FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 maart 2006

Eerbetoon voor George Best

Als eerbetoon aan de vorig jaar overleden voetbalvedette George Best zal het vliegveld van Belfast omgedoopt worden tot George Best Airport.

De naamsverandering zal op 22 mei aanstaande plaats vinden. Op die dag zou de legendarische voetballer zestig jaar geworden zijn.

"Hij was de beste voetballer die Noord-Ierland ooit heeft voortgebracht. George Best bracht het publiek in vervoering met zijn fijne spel. Het vliegveld naar hem vernoemen is een passend en permanent eerbetoon aan een briljant voetballer", aldus een woorvoerder van (nu nog) Belfast City Airport.

Denen mogen geen biertje meer tijdens lunch

Icoon BuitenlandsEen koud biertje tijdens de lunch mag dan voor veel Nederlanders een verre droom zijn, in Denemarken is dit een nationale gewoonte. Tenminste, dat was het. Momenteel mag nog slechts 11 procent van de Deense werknemers bier bij de lunch drinken. In 2002 mocht nog 56 procent genieten van de goudgele rakker.

Woordvoerder Morten Wiberg van de Deense Nationale Gezondheidsorganisatie verklaart dat het verbod niet zozeer wordt opgelegd door de werkgever, als wel ingevoerd met toestemming van de werknemers. Veel Deense werknemers zijn tegenwoordig van mening dat alcohol en werk niet goed samengaan, aldus de woordvoerder.

Aanklager KNVB onderzoekt actie Buijs

De aanklager van de KNVB zal de natrappende beweging van Danny Buijs richting Nourdin Boukhari onderzoeken.

Tijdens de wedstrijd FC Groningen - Ajax ontging scheidsrechter Blom deze actie, maar op basis van TV-beelden is de aanklager een onderzoek gestart.

Aanstaande donderdag kan de Groningen-speler een schikkingsvoorstel verwachten. Als Buijs dit voorstel niet accepteert, dan zal de tuchtcommissie zich buigen over deze kwestie.

Testdag 21-03-2006

Vandaag is er getest op Paul Ricard en Vallelunga. In Frankrijk kwam alleen Pedro de la Rosa in actie, en in Italië kwam Honda met twee testcoureurs in actie.

McLaren Mercedes was eigenlijk van plan om op Paul Ricard naast de la Rosa ook Garry Paffett in actie te laten komen. Door het slechte weer besloot men eerst om de hele testdag dan maar af te blazen, om zo hun testdagen optimaal te kunnen gebruiken. Tegen 11 uur klaarde het echter op, en stuurde men de Spanjaard alsnog de baan op. Uiteindelijk reed hij 155 ronden op de baanvariant E2, wat neerkomt op bijna twee racelengtes.

Honda zette op Vallelunga Anthony Davidson en James Rossiter in. Net als op Paul Ricard regende het ook in Italië, waar de baan tegen twee uur opdroogde. Beide coureurs konden hierdoor werken aan de regen-setup. Uiteindelijk wam Davidson tot 140 rondjes, en reed Rossiter er bijna honderd.

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeamTijdRonden
1P. de la RosaMcLaren-Mercedes1:17.737155

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1A. DavidsonHonda1:15.775-140
2J. RossiterHonda1:16.416+0.64197

Actie voor behoud Hiddink

De aanhang van PSV heeft vanochtend bij de training van de Eindhovenaren actie gevoerd om een eventueel vertrek van trainer Guus Hiddink tegen te gaan.

Als reactie op de uitspraak van president-commissaris Jan Timmer, dat Hiddink waarschijnlijk gaat vertrekken, werd er een spandoek uitgerold met de text 'Hiddink laat je niet wegtimmeren'.
Nadat de PSV-coach dit had waargenomen, is hij van het veld afgestapt om een kort gesprek te voeren met de fanatieke fans. Wat er precies is gezegt is (nog) niet bekend.

De oefenmeester van PSV, die ook bondscoach is van Australië, werd dit seizoen al meerdere keren in verband gebracht met Manchester United, Chelsea en het nationale team van Rusland.

Vive De Villepin!

Frankrijk is de laatste dagen het toneel van demonstraties. Studentendemonstraties. In essentie draaien deze demonstraties om een nieuw arbeidscontract voor jongeren. Dit nieuwe contract stelt werknemers in staat om jongeren onder de 26 jaar in de eerste twee jaar van hun dienstverband zonder opgaaf van reden te ontslaan. De studenten staan niet alleen in hun protest. Ook werknemers en scholieren liepen mee tijdens de massale demonstratie van zaterdagmiddag.

De Villepin, de premier van Frankrijk, probeert intussen de dialoog in stand te houden. Gisteren had hij een overleg met zowel ondernemers als studenten. De ondernemers kwamen met twee oplossingen op de proppen: het ontslag moet wél worden gemotiveerd en de "proeftijd" moet worden verkort tot een jaar i.p.v. twee. Volgens Nicolas Sarkozy, minister van Binnenlandse Zaken, is het woord aan De Villepin, hij kan het besluit intrekken.

Het is maar zeer de vraag of De Villepin dit ook gaat doen. En eerlijk gezegd zie ik ook niet echt in waarom hij dit zou doen. Zo slecht is deze wet namelijk niet. Natuurlijk leidt dit nieuwe arbeidscontract tot een meer flexibele en minder zekere arbeidsmarkt voor jongeren. Maar het creeërt ook een hoop nieuwe banen. Werkgevers zijn namelijk vaak, in het geval van ziekte of tijdelijke extra werkzaamheden, bevreesd om nieuwe mensen aan te nemen. Dit komt door allerlei werknemer beschermende maatregelen die het voor een werkgever zeer lastig maken om deze persoon makkelijk weer op straat te zetten. Dus wordt er dan geregeld een oplossing intern gezocht.

De nieuwe wet vergt veel aanpassingsvermogen van de jongeren in Frankrijk en maakt een einde aan de zekerheid van een vaste baan. Maar het is dat of door blijven gaan in een stugge en krappe arbeidsmarkt.

Complete voorraad noodvoorzieningen onder Brooklyn Bridge

Onder de Brooklyn Bridge in New York is een complete voorraad noodvoorzieningen aangetroffen. Deze zijn hoogstwaarschijnlijk in de jaren '50 of '60 verstopt voor het geval van een atoomaanval. In de Koude Oorlogsperiode werden er wel meer schuilkelders ingericht, maar het gros daarvan is al lang ontmanteld.

De kluis met daarin de voorraad werd ontdekt toen de brug door personeel van een stadsvervoerbedrijf geïnspecteerd werd. De voorraad bestaat uit watervaten, blikken calorierijke crackers, papieren dekens en geneesmiddelen. De crackers zijn goed bewaard gebleven, maar de watervaten waren leeg, zei een woordvoerder van het vervoerbedrijf.

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge. Overduidelijk een foto van voor september 2001.

Nieuwe achtervleugel voor McLaren

McLaren Mercedes zal tijdens de Grand Prix van Australië met een nieuwe achtervleugel rijden. Eerder vandaag werd al bekend dat McLaren, Ferrari en BMW van de FIA het verzoek kregen om het ontwerp van de vleugel aan te passen.

Het Britse team is het eerste dat openlijk toegeeft dat de achtervleugel niet volledig volgens het reglement is. De woordvoerder doet wel flink zijn best om de impact van deze situatie te nuanceren. "We hebben hier geen officiële mededeling van de FIA over ontvangen. In Maleisië merkten wij een bijzonderheid aan een deel van de vleugel en dit zal voor de Grand Prix van Australië veranderd zijn."

De FIA zegt dat ze alles goed in de gaten houdt, maar ze brengt geen namen naar buiten. "We hebben onze bedenkingen over een aantal teams maar vertrouwen erop dat dit voor Melbourne is opgelost."

Spanje klaagt 32 terreurverdachten aan

TerrorismeIn Spanje zijn 32 mensen in staat van beschuldiging gesteld wegens het lidmaatschap van een terroristische organisatie en samenzwering om aanslagen te plegen op openbare gebouwen in Spanje. De meeste leden van de radicale cel, genaamd 'Martelaren voor Marokko', zitten al sedert 2004 in de cel. Het merendeel van de leden van de groep komt overigens niet uit Marokko, maar uit Algerije; zo ook de hoofdverdachte Mohamed Achraf.

De ernstigste misdaad waar ze van worden verdacht, is het plannen van een aanslag op het Spaanse hooggerechtshof. Een zelfmoordcommando moest met een vrachtwagen gevuld met 500 kilo explosieven het gebouw rammen. Doel was om alle documenten te vernietigen over de de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004. De aanklagers gaan er van uit dat er bij de aanslag zo'n duizend mensen zouden zijn omgekomen.

Verder zouden de 'Martelaren voor Marokko' plannen hebben gehad om aanslagen uit te voeren op het voetbalstadion van Real Madrid en het treinstation Atocha dat ook op 11 maart 2004 al doelwit was.

Met dank aan salutem voor de submit.

WBC prooi voor Japan

Japan heeft de inaugurele World Baseball Classic gewonnen. In het PETCO Park van San Diego zegevierde het Japanse yakyu met 10-6 over het Cubaanse beisbol.

Japan bereikte de finale door op vrijdag aartsrivaal Zuid-Korea te verslaan in de derde onderlinge confrontatie van het toernooi. Het was echter pas de eerste keer dat Japan zegevierde; na 2-1 en 3-2 nederlagen bleek het kruit aan Koreaanse zijde verschoten en walsten de Japanners met 6-0 over hun buren heen. Cuba wist de Dominicaanse Republiek te verslaan nadat ze in de tweede ronde nog met 7-3 de oren waren gewassen door de Dominicanen. De teams in de finale waren daarmee enigszins verrassend te noemen.

Een bliksemstart kon de eerste helft van de eerste inning wel genoemd worden. Twee Cubaanse werpers werden compleet overrompeld met korte doch effectieve hits. Ondanks dat slechts een bal het binnenveld verliet mocht pitcher Daisuke Matsuzaka voor het eerst de heuvel op bij een 4-0 voorsprong. Zijn eerste opponent, Eduardo Paret, sloeg de bal direct het stadion uit. Vervolgens wierp Matsuzaka echter twaalf slagmannen terug naar de dugout alvorens hij door coach Sadaharu Oh werd vervangen door Shunsuke Watanabe.

Japan bleef doorgaan met het weinig spectaculaire maar redelijk effectieve aanvalsspel, dat slechts een enkele twee-honkslag telde en geen enkele homerun, om na vijf innings met 6-1 aan de leiding te gaan. Watanabe moest in de zesde inning twee runs van de Middenamerikanen toelaten, en werd na drie innings afgelost door Soichi Fujita. Frederich Cepeda bezegelde het lot van deze minst gelukkige onder de Japanse pitchers door hem met een homerun terug naar de dugout te sturen na slechts een slagman uitgeworpen te hebben. Uit de bullpen kwam vervolgens Akinori Otsuka, die de Japanners de laatste inning met een 6-5 voorsprong in wist te leiden. De aanval kon hierop nog eens het kunststukje van de eerste inning herhalen en produceerde vier runs, waarna slechts een Cubaanse run tegen Otsuka de overwinning van Japan niet meer in gevaar bracht.

Man hakt hand af voor Japans parlement

Icoon BuitenlandsEen 54-jarige man ging dinsdag wel erg ver om zijn boodschap onder de aandacht te brengen. Voor het parlement in Tokyo hakte hij zijn linkerhand af met een kapmes. De man deed dit omdat hij wilde protesteren tegen de in zijn ogen ontoereikende reactie van de Japanse regering op het gijzelen van dertien Japanners door Noord-Korea.

In 2002 bekende Noord-Korea dat er tientallen jaren geleden dertien Japanners ontvoerd en jarenlang gegijzeld zijn. De gijzelaars werden door de Noord-Koreaanse geheime dienst opgepakt om Noord-Koreaanse agenten te trainen om in Japan te spioneren. Toen de gevangenen in 2002 weer naar huis mochten waren er al acht overleden.

[A1GP] Inzage in de financiën

Sjeik Maktoum heeft enige inzage gegeven in de financiën van de A1GP-serie. De gehele serie is opgebouwd rond het franchise-principe.

Er is gekozen voor de franchise-aanpak zodat landen zonder rijke autosporthistorie toch in kunnen stappen in de A1GP. "Om landen als India, China en Pakistan hierin te betrekken was het franchise model ideaal. Deze landen hadden immers geen enkele traditie wat motorsport betreft. Op deze manier was het ook voor deze landen mogelijk direct aan de nodige informatie te komen", aldus Maktoum. Een franchisenemer krijg álles als deze in de serie stapt: de auto's, kennis, reclame, reserveonderdelen et cetera. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Over de (financiële) toekomst van de klasse is de sjeik uiteraard overtuigd. "A1GP zal winstgevend worden. Ik doe het echt niet als hobby. Als dat de bedoeling was geweest, had ik gewoon enkele A1 auto's kunnen kopen en er zelf mee rondrijden. Niet alleen zal het derde jaar winstgevend worden, maar ook zullen alle aanloopkosten er dan al uit zijn!", is de verwachting van de sjeik. "Vergeet vooral niet dat dit ons eerste jaar is. Er waren 150.000 toeschouwers in Durban, in China hebben we reeds 25 miljoen televisiekijkers! We groeien nog elke week. De hele A1GP is momenteel al 800 miljoen dollar waard."

Er wordt gesproken over een totaal kostenplaatje van 150 miljoen, maar daar gaat Maktoum niet verder op in. Hij schat echter wel dat de A1GP slechts 10% van de kosten van de Formule 1 met zich meebrengt, terwijl het aantal kijkers 50% is van deze klasse.

