan de haak waar hij zolang heeft vastgelegen prikken met daarop: Ik verdien een betere oude dag, tabee! Of zelfs mijn eigen telefoonnummer omdat ik wel een hartig woordje met deze mensen wens te spreken. Maar nadat we hem eenmaal bevrijd hadden, wilde ik hem gewoon zo snel mogelijk bij die plek vandaan hebben, en leken al die plannen zinloos. Onvast sjokte hij achter ons aan en met veel moeite hebben we hem in de auto gekregen. Zijn zwakke lijf kan hem amper dragen, hij heeft geen spiermassa meer in zijn benen, en hij hijgt van opluchting als dan eindelijk de (te strakke) halsband losgemaakt kan worden. Ik voelde de striemen en kale plekken die de riem in zijn nek achtergelaten heeft. Snel weg hier.

De rit terug moet een crime voor hem zijn geweest, voor ons was het dat zeker! We zijn nog geen vijf minuten onderweg en ruiken een penetrante lucht door de hele auto. Onze Alf ruikt al niet zo fris, maar wat we roken was het cadeautje wat hij van angst op onze achterbank heeft laten lopen. Behoorlijk dunne poep. . No hard feelings, het is niet mijn auto. Hij kan niet de rust vinden om te blijven liggen en de gehele rit heeft hij zich op zijn slappe poten overeind geprobeerd te houden, afgewisseld met korte pozen van liggen, maar het was duidelijk dat hij gespannen was. Angst was het niet, maar zoiets heeft hij denk ik nog nooit meegemaakt? Toch vind ik dat hij zich kranig heeft gedragen, als we uiteindelijk om 5 uur in de ochtend de parkeerplaats opdraaien. Missie geslaagd, Alf is veilig. .

Thuis, in het licht bekeken is Alf ten eerste een stuk flinker dan ik dacht. In het vorige topic zei Invictus dat hij wat weghad van een Drent, maar ik herken juist overduidelijk trekken van een Sint Bernhard. In het begin had hij wat moeite zijn poten onder zijn lijf te houden op het laminaat, maar hij past zich snel aan en het gebonk en geglij over de vloer verandert al snel in een zekerdere, maar wel voorzichtige tred. Ik schrik ervan, hoe verwaarloost hij eigenlijk is.

Zijn gezondheid is om te huilen. Hij is zeker nog geen 14 jaar, ik gok eerder 6 tot 8, omdat honden van dit formaat zelden ouder worden dan 9, 10 jaar. Zijn oren puilen uit van de mijten en hij draagt zijn kop behoorlijk scheef, wat blijkt te duiden op een middenoorontsteking. Zijn anus is rood en opgezwollen en er komt rotzooi uit. Ik hoop dat die beide ontstekingen nog goed te behandelen zijn, maar heb geen idee hoe het er van binnen uitziet. Dat hij al veel te lang zonder medische zorg zit en het nu misschien al te laat is, wordt me pijnlijk duidelijk als hij maar zuinigjes op mijn stem reageert, misschien is hij door de oorontsteking al bijna doof. Hij heeft ook een lichte staar op beide ogen. De conditie van de vacht is slecht, hij stinkt en is al heel lang niet geborsteld of gewassen, het hok waarin hij woonde was nou niet bepaald hygienisch te noemen.

Gek genoeg is hij, ondanks hoe er met hem is omgegaan, vriendelijk, rustig, aanhankelijk en wonderbaarlijk koel, en ook mijn veel kleinere hondjes, waarvoor ik nog even gevreesd heb, worden slechts kort besnuffeld en daarna met rust gelaten. Ik heb een mooie slaapplaats voor hem klaargemaakt en nadat hij een uurtje verbijsterd in mijn huis en tuin heeft rondgesnuffeld, en een kleine maaltijd heeft gekregen, maakt hij er toch gebruik van en valt in een heerlijk diepe slaap.

Ik krijg het de volgende ochtend, na krap 4 uur slaap, toch even te zwaar. Wat hebben ze die hond toch aangedaan, en wat heb ik me in vredesnaam op de hals gehaald? Het dier gaat me een vermogen aan medische zorg kosten en is een behoorlijke handvol, ik moet van alles in huis halen en als de bliksem een omheining om mijn tuin laten plaatsen! Hij heeft geen idee hoe hij netjes aan een riem moet lopen en luistert voor geen meter, want hij hoort me niet eens. Het huis stinkt meteen naar hem en hij zal me zowat arm vreten. Misschien houdt hij altijd last van zijn gewrichten en doe ik hem helemaal geen plezier met een lange wandeling in het bos. Komen de eigenaren er achter en willen ze hem ineens terug? Dit is toch diefstal. Tranen lopen me over de wangen, ik word er moedeloos van. Dan hoor ik een diepe, tevreden zucht naast me.

quote:
Waar maakte ik me ook al weer druk om...
Zonder na te denken over de eventuele kosten heeft Beestjuh een ware heldendaad verricht. Ze redde de hond die nu hopelijk nog een lang en gelukkig leven zal krijgen.

Veel FOK!kers vonden het verhaal zo dapper dat er zelfs een inzamelingsactie begonnen is om Beestjuh financieel te steunen, er zullen namelijk nog behoorlijk wat kosten aan Alf zitten.

Wil je daar meer over weten of er over meepraten dan kan dat in dit topic

Beestjuh je bent een ware held!

Dief laat ov-kaart liggen op plaats delict

Icoon Domme criminelen Drie jonge overvallers zijn gisteren niet al te slim geweest toen ze een winkel in Houten overvielen. Eťn van hen leidde het personeel af door iets te willen kopieren, zodat de anderen wat strippenkaarten konden stelen. Achteraf bleek de dief zijn ov-kaart onder het kopieerapparaat te hebben laten liggen. De medewerkster herkende de jongen op de foto als ťťn van de drie overvallers.

Het drietal kwam rond 18.30 uur de winkel binnen en stelde een vraag waarna ze weer weg gingen. Tien minuten later kwamen ze terug en probeerde ťťn van hen kopietjes te maken van zijn ov-kaart. Toen de medewerkster hem wilde helpen, grepen de andere twee wat strippenkaarten en gingen ze er vandoor. Kort daarna vond een klant de ov-kaart onder het deksel van de kopieermachine.

