FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 maart 2006

Kampioen wťl van start in 'La Doyenne'

Alexandre Vinokourov zal op 23 april toch zijn titel in de 92e editie van Luik-Bastenaken-Luik verdedigen. Dat laat de Kazak op de site van Liberty Seguros weten.

De 32-jarige kopman van de ploeg van Manolo Saiz liet aan het begin van het seizoen weten de klassiekers, waaronder La Doyenne (de oudste), twee jaar lang links te laten liggen. Twee volle seizoenen wil de Kazaakse kampioen alles op alles zetten om de Tour op z'n palmares bij te schrijven. De klassiekers zouden daarbij niet in het programma passen.

Daar lijkt Vino nou echter al op terug te moeten komen. Op de website van zijn formatie laat Vinokourov weten graag een gooi te doen naar een tweede opeenvolgende zege in de Ardense klassieker. "Er alleen al aan denken is moeilijk, maar als ik in mijn opzet slaag, zou dat grandioos zijn", vertelt Vino. Maar de Tour blijft het hoofddoel van Vinokourov.

Thomas Dekker start niet in Crit. International

Thomas Dekker zal komend weekend niet deelnemen aan het Critťrium International. De nummer twee van vorig jaar in deze koers heeft momenteel teveel last van buikgriep.

Al van tevoren had Thomas Dekker aangegeven dat deze Franse rittenkoers niet zijn belangrijkste doel was om te winnen. De speerpunten van Thomas Dekker liggen dit seizoen bij de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Een andere Raborenner die juist niet bij de start zal verschijnen bij deze wedstrijden is Gerben LŲwik. De coureur blijft last houden van zijn zitvlak, die hij opliep in Parijs-Nice, en zal nu zijn voorseizoen moeten missen.

Krakers: geweld kwam van de ME

BinnenlandsKrakersbeweging het WildeWesten uit Amsterdam heeft middels een persbericht op Indymedia gereageerd op de beschuldigingen dat ME'ers tijdens de ontruiming dinsdag van een gekraakt pand aan de Bilderdijkstraat, zwaar zouden zijn belaagd. Volgens de politie werden de ME'ers bekogeld met ijzeren pijpen waaraan scherpe punten waren geslepen en werd er brandbare vloeistof zoals spiritus over ze heen gegooid. De ijzeren pijpen waren door sommige ME-schilden heen geboord.

De politie en burgemeester Job Cohen spraken schande van deze praktijken en kondigde aan de daders op te zullen sporen. Als ze gepakt worden wacht hen een aanklacht wegens poging tot doodslag.

Volgens de krakers klopt er echter niks van het verhaal van de politie. Het is volgens hun namelijk de ME geweest die geweld heeft gebruikt. Vanaf de achterkant van het pand, buiten het zicht van de media, pompte de ME ''strijdgassen'' naar binnen. ''Traangas is naar binnen gepompt in de vorm van zowel gas als schuim en was ook vermengd met het water van het tweede waterkanon. Traangas mag nooit en te nimmer in afgesloten ruimten worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor het in zeer grote hoeveelheden gebruikte pepperspray. Er werd zoveel ingezet dat de politiehonden drie uur later nog niet het pand in konden om naar de verdwenen krakers te zoeken.''

De gaten in de schilden van de ME'ers (die overigens de politiebond te zwak vindt) zijn volgens de krakers te verklaren door ''het blinde gehak met bijlen, kettingzagen en motorflexen op de stalen barricades.'' Wat betreft de brandbare stoffen die over de ME zou zijn uitgegoten, komt het WildeWesten met deze verklaring: dat kan het stinkende water zijn dat nog in de radiatorplaten zat die in de barricades verwerkt waren en die door de ME zijn doorgeflext. Ook zouden krakers, die gaten in de barricaden probeerden te dichten, met stalen pijpen op hun hoofd zijn geslagen. Verder ontstond door het slijpwerk van de ME meerdere keren brand in gordijnen en stukken tapijt, wat tot levensgevaarlijke situaties leidde.

Het persbericht stelt verder dat overal waar mensen in verzet komen er repressie volgt, ''maar het geweld en de leugens van de politie nemen de laatste tijd wel zeer bizarre vormen aan. ''

-
Zie voor gehele verklaring het persbericht

Acclaim gaat gratis games maken

Vorig jaar kon je hier nog alles lezen over het faillisement van Acclaim, maar het bedrijf heeft een doorstart gemaakt met een nieuw ondernemingsplan, een nieuw managementteam en nieuwe games komen er ook aan. Het bedrijf wil zich gaan richten op online multiplayer games. Om kosten te besparen zal het bedrijf enkel gebruik maken van digitale distributie.

Acclaim heeft bekend gemaakt dat ze een partnership zijn aangegaan met Massive Inc. Massive Inc. is gespecialiseerd in in-game commercials en zal zich voor Acclaim ook hiermee bezig houden.

Howard Marks, de nieuwe CEO van Acclaim vertelde op de GDC dat de games van Acclaim in de toekomst gratis zullen zijn en dat de kosten zullen worden terug verdiend door reclame die verwerkt is in de game. "We are focused on providing the best online multiplayer games for free, something rare in the market. In order to do this, we are using innovative business models including adding in-game advertising, selling in-game content and offering unique subscriptions. Massive has the most established and robust in-game advertising solution, with deep experience in multiplayer games, and so were the natural choice as our partner." aldus Howard Marks.

Bots zal de eerste game zijn waarin de resultaten van deze samenwerking te zien zal zijn. Wanneer dit spel zal verschijnen is nog niet bekend.Afscheid nemen

Dinsdag heb ik afscheid genomen van de laatste collega, mijn manager, en het was een moeilijk afscheid, waarin beiden in tranen uitbarstten. Vreemd was het ook, want met deze man heb ik een soort haat/liefde verhouding gehad tijdens het gehele project. Het is een moeilijke man, en vooral moeilijk voor zichzelf. Ik heb echter de laatste twee maanden zeer intensief met hem gewerkt, en omdat wij nog met zijn tweeŽn over waren, kwamen we dichter bij elkaar te staan. Ik besefte onder welke stress hij leefde, en hoe eenzaam hij was. En juist nu, op het moment dat wij elkaar leerden begrijpen, is het project ten einde, hij gaat naar China en ik blijf hier om de zaken af te ronden.

Vandaag sta ik voor de laatste keer in mijn oude kantoor. De mannen van het archiefbedrijf komen de dozen halen, en ik loop nog een laatst rondje. Kijk naar de lege plekken, en ga terug in gedachten naar mijn collega's die op de nu lege plekken hebben gewerkt. Van deze mensen heb ik het laatste jaar afscheid genomen, we hebben elkaar beloofd te bellen of te mailen, maar op een na, is er hier niets van terecht gekomen.Ik vraag me af of ik nog wat van mijn nu ex manager zal horen, wij hebben ook beloofd om contact te houden, en hebben telefoonnummers uitgewisseld

Ik haal nog wat laatste posters van de muren, foto's van de tunnel in aanbouw, de pin ups en de kalenders van die klant, die wij allemaal zo'n zeikerd vonden.
Wat heb ik diepe dalen gekend en ook vele leuke momenten gehad, maar alles bij elkaar genomen een ervaring die ik nooit had willen missen.

Ik blijf dralen, de mannen zijn klaar en ik kan de deur achter mij dicht maken, maar dat lukt nog niet. Ik ga in mijn stoel zitten en staar naar buiten, kijk naar twee aalscholvers die in de vijver op zoek zijn naar voedsel.

Dan gaat mijn mobiel, het is de baas, of ex baas, hij vertelt dat hij bij de tandarts is geweest en dat hij kiespijn heeft, we praten nog wat na over het project en voor hij ophangt, zegt hij nog "see you later".

Ik zucht diep, pak mijn tas en de spullen die nog mee moeten naar het nieuwe kantoor.
Voor de laatste keer draai ik mij om en weet dat ik het achter moet laten. Stap op de fiets en zet mijn MP3 speler hard aan, ik hoor Rammstein Nebel zingen.
Ik veeg de tranen weg, zing hard mee.

Op weg naar mijn nieuwe kantoor, op weg naar nieuwe uitdagingen.

Testdag 23-03-2006

Vandaag is er net als gisteren getest op Vallelunga, Valencia, Paul Ricard en Fiorano. Hieronder vind je de uitslagen van alle vier circuits. Ook morgen zal er nog getest worden.

Uitslag testdag Vallelunga:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 A. DavidsonHonda1:15.93782
2 R. BarrichelloHonda1:17.09246

Uitslag testdag Valencia:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 D. Coulthard Red Bull 01:11.758 69
2 A. Wurz Williams 01:12.689 103

Uitslag testdag Paul Ricard:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 H. Kovalainen Renault 01:04.400 213
2 N. Heidfeld BMW 01:04.903 96
3 P. de la Rosa McLaren 01:05.094 145
4 G. Paffett McLaren 01:05.518 153
5 J. Trulli Toyota 01:05.702 72
6 R. Zonta Toyota 01:05.738 121

Uitslag testdag Fiorano:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 L. Badoer Ferrari 00:58.369 120

Gratis Godfather visitekaartjes van EA

Iedereen kent waarschijnlijk de Icecards wel. Dit zijn visitekaartjes die gesponsord worden door bedrijven en die je daardoor gratis aan kunt vragen. Nu kun je natuurlijk leuke Omo of Labello icecards aanvragen, maar daar durf je eigenlijk niet mee gezien te worden. Een betere keus zijn dan icecards van The Godfather.

Op de website van icecards kun je tien op naam gemaakte visitekaartjes van het spel bestellen om uit te delen aan je 'familie'.18 jaar cel voor Zeister moskeemoord

JustitieDe hoofdverdachte in de zogenaamde Zeister moskeemoord, de 39-jarige Ali M., is vandaag veroordeeld tot 18 jaar cel wegens het doodsteken van de 61-jarige Hassan Bouzerda. M. kwam er nog best vanaf, want tegen hem was levenslang geŽist. Het Openbaar Ministerie eiste dat omdat Ali al eerder tot lange celstraffen is veroordeeld voor ernstige geweldsdelicten. Bovendien weigert hij iedere behandeling.

De moord vond plaats op 24 maart 2005 voor moskee 'El Mathakine' bij winkelcentrum De Clomp te Zeist. Het slachtoffer was penningmeester van de moskee. Toen hij met zijn zoons het gebedshuis verliet, werd hij aangevallen met stokken en messen door Ali M. en diens broers Mohammed, Jaouad en Said.

De broers werden veroordeeld tot straffen van 3,5 jaar cel. Hoofdverdachte Ali werd niet alleen veroordeeld voor de moord op Hassan Bouzerda, maar ook voor het in de rug steken van ťťn van diens zoons.

De dodelijke vechtpartij was de climax van een jarenlange vete tussen beide uit Marokko afkomstige gezinnen, die ooit buren waren. Volgens de Marokkaanse gemeenschap in Zeist is die ruzie in het verleden ontstaan door het gewelddadige karakter van leden van de familie M.

Kapotte lift houdt bejaarden 3 maanden binnen

Icoon ShockingTwaalf bejaarde bewoners van een verzorgingstehuis in de Schotse plaats Stonehaven kunnen al bijna drie maanden niet meer naar buiten. Dit omdat de lift in het vier verdiepingen tellend gebouw al sinds de Kerst dienst weigert. De reparatie van de lift kan volgens de Britse krant The Daily Telegraph nog zeker drie weken op zich laten wachten, aangezien men nog steeds in afwachting is van een onderdeel. Dit moet uit ItaliŽ vandaan komen.

In totaal herbergt het tehuis, genaamd Clashfarquhar House, 21 bejaarden, van wie er negen nog in staat zijn de trap te nemen. De andere twaalf hebben pech: het gebouw heeft geen andere lift en de slecht ter been zijnde bewoners de trap op- en afdragen is uit veiligheidsoverwegingen geen optie voor het personeel van het tehuis. Om de oudjes wat afleiding te bezorgen heeft de directie al entertainers, goochelaars, manicures en dominees laten komen om ze te vermaken, dan wel steun te bieden. De directeur van het tehuis ziet de zaak van de zonnige kant in. "Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan." Volgens andere betrokkenen maakt de situatie de betrokken ouderen echter vooral terneergeslagen.

Clashfarquhar House
Clashfarquhar House
Met dank aan babbelbox voor de submit.

Darts: Barney gooit perfecte leg

Raymond van Barneveld heeft een negendarter gegooid tijdens de Premier League Darts. Het was de eerste keer dat onze landgenoot live voor de camera’s een perfecte leg afleverde.

Het historische dartmoment vond plaats in de negende leg tijdens de ontmoeting met Peter Manley. Van Barneveld leidde met 5-3 en startte met een 180’er. Zijn Engelse opponent gooide ook een perfecte score, maar Barney denderde door met nog eens een maximale score. Van Barneveld kon de druk aan en gooide 141 uit, met dubbel twaalf op zijn laatste pijl. De zaal in Bournemouth ontplofte en Van Barneveld maakte zijn karakteristieke juichgebaar. Uiteindelijk eindigde het duel in een 8-3 zege voor onze landgenoot.

