Volwassenen spelen vaker games dan tieners

Steven (Steeven)
Uit een onderzoek van Consumer Electronics Association (CEA) blijkt dat ongeveer een derde van de volwassen gamers zo'n 10 uur per week achter de console of PC zit, terwijl maar 11% van de tieners zo veel per week aan het gamen is.

Volgens een woordvoerder van CEA is het verschil te verklaren. Onder de tieners zijn namelijk de 12-14 jarigen actiever aan het gamen dan de 15-17 jarigen. Dat komt omdat de oudere tieners minder vrije tijd hebben of gamen op een mobiele telefoon; een platform dat niet in het onderzoek is meegenomen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bij de volwassenen de PC het meest populair is. Juist tieners zitten meer achter de console. Tevens vinden tieners handhelds ook vele malen interessanter dan volwassenen. Maar 25% van de volwassenen heeft de afgelopen zes maanden een handheld aangeraakt, tegenover zo'n 77% van de ondervraagde tieners.

Er zijn ook vragen gesteld over online gamen. Van de volwassen gamers speelt iets meer dan de helft (55%) games online op een console. Van de tieners speelt 78% van de jongens een game online en van de vrouwen zo'n 58%. Vrouwelijke gamers zijn wel in de meerderheid als het gaat om de leeftijdscategorie 25-34 jaar. Vooral gratis online games zijn populair bij de vrouwen.

Tenslotte is er ook gevraagd of men een speciale gaming room in huis zou willen hebben. Zo'n 19% van de console gamers en 15% van de PC gamers zou behoefte hebben aan een professional die een gaming room voor ze komt inrichten.

Het onderzoek is op twee manieren samengesteld. De volwassenen hebben een formulier via internet in kunnen vullen en daarvan zijn bovenstaande resultaten te belezen. In totaal hebben 1.767 volwassen Amerikanen dit formulier ingevuld. Tieners hoefden niets in te vullen, want CEA heeft 500 huishoudens gebeld om tot deze resultaten te komen.