De kosten van de klasse zijn het resultaat van het feit dat de A1GP eigenaar is van alle auto's, ze zorgen zelf voor het onderhoud, het vervoer én ze promoten zelf de races. Gill Campbell, directeur van Laguna Seca, gaf aan dat de A1GP het circuit volledig afhuurde voor het raceweekend. Het circuit had verder geen kosten.

De opbrengsten van de raceklasse zijn nog aan de lage kant, hoewel de openingsrace in Brands Hatch en de straatrace in Durban positief opvielen. Bij de meeste races werd er echter verlies gedraaid. De opbrengsten zitten vooral in de sponsoring, 20% van de sponsoropbrengst van een team gaat naar de A1GP. De teams tekenen verder een contract dat men alleen nationale sponsors aantrekt.

"Wat de landen ook kopen met de franchise is sponsorbescherming. Door enkel toe te staan dat elk land nationale sponsors aantrekt, kan er nooit ruzie komen tussen landen en heeft iedereen dezelfde mogelijkheden. Verschillende landen draaien momenteel al winstgevend", vertelt de Sjeik enthousiast. Frankrijk is hier natuurlijk de achterliggende gedachte, zij hebben al meer dan drie miljoen dollar bij elkaar gereden.

De franchisenemer van Amerika, Weidinger, geeft aan dat zij hun coureurs betalen. "Ik geloof dat er maar één of twee teams meerijden die gebruik maken van betaalde zitjes. Hierdoor kunnen de teams naar een stuk professionaliteit groeien."

De franchise-methode is volgens sjeik Maktoum, alsmede heel veel teambazen, een solide basis voor de toekomst van de A1GP.

Sterkste dieselmotor ter wereld

De grootste en meest krachtige dieselmotoren ter wereld vind je terug in de supertankers die ons zwarte goud over de oceanen verplaatsen. Maar hoe groot en sterk is nou zo'n ding? Om daarvan een indruk te krijgen heeft men deze reportage online gezet. Deze Wartsila-Sulzer RTA96-C dieselmotor is in 2003 gebouwd door Aioi Works of Japan's Diesel United, Ltd. en is een 14 cilinder 2-takt dieselmotor, met 2 kleppen per cilinder en voorzien van een heuse supercharger. De belangrijkste specs:

  • Eigen gewicht: ruim 2000 ton (2.086.525 kg)
  • Lengte: 27,1 meter
  • Hoogte: 13,4 meter
  • Totaal volume: 25.498.304 cc
  • Vermogen: 81223 Kw (108920 pk) bij 102 toeren/min.
  • Koppel: 7603850.07 Newtonmeter bij 102 toeren/min.
  • Verbruik: ruim 13.600 Kg per uur, bij een max. vermogen*
    * Over dit verbruik: dit lijkt gigantisch maar teruggerekend naar bijvoorbeeld een dieselmotor in een personenauto bereikt deze motor een ruim twee maal zo hoog rendement!

    Met dank aan een anonieme submitter die waarschijnlijk de weg naar FOK!'s eigen PTA forum niet kon vinden.

  • Verkerk stelt rentree opnieuw uit

    Martin Verkerk heeft zijn langverwachte comeback opnieuw vooruit geschoven. De Alphenaar zou deze week zijn opwachting maken in het futuretoernooi van Little Rock, maar raakte tijdens de training geblesseerd.

    Verkerk besloot zich op het moment suprème af te melden, omdat hij last kreeg van zijn schouder. Hetzelfde gewricht weerhoudt hem al anderhalf jaar van proftennis. In juli 2004 speelde Verkerk zijn laatste duel, in Amersfoort. Dennis van Scheppingen, Michel Koning en Steven Korteling zijn wel te bewonderen op het Amerikaanse futuretoernooi.

    Enkelblessure voor Samaras

    Manchester City-aanvaller Georgios Samaras zal enkele weken moeten missen met een enkelblessure. Hoewel aanvankelijk gevreesd werd dat het seizoen voor de Griek voorbij zou zijn wordt nu verwacht dat hij in mei nog in actie kan komen.

    De voormalig speler van SC Heerenveen, die in de winterstop de overstap naar de Premier League maakte, liep de blessure op in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Wigan Athletic. Bij de Griek werden beschadigde enkelbanden geconstateerd maar de speler is al begonnen met revalidatie. Met vier goals in negen wedstrijden voor de Sky Blues was de international goed op dreef voor de club van coach Stuart Pearce.

    Middenvelder Joey Barton en verdediger Stephen Jordan wachten nog op uitslagen van scans die zij ondergingen na in de verloren FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United blessures te hebben opgelopen. Ook bij Jordan gaat het om een enkelkwetsuur, terwijl Barton last heeft van een knieband.

    Vier downloadspelletjes voor de DS

    Een tijdje geleden verschenen er vier woorden/namen op het net die Nintendo had geregistreerd. Er gingen meteen geruchten over Nintendo consoles, nieuwe games, nieuwe technieken, maar nu blijkt dat niets van dat alles waar is. Het gaat immers maar om vier kleine spelletjes die je via een downloadstation op je DS kan zetten. Zodra je de DS weer uitzet zullen de spelletjes weer uit het geheugen verdwijnen.

    De vier spelletjes zijn:

    Tornado
    Nekosagi Tornado
    Bioumu
    Kuri Keshi!

    Wat precies de bedoeling is van elk spelletje is niet geheel duidelijk, misschien dat iemand die Japans kan lezen kan helpen?

    De downloadstations zijn op dit moment alleen nog maar in Japan beschikbaar en het is dus zeer waarschijnlijk dat deze spelletjes niet naar Nederland komen.

    'Desperate Housewives' bij Hooters

    De dames van Desperate Housewives komen nog wel eens op leuke lokaties, zo ook in de Hooters Restaurant ketens. Er is een video beschikbaar waarin de opnames van een scene van deze hitserie gefilmd zijn.

    Voor deze scene zijn Susan (Teri Hatcher) en Edie (Nicollette Sheridan) op bezoek bij Hooters om hier wat herrie te schopen in verband met vermeend overspel waar een serveerster iets meer vanaf zou weten.

    Benieuwd naar deze video? Klik dan even op deze link en je kunt hem bekijken. Als je die gezien hebt dan kun je ook nog even kijken naar een fotogallerij van Teri Hatcher en van Eva Longoria.

    RBC Roosendaal haalt Ten Heuvel

    RBC Roosendaal heeft Laurens ten Heuvel vastgelegd. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van Haarlem.

    Ten Heuvel tekent een contract tot medio 2008 bij RBC Roosendaal. De Amsterdammer speelde gedurende zijn loopbaan vooral voor eerste divisieclubs. Het is niet denkbeeldig dat dit komend seizoen eveneens het geval is, want RBC heeft alleen een theoretische kans op handhaving. Ten Heuvel is dit seizoen aardig trefzeker met elf doelpunten in 25 competitieduels. Zijn productiefste jaargang beleefde hij in 2000/2001, toen hij twintig maal het net liet bollen namens Stormvogels Telstar.

    WTCC eerste testdag op Monza

    Het WTCC kampioenschap heeft de eerste van twee testdagen in Monza erop zitten. Er werden drie sessies gereden vandaag. Augusto Farfus liet met zijn Alfa Romeo 156 de snelste tijd noteren.

    Alle drie de sessies vandaag werden verreden onder natte omstandigheden. De baan werd in de loop van de dag droger en de rondetijden gingen omlaag. In totaal namen 34 auto's deel aan de eerste testdag op het circuit van Monza. Augusto Farfus liet de snelste tijd van de dag noteren met 2:13.681, gevolgd door Robert Huff in een Chevrolet Lacetti op 0.226 seconden. De snelste BMW-rijder was Dirk Müller met 2:14.156 op een vierde plaats. De kampioen van 2005, Andy Priaulx, werd vijfde. De eerste Seat-rijders waren te vinden op de plaatsen negen en tien.

    Boogerd weer op de fiets

    Michael Boogerd heeft vandaag weer een tochtje gemaakt met de fiets. De Hagenaar is gematigd positief over zijn herstel.

    Boogerd liep donderdag een breuk in zijn middenvoetsbeentje op na een stoeipartijtje met zijn zoon. Vrijdag liet de Rabo-coureur zijn voet intapen, waarna hij vandaag de koersbroek weer aantrok. ”Ik kon redelijk fietsen, het ging beter dan verwacht. Het blijft een gevecht tegen de tijd, maar ik ben niet supernegatief”, zei Boogerd.

    Onze landgenoot wil zich via de Ronde van Baskenland toewerken naar zijn geliefde klassiekers. ”Als ik in Baskenland start op 80 procent en ik kom er op 95 procent uit, dan kan ik in de laatste week voor de Amstel aan die laatste paar procent werken. Ik wil alleen in de klassiekers starten als ik er iets te zoeken heb.”

    'Zomertijd beter doordeweeks invoeren'

    Icoon BinnenlandsVoorzitter van de Vereniging Slaap/Waakonderzoek G. Kerkhof heeft problemen met de planning van de verzetting naar de zomertijd. Volgens Kerkhof zou je de tijd veel beter doordeweeks kunnen omschakelen. "Iedereen zit dan al in het ritme van vroeg opstaan om naar het werk te gaan. Dat uurtje minder slaap doet dan minder pijn."

    Tijdens de aankomende nacht van zaterdag op zondag gaat de klok één uur vooruit. Sommige mensen hebben moeite met deze verzetting, meent Kerkhof. "Op maandag is het sowieso al lastig vroeg uit bed te komen. Als je dan ook nog een uur korter kunt slapen, dan geeft dat een dubbele dreun."

    Kerkhof denkt dat mensen door de korte nacht een tijdelijk slaaptekort hebben, waardoor ze minder oplettend zijn in bijvoorbeeld verkeerssituaties en op het werk. Daarom pleit hij voor woensdag als nieuwe dag van de verzetting. "De maandagmorgen blijft dan hetzelfde en van de invoering op woensdag of donderdag is maar een beperkt effect te verwachten."

    Overigens is het volgens de voorzitter juist wel handig de wintertijd in het weekeinde om te schakelen. "Dan krijgen mensen een uurtje extra slaap. Dat kan de biologische klok na het weekeinde wel gebruiken"

    Tielemans in DTM

    De speculaties over wie het laatste stoeltje in de DTM krijgt zijn voorbij: Olivier Tielemans zal komend seizoen rijden voor Team Futurecom TME, in een Audi. De Nederlander rijdt bij dit team naast Vanina Ickx, die dit jaar ook zal debuteren in de serie.

    "Voor mij gaat een droom in vervullig", vertelt de 21-jarige Tielemans. "Het eerste jaar zal erg moeilijk worden, maar ik zie het als een leerjaar. Ik verheug me er op om in Hockenheim voor volle tribunes van start te gaan." Tielemans begon zijn carrière in 1991 in de kartsport, en reed sinds 2002 in verschillende Formule-series.

    8. Ben de Leider doet het in zijn broek

    Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een Govert Harmsen antichrist bevindt: Ben de Leider.

    In het voorgaande, 7e deel ontsnapt Ben de Leider ten kantore van 'Anticoncepti' ternauwernood aan een moordaanslag door Ursula Dobbelsteen. Buiten gekomen wordt hij welhaast ontvoerd door de vermeende AIVD-er Theo de Volggers, die Ben de Leider in zijn geblindeerde auto in veiligheid wil brengen.

    Nu deel 8:

    "Dit is duidelijk nog niet mijn 'finest hour', sprak Ben de Leider, de latere grootstadhouder der Nederlanden, terwijl hij de korstjes van de kipnuggets uit zijn kiezen trachtte te pulken. Hij had besloten om niet te ontsnappen uit de auto, en Theo de Volggers de kans te geven om tekst maar vooral uitleg te geven bij wat hem vandaag allemaal overkomen was.
    Theo de Volggers, die aan de andere kant van het stalen gordijn aan zijn large cola zat te slurpen, had hem getrakteerd op wat snelvoedsel, wat Ben de Leider op de bijrijderstoel van de geblindeerde auto smakelijk had verorberd.
    Verder was die Theo de Volggers maar een vreemde vogel, vond Ben de Leider. De Volggers wilde Ben immers uit veiligheidsmotieven naar een gevangenis brengen. Daar zou Ben veilig kunnen overnachten, om morgenavond zo fit als een fit iemand de show te kunnen gaan stelen bij Nova, waar hij geïnterviewd zou worden.

    Ben de Leider tikte een paar keer hard op het stalen gordijn. "Voedertijd is voorbij! Rij dus maar weer door, naarling! En hard ook, want die fastfood van je daalt met recordtijden door mijn darmen, en staat te trappelen om vergezeld met vele onfrisse geluiden in een willekeurige plee te finishen. Haast is geboden, of ik krijg een bijna-poep-in-mijn-broek-ervaring waar je bij zit! Gas op de plank, ik geef het startschot wel!"
    Ben de Leider tilde zijn linkerbil op en liet een keihard knetterende, hete scheet.
    Theo de Volggers moet de winderige hint onmiddellijk gesnapt hebben; slechts een paar seconden later zoefde de geblindeerde auto over de linkerstrook van de snelweg, klevend aan de bumper van een toevallig even hard rijdende Duitse Mercedes.

    Theo de Volggers had het raampje aan zijn kant van de auto even open gehad om de bruine kruitdampen van Ben de Leider te laten ontsnappen.
    "Een bunzing die niet stinkt, is als een inktvis zonder inkt", zei Ben de Leider zelfgenoegzaam. "En dan heb je nog geluk dat je reukvermogen je in de steek laat. Dit in verband met je terminale verkoudheid. Maar leg me nu maar eens de gebeurtenissen van vandaag uit, zoals beloofd, of wil je dat ik mijn kringspier groen licht geef om je hele geblindeerde kutkar onder te schijten?!"
    Theo de Volggers antwoordde zenuwachtig: "Nee nee, meneer de Leider. Ik zal de gebeurtenissen van vandaag voor u uitleggen. Even kijken, waar zal ik beginnen?"
    "-Ehm, bij het begin misschien?" stelde Ben de Leider voor, terwijl de auto waar beide heren in zaten nog steeds over de snelweg zoefde.

