FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 januari 2006

Man vast in dichtgevroren toilet

Icoon ShockingEen automobilist met hoge nood heeft een tijdje bij de stad Lichtenau in de Duitse deelstaat Beieren opgesloten gezeten in een openbaar toilet. In de tussentijd dat de man even zijn behoefte was gaan doen en het moment dat hij weer naar zijn auto wilde, was het slot van het toilet dichtgevroren.

Na verloop van tijd bezette iemand naast de automobilist het hokje, aan wie deze de situatie kon uitleggen. Met behulp van een mobiele telefoon kon zo de politie gebeld worden, die de man uit zijn benarde situatie kon bevrijden. Al met al had de man een uur op het toilet zitten kleumen.

Randstad nieuwe sponsor Williams

Williams heeft voor een onbekende looptijd een sponsorcontract gesloten met uitzendbureau Randstad.

Frank Williams, teambaas van Williams, is uiteraard zeer tevreden met de nieuwe verbintenis: "We weten dat we succesvol zijn geweest door de mensen die voor ons gewerkt hebben. We zijn daarom blij dat een belangrijke organisatie als Randstad met ons zal samenwerken."

Ben Noteboom, directeur van Randstad, onderstreept dit: "We zijn blij aan te mogen kondigen dat we een samenwerking aangegaan zijn met Williams. Het team past bij onze strategie om mensen verder te helpen en ons streven naar perfectie. We kijken uit naar de samenwerking."

Ook Hpoi bedankt voor de submit.

Mogelijke schending testbeperkingen

Het is mogelijk dat de testovereenkomst van vorig jaar, welke alleen niet door Ferrari was ondertekend, dit jaar al zal sneuvelen. De overeenkomst behelst een maximum van 30 testdagen en buiten het seizoen alleen testen in Europa.

Drie teams zullen mogelijk op uitnodiging van Bahrein afreizen naar het Midden-Oosten. Ferrari, Honda en Scuderia Toro Rosso hebben de uitnodiging geaccepteerd. Dit is dus in strijd met de regels die zijn gesteld in de overeenkomst.

John Howett (Toyota) geeft aan dat er geen unanieme beslissing is, waardoor de overeenkomst niet bindend is. Nick Fry (Honda) verwacht echter dat de meeste teams wel op de kosten zullen letten: "De ironie van de situatie is dat de meeste teams hun test efficiency zodanig hebben verbeterd, dat ze niet veel boven de 30 dagen per jaar uit zullen komen."

Peiling: Links verliest krappe meerderheid

Icoon EnquêteEen slechte week voor de drie linkse oppositiepartijen: in één week moest men in de politieke barometer maar liefst vijf zetels inleveren. CDA en VVD wonnen juist, en gingen er beiden drie zetels op vooruit. De VVD, waar aanvoerder Jozias van Aartsen vandaag bekend maakte met kandidaat-premier Hans Wiegel de verkiezingen in te willen, staat percentueel weer bijna op het niveau van de laatste verkiezingen.

Met een verlies van twee zetels voor de PvdA en GroenLinks en één zetel voor de SP viel links terug van 79 naar 74 zetels. Omdat regeringspartij D66, wellicht onder invloed van de twijfelende houding met betrekking tot uitzending van militairen naar Afghanistan, ook één zetel verloor, stegen de drie coalitiepartijen vijf zetels, van 60 naar 65 zetels. Alle andere partijen bleven deze week gelijk, al wisten de LPF, Wilders en de Partij voor de Dieren maar net boven de kiesdrempel te blijven.


2e Kamer
22-01-2003
Peiling
13-01-2006
Peiling
20-01-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64419,83122,334
PvdA27,34233,15231,950
VVD17,92815,72417,827
SP6,399,7159,514
LPF5,780,910,81
GroenLinks5,188,0127,010
D664,163,352,94
ChristenUnie2,133,753,25
SGP1,622,132,13
Partij vd Dieren0,501,210,71
Groep Wilders----1,210,71
Overige partijen0,901,301,10


Nintendo Revolution eind 2006 te koop

chatgek had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon GamesNintendo's nieuwste gamingconsole, de Revolution, zal eind november in de winkels liggen, aldus de spellenfabrikant zelf. De Revolution is het antwoord van Nintendo op Microsofts Xbox 360 die al een tijdje in de winkel te koop is. "De exacte lanceringsdatum van de Revolution kunnen we nog niet bekendmaken, maar we zijn niet van plan om de slag met de feestdagen mis te lopen", aldus Nintendo-topman Satoru Iwata, die dit zegt in een Japans dagblad.

De oorspronkelijke verwachting was dat de nieuwe spelcomputer pas in 2007 op de markt kwam. Deze verwachting is echter aangepast, nu blijkt dat de console rond Thanksgiving in Noord-Amerika in de winkels komt te liggen. Het is aannemelijk dat de Revolution ook rond dezelfde tijd op de Europese markt komt. Nintendo had namelijk al bekend gemaakt dat de spelcomputer een wereldwijde introductie krijgt.

De prijs van de Nintendo Revolution is nog altijd niet bekend. Wel zou de spelcomputer "betaalbaar" worden, omdat mensen steeds minder geld willen uitgeven aan computerspelletjes. Op de komende E3-beurs in mei zal de Nintendo Revolution voor de eerste keer in werkende vorm vertoond worden aan het publiek. De body van het apparaat was op de vorige E3-beurs al vertoond.

Nintendo Revolution
De Nintendo Revolution


Voor meer nieuws over games of de Nintendo Revolution kun je terecht op FOK!Games.