De politie onderzoekt de zaak nu. De dieven zijn alledrie rond de twintig jaar. Er is nog niemand aangehouden.

Renaultrijders voor 2007 na Monaco bekend

Renault-teambaas Flavio Briatore heeft verklaard na de Grand Prix van Monaco met een beslissing te komen over welke rijders in 2007 voor het team uit zullen komen. Fernando Alonso zal in ieder geval niet bij het team blijven, hij heeft al getekend bij McLaren Mercedes.

De verwachting is dat Heikki Kovalainen, nu nog testrijder voor Renault, de plaats van Alonso zal innemen. Het is nog onduidelijk of Giancarlo Fisichella bij Renault blijft, het contract van de Italiaan loopt aan het einde van het huidige seizoen af. Briatore is de laatste tijd wel erg positief over de kwaliteiten van Fisichella. "Wij hebben dit weekend laten zien dat we niet afhankelijk zijn van Alonso. Wij kunnen op dit moment rekenen op twee goede coureurs", aldus de Renault-teambaas. Zelfs de komst van Kimi RšikkŲnen wordt niet uitgesloten. Aan het geld zal het volgens Briatore in ieder geval niet liggen. "RšikkŲnen bij Renault is geen kwestie van geld. Wanneer ik tien procent meer budget nodig heb, zal niemand me dat onthouden.", vertelde Briatore aan een Italiaanse krant.

Ullrich start in Giro d'Italia

Jan Ullrich zal op 6 mei aan de start verschijnen van de Giro d'Italia. Dat heeft zijn team, T-Mobile, vandaag bekend gemaakt.

De Duitser, die al eens eerder de Giro reed, wil in de Giro zichzelf klaarstomen voor de Tour. Voor het klassement hoeven we dan ook geen rekening met hem te houden. "Ik wil mijn benen eens testen in enkele etappes", zegt hij.

Ullrich, de Tourwinnaar van 1997 en al vijf maal tweede, is een van de grote favorieten om Lance Armstrong als Tourwinnaar op te volgen. Ivan Basso, eveneens kandidaat voor de Touroverwinning, zal ook de Giro ťn de Tour rijden. De Giro wordt verreden van 6 mei tot en met 28 mei.

Call of Duty 2 krijgt eindelijk een patch

Het heeft een hele tijd geduurd, maar er is nu eindelijk een patch voor de Xbox 360-versie van Call of Duty 2. Sinds de release klaagden gamers over de slechte multiplayer ondersteuning van het spel. Je kon geen eigen games hosten, je kon niemand uitnodigen in je game, etc. Dit leidde bij veel gamers tot grote irritatie. Volgens Xboxic zijn de meeste problemen nu eindelijk opgelost:


Confirmed by our initial testing:

* Can actively host a game now.
* Lobbies fully implemented including game options and pre-game smack talk.
* Hoster can kick players.
* Private matches are allowed.
* You can select any map of choice.
* Score and time limits configurable.
* Post-game lobby after the game is over.
* Can invite players to game.
* You can see enemy names in-game.
* No noticeable lag continously disrupting games.Wat is Dit opgave 10 ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

[upd] PvdA: boete voor niet werken gestudeerde vrouwen

DijksmaHoogopgeleide vrouwen die na hun studie niet gaan werken, maar voor een carriŤre als huisvrouw kiezen, zouden een deel van de kosten van hun opleiding moeten terugbetalen. Dat voorstel is afkomstige van de vice-voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid (PvdA), Sharon Dijksma.

Dijksma: ''Een hoogopgeleide vrouw die ervoor kiest thuis te blijven en niet te werken: dat is kapitaalvernietiging. Je geniet op kosten van de samenleving een dure opleiding, die kennis mag je niet straffeloos weggooien. Die vrouwen zouden een deel van de kosten van hun opleiding moeten terugbetalen.'' De uitspraken van Dijksma, zelf moeder van een peuter, zijn afkomstig uit het periodiek van werkgeversvereniging VNO-NCW.

Update 11:50
Persbericht PvdA: PvdA-kamerlid Sharon Dijksma pleit niet voor een boete voor hoogopgeleide vrouwen die er voor kiezen niet te werken. Dit wordt ten onrechte gesuggereerd in een bericht van het opinieblad Forum van VNO NCW.

Dijksma spreekt in het interview enkel over de vraag hoe we in de toekomst meer vrouwen naar de arbeidsmarkt kunnen krijgen. Zij is wel van mening dat er sprake van kapitaalvernietiging is wanneer hoogopgeleide vrouwen niet gaan werken.

Met dank aan dom_blontje voor de submit.

Stand Adelskalender na seizoen 2005/2006

Na het schaatsseizoen 2005/2006 zijn er grote veranderingen op te merken in de stand van de Adelskalender, de wereldranglijst aller tijden voor het allround schaatsen.

Het puntentotaal van Adelskalender wordt berekend door de PR's van de 500, 1.500, 5.000 en 10.000 meter te delen door respectievelijk 1, 3, 10 en 20. Nadat deze scores bij elkaar geteld worden, wordt de zogenoemde Samalog-score van een schaatser verkregen. Voor de vrouwen wordt deze score berekend door de PR's te nemen van hun grote vierkamp: 500, 1.500, 3.000 en 5.000 meter.

Bij de mannen zijn dit seizoen alle wereldrecords verbroken en dat is ook goed te merken aan de stand. Stond Jochem Uytdehaage voor de start van het seizoen nog op de eerste plek, nu heeft Chad Hedrick de eerste plaats overgenomen, nipt gevolgd door wereldkampioen allround kampioen Shani Davis en Europees kampioen allround Enrico Fabris.

Uytdehaage bezet nu als beste Nederlander de vierde plek. Verder is in de top 10 Sven Kramer gekomen door op te schuiven van de twaalfde naar de vijfde plaats. Deze stijging is vooral veroorzaakt door zijn twee wereldrecords op de lange afstanden. Carl Verheijen is ook iets gestegen: van plek tien naar plek zeven. De Nederlanders die uit de top 10 vallen zijn Gianni Romme en Rintje Ritsma.