Slechts weinig darters hebben live voor de camera’s een negendarter gegooid. John Lowe was ooit de eerste en ook Paul Lim, Shaun Greatbatch en Phil Taylor kregen het voor elkaar een perfecte leg te werpen. Later vanavond speelt Van Barneveld tegen Phil Taylor.

de Webstort (Esmee)

Bij een artikel, met als kop 'We zijn hier gedumpt, maar ik vecht me terug', staarde Esmťe me aan. Esmťe is een Antilliaanse van 53 en zit op de drijvende 24-uursopvang voor drugsverslaafden. Op drugsboot De Boei aan de Rijnkade in Arnhem. Haar blik is veranderd. Ze kijkt weliswaar nog steeds alsof ze er het hare van denkt en wel beter weet, maar de vrolijkheid die ze eens uitstraalde is verdwenen. Ze kijkt me nu vooral droevig aan, gelaten, wijs...en oud.

Lees verder

Samenvatting speech Iwata

Zojuist is de GDC speech van Iwata afgelopen en er is geen naam van de Revolution bekend gemaakt. Over de Revolution wilde Iwata wel vertellen dat er meer soorten games zullen uitkomen dan Mario, Zelda en Metroid (die er beter uit gaan zien dan ooit). De Revolution is er om een nieuwe publiek aan te spreken, naast de gewone gamer ook je moeder, je opa en je goudvis. Jong en oud. Iedereen moet en zal er mee kunnen spelen. Videogames zijn er voor de fun.

De downloadservice die het mogelijk maakt om NES, SNES en N64 games te downloaden en te spelen op de Revolution zal ook SEGA Genesis (Megadrive) en TurboGrafX games aankunnen. Niet alle games van die consoles zullen beschikbaar komen, er wordt een selectie gemaakt uit de beste games voor die consoles. Naast SEGA zal overigens ook Hudson hun oude games beschikbaar stellen.

Het grootste deel van de speech ging echter over het succes van de Brain Training games. Er zijn ondertussen al enkele miljoenen van verkocht (zie ook weer de Japanse softwarecharts) en verwacht wordt dat dit stukkie software ook in het Westen zal aanslaan.

Tot slot werd er nog een nieuwe Zelda game aangekondigd voor de DS. Meer daarover kun je *hier* lezen.

Santegoeds: SBS6 is ťťn grote jatfabriek

Evert SantegoedsTelevisiezender SBS6 is ťťn grote jatfabriek. Dat vindt althans hoofdredacteur van Privť, Evert Santegoeds. Reden voor de beschuldiging van Santegoeds is dat SBS6 vanaf vanavond twee keer per week vanuit een helikopter beelden uitzendt van de riante woningen, de lange oprijlanen, de tennisbanen en de zwembaden van sterren als Marco Borsato, Linda de Mol en Caroline Tensen. Santegoeds wilde voor zijn nieuwe programma op Talpa, Entertainment Live, hetzelfde doen.

De beelden op SBS6 worden becommentarieerd door presentatrice Ellemieke Vermolen en paparazzo Joop van Tellingen. "Het is een ongegeneerde kopie van wat ik jarenlang samen met Harry Mens heb gedaan op tv", aldus Santegoeds, die dit keer samen met Jort Kelder in de helikopter wilde klimmen. "SBS 6 is ťťn grote jatfabriek, die zender heeft nog nooit wat zelf verzonnen. Scoort Boer zoekt vrouw bij de KRO, dan gaan ze in Shownieuws schaamteloos op zoek naar 'de leukste boer'. En nu dit weer. Het is diep treurig."

SBS slaat terug door te zeggen dat Santegoeds voor zijn nieuwe programma presentatrice Anouk Smulders wegkaapte bij SBS6. Het idee van de helikopter is volgens SBS bovendien al jaren gemeengoed op de Amerikaanse tv. "We waren het sowieso al van plan, maar de timing was nu wel heel goed wegens de start van het programma van Santegoeds", geeft SBS 6 toe.

Met de start komende maandag van Entertainment Live op Talpa bereikt de koude oorlog tussen de verschillende Nederlandse showbizzrubrieken op de televisie een hoogtepunt. In RTL Boulevard praat Albert Verlinde al weken geringschattend over de nieuwkomer en SBS6 weigert persberichten te sturen naar de redactie van Entertainment Live. SBS6 zegt dat te doen, omdat Talpa om de haverklap medewerking aan Shownieuws weigert. "De messen zijn geslepen", aldus Santegoeds.

Overigens twijfelt Santegoeds of hij alsnog beelden vanuit de helikopter moet gaan maken. "Misschien moet ik weer wat nieuws verzinnen."

Zelda DS aangekondigd

Op de GDC heeft Iwata zojuist Zelda DS aangekondigd. Details volgen.

IGN:
Cel-shaded-style graphics. Top screen: mostly maps. Action is on the lower screen. Use touch screen to draw things -- transitioning the bottom screen input to the top. Launches later this year -- from Aonuma and team (makers of Wind Waker).

Eurogamer:
Aha. A 3D Zelda game on the DS - 2D perspective, but 3D graphics, loads of touch-screen controls. It's called "Zelda: Phantom Hourglass". It'll launch later this year and will be playable at E3 alongside Twilight Princess (Cube).

De eerste crappy screens:

Medewerkster school in problemen om seksfoto's

Icoon BinnenlandsDeze week verschenen er voor de verandering weer eens een stel obscene foto's op verschillende Nederlandse weblogs, waaronder VKMag en Geenstijl. Op de foto's zijn een medewerkster van het Sint Vituscollege in Bussum en een tienerjongen (geen leerling van de school) te zien in enkele "erotische" posities, buiten bij een Bussums cafť. De betreffende vrouw is haar baan als administratief medewerkster op de school zo goed als kwijt, de jongen op de foto's noemt het gebeuren in een interview met NOS Headlines echter een uit de hand gelopen grap.

De jongen zou de - al op leeftijd zijnde - vrouw na een avondje stappen mee naar buiten gelokt hebben, alwaar door zijn vrienden enkele 'geile' foto's van de twee gemaakt werden. "Ik vind het heel vervelend voor die mevrouw (...) Natuurlijk heb ik er spijt van", aldus de jongen in het vraaggesprek. "Ik had dit niet kunnen voorzien. Die foto's zijn gewoon gemaakt, en die gingen als een speer. Niet dat ik iets verstuurd heb, maar goed. Ik ben net zo goed slachtoffer als zij."

"Ik was met mijn vrienden uit eten en dit zou eigenlijk alleen binnen onze vriendengroep blijven. Maar toen is er een e-mailadres gekraakt. En daardoor is het doorgestuurd naar iedereen. En daar is het mis gegaan", aldus de jongen, die zegt zich niet aangetrokken te voelen tot de vrouw. "Het was gewoon een geile grap."

Het Sint Vituscollege, een middelbare school voor HAVO, Atheneum en Gymnasium, betreurt het feit dat de school in verband wordt gebracht met de zaak. "De foto's tonen de vrouw in een compromitterende situatie, die zich in haar vrije tijd heeft voorgedaan en die geen enkele relatie met de school of met leerlingen van de school heeft", zo stelt de school in een persbericht. De betreffende medewerkster zit inmiddels met ziekteverlof thuis. Benadrukt wordt dat zij geen docente van de school is; het zou een administratief medewerkster zijn.

Met dank aan doppelgšnger voor de submit.

Doden bij veerbootramp voor kust Kameroen

Icoon RampVoor de kust van Kameroen is gisteren een veerboot gezonken met 150 passagiers aan boord. Een Kameroense overheidsfunctionaris heeft dit vandaag gemeld. Van de opvarenden zijn er tot nu toe slechts 23 gered. Gevreesd wordt dat de andere 127 de ramp niet hebben overleefd.

Wat de oorzaak van de ramp is, is nog onbekend. De boot was onderweg van Nigeria naar Gabon. De opvarenden zouden uit Nigeria, Burkina Faso en Ivoorkust afkomstig zijn.

De overheid heeft vandaag een aantal plaatselijke vissers ingeschakeld om te helpen met het zoeken naar overlevenden. De kans dat er nog mensen levend gevonden worden, lijkt echter klein.

'Playstation 3 gaat het van de Xbox 360 winnen'

Volgens het onderzoeksbureau In-Stat, zal Sony ook in de toekomst een koppositie hebben in de gamesindustrie. Dit komt uiteraard door de PS3 die, volgens het onderzoek, in 2010 de markt zal domineren met maar liefst 50,2%. Microsoft volgt met 28,6 procent en Nintendo zal het met 21,2% moeten doen. Ook zullen er sowieso een stuk meer consoles verkocht worden, dit komt door nieuwe doelgroepen die aangesproken worden. Of het ook allemaal echt waarheid wordt? De tijd zal het leren.

Crysis GDC trailer

Op de Game Developers Conference die op het moment wordt gehouden is een filmpje getoond van Crysis, de game die gebruik maakt van de CryEngine 2. Iemand van het Gaming Age-forum is zo aardig geweest om dit op te nemen en het met de wereld te delen. Hoewel het een filmpje is waarin een beeldscherm wordt gefilmd, is toch te zien hoeveel detail men in de game, die Far Cry moet opvolgen, heeft weten te stoppen. Er zijn twee versies beschikbaar:

QuickTime
WMV

De game zal op de E3 speelbaar zijn. Op het moment is Crysis alleen officieel aangekondigd voor de PC, al zijn er geruchten dat ook consolegamers er van zullen mogen genieten. De CryEngine 2 zal sowieso naar Xbox 360 en PS3 gepoort worden.

Eenderde Britten belt wel eens naakt

Icoon ShockingGisteren hadden we al het nieuws dat veel Britten meerdere dagen dezelfde onderbroek dragen, dat is echter nog niks vergeleken met de onthulling dat nog veel meer Britten soms zelfs helemaal naakt zijn. Dit blijkt uit verklaringen van nieuwe getuigen die zich onlangs hebben gemeld.

Uit een onderzoek van Post Office HomePhone bleek dat eenderde van de Britten zelfs wel eens telefoneert tijdens deze obsceniteit. Bij mannen ligt dit percentage met veertig procent hoger dan bij vrouwen (27 procent). Ook blijken Britten niet altijd even goed op te letten op het relaas van degene aan de andere kant van de lijn: een op de tien ondervraagden gaf toe wel eens iets anders te gaan doen en de gesprekspartner "tegen zichzelf te laten praten".

Voorts gaf 62 procent van de ondervraagden aan gewoon televisie (mits die aanstond) te blijven kijken in plaats van zich te concentreren op het telefoongesprek. Vijf procent is zelfs wel eens in slaap gevallen aan de telefoon. Verder blijken Britten ouder dan 55 jaar zich een stuk meer te concentreren op een telefoongesprek dan hun jongere landgenoten.

Vaginageur

Sommige mannen vinden de geur een vagina extreem lekker ruiken maar helaas kunnen ze natuurlijk niet de hele dag bij een vrouw tussen de benen hangen met hun neus. Maar voor deze mannen is er een nieuwe parfumsoort.

Deze parfum ruikt net als een vagina en dus kun je de hele dag omringd worden met een vaginageur. De naam van het goedje is 'VULVA original'. Ben je benieuwd naar de geur van deze parfum, dan kun je hem gewoon even bestellen op site.

Krajicek verder in Miami

MichaŽlla Krajicek heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Miami bereikt. Onze landgenote rekende af met Zi Yan: 6-3, 5-7 en 6-1.

Krajicek had het verre van makkelijk tegen de 21-jarige Chinese. Zo sloeg ze ruim zestig onnodige fouten. In het eerste bedrijf verspeelde Krajicek tweemaal een break voorsprong, maar uiteindelijk bleek ze doortastender dan Yan. Op 4-0 in het tweede bedrijf leek Krajicek in veilige haven, maar Yan pakte zeven van de volgende acht games. In de derde set nam onze landgenote snel het initiatief en was het pleit in een mum van tijd beslecht. Krajicek stuit in de volgende ronde op de als 27e geplaatste Lucie Safarova.

Wintjens weg bij FC Twente

FC Twente heeft het contract van Danny Wintjens niet verlengd, de 22-jarige doelman was bij de tukkers de derde keeper. De speler kwam afgelopen zomer over van MVV waar hij vier seizoenen speelde.

Twente mag nu op zoek naar twee keepers aangezien tweede doelman Remko Pasveer ook al aangegeven heeft weg te willen gaan zodat hij meer speelminuten krijgt. Het is nog niet bekend wie FC Twente op het oog heeft.

Mannen gevoelig voor mooie verkoopsters

Icoon Algemeen Mannen kopen meer kleding wanneer ze worden geholpen door een mooie verkoopster. Dit is de conclusie van onderzoeksbureau GfK.

GfK ondervroeg, in opdracht van modevakblad Textilia, tweeduizend mannen over hun gevoeligheid voor vrouwelijke charmes wanneer ze in een winkel zijn. Bijna ťťn op de drie jonge mannen gaf toe eerder kleren te willen kopen, als ze sjans hebben met een vrouwelijke verkoopster. Of in elk geval als ze denken dat te hebben.

Fleur langer bij RBC

Melvin Fleur heeft voor drie jaar bijgetekend bij RBC Roosendaal. De 24-jarige speler kwam in 2003 definitief over naar Roosendaal nadat hij al een jaar verhuurd was geweest aan de club door Anderlecht.

De Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax waarna hij naar Anderlecht verkaste. In Brussel speelde hij ťťn wedstrijd, voor RBC speelde hij tot nu toe 74 wedstrijden en scoorde ťťn keer.