Plannen voor verbouwing Imola

Het circuit van Imola zal mogelijk een verbouwing ondergaan. Er ligt een voorstel om de Variante Bassa recht te maken, zodat er een lang recht stuk van één kilometer ontstaat tussen de tweede Rivazza en de Tamburello chicane.

De aanpassing is nodig om het pitgebouw richting Rivazza te verplaatsen, waardoor het paddock en de overige faciliteiten meer ruimte krijgen. Dit is één van de eisen van Bernie Ecclestone om de organisatie van de Grand Prix van San Marino in aanmerking te laten komen voor een eventueel nieuw contract. De werkzaamheden zullen naar verwachting starten in oktober en vóór de Grand Prix in 2007 worden afgerond.

Massimo Marchignoli, burgemeester van Imola, verwacht dat de verbouwing gedurende de komende maanden zal worden geaccepteerd. Het belang hiervan moge duidelijk zijn: "Formule 1 is een belangrijke economische bron voor onze plaats. Het is een ongelooflijk wereldwijd promotiemiddel, dit kwijtraken zou onvergeeflijk zijn."

Federico Bendinelli, directeur van Sagis, het bedrijf dat het circuit operationeel houdt, wil echter geen garanties geven voor de doorgang van het project. "We moeten afwachten of de gemeente van Imola ons projectvoorstel zal accepteren."

De nieuwe pits zal een onderkomen bieden voor de Race Control, maar ook een perskamer voor 600 tot 650 journalisten, een ruimte voor de fotografen en een veel grotere hospitality unit zullen worden gebouwd. Tevens zullen er nieuwe garages worden gebouwd, met uiteindelijk twee garages meer ten opzichte van de huidige situatie.

"Ik wil duidelijk maken dat de huidige pits van Imola niet onveilig is, slechts nauw", vertelt Bendinelli ter verdediging van de huidige situatie. "Als we ons circuit een toekomst willen geven, moeten we op één lijn komen met wat Bernie Ecclestone aangeeft. Anders is er het risico dat over twee jaar de Grand Prix hier niet meer verreden zal worden."

Er was al een eerder voorstel in 2001 om de pits en paddock te verhuizen, naar de binnenzijde van het circuit om precies te zijn. Van dit plan verwacht men echter dat het te duur zal zijn om te realiseren.

Ook Hpoi bedankt voor de submit.

Testdag 20-01-2006

Vandaag is er opnieuw getest op drie circuits. Op Jerez kwamen Williams en Honda in actie, op Fiorano kwam Felipe Massa in actie voor Ferrari, en op Silverstone werd verder getest door Midland.

In Jerez wist Nico Rosberg de snelste tijd neer te zetten, gevolgd door Rubens Barrichello en Jenson Button. Alexander Wurz was hekkensluiter.

Testtijden Jerez 20-01-2006:

PosCoureurTeamTijdRonden
1N. Rosberg Williams 01:18.321 52
2R. Barrichello Honda 01:18.547 102
3J. Button Honda 01:18.549 120
4A. Wurz Williams 01:18.833 28

Opstootje op training Twente

FC Twente speler Blaise N’Kufo en zijn teamgenoot Daniël Majstorovic zorgden vandaag voor een opstootje op de training. De twee raakten slaags nadat Majstorovic een overtreding maakte op de Zwitserse spits.

Trainer Rini Coolen stuurde Majstorovic na het incident naar huis. De Zweedse verdediger was overigens al geschorst voor het komende duel tegen Ajax. Of N’Kufo ook een straf krijgt wilde Coolen niet kwijt. Hij gaat zaterdag met de twee spelers praten.

Koorddanser

Bij koorddansen zie ik altijd van die mannen in glimmende pakjes voor me die in het circus op grote hoogte op een koordje staan en, al dan niet met vangnet, touwtje springen, door hoepeltjes kruipen of gewoon achterwaarts en voorwaarts over het koord rennen. Maar zoals bij alles zijn er natuurlijk altijd mensen voor wie het extreme niet extreem genoeg is. Mensen die de grens van hun eigen kunnen opzoeken, ongeacht de consequenties.

Jan Bos rijdt 500 meter alleen

Jan Bos moet de 500 meter sprint zaterdag alleen rijden. Bij de loting voor het WK Sprint in Heerenveen werd zijn naam als eerste getrokken. Door het oneven aantal schaatsers (49) kon er voor hem geen tegenstander aangewezen worden.

Toch hoeft het geen probleem te zijn voor Bos. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de olympische spelen, eind december, reed hij de 500 meter ook alleen. Destijds won de Hierdenaar de afstand en kwalificeerde zich voor de spelen in Turijn.

Het is echter algemeen bekend dat schaatsers in een strijd om de ritzege eerder tot het gaatje gaan. Toch ziet de coach van Bos, Ingrid Paul, geen problemen.
"Omdat Jan als eerste start, heeft hij schoon, goed ijs. Dat kan ook een voordeel zijn", zegt ze. "Jan moet gewoon hard rijden, met of zonder tegenstander."

De 1000 meter hoeft Bos niet alleen te rijden. Voor die rit kreeg hij de Canadees Jeremy Wotherspoon als tegenstander toegewezen.

Kamer wil eigen zorgbijdrage compenseren

Icoon PolitiekEen Kamercommissie heeft voorgesteld om de inkomensachteruitgang bij Kamerleden als gevolg van de invoering van het nieuwe zorgstelsel te compenseren. Vanaf dit jaar is de tegemoetkoming voor particuliere ziektekosten komen te vervallen. Daarnaast dienen de parlementariërs net als andere 'zelfstandigen' een ziektekostenpremie ter hoogte van 4,4 procent van het inkomen te betalen.