Stand Adelskalender per 22 maart 2006 (heren)

#Schaatser500m1500m5000m10000mSamalog
1Chad Hedrick 35.58 1:42.78 6:09.68 12:55.11 145.563
2Shani Davis 35.17 1:42.68 6:10.49 13:05.94 145.742
3Enrico Fabris 35.99 1:44.02 6:10.23 13:10.60 147.216
4Jochem Uytdehaage 36.27 1:44.57 6:14.66 12:58.92 147.538
5Sven Kramer 36.93 1:46.80 6:08.78 12:51.60 147.988
6Eskil Ervik 37.03 1:45.73 6:10.65 12:59.69 148.322
7Carl Verheijen 37.14 1:47.42 6:08.98 12:57.92 148.740
8Derek Parra 35.88 1:43.95 6:17.98 13:33.44 149.000
9Ivan Skobrev 36.00 1:45.36 6:21.40 13:17.54 149.137
10Denny Morrison 35.34 1:42.97 6:24.13 13:45.14 149.333
12Gianni Romme36.971:47.886:14.7013:03.40149.570
14Rintje Ritsma35.901:45.866:20.2613:28.19149.621
20Erben Wennemars34.681:43.516:28.4214:04.52150.251
21Bob de Jong37.861:48.226:13.0413:01.57150.315
22Mark Tuitert35.931:45.276:27.6313:38.91150.728

Bij de dames zijn er iets minder grote verschillen op te merken. De koppositie blijft onveranderd en wordt dit seizoen zelfs extra verstevigd door Cindy Klassen. Zij staat met een ruim verschil van bijna drie punten voor op Anni Friesinger. Cindy Klassen lijkt door haar fantastische optreden afgelopen weekend in Calgary in staat om in de toekomst wereldrecords te rijden op zowel de 500 als de 5.000 meter, waardoor ze alleen nog maar meer kan uitlopen in de Adelskalender.

Ireen WŁst maakt een grote sprong naar de vijfde plaats en datzelfde geldt ook voor Tessa van Dijk, die met stip binnenkomt op plaats veertien. Voor beide jonge rijders geldt dat hun tijden op de verschillende afstanden zeker nog verbeterd kunnen worden, waardoor ze volgend jaar wellicht nog meer kunnen stijgen in deze ranglijst.

Stand Adelskalender per 22 maart 2006 (dames)

#Schaatster500m1500m3000m5000mSamalog
1Cindy Klassen 37.51 1:51.79 3:53.34 6:48.97 154.560
2Anni Friesinger 38.09 1:53.19 3:58.52 6:58.39 157.412
3Claudia Pechstein 38.99 1:54.83 3:57.35 6:46.91 157.515
4Kristina Groves 38.75 1:54.48 3:59.46 6:54.55 158.275
5Ireen WŁst 39.04 1:54.03 4:01.11 6:59.87 159.222
6Maki Tabata 39.18 1:54.56 4:01.01 7:00.09 159.543
7Jennifer Rodriguez 37.87 1:54.61 4:04.99 7:07.93 159.697
8Renate Groenewold 39.48 1:55.29 3:58.94 7:01.21 159.854
9Daniela AnschŁtz39.70 1:55.55 4:00.44 6:56.15 159.904
10Varvara Barysheva 38.86 1:55.22 4:05.73 6:56.97 159.918
13Tonny de Jong39.361:56.024:00.497:01.17160.231
14Tessa van Dijk39.731:56.474:02.197:00.10160.928
19Wieteke Cramer39.371:57.414:04.797:05.94161.898
20Barbara de Loor39.791:55.834:04.567:07.49161.909
23Marja Vis39.861:57.304:05.327:11.58163.004
24Annamarie Thomas38.971:55.504:11.457:16.97163.075

We laten ons niet kisten

Discoverme stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Op de begraafplaats wachten we tot de kist naar de rouwkamer wordt gedragen. Waarom moet dat zo lang duren, ik heb haast! Mijn trainingspak heb ik al aan, dat scheelt straks weer tijd. Bekenden zie ik ineens in pak, ze huilen. De saaie mensen staren me aan en ik kijk op mijn horloge. Ik kijk nog eens goed om me heen en stel vast dat dit een dooie boel gaat worden.

Standen NHL per 21 maart

Met nog tussen de twaalf en veertien wedstrijden te spelen is het rond de playoff-plaatsen in de NHL een drukte van jewelste. Alleen van de Carolina Hurricanes kan verwacht worden dat zij zich volgende week geplaatst hebben, terwijl verder alleen Dallas, Ottawa en Detroit zich in deze periode van een seizoensverlenging kunnen verzekeren.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers683919 108821916722-7-617-12-44-4-2
Philadelphia693821 108622622119-10-619-11-45-5-0
New Jersey683426 87618819521-10-313-16-54-4-2
N.Y. Islanders683232 46819923217-14-215-18-26-4-0
Pittsburgh691740 12461962739-19-78-21-53-6-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa684715 610027116226-6-121-9-58-1-1
Buffalo674418 59323119423-8-321-10-28-2-0
Montrťal683227 97319421217-10-415-17-54-5-1
Toronto683230 67020822621-12-211-18-45-4-1
Boston702731 126619822314-14-713-17-52-6-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina684517 69625521027-5-118-12-55-3-2
Tampa Bay693628 57721621918-12-218-16-34-5-1
Atlanta693429 67423023019-13-415-16-27-3-0
Florida682930 96719621220-9-49-21-56-3-1
Washington672237 85219326315-17-67-20-22-5-3
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit684715 610025417523-9-324-6-38-1-1
Nashville694219 89221919127-6-115-13-78-0-2
Columbus692640 35517324317-17-09-23-33-6-1
Chicago672137 95117123212-18-49-19-53-6-1
St. Louis672036 115117424111-16-59-20-63-5-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary683822 88417617324-7-314-15-55-4-1
Colorado693825 68224421121-8-517-17-16-4-0
Vancouver703727 68022221620-8-417-19-23-6-1
Edmonton693424 117922022216-13-618-11-54-3-3
Minnesota693230 77120018120-14-212-16-53-5-2
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas684520 39322518022-11-123-9-27-3-0
Anaheim673421 128019818320-9-514-12-77-2-1
Los Angeles703728 57922623422-12-115-16-45-5-0
San Jose673423 107821720022-7-612-16-46-2-2
Phoenix693233 46820822616-16-316-17-15-5-0

Kamer eist opheldering over bajesboten

PolitiekKamerleden van CDA, VVD, GroenLinks en ChristenUnie eisen van het kabinet opheldering over verhalen dat de bajesboten in Rotterdam niet deugen. Een journalist van Vrij Nederland, Robert van de Griend, werkte twee weken undercover als bewaker op zo'n boot en doet daar deze week in het blad verslag van.