    "Het begin. Wel ja", begon Theo de Volggers aarzelend zijn verhaal, "Welnu: het begon zo'n 13,7 miljard jaar met de oerknal. Deze oerknal, ookwel Big Bang genoemd, is de populaire benaming van de kosmologische theorie.. "
    Theo de Volggers werd onderbroken door een luide, reutelende scheet van Ben de Leider feat. diens Anus & the Farts.
    "Ja bedankt!", schreeuwde Ben de Leider aan de andere kant van het gordijn. "Ik vraag je om bij het begin te beginnen, en jij begint met de oerknal! Een oerknal op je stomme bakkes, idioot! Voor straf heb ik je auto ondergescheten. Jouw manier van vertellen is nog laxerender dan de gevreesde Deense diarree, die tot massale sterfte heeft geleid in de pruimentijd. Fast-forward effe heel snel door naar modernere tijden! Naar vandaag bijvoorbeeld! Waarom vond ik vanmorgen een epistel van Nostradamus, wie heeft me dat gestuurd?

    Waarom ben ik vanmorgen op straat door talloze geheime diensten als de CIA, de Mossad en de TafkaKGB geschaduwd? Wat weten ze van mijn staatsgreep-plannen? En was de spelfout in mijn verkiezingsposter een terroristische daad van 'Anticoncepti', het door mij ingehuurde reclame- en adviesbureau? En waarom wilde hun secretaresse mij vermoorden? Is ze verliefd op me, maar kan ze zich niet zo goed uiten?
    Vragen alom dus, meneer De Volggers. Dus laat de steen- en bronstijd voor wat ze zijn, die behoren naast je gebrekkige kennis van de pruimen- en strijkijzertijd ook al niet tot je core-business." Ben de Leider spreidde zijn handen als een dominee vanaf zijn kansel:
    "Men vond ooit het wiel uit, ..maar wie de tandem..?", en zweeg even. Bens verdwaalde geest trad weer terug in het lichaam, en vervolgde geïrriteerd:
    "Dat de intelligentie van de gemiddelde AIVD-er niet verder is geëvolueerd sinds de boomrat aan land spoelde, lang voordat mijn overgrootvader de tel kwijtraakte bij de jaartelling, dat is jouw probleem. Waar was de AIVD toen de slang Eva in het Hof van Eden verleidde met een appelflap? Nergens te bekennen. Te druk met Adams vermeende lidmaatschap van de 'Hofstadgroep van Eden'? Vertel op!"

    -"Ik ben geen AIVD-er, meneer De Leider. Ik breng u juist in veiligheid. Ursula heeft het op u gemunt. Juist zíj is van de AIVD! Men ziet u als een tweede Pim Fortuyn. U bent in groot gevaar! Ik vertel je straks meer, als we bij uw beveiligde overnachtingsplaats zijn. We zijn er bijna."
    "Beveiligde overnachtingsplaats zegt ie! Kerel, je houdt de douane van mijn irritatiegrens druk bezig jij! Je stuurt me ordinair naar de nor, de bak, de lik, de cel, het cachot, Klein Zwitserland; de gevangenis! Gelukkig mag ik er gratis uit, ik gooide vanmorgen al dobbelend drie zessen!"
    -"We zijn er, meneer De Leider" antwoordde Theo de Volggers zachtjes.
    "Als je denkt dat ik nu 'hoera' ga roepen zit je ernaast. Als je denkt dat ik 'Ik moet nodig pissen' ga roepen heb je gelijk. Het is een kleine plas voor een mens, het is een grote pisstraal voorwaarts voor de mensheid. Genoeg pies en poep nu, leidt mij naar het dichtbijzijnde toilet!"
    -"Ik zal u wel moeten blinddoeken, meneer De Leider. Over tien minuten, in de cel, weet u het hele verhaal."
    "Dat roep je nu al uren, zeikstraal! En dat ik als een tweede Pim Fortuyn word gezien wil ik je niet meer horen herhalen, snap je dat? Ik, Ben de Leider, zal regeren als het paard van de waanzinnige keizer Caligula.. Ja ja, ..wat ik je brom, strontvlieg!
    Kom nu onderhand maar eens op met dat verhaal, ik ben zowaar duizelig van nieuwsgierigheid.. ", zuchtte Ben de Leider moedeloos, en on-duizeliger dan ooit tevoren..

    En Han Peekel zeide: "wordt vervolgd:"

    Zwaar verwaarloosde dieren geconfisqueerd

    Icoon ShockingHonderd schapen en geiten en 39 koeien in het Zeeuwse Tholen stonden tot vandaag vastgebonden met touwen tot hun middel in de stront. De zwaar verwaarloosde dieren zijn door de politie in beslag genomen, na besluit van de Algemene Inspectie Dienst het ministerie van Landbouw.

    Op de lugubere boerderij lagen overal kadavers verspreid van recent gestorven koeien en kalveren. Daarnaast werd het vee niets te eten of te drinken gegeven. Bij één dier stroomde zelfs het bloed uit zijn nek, doordat het touw waarmee hij was vastgebonden er was ingegroeid.

    Vorige week werd er eveneens een aantal zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen.

    Soldaten gedood voor weigeren opruimen

    Icoon ShockingDe Mexicaanse militair Alonso German heeft vrijdag twee ondergeschikten doodgeschoten omdat zij weigerden hun kwartier op te ruimen, zo bericht een woordvoerder van de Mexicaanse politie. German is daarom in militaire gevangenschap genomen.

    Het voorval nam plaats op de legerbasis bij Cancun, welke is gelegen bij de Carribische kust. Niet duidelijk is welke rangen de twee gedode soldaten hadden.

    Nieuwe Sony releasedata

    Sony Europa heeft een aantal nieuwe releasedata vrijgegeven waaronder die van het PSP Basispack dat voor 199 euro verkocht gaat worden. Het basispack, dat enkel een PSP, batterij en lader bevat, zal vanaf 22 maart in de winkels liggen.


    Tourist Trophy

    De andere nieuwe datum die ze gaven was voor Tourist Trophy, een motorgame van de makers van Gran Turismo, welke op 31 mei in de winkels moet liggen.

    Met dank aan alle submitters!

    'Neo-nazi's dreigen moslimfans bij WK met geweld'

    BuitenlandsVolgens de Italiaanse krant La Repubblica hebben neonazistische groepen uit Europa die verbonden zijn met voetbalhooligans, afgelopen weekeinde in Oostenrijk vergaderd over een gezamenlijke strategie bij het komende WK-voetbal in Duitsland. Het doel zou zijn om tijdens het WK supporters van elftallen uit islamitische landen aan te vallen.

    De belangstelling van de ultra-rechtse groeperingen, waaronder ook uit Nederland, gaat daarbij vooral uit naar mensen uit Turkije, Algerije en Tunesië. Een extreem-rechtse AS Romasupporter sprak in het Italiaanse dagblad van een naderend ''bloedbad'' tijdens de wereldkampioenschappen.

    Oostenrijk liet desgevraagd weten niets te weten van een bijeenkomst van nazi-supporters. De vergadering zou hebben plaatsgevonden in Braunau, maar ook de lokale politie zegt geen bijeenkomst van tientallen neonazi's te hebben opgemerkt.

    Microsoft zoekt Xbox Live Ambassadeurs

    Op de officiële website van de Xbox is te lezen dat Microsoft op zoek is naar zogenaamde Xbox Live Ambassadeurs. Deze mensen zullen de taak krijgen om nieuwe mensen op Xbox Live te begeleiden en wegwijs te maken in de wondere wereld van de online-multiplayer. Het gaat er vooral om dat deze ambassadeurs de mensen gaan begeleiden die Xbox Live Gold gaan uitproberen tijdens het gratis weekend. Wanneer je een ambassadeur wilt worden dan zul je een goede Xbox Live member moeten zijn; dus nog nooit geband zijn van Xbox Live. Het is niet helemaal duidelijk of deze actie ook in Europa geldt, er valt niks te lezen over deze actie op de Nederlandse website van de Xbox.



    "Twilight Princess zal perfect zijn"

    Die guitige Japanner van Nintendo, Shigeru Miyamoto, is alweer in het nieuws. Ditmaal met een uitspraak die betrekking heeft op het laatste paradepaardje van Nintendo op de GameCube: The Legend of Zelda: Twilight Princess.

    Zelda is a project with a huge volume of people and complex game development procedures. As soon as we decided to postpone the game from last year to this year and make the perfect Zelda, all the team were delighted to have the time to work on many ideas

    Het komt er dus op neer dat er veel mensen werken en dat het development proces redelijk complex is. Met het uitstel kunnen de medewerkers meer tijd besteden aan het uitwerken van alle ideeën die ze hadden.

    Pa geeft kinderen schokken met hondenriem

    Icoon ShockingEen 45-jarige man uit de Amerikaanse staat Utah is gearresteerd wegens het mishandelen van zijn kinderen. Hij gebruikte elektrische schok-kettingen voor honden bij zijn kinderen om ze te straffen.

    De dader,Scott Dover, deed de zesjarige tweeling zo'n ketting om, om de kinderen discipline bij te brengen. Werden ze vervelend, kregen ze een schok. Een politieman: "Het was een vreemd gezicht. Ik heb zoiets nog nooit gezien, en ik heb al veel kindermishandeling gezien." De kettingen waren van afstand bestuurbaar en er komt een kleine voltage van af bij gebruik. "Normaal wordt het gebruikt om honden te trainen".

    Dover zit nu in de gevangenis wegens ernstige kindermishandeling. De kinderen zitten thuis bij hun moeder.


    Met dank aan Beasjtie voor de submit.

    Binnenkort nieuwe content via Xbox Live

    Microsoft heeft een lijstje vrijgegeven met nieuwe content die dit voorjaar nog op de Xbox Live Marketplace zal verschijnen. Het gaat deze keer niet om demo's of trailers, maar om echte extra content voor games. Wanneer de downloads precies beschikbaar zullen komen is nog niet bekend.Het gaat om de volgende downloads:

    - Project Gotham Racing 3: Nieuwe auto's en unlockable achievements.
    - Perfect Dark Zero: Nieuwe multiplayer maps
    - Kameo: Elements of Power: Online multiplayer-opties en nieuwe kostuums voor Kameo en haar vriendjes.
    - The Elder Scrolls IV: Oblivion: Horse Armor Pack

    De verwachting is ook dat deze maand nog twee nieuwe Xbox Live Arcade games beschikbaar zullen komen. Het zal gaan om Street Fighter II: Hyper Fighting en Texas Hold'em.

    Microsoft heeft ook bekend gemaakt dat er al 10 miljoen downloads zijn geweest via de Xbox Live Marketplace. Ongeveer 85% van de op het internet aangesloten Xbox 360-consoles hebben nu een download via de marketplace op de harde schijf staan.

    Yoot Saito (Odama, Seaman) maakt nieuwe DS game

    Yoot Saito, de maker van onder andere Seaman en Odama, gaat een DS-game maken. De game zal gebruik gaan maken van de netwerk- en microfoonfuncties van de DS. Er is verder nog niet heel veel info bekend, maar dat het een aparte game zal worden staat al wel vast.

    Nintendo of Europe: Since the Nintendo DS has a built-in microphone, are you working on any DS titles at the moment? Or are there any plans for the future?

    Saito: "The Nintendo DS is a wonderful handheld. I'm glad it comes with a built-in microphone. That's why we have things planned for it. We're working on a different title right now that will use the network and microphone, but unfortunately I can't really discuss it yet."

    Genoeg van de Dual Screen? Probeer dit maar eens

    Of en toe kom je van die bizarre dingen tegen dat je ze wilt delen met de rest. Gekke casemods of rare filmpjes van gamers die flippen als ze afgaan. Vandaag hebben we voor jullie een pc-gamer die erg creatief is met beeldschermen. Hij heeft het voor elkaar gekregen om in totaal 24 LCD schermen aan elkaar te koppen om één groot scherm te krijgen:

    De game die gespeeld wordt is Quake 3, op een 12-voudige Linux server.

    Xbox 360 hacker legt uit

    Op de website Xboxic is een interview te lezen met één van de hackers, Robinsod, van de Xbox 360. De groep hackers onder leiding van The Specialist waren de eerste die een back-up konden laten draaien op een Xbox 360 door de firmware van de DVD-speler aan te passen. Omdat er daarna veel onduidelijkheid bestond over de manier waarop en de gevolgen van deze hack heeft hij in een interview een aantal dingen uitgelegd. Het complete interview kun je hier lezen, maar hieronder kun je een samenvatting vinden.

    - De hack is compleet nutteloos om toegepast te worden in een mod-chip
    - Iedereen die een modchip gebaseerd op deze hack te koop aanbiedt is een oplichter.
    - Wanneer je deze hack ook wil toepassen zul je jaren van technische ervaring moeten hebben met computers, anders zul je je Xbox 360 kapot maken.
    - Microsoft zal waarschijnlijk de illegale firmware kunnen detecteren en iedereen met deze hack zal van Xbox Live afgeschopt worden.

    Met dank aan netto_m en curry voor het submitten van dit nieuws.

    Geen nieuwe Katamari-games in ontwikkeling

    Slecht nieuws voor de fans van Katamari want Namco heeft bekend gemaakt dat er geen nieuwe Katamari-game meer zal komen. Er zijn nu drie delen verschenen; eentje op de PSP en twee op de PS2. Namco heeft dit nieuws vermeld op de officiële Japanse website en verder had Namco te melden dat het team achter de Katamari-games wel bezig is met een ander spel. Dit spel zal niks te maken hebben Katamari. Details over dit nieuwe spel zijn nog niet bekend.

