Feyenoord klaagt bij KNVB over arbitrage

René (Eilanden)
Feyenoord heeft bij de KNVB een klacht ingediend over scheidsrechter Dick van Egmond. De Rotterdammers zijn ontevreden over de arbitrage van de leidsman tijdens het competitieduel AZ - Feyenoord van afgelopen zondag. De Alkmaarders wonnen die wedstrijd met 1-0.

De clubleiding van Feyenoord is van mening dat de Rotterdammers afgelopen zondag ernstig benadeeld zijn, doordat Van Egmond onder andere een treffer van Feyenoord afkeurde. Daarnaast zijn ze van mening dat hij nooit aangesteld had mogen worden, omdat Van Egmond in het dagelijkse leven in de buurt van Alkmaar werkzaam is.

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg was echter niet onder de indruk van de klacht van Feyenoord die hij via e-mail ontving: "Ik kan weinig met de opmerkingen die ik in een mail van Feyenoord-directeur Chris Woerts heb ontvangen. De enige regel die al sinds jaar en dag geldt is dat onze scheidsrechters niet fluiten in hun eigen woonplaats. Als je die straal gaat verbreden, is het eind zoek in een klein land als Nederland."