Gisteren was Van de Griend ook te gast in het tv-programma NOVA. Daarin zei hij onder meer dat hij, zonder eerdere ervaring na een cursus van een week, diensten mocht draaien op een van de boten. Uit verhalen van collega-bewakers en leidinggevenden tekende hij op dat de gevangenisboten onveilig zijn in gevallen van brand en dat het personeel slecht omgaat met de gevangenen.

Verkrachting
De verslaggever zegt dat er grote misstanden zijn op de detentieboot 'Bibby Stockholm'. Op de boot zitten bijna 500 illegale vluchtelingen in afwachting van hun uitzetting. Er vinden daar volgens hem veel mishandelingen plaats door de gedetineerden zelf, zoals meervoudige verkrachting. Verder zitten gevangen vaak veel langer vast dan wettelijk mag en ook nog eens onder slechte omstandigheden.

De directie van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bewaking op de bajesboten, beveiligingsbedrijf Securicor, zegt niets te weten van misstanden.

Al Unser Jr. terug in Indy 500

Al Unser Jr. zal dit jaar weer meedoen aan de Indianapolis 500. Na de race in 2004 maakte 'Little Al' bekend een punt te zetten achter zijn carriŤre, maar dat besluit draait hij nu dus terug. Als Unser zich kwalificeert, zal hij voor de achttiende keer aan de start staan van de beroemde race.

Al Unser Jr. won twee keer de Indianapolis 500, in 1992 en 1994. In oktober 2003 brak hij zijn bekken bij een off road-ongeluk en moest maandenlang revalideren. In 2004 reed hij nog een paar races in de Indy Racing League, inclusief de Indy 500, maar besloot niet lang daarna te stoppen. Een jaar eerder had een van zijn grootste tijdgenoten, Michael Andretti, hetzelfde besluit genomen.

Andretti stapt dit jaar ook weer in een racewagen voor de beroemde race, maar Unser's beslissing had daar niets mee te maken. "Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen bij het idee de race te moeten missen," verklaarde 'Little Al'. "Het geluid, de geur, de fans, alles. Het zit in mijn bloed."

Tijd voor de terugkeer van arcades?

Ja, het is weer zover: een column over vroeger. Maar deze keer zal ik het niet hebben over retro-games of oude consoles maar over de plek waar games gespeeld worden. De gemiddelde gamer speelt zijn games vooral thuis op een console of PC. Soms wordt er buiten de deur gespeeld op een handheld en soms gezamenlijk op een LAN-party. Echter, wat in het westen nagenoeg dood is, zijn de arcadehallen. Wat is hiermee gebeurd? En wordt het niet hoog tijd dat deze weer terugkomen in het Nederlandse straatbeeld?

DVD: Red Eye
Vijf jaar lang bleef het akelig stil rond Wes Craven. Zijn vorige project, de film Cursed, wilde niet echt vlotten. Na twee jaar werk bleek de film over weerwolven min of meer een flop. Is Wes Craven over zijn hoogtepunt heen of zullen we de komende tijd weer veel meesterwerkjes op thrillergebied van de Amerikaan mogen verwachten? In Red Eye tilt Craven het verhaal naar grotere hoogten; in letterlijke zin, want het verhaal speelt zich grotendeels af in een vliegtuig gedurende de nachtvlucht.

Gomes waarschijnlijk naar Corinthians

PSV-keeper Gomes zou op het punt staan naar de Brazilliaanse club Corinthians te vertrekken. Dit meldt de Telegraaf vandaag.

PSV praatte gisteren met een delegatie van Corinthians over de transfer van de 25-jarige Brazilliaan. De club uit S„o Paulo zou Gomes het liefst per direct bij de spelersgroep willen, aangezien de Brazilliaanse competitie al in april begint. Ook Gomes zou hier voordeel bij kunnen hebben: hij heeft dan meer kans zich te bewijzen aan de Brazilliaanse bondscoach voor het WK begint.

Hiddink heeft aangegeven best mee te willen werken aan een versnelde transfer. "Daar moet je dan niet al te kruimelig over doen." sprak de trainer en technisch directeur van de Eindhovenaren. De transfersom die Corinthians bereid is te betalen bedraagt 9 miljoen euro.

Geef de jeugd een naam

Het AD komt met een leuk idee, Geef de jeugd een naam. Op het forum loopt er al een discussie over de beste naam voor de "jeugd van tegenwoordig". En dan natuurlijk niet de watskebidibidibeurt lui maar de totale jeugd van tegenwoordig. Mijn persoonlijk mening gaat naar de internetgeneratie. Aangezien de tieners van dit moment nooit een tijd zonder internet gekend hebben en de MSN relaties de meest normale gang van zaken zijn.

Wilders meest geciteerde politicus

AlgemeenTweede-Kamerlid Geert Wilders was in 2005 de meest geciteerde politicus, zo blijkt uit een onderzoek van het weekblad Intermediair. In 2004 was hij dat ook al. De Volkskrant citeerde het onafhankelijke Kamerlid afgelopen jaar 331 keer, het NRC Handelsblad 320 keer en het Parool 251 maal. De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Trouw hebben relatief minder aandacht gegeven aan Wilders.

Intermediar besteed een uitgebreid artikel aan de vraag waarom Wilders zo vaak geciteerd wordt. Een aantal zijn er natuurlijk zelf wel te bedenken: hij wordt bedreigd, is bezig een nieuw partij op te richten en doet vaak 'prikkelende' uitspraken. Addie Schulte, parlementair verslaggever bij Het Parool, denkt dat ook de angst om iets over het hoofd te zien (zoals voor de opkomst van Fortuyn wel gebeurde) een rol speelt: ''Uit angst dit soort geluiden te negeren, drukken we ze nu dan maar elke dag af.''