Drie gegijzelde westerlingen Irak bevrijd

Icoon BuitenlandsDrie westerse vredesactivisten die maandenlang in Irak gegijzeld werden, zijn vandaag bevrijd bij een militaire operatie. Het gaat om de 41-jarige Canadees Jim Loney, zijn landgenote Harmeet Sooden (32) en de Brit Norman Kember (74). Een woordvoerder van het Amerikaanse leger meldde dat zij ten westen van Bagdad werden gevonden.

Het drietal werkte voor de Canadese organisatie Christian Peacemaker Teams. Ze werden samen met een een vierde activist, de Amerikaan Tom Fox, in november vorig jaar ontvoerd. Deze laatste werd twee weken geleden dood aangetroffen. De groep 'Zwaarden van de Waarheid' heeft de verantwoordelijkheid voor de ontvoering opgeŽist en beschuldigde de vredesactivisten van spionage. De ontvoerders eisten de vrijlating van alle Iraakse gevangenen.

Volgens Christian Peacemaker Teams is er tijdens de bevrijding geen schot gelost. De gijzelnemers zouden niet op de plek waar de drie werden vastgehouden aanwezig zijn geweest.

Uiteindelijke naam en logo voor de Revolution bekend?

Is 'Nintendo Go' de nieuwe naam voor de next-gen console van Nintendo? Volgens dit plaatje wel:

Grappig feit, Go betekent 5 in het Japans, en de Revolution is de vijfde thuisconsole van Nintendo.

Update 19.00

Iemand van de blog Engadget heeft de kleine stukjes Japanse tekst naast het logo vertaald. Er is te weinig om er echt complete zinnen van te maken, maar de tekstdelen 'het merk reflecteert' en '-technologie in de laatste info' zijn zichtbaar. Het is dus in ieder geval geen nepjapans.

Dinsdag meest productieve dag in Nederland

Icoon EconomieNederlanders zijn het meest productief op dinsdag, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse wervings- en selectiebureau Robert Half. Op maandag, woensdag en donderdag produceren Nederlanders stukken minder. Het bureau onderzocht 1765 personeels- en financiŽle directeuren in elf landen.

Nederland wijkt met de productieve dinsdag af van andere landen, waar maandag juist veelal de meest productieve dag is. Op Nederland vinden er op die dag echter veel vergaderingen plaats. Op dinsdag worden de maandag gemaakte afspraken vervolgens uitgevoerd, wat het gevoel van productiviteit op die dag verhoogt, zo concluderen de onderzoekers.

Het grote aantal parttime medewerkers in Nederland zorgt voor een lagere productiviteit op maandag, woensdag en donderdag, zo menen de onderzoekers. Veel collega's en zakenrelaties hebben op die dagen vrij, waardoor de wel aanwezige werknemers minder gedaan krijgen. De deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd wat volgens hen de productiviteit ten goede zou komen. Veel Nederlanders kwamen hierbij met opties als een eigen kantoor, fitnessfaciliteiten en airconditioning.

Uitslag GDC Awards

Geen goeie beurs zonder awards, zo ook de GDC dus. We houden het kort en zakelijk. Je vindt hieronder een lijst met genomineerden en de dikgedrukte games zijn de winnaars:

Best Game

* Animal Crossing: Wild World (Nintendo EAD/Nintendo)
- Katsuya Eguchi, Hisashi Nogami, Takashi Tezuka, Kazumi Totaka
* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- David Jaffe, Shannon Studstill
* Guitar Hero (Harmonix Music Systems/RedOctane)
- Rob Kay, Greg LoPiccolo, Alex Rigopulos
* Shadow of the Colossus (Sony Computer Entertainment Inc.)
- Kenji Kaido, Yasuhide Kobayashi, Fumito Ueda
* The Movies (Lionhead Studios/Activision)
- Gary Carr, Peter Molyneux, Mark Webley

Best Audio

* Call of Duty 2 (Infinity Ward/Activision)
- Mark Ganus
* Electroplankton (Nintendo)
- Toshio Iwai, Koichi Kyuma, Yuichi Ozaki
* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- Dave Murrant
* Guitar Hero (Harmonix Music Systems/RedOctane)
- Eric Brosius, Kasson Crooker
* Project Gotham Racing 3 (Bizarre Creations/Microsoft Game Studios)
- Nick Bygrave, Guy Whitmore, Nick Wiswell

Character Design

* City of Villains (Cryptic Studios/NCsoft Corporation)
- Ocala Bellows Kulig, Ryan Butts, Jay Doherty, Jeremy Mattson
* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- David Jaffe, Terry Smith, Charlie Wen
* Oddworld: Stranger's Wrath (Oddworld Inhabitants/Electronic Arts)
- Lorne Lanning, Rich McKain, Iain Morton, Raymond Swanland
* Psychonauts (Double Fine Productions/Majesco Entertainment Company)
- Scott Campbell
* Shadow of the Colossus (Sony Computer Entertainment Inc.)
- Atsuko Fukuyama, Hitoshi Niwa, Shunpei Suzuki, Fumito Ueda

Game Design

* Animal Crossing: Wild World (Nintendo EAD/Nintendo)
- Katsuya Eguchi, Hisashi Nogami, Takashi Tezuka, Kazumi Totaka
* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- David Jaffe
* Nintendogs (Nintendo EAD/Nintendo)
- Tsutomu Kaneshige, Hideki Konno, Shigeru Miyamoto, Kiyoshi Mizuki
* Psychonauts (Double Fine Productions/Majesco Entertainment Company)
- Erik Robson, Tim Schafer
* Shadow of the Colossus (Sony Computer Entertainment Inc.)
- Junichi Hosono, Fumito Ueda

Best Technology

* Battlefield 2: Modern Combat (Digital Illusions/Electronic Arts)
- Fred Gill, MŚns Vestin
* Guitar Hero (Harmonix Music Systems/RedOctane)
- Eran Egozy, Eric Malafeew, Phil Winston
* Nintendogs (Nintendo EAD/Nintendo)
- Tsutomu Kaneshige
* Project Gotham Racing 3 (Bizarre Creations/Microsoft Game Studios)
- Edmund Clay, Roger Perkins, Phil Teschner, Ian Wilson
* Shadow of the Colossus (Sony Computer Entertainment Inc.)
- Jinji Horagai, Takuya Seki, Hajime Sugiyama, Masanobu Tanaka

Best Visual Arts

* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- Steve Caterson, Terry Smith, Charlie Wen
* Project Gotham Racing 3 (Bizarre Creations/Microsoft Game Studios)
- Gren Atherton, Julie McGurren, Peter Roe, Kiki Wolfkill
* Resident Evil 4 (Capcom Production Studio 4/Capcom Entertainment)
- Yusuke Hashimoto, Yoshiaki Hirabayashi, Yusuke Kan, Masaki Yamanaka
* Shadow of the Colossus (Sony Computer Entertainment Inc.)
- Koji Hasegawa, Hironobu Nakano, Masanori Kajita, Fumito Ueda
* We Love Katamari (Namco Limited/Namco Hometek)
- Keita Takahashi, Takeshi Ugajin

Best Writing

* Freedom Force vs. The 3rd Reich (Irrational Games/Vivendi Universal Games)
- Ken Levine
* God of War (Sony Computer Entertainment America)
- David Jaffe, Marianne Krawcyzk, Alex Stein
* Indigo Prophecy (Quantic Dream/Atari)
- David Cage
* Jade Empire (BioWare Corp./Microsoft Game Studios)
- Drew Karpyshyn, Brian Kindregan, Luke Kristjanson, Mike Laidlaw, Peter Thomas, Mac Walters
* Psychonauts (Double Fine Productions/Majesco Entertainment Company)
- Tim Schafer, Erik Wolpaw

Best New Studio

* ArenaNet (Guild Wars)
- Mike O'Brien, Jeff Strain, Patrick Wyatt
* Double Fine Productions (Psychonauts)
- Caroline Esmurdoc, Tim Schafer
* New Crayon Games (Bonnie's Bookstore)
- Phil Steinmeyer
* TellTale Games (Bone: Out From Boneville)
- David Bogan, Kevin Bruner, Dan Connors, Troy Molander
* Wideload Games (Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse)
- Alexander Seropian

Innovation Award

* Nintendogs (Nintendo EAD/Nintendo)
- Tsutomu Kaneshige
* Guitar Hero (Harmonix Music Systems/RedOctane)
- Eric Brosius, Kasson Crooker

Softwarecharts Japan

De wekelijkse software verkopen van Japan zijn weer binnen. Hoogste nieuwe binnenkomer is natuurlijk Final Fantasy XII die in enkele dagen tijd 1,7M keer verkocht werd. Ook de DS overheersing gaat lekker door.


GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Final Fantasy XIIPS2Square-Enix1.764.2661.764.266
Animal CrossingNDSNintendo70.9322.187.805
Brain Training 2NDSNintendo67.2221.571.729
English TrainingNDSNintendo39.940656.746
Brain TrainingNDSNintendo39.7181.722.597
Sengoku Musou 2PS2Koei25.295498.872
Mario KartNDSNintendo17.9281.189.109
Children of ManaNDSSquare-Enix17.574146.700
Guitar Freaks V & Drum Mania VPS2Konami17.52017.520
Keroro GunsoNDSBandai15.56015.560

Iwata aan het woord

Later vanavond (19:30) houdt Iwata, de president van Nintendo een speech op de GDC beurs. In de tussentijd kun je alvast een samenvatting lezen van een interview dat eerder gehouden werd met de goede man.


Ik zal een bom gaan droppen

Iwata wil een groot deel van de Nintendo Revolution informatie pas op de E3 prijsgeven. Op de E3 zal de console namelijk speelbaar zijn en de impact is dan het grootst.

Het is nog niet bekend of de prijs op de E3 vrijgegeven gaat worden. Ook de precieze launchdatum is nog niet bekend.

Over de PS3 wil Iwata niet veel kwijt aangezien ze net zoveel weten als wij. Hij heeft verder ook geen mening over de vertraging van de PS3 die van de lente naar november schoof.

Ook over de eventuele handheld van Microsoft heeft Iwata niets te melden omdat het niet meer dan geruchten zijn. Het enige dat Iwata wilde loslaten over de handheldmarkt is dat Nintendo tevreden is met de DS.

Nintendo rekent erop dat het online gamen nu wel flink door gaat groeien en dat uiteindelijk 80 tot 90% van de markt ook online zal gaan met zijn of haar handheld en/of console.

In de toekomst is de kans zeer groot dat Nintendo gewoon een console gaat aanbieden die HDTV ondersteunt. Op dit moment vindt Nintendo namelijk dat de markt nog te nieuw is en dat de meerwaarde nog niet zichtbaar genoeg is.

'Nederlandse jongeren steeds homofober'

Icoon Algemeen Volgens Clťmence Ross, staatssecretaris van Welzijn (CDA), wordt de Nederlandse jeugd steeds intoleranter tegenover homo's. Dit zei de staatssecretaris vandaag tijdens een debat over homo-emancipatie in de Tweede Kamer. Ross wil maatregelen nemen.

Nederland voerde in 2001 als eerste land ter wereld het homohuwelijk in. Ondanks de vele goede ontwikkelingen ter bevordering van de homo-emancipatie, ziet Ross ook een hoop 'negatieve ontwikkelingen', vooral bij de jeugd. D66-Kamerlid Boris Dittrich sloot zich aan bij haar bevindingen: "Nederland mag dan wat wetgeving betreft internationaal vooroplopen, de positie van homo's verslechtert."

Vooral op het internet vertonen jongeren steeds vaker homofoob gedrag. Daarom zegde Ross op voorstel van de Tweede Kamer toe onderzoek te doen naar 'het brede klimaat van intolerantie bij de jeugd'. Vooral de rol van het onderwijs is hierbij belangrijk. Ross wil onderzoeken op welk vlak scholen in gebreke blijven: "Op iedere school moet een veiligheidsbeleid worden gevoerd waarbij ook homo's zich veilig voelen."

Scholen moeten kunnen aantonen dat ze een homovriendelijk beleid voeren en voldoende voorlichting geven. Indien uit onderzoek blijkt dat scholen onvoldoende aandacht besteden aan dit punt, kunnen zij rekenen op verscherpt toezicht.

Foto's GDC Booth Nintendo

Nintendo staat op de GDC beurs met een 'Interactive Lounge' op de volgende foto's kun je zien wat er te doen is: gamen! Helaas geen speelbare Revolution, maar wel de DS lite zoals je kan zien op de foto's:

Vanavond om 19:30 Nederlandse tijd zal de president van Nintendo een speech houden op de GDC. Wat hij precies zal gaan vertellen is nog niet bekend, maar je leest het natuurlijk hier op FOK!games.

Eline Jurg zet loopbaan voort

Eline Jurg knoopt nog een Olympiade vast aan haar loopbaan. De 32-jarige bobsleester mikt haar pijlen op deelname aan Vancouver 2010.

Jurg eindigde in Turijn, met Kitty van Haperen als remster, teleurstellend op de elfde positie. In Salt Lake City hield ze met haar zesde notering nog een diploma over aan het olympische avontuur. ”Ik plak er nog vier jaar aan vast. Inderdaad, tot Vancouver 2010. Zolang het fysiek goed gaat, is er geen reden te stoppen. Ik hoop met de sponsor een bepaald traject te kunnen uitstippelen”, aldus Jurg.

