[WRC] Stohl rijdt toch in Spanje na ongeval

Roderik (Hammer20)
OMV-Peugeot WRC coureur Manfred Stohl was gisteren betrokken bij een ongeval waarbij zijn auto zwaar beschadigd gereden werd. Zowel Stohl als zijn navigator Ilka Minor werden overgebracht naar het ziekenhuis met pijnlijke ribben. Onderzoek heeft vandaag uitgewezen dat de Oostenrijker alleen een paar kneuzingen aan het ongeval heeft overgehouden.

Met de vierde WRC-rally, de Rally van Catalunya, op komst dit weekend, rijden de coureurs van de World Rally Championship een aantal afstellingsrondes over een stuk afgesloten weggedeelte. Op deze weggedeeltes wordt de wagen aan de omgeving afgesteld om zo de beste wegligging te bereiken. Gisteren pakte deze afstellingsronde slecht uit voor de Oostenrijker. Stohl en zijn navigator waren onderweg op gravel toen de achterkant weggleed en de wagen tot stilstand kwam tegen een rotswand.

"Eigenlijk was het een snelle bocht. We probeerden een nieuwe, snellere manier om de bocht aan te snijden. Toen reden we op het losse gravel en brak de achterkant weg. Even daarna kwamen wij in aanraking met de rotswand," aldus de Oostenrijker. Vandaag is bekend geworden dat Stohl een paar enkele kneuzingen heeft overgehouden aan het voorval.