Politicoloog Jos de Beus, prominent lid van de PvdA, vindt de aandacht voor Wilders eigenlijk prachtig. Vooral omdat de parlementariŽr, ondanks alle bedreigingen aan zijn adres, overeind gebleven is: ''Het is een goed teken dat hij, net als Hirsi Ali, niet uit de openbaarheid is verdwenen. Handen af van onze rot-Kamerleden!''

Bos
De meest geciteerde politicus na Wilders was afgelopen jaar PvdA-leider Wouter Bos. Op drie staat voormalig VVD-fractieleider Jozias van Aartsen. De rest van de top 10 luidt: Boris Dittrich, Ayaan Hirsi Ali, Maxime Verhagen, Femke Halsema, Bert Bakker, Hans van Baalen en Hilbrand Nawijn.

Intermediair onderzoekt jaarlijks hoe vaak de naam van een politicus in de media is voorgekomen. Volgens het blad blijkt uit eerdere scores dat parlementariŽrs die zich in hun eerste periode als Kamerlid onvoldoende profileren, een plek op de kandidatenlijst voor de volgende verkiezingen vaak wel op hun buik kunnen schrijven. Genoemd worden in de media lijkt dus wel een prť voor een Kamerlid.


Meest geciteerd


Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

'Nederland wordt belaagd door ufo's'

UFONederland wordt belaagd door ongeÔdentificeerde vliegende objecten (ufo's). Dat blijkt althans uit cijfers van de Ufo-werkgroep Nederland (UWN). In totaal werden er vorig jaar 112 ufo's waargenomen, tegen 68 een jaar eerder. Onder andere in Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Limburg werden opmerkelijk meer ufo's geteld.

De UWN registreert, onderzoekt en probeert verklaringen te vinden voor de waargenomen ufo's. Burgers die ze zien vliegen, kunnen dit via internet of de 'Ufoon' aan de ufo-werkgroep melden. Voor de forse toename van het aantal waarnemingen heeft de UWN geen duidelijke verklaring. "De kans dat mensen een buitenaards ruimteschip hebben gezien, is heel, heel klein. In de praktijk zijn de meeste ufo's niet meer dan lichtschijnselen van discoshows of industriŽle activiteiten, en daar zijn er nogal wat van in Zuid-Holland. Dat zou dus een verklaring kunnen zijn voor de stijging. Een andere verklaring is het weer: in een jaar met veel heldere luchten worden altijd meer ufo's waargenomen dan in een jaar met veel grauwe luchten", verklaart woordvoerder Frits Westra.

De UWN sluit het bestaan van buitenaardse ruimteschepen niet per definitie uit, al heeft ze in haar 11-jarig bestaan geen aanwijzingen gevonden voor het bestaan ervan. Het toegenomen aantal is overigens des te opmerkelijker aangezien in Groot-BrittanniŽ het afgelopen jaar juist veel minder ufo's zijn gezien.

Krakers belaagden ME met ijzeren pijpen

PolitieTijdens de ontruimingsdag van kraakpanden die de Amsterdamse politie gisteren uitvoerde, is bij ťťn pand de mobiele eenheid (ME) belaagd met ijzeren pijpen en brandbare vloeistof. Vanuit een zwaar gebarricadeerd pand aan de Bilderdijkstraat (Oud-West) probeerden krakers leden van de ME te verwonden.

De ME'ers werden vanuit ramen bekogeld met ijzeren pijpen waaraan scherpe punten waren geslepen. Ook werd er brandbare vloeistof zoals spiritus over ze heen gegooid. Politiewoordvoerder Leo Dortland: ''De actie die genomen is tegen onze mensen gaat alle perken te buiten. Met speciaal geprepareerde pijpen is de aanval op ons geopend met maar ťťn doel en dat is om ons te verwonden.''

Volgens de woordvoerder zijn er ''wonder boven wonder'' geen gewonden gevallen. De schilden die de ME'ers gebruikten, zaten vol gaten die ontstonden door de pijpen af te weren. De krakers die zich schuldig hebben gemaakt aan het smijtwerk konden ontkomen. Mochten ze worden gepakt dan zal hen poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Er zijn video-opnamen van de ontruiming gemaakt.

In totaal heeft de politie tijdens de ontruimingsdag zeven panden ontruimd. Daarbij zijn dertien personen aangehouden. Deze arrestaties vonden plaats omdat de krakers verzet pleegden, ME'ers lastigvielen of agenten beledigden.

Foto's en een verslag van de diverse ontruimingen zijn te vinden op de actiesite Indymedia.

Rotterdamse vindt auto gestript voor de deur

Icoon BizarEen 29-jarige Rotterdamse keek gisterochtend raar op toen ze uit het raam van haar woning keek. Haar Peugeot 206, die voor het huis stond, was 's nachts door onbekenden gestript. Onder meer de grille, spoiler, koplampen, radiator en mistlampen van haar drie jaar oude auto werden meegenomen. "Ik wist niet of ik moest lachen of huilen. Ik ben me natuurlijk rot geschrokken en heb wel even staan vloeken", vertelde Linda Fitsch aan de media.

De auto staat inmiddels bij een garagehouder. De schade zou ruim 5000 euro bedragen. "Het moeten professionals geweest zijn. Om alle onderdelen er op deze manier uit te krijgen, zou ik zelf dik een uur bezig zijn", reageerde garagehouder Theo Vogelaar. Fitsch vermoedt dat de onverlaten tussen twee en vijf uur 's nachts hun slag hebben geslagen. "Tot een uur loopt er nog buurtpreventie door de wijk. De volgende ochtend zijn er mensen alweer vroeg aan het werk gegaan. Mijn buurman dacht dat ik een ongeluk had gehad." De politie onderzoekt de diefstal. Volgens een woordvoerster gaat het om een 'bijzonder incident'.

Peugeot 206 gestript door onverlaten
Linda Fitsch staat beteuterd bij haar gestripte auto


Met dank aan babbelbox voor de submit.