Ilse Broeders, de andere Nederlandse pilote in Turijn, twijfelt over voortzetting van haar carriŤre: ”Ik moet de zaken nog eens goed op een rijtje zetten". Broeders kende een dramatisch olympisch optreden. Tijdens de eerste run van de tweemansbob maakte ze een ongelukkige crash.

Fertonani wint in Castilla y Leon

Marco Fertonani heeft de koninginnerit in de Vuelta a Castilla y Leon gewonnen. Alexandre Vinokourov breidde zijn voorsprong in het klassement uit.

Tussen Avila en Navacerrada doorkruisten de coureurs een heuvelachtig parcours met cols van de eerste en tweede categorie. De finish lag aan de top van een veertien kilometer lange berg. Marco Fertonani startte in een achtervolgend groepje aan de beklimming en kreeg al snel de eenzame leider Juan Olmo in het vizier. De 29-jarige Italiaan bleef knap vooruit en boekt zijn grootste zege uit zijn loopbaan. Fertonani rijdt dit seizoen in dienst van Caisse d’Epargne-Illes Balears.

Achter Fertonani legde Manuel Beltran beslag op de tweede stek. Tricky moest bijna een halve minuut toegeven op de winnaar. Alexandre Vinokourov finishte op 1.22, maar zag zijn concurrent Luis Sanchez nog later binnenkomen, zodat de Kazak goede zaken doet in het klassement. Laurens ten Dam was de beste Nederlander op de 21e plaats. Morgen is de slotrit.


Uitslag 4e etappe:

#CoureurTijd
1.M. Fertonani (Ita)4.10,59
2.M. Beltran (Spa)0.29
3.A. Vinokourov (Kaz)1.22
4.L. Sanchez (Spa)1.32
5.J. Rubiera (Spa)1.36

Klassement:

#CoureurTijd
1.A. Vinokourov (Kaz)12.43,27
2.L. Sanchez (Spa)0.14
3.J. Rubiera (Spa)0.19
4.M. Scarponi (Ita)1.00
5.E. Martinez (Spa)1.01

C&B: Cunego wint etappe en neemt leiding over

In de derde etappe van de Coppi en Bartali-wielerweek heeft Damiano Cunego zijn slag gemaakt door de derde etappe te winnen en daarmee de leiding in het algemeen klassement over te nemen.

In de 165 kilometerlange etappe was er sprake van een kopgroep van 11 man. Tien kilometer tegen het einde werden zij, ondanks de goede samenwerking, gegrepen door het peloton. Vervolgens sprintte de Italiaan Cunego met hulp van zijn Lampre-ploeggenoten naar de etappezege. Omdat Nibali niet wist te finishen met deze groep, neemt Cunego ook de leiding over in het algemeen klassement van de Internationale Wielerweek.

Uitslag derde etappe Scandiano - Fiorano Modenese (165 km)

#CoureurTijd
1.Damiano Cunego (Ita)4:19.50
2.Luca Mazzanti (Ita)z.t.
3.Massimo Giunti (Ita)z.t.
4.Riccardo Ricco (Ita)z.t.
5.Alessandro Bertolini (Ita)z.t.

Algemeen klassement

#CoureurTijd
1.Damiano Cunego (Ita)12:04.19
2.Vincenzo Nibali (Ita)0.02
3.Mario Aerts (Bel)0.11
4.Sergio Ghisalberti (Ita)0.14
5.Luca Mazzanti (Ita)0.17

de Webstort (Esmée)

Ik zag vandaag een foto in de krant...

Bij een artikel, met als kop 'We zijn hier gedumpt, maar ik vecht me terug', staarde Esmťe me aan. Esmťe is een Antilliaanse van 53 en zit op de drijvende 24-uursopvang voor drugsverslaafden. Op drugsboot De Boei aan de Rijnkade in Arnhem.
Haar blik is veranderd. Ze kijkt weliswaar nog steeds alsof ze er het hare van denkt en wel beter weet, maar de vrolijkheid die ze eens uitstraalde is verdwenen. Ze kijkt me nu vooral droevig aan, gelaten, wijs...en oud.

O'Brien en ADO uit elkaar

De wegen van John O'Brien en ADO Den Haag scheiden. Beide partijen besloten met wederzijds goedvinden het contract te ontbinden.

O’Brien speelde begin dit seizoen slechts drie duels voor ADO, voordat hij geblesseerd raakte. De Amerikaan genoot zijn revalidatie in zijn geboorteland en wil daar nu niet meer vertrekken. ”De intentie om zich weer bij onze selectie te voegen, ontbrak bij O'Brien. Daarom hebben wij in onderling overleg besloten om zijn contract met onmiddellijke ingang te ontbinden”, aldus technisch directeur Rob Baan.

Explosie Zoetermeer blijkt oefening

Icoon ShockingEen onaangekondigde oefening heeft in Zoetermeer voor veel commotie gezorgd. Er was melding gemaakt van een explosie waarna er vier brandweerauto's, de GGD, alle politie-eenheden en de traumahelicopter werden ingezet. De 'explosie' zou zich hebben voorgedaan in een bedrijfspand aan de Wattstraat.

Na aankomst van de hulpverleners werd hen verteld dat er gas ontsnapte en dat er iemand onwel was geworden. Toen ze het pand betraden zagen ze briefjes waarop stond dat het om een oefening zou gaan. Niemand, inclusief het personeel, was op de hoogte van de oefening. Het personeel had 112 gebeld.

Met dank aan c0mpleX voor de submit.

Capello droomt van Engeland

De coach van Juventus, Fabio Capello, zegt dat hij er van droomt om bondscoach van het Engelse voetbalelftal te worden. De Italiaan zegt dit in een interview met het Italiaanse tijdschrift L'Expresso.

"Binnen drie jaar wil ik stoppen met het coachen van clubs en hoop ik mijn jarenlange droom te realiseren: Engeland",aldus Capello.

Na het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zit Engeland zonder bondscoach aangezien Sven-Goran Eriksson zijn vertrek heeft aangekondigd. Recentelijk heeft Capello, die met zowel AC Milan als met AS Roma de titel in de Serie A heeft gewonnen, echter wel gezegd dat hij ook volgend jaar bij Juventus wil blijven.

Museumboerderij vroeg te weinig subsidie dus kreeg niks

OpmerkelijkMuseumboerderij Tante Jaantje in Callantsoog heeft extra onderhoudswerkzaamheden iets te goedkoop laten uitvoeren. Daardoor moet het museum nu zelf opdraaien voor de kosten. Bij een iets hoger bedrag had men het vergoed gekregen uit een subsidiepot.

Om de werkzaamheden te laten verrichten kwam Tante Jaantje 316 euro en 84 cent te kort. Voor dat bedrag werd dan ook subsidie aangevraagd. Edoch jammer maar helaas, de grens voor subsidie is 340 euro. Had men 23,16 euro meer gevraagd, had men alles gekregen. Het museum heeft het bedrag nu maar uit de reserves gehaald. Voortaan zal het museum zich vooral richten op onderhoud dat nogal duur is.

Chinees schildert reuzenpanda op mensenhaar

Icoon KunstDe Chinese kunstenaar Jing Ying Hua heeft een reuzenpanda geschilderd op een mensenhaar. De artiest schilderde zijn kunstwerk met het haar van een konijn. Na tien dagen turen door een microscoop was het meesterwerk van Jing klaar. In een Chinees museum kunnen bezoekers het kunstwerk 50.000 keer uitvergroot bekijken.

Jing is niet de enige microkunstenaar. De Russische artiest Valeriy Dvoryanov bijvoorbeeld schilderde in 2003 het schip Titanic op een houtsplinter van 2 milimeter. Een andere kunstenaar maakte in 2002 een afbeelding van een vechtende Muhammed Ali en Sonny Liston op een speldenknop.


De reuzenpanda 50.000 keer uitvergroot


Met dank aan gumkop voor de submit.

Vooruitblik: Feyenoord - ADO Den Haag

Komend weekend staat de confrontatie tussen Feyenoord en ADO Den Haag op het programma. Beiden clubs moeten winnen. De Rotterdammers blijven op die manier in de buurt van AZ. De Haagse club vecht nog altijd tegen het spelen van de nacompetitie.

Na het verlies bij AZ van vorig weekend is Feyenoord er komend weekend op gebrand om te winnen. Bij de Rotterdammers is het nog onzeker of keeper Maikel Aerts kan spelen. Zaterdag wordt hij verwacht dat hij weer op het trainingsveld staat, maar dat is vooralsnog niet duidelijk. Momenteel heeft de sluitpost van Feyenoord namelijk nog teveel last van een blessure aan zijn schouder. Deze liep hij op na een ongelukkige val in het duel met AZ. Het gevolg hiervan is dat de derde keeper uit de havenstad, Sherif Ekramy, zijn debuut in de Eredivisie zal gaan maken als Aerts niet kan spelen. De blessure van de reservekeeper is voor coach Erwin Koeman een flinke streep door de rekening zijn, aangezien Patrick Lodewijks ook met een blessure te maken heeft. In vergelijking met vorige week is Pieter Collen weer helemaal hersteld van problemen met zijn rug. Door deze blessure kon hij afgelopen weekend, in de Alkmaarderhout, niet in actie komen. Tevens is Serginho Greene niet speelgerechtigd, omdat hij in de wedstrijd tegen AZ tegen zijn vierde gele kaart opliep. Hierdoor is hij automatisch voor ťťn duel geschorst.

Ook bij ADO Den Haag gaat het niet allemaal van een leien dakje. De club staat momenteel op een zestiende plaats en zal er alles aan doen om de wedstrijd van zondag te winnen. Trainer Frans Adelaar kent in aanloop naar het duel ook een aantal problemen. Ferrie Bodde en Aleksandar Rankovic zullen de wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken. Het tweetal kreeg na de wedstrijd tegen Roda JC een automatische schorsing opgelegd vanwege het aantal gele kaarten dat ze per persoon hebben opgelopen. Dit betekend dus dat ze in de wedstrijd tegen Feyenoord niet zullen spelen. Verder zal Wesley Verhoek niet spelen in verband met een blessure aan zijn hamstring. Over Dorus de Vries bestaat nog enige onzekerheid. De keeper van de Haagse club had namelijk een ribblessure en heeft deze week de training pas hervat.

De ontmoeting van komende zondag is de 33ste tussen de beide clubs in Rotterdam. Feyenoord trok 21 keer aan het langste eind. Verder werd er zeven keer gelijkgespeeld en vier maal ging de winst naar ADO Den Haag. De laatste overwinning van de club uit het Zuiderpark dateert alweer uit het seizoen 1990/1991. Toen werd namelijk met 2-0 gewonnen door doelpunten van oud-gedienden Heini Otto en Frans Danen. De Hagenaren zullen er dus alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Leuke bijkomstigheid is dat ADO Den Haag eerder dit seizoen won van de Rotterdammers. Na een zinderende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-1. Of ze ook in De Kuip ook kunnen winnen wordt zondagmiddag duidelijk. Om 12:30 wordt er afgetrapt voor de 33ste wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag.

'Mobiel gamen moet positief worden'

Daishiro Okado, de president van Square Enix, heeft gezegd dat de gameindustrie moet proberen de barriŤres van het mobiel gamen weg te nemen. Gebruikers van een mobiele telefoon hebben vaak last van een mentale barriŤre die hen weerhoudt te gaan gamen.

De publishers zouden samen met de telefoonaanbieders deze blokkade weg moeten nemen bij de consumenten en zorgen dat zij een positief idee krijgen bij het gamen op de mobiele telefoon.

Volgens Okada heeft 47% van de Japanners met een Panasonic telefoon een Final Fantasy of Dragon Quest game op hun telefoon gespeeld. Veertig procent van deze mensen had de betreffende telefoon speciaal gekocht om de game te kunnen spelen. Samenwerken om de barriŤres tegen te gaan zou dus heel gunstig uit kunnen pakken voor zowel de telefoonfabrikanten als de publishers.

Frambozen zijn ontzettend gezond

Frambozen zijn ongekend gezond. De vruchtjes overtreffen de bekende gezonde voedingsmiddelen zoals tomaten, kiwi's en broccoli. Frambozen bevatten veel meer gezonde stoffen, aldus Wageningse wetenschappers in het tijdschrift BioFactors.

De vruchten blijken een geneeskrachtige stof te bevatten die in die hoeveelheid in nog geen enkel ander voedingsmiddel is aangetroffen. Volgens de onderzoekers komt dezelfde stof ook voor in sommige geneeskrachtige Chinese kruiden. Tevens bevatten frambozen per gram tien keer zoveel beschermende anti-oxidanten dan tomaten. Anti-oxidanten neutraliseren agressieve moleculen en voorkomen celbeschadiging in het lichaam.

Helaas zijn frambozen erg duur en komen ze maar in kleine hoeveelheden op de markt. De onderzoekers willen dan ook een onderzoek naar de mogelijkheden om de opbrengst per struik te verhogen en de smaak te verbeteren.

Frambozen
Framboosjes zijn gezond

PvdA wil sofinummer voor internet

Aleid WolfsenDe Tweede Kamerfractie van de PvdA wil dat iedere Nederlander een internetsofinummer krijgt. Hierdoor kunnen internetmisbruikers beter worden opgespoord. De PvdA heeft minister Piet Hein Donner van Justitie verzocht een en ander in een wettelijk kader te gieten.

PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen: ''Er moet een eind gemaakt worden aan de trend dat jongeren vechtpartijen, pesterijen, roddels, scheldpartijen, 'happy slapping' en vernielingen met hun gsm vastleggen en via internet verspreiden. De daders zijn nu moeilijk te achterhalen, omdat ze op internet anoniem kunnen opereren. Met een internetsofinummer komt daar een eind aan. Ook wordt het gemakkelijker om vervelende filmpjes van internet te laten verwijderen. Dat is nu erg moeilijk. Het veroorzaakt veel leed bij de slachtoffers.''

Roofvogels vergiftigd in Groningen

In Oost-Groningen zijn in twee maanden tijd zeker veertig roofvogels vergiftigd. Dit heeft Staatsbosbeheer vandaag bekend gemaakt. De organisatie gaat uit van stelselmatige en opzettelijke vergiftiging van de dieren. Vooral buizerds worden het slachtoffer.

"De dode vogels zijn allemaal onderzocht. Ze blijken vergiftigd met landbouwgif", aldus boswachter A. de Jong. "Het gaat om dusdanige hoeveelheden, dat er wel sprake moet zijn van opzet." Inmiddels doet Staatsbosbeheer er samen met de Algemene Inspectie Dienst alles aan om de dader te pakken te krijgen. Zo wordt er extra gesurveilleerd in het gebied en eventuele nestlocaties van buizerds worden extra in de gaten gehouden.

Hondenbezitters krijgen het advies hun honden aangelijnd te houden, zolang de dader niet gepakt is.

Buizerd
Buizerds worden vergiftigd

Just Cause verschijnt ook voor de Xbox 360

Het komt misschien niet helemaal uit de lucht vallen, maar Eidos, de publisher van Just Cause, heeft bekend gemaakt dat de game ook voor de Xbox 360 zal gaan verschijnen.Het spel was reeds aangekondigd voor de Xbox, PS2 en PC.

In Just Cause neem je de rol aan van de flamboyante Rico Rodriguez, een undercover CIA-agent gespecialiseerd in regimeverandering, in zijn missie om de corrupte overheid van San Esperito omver te werpen. Dit schurkeneiland in Zuid Amerika wordt ervan verdacht massavernietingings wapens te verzamelen en het is jouw taak om de dreiging tegen de wereldvrede te ontkennen.

Het spel staat gepland voor een release in de herfst van 2006.Screen van de PC-versie van de game

PlayStation 3 regio-vrij

In interview na zijn speech heeft Phil Harrison aangegeven dat de PlayStation 3 regio-vrij zal worden voor games. Of dit ook geldt voor andere media werd niet verteld.

Dit nieuws komt niet geheel onverwacht want Sony heeft al eerder aangegeven de PS3 regio-vrij te willen maken. Hiermee willen ze piraterij tegen gaan want veel huidige PS2 bezitters hebben hun consoles regio-vrij gemaakt met een mod-chip. Het moet ook publishers stimuleren om meer games wereldwijd uit te brengen en dit komt ook overeen met zijn uitspraak dat Blu-Ray goed is voor wereldwijde distributie.

Er zitten echter wel een aantal technische problemen aan deze kwestie. De PS3 zal moeten kunnen omgaan met een aantal verschillende TV-standaarden zoals NTSC en PAL. Hoe Sony dit gaat oplossen is nog niet bekend. Een ander probleem is dat mensen wel een game uit Japan kunnen importeren, maar als de tekst nog steeds in het Japans is dan hebben ze niet veel aan een regio-vrije console. Dit is echter ook een huidig probleem en weerhoudt niet veel mensen ervan om toch te importeren.

London deel 4

Een ijzingwekkende gil bracht me tot stilstand. Ik mocht geen stap verder doen van een stressende dame die me van bovenaf, recht en gevaarlijk aankeek. …ťn of andere Britse boer had de trap ondergekotst.

Dat krijg je er nu van, dacht ik nog. Je moet de kroegen in Engeland niet langer open laten, krijg je viezigheid van. Britten weten nu eenmaal niet hoe ze moeten zuipen. Die bleekscheten zijn thee gewend. Slappe thee met melk. En Šls ze al bier drinken dan is het net water en zonder een fatsoenlijke kraag!

Lees verder

Aerts twijfelgeval bij Feyenoord

De kans is groot dat de derde keeper van Feyenoord, Sherif Erkamy, komend weekend zijn debuut zal maken in de Eredivisie. Reservedoelman Maikel Aerts heeft namelijk te kampen met een schouderblessure.

Afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen AZ (1-0), viel Aerts ongelukkig op zijn schouder. De verwachting is dat hij komende zaterdag pas op het trainingsveld zal verschijnen. "Ik heb nog last van die actie waarbij ik ongelukkig neerkwam en het doelpunt van AZ uit voortkwam. Ontzettend balen," aldus de sluitpost. "Ik heb sindsdien nog niet buiten getraind en zal waarschijnlijk ook op vrijdag in het krachthonk blijven. Ik hoop zaterdag weer op het veld te staan. Hopelijk ben ik op tijd fit voor de wedstrijd tegen ADO."

Mocht het inderdaad zo zijn dat ook Aerts niet kan spelen, dan is dit een flinke tegenvaller voor trainer Erwin Koeman. Eerder raakte Patrick Lodewijks, eerste keeper van de Rotterdammers, ook al geblesseerd.

Windmolens op flats te Eindhoven

Icoon Binnenlands WoningcoŲrporatie Woonbedrijf gaat twee windturbines plaatsen op flats. Het betreft een proef om te kijken of dit rendabel is. Bij succes zullen er meer molens geplaatst worden. De turbines zouden elk genoeg stroom moeten leveren voor anderhalf huishouden, echter gaat de opgewekte stroom niet gratis naar de bewoners van de betreffende flats.

De molens worden geplaatst op gebouwen van minstens acht verdiepingen omdat er dan pas genoeg windkracht is. Woonbedrijf beheert enkele woontorens van deze hoogte, maar welke het worden is nog onduidelijk. De aanvraag van een vergunning zal waarschijnlijk ook nog ruim zes maanden duren en eerst volgt ook overleg met de bewoners. De overlast voor bewoners is volgens een woordvoerder beperkt, de harde wind zou het geluid van de draaiende wieken overstemmen.

Deze proef is niet uniek voor Eindhoven. Tilburg, Den Bosch en Boxtel zullen ook verrijkt worden met in totaal vijf windmolens. Deze steden vallen allevier binnen de zogenaamde Duurzame Driehoek, een samenwerking tussen elf gemeenten binnen het Groene Woud, de driehoek tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.


De Regent te Eindhoven anno 2016

Guns N' Roses komt in juli naar Nederland

Icoon MuziekNa dertien jaar afwezigheid komt Guns N' Roses weer naar Nederland. De band geeft op 2 juli van dit jaar een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De voorverkoop begint aanstaande zaterdag. In het voorprogramma van Guns N' Roses staan de bands Alice in Chains, Stone Sour en Bloodsimple.

Guns N' Roses, wereldwijd bekend door hits als 'November Rain', 'Sweet Child O' Mine' en 'Patience', trad voor het laatst op in Nederland in 1993, ook toen in het Goffertpark. De twee optredens trokken toentertijd 120.000 fans. Deze optredens waren echter nog met de originele bezetting, waarvan zanger Axl Rose de enige overgeblevene is. De andere originele bandleden, gitaristen Slash en Izzy Stradlin, basgitarist Duff McKagan en drummer Steve Adler, maken al lange tijd geen deel meer uit van de band.

In 2001 was er een optreden van Guns 'N Roses in het Gelredome in Arnhem gepland, maar dit werd uiteindelijk afgelast. Later dit jaar verschijnt het langverwachte Guns N' Roses-album 'Chinese Democracy'.

Met dank aan Kiki voor de submit.

Belastingdienst verliest aangiften

Icoon BinnenlandsDe Belastingdienst is door een menselijke fout zo'n 100.000 aangiften kwijtgeraakt. Het gaat om elektronisch aangiften van grote bedrijven.

Een netwerkbeheerder gooide eind januari een bestand met daarin 100.000 elektronische aangiften weg. Tot nu toe heeft de Belastingdienst dit niet alleen voor de gedupeerde belastingbetalers, maar ook voor het ministerie van Financiën verzwegen. De bedrijven zelf werd gevraagd de aangifte opnieuw te doen, met de mededeling dat hun eerdere aangiften nooit waren aangekomen.

De Belastingdienst hoopt door een backup terug te halen de schade te kunnen beperken tot 35.000 aangiften. De verschuldigde belasting, enkele tientallen miljoenen euro's zijn wel aangekomen.

Sony komt met redesign PS3-controller

Phil Harrison heeft bekend gemaakt dat er de boemerang-controller zoals getoond op de Tokyo Game Show en andere events niet de uiteindelijke vorm van de controller zal worden. Sony heeft besloten om de boemerang-vorm niet te gebruiken en dat ze met een nieuw ontwerp zullen komen. Of dit ongeveer gelijk zal zijn aan de huidige PS2-controller of iets geheel anders is nog niet bekend. Wel zal de controller pas tijdens de E3 in mei getoond worden.

Deze kan in de prullenbak

'Jensen jat content van internet'

De satirische website Buro Renkema is een inzamelingsactie gestart voor tv-presentator Robert Jensen. Dit omdat Jensen kennelijk zo arm is dat hij content voor zijn show van internet moet stelen. Op 20 maart zond Jensen het filmpje 'Sjalom' uit, waarbij Nederlandse ondertitels zijn gezet onder beelden uit IsraŽl. Dit filmpje werd eerder gemaakt door Buro Renkema, die het geheel compleet ongevraagd bij Jensen op tv voorbij zag komen.

Renkema: De kennelijk ernstige redactionele crisis bij Jensen is reden om een inzamelingsactie voor de tv-presentator te starten, zodat Jensen binnenkort zelf weer zijn eigen filmpjes kan maken.

De redactie van Jensen liet weten het probleem van het ongevraagd gebruiken van internetcontent niet zo te zien. ''Ze beroepen zich op satire. Maar wij zien een filmpje stelen, daar de credits vanaf knippen en dan je eigen logo erop plakken, niet als satire'', aldus Renkema.

Ook weblogger 'Reet' van the Amazing Retecool is niet te spreken over Jensen. De olijke grappenmaker van RTL zou namelijk geregeld zonder bronvermelding inzendingen vertonen van de Foto Fuck Vrijdag. Reet: ''Tja, wat kan je er aan doen? Dat hele programma van Jensen hangt aan elkaar van geripte content, dus volgens mij heeft contact opnemen weinig zin. Het is duidelijk een kwestie van geen talent, gecombineerd met luiheid.''

Met dank aan deesofgeen voor de submit.

Dode na botsing bestelwagen en ambulance

Icoon OngelukBij een ongeluk in Tilburg is vanmorgen de bestuurder van een bestelwagen overleden. De wagen kwam in botsing met een ambulance, die met spoed op weg was naar een ander ongeval. De botsing vond rond 09.15 uur plaats op de kruising van de Ringbaan Zuid en de Stappegoorweg.

De bestelbus was vermoedelijk op het kruispunt aan het keren, toen de ambulance, met zwaailichten en sirene, op de wagen knalde. Na de botsing kwam de ziekenwagen tegen een verkeerslicht tot stilstand. Van de drie ingezetenen van de ambulance, de chauffeur, een verpleegkundige en een stagiair, raakten de laatste twee lichtgewond.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer, een 57-jarige man uit Drunen, werd mogelijk door de laagstaande zon verblind. Hij werd uit zijn auto geslingerd en was op slag dood.

Met dank aan woessie en YubYub voor de submit.

Zo'n 200 fans Roda JC opgepakt in Amsterdam

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft gisteravond circa tweehonderd 'supporters' van voetbalclub Roda JC aangehouden. De groep fans zocht, voor aanvang van de wedstrijd Ajax - Roda JC, de confrontatie met Ajax-supporters en de politie en gooide met rotzooi.

Zeven Roda-fans zitten nog vast, op verdenking van openbare geweldpleging. De vrijgelaten supporters maakten zich volgens een woordvoerder van de politie schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Zij hebben een boete gekregen. De opgepakte fans, die met georganiseerde busreizen uit Kerkrade waren gekomen, hebben niets van de voetbalwedstrijd gezien. Het duel eindigde gisteren in 4-1 voor Ajax, waardoor de Amsterdamse club zich geplaatst heeft voor de bekerfinale.

Het komt niet vaak voor dat de Amsterdamse politie in een keer zo'n grote groep mensen aanhoudt. Bij de bezetting van het Maagdenhuis vorig jaar werden ruim 140 studenten opgepakt. Tijdens de Eurotop in Amsterdam in 1997 hield de politie enkele honderden demonstranten aan.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Bumper Poepdoos

Als je onderweg bent met de auto wil het nog wel eens voorkomen dat je dringend naar het toilet moet. Helaas is er nooit een toilet in de buurt waar je even snel je behoefte kan doen. En als je al een toiletgebouw op een parkeerplaats tegenkomt dan zijn die facaliteiten ook niet altijd schoon.

Maar voor dit probleem hebben ze bij Uncle Boogers's een oplossing gemaakt. Een zogenaamde 'Bumper Dumper'. Dit is een systeem waarmee je een toilet achter op je bumper kunt monteren en dan kun je daar even lekker je behoefte op doen. Ideaal toch? En als je wilt, dan kun je ook nog een tweetal t-shirts kopen.