SP-Kamerlid Agnes Kant noemt het voorstel 'de schaamte voorbij'. "Door het nieuwe zorgstelsel gaan veel groepen er flink op achteruit. Een Kamermeerderheid laat hen in de kou staan, maar wil de achteruitgang wel voor zichzelf compenseren? Dit is niet uit te leggen", stelt Kant. De partij drong onlangs vergeefs aan op compensatie voor kleine zelfstandigen met lagere inkomens. Ook voor ambtenaren en veel minima zou de zorgtoeslag tekortschieten, zo betoogt de SP-politica.

[WRC] Gronholm leider in de rally van Monaco

Na het zand van Afrika in de Dakar Rally, gaan we vandaag van start op het asfalt met de World Rally Championship 2006. De eerste stop van dit jaar is Monaco en de eerste dag heeft voor een aantal coureurs voor de nodige problemen gezorgd. Sébastien Loeb, de regerend wereldkampioen, gaat goed op weg, maar in de laatste special stage maakt de Fransman een stuurfout en moet de leiding in het klassement hierdoor overgeven aan de Fin Marcus Gronholm.

Sébastien Loeb, Marcus Gronholm en Peter Solberg zijn ook dit seizoen weer van de partij in de rally van Monaco. Aan het begin van de wedstrijd maakt de Noor Solberg al een cruciale fout door deze te starten met gewone 'slicks'. Deze bandenkeuze wordt de Noor fataal omdat de wegen rondom Monaco spekglad zijn door de ijzel die de rally deze dag teisterde.

Loeb en Gronholm gaan beter van start. Zij en negen anderen weten wel de rally te starten en Loeb pakt daarbij 30 seconden op de nummer twee, de Fransman Gilles Panizzi in de Skoda Fabria WRC. Achter de elf coureurs start er verder niemand meer, nadat blijkt dat het gewone verkeer bij de start van de special stage gewoon weer op deze weg rijdt. De eerste drie stages van de rally zullen geschrapt worden en de courerus die niet gestart zijn krijgen een gepaste tijd toegewezen. De coureurs die dan al gereden hebben, waaronder Loeb en Gronholm, zullen gewoon hun tijd behouden.

In de middag rijden de coureurs weer over dezelfde gedeelte waarover zij die ochtend ook gereden hebben. Loeb weet met zijn Citroën Xsara WRC de vierde stage als snelste te eindigen. De vijfde stage wordt verrassend gewonnen door de Belg Francois Duval. In de zesde special stage lijkt de Fransman naar een makkelijke dagzege te gaan. Met een voorsprong van één minuut zestien gaat Loeb toch iets te snel over het parcours en gaat vijf kilometer na de start van de stage in de fout en duikt daarbij tien meter een ravijn in. Loeb weet zijn wagen nog wel op de weg te krijgen, maar moet Gronholm toch aan de leiding laten in het klassenment.

De Xsara van Loeb is zwaar beschadigd maar is nog wel te repareren. Loeb gaat morgen gewoon weer van start in de rally van Monaco morgen. De Fransman gaat dit dan wel doen vanaf de negende plaats met een tijdstraf van vijf minuten om hij de zesde stage niet uitgereden heeft. De Belg Francois Duvel eindigt naar dag één op de zesde plaats met twee minuten en vijf seconden op de leider Gronholm.

Stand na dag één:

#Coureur:Voertuig:Tijd:Verschil:
1.M. Gronholm (FIN)Ford Focus RS WRC 061:09:30
2.C.Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 051:10:541:24
3.T. Gardemeister (FIN)Peugeot 307 WRC1:10:571:27
4.G. Panizzi (FRA)Skoda Fabia WRC1:11:051:35
5.M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC1:11:091:39
6.F. Duval (BEL)Skoda Fabia WRC1:11:362:05
7.P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20061:12:042:34
8.S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20061:12:172:46
9.S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC1:13:043:33
10. D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC1:13:283:57

Nu ff serieus!

Oké, ik weet dat ik geen beste naam heb bij een aantal bezoekers, maar nu even een serieus bericht waar ik geen geintjes over ga maken. Dit is nu een keer echt belangrijk en niet om te lachen. Het ministerie van Defensie is namelijk een memorystick met vertrouwelijk en geheime informatie van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst kwijt.

Het ministerie heeft inmiddels bij de Koninklijke Marechaussee aangifte gedaan van vermissing. Defensie neemt de zaak hoog op want het moet duidelijk zijn dat het slordig omgaan met vertrouwelijke informatie niet door de beugel kan, aldus een woordvoeder van het ministerie.

Dus ff een verzoek aan alle lezers, ga morgen allemaal even naar de Spaanse Polder en maak een proefrit in een fijne gebruikte auto en keer die onderweg dan svp even helemaal binnenstebuiten. Oh ja, en of de gelukkige vinder de stick daarna dan even wil opsturen naar Plein 4 in Den Haag en niet naar die verderfelijke Peter R. de Vries...