Feyenoord klaagt bij KNVB over arbitrage

Feyenoord heeft bij de KNVB een klacht ingediend over scheidsrechter Dick van Egmond. De Rotterdammers zijn ontevreden over de arbitrage van de leidsman tijdens het competitieduel AZ - Feyenoord van afgelopen zondag. De Alkmaarders wonnen die wedstrijd met 1-0.

De clubleiding van Feyenoord is van mening dat de Rotterdammers afgelopen zondag ernstig benadeeld zijn, doordat Van Egmond onder andere een treffer van Feyenoord afkeurde. Daarnaast zijn ze van mening dat hij nooit aangesteld had mogen worden, omdat Van Egmond in het dagelijkse leven in de buurt van Alkmaar werkzaam is.

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg was echter niet onder de indruk van de klacht van Feyenoord die hij via e-mail ontving: "Ik kan weinig met de opmerkingen die ik in een mail van Feyenoord-directeur Chris Woerts heb ontvangen. De enige regel die al sinds jaar en dag geldt is dat onze scheidsrechters niet fluiten in hun eigen woonplaats. Als je die straal gaat verbreden, is het eind zoek in een klein land als Nederland."

Ecclestone: "Mogelijk Monaco schrappen"

Bernie Ecclestone zegt dat meerdere Grand Prixs in ťťn land wellicht voortaan teruggebracht kunnen worden tot slechts ťťn race. Dat zou kunnen betekenen dat in de toekomst races op circuits als de NŁrburgring, Imola en zelfs Monaco op de tocht komen te staan.

Ecclestone baseert zich op het Concorde Agreement, waarin staat dat er niet meer dan zeventien races per jaar worden gehouden, tenzij alle teams akkoord gaan met meer wedstrijden. Twintig races in ťťn seizoen is hierdoor bijna ondenkbaar. Omdat er een aantal landen staan te popelen om een Grand Prix te mogen organiseren, denkt Ecclestone te moeten gaan snijden in de "klassieke" banen waar races worden gehouden.

Om het probleem op te lossen, vindt Ecclestone dat ieder land nog maar ťťn race mag organiseren. Dat betekent dat Duitsland zou moeten gaan kiezen tussen de NŁrburgring en de Hockenheimring en ItaliŽ tussen Imola en Monza. De Grand Prix van Monaco ziet Ecclestone als een tweede Franse Grand Prix en denkt dat wellicht zelfs die race geschrapt zou kunnen worden. "Dat kan gebeuren, maar dat wens ik natuurlijk niet. Alles is echter mogelijk," aldus Ecclestone.

Om de traditionele circuits te redden van het schrappen van de kalender, zouden Grand Prixs om en om op verschillende banen kunnen worden gehouden, zoals al eerder was geopperd over de Duitse Grand Prix. Maar Ecclestone is daar geen voorstander: "Rotatie is niet gunstig voor een organisator. Maar aan de andere kant zal het vroeg of laat nodig worden om bepaalde races te schrappen."

Bejaarde schiet buurjongen van het gazon

Icoon ShockingEen bejaarde Amerikaan uit de staat Ohio heeft zichzelf bij de politie aangegeven, nadat hij zondagmiddag een buurjongen had doodgeschoten. De 15-jarige Larry Mugrage liep over het gemaaide gazon van de 66-jarige Charles Martin. Deze pakte daarop zijn jachtgeweer en knalde de tiener van zijn gras.

Volgens buurtbewoners was het gazon de lust en het leven van de gepensioneerde Martin, die bekend stond als een vriendelijke man. De alleenwonende bejaarde hield het grasveld netjes gemaaid, en zat vaak voor zijn woning van het uitzicht te genieten. Na de schietpartij had Martin het alarmnummer 911 gebeld, met de mededeling dat hij een kind had vermoord. "Ik werd al vijf jaar lang door hem en zijn ouders getreiterd. Vandaag ging ik door het lint", verklaarde hij kalm.

De woning van de 66-jarige alleenstaande Charles Martin
De woning en het gazon van de 66-jarige Charles Martin


Met dank aan _Dizzy_ voor de submit.

BMW ook met nieuwe achtervleugel

BMW zal, net als McLaren gisteren, met een nieuwe achtervleugel naar AustraliŽ afreizen. Op verzoek van de FIA hebben ook zij het ontwerp aangepast.

Ook bij BMW is er, net als bij McLaren, geen officieel contact geweest met de FIA als we het team moeten geloven. "Er is geen officiŽle correspondentie met de FIA geweest over onze vleugel. Een technisch gedelegeerde heeft ons mondeling laten weten dat we worden verzocht voor de komende race een bepaald detail aan te passen. Het veranderen van kleine details is niet ongebruikelijk. De auto van Jacques is na de race in Sepang goedgekeurd door de officials van de FIA."

Hierdoor is Ferrari het enige 'verdachte' team dat niet heeft toegezegd zijn achtervleugel aan te passen. Het Britse weekblad Autosport kwam wťl te weten dat Ferrari een verzoek van de FIA direct zal opvolgen. "Ross (Brawn, red.) heeft nooit gezegd dat we de vleugel gaan veranderen en we hebben er ook geen reden toe. We hebben alleen gezegd dat we ons zullen schikken naar de eisen van de FIA. Wat zij ook willen, wij zullen het doen. Als de FIA besluit om de flexibiliteittest aan te passen, dan zullen wij doen wat nodig is."

CD: Tina Dico - In The Red

Bij Deense muziek denk ik aan.....dan heb ik een probleem. ABBA kwam uit Zweden, Motorpsycho is Noorse trots... Deense muziek associeer ik meer met huppelende mensen in cowboylaarzen bij het Europees songfestival (of hoe dat tegenwoordig ook mag heten). Tina Dico komt echter uit datzelfde Denemarken. En is daar vrij bekend en even populair. Nu is de rest van de wereld aan de beurt, met de release van haar album In The Red.


FA Cup: Liverpool eenvoudig door

Liverpool heeft zich zeer overtuigend gekwalificeerd voor de laatste vier van de FA Cup. The Reds elimineerden Birmingham City: 0-7.