    Stand van zaken na eerste dag Coppi en Bartali

    Op de eerste dag van de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali heeft Danilo Napolitano naar de eerste etappezege gesprint. In de ploegentijdrit die daarop volgde was Team CSC het sterkst.

    Vanwege slechte weersomstandigheden besloot de organisatie dat de tijd die gezet werd bij de laatste bergsprint bepalend was het voor het algemeen klassement. Hierdoor mocht niet Napolitano, die de 95-kilometerlange rit won, de leiderstrui aantrekken, maar Graziano Gasparre. Deze zou de leiding weer af moeten staan na de ploegentijdrit van maar 11 kilometer lang. Team CSC bleek de sterkste in deze discipline, waardoor CSC'er Dave Zabriskie na vandaag als eerste staat in het algemeen klassement.

    Bush verdedigt besluiten oorlog Irak

    Icoon OorlogPresident George Bush van de Verenigde Staten (VS) heeft vandaag gezegd dat er meer zware gevechten aan zitten te komen in Irak. Hij ontkent echter dat de VS in de grip zijn van de betreffende oorlog die reeds drie jaar duurt.

    Hoewel Bush zegt het ongenoegen van zijn volk over de oorlog te begrijpen, en hij zeer goed op de hoogte te zijn van de komende verkiezingen en het belang daarvan voor de Republikeinen, wil hij niettemin zijn gevecht in Irak afmaken.

    "Als ik niet zou geloven dat we kunnen slagen, zou ik hier niet zijn. Ook zou ik die jongens daar niet heensturen", zo verdedigt hij zijn standpunt. Daarnaast heeft hij zijn makker en tevens minister van Defensie Donald Rumsfeld verdedigd: "Ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Elke oorlog ziet er goed uit op papier maar blijkt in de werkelijkheid toch anders uit te vallen."

    Nagenoeg vier op de vijf Amerikanen denkt dat er een burgeroorlog gaat uitbreken in Irak. Bush zegt daarop dat hij alles aankan, anders trekt hij zijn troepen wel terug.

    Screens Dead Rising

    Capcom heeft een heleboel nieuwe screenshots vrijgegeven van het zombie-spel Dead Rising. In het spel speel je een journalist die op zoek gaat naar een sappig nieuwsverhaal en daardoor terecht komt in een winkelcentrum vol met zombies. Het spel belooft niet lineair te worden en je zal het verschillende keren doorspelen op je eigen manier. Je hebt 72-game uren om naar het helikopter-platform te komen, maar wat je in de tussentijd doet is geheel aan jezelf. Je kunt puur egoistisch doen en zo snel mogelijk naar het platform rennen, maar je kunt ook andere mensen redden die in het winkelcentrum aanwezig zijn. Bijna alle objecten die je ziet zul je kunnen gebruiken als wapen. Het spel zal in zomer in Amerika uitkomen en waarschijnlijk ook in Europa.
















    Met dank aan RDJ134 en Kevin_VS_Ps3 voor het submitten van dit nieuws.

    Castilla y Leon: Popovych wint, 'Vino' leidt

    De Oekraïner Yaroslav Popovych heeft de tweede etappe in de Vuelta a Castilla y Leon, een tijdrit over elf kilometer, gewonnen. Alexandre Vinokourov, die de derde tijd neerzette, is de nieuwe leider.

    Popovych klokte in de elf kilometer lange chrono, van Almenara naar Olmedo, met 13'01" de snelste tijd. Daarmee was hij precies één seconden rapper dan zijn ploegmakker Jason McCartney. Discovery Channel kwam sowieso goed voor de dag, want de Amerikaanse formatie was met vier man vertegenwoordigd in de top tien van de daguitslag.

    Maar ook Liberty Seguros, een ander 'machtsblok', leverde collectief een beresterke tijdrit af. Manolo Saiz, de ploegleider, vond namelijk drie pupillen van hem terug in de top tien. Dat leverde 'Vino' zelfs de leidende positie in het klassement op. Daarin heeft hij vier seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Luis Léon Sanchez en vijf seconden op Santos Gonzalez.

    Uitslag tweede etappe Almenara - Olmedo (11 km)

    #CoureurTijd
    1.Yaroslav Popovych (Oek)13.01
    2.Jason McCartney (Vst)0.01
    3.Alexandre Vinokourov (Kaz)0.11
    4.Sergio Escobar (Spa)0.13
    5.Luis Léon Sanchez (Spa)0.15

    Klassement na rit 2:

    #CoureurTijd
    1.Alexandre Vinokourov (Kaz)3.58.43
    2.Luis Léon Sanchez (Spa)0.04
    3.Santos Gonzalez (Spa)0.05
    4.José-Luis Rubiera (Spa)z.t.
    5.Michele Scarponi (Ita)0.11

    Songfestival: Treble loot na Finse monsters

    De zoetgevooisde dames van Treble die Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, hebben in de voorronde (18 mei) geloot na Finland. Treble treedt op als nummer 17 van de in totaal 23 halve finalisten. Na de Nederlandse dames komt de vertegenwoordiger van Litouwen.

    De volgorde kan van belang zijn om in de gedachte van de stemmers te blijven, om zo de finale te bereiken. Finland treedt op met de groep Lordi. Dat is een act waarbij de bandleden geschminkt zijn als monsters en 'melodieuze theatrale hard-rock' spelen. De band is nu al het gesprek van de dag in Songfestivalkringen. Gelukkig voor het Limburgse trio zit er een pauze (break) in het programma na het optreden van de 'monsters'.

    Songfestivaldeskundige Lukas Burgering van de NOS dichtte op Radio 2 de dames van Treble goede kansen toe om de finale (op 20 mei) te behalen.


    Eerst Lordi....,

    en dan Treble

    Henkjan Smits met nierstenen in ziekenhuis

    Idols-jurylid Henkjan Smits heeft last van nierstenen. Door de pijnlijke aandoening ligt hij reeds vier dagen in het ziekenhuis, pijnstillers en spierverslappers toegediend krijgend om de nare steentjes er zo pijnloos mogelijk uit te plassen.

    Het euvel werd afgelopen vrijdag ontdekt tijdens een training met medecriticus Eric van Tijn. "Ik dacht dat ik een spier had verrekt, want ik had zo'n pijn in mijn rug", schrijft de 44-jarige Smits op zijn weblog. "Na geringe tijd zag ik groen van de pijn en besloot ik een dokter te raadplegen."

    's Avonds werd de pijn echter zo erg dat hij besloot nog een arts te bellen. Een vervolgens opgeroepen uroloog vond uiteindelijk na uitvoerig onderzoek dat Smits het beste in het ziekenhuis kon blijven.


    Henkjan Smits

    Lente...

    Dames en heren, jongens en meisjes. Het is lente!
    Officieel dan. Ik vind het pas lente als de zon flink schijnt en ik mijn winterjas kan verruilen voor mijn half-winter-half-zomer-jas. Die is al erg oud en was ooit een winterjas. Hij heeft ook een soort schimmel in de mouwen, maar dat merk je alleen als hij nat is geweest en dan weer opgedroogd. Als je hem dan weer in de wasmachine kiept is de geur weer weg, maar dan wordt de jas natuurlijk wel steeds dunner. Als ik die jas aantrek, moet het dus wel zo zijn dat het zeker niet gaat regenen, want dat verpest mijn jas.
    Het moet ook zo zijn dat ik mijn sjaal thuis kan laten, zodat ik niet meer met die sjaal tot net onder mijn onderste wimpers opgetrokken naar school hoef te fietsen, zigzaggend om de piepkleine hageltjes die dwars door je voorhoofd heen snijden te ontwijken. En als we dan toch bezig zijn laat ik ook liever mijn handschoenen thuis. In de winter beschermen die je tegen vingers die eerst rood worden, dan paars en uiteindelijk blauw. Ze willen ook wel eens zwart worden, en dan duurt het niet lang meer voordat ze eraf vallen. Iedereen die naar school of werk fietst en af en toe zijn of haar handschoenen vergeet, kan dit beamen. Er zijn er dan ook niet veel meer die al hun tien vingers nog hebben, want van blauw naar zwart gaat het erg snel.
    Dat zijn al een paar van mijn voorwaarden voor lente. Ik houd wel van een lief klein bloemetje dat door het nog-een-beetje-verdorde gras naar boven piept, zodat je even kan zuchten omdat dat lieve kleine bloemetje het gehaald heeft. Helemaal in zijn eentje zou dat lieve kleine bloemetje een voorbode kunnen zijn van zon en warmte. Stel je voor dat je een lief klein bloemetje bent. Het was koud buiten, heel erg koud. Je zat daar diep onder de grond te bibberen, met bevroren worteltjes. De hele winter lang had je geen puf om je te bewegen, want het was veel te koud. Op een dag voel je dat het een klein beetje warmer wordt. En ineens weet je het. Je gaat gewoon de grond uit! Je rekt je flink uit, schudt je worteltjes los en begint te groeien. Uiteindelijk kom je boven het gras uit. Het is nogal schrikken, want daar is het bijna nóg kouder dan onder de grond, maar er is geen weg meer terug. Je zult boven de grond moeten blijven, hoe koud het ook is.
    Zie je wel, het is nog geen lente. Er zijn nog geen piepende bloemetjes. Mijn vingers zijn elke morgen weer blauw. Mijn half-winter-half-zomer-jas is veel te dun. Het is geen lente!

    Het leukste aan lente vind ik het feit dat ik mijn klerenkast weer eens induik. Achter op de planken liggen verschrikkelijk veel leuke truitjes, bloesjes en rokjes, die ik al eeuwen niet meer gezien heb. En die mogen dan, als het weer wat warmer wordt, eindelijk weer aan. Speciaal daarvoor pak ik een grote grijze vuilniszak. Voor straf moeten daar alle coltruien, dikke vesten, warme broeken, sjaals en winterjassen in. En dan worden ze opgesloten voor de rest van de zomer! Ha!

    Op de eerste dag van de échte lente kijk ik dan naar buiten door mijn raam, 's ochtends vroeg. In plaats van één piepend bloemetje zijn er minstens zes. Over het gras, vol met dauwdruppels, scharrelen twee merels en in een hoekje zit een konijntje. Een heleboel zonnestralen laten de dauwdruppels schitteren en geven de diertjes een mooie glans. Ik rek me uit en doe het raam open. Voorzichtig komt de frisse lentelucht mijn kamer binnen. Het is nog niet zo heel warm, maar je voelt dat het dat wel gaat worden. Dan trek ik mijn pyjama uit en een rokje aan! En een bloesje! En de allerleukste sandaaltjes die ik heb! Ik huppel de trap af en smeer een boterham. Met hagelslag, want het is lente! Als ik dan naar school ga, want dat moet nog net wel in de lente, trek ik mijn mooie, dunne zomerjas aan. Op de fiets zie je overal stralende glimlachen. De zonnestralen verwarmen de harten van alle mensen onderweg. Op school krijg ik alleen maar goede cijfers terug. Op de terugweg zie je overal stelletjes. Op de bankjes, hangend in het gras.

    Zo. Even mijn neus ophalen. Ik trek nog even mijn vest wat dichter om mijn lijfje. Kleumend sla ik mijn handen om de vierde kop hete thee vanmorgen. Helaas kan ik er niet omheen. Om mijn nek knoop ik een dikke, wollen sjaal. Mijn handjes steek ik in twee paar handschoenen. Mijn winterjas rits ik dicht, zodat de bontkraag strak om mijn nek zit. Dan pak ik mijn muts van het tafeltje in de hal en trek hem diep over mijn oren. Mijn tas op m'n rug, het ijs van het zadel van mijn fiets geveegd, en daar gaan we. Diep ineengedoken fietsen, maar toch zo snel mogelijk naar school, want daar is het nog net iets warmer. Onderweg kijkt niemand me aan, maar dat hoeft ook niet, want iedereen heeft toch een ochtendhumeur. Op school flink wat onvoldoendes terug en m'n vriendje belt ook al niet.

    Heerlijk, die lente.

    Deense ambassadeur weer naar Iran

    VlagDe calamiteiten rondom de beruchte Deense spotprenten jegens de islamitische profeet Mohammed hebben de Deense ambassadeur in Iran vijf weken van zijn werk afgehouden. Vandaag is Carl Juul Nielsen teruggekeerd naar zijn post, die zeer gehavend is na aanvallen van demonstranten met stenen en brandbommen.

    De Deense ambassadeur in Indonesië is Nielsen voorgegaan, maar in Pakistan, Syrië en Libanon is het nog immer kommer en kwel, zodat diplomate activiteiten niet mogelijk zijn. In de twee laatstgenoemde landen werden de ambassades zelfs compleet verwoest tijdens de geweldadige protestacties.

    Wennemars naar TVM, Van Velde weg

    Oud-wereldkampioen sprint Erben Wennemars heeft een contract getekend bij de commerciële schaatsploeg van TVM.

    Sinds eind januari trainde Wennemars, die tweemaal brons won tijdens de Winterspelen in Turijn, al mee met de ploeg van coach Gerard Kemkers. Dit deed hij nadat hij had gebroken met zijn voormalige trainer Jacq Orie.

    De teamleiding van TVM maakte ook bekend dat ze oud-olympisch kampioen op de 1000 meter, Gerard van Velde, geen nieuw contract zullen aanbieden.

    Krajicek goed geloot voor Miami

    De Nederlandse tennisster Michaella Krajicek heeft een goede loting achter de rug voor het WTA-toernooi van Miami. De 17-jarige Krajicek neemt het in de eerste ronde op tegen Zi Yan uit China. In een mogelijke tweede ronde stuit zij op de als 27e geplaatste Tsjechische Lucie Safarova.