Uitslagen GGD Speelronde 26

Vanavond werden er acht duels gespeeld in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


Excelsior – Haarlem 1-2
67. Holman 1-0
76. Cairo 1-1
79. Bezzai 1-2

Scheidsrechter: Temmink
Geel: A. ten Heuvel (Haarlem)
===============================
VVV-Venlo – FC Omniworld 0-1
5. Mihci 0-1

Scheidsrechter: Winter
Geel: Jans (VVV-Venlo), Hessing (FC Omniworld)
================================
Fortuna Sittard – Helmond Sport 2-3
16. Taiwo 1-0
55. Garritsen 2-0
63. Hendriksen (pen) 2-1
73. Calabro 2-2
74. Van der Ven 2-3

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Daemen, Moutawakil (Fortuna S.), Calabro (Helmond S.)
=================================
AGOVV Apeldoorn – FC Dordrecht 2-1
1. Kahya (ED) 1-0
36. Gonzalo 2-0
42. Van der Velden 2-1

Scheidsrechter: Heins
Geel: Lopes Monteiro, Ter Heide, Gonzalo (AGOVV), Van Muyen, Kras, Kalisse (FC Dordrecht)
=================================
FC Den Bosch – MVV 3-1
8. Brncic 0-1
37. Verhaegh 1-1
51. Davids 2-1
79. Aborah 3-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Rimkus (FC Den Bosch), Winkens (MVV)
================================
BV Veendam – FC Volendam 2-3
3. Jong-a-Pin 0-1
24. Tuyp 0-2
26. Schaken 1-2
28. Kolder (pen) 2-2
85. Tuyp 2-3

Scheidsrechter: Van der Roest
Geel: Cijntje (BV Veendam), Chaiat, Kwakman, Woudenberg (FC Volendam)
=================================
Stormvogels Telstar – Top Oss 1-1
10. Van der Sloot 0-1
58. Junqueira 1-1

Scheidsrechter: Goossens
Geel: Van Heulen, Junqueira (Stormvogels Telstar)
================================
Cambuur Leeuwarden – FC Emmen 1-1
70. Mghizrat 0-1
72. Stegeman 1-1

Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Janga (FC Emmen)
===============================


Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1Excelsior26535317
2VVV-Venlo26523914
3FC Emmen26464932
4FC Volendam26464029
5FC Den Bosch26454937
6Helmond Sport26444240
7De Graafschap25393830
8FC Zwolle25394235
9MVV26383834
10AGOVV Apeldoorn26364645
11Haarlem26363745
12FC Dordrecht26333030
13BV Veendam26333840
14Top Oss26313241
15Stormvogels Telstar26272236
16Go Ahead Eagles25263043
17FC Omniworld26263556
18Cambuur Leeuwarden26252739
19FC Eindhoven25203344
20Fortuna Sittard26112558


Programma:

Zondag:
Go Ahead Eagles – FC Zwolle

Maandag:
FC Eindhoven – De Graafschap

Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 19
Van Dijk – FC Emmen – 16

Uitslag PSV - RKC Waalwijk

Vanavond werd de competitiewedstrijd PSV _ RKC Waalwijk gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

PSV - RKC Waalwijk 2-0
4' Farfán 1-0
76' Beasley 2-0

Scheidsrechter : V. Hulten.
Toeschouwers : 32.600
Geel: Longuet (RKC)

Opstellingen

PSV : Gomes, Reiziger, Alex, Ooijer, Ball, Afellay (Beaseley/72), Väyrynen (Aissati/81), Cocu, Culina, Vennegoor, Farfán (Lucius/84).

RKC : R. van Dijk, Longuet, Keller, Teixeira, v. Haaren, Bakens, Fuchs, Martens (D. Mathijssen/77), De Ceulaer, v.d Haar (Janssen/60), Krohn-Dehli (D.v. Dijk/46).

De stand kun je hier vinden.

[Update] Medieval: Total War II onthuld

De laatste paar weken gingen er geruchten rond dat de nieuwe Total War-game van Creative Assembly binnenkort onthuld zou worden. De eerste screens zijn nu verschenen en de ontwikkelaar heeft besloten zich weer op de Middeleeuwen te richten. Officiële details over het spel volgen nog.




Update, 21:40
Ook de officiële website van het spel is gelanceerd. Hier is meer informatie over het spel te vinden.

Medieval: Total War II zal zich afspelen in de periode 1080-1530. Net als in Rome zullen er meer dan 10.000 soldaten tegelijk op het scherm getoverd kunnen worden. Dit alles gaat gepaard met een opgepoetste grafische engine.

Voor de eerste keer zijn je soldaten ook individueel te onderscheiden; het zal dus niet meer voorkomen dat er een grote groep er hetzelfde uitziet, wat in de voorgaande games wel het geval is. Op het slagveld reageren de soldaten ook anders. Ze zullen kijken waar het gevaar dreigt en waar er gevochten wordt. Tevens zal het spel vol zitten met soepelere nieuwe gevechtsanimaties om slagvelden meer tot leven te brengen.

Dit keer zul je weer met een factie aan de slag moeten om Europa te veroveren. Je kunt prinsessen gebruiken om allianties te smeden, priesters zullen de religie in je landen onder controle houden en handelaren zullen je schatkist vullen. Wat ook weer een belangrijke rol gaat spelen is de Paus. Als Christelijke factie is het niet verstandig andere Christelijke facties aan te vallen, maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.






Cees Juffermans zeker van Spelen

Shorttracker Cees Juffermans is van de partij tijdens de Olympische Winterspelen. De 23-jarige Stompwijker voldeed tijdens het EK in Polen aan de kwalificatie-eis.

Juffermans eindigde in Krynica Zdroj als zesde op zijn favoriete 1.500 meter, en dat was net genoeg voor het tonen van vormbehoud. Tijdens wedstrijden om de wereldbeker in Den Haag had onze landgenoot zich verzekerd van een nominatie. Niels Kerstholt plaatste zich al in december voor Turijn. Voor Juffermans zal zijn optreden in de Torino Palavela geen eerste kennismaking zijn met de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden nam hij deel in Salt Lake City, waar hij als achtste eindigde.