Onderzoek naar seksueel wangedrag Defensie

PolitiekStaatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie gaat een onafhankelijke commissie instellen die onderzoek moet doen naar seksuele intimidatie bij het leger. Directe aanleiding is het schokkende relaas van een 20-jarige vrouw die op het marinefregat hr.ms. Tjerk Hiddes zou zijn lastigevallen, aangerand, geÔntimideerd en uiteindelijk ontslagen. Pas daarna meldde ze zich met haar ervaringen bij de vakbond, die het ontslag inmiddels heeft aangevochten.

Het marinefregat zou volgens de vrouw een broedplaats zijn van wangedrag in de vorm van aanranding, verkrachting, druggebruik, drankmisbruik en machtsmisbruik. Veel marinevrouwen deden volgens haar geen aangifte uit vrees dat hun zogeheten takenboek dan niet zou worden afgetekend.

Volgens de Tweede Kamer-fractie van de PvdA vormen de jongste berichten over seksueel en ander wangedrag bij de marine waarschijnlijk het topje van de ijsberg. De fractie vindt het prima dat Van der Knaap nu een onderzoek laat doen, maar het is volgens de sociaal-democraten rijkelijk laat. PvdA-Kamerlid Eijsink: ''Ik ben al lang op de hoogte van diverse gevallen van seksuele intimidatie binnen Defensie want ik spreek geregeld met vrouwen uit het leger. Maar vorig jaar is het meldpunt ongewenst gedrag bij Defensie ineens door Van der Knaap gesloten. Te schandalig voor woorden.''

Het CDA wil een breed onderzoek naar misstanden bij de marine. Naast onderzoek naar seksuele intimidatie, zou ook ander wangedrag als drugsgebruik en overmatig alcoholgebruik onderzocht moeten worden. De PvdA is hier op tegen, en wil dat seksuele intimidatie apart onderzocht wordt. ''Anders zou de aandacht van het werkelijke probleem, seksuele intimidatie, kunnen worden afgeleid'', aldus Eijsink, hoewel ze erkent dat dergelijk wangedrag vaak onder invloed van drugs en alcohol plaatsvindt.

De VVD wil dat het onderzoek binnen zes weken afgerond is en dat er daarna een grootschalig onderzoek wordt ingesteld naar 'vervagende normen' binnen de krijgsmacht. Namens de SP zei Kamerlid Van Velzen de zaak ''vol verbazing'' te volgen. ''Ik ben geschokt en teleurgesteld over de berichten over seksueel en ander wangedrag op het schip, maar ik vind het goed dat Defensie een en ander onderzoekt.''

Met dank aan 314 voor de submit.

Real Sociedad ontslaat trainer

De Spaanse club Real Sociedad heeft trainer Gonzalo Arconada de laan uitgestuurd. Sociedad, dat woensdagavond met 2-0 onderuit ging tegen Osasuna, verkeert in degradatienood.

Arconado was nog geen twee maanden in dienst als trainer bij de club. Eind januari was hij de opvolger van Jose Martin Amorrortu. De taken van Arconado zullen nu tot het eind van het seizoen worden overgenomen door Jose Mari Bakero.

Speler van Roma Victor wordt gekruisigd

Cynewulf, een 27-jarige speler uit de Verenigde Staten van de MMORPG Roma Victor, wordt binnenkort virtueel gekruisigd omdat hij massaal nieuwe spelers afmaakte die net een spel begonnen in de game.

Roma Victor is een recreatie van Engeland in de tijd van de Romeinse bezetting. Spelers kunnen de rol aannemen van slaven en burgers. Op dit moment bevindt het spel zich in de laatste testfase voor het in de winkels komt te liggen. In juli van dit jaar moet dat gaan gebeuren.

Cynewulf zal zeven dagen lang publiekelijk in het spel te bezichtigen zijn aan een kruis. De ontwikkelaar wil het kruisigen gaan gebruiken als bans, zodat de speler die cheat of zich niet aan de regels houdt niet alleen een week of langer niet kan spelen, maar ook zijn eventueel opgebouwde reputatie weggooit omdat iedereen hem kan bezichtigen en uitlachen.

"[...]
Kerry Fraser-Robinson, RedBedlam's CEO says: "Roma Victor has been designed from the outset to offer an historically authentic and realistic virtual world. Although crucifixion is nowadays synonymous with persecution and religious symbolism, in 180CE it was just one of many severe punishments used by the Romans to punish criminals and to send a clear message out to other potential wrong-doers. And since our online world is historically authentic, we feel that applying this punishment to cheats, hackers and other virtual wrongdoers is not only appropriate, but also adds to the gaming experience by resonating with classical history."
[...]"


Supermarktoorlog richt zich op melk

Icoon EconomieDe prijsoorlog in de supermarkten leek voorbij, maar vandaag start een nieuwe veldslag. De prijs van anderhalve literpakken halfvolle melk gaat met centen omlaag.

Het zijn de Duitse prijsvechters Lidl en Aldi die de verlaging hebben ingezet. Zij haalden drie eurocent van een liter melk af. Een pak melk kost daardoor nu 39 cent. Albert Heijn reageerde hierop door het huismerk Zaanse Hoeve van 49 naar 40 cent te verlagen. Nettorama verlaagt vandaag de prijs van halfvolle melk naar 39 cent voor een liter. Laurus wil uit concurrentie-overwegingen geen uitspraken doen over de prijs van melk bij zijn ketens.

Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte brengt een melkoorlog niets op. "We hebben in 1996 ook een melkoorlog gehad. Dat heeft destijds miljoenen gekost en consumenten zijn er geen druppel meer om gaan drinken."

Jas tussen taxideur wordt jongen (8) fataal

Icoon OngelukEen tussen een taxideur vastzittende jas is een 8-jarige jongen gisteren fataal geworden. Toen de jongen in zijn woonplaats Burgum uit de taxibus stapte, bleef zijn jas klemmen tussen de schuifdeur en sleurde hij negen meter achter het busje aan.

De 23-jarige taxichauffeur uit Burgum stopte omstreeks 13.00 uur voor het huis van de jongen aan de Noordersingel om de jongen te laten uitstappen. Toen hij wegreed, hoorde hij enkele klappen tegen de zijkant van de bus, meldt de politie.

De jongen is per ambulance naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Daar is hij later op de dag aan zijn verwondingen overleden.

Way more Chocolate Salty balls!

Het is inmiddels al weer een weekje geleden dat de man die de stem aan Southparks Chef verleende er het bijltje bij neergooide, omdat 'ie een hypocriete huilie was die het niet kon hebben dat Parker&Stone zijn geliefde Scientology belachelijk maakten.

Gisteravond is het tiende seizoen van Southpark echter weer begonnen, en Parker&Stone zouden Parker&Stone niet zijn als ze de eerste aflevering van het nieuwe seizoen niet aan Chef zouden wijden. Check hierrrrr die extra-nieuwe aflevering, uiteraard beschikbaar in torrentvorm en met extragratis recyclestemmen.

Afscheid zonder prijs voor Van Galen

AZ-voetballer Barry van Galen heeft flink de balen van de verloren halve finale in de strijd om de Gatorade Cup tegen PSV.

"Ik zal vanavond nog wel eventjes hartgrondig op de bank zitten vloeken. Dit gaat een paar dagen duren om te verwerken", aldus Van Galen gisteravond na de wedstrijd.

"Ik ga zonder prijs het normale leven in. Dat had ik graag anders gewild, maar het is niet anders. Prijzen halen is gewoon niet gelukt. Vooraf had ik een goed gevoel, maar we hebben de kansen gemist en daar gaat het om in het voetbal", aldus de teleurgestelde Van Galen die aan het eind van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Afrikaanse atleten nemen de benen bij spelen

Icoon SportZeven sporters uit Sierra Leone hebben de benen genomen tijdens de Gemenebest Spelen in AustraliŽ. Hun vermissing kwam aan het licht toen ze niet kwamen opdagen op de atletiekbaan. De Afrikanen zagen vermoedelijk hun kans schoon om hun eigen land te ontvluchten en een toekomst in AustraliŽ op te bouwen.

Sierra Leone is arm en verscheurd door een jarenlange burgeroorlog. Bij de Gemenebest Spelen in 2002 in Manchester verdween ook een tiental atleten uit het Afrikaanse land.

Eerder verdwenen ook al een bokser uit Tanzania en een atleet uit Bangladesh uit het atletendorp in Melbourne. De vreemdelingendienst in AustraliŽ onderneemt nog geen actie, omdat het visum van de sporters pas eind april verloopt.

Uitslagen halve finales Coppa Italia

In ItaliŽ zijn woensdag de eerste wedstrijden van de halve finales van het bekertoernooi gespeeld. Palermo kreeg AS Roma op bezoek en Udinese ging naar Milaan, om daar tegen Internazionale aan te treden.

AS Roma opende bijzonder sterk tegen Palermo, en mocht al na ťťn minuut met een voorsprong prijken op het scorebord. Simone Perotta was de doelpuntenmaker. Lang konden de Romeinen echter niet genieten van de voorsprong, aangezien Franco Brienza drie minuten later alweer de gelijkmaker aantekende. Twintig minuten voor tijd bezorgde Massimo Mutarelli Palermo de voorsprong die het verdiende.

Giovanni Galeona, de nieuwe coach van Udinese, zag zijn team uit bij Inter verliezen. De Argentijnse middenvelder Santiago Solari maakte de enige treffer van de avond, na zo'n twintig minuten spelen.

Uitslagen:

Palermo - AS Roma 2-1
Internazionale - Udinese 1-0


Op 12 april worden de returns gespeeld.

Honderdjarige Amerikaan met pensioen

Icoon OpmerkelijkEen man uit Los Angeles (Verenigde Staten) is gisteren op zijn honderdste verjaardag met pensioen gegaan. De man, die 76 jaar bij zijn baas werkte, schrijft hiermee een absoluut record. Op zijn laatste werkdag verscheen hij in maatpak op zijn werk.

Arthur Winston werkte als conciŽrge bij de 'Los Angeles Metropolitan Transportation Authority', waar hij leiding gaf aan een groep servicemonteurs die bussen schoonmaken en bijtanken. Winston was liever zelf monteur geworden, maar sollicitaties op die functie werden in de jaren dertig en veertig van de hand gewezen omdat het bedrijf in die tijd alleen blanke onderhoudsmedewerkers aannam. De krasse werknemer is tijdens zijn lange dienstbestand slechts ťťn dag afwezig geweest en wel toen zijn vrouw in 1988 overleed. Winston werd op zijn laatste dag gelauwerd om zijn uitmuntende werk en service. Eerder werd hij al door toenmalig president Clinton tot werknemer van de eeuw benoemd.

De verlate uittreder zegt dat hij veel te danken heeft aan zijn vader, die hem een strenge werkethiek aanleerde. "Thuis stonden we elke dag op om zes uur 's morgens, welk weer het ook was." Winston kon met pensioen op zijn zeventigste maar dat weigerde hij. Hij wilde blijven werken om zijn familieleden die het financieel moeilijk hadden of studeerden aan de universiteit, te ondersteunen. Dat hij het zolang volhield heeft volgens hem te maken met het feit dat het geen zwaar werk is en dat hij geen alcohol of tabak gebruikt. Daarbij demonstreerde hij iedere dag hoe fit hij was, door al staande zijn tenen aan te raken.

De kranige honderdjarige is wel een beetje zenuwachtig: "Het zal raar zijn om niet meer naar het werk te moeten komen, ik heb het zolang gedaan dat het echt een deel van mijn leven is geworden. Ik ga mijn ploeg ook missen. Maar ik ga niet stilvallen, ik ga niet thuisblijven en mopperen. Ik heb plannen om aan vrijwilligerswerk te doen en de stad te ontdekken dankzij mijn gratis busabonnement." Als hij wil, zou hij zelfs onmiddellijk weer aan de slag kunnen: de 99 cents only-winkeldirecteur heeft hem een baan aangeboden als woordvoerder.

Het is overigens niet duidelijk waarom de man nu met pensioen gaat en of het zijn eigen beslissing is. Winston is ook niet de oudste werknemer ooit, die met pensioen ging. In 2004 stopte Ray Crist, een Amerikaanse professor in de scheikunde, op 104-jarige leeftijd met werken. Iets meer dan een jaar later overleed hij.


Arthur Winston


Met dank aan WEST voor de submit.

Artistieke achtergronden

Via het forum (post hier je desktop) kwam er een leuke website naar boven. Deze website bied gigantisch veel (vooral echte foto's maar wel artistieke) achtergronden.

Op zich niet zo bijzonder zij het dat ze in bijna alle grote schermformaten zijn binnen te halen. Het is zelfs zo dat er achtergronden tussen zitten voor mensen met 2 schermen en zelfs voor de mensen met 3 schermen!! 3!!

De site heet mandolux en als je op archieve drukt kom je in een gigantisch archief dat terug gaat naar 2001.

Misschien is er voor jullie ook nog een leuke achtergond die jullie kunnen gebruiken. En laat ons dan ook even weten welke achtergrond dat jullie mooi vinden en eventueel gekozen hebben voor eigen gebruik.

Met dank aan CybPraetorian voor de submit.