    De Nederlandse Brenda Schultz-McCarthy, die vorige week haar rentree maakte, is gekoppeld aan de beste dubbelspeelster van de wereld, de Australische Samantha Stosur. Als zij van haar wint, komt ze uit tegen Amelie Mauresmo, de kersverse aanvoerdster van de wereldranglijst.

    Raemon Sluiter heeft iets minder fortuinlijk geloot. In de eerste ronde moet hij spelen tegen de Olympisch kampioen, de Chileen Nicolas Massu. In een eventuele tweede ronde zal hij het moeten opnemen tegen de als 21e geplaatste Spanjaard Tommy Robredo.

    Britse vrouwen flinke zuipschuiten

    Jonge vrouwen in Groot-Brittannië leveren een unieke prestatie met hun alcoholische drinkgedrag: ze zuipen hun mannelijk leeftijdsgenoten er uit. In geen enkel ander Europees land is dat het geval. Een en ander blijkt uit een onderzoek aan de hand van gegevens over 2004 en 2005 van twaalf Europese landen. ''Als Britse jonge vrouwen zo doorgaan met drinken, vormen ze later een zware belasting voor het stelsel van gezondheidszorg'', zo waarschuwen de onderzoekers.

    Volgens de onderzoekers van de University of West of England komen leverziektes nu ook meer en meer voor bij jonge mensen, vermoedelijk omdat alcohol goedkoper wordt en makkelijker te verkrijgen is. Opvallend is verder dat het alcoholgebruik in zuidelijke Europese landen afneemt, terwijl het juist stijgt in het noorden van Europa.

    Met dank aan 314 voor de submit.

    Rare casemods

    We hebben op de weblog al veel aandacht besteed aan verschillende casemods van verschillende systemen. Maar vandaag komen er weer een aantal PC-casemods langs.

    Als eerste krijgen jullie een linkje naar het eerste deel van rare casemods die er gemaakt zijn. Nu wachten op het tweede deel. En als je die casemods gezien hebt dan kun je nog even een kijkje nemen naar een mini motorfiets en een wolfenstein radio.

    Hey Skybersex experiment!

    James Whittingham, een podcaster uit Canada, hoorde van vrouwlijke collega's die ook op Skype zitten dat ze regelmatig werden lastig gevallen door geile mennekes. James heeft toen een aantal zinnetjes opgenomen met een robotstem en is onder de naam 'Cindy' Skype opgegaan. James heeft een aantal van deze grappige gesprekken opgenomen en die kun je hier (mp3, 21.8Mb) horen. James zegt hierover: "I can't believe what pigs we men are! Innocent conversations turned naughty in an instant." Heb het zelf net ook geluisterd vond het wel grappig, maar ook best ziek!

    Hans Vonk bijna van PSV

    Hans Vonk is zo goed als zeker komend seizoen PSV’er. De 36-jarige Zuid-Afrikaanse doelman komt over van Ajax.

    Technisch directeur Guus Hiddink van PSV verwacht snel duidelijkheid: ”We zijn er op enkele details na uit. Op dit moment worden die samen met zijn zaakwaarnemer ingevuld.” Vonk wordt de tweede doelman bij de landskampioen en zal in die hoedanigheid Edwin Zoetebier opvolgen. Ajax bood Vonk geen nieuw contract aan. De Zuid-Afrikaan keepte eerder voor RKC Waalwijk, FC Wageningen, FC Den Bosch en SC Heerenveen.

    Ancelotti langer bij AC Milan

    Carlo Ancelotti heeft zijn contract bij AC Milan met één jaar verlengd tot medio 2008. Daarmee is een mogelijke overstap naar Real Madrid van de baan.

    Ancelotti’s verbintenis liep aanvankelijk tot de zomer van 2007, een feit dat de interesse van Real Madrid kweekte. De Koninklijke zal echter verder moeten zoeken, want Ancelotti gaat verder bij Milan: ”Ik wilde per se hier blijven en ben blij met de langere verbintenis”, aldus Ancelotti, die in 2003 Milan naar winst in de Champions League leidde. Momenteel zijn de Rossoneri kwartfinalist in het miljoenenbal en staan ze tweede in de Serie A.

    Geen contractverlenging Van der Sar

    Sir Alex Ferguson heeft gezegd dat de Nederlandse doelman Edwin van der Sar zijn tot medio 2007 lopende contract bij Manchester United zal mogen uitdienen, maar dat verlenging van dat contract niet zal gebeuren.

    Ferguson is tevreden over de prestaties van de 35-jarige doelman, maar toch zal er niet met Van der Sar worden gesproken over een nieuw contract. "Er zijn geen plannen om een nieuw contract aan te gaan met Edwin. Hij staat tot de zomer van 2007 onder contract en daar zijn we blij mee."

    Wel is Ferguson al op zoek op andere keepers. Onlangs bekeek hij de verrichtingen van de 20-jarige Poolse doelman Lukasz Fabianski en het is ook bekend dat dat hij gecharmeerd is van Shay Given van Newcastle United.

    NBA: Lakers stap dichterbij playoffs

    De Los Angeles Lakers hebben goede zaken gedaan in de strijd voor een plek in de playoffs. Dankzij de winst op de Boston Celtics staan de Lakers op de zevende plek in de Western Conference. De eerste acht teams spelen playoffs.

    Het was Kobe Bryant die voor de zoveelste keer dit seizoen de Lakers op sleeptouw nam. Met 43 punten, waarvan 16 in het laatste kwart, had hij wederom een belangrijk aandeel in de overwinning. Bryant scoort gemiddeld 34,8 punten per wedstrijd, een aantal dat sinds het seizoen 1987-1988 niet meer voorgekomen is. Toen was het Michael Jordan die met een 35-punten gemiddelde de scoringstitel opeiste. De Lakers staan nu vier winstpartijen voor op hun belangrijkste concurrenten, de New Orleans Hornets en de Utah Jazz.

    Volledige uitslagen:

    Los Angeles Lakers - Boston Celtics 107-95
    Atlanta Hawks - Detroit Pistons 84-91
    Los Angeles Clippers - Houston Rockets 99-91
    Milwaukee Bucks - Portland Trailblazers 100-93

    Makers South Park verklaren oorlog aan Scientology

    South Park heeft de oorlog verklaard aan Scientology. Matt Stone en Trey Parker zijn de schrijvers van de South Park aflevering over Scientology de ploteseling niet meer op tv kwam. Geruchten op het internet gaan dat Tom Cruise (ook een aanhanger van de Scientology kerk) de aflevering heeft laten terugtrekken. "So, Scientology, you may have won THIS battle, but the million-year war for earth has just begun!" the "South Park" creators said in a statement Friday in Daily Variety. "Temporarily anozinizing our episode will NOT stop us from keeping Thetans forever trapped in your pitiful man-bodies... You have obsructed us for now, but your feeble bid to save humanity will fail!"" Aldus de makers van South Park.

    Het hele artikel is hier te lezen.

    McLaren en BMW moeten ook vleugels aanpassen

    Nadat er grote commotie was ontstaan over de voor- en achtervleugel van de Ferrari's, lijkt Ferrari niet het enige team te zijn dat aanpassingen moet doen. Honda teambaas Nick Fry verklaarde afgelopen weekend dat Ferrari niet het enige team met illegale vleugels zou zijn. Er zijn volgens Fry nog twee andere teams met flexibele vleugels.

    Na de race in Maleisië is er met Ferrari een deal gesloten. Er zullen geen strafmaatregelen worden genomen, indien bij de volgende race in Australië de "beweegbare" vleugels zijn aangepast. Het gerucht gaat nu dat de FIA naast Ferrari, ook de teams van McLaren en BMW zou hebben opgedragen de vleugels aan te passen. De FIA zal ondanks deze problemen het reglement over de vleugels niet aanpassen.

    Youtube en googlevideo filmpjes opslaan?

    Natuurlijk kan dat . het is wel een beetje lastig maar ik zal het uitleggen en een voorbeeldje geven. Eerst moet je het filmpje downloaden dit kun je hier doen. Plak de url van het filmpje in de balk en druk op submit. Zelf heb ik het met dit filmpje gedaan. Hierna krijg je een FLV file binnen en die kun je converten naar een normaal bestand zoals avi of wmv of mov ofzo. Dat kun je doen met deze voor windows en deze voor de mac. Heel erg handig!

    voorbeeld:

    PvdA boos op media inzake allochtonen

    PvdA-voorzitter Michiel van Hulten verwijt de Nederlandse media van het verscherpen van de tegenstellingen tussen autoch- en allochtone burgers. Volgens de partijvoorzitter heeft de media het debat over de 'Partij van de Allochtonen' hier en daar voorzien van ''racistische trekjes''. Van Hulten: ''Er worden grenzen overschreden. De media polariseren. Als het niet over allochtonen zou gaan, zou de discussie niet zo oplaaien.''

    De commotie ontstond na een interview met Wouter Bos in Het Parool. Dat ging over mogelijke ongelukken met nieuwe allochtone raadsleden en de vrees dat de PvdA een partij van allochtonen zou worden. Na de berichtgeving kreeg de PvdA veel kritiek te verduren van onder meer allochtone raadsleden, die zich door Bos in een kwaad daglicht gesteld voelden. Van Hulten legt de schuld van de ophef bij de media, omdat die op het allochtonenvraagstuk inzoomen: ''Wouter Bos besteedt een halve zin aan allochtonen en dan krijg je dit. Dan is er toch echt iets mis.''

    PvdA-leider Bos zit zelf momenteel in India. Daarvandaan laat hij weten ''ongelooflijk te balen'' over de ontstane commotie. ''Ik ben verbijsterd mij opeens in het kamp te bevinden dat ik dacht te bestrijden. Ik heb op allerlei manieren duidelijk gemaakt dat ik blij ben met het grote aantal allochtone stemmers.''

    Volgens van Hulten gaat de media ''respectloos'' om met allochtonen: ''Een bevolkingsgroep wordt onnodig in de hoek gezet. Dat doet hen onrecht.'' Wel zegt de voorzitter dat er een gevaar zit in het stempel 'Partij van de Allochtonen'. Het lijkt er naar zijn mening in de beeldvorming nu op dat 80% van de PvdA-kiezers allochtoon is. ''Als dat beeld beklijft, is dat een gevaar. Ik ga ervan uit dat kiezers vooral naar ons beleid kijken. En dan is er voor blanke Nederlanders geen reden weg te lopen.''

    13-jarige verlangt vurig naar aandacht

    Icoon BizarEen 13-jarig meisje uit Nijmegen heeft gisteren aangifte gedaan, omdat een medeleerling van haar school haar haren in brand zou hebben gestoken. De politie heeft hierop een 13-jarige jongen uit het Gelderse Beuningen als verdachte aangehouden.

    De jongen vertelde dat hij de aandacht van het meisje wilde trekken. Hiertoe wilde hij een aansteker dichtbij haar hoofd laten 'klikken'. De jongen wist dat de aansteker af en toe niet werkte. De vlam die uit de aansteker kwam was onvoorzien, en zette het haar van het meisje in brand. De jongen probeerde het aanwakkerende vuur te doven en ook het meisje probeerde de vlammen uit te maken, dat lukte.

    Het meisje raakte bij het incident niet gewond maar hield er wel verschroeid haar aan over. De politie heeft proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt.

    Met dank aan Blin voor de submit.

    8-jarig slachtoffertje auto-ongeluk overleden

    Icoon OngelukEen 8-jarig jongetje is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Dit heeft de Amsterdamse politie vandaag laten weten. De 32-jarige bestuurder van dat voertuig dat de aanrijding veroorzaakte, bleek ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als was toegestaan.

    Het ongeluk gebeurde zondagochtend rond 11:00 uur nabij een afrit van de A10 op de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam-Noord. Het jongetje zat met zijn moeder in de auto toen een andere bestuurde de auto vol in de flank aanreed. Het jongetje werd ter plaatse gereanimeerd en na stabilisatie onder begeleiding van motoragenten naar een ziekenhuis overgebracht. De toestand van het jochie was toen nog steeds 'zorgwekkend'. De veroorzaker van het ongeluk zit in hechtenis.

    Met dank aan Blin voor de submit.

    Toerisme naar Turkije ingestort

    VervoerDe Turkse vakantiemarkt is behoorlijk in elkaar gestort. Vanuit Nederland zijn bijna 50% minder vakanties geboekt dan vorig jaar. Vakantiegangers kiezen weer massaal voor Spanje, Griekenland, Portugal, Cyprus en Italië.

    Reden dat toeristen Turkije mijden zijn onder meer de ellende met de Turkse vliegtuigmaatschappij Onur Air en andere luchtvaartbedrijven, vogelgriep, een mogelijk 'islameffect' en de massa Russische toeristen, die voor veel overlast zorgen op en rond de Turkse stranden.

    Toeristen die wel naar Turkije willen, kunnen nu profiteren van de dumpprijzen waarmee Turkije-vakanties momenteel aan de man worden gebracht. Veel animo leveren die dumprijzen echter nog niet op. Overigens dreigt voor de eerder genoemde landen die wel weer populair zijn, een ernstig tekort aan vliegtuigstoelen.

    Simpsons nog twee seizoenen langer op tv

    Icoon TelevisieIn de Verenigde Staten heeft televisiezender Fox een 'bestelling' geplaatst voor nog twee nieuwe seizoenen van de immens populaire animatiereeks "The Simpsons". Hierdoor is de tekenfilm ervan verzekerd om tot 2008 op het scherm te zijn.

    The Simpsons zijn al 17 seizoenen op de Amerikaanse buis te zien. De tekenfilm, of beter, de familie brengt op een satirische wijze de vele aspecten van het leven en parodieert de Midden-Amerikaanse lifestyle, cultuur, maatschappij en televisie. De bedenker van de serie, Matt Groening, is pas van plan om te stoppen als hij minstens 366 afleveringen heeft gemaakt, zodat er voor iedere dag van het jaar, inclusief een schrikkeldag, een aflevering is. Met de twee nieuwe reeksen zou de cast de 400ste aflevering mogen vieren.