Birmingham City beleefde een miserabele eerste vijf minuten, omdat Sami Hyypiš en Peter Crouch snel het net vonden. Beiden kopten raak na voorbereidend werk van Steven Gerrard. Zowel Hyypiš als Crouch werd weinig in de weg gelegd door de Birmingham-defensie. Liverpool, met Sissoko terug in de basis, liet hierna enkele kansen onbenut. In de 38e minuut kwamen The Reds via Crouch toch op 0-3, dankzij een knappe actie van Luis Garcia. Goals van Morientes, Riise, Tebily (eigen goal) en Cissť zorgden in het tweede bedrijf voor de monsterscore.


Schema Kwartfinales FA Cup
Manchester City – West Ham United 1-2
Birmingham City – Liverpool 0-7

Woensdag
Chelsea – Newcastle United

Donderdag
Charlton Athletic – Middlesbrough

Flitsen op A2: al 665.000 euro aan boetes

Icoon AlgemeenControleren op snelheid bij de wegwerkzaamheden op de A2 blijkt een lucratieve onderneming te zijn voor de politie. Ondanks uitgebreide aandacht in de landelijke media voor de dagelijkse snelheidsmetingen registreerde de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gisteren weer 1975 bestuurders die te hard langs de controlepost reden.

Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Sinds het begin van de controles in februari zijn al 35.000 bestuurders bekeurd. Aangezien de 'goedkoopste' bekeuring voor personenwagens 19 euro en voor vrachtwagens 28 euro betreft, moet de staatskas al met minstens 665.000 euro gespekt zijn.

Met dank aan the_fly voor de submit.

Flinke blessure voor KlŲden

Andreas KlŲden is voor zes weken uitgeschakeld door een zware val tijdens een trainingsrit.

De Duitser gleed uit op een nat wegdek, vlak in de buurt van zijn woonplaats Kreuzlingen. Hierbij blesseerde hij zijn rechterschouder, waarvoor hij woensdagochtend geopereerd zal worden. Teamarts Carsten Temme rekent erop dat hij na twee weken weer de training kan hervatten, maar duidelijk is dat hij niet actief zal zijn in het voorseizoen. Andreas KlŲden had oorspronkelijk onder andere de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma staan. Maar nu zal de nummer twee van de Tour de France van 2004 zich vooral moeten gaan richten op de aankomende Tour.

Opnieuw diefstal politie-eigendommen

Icoon PolitieOpnieuw is een afdeling van de politie is in verlegenheid gebracht door de diefstal van onzorgvuldig beheerde eigendommen. Autokrakers stalen vorige week donderdag een doorgeladen pistool en een notebook uit de auto van een rechercheur, werkzaam op de afdeling zware criminaliteit bij de Dienst Centrale Recherche (DCR) van het Amsterdamse politiekorps.

De eigendommen lagen in de kofferbak van de geparkeerde wagen. De rechercheur was op het moment dat de diefstal gepleegd werd in een eetcafť aan de Amsterdamseweg in Amstelveen, zo meldden betrouwbare bronnen. Behalve het pistool namen de criminelen ook de agenda en het politielegitimatiebewijs van de rechercheur mee.

De politie stelde onmiddellijk een intern onderzoek in. De twee verdachten werden afgelopen vrijdag al gearresteerd, toen ze tijdens een andere inbraakpoging in de val liepen. Ze bekenden de diefstal te hebben gepleegd en leidden de politie zaterdag naar een woning waar de gevoelige gestolen spullen lagen. In totaal hield de politie drie mensen aan.

De inbraak wordt bevestigd door de Amsterdamse politie. De betrokken rechercheur is overgeplaatst naar een andere afdeling. Voor hem is voorwaardelijk ontslag aangevraagd, aldus de woordvoerder. Deze benadrukt ook dat het niet gebruikelijk is om dergelijke spullen onbeheerd achter te laten. Het was echter niet ongebruikelijk dat het dienstwapen was doorgeladen. "Dienstwapens zijn altijd doorgeladen." Om de gestolen goederen zo snel mogelijk terug te krijgen, was er "groots ingezet", aldus de woordvoerder.

Dit incident is er opnieuw een waardoor een overheid in verlegenheid wordt gebracht door de ontvreemding van onbeheerde privť-eigendommen. Eerder dit jaar werden een aktetas en een digitale agenda uit een auto van een lid van het arrestatieteam van het korps Rotterdam-Rijnmond gestolen. In diezelfde periode ontvreemdden criminelen een dienstpistool, pepperspray en een portofoon uit een dienstauto van een rechercheur van de Nationale Recherche. Ook belandde vorig jaar geheime informatie van de politie, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de militaire inlichtingendienst in verkeerde handen.

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken stuurde recentelijk een brief aan de Raad van Hoofdcommissarissen en de korpsbeheerders, waarin hij wees op de verantwoordelijkheid van de korpsbeheerders als het gaat om beveiliging van politie-informatie en wapenbeheer. "Dit kan zo niet langer", zei de bewindsman na de gebeurtenissen in februari. Voorzitter B. Visser van de Raad van Hoofdcommissarissen schreef alle hoofdcommissarissen een brief, waarin hij vroeg "voortvarend" maatregelen te treffen voor het naleven van de regels. Remkes vindt het zeer kwalijk dat er opnieuw eigendommen van de politie zijn ontvreemd, aldus zijn woordvoerder vandaag. De minister is blij dat de spullen terug zijn en keurt de maatregelen die direct tegen de rechercheur zijn genomen, goed. De woordvoerder benadrukte dat het de taak is van de politiekorpsen om agenten goed te instrueren.

Ad veelvoudig slachtoffer van broekzakbellers

Icoon TelecomMensen die Aad, Ad of Aagje heten kunnen hun mobiele telefoon maar beter uitzetten als ze gaan slapen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen van wie de voor- of achternaam met een A begint veelvuldig slachtoffer zijn van 'broekzakbellers', mensen die per ongeluk de bovenste persoon in het adresboek bellen.

