Jack van Gelder mag niet in musical van NOS

Jack van GelderDe NOS heeft Studio Sport-presentator Jack van Gelder verboden als 'special guest' mee te doen aan de show Musicals in Ahoy', die vanaf 17 tot en met 26 mei opgevoerd zal worden met onder andere Chantal Janzen, Anita Meijer, Stanley Burleson, Danny de Munk en Jamai. Van Gelder, fervent musicalliefhebber, kreeg onlangs tijdens het televisieprogramma TV-Toppers een rol in dit spektakel aangeboden. Hoewel Van Gelder graag wilde, moet hij op last van zijn werkgever het aanbod weigeren.

"Het past niet in Jacks werkschema", aldus Hoofd Sport van de NOS, Maarten Nooter. "De start van de show valt samen met de finale van de Champions League, en daarna moet hij zich voorbereiden op het WK in Duitsland. Zo gaat hij het Nederlands elftal volgen dat in retraite gaat in Zwitserland."

Volgens Van Gelder zijn de negen shows echter prima te combineren met zijn werk. "Als Nooter zegt dat het niet kan vanwege mijn werkschema, is dat een klinkklare leugen." Volgens de presentator is het verbod alleen gestoeld op de vrees dat het zijn imago aantast.

Nooter zegt dat hij zijn presentatoren inderdaad liever niet dergelijke frivole dingen ziet doen, omdat "een serieus journalist eigenlijk niet in zoiets thuishoort." Van Gelder: "En dat vind ik absolute onzin. Het zou ook voor de NOS pure winst zijn als één van hun meest toonaangevende presentatoren laat zien dat hij ook nog iets anders kan. En Van den Ende (de producent van de show) zou me echt deze kans niet bieden als mijn zang niet om aan te horen is."

Van Gelder zegt zeer teleurgesteld te zijn in zijn werkgever. "Ik had verwacht dat ze zouden zeggen: 'gefeliciteerd, wat een geweldig aanbod. We komen naar je kijken.' Dan komt deze reactie wel heel koud op je dak." Van Gelder zegt zich wel bij het besluit neer te leggen. "Ik ga niet weg. Daarvoor heb ik het nog veel te veel naar mijn zin bij de NOS."