Veuchelen wint Dwars door Vlaanderen

Zwansen
Frederick Veuchelen heeft de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. In de 204 kilometers lange koers bleef hij het jagende peloton na een 190 kilometer lange vlucht nipt voor.

Al na 25 kilometer demarreerden vier renners weg uit peloton, waaronder Veuchelen. De voorsprong van de vier bedroeg maximaal negentien minuten. Op de beklimmingen van de Eikberg, Oude Kwaremont en Patersberg trokken onder andere Boonen en Steegmans in het peloton steeds stevig door. Vooral Boonen liet zien dat hij klaar is voor de Ronde van Vlaanderen. Hij toonde op de hellingen meerdere malen zijn overmacht en reed zelfs enige tijd met zijn ploegmaat Van Impe voor het peloton uit.

Ondanks alle inspanningen bleven de twee koplopers voorop. Mede dankzij het afstopwerk wat Frank Vandenbroucke deed voor zijn ploegmaat Boucher. In de laatste kilometers reed Veuchelen zich los van zijn medevluchter en bleef het peloton in de laatste meters nipt voor. De derdejaars prof, die nog nooit op het podium stond in een profkoers, bleef Jeremy Hunt, winnaar van de sprint, met één seconde voor. Tom Boonen werd vijfde. Beste Nederlander was Aart Vierhouten, op de tiende plek.

Uitslag Dwars door Vlaanderen:

#CoureurTijd
1.F. Veuchelen (Bel)5:12.09
2.J. Hunt (GBr)op 1"
3.L. Mondory (Fra)z.t.
4.N. Eeckhout (Bel)z.t.
5.T. Boonen (Bel)z.t.