Ecclestone: "Mogelijk Monaco schrappen"

Bernie Ecclestone zegt dat meerdere Grand Prixs in één land wellicht voortaan teruggebracht kunnen worden tot slechts één race. Dat zou kunnen betekenen dat in de toekomst races op circuits als de Nürburgring, Imola en zelfs Monaco op de tocht komen te staan.

Ecclestone baseert zich op het Concorde Agreement, waarin staat dat er niet meer dan zeventien races per jaar worden gehouden, tenzij alle teams akkoord gaan met meer wedstrijden. Twintig races in één seizoen is hierdoor bijna ondenkbaar. Omdat er een aantal landen staan te popelen om een Grand Prix te mogen organiseren, denkt Ecclestone te moeten gaan snijden in de "klassieke" banen waar races worden gehouden.

Om het probleem op te lossen, vindt Ecclestone dat ieder land nog maar één race mag organiseren. Dat betekent dat Duitsland zou moeten gaan kiezen tussen de Nürburgring en de Hockenheimring en Italië tussen Imola en Monza. De Grand Prix van Monaco ziet Ecclestone als een tweede Franse Grand Prix en denkt dat wellicht zelfs die race geschrapt zou kunnen worden. "Dat kan gebeuren, maar dat wens ik natuurlijk niet. Alles is echter mogelijk," aldus Ecclestone.

Om de traditionele circuits te redden van het schrappen van de kalender, zouden Grand Prixs om en om op verschillende banen kunnen worden gehouden, zoals al eerder was geopperd over de Duitse Grand Prix. Maar Ecclestone is daar geen voorstander: "Rotatie is niet gunstig voor een organisator. Maar aan de andere kant zal het vroeg of laat nodig worden om bepaalde races te schrappen."