Als een mobiele telefoon niet op de toetsenblokkering staat, kan het apparaatje per ongeluk nummers gaan bellen. Mensen die vaak bovenaan het adresboek staan zijn vooral het 'slachtoffer' van deze praktijken. Veel 'slachtoffers' worden minimaal drie keer per week lastig gevallen door onder andere lege sms'jes en telefoontjes met louter achtergrondgeluid.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

[WRC] Stohl rijdt toch in Spanje na ongeval

OMV-Peugeot WRC coureur Manfred Stohl was gisteren betrokken bij een ongeval waarbij zijn auto zwaar beschadigd gereden werd. Zowel Stohl als zijn navigator Ilka Minor werden overgebracht naar het ziekenhuis met pijnlijke ribben. Onderzoek heeft vandaag uitgewezen dat de Oostenrijker alleen een paar kneuzingen aan het ongeval heeft overgehouden.

Met de vierde WRC-rally, de Rally van Catalunya, op komst dit weekend, rijden de coureurs van de World Rally Championship een aantal afstellingsrondes over een stuk afgesloten weggedeelte. Op deze weggedeeltes wordt de wagen aan de omgeving afgesteld om zo de beste wegligging te bereiken. Gisteren pakte deze afstellingsronde slecht uit voor de Oostenrijker. Stohl en zijn navigator waren onderweg op gravel toen de achterkant weggleed en de wagen tot stilstand kwam tegen een rotswand.

"Eigenlijk was het een snelle bocht. We probeerden een nieuwe, snellere manier om de bocht aan te snijden. Toen reden we op het losse gravel en brak de achterkant weg. Even daarna kwamen wij in aanraking met de rotswand," aldus de Oostenrijker. Vandaag is bekend geworden dat Stohl een paar enkele kneuzingen heeft overgehouden aan het voorval.

Ageia PhysX SDK voor PS3

Het is alweer ruim een half jaar geleden, dat Ageia een contract tekende met Sony om een SDK te ontwikkelen voor de PS3. Vandaag heeft Ageia laten weten dat versie 2.4 van hun software op 31 maart uit zal komen en deze is speciaal geoptimaliseerd voor de PS3.

De software zal ervoor gaan zorgen dat physics berekening multithreaded uitgevoerd gaan worden. Speciaal voor de PS3 kunnen deze berekeningen van de PPU naar de SPU's gestuurd worden, wat volledig door de developer te regelen is. Het resultaat is een tot 50% lagere belasting van de centrale PPU van de PS3. Daardoor zal een spel niet alleen uit mooie graphics bestaan, maar ook uit realistischere omgevingen en blijft er meer kracht over voor andere code en hogere framerates.
De laatste Revolution geruchten

De Game Developers Conference (GDC) is van start gegaan en de geruchtenmolen rond de Revolution van Nintendo is weer op gang gekomen. Hieronder alle geruchten op een rijtje:

Allereerst zijn er de geruchten dat de echte naam van de console bekend gemaakt gaat worden. Nintendo heeft in het verleden nog nooit een codenaam doorgevoerd als definitieve consolenaam, dus zou er nog een naamswijziging moeten gaan plaatsvinden.

Ten tweede gaan er geruchten rond dat de Revolution al in juni te koop zou zijn. Deze geruchten komen bij het Japanse Media Create vandaan, een bedrijf dat verkoopcijfers van games en consoles bijhoudt. In een interview met Businessweek heeft het bedrijf gezegd dat als Nintendo in juni zou lanceren, ze zeker een miljoen consoles voorsprong zouden pakken op Sony.

Tenslotte gaan er ook geruchten rond dat het geheime deel van de Revolution gepresenteerd gaat worden. Naast de sensationele controller zou er nog iets zijn wat voor 'oeeehs' en 'aaaahs' moet gaan zorgen.

Nintendo houdt aanstaande donderdag een presentatie op de GDC.

Duke Nukem Forever krijgt een vervolg

Alhoewel Duke Nukem Forever al honderd jaar in ontwikkeling is bij 3D Realms, heeft de CEO van het bedrijf vandaag in een interview met C&V aangegeven dat er zonder twijfel een vervolg op de Duke komt:
"[...]
Nevertheless, when asked whether 3D Realms has any games in mind after Duke Nukem Forever and Prey (another FPS with more than half a decade's development behind it, currently being finished by developer Human Head), Miller said: "We've already mapped out a sequel for Prey, from a high-level story standpoint, and of course as soon as Duke is done we'll begin a new one. We are also getting the ball rolling on an unannounced project, which has yet to be signed by a publisher."
[...]"
Volwassenen spelen vaker games dan tieners

Uit een onderzoek van Consumer Electronics Association (CEA) blijkt dat ongeveer een derde van de volwassen gamers zo'n 10 uur per week achter de console of PC zit, terwijl maar 11% van de tieners zo veel per week aan het gamen is.

Volgens een woordvoerder van CEA is het verschil te verklaren. Onder de tieners zijn namelijk de 12-14 jarigen actiever aan het gamen dan de 15-17 jarigen. Dat komt omdat de oudere tieners minder vrije tijd hebben of gamen op een mobiele telefoon; een platform dat niet in het onderzoek is meegenomen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bij de volwassenen de PC het meest populair is. Juist tieners zitten meer achter de console. Tevens vinden tieners handhelds ook vele malen interessanter dan volwassenen. Maar 25% van de volwassenen heeft de afgelopen zes maanden een handheld aangeraakt, tegenover zo'n 77% van de ondervraagde tieners.

Er zijn ook vragen gesteld over online gamen. Van de volwassen gamers speelt iets meer dan de helft (55%) games online op een console. Van de tieners speelt 78% van de jongens een game online en van de vrouwen zo'n 58%. Vrouwelijke gamers zijn wel in de meerderheid als het gaat om de leeftijdscategorie 25-34 jaar. Vooral gratis online games zijn populair bij de vrouwen.

Tenslotte is er ook gevraagd of men een speciale gaming room in huis zou willen hebben. Zo'n 19% van de console gamers en 15% van de PC gamers zou behoefte hebben aan een professional die een gaming room voor ze komt inrichten.

Het onderzoek is op twee manieren samengesteld. De volwassenen hebben een formulier via internet in kunnen vullen en daarvan zijn bovenstaande resultaten te belezen. In totaal hebben 1.767 volwassen Amerikanen dit formulier ingevuld. Tieners hoefden niets in te vullen, want CEA heeft 500 huishoudens gebeld om tot deze resultaten te komen.

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.