Naam hacker op Wikipedia leidt tot rechtszaak

Icoon InternetIn Duitsland is een juridische strijd losgebarsten over de online-encyclopedie Wikipedia, naar aanleiding van een artikel op de site. Ouders van een computerhacker die in 1998 overleed, willen niet dat aan hem gerefereerd wordt. Wikipedia-oprichter Jimmy Wales is inmiddels bevolen de naam van de hacker van alle Wikipedia-sites af te halen.

Aangezien de vordering in plaats van Saint Petersburg, Florida naar Sint Petersburg in Rusland werd gestuurd, is nog niet duidelijk of Wikipedia gehoor geeft aan de eis. Of een Duitse rechter überhaupt zeggenschap heeft over de inhoud van Amerikaanse sites is overigens dubieus, daarbij wijkt de privacywetgeving in de Verenigde Staten danig af van die in Duitsland. Net als in Nederland is het in Duitsland vanwege die privacywetgeving gebruikelijk om bij criminelen en verdachten van criminele feiten de namen af te korten tot initialen. In de Verenigde Staten kennen de media een dergelijke beperking van de persvrijheid niet.

Door het artikel niet meer te laten verwijzen naar de naam 'Boris Floricic' maar naar Tron (hacker) heeft Wikipedia inmiddels wel een knieval gemaakt naar aanleiding van de rechtszaak. In de Engelse, Duitse en Nederlandse versies van het artikel is de volledige naam echter nog wel terug te vinden. Behalve de eis tot verwijdering verbood de Duitse rechter enkele dagen geleden de url Wikipedia.de door te leiden naar de Duitstalige portal van Wikipedia.org, zolang de naam van Floricic nog te vinden is op de site. Dit verbod is vandaag gedeeltelijk opgeheven, doordat er nu wel een link mag worden geplaatst.

De 26-jarige Boris Floricic, om wie alle rumoer ontstaan is, werd in 1998 dood aangetroffen in een park in Berlijn. Hij had, naar het leek, zichzelf verhangen aan een boom, iets wat de politie na onderzoek als officiële doodsoorzaak aangaf. Volgens familie en vrienden is er echter reden genoeg om aan te nemen dat de jongen is vermoord. Floricic was enkele jaren voor zijn dood de eerste persoon die het Duitse telefoonkaartsysteem wist te kraken. Hij kreeg daarvoor een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden.

Schoolhoofd liet meisjes topless worstelen

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen voormalig Belgisch schoolhoofd wordt ervan verdacht wedstrijden te hebben georganiseerd waarbij halfnaakte scholieres met elkaar worstelden. De man, die directeur was van een andere school, zou de wedstrijden in de sporthal van een technische school in Wallonië hebben gehouden.

Tijdens de wedstrijden werden de deelneemsters bovendien gefilmd. Hierbij ging het niet alleen om meerderjarige vrouwen, maar ook om minderjarige. De wedstrijden vonden plaats buiten schooltijd. Het uitsluitend mannelijke publiek moest 100 euro entree per persoon betalen.

De directie van de school heeft aangegeven dat ze niet op de hoogte was van de worstelwedstrijden. De man verkreeg toegang tot de school via zijn zwager, die daar als gymleraar werkt.

Foto rechts: Een opname van topless meisjes.
Bron: VRT

Monolith bezig met nieuwe FPS

Developer Monolith is bezig met een nieuwe FPS-game voor de PS3 en Xbox 360. De developer van F.E.A.R. en Condemned: Criminal Origins is op zoek naar een nieuwe Lead Software Engineer die verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling van deze nieuwe game.
quote
_Responsibilities:

Manage, mentor, and lead a group of engineers in the development of new game-play systems for a high-profile AAA 1st-person action game on the XBox 360 and PS3.
Work closely with Monolith's Core Technology Team to leverage Monolith's newest tools and technologies.
Work closely with the Producer, Lead Game Designer, Lead Level Designer, Lead Artist, and Game Engineers to develop and maintain the technical design and engineering schedule.
Interface with 3rd-party development partners (e.g., Sony and Microsoft)


Meer over deze geplande FPS is niet bekend.



Egypte opent Africa Cup in stijl

De African Cup of Nations is vandaag van start gegaan. Gastland Egypte speelde de openingswedstrijden tegen Libië in het Stadion van Caïro. Het was de eerste wedstrijd van het toernooi dat in totaal drie weken duurt.

De Egyptenaren begonnen direct aanvallend aan het duel, en dat was waarschijnlijk ook hetgene dat de Libiërs verwachtten. Libië speelde vanaf het eerste fluitsignaal bijzonder verdedigend, en Egypte erg aanvallend. Egypte heeft dan ook één van de beste spitsen van het moment in de gelederen: ex-Ajacied Ahmed 'Mido' Hossam.

Diezelfde Mido zette het thuisland met een kopbal op een verdiende voorsprong na iets meer dan een kwartier spelen. Vijf minuten later was het Mohamed Abo Treka die de score verdubbelde met een mooie vrije trap: 2-0. Die vrije trap werd overigens veroorzaakt door Shibani, die Zaki neerhaalde terwijl hij de laatste man was. De Libiër ontsnapte met geel.