    De vaste acteurs die de personages kun karakteristieke stemmen geven, zouden ook in de komende reeksen aan de slag blijven. "The Simpsons" is op vrijdagen op Veronica te zien.

    Simpsons
    De familie Simpson
    V.l.n.r. Marge, Maggie, Lisa, Bart en Homer



    Met dank aan The_Tazman voor de submit.

    PSV-er Ooijer weer op trainingsveld

    André Ooijer heeft zich dinsdag weer gemeld op het trainingsveld van PSV. Op 21 februari brak de verdediger, in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon, een teen van zijn rechtervoet. Hierdoor moest hij al vijf wedstrijden van de Eindhovenaren missen.

    De international werkte samen met inspanningsfysioloog Luc van Agt een individuele looptraining af. De kans is aanwezig dat Ooijer nog enkele duels kan meepikken voor het einde van het seizoen.

    Ontruiming kraakpanden in Amsterdam

    Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse politie is vanochtend begonnen met de ontruiming van diverse kraakpanden in de stad. Door de mobiele eenheid (ME) zijn inmiddels drie kraakpanden ontruimd.

    Het eerste huis dat de ME binnentrok was een pand op de hoek van de Vijzelstraat en het Muntplein, in het centrum van Amsterdam. De ontruiming ging zonder al te veel problemen, aldus een woordvoerder van de politie. Een vrouw werd meegenomen naar het politiebureau omdat ze een ME-agent had bespuugd. Buiten stonden enkele tientallen sympathisanten van de krakers toe te kijken.

    Daarna zijn twee panden aan de Amstel en de Spuistraat, eveneens in de binnenstad, ontruimd. Deze ontruiming verliep zonder enige weerstand. De krakers hadden het pand al verlaten toen de ME arriveerde.

    De politie verwacht nog tot in de middag door te gaan met het ontruimen van de kraakpanden. Het is zeker niet de eerste keer dat de politie meerder panden op één dag ontruimt; de politie doet dit meerdere keren per jaar.

    Met dank aan woessie voor de submit.

    Zweedse minister treedt af na cartoonrel

    BuitenlandsIn Zweden is de minister van Buitenlandse Zaken gestruikeld over een rel na de Deense spotprenten affaire. Minister Laila Freivalds is vandaag afgetreden omdat bleek dat zij een website had laten afsluiten waarop de cartoons over de islamitische profeet Mohammed stonden.

    Het ging om een extreem-rechtse website, die de spotprenten van buurland Denemarken had geplaatst. Freivalds ontkende eerder dat ze de site had laten sluiten. Maar uit documenten bleek dat er wel degelijk vanuit haar ministerie contact was opgenomen met de makers van de site over de spotprenten. Dit tot woede van de oppositie. Niet dat die het nou zozeer wilde opnemen voor extreem-rechts, maar wel voor de Zweedse Grondwet. Die verbiedt namelijk iedere politieke druk op een website (of krant) om te stoppen/niet te verschijnen.

    Freivalds was overigens al niet zo geliefd meer bij de Zweedse bevolking. Haar houding na de tsunami van 2004 leverde haar ook veel kritiek op. Een dag na de zeebeving bezocht ze gewoon een theatervoorstelling, terwijl later bleek dat maar liefst 543 Zweden bij de tsunami om het leven waren gekomen. De hulpverlening was door haar ministerie bovendien slecht georganiseerd, luidde een officieel rapport.

    'Terroristen planden aanslagen in Milaan'

    Icoon TerrorismeVolgens de Italiaanse media zijn islamitische extremisten van plan geweest aanslagen uit te voeren op een kerk in Bologna en de metro van Milaan. Het was de bedoeling dat de aanslagen gepleegd werden voor de parlementsverkiezingen van 9 en 10 april. Dit meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera vandaag.

    De Italiaanse autoriteiten hebben met de uitzetting van zeven Noord-Afrikanen de terroristische plannen voorkomen, aldus het dagblad. De mannen, Marokkanen en Tunesiërs, werden al maanden geschaduwd en zouden contacten hebben gehad met de terreurorganisatie Al Qaeda.

    Een van de doelwitten van de terroristen betrof de San Petronio-kathedraal in Bologna. In de kathedraal bevindt zich een fresco uit de vijftiende eeuw waarop is te zien hoe de islamitische profeet naar de hel wordt verjaagd.

    Met dank aan dom_blontje voor de submit.

    Grand Prix van Japan naar Fuji

    Vanaf volgend seizoen zal Fuji de Grand Prix van Japan organiseren, dat meldt het Britse Autosport. Suzuka hoeft echter niet bij de pakken neer te gaan zitten, voor beide circuits schijnt plaats te zijn op de kalender van 2007.

    Het Britse weekblad Autosport komt met dit nieuws nadat vorige week de geruchten al de kop opstaken. Volgens Autosport is de overeenkomst afgelopen weekend in Maleisië ondertekend door Bernie Ecclestone en Akihiko Saito, circuit-directeur van Fuji Speedway. Zodra de infrastructuur op en rond de baan gereed is zal de deal, inclusief de datum van de Grand Prix, bekend worden gemaakt.

    Om Suzuka op de kalender te houden zal het circuit, volgens Autosport, het toneel worden van de Grand Prix van Pacific. In 1994 en 1995 werd deze Grand Prix verreden op het circuit van Aida.

    Film: Inside Man


    Het is niet zo vreemd torenhoge verwachtingen te hebben bij de nieuwe 'Spike Lee Joint' dit jaar. Inside man heeft vooral de cast als sterkste troef achter de hand, met Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster. Maar een half uur verder lijkt de film moeite te hebben met overige ingrediënten die een film goed maken om vervolgens hard uit de bocht te vliegen. Wat overblijft is de slechtste film van 2006 tot nu toe.

    Handgranaat bij school in Nijmegen

    Icoon PolitieOp het terrein van een school in Nijmegen heeft een conciërge een handgranaat gevonden. Het explosief was verstopt in een tas die tegen een boom op het schoolterrein stond. De pin van de handgranaat was nog aanwezig.

    De school, en ook een andere school in de buurt, zijn in afwachting van het Explosieven Opruimings Commando ontruimd. De scholieren zijn de rest van de dag vrij. Het is onduidelijk om hoeveel leerlingen het gaat. Ook is de Hatertseweg in Nijmegen deels afgesloten door de politie.

    Met dank aan -chefke- en Brody voor de submit.

    Eenderde Fransen: ik ben racistisch

    EnquêteUit een opiniepeiling van de Franse mensenrechtencommissie Cncdh blijkt dat 33% van de Fransen zichzelf racistisch noemt. In vergelijking met een zelfde peiling uit 2004 is dit een stijging van 8%. Cncdh noemt de stijging ''verontrustend''.

    Cncdh (Commission Nationale Consultative des Droits de l'Homme) zegt dat er in Frankrijk al sinds 1993 sprake is van een stijging van geweld gebaseerd op vreemdelingenhaat, racisme of antisemitisme. De Franse regering presenteerde overigens in januari cijfers waaruit bleek dat het aantal racistische incidenten vorig jaar juist was gedaald in vergelijking met 2004.

    CPB erg optimistisch over economie

    Icoon EconomieEr lijkt dit jaar een einde te komen aan een uitzonderlijk lange periode van economische zwakte. De economie lijkt op meerdere punten positief om te slaan. Dit schrijft het Centraal Plan Bureau in het Centraal Economisch Plan 2006.

    Het CPB verwacht dat de Nederlandse economie in 2006 met 2,75% groeit. Volgend jaar kan dat zelfs 3% zijn. Voor het eerst sinds 2000 is de economische groei meer dan de groei in andere euro-landen. De consumptie, de investeringen en de uitvoer geven weer groei te zien, de werkgelegenheid neemt toe en de werkloosheid daalt. De koopkracht neemt zowel dit jaar als volgend jaar met gemiddeld 1% toe. Reden hiervoor is, dat de zorgtoeslag na 1 juli niet wordt verlaagd.

    Het eerste hoofdstuk van het Centraal Economisch plan is hier te downloaden. Let op: het betreft hier een bestand in PDF-formaat.
    Een geschikte reader kun je hier downloaden.

    Met dank aan paddy voor de submit.

    Weduwnaar klaagt gsm-aanbieder aan wegens verkeerd doorschakelen

    Icoon OpmerkelijkDe nabestaanden van een 26-jarige vrouw uit het Belgisch-Limburgse Riemst, bij Maastricht, bereiden een aanklacht voor tegen gsm-aanbieders. De vrouw overleed afgelopen week aan de gevolgen van een beroerte die ze in december kreeg.

    Volgens de weduwnaar had de vrouw gered kunnen worden als de hulpdiensten eerder ter plaatse waren geweest. De man belde namelijk na de beroerte de hulpdiensten, met zijn mobiele telefoon, maar zijn oproep kwam binnen bij de Franstalige meldkamer in Luik en de beantwoordster van het gesprek verstond hem niet. Dit is niet de eerste keer dat het probleem zich voordoet in Riemst. Bijna een op de drie gesprekken naar het nationale alarmnummer 112 gaat naar de 'verkeerde' meldkamer.

    Met dank aan R-Alph voor de submit.

    Battlefield 2142 wordt nieuwste telg in de serie

    Een aantal weken terug gingen de eerste geruchten rond over een nieuwe Battlefield-game in wording. Op de fora van het tijdschrift PC Gamer praten mensen nu over dit spel, omdat er bij de laatste editie van het blad een artikel en een trailer aanwezig waren. Battlefield 2142 zal zich dus afspelen in de toekomst in een wereld die wordt geteisterd door een tweede IJstijd. Om de paar overgebleven leefbare gebieden wordt nu oorlog gevoerd. De trailer kun je hier bekijken. Battlefield 2142 staat geplanned voor aankomende herfst.

    Met dank aan LordTeddybeer, Netto_M en Kevin_vs_Ps3 voor het melden van dit nieuws.

    Wat is Dit opgave 10 ronde 2

    Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

    De prijzen
    Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
    Henk Westbroek - Zuigwortel
    Sjaak Bral - Op ware grootte
    Sjaak Bral - Hurken in de Berm
    Herman Finkers - Geen spatader veranderd
    Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
    Joep (Joep Onderdelinden)


    Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

    De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

    De opgave

    Mond dichtnaaien tegen electriciteitsmasten

    Icoon ShockingEen 38-jarige Indonesiër heeft zijn mond dicht laten naaien om te protesteren tegen electriciteitsmasten. Suyoto kan alleen maar af en toe een lepeltje water naar binnen krijgen. Voor de rest is hij al vijftien dagen in hongerstaking. "We hebben er genoeg van, niemand bekommert zich om ons", waren zijn laatste woorden.

    Het probleem ligt in zijn thuisdorpje op Centraal-Java. Daar staan tegenwoordig hoge elektriciteitsmasten pal boven. Ze werden tijdens het militaire regiem van president Soeharto gebouwd. De bewoners wilden de masten niet, maar kregen geen gehoor. Ook compensatie voor de grond die de staat zich toe-eigende kregen ze amper. Wie in het verzet kwam, werd door militairen geslagen of gearresteerd.

    Het democratiseringsproces na de val van Soeharto bracht geen enkele verandering. Ondertussen kregen de bewonders van de dorpjes onder de masten steeds meer klachten. In het dorpje Kademangan in West-Java klaagt een bejaard echtpaar al jaren over slapeloosheid sinds er elektriciteitskabels over hun dak heen lopen. Bij onweer trilt en schudt het hele huis. Als ze bij hun dochter elders verblijven, verdwijnen de klachten. In een huis iets verderop heeft een baby geen voetjes, maar vleesklompjes.

    Suyoto zelf heeft al negen jaar last van ademhalingsproblemen. Maar de dokter kan niets voor hem doen. Volgens het ministerie van Gezondheidszorg hebben de masten geen effect op de gezondheid. Ondanks het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseerde de elektriciteitsmasten op ruim twintig meter van de huizen te bouwen. Dat advies heeft de overheid volgens de activist Mustar aan haar laars gelapt.

    Suyoto zou na vijftien dagen ook naar het ziekenhuis moeten. Vermagerd en bijna levensloos lag hij afgelopen weekeinde op zijn matje in het kantoor van Ibu Mega. Vrienden willen hem nu naar huis brengen. Maar Suyoto wil niet, omdat hij bereid is om te sterven.

    Met dank aan B.eta voor de submit.

    Starforce reboot systeem na detectie illegale software

    De mensen van Futuremark hebben ontdekt dat de nieuwste software van Starforce de PC van de gebruiker laat rebooten, nadat er illegale activiteiten zijn ontdekt:
    "[...]
    This copy protection system installs a driver that runs at the highest level of access on the system, which gives it low level access to the PCs hardware and any drivers and processes. This driver runs regardless of whether the game runs; keeping an eye out for any suspicious activity such as attempting to copy a protected disc. If something suspicious is detected, it forces the PC to make an immediate reboot, regardless of any other applications running and whether or not the user has any unsaved work.

    With such a high level of processor access (sharing the same levels the operating system enjoys), the Starforce driver can do anything to your computer at any time. This very ability is demonstrated, since the Starforce driver will force a reboot (not a shutdown) when it thinks it has discovered suspicious activity related to copying. The reboot occurs instantly, and any and all unsaved data could be lost.
    [...]"


    De $cientology aflevering van South Park

    Vorige week is acteur Isaac Hayes (imdb gestopt met South Park hij is gestopt met de serie omdat de serie volgens hem intolerant is jegens religies.

    "There is a place in this world for satire, but there is a time when satire ends and intolerance and bigotry towards religious beliefs of others begins. Religious beliefs are sacred to people, and at all times should be respected and honored. As a civil rights activist of the past 40 years, I cannot support a show that disrespects those beliefs and practices."