Radio 2 blijft marktleider

Icoon RadioOok zonder de Top 2000 in de programmering blijft Radio 2 het goed doen bij de Nederlandse radioluisteraar. In de periode januari-februari was de publieke zender marktleider met 11%. Dat heeft Intomart GfK vandaag bekend gemaakt.

Dit is een forse daling ten opzichte van november-december. Het station behaalde in die periode 12,4% marktaandeel. Naast Radio 2 blijven Radio 538 en Sky Radio sterk in de markt staan. Zij halen respectievelijk 10.3% en 9.4%

In de rest van de ranglijst zijn geen grote veranderingen te zien. Alleen bij de regionale zenders is een verhoogd luistergedrag bemerkt.

De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07:00-24:00 uur 3 uur en 13 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee 5 minuten korter dan in de vorige meetperiode

Een compleet overzicht van de cijfers vind je hier.

Nieuwe foto's Revolution

Revolution Report heeft een aantal foto's kunnen maken van de Revolution die te zien is op de Game Developers Conference. Er zijn een aantal details die opvallen. Ten eerste is het Revolution logo aan de voorkant is vervangen door het Nintendo logo. Ook is voor de eerste keer duidelijk de achterkant te zien te zien met de USB poorten en de AV-out aansluiting. Hoewel moeilijk in te schatten is te zien dat de Revo inderdaad erg klein is. De maker van de foto's vond de console "schokkend klein" en "erg strak en sexy"

Column: Vrijheid of gelijkheid

Twee issues hebben me afgelopen weekend beziggehouden. Aan de ene kant was er natuurlijk de Grand Prix van MaleisiŽ, waar de bewegende voorvleugels van Ferrari nogal wat stof deden opwaaien.

Ik weet niet zeker wat ik met die vleugels aan moet, en voel mij gesterkt in die mening door de FIA, die blijkbaar ook niet echt weten wat ze hiermee aan moeten. Aan de ene kant heb je regel 3.15 van de technische reglementen die duidelijk stelt dat aŽrodynamische onderdelen stevig, zonder enige bewegingsvrijheid, bevestigd moeten zijn aan de auto, en dat die aŽrodynamische onderdelen ook niet mogen bewegen ten opzichte van de auto. In artikel 3.17 worden echter zeer specifiek een aantal toleranties beschreven voor vervorming onder druk. De vraag is, is het legaal om een systeem te ontwerpen dat doelbewust ingaat tegen regel 3.15, maar binnen de toleranties van 3.17 blijft?

Het is een lastige vraag, die ook lastige gevolgen kan hebben, wat het antwoord ook is. Als het antwoord "nee" is, hebben Ferrari en enkele andere teams een aantal races met niet legale auto's gereden. Met de affaire rond BAR nog in ons achterhoofd, denk ik niet dat de FIA het vlaggenschip van de Formule 1, vanuit een imago oogpunt gezien in ieder geval, een aantal races wil diskwalificeren of aan de kant wil houden. Maar als het antwoord "ja" is, opent dit de deur voor een hele stoet aan innovaties die op zich niet mogen maar wel binnen de marges blijven. Innovaties die lijnrecht in lijken te gaan tegen doelen als kostenbesparing en meer resultaten voor teams met mindere budgetten.

Vrijwel tegelijkertijd, aan de andere kant van de wereld, werd de eerste race van de American Le Mans Series gereden. Deze serie heeft de 24 uur van Le Mans als uitgangspunt en heeft voor de snelste klasse auto’s (de LM P1 en LM P2) een technisch reglement van 36 pagina's, waarvan iedere pagina voor de helft Engels en de andere helft in het Frans is. Effectief heb je dus maar 18 pagina's met regels, waarvan er slechts iets meer dan 4 (effectief dus maar 2) over het bodywork gaan. Het is maar een voorbeeld, want de tweede issue die me afgelopen weekend bezighield was natuurlijk de motor van de Le Mans auto's (effectief 1 pagina in de regels tegenover 5 voor Formule 1).

Laat me over ťťn ding duidelijk zijn – hoewel ik losjes de uitslagen en ontwikkelingen in de ALMS volg, vind ik de races vaak oersaai. Maar ik waardeer de eenvoud van een beknopt reglement. Ten eerste omdat eenvoudige regels veel makkelijker te hanteren zijn dan heel specifieke regels. Pat Symmonds van Renault zei aan de hand van de vleugel controverse: "Des te preciezer je een regel beschrijft, des te makkelijker is het om er omheen te werken." Zou Ferrari de huidige vleugels ooit aan hebben gedurfd als er niet heel specifiek een aantal toleranties aangegeven zouden zijn?

Ten tweede leiden heel specifieke reglementen tot minder variatie. In een relatief vrije omgeving kan een arm team met een creatieve ingenieur seconden per ronde winnen op een rijk team, door met een revolutionair nieuw idee te komen. In een zeer specifieke omgeving kan een rijk team juist eindeloos perfectioneren in de marge, terwijl een arm team slechts geld heeft om grove designs te maken.

Terwijl in de ALMS voor het eerst in de geschiedenis een raceauto uitgerust met een dieselmotor een belangrijke wedstrijd tegen benzineauto's wist te winnen, volgens velen een significante technologische doorbraak, heeft de FIA woensdag een regel aangenomen waardoor er na juni 2006 geen ontwikkeling meer plaats mag vinden aan de motoren die van 2008 tot en met 2010 gebruikt gaan worden. De designs worden niet alleen beperkt, maar zelfs voor drie jaar bevroren.

Vrijheid, gelijkheid en broederschap waren de idealen waarvoor de Fransen ooit hun revolutie in gingen. In de Formule 1 zijn het vreemde begrippen. Broederschap is op de Schumachers na verdwenen, en steeds meer krijg ik het idee dat vrijheid en gelijkheid lijnrecht tegenover elkaar staan - des te meer gelijkheid voor de teams, des te minder vrijheid voor innovatie. Hebben we in het verleden gezien hoe vleugels hun intrede deden, hoe zes wielen opeens zinnig bleken te zijn, hoe turbomotoren aan hun succes ten onder gingen, hoe elektronica kon worden toegepast in een wereld van bouten en moeren, olie en benzine en hoe vele andere technologieŽn en designs hun plek in de wereld veroverden via de Formule 1, nu breekt de hel los om een stukje carbon fiber dat enkele millimeters beweegt bij snelheden boven de 200 kilometer per uur.

Gelijkheid is de lijn die de FIA in de toekomst voor ogen heeft, maar ik merk dat ik terug verlang naar vrijheid om denkers als Colin Chapman en Harvey Postlethwaite de ruimte te geven.

Tietjes en spuiten

Je mening uiten is goed. Het lucht op en soms bereik je er ook wel eens iets mee. Je moet alleen goed uitkijken dat je je mening wel op een goede manier brengt. Deze jongedame laat zien hoe haar oven werkt, en uit meteen haar mening.
Nu kan het zo zijn dat je deze mening deelt. Het kan ook zo zijn dat je haar mening niet deelt, en in beide gevallen is er dezelfde oplossing. Meld je aan bij de brandweer en leer hoe je een brand blust door flink te spuiten.

Beide filmpjes zijn NSFW en Klonk die heeft onze submit weer eens optimaal benut!

TT Assen krijgt titelsponsor

Sinds 1949 is het circuit van Assen toneel voor een wedstrijd uit het MotoGP kampioenschap. Vanaf dit seizoen zal Assen echter onder leiding van een titelsponsor zijn naam uitdragen. Het Italiaanse modemerk A-style heeft een overeenkomst gesloten met Dorna Sports over de sponsoring van het Drentse evenement.

Veel Nederlandse motorliefhebbers reizen af naar Assen op de laatste zaterdag van juni. Dan wordt de TT van Assen verreden door de hoogste klasse in de motorsport, de MotoGP. Dit jaar zal er niet alleen voor het eerst gereden op een compleet vernieuwd circuit. Het Italiaanse modemerk A-style wordt de titelsponsor van het evenement. Zij zijn dit overeen gekomen in overleg met Dorna Sports. Deze organisatie gaat over de commerciŽle rechten die aan de MotoGP verbonden zijn en zo ook de rechten om titelsponsor te worden. De naam van TT Circuit Assen zal veranderen in A-style TT Assen en is de achtste grote prijs in een reeks van zeventien die het MotoGP circus zal aandoen op 24 juni 2006.

Hondenbelasting voor blaffende deurbel

Icoon Opmerkelijk De familie Bruintjes uit Oldenzaal is al twee keer door controleurs aangeslagen voor een blaffende deurbel. De bel kan vijftien verschillende deuntjes spelen. Als eerbetoon aan hun overleden herdershond, kozen de Bruintjes voor de blaffende variant.

"Vorig jaar kostte het de grootste moeite de controleur te overtuigen dat we geen hond hebben, nu was het opnieuw raak", vertelt Gerrit Bruintjes. Er was niemand thuis en de controleur schoof de aanmaningsbrief door de brievenbus, omdat hij in de veronderstelling was dat hij een echte hond hoorde blaffen. Gerrit: "Mijn vrouw kwam even later thuis en kon de controleur aan het eind van de straat aanschieten. Na veel vijven en zessen wist mijn echtgenote de controleur uiteindelijk te overtuigen."

De familie blijft haar deurbel ondanks de misverstanden behouden. "Het is en blijft een eerbetoon aan onze overleden hond. We hopen dat er nu eindelijk bij de controleurs zelf een belletje gaat rinkelen, als ze weer op pad gaan."

Met dank aan borisz voor de submit.

Screenshots Caesar IV

Dit jaar komt Caesar IV uit voor de PC. De opvolger van het succesvolle derde deel en een succesvol spelconcept, waarin buiten de Romeinse setting ook al games gemaakt zijn die zich afspelen in het oude Griekenland, Egypte en China. Vivendi brengt met Caesar IV het city-building principe naar de 21ste eeuw.

In Caesar IV neemt de speler de rol aan van gouverneur van een provincie binnen het rijk van Caesar, waarbij het bouwen en beheren van een individuele Romeinse stad en provincie centraal staat. De speler begint met het bouwen van de stad. Weg voor weg en gebouw voor gebouw wordt alles aangelegd met de intentie ervoor te zorgen dat het volk gezond, vrolijk en veilig van barbaren blijft. Terwijl de stad blijft groeien, groeien ook de uitdagingen. Met het ultieme doel om uiteraard zo ver mogelijk te stijgen op de politieke ladder en uiteindelijk zelf Caesar te worden.


Teleurgestelde Stevens toch trots op zijn team

Trainer Huub Stevens van Roda JC verliet als een gebroken man woensdagavond het speelveld van de Amsterdam ArenA.

Na 94 minuten voetballen in de halve finale van de strijd om de Gatorade Cup tegen Ajax leek zijn ploeg nog zeker van een plaats in de finale. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorde Klaas-Jan Huntelaar echter de gelijkmaker, waarna Ajax het duel in de verlenging via drie treffers alsnog besliste: 4-1.

De teleurgestelde trainer Stevens toonde zich een groot verliezer. "Ik ben trots op mijn jongens. Ze stonden met PSV, AZ en Ajax toch maar mooi in de halve finale van de beker. Ze hebben ook vandaag in de ArenA alles gegeven. We waren zo dichtbij maar kwamen toch tekort. Dan zit je wel even stuk. Dat is logisch. Dit wordt een lange reis naar Limburg. Maar ik vind dat we het goed hebben gedaan. Met een beetje geluk winnen we hier met 1-0. Ajax heeft echter veel klasse. Dat zie je maar weer bij zo'n doelpunt van Huntelaar. Wat een prachtige omhaal."

Ajax-trainer Danny Blind gaf toe dat zijn team slecht speelde. "Huntelaar heeft inderdaad heel veel kwaliteit. We zijn weer heel blij met hem. We hebben vandaag niet goed gespeeld. We zijn goed weg gekomen. Ik kan me, denk ik, heel goed voorstellen hoe ze zich bij Roda JC voelen. We hebben geluk gehad. Ik kan alleen zeggen dat we met Ajax dit seizoen ook wel eens pech hebben gehad. Ik besef ook dat Stevens en Roda daar geen boodschap aan hebben. We zijn blij met de zege, niet met het vertoonde spel."

Filmpjes episode 2 'Bone'

Bone is een adventure, gebaseerd op de comic van Jeff Smith. Het spel wordt in episodes uitgegeven. Het eerste deel, Out From Boneville, kwam in september uit.

De tweede episode, The Great Cow Race, komt binnenkort uit. Hiervan zijn vijf korte filmpjes verschenen, varierend in tijdsduur van tien seconden tot twee minuten.

In Bone speelt het oplossen van puzzels en het spelen van mini-games een grote rol. Het verhaal gaat over drie neven, Fone, Phoney en Smiley Bone, die elkaar kwijtraken in een grote onbekende woestijn. Onafhankelijk van elkaar vinden ze alle drie de weg naar een bebost dal waar ze tal van avonturen beleven.

De filmpjes vind je hier.

Rutte krijgt concurrent lijsttrekkerschap VVD

Icoon PolitiekStaatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte zal het moeten opnemen tegen het relatief onbekende Tweede Kamerlid Jelleke Veenendaal in de strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD. Ze zal echter wel eerst genomineerd moeten worden, wil ze werkelijk concurrentie geven aan Rutte.