Na een half uur ging Libië beter spelen, en dat leidde tot een goede kans vanuit een hard schot, die werd gepareerd door de Egyptische doelman. De scheidsrechter uit Burkino Faso was druk bezig met kaarten uitdelen. Af en toe terecht, voor een harde, mislukte tackle, maar ook voor onbenullige dingen als een handsbal waar de speler weinig aan kon doen. Met een voorsprong van twee doelpunten ging Egypte rusten.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Egypte viel het meest aan, maar toch kwam Libië er een aantal keer goed uit. Ook de scheidsrechter ging door met waar hij gebleven was. In totaal trok hij negen keer de gele kaart uit zijn borstzak, en eenmaal de rode. De gele kaarten waren meestal voor onbenullige dingen zoals onbewuste handsballen.

Die rode kaart was voor de keeper van Libië die een kwartier voor tijd Barakat naar de grond haalde en daarmee een penalty veroorzaakte. Agustin, de bewuste goalie, liep in tranen van het veld. Jehad Muntaser werd eraf gehaald om Mettah Ghzalla, de nieuwe keeper, in de goal te kunnen zetten om wellicht de strafschop te kunnen stoppen. De strafschop van Mido werd met een goede redding uit de hoek gehaald door Gazalla, maar in de rebound was Ahmed Hassan alert en schoot alsnog de beslisser binnen.

In de slotfase werd het nog bijna 4-0 toen Shebani een voorzet van Motaeb slecht wegwerkte en bijna in eigen doel schoot. Met een knappe redding op een schot van El Sayed voorkwam de Libische keeper alsnog de vierde goal. Egypte wint verdiend van Libië in de openingswedstrijd van het Afrikaanse landentoernooi: 3-0.

Egypte - Libië 3-0
17' Mido 1-0
22' Abo Treka 2-0
78' Hassan 3-0

Rode kaart: 74' Agustin (Libië)

Virtual Sexy Carwash

Wat hebben de Virtual Bartender I de Virtual Bartender II, de Elita Webcam Messenger en de Virtual Stripper met elkaar gemeen? Je kunt de dames leuke opdrachten laten uitvoeren door een bepaald commando in te typen.

En na al deze dames zijn er weer drie nieuwe dames die je opdrachten kunt laten uitvoeren. Deze keer bestaat het decor uit een carwash. Al jullie gevonden commandos mogen in de reacties.

Normaal gras in AZ-stadion

Ondanks het feit dat trainer Louis van Gaal er een groot voorstander van is, krijgt het nieuwe AZ-stadion geen kunstgras. Er zal een natuurlijke grasmat op het veld gelegd worden.

Ook het trainingsveld krijgt gewoon gras. De discussie over de grasmat van het nieuwe stadion laaide de afgelopen weken hoog op. De Alkmaarse supporters waren fel tegen een kunstveld, Van Gaal was juist volledig voor. De coach dreigde zelfs op te stappen toen hij het idee kreeg dat de beslissing over het gras buiten hem om ging. Dit bleek echter niet het geval.

AZ is nog wel van plan een onderzoek te doen naar de licht- en vochtomstandigheden in het stadion, om problemen vergelijkbaar met die in de Amsterdam ArenA te voorkomen.

Xbox Live Arcade top 10 verkopen

Microsoft heeft aan IGN een top 10 lijstje doorgespeeld met daarop de top 10 meest verkochte Xbox Live Arcade games. Jammer genoeg zijn er geen aantallen of omzetcijfers vrijgegeven. De top 10 zie je hieronder, met zoals iedereen wel verwacht had Geometry Wars op 1.

1. Geometry Wars: Retro Evolved
2. Gauntlet
3. Smash TV
4. Bejeweled II
5. Zuma
6. Bankshot Billiards
7. Outpost Kaloki
8. Mutant Storm Reloaded
9. Joust
10. Wik: Fable of Souls

Lobont vertrekt naar Fiorentina

Het Italiaanse Fiorentina en Ajax hebben een akkoord bereikt over de transfer van doelman Bogdan Lobont naar Firenze. De keeper tekent bij Fiorentina een contract tot en met juni 2008.

Bij Ajax was de Roemeense doelman op een zijspoor beland en kwam hij niet verder dan de positie van derde keeper achter Maarten Stekelenburg en Hans Vonk.

Welke transfersom Ajax voor Lobont ontvangt, is niet bekend gemaakt.

Je Ballen

De ballen van mannen zijn altijd heel erg gevoelig. Bij de lichtste tik erop voelen wij dat al maar moet je moet eens voorstellen tijdens een K1 wedstrijd of een bokswedstrijd.

Het kan dus tijdens zo'n wedstrijd weleens gebeuren dat je op je ballen klappen krijgt. Dat lijkt me wel zo ongelofelijk pijnlijk, maar het gebeurt en wij hebben er natuurlijk een compilatie van gevonden.
Bekijk ze hier.

John de Mol weer Omroepman van het Jaar

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MediaJohn de Mol is Omroepman van het Jaar 2005. Organisator Broadcast Magazine koos De Mol, omdat hij met Talpa een onuitwisbare stempel drukte op 2005. De mediaondernemer ontving het bij de titel horende holografisch kunstwerk. De Mol won de onderscheiding ook in 1999. Toen vanwege zijn bedenksel 'Big Brother'.

"Ondanks het 'alles is te koop'-imago, de bijbehorende antistemming en de bekende aanloopproblemen is Talpa TV in vijf maanden tijd uitgegroeid tot een fenomeen, waarnaar in het (commerciële) buitenland even jaloers als bewonderend wordt gekeken", zo schrijft de redactie van het blad over de kwakkelende televisiezender. "Bovendien werkt De Mol ook op andere terreinen (radio, internet) voortvarend aan wat wel eens heel snel kan uitgroeien tot een sterk en wijdvertakt media-imperium."