    De Tekenfilm serie South Park schopt al jaren tegen religies aan. Hier deed Isaac Hayes nog gewoon aan mee maar toen er recent een aflevering over Scientology was ging het Hayes te ver en is ermee gestopt. De aflevering is hier te zien.

    Opnieuw zwemrecord op Gemenebest

    De Australische estafettedames hebben op de 4 X 100 meter vrije slag het wereldrecord aangescherpt tijdens de Commonwealth Games in Melbourne. Leisel Jones pakte daarmee haar vijfde gouden medaille.

    Sophie Edington, Leisel Jones, Jessicah Schipper en Libby Lenton deden slechts 3.56,30 over de afstand, ruim één seconde onder de oude toptijd, gezwommen tijdens de laatste Olympische Spelen. Leisel Jones zwom maandag nog een wereldrecord op de 100 meter schoolslag. De 20-jarige Australische is met zeven medailles (waaronder vijf gouden) de voorlopige heldin van de Gemenebest Spelen.

    Roland Schoeman kroonde zich tot de zwemkoning bij de mannen. De rappe Zuid-Afrikaan veroverde alweer zijn derde gouden medaille, ditmaal op de 50 meter vrije slag. Eerder was Schoeman niet te stuiten op de 50 meter vlinder en estafette.

    Nederlandse curlingdames verliezen vijfmaal

    De Nederlandse dames zijn het WK Curling slecht begonnen. Na vijf wedstrijden moeten zij nog steeds wachten op hun eerste overwinning.

    In het Canadese Grande Prairie verloren ze op maandag nipt met 7-6 van de Duitsers. De tweede wedstrijd op die dag werd verloren van de Noren met 8-4. Doordat het Nederlandse team momenteel één end meer gewonnen heeft dan het Japanse team, staan ze net voor hen op de één-na-laatste plaats in de poule. De Zweedse dames, die Olympisch kampioen werden in Turijn, hebben als enige team nog geen verliespartijen geboekt en bezetten daardoor de eerste plaats in de poule.

    Rivaldo gelooft nog in WK

    Rivaldo heeft zijn hoop op een WK-deelname nog niet opgegeven. De aanvaller van Olympiakos Piraeus is de laatste weken op dreef.

    Rivaldo speelde zijn laatste interland in november 2003. Desondanks denkt de linkspoot deel uit te gaan maken van de Seleção: ”Ik zie mezelf op het WK spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dé grote verrassing word in de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap.” Rivaldo gaf in 1998 en 2002 acte de présence op de mondiale. Beide keren ging dat niet geruisloos.

    De laatste weken benadert de voormalige ster van FC Barcelona zijn beste vorm, met veel goals (zeven in de laatste negen duels) en assists. ”Ik ben lekker bezig en speel op een hoog niveau. De laatste drie maanden ben ik topfit. Het probleem is dat de Griekse liga niet zo prominent wordt gebracht als andere Europese competities. Daarom weet het grote publiek niet goed hoe het me vergaat.” Rivaldo wordt komende maand 34 jaar.

    Politie moet bitchfight stoppen

    Icoon PolitieDe politie is er gisteren aan te pas moeten komen om een ouderwetse bitchfight te stoppen. Een 44-jarige vrouw uit Wageningen en een 41-jarige vrouw uit Ede kwamen elkaar gistermiddag op de Troelstraweg in Wageningen tegen en gingen op de vuist met elkaar. De 44-jarige vrouw werd aangehouden, de andere meldde zich direct om aangifte te doen.

    De dames kenden elkaar en liepen verwondingen op. Ze kregen mot over wat oud zeer, waarbij de twee elkaar over en weer zouden hebben gekrabd en aan de haren getrokken. Beiden kozen uiteindelijk eieren voor hun geld en zagen af van aangifte.

    Met dank aan Slapend_Nederland voor de submit.

    Tomb Raider: Legend komt 7 April

    Volgens Xbox-newz heeft Eidos eindelijk bekend gemaakt wanneer Tomb Raider Legend naar de Xbox 360 zal komen. Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten, want de game moet al op 7 april in de schappen liggen.


    Nog heel even blijven hangen Lara, we komen er aan!

    Dit keer moeten de Amerikanen zelfs ietsjes langer wachten op de game, want aan de andere kant van de plas ligt de game pas op 11 april in de winkels.

    Nokia komt met 'N-Gage 2'

    Nokia keert terug op de mobile gaming markt. Vandaag heeft het bedrijf dit nieuws op de Game Developers Conference (GDC) bekend gemaakt. Met de nieuw ontwikkelde software zouden 3D-games van hoge kwaliteit op de mobieltjes gemaakt kunnen worden.
    "[...]
    "Our new SDK contains familiar tools for developers, making it easy to focus on doing what they do best - creating great mobile games," said Gregg Sauter, Director, Games Publishing, Nokia. "Our platform lets developers put their games in millions of pockets worldwide and these new tools ensure developers can get on board to take advantage of this fantastic business opportunity."
    [...]"


    Consumenten kunnen met de versimpelde interface op de nieuwe mobieltjes op een makkelijke manier hun games kopen en terug vinden, mochten ze even willen spelen. Nokia denkt dat hun interface de mensen zeker zal overtuigen om games op hun mobieltje te gaan spelen.

    Nokia's next-gen mobieltje wordt in de eerste helft van 2007 op de markt verwacht. Het zal druk worden met deze N-Gage 2, Nintendo DS, PSP en wellicht een handheld van Microsoft.

    Housenummer gesprekken Margarita gevreesd

    Icoon Koningshuis De strijd tussen Edwin de Roy van Zuidewijn en de Oranjes woedt voort. Eerstgenoemde dreigt nog steeds bandopnames van een ruzie tussen koningin Beatrix en prinses Margarita middels een boek wereldkundig te maken. De banden zelf zijn echter niet meer in zijn bezit, maar ontvreemd uit een kluis bij Van Landschot Bankiers, meldde de Roy van Zuidewijn in een van zijn regelmatige telefonische optredens bij Barend en van Dorp. Een woordvoerder van de bank ontkent echter dat er een kluis ongeoorloofd is geopend.

    De geruchten gaan dat Edwin slechts uit is op geld. Zelf ontkent hij echter dat hij twee miljoen geëist zou hebben voor de banden. Noordeinde zelf zou niet in willen gaan op deze eis en volgende week dient een kort geding om de banden terug te krijgen. Men vreest echter dat Margarita's moeder prinses Irene bereid zal zijn het bedrag op te hoesten uit schuldgevoel, om de zaak maar te sussen.

    Volgens een hoge ambtenaar is men echter vooral bang voor gebruik van citaten uit de gesprekken in een enkel housenummer of zelfs een hele CD met het gehele gesprek. 'Een roffelende beat na het regelmatig herhaalde citaat: "Margarita, er is een klein duiveltje in je gekropen", daar moeten wij niet aan denken'. Dat terwijl carnaval al achter de rug is.

    Met dank aan dom_blontje en GS500 voor de submit.

    SEGA komt met een Tea Dog game

    Als je zo een blik werpt op de screens in dit bericht denk je misschien dat deze game een Nintendogs kloon is, maar dat is niet geheel waar. Er zitten weliswaar honden in die je kan verzorgen en waarmee je kan spelen, maar het is meer.

    Allereerst is het een game die gewoon gebaseerd is op Tea Dog, klaarblijkelijk een redelijk populair character in Japan. Je kan wel, net als in Nintendogs, met je honden spelen en ze verzorgen via touchscreen en microfoon.

    Daarnaast zitten er 18 minigames in die je kan spelen. Een paar voorbeelden van de minigames zijn air-hockey en een op ritme gebaseerde muziekgame.

    De game komt eind april uit in Japan, een Westerse release is nog niet aangekondigd.

    Collen blijft bij Feyenoord

    Pieter Collen blijft bij Feyenoord. De Rotterdamse club en de Belgische verdediger zijn tot een akkoord gekomen over een contract tot medio 2008. Aan het begin van dit seizoen kreeg Collen nog te horen dat hij aan het eind van dit seizoen transfervrij mocht vertrekken.

    In 2001 namen de Rotterdammers Collen over van NEC. De Belg begon sterk maar na een reeks van blessures verloor hij zijn basisplaats. Vervolgens speelde hij twee seizoenen op huurbasis voor NAC Breda. Na zijn terugkeer bij Feyenoord kwam Collen aanvankelijk weer niet aan spelen toe.

    Trainer Erwin Koeman haalde Collen dit seizoen weer bij de selectie, die door blessures flink was uitgedund. De Belg maakte dit seizoen zo'n goede indruk dat de Rotterdammers hem graag wilden behouden.

    Horeca uiterst tevreden over carnaval 2006

    Icoon Economie Voor de horeca in het Zuiden was carnaval 2006 uiterst geslaagd. De omzet overtrof zelfs de verkoop van carnaval 2005, blijkt uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Dit was overigens verwacht, gezien de omzetgroei binnen de horeca van de afgelopen tijd. Deze betrof in het laatste kwartaal van 2005 zelfs 4,2%, de sterkste groei sinds 2002.

    De horeca in Eindhoven was hier geen uitzondering op. Tijdens carnavalsweekend was het op de Markt drukker dan voorgaande jaren. Het carnaval in en rond de tent heeft gewoon een goede reputatie en door de programmering is er altijd wel iets te doen, aldus Perry Kusters, voorzitter van de Vereniging Marktbelangen Eindhoven (VME). Hierdoor blijft het druk en dat valt te merken in de omzet in de tent zelf, maar ook in de omliggende horecagelegenheden.

    Van den Berg denkt aan nieuwe club

    Vitesse-speler Peter van den Berg is op zoek naar een nieuwe club. Dit seizoen kwam de 34-jarige verdediger weinig aan spelen toe wegens een knieblessure en Van den Berg denkt niet dat Vitesse zijn contract zal verlengen. De club uit Arnhem heeft tot 1 april om kenbaar te maken of ze de optie in zijn aflopende contract lichten.

    "Ik ben dit seizoen van weinig waarde geweest voor de club", aldus Van den Berg. "Op basis daarvan kan ik goed begrijpen als zij niet met mij verder willen. Zij weten ook niet of ik hersteld ben van mijn blessure. Zelf heb ik daar wel vertrouwen in. Ik zou niet graag op deze manier afscheid nemen, maar als ik niet fit word, houdt het echt op. Ik ben realistisch genoeg dat in te zien. Ik hou er ook wel rekening mee dat ik moet stoppen, maar als ik honderd procent fit ben, wil ik door met voetballen. Daarom heb ik mijn zaakwaarnemer vast opdracht gegeven om zich heen te kijken. Er is niks concreets, maar niemand weet op dit moment ook of ik fit word."

    Eerder speelde Van den Berg voor Excelsior, Cambuur Leeuwarden, AZ, RKC Waalwijk en Feyenoord. Vorig seizoen speelde hij nog 26 competitiewedstrijden voor Vitesse, dit seizoen speelde hij pas vier maal in de hoofdmacht.

    Hemelvaart door boek Turkmeense president

    Icoon Opmerkelijk 'Lees mijn boek driemaal en ga direct naar de hemel', het lijkt een kanskaart van een scientology variant op het spel monopoly. Het is echter de waarheid, althans volgens de Turkmeense president, meldt de nationale TV aldaar.

    Door de Turkmeense president Saparmoerat Nijazov is geopenbaard dat door het drie keer lezen van zijn boek jonge Turkmenen in de hemel komen. Het geschrift genaamd Rukhnama staat vol morele en spirituele richtlijnen. Het is door de regering al heilig verklaard en verplichte kost voor elk schoolgaand kind.

    Zwolsman tekent bij Champ Car team

    Charles Zwolsman, die vorig jaar als rookie het Toyota Atlantic kampioenschap won, heeft voor dit seizoen een contract getekend bij Mi-Jack Conquest Racing.

    Zwolsman mocht, door zijn overwinning in de Toyota Atlantic serie, vorig jaar al de laatste race van het Champ Car-seizoen meerijden. Die race eindigde hij op de dertiende plaats. Deze prestatie maakte genoeg indruk op het Mi-Jack Conquest Racing team dat ze hem een contract hebben aangeboden. De Nederlander zal het hele seizoen, in totaal vijftien races, aan de start verschijnen.

    Zwolsman is uiteraard zeer tevreden over zijn racezitje in de ChampCar World Series. "Een avontuur dat ik dolgraag ga beleven, het is niets anders dan een droom die werkelijkheid wordt", aldus Zwolsman, die over zijn kansen realistisch is. "Conquest is een team dat in de middenmoot kan meedraaien, dus ik zal niet net als vorig jaar voor de overwinning kunnen meestrijden. Maar het feit dat ik nu in de hoogste Amerikaanse klasse race, verzacht die pijn meer dan voldoende."

    De eerste race van het Champ Car seizoen vindt plaats op 9 april in Long Beach.

    Nederland fout in zaak Milosevic volgens Britten

    Icoon AlgemeenNederland had geen lijkschouwing uit mogen voeren op het stoffelijk overschot van Slobodan Milosevic. Bij het Joegoslavië tribunaal waren er interne afspraken gemaakt dat niet Nederlandse lijkschouwers maar onafhankelijke Britse lijkschouwers de doodsoorzaak hadden moeten onderzoeken.

    Bij het Nederlands Forensisch Instituut werd uiteindelijk vastgesteld dat Milosevic niet was vergiftigd. Toch zet zijn familie hier vraagtekens bij. Waarschijnlijk zullen zij de zaak voor gaan leggen bij de VN, wat er voor kan zorgen dat Nederland zijn imago kan worden geschaad.

