BMW ook met nieuwe achtervleugel

Gerbert (Tackleberry)
BMW zal, net als McLaren gisteren, met een nieuwe achtervleugel naar Australië afreizen. Op verzoek van de FIA hebben ook zij het ontwerp aangepast.

Ook bij BMW is er, net als bij McLaren, geen officieel contact geweest met de FIA als we het team moeten geloven. "Er is geen officiële correspondentie met de FIA geweest over onze vleugel. Een technisch gedelegeerde heeft ons mondeling laten weten dat we worden verzocht voor de komende race een bepaald detail aan te passen. Het veranderen van kleine details is niet ongebruikelijk. De auto van Jacques is na de race in Sepang goedgekeurd door de officials van de FIA."

Hierdoor is Ferrari het enige 'verdachte' team dat niet heeft toegezegd zijn achtervleugel aan te passen. Het Britse weekblad Autosport kwam wél te weten dat Ferrari een verzoek van de FIA direct zal opvolgen. "Ross (Brawn, red.) heeft nooit gezegd dat we de vleugel gaan veranderen en we hebben er ook geen reden toe. We hebben alleen gezegd dat we ons zullen schikken naar de eisen van de FIA. Wat zij ook willen, wij zullen het doen. Als de FIA besluit om de flexibiliteittest aan te passen, dan zullen wij doen wat nodig is."