Film Foutjes

'Vergissen is menselijk' zegt men. En 'een ongeluk zit in een klein hoekje'. In films worden ook wel eens foutjes gemaakt, maar hier is eigenlijk geen spreekwoord voor. Toch leert men niet van deze fouten, dus de spreekwoorden: 'Een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen' en 'driemaal is scheepsrecht' gaan hier niet echt op.

Om je een overzicht te geven van foutjes die gemaakt worden tijdens een film zijn hier enkele voorbeelden. Helaas staat een bepaalde klassieker er niet bij: Het vliegtuig in ' The Gladiator'. Meer foutjes zijn welkom in de reacties.

AH verlaagt nogmaals 1000 prijzen

Roel- herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon EconomieAlbert Heijn (AH) verlaagt vanaf maandag 23 januari voor de zoveelste keer de prijs van duizend producten. Dit keer zijn een groot aantal A-merk producten en huismerkproducten aan de beurt, voornamelijk van de afdeling houdbaar. Vooral gezinnen moeten gaan profiteren van deze prijsverlagingen. AH wil hiermee een supermarkt voor iedereen zijn.

In 2005 heeft AH meer dan 300.000 nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ook de netto-omzet steeg fors, namelijk met 5,1%. Het prijsimago is flink verbeterd sinds het begin van de herpositionering, zo vindt de klant.

AH start hiermee de tiende ronde van grootschalige prijsverlagingen. Sinds oktober 2003 zijn ruim 16.000 prijzen verlaagd. Meer dan 7500 producten zijn blijvend in prijs verlaagd.

Bejaarden maken 'lachertje' van crimineel

Tita_NL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen inbreker in Nieuw-Zeeland die door een groep bejaarden werd vastgebonden, is door een rechter veroordeeld tot ruim drie jaar cel. De advocaat van de man hoopte op strafvermindering, omdat de dief al genoeg voor schut was gezet. De 38-jarige Clinton Dearman is inmiddels het 'lachertje' van de gevangenis, en zal binnen de criminele wereld nooit meer serieus worden genomen, zo betoogde de raadsman.

De rechter bleek echter ongevoelig voor het pleidooi, te meer omdat Dearman één van de ouderen, een man met hartproblemen, tegen de grond had geslagen. "Indien je geen negatieve media-aandacht wil, moet je je maar gedragen", stelde rechter Crosbie. Dearman probeerde begin december in te breken in een clubhuis van jeu de boules-spelers. Hij werd betrapt en overmeesterd door een groep zestigers, die foto's van de vastgebonden Dearman doorspeelden aan de media.

Clinton Dearman is overmeesterd en vastgebonden
Clinton Dearman nadat hij werd overmeesterd

Gaslek legt straat in Vriezenveen plat

CoolyBoy had ons via de nieuws-submit meerdere keren te melden:

Aan het Oosteinde in het Overijsselse Vriezenveen is vanmiddag een gaslek ontstaan waardoor de brandweer en de politie de straat af hebben gezet en het verkeer hebben omgeleid. Hoe het gaslek heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

Brandweer en politie van de omliggende korpsen (Wierden, Vroomshoop) zijn ter plekke om te assisteren. De gasleiding kan aan één kant niet worden dichtgedraaid, omdat deze verwikkeld is met een glasvezelkabel en er daarvoor een t-splitsing zit. Er wordt verwacht dat het nog tot 22.00 uur vanavond gaat duren voordat alles weer vrij is.

De straat is door politie afgezet.

Leraar leverde drugs aan jonge gevangenen

Icoon AlgemeenEen leraar wordt ervan verdacht drugs te hebben geleverd aan jeugdige gevangenen van jeugdinrichting de Veenpoort in het Drentse Veenhuizen. Verklaringen van de betrokken jongeren wijzen in ieder geval naar hem. De man is werkzaam op school Het Poortje in de gevangenis. Hij is hangende het onderzoek geschorst.

De politie is bezig met een groter onderzoek naar drugshandel in de jeugdgevangenis. Uit urinetesten bleek onlangs dat verschillende jeugdige gedetineerden amphetamine gebruikten. De directeur van Het Poortje denkt dat het om een incident ging, aangezien bij een onaangekondigde controle met drugshonden geen verboden middelen werden aangetroffen.

Walvis zwemt in centrum Londen

fokar, Woutertje, okee6 en LeisureSuitLarry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het centrum van Londen zwemt sinds vanochtend een walvis in de rivier de Theems. De Noordelijke Butskop van zes meter is bij de parlementsgebouwen gezien. Het dier trekt veel bekijks. Sommige mensen zijn zelfs al het ijskoude water ingegaan om het dier te helpen.

De butskop komt wel eens voor in de Noordzee, maar nog nooit is er een de Theems opgezwommen. Diverse organisaties zijn ingeschakeld om het beest terug naar zee te sturen, zeker nu het water steeds ondieper wordt en het risico op het stranden van de walvis steeds groter wordt.

Rond 09:30 uur vanmorgen belde een man vanuit een trein om te zeggen dat hij misschien hallucineerde, maar dat hij een walvis in de rivier zag. Dolfijnen en zeehonden zijn vaker te vinden in de stad. Aangezien deze walvis makkelijk zeven ton kan wegen, kan het nog wel even duren voordat het weg is.



Tokobot komt in maart naar Europa

Take-Two en Tecmo zijn overeengekomen dat Take-Two de door Tecmo ontwikkelde game Tokobot op de Europese markt zal verspreiden. Het spel zal in maart voor de PlayStation Portable gaan verschijnen.