    Het OM in Den Haag geeft verder aan niks fout te hebben gedaan. Volgens hen stonden ze in hun recht toen ze het lichaam van Milosevic in beslag namen. Persofficier Rijsdorp: "Er was geen verklaring van een natuurlijke dood en dus zijn wij een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak. Daarbij is steeds overleg geweest met de griffier van het Joegoslavië-tribunaal. Wij hadden misschien geen formele toestemming, maar die hadden wij ook niet nodig."

    Opnieuw doden bij aanslagen Irak

    Icoon AanslagVandaag is er in de Iraakse stad Muqdadiyah een aanslag gepleegd op een politiebureau. Hierbij zijn zeker 17 agenten omgekomen alsook een bewaker van een rechtbank.

    Er waren meer dan 20 aanvallers die, nadat ze de agenten om hadden gebracht, het bureau in brand staken en bommen af lieten gaan. Daarna vertrokken ze met auto's. De plaats Muqdadiyah ligt in soennitisch gebied ongeveer 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad.

    Ook gisteren waren er weer aanslagen. Het was toen precies drie jaar geleden dat de VS Irak binnenviel. Bij de aanslagen die gisteren plaatsvonden vielen 39 doden. Ondanks dit alles liet president Bush weten dat hij positief aankijkt tegen de situatie in Irak. Hij zegt dat er veel verbetering heeft plaatsgevonden, maar dat dit alleen nooit door de media naar buiten wordt gebracht.

    Boek: Nicole Bailey - 100% Kama Sutra

    Over de Kama Sutra zijn duizenden boeken geschreven, meestal onder het motto sex sells. Vaak stelt het allemaal weinig voor en vind je nauwelijks iets wat je niet ook op het internet kunt vinden. Nou is het geven van 'nieuwe' informatie over seks en seksuele technieken ook schier onmogelijk sinds de uitvinding van het internet, maar een goed Kama Sutra-boek moet het ook niet hebben van nieuwigheden (de Kama Sutra zelf is een eeuwenoud geschrift), maar eerder van de manier van presenteren, van de toegevoegde waarde (niet alleen maar een zooi standjes) en vooral ook van de foto's.

    Uitslag Golden Corral 500

    Kasey Kahne heeft de Golden Corral 500 op de Atlanta Motor Speedway gewonnen. Het was slechts de tweede overwinning voor de coureur en de eerste in Atlanta voor Dodge sinds 1977.

    De wagen die Dodge sinds begin vorig jaar in de strijd werpt in de NASCAR, de Dodge Charger, was slechts drie keer eerder als eerste over de streep gegaan. Coureurs klagen steen en been over de overgevoeligheid van de auto en één team heeft zelfs besloten de wagen uit 2004 weer in te zetten. Eerder dit jaar noemde Kasey Kahne de wagen inderdaad "een van de moeilijkste auto's die ik ooit heb bestuurd".

    De race op de Atlanta Motor Speedway stond origineel gepland voor afgelopen zondag, maar regen gooide roet in het eten. Toen de wedstrijd op maandag uiteindelijk gereden werd, bleek de baan erg zwaar voor de banden te zijn. Diverse coureurs moesten eerder dan verwacht naar de pits en Mark Martin kon uiteindelijk Kahne niet meer van de overwinning afhouden doordat zijn auto teveel begon te glijden in de bochten.

    Groot nieuws in de Verenigde Staten was ook de deelname van Bill Lester aan de wedstrijd. Hij is de eerste African-American sinds 1986 die meerijdt in de NASCAR, maar kon niet verder komen dan een achtendertigste plaats. In de strijd om de Nextel Cup behoudt Jimmie Johnson zijn leiding, Kahne komt door zijn overwinning op een tweede plaats terecht.

    Uitslag Golden Corral 500

    posstartcoureurwagenpunten + bonusaantal ronden
    11Kasey Kahne Dodge175 + 5325
    211Mark Martin Ford170325
    326Dale Earnhardt Jr. Chevrolet165325
    412Jeff Gordon Chevrolet160 + 5325
    521Tony Stewart Chevrolet155 + 5325
    614Jimmie Johnson Chevrolet150325
    722Paul Menard Chevrolet146325
    832Kyle Petty Dodge142325
    931Dale Jarrett Ford138325
    1015Reed Sorenson ®Dodge134325
    1129Scott Riggs Dodge130325
    1217Kyle Busch Chevrolet127325
    1327Matt Kenseth Ford124325
    1434Jamie McMurray Ford121325
    155J.J. Yeley ®Chevrolet118325
    168Greg Biffle Ford115 + 10325
    1713Joe Nemechek Chevrolet112325
    182Ryan Newman Dodge109 + 5324
    1935Martin Truex Jr. ®Chevrolet106324
    2024Michael Waltrip Dodge103 + 5324
    2110Casey Mears Dodge100324
    2243Terry Labonte Chevrolet97 + 5324
    2337Brian Vickers Chevrolet94324
    2425Ken Schrader Ford91324
    253Jeff Burton Chevrolet88 + 5324
    2639Jeff Green Chevrolet85324
    2716Clint Bowyer ®Chevrolet82324
    2836Robby Gordon Chevrolet79324
    2928Elliott Sadler Ford76324
    3042Scott Wimmer Chevrolet73323
    317Denny Hamlin ®Chevrolet70 + 5323
    3230Dave Blaney Dodge67323
    3338David Stremme ®Dodge64322
    3433Sterling Marlin Chevrolet61322
    3523Kevin Lepage Ford58 + 5322
    3640Brent Sherman ®Dodge55322
    379Kurt Busch Dodge52 + 5321
    3819Bill Lester Dodge49319
    396Kevin Harvick Chevrolet46313
    4018Carl Edwards Ford43313
    4120Jeremy Mayfield Dodge40235
    DNF41Hermie Sadler Ford37166
    DNF4Bobby Labonte Dodge34 + 556
    DNF = did not finish; (R) = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

    Top 10 puntenklassement

    poscoureurpuntenachterstandracespoleswins
    1Jimmie Johnson6900402
    2Kasey Kahne640-50411
    3Matt Kenseth612-78401
    4Mark Martin600-90400
    5Casey Mears554-136400
    6Jeff Gordon539-151400
    7Dale Earnhardt Jr.534-156400
    8Kyle Busch530-160400
    9Dale Jarrett490-200400
    10Clint Bowyer ®471-219400

    Uitslagen in Belgische competitie gehandhaafd

    De Belgische voetbalbond en de voorzitters van de clubs uit de Belgische Eerste klasse hebben besloten dat alle uitslagen van de lopende competitie blijven zoals ze nu zijn, ook als blijkt dat voetbalwedstrijden verkocht zijn.

    Er werd gevreesd dat de clubs, die niet in opspraak zijn gekomen in verband met het gokschandaal, dwars zouden gaan liggen. Maar ook die clubs gingen akkoord en bovendien zeiden ze dat ze niet naar de rechter zullen stappen.

    De spil in het schandaal rond de Chinese gokmaffia, Pietro Allata, zit vast. De voetbalmakelaar meldde zich maandag zelf bij de politie. Het is nog onbekend of hij in hechtenis zal worden genomen. Tot nu toe zijn, in verband met het omkoopschandaal, zes trainers en spelers ontslagen, die in dienst waren bij Lierse SK.

    PSV wil na Hiddink terug naar oude constructie

    PSV wil na de periode Guus Hiddink terugkeren naar de oude situatie, waarin een trainer-coach naast een technisch directeur functioneert.

    Bij de contractverlenging van Hiddink in 2004 zijn beide functies op initiatief van oud-voorzitter Harry van Raaij samengevoegd. PSV komt hierdoor bij een vertrek van de Achterhoeker in een lastig parket.

    "Zo'n functieverdeling is van belang voor de continuïteit van het technische beleid", aldus de voorzitter van de Eindhovenaren, Rob Westerhof. "Dit heeft onze voorkeur, maar in een nieuwe situatie zal het wel weer van het type trainer afhangen, waar je voor kiest. Zo sta ik nog steeds achter de constructie, zoals we die nu met Guus hebben, omdat ik denk dat een combinatie van Guus met een technisch directeur niet goed zou hebben gewerkt."

    Westerhof vindt dat de huidig technisch manager, Stan Valckx, een kandidaat is om door te schuiven. "We hebben met Stan de afspraak, dat indien Guus weg zou gaan, we met hem gaan praten over zijn functie."

    Wilders wil herziening Grondwet

    Icoon PolitiekAls het aan Geert Wilders ligt, verdwijnt het eerste artikel van de Grondwet, over gelijke behandeling en non-discriminatie. In plaats daarvan moet artikel 1 beschrijven dat de joods- christelijke en humanistische traditie de dominante cultuur in Nederland is.

    Dat staat in het verkiezingsprogramma 'Klare Wijn' van Geert Wilders' Partij voor de Vrijheid (PVV), dat vandaag wordt gepresenteerd. Wilders vindt dat het artikel praktische oplossingen in de weg staat als het gaat om het integratie- en immigratievraagstuk.

    Door artikel 1 af te schaffen kan de ondemocratische islam worden tegengegaan, aldus het onafhankelijk kamerlid. "Het gelijkheidsdenken maakt het onmogelijk om problemen te benoemen," vindt Wilders. "Gerechtvaardigde onderscheiden worden op de grote hoop van 'discriminatie' gegooid." Volgens Wilders hoeven ongelijke gevallen niet gelijk te worden behandeld.

    Naast het goedkeuren van discriminatie wil Wilders een verbod op de bouw van nieuwe Islamitische scholen en Moskeeën, een verbod op preken in een andere taal dan het Nederlands, en het sluiten van de grenzen voor niet-westerse immigranten.

    Volgens Trouw wil het kamerlid wel dat de overheid discriminatie bij disco's en sollicitatiegesprekken blijft bestrijden.

    Pim Fortuyn pleitte vier jaar geleden ook voor het afschaffen van artikel 1, omdat hij vond dat het non-discriminatie artikel in strijd was met de vrijheid van meningsuiting. Deze uitspraak was destijds reden hem uit Leefbaar Nederland te zetten.

    Bombardement voor de Vrede

    Verenigde Staten, Israël, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië, China, Pakistan en India. Stuk voor stuk allemaal landen die beschikken over Oppenheimers Deadly Toy. Niet om er gebruik van te maken, dat spreekt voor zich. Nee alleen maar om te pronken met het resultaat van de wetenschappelijke vooruitgang . Als een Hummer op de oprijlaan waarvan de motor nooit gestart zal worden en waarvan de banden vrij van modder blijven.

    DVD: The Honeymooners

    In de jaren vijftig bleef Amerika thuis voor de komedie The Honeymooners, een serie over een buschauffeur en zijn vrouw die in een naaiatelier werkt; een stel dat droomt van een beter bestaan, maar zich prima weet te redden in hun 'gewone' bestaan. En aangezien Hollywood geen oud succes met rust kan laten, is ook deze klassieker gebruikt voor een nieuwe film met de originele titel The Honeymooners.


    FA Cup: West Ham United verder

    West Ham United heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. The Hammers sloegen toe bij Manchester City: 1-2.

    Manchester City, onder andere zonder Samaras, Sinclair en Cole, kreeg de beste mogelijkheden tijdens de eerste helft. Het was echter West Ham United dat in de 41e minuut op voorsprong kwam: Ashton rondde af na een mooie combinatie met Reo-Coker. Door een rode kaart van Sun Jihai verergerden de problemen voor City. West Ham profiteerde snel en Ashton trof van dichtbij doel. De treffer viel op het moment dat beide ploegen weigerden de bal uit te spelen bij een blessure van West Ham-speler Dailly. Kiki Musampa’s fraaie aansluitingstreffer kon niet voorkomen dat West Ham zich onder de laatste vier schaart.


    Schema Kwartfinales FA Cup
    Manchester City – West Ham United 1-2

    Dinsdag
    Birmingham City – Liverpool

    Woensdag
    Chelsea – Newcastle United

    Donderdag
    Charlton Athletic – Middlesbrough

    Wellicht doodstraf voor Afghaanse christen

    Abdul RahmanEen 41-jarige Afghaan wacht wellicht de doodstraf, omdat hij van de islam is overgegaan naar het christendom. "Wij zijn moslims en christen worden is tegen onze wetten. Hij moet de doodstraf krijgen", betoogde aanklager Abdul Wasi in de rechtszaak die vorige week donderdag begon. Volgens de shariawetten van Afghanistan staat op het afzweren van de islam de dood.

    De verdachte, Abdul Rahman (foto), had van de aanklager het aanbod gekregen om op vrije voeten te komen indien hij zich weer tot de islam zou bekeren. Dat had hij echter van de hand gewezen. Ondanks dat de rechter waarschijnlijk pas over twee maanden uitspraak zal doen, maakte hij duidelijk dat Rahman schuldig zal worden bevonden. "We zijn niet tegen bepaalde religies in de wereld, maar in Afghanistan is dit soort dingen tegen de wet. Het is een aanval op de islam", verklaarde rechter Mawlavezada tegen de internationale media.

    Rahman bekeerde zich zestien jaar geleden tot het christendom, toen hij als medische hulpverlener voor een internationale christelijke organisatie werkte in de Pakistaanse stad Peshawar. Na een scheiding van zijn vrouw vertrok hij naar Duitsland, waar hij negen jaar woonde. In 2002 keerde hij terug naar Afghanistan. Hij raakte vervolgens in een juridisch gevecht met zijn ouders om de voogdijschap van zijn dochters. Deze gaven hun zoon aan bij de politie vanwege zijn nieuwe geloof.

    Nadat geconstateerd werd dat de man een bijbel bij zich droeg, werd hij gearresteerd en aangeklaagd wegens een 'aanval op de Islam'. Voor zover bekend is het de eerste rechtszaak tegen een bekeerde christen in Afghanistan. Ongeveer 99 procent van de Afghanen is moslim, de overigen voornamelijk hindoe. Er wonen hooguit enkele honderden christenen in Afghanistan.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.