Veenendaal stelt zich beschikbaar omdat ze wil dat de VVD-ers een echte keuze krijgen: "Het is jammer dat zich niemand tegenkandidaat heeft gesteld tegenover Mark Rutte. Er moet iets te kiezen zijn." Echt een verschil tussen haar en de staatssecretaris is er echter niet, zo zegt ze: "Ik weet niet of ik me zozeer ga onderscheiden van Mark Rutte."

Veenendaal is sinds eind 2003 lid van de Tweede Kamer. Op haar website zegt ze van rode tulpen en de zeilsport te houden, op haar werkplek houdt ze zich bezig met verslavingszorg, biotechnologie en wonen.


Jelleke Veenendaal

Nieuwe zoektocht naar lichaam Natalee Holloway

Icoon AlgemeenEr komt een nieuwe zoekactie naar het verdwenen Amerikaanse meisje Natalee Holloway. De Arubaanse politie heeft dit besloten nadat een nieuwe getuige zich heeft gemeld. Deze getuige heeft de politie geloofwaardige informatie gegeven over waar het lichaam van de 18-jarige Holloway begraven zou zijn.

De informatie is "te specifiek om door iemand verzonnen te zijn", zo zegt het plaatsvervangend hoofd van de politie op Aruba, G. Dompig. Hij heeft het sterke vermoeden dat iemand het lichaam goed heeft begraven, en het wellicht zelfs heeft herbegraven. Volgens Dompig bevindt het onderzoek zich in de "laatste kritieke fase".

Naar aanleiding van de uitlatingen van de nieuwe getuige, meent de politie nu dat Holloway is begraven in de duinen in de buurt van een vuurtoren, in het noorden van Aruba. Bij de nieuwe zoektocht zullen speurhonden en een grondradar worden gebruikt. Eerder werden al onder meer F16's ingezet om het meisje te vinden.

Holloway werd op 30 mei 2005 voor het laatst gezien, toen ze een bar verliet in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot en zijn vrienden Deepak en Satish Kalpoe. Alledrie hebben ze enige tijd vastgezeten in verband met de verdwijning van de Amerikaanse. Van der Sloot was lange tijd hoofdverdachte in de zaak, omdat hij vlak voor haar verdwijning contact had gehad met Holloway. In september vorig jaar kwamen alledrie de jongens op vrije voeten.

Verkerk maakt rentree volgende week

Martin Verkerk maakt volgende week zijn langverwachte rentree als alles nog goed gaat. De 27-jarige tennisser heeft een wildcard gekregen voor het challengertoernooi van het Franse St. Brieuc.

Deze week stelde hij nog zijn rentree uit, omdat hij last had van zijn schouder. Maar dat is nu over: "Eindelijk is het zover, alles in mijn lichaam werkt weer perfect." Verkerk kwam in juli 2004 voor het laatst in actie. Twee operaties aan zijn schouder en anderhalf jaar revalidatie later moest hij weer zijn rentree uitstellen omdat hij de Ziekte van Pfeiffer had opgelopen.

Verkerk gaat zich vooral richten op de ondergrond gravel. Zo wil hij gaan meedoen met de Masters Series-toernooien die op gravel worden gespeeld en natuurlijk Roland Garros.

2003 was het echte topjaar van Verkerk. Uit het niets behaalde hij de finale van Roland Garros, maar die verloor hij van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.

Fiorentina doelpuntloos tegen Cagliari

In de Italiaanse Serie A werd er woensdagavond ťťn wedstrijd gespeeld. Fiorentina wist zich niet steviger op de vierde plaats te nestelen, in het restant van de wedstrijd tegen Cagliari bleef het 0-0.

De wedstrijd moest anderhalve week geleden bij een stand van 0-0 na een klein half uur definitief worden afgebroken, een keiharde wind maakte verder spelen onmogelijk. Het was voor het eerst in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal dat de resterende minuten op een andere datum moesten worden uitgespeeld.

Ook woensdagavond kon Fiorentina het doel niet vinden. Luca Toni, die door een blessure het eerste bezoek aan SardiniŽ miste, kreeg de beste kans. Maar hij verzuimde een strafschop te benutten, die misser kostte Fiorentina twee punten.

XTC kan fataal zijn voor geheugen

XTC, de drug die veelal op party's wordt gebruikt, kan bij regelmatig gebruik het geheugen en leervermogen een blijvend beschadigen. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Universiteit van Toronto.

"De boodschap is luid en duidelijk. Als je veel (XTC) gebruikt, dan herstellen je geheugen en leervermogen niet meer", zo stelt dokter Zakzanis.

Het onderzoek werd gehouden onder vijftien (voormalige) XTC-innemers. Van de acht die ermee waren gestopt, bleken enkelen na een jaar nog steeds geen herstelling te vertonen. Daar trokken de wetenschappers hun conclusie uit.


XTC

De negerzoen heet geen negerzoen meer

De negerzoen is verleden tijd, vanaf heden heet het koekje 'Buys Zoenen'. De fabrikant van de Zoenen heeft dit gedaan omdat hij van mening is dat de negerzoen een racistische bijklank heeft. "Negerzoen kan niet meer in deze tijd", zegt Jos Verhoeven van Bakkerij Van der Breggen, die verantwoordelijk is voor de productie.

86 jaar geleden werd de lekkernij voor het eerst op de markt geÔntroduceerd onder de oude naam. De negerzoen is zo bekend dat zelfs de dikke Van Dale het woord heeft opgenomen. Toch meent Verhoeven dat er gemoderniseerd moet worden: "Onze lekkernij moet een positieve uitstraling hebben. Dat is absoluut het geval met onze nieuwe productnaam."Buys Zoenen

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Cziommer:"Geen contract met FC Twente"

"Eťn grote leugen." Zo noemt Simon Cziommer het feit dat hij al rond zou zijn met FC Twente.

"Ik heb zelfs nog geen gesprek met de club gehad", aldus Cziommer. Diverse media meldden afgelopen week dat de 25-jarige Duitse middenvelder al rond zou zijn met de club uit Enschede. "Ik ga als eerste met Roda JC praten, dat me ook graag wil behouden. Daarna kijk ik wel verder. Of er andere clubs interesse hebben getoond, weet ik niet. Als FC Twente daar bij zit, zou dat heel mooi zijn. Twente is mijn thuis en ik kom er ook ooit weer terug."

Cziommer is aan het eind van dit seizoen transfervrij, zijn contract bij Schalke 04 zal niet verlengd worden. Sinds de winterstop hebben de Duitsers hem uitgeleend aan Roda JC, waar hij het zeer goed doet en al vier keer wist te scoren. "Ik ben blij dat de club me de kans heeft gegeven om weer aan spelen toe te komen."

Celtic dicht bij de titel

In Schotland kan Celtic de titel na de moeizame 2-1 overwinning op Inverness Caledonian Thistle nauwelijks meer ontgaan.

Stephen Mcmanus en Shaun Maloney zorgden voor de treffers voor Celtic. Verder dan de treffer van Richie Hart kwam Inverness CT niet. "Het gaat nu alleen maar om de punten", aldus coach Strachan van Celtic. "Om eerlijk te zijn, het was niet echt een beste wedstrijd."

Met nog acht wedstrijden in de competitie te gaan heeft Celtic een voorsprong van zeventien punten.

CD: Raul Midón - State of Mind

Cover Raul Midůn Vind je het altijd moeilijk om te bepalen welke muziekrichting jou het meest aanspreekt? Mis je net dat vleugje jazz bij popmuziek of andersom? Bij de nieuwe 'rising star' Raul Midůn kom je zeker aan je trekken. Hij combineert pop, jazz en R&B met een vleugje latin. Raul Midůn is een echte artiest. Hij speelt gitaar en heeft een bijzondere eigen stijl. In Nederland is hij vooral bekend van het duet met Trijntje Oosterhuis, bij wie hij ook afgelopen november in het voorprogramma optrad. Sinds kort is zijn album State of Mind verkrijgbaar, waarbij je niet alleen de CD, maar ook nog eens een DVD krijgt!

Film: The New World

Terrence Mallick, bekend van o.a. de oorlogsfilm The Thin Red Line, heeft na een lange pauze de touwtjes weer in handen genomen en komt nu met zijn nieuwste film The New World. Dit keer komt hij met het welbekende Pocahontas-verhaal, hetzelfde verhaal dat Disney gebruikte voor de in 1995 uitgebrachte tekenfilm Pocahontas. Nee, wees maar niet bang in deze film kom je geen pratende dieren tegen. De film is een prentenboek op zich. De vraag is, heeft deze film echter meer te bieden dan alleen maar mooie beelden?

poster


Chelsea elimineert Newcastle United

Chelsea heeft zich geschaard onder de laatste vier van de FA Cup. The Blues schakelden Newcastle United uit: 1-0.

Het enige doelpunt viel al na vier minuten. John Terry, die ongedekt stond, schoot een corner van Damien Duff achter Shay Given. Onderweg werd de bal nog even getoucheerd door Nolberto Solano. Newcastle speelde erg povertjes en kansen creŽerde het nauwelijks, op een inzet van Lee Bowyer na. Chelsea stichtte veel meer gevaar en via Didier Drogba en Ricardo Carvalho had de score hoger kunnen uitvallen. Afgelopen seizoen werd Chelsea nog uitgeschakeld door Newcastle; nu nemen The Blues revanche. Alan Shearer neemt dus niet afscheid met een prijs.


Schema Kwartfinales FA Cup
Manchester City – West Ham United 1-2
Birmingham City – Liverpool 0-7
Chelsea – Newcastle United 1-0

Donderdag
Charlton Athletic – Middlesbrough

Pil zet aan tot slaapwandelvreetbuien

Icoon GezondheidIcoon WeirdIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een wel heel verrassende bijwerking van een veelverkochte slaappil. Sommige gebruikers van de pil krijgen last van 'sleep-related eating disorder', dat vertaald een 'slaapgerelateerde eetstoornis' betekent.

Bij gebruikers blijkt de pil soms te leiden tot nachtelijke slaapwandelingen richting keuken. Ter plaatse aangekomen vreet men de hele koelkast leeg en gaat weer naar bed. De volgende ochtend weet men totaal niets meer van de nachtelijke escapades en vraag men zichzelf stomverbaasd af wat nou die lege koelkast heeft veroorzaakt. Veel slachtoffers schuiven de schuld van de lege koelkast af op familie. Een patiŽnte uit CaliforniŽ kwam meer dan 45 kilo aan voordat ze het verband met de slaappillen legde. De bijsluiter vermeldt het symptoom overigens gewoon. Dit meldt de New York Times.

Het slaapmiddel, zolpidem, wordt ook in Europa verkocht en wordt geproduceerd door het Franse farmaconcern Sanofi-Aventis. In Europa verkoopt de firma de pillen onder de namen Stilnox of Stilnoct, in de VS heet het medicijn Ambien. Vorig jaar werd het middel in de VS 26 miljoen keer voorgeschreven, mede dankzij een advertentiecampagne die 130 miljoen dollar (zo'n 107 miljoen euro) per jaar kost. De omzet bedroeg 2,2 miljard dolar (zo'n 1,8 miljard euro).

De symptomen worden nu onderzocht door het Minnesota Regional Sleep Disorders Center in Minneapolis. Een ander ziekenhuis, het Mayo Clinic in Rochester heeft dezelfde klachten gekregen van patiŽnten en onderzoekt de zaak ook.

Een woordvoerster van Sanofi-Aventis laat weten dat er al eerder berichten over slaap-eten zijn geweest. De symptomen zijn ook netjes gerapporteerd aan de Food and Drug Administration (de Amerikaanse overheidsdienst die toeziet op verantwoord voedsel, medicijnen en het gebruik daarvan). Deze zag echter weinig kwaad in de symptomen.

South Park slaat terug

Isaac Hayes als ChefMatt Stone en Trey Parker, de makers van de immens populaire serie South Park, zwoeren vorige week nog wraak in hun strijd tegen Scientology na het vertrek van Isaac Hayes, zelf een aanhanger van Scientology

Wel, de wraak is er. Het nieuwe seizoen van South Park begint meteen goed met een aflevering getiteld "The return of Chef". Hayes zelf keerde niet terug om de aflevering in te spreken, maar het gerucht gaat dat Matt en Tray gebruik maakten van eerder opgenomen afleveringen om nieuwe dialoog te creŽren.

In de aflevering keert Chef, tot grote blijdschap van de jongens, terug naar South Park. Zijn vreemde gedrag baart hen echter zorgen, en als Chef in de problemen komt, zetten de vrienden alles op alles om hem te redden.

Met dank aan Tobester voor de vertalen, herschrijven en het submitten.

Zatlappen in Texas (VS) al in cafť opgepakt

Icoon OpmerkelijkCafťbezoekers in de Amerikaanse staat Texas moeten vanaf nu op hun hoede zijn voor undercoveragenten. In de Amerikaanse staat wordt in uitgaansgelegenheden gecontroleerd of er mensen dronken zijn. In een voorstad van Dallas werd onlangs de eerste controleactie gehouden. In 36 verschillende bars werden 30 dronkelappen gearresteerd wegens openbaar dronkenschap.

Volgens de autoriteiten is dronkenschap ook in cafťs verboden, omdat het openbare gelegenheden betreft. Het uiteindelijke doel van de acties is voorkomen dat een cafťbezoeker onder invloed van alcohol de auto in stapt. Ook wordt de relatie gelegd dat vechtpartijen en ongelukken meestal ontstaan omdat mensen onder invloed zijn.

Met dank aan Kenner voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.