Tekort Xbox 360-consoles opgelost volgens Microsoft

Ongeveer een maand geleden kwam Peter Moore met het nieuws dat de tekorten binnen 4-6 weken opgelost zouden worden. Vandaag heeft Microsoft aangekondigd dat er deze week twee tot drie keer meer Xbox 360-consoles verscheept zullen worden dan de laatste paar weken. Hiermee zal er een einde moeten komen aan het tekort van de consoles in de winkels.

De problemen met de componenten lijken opgelost en ook een derde fabriek in Engeland is nu volop bezig met het produceren van Xbox 360-consoles. Sinds het begin van de launch kampt Microsoft al met flinke tekorten en dit werd mede veroorzaakt door vermoedelijke problemen met de geheugenchips die worden geproduceerd door Infeneon. Ongeveer een maand geleden kwam Peter Moore met het nieuws dat de tekorten binnen 4-6 weken opgelost zouden worden.

Naast het nieuws dat de productie nu dus op volle toeren draait kwam Microsoft ook nog met het nieuws dat er in juni 80 Xbox 360-games beschikbaar zullen zijn voor de gamer. Naast deze 80 games zullen er ook nieuwe arcade-games beschikbaar komen zoals Street Fighter II.

Met dank aan Kevin_VS_Ps3 en netto_m voor het submitten van dit nieuws