In Tokobot speel je de character Nut die met zijn Tokobots op avontuur gaat. Onderweg komt je in een magische wereld waar je puzzels en andere raadsels op moet lossen. Je begint met slechts zes Tokobots maar naar mate het spel vordert zul je meer Tokobots moeten zoeken om verder te kunnen komen.

"Tokobot is a fantastic first title for the PSP from Tecmo," aldus James Ellingford, Marketing manager van Take-Two Interactive Software. "We're delighted to continue our work with Tecmo and are confident Tokobot will find favour with the PSP's already impressive install base."






Heerenveen verlengt contract Verbeek

Heerenveen heeft het contract van trainer Gert-Jan Verbeek met twee jaar verlengd. De club is dik tevreden over de prestaties van de 43-jarige coach.

De Friezen overwinterden onder Verbeek voor de tweede keer in Europa en ook in de competitie ligt de ploeg op schema: Heerenveen staat op een negende plek, met een goede kans op deelname aan de play-offs.

Verbeek is sinds de zomer van 2004 trainer van de Friese club. Daarvoor was hij al acht jaar de assistent van Foppe de Haan en drie seizoenen hoofdtrainer bij Heracles Almelo.

Binnenkort feest in World of Warcraft

Van 27 januari tot 14 februari is het feest in de wereld van Warcraft. Op 29 januari begint het nieuwe maanjaar met festiviteiten in Stormwind, Thunder Bluff, Booty Bay and Moonglade. De festiviteiten eindigen met een vuurwerkshow in Moonglade op 13 februari.

Overal in World of Warcraft zal versiering verschijnen en er zullen speciale revelers rond lopen om de komst van het nieuwe jaar te vieren. Speciale NPC's kunnen gevonden worden in iedere hoofdstad en in Moonglade. Tijdens de festiviteiten kun je speciale quests vinden en je kunt Elder Ghosts vinden in geheel Azeroth waarvan je een token kunt ontvangen waarmee je vervolgens speciale feestartikelen kunt kopen. Tot slot kun je nog een speciale eindbaas genaamd Omen treffen die enkel rond deze tijd van het jaar actief is.

Enkele screens van wat je te wachten zal staan kun je hieronder vinden.







Zuiderzeelijn op losse schroeven

RolY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekHet kabinet wil laten onderzoeken of er alternatieven zijn voor de Zuiderzeelijn. Met deze verbinding moesten de verkeersproblemen rond Amsterdam opgelost worden en moest het noorden van Nederland een een economische impuls krijgen. "Mogelijk komt er niet één oplossing", zei vice-premier Zalm vandaag na afloop van de wekelijkse vergadering van de ministerraad. Hij zat die vergadering voor omdat premier Balkenende in India is.

Een spoorlijn naar het noorden is nu ineens onzeker. Het kabinet heeft namelijk besloten het onderzoek naar alternatieven voor een nieuwe spoorverbinding te verbreden. Zo kan een oplossing zijn dat er alleen een 'noordvleugel' voor de randstad komt. Het noorden zou dan een nieuwe impuls kunnen krijgen door bijvoorbeeld te investeren in kennisinfrastructuur.

De Zuiderzeelijn zou een snelle verbinding moeten worden tussen Amsterdam / Schiphol en Groningen gebundeld met de autosnelwegen A6 en A7 langs Almere, Lelystad, Emmeloord, Heerenveen en Drachten.

Def Jam Fight for NY: The Takeover komt in de lente

Deze lente kunnen ook PSP bezitters gaan genieten van een Def Jam-spel. Def Jam Fight for New York: The Takeover is een prequel van het eerder voor de consoles verschenen spel Def Jam Vendetta.

In het spel kun je spelen als een bekende artiest uit de Hip Hop-scene, waaronder Busta Rhymes, Carmen Electra, Lil' Kim en Snoop Dogg. Het is de bedoeling dat je ontrafelt hoe het is gekomen dat D-Mob over New York regeert. Uiteraard gaat dit niet op een vriendelijke manier maar kom je terecht in vele gevechten waarmee je respect kunt verdienen om vervolgens in rank te stijgen. De PSP-versie voegt als extra een 1-on-1 death match modus toe die gebruikt maakt van de draadloze mogelijkheden van het apparaat.

"We are excited to continue our strong relationship with Def Jam and bring this critically acclaimed franchise to the PSP for the first time ever," aldus Craig Rechenmacher, marketing manager van EA "The exclusive new fighting moves, new gameplay content and original story mode bring a completely fresh Def Jam experience to the handheld."

"Def Jam Interactive's first PSP title has proven to be an exciting and entertaining product. Again, EA has developed an unparalleled title and we are confident that Def Jam Fight For NY: The Takeover will go far beyond everyone's expectations." sprak Lauren Wirtzer, marketing manager voor Def Jam Enterprises.



Talent Walcott naar Arsenal


Theo Walcott zal de Londense club Arsenal gaan versterken. Het talent, slechts zestien jaar oud nog, komt over van Championship-club Southampton.

Voor een bedrag van 5 miljoen Britse Ponden (¤7,3m) komt de spits over. Dat bedrag kan nog oplopen tot 12 miljoen pond (¤17,5m) als Walcott veel speelt voor zijn nieuwe club Arsenal. Hij tekent een jeugdcontract in Londen, aangezien hij nog geen prof-contract mag tekenen. In maart wordt hij zeventien, en mag hij dat wel.

Arsenal-manager Arsène Wenger zegt verheugd te zijn met de komst van de jongeling. "Theo Walcott is een jonge speler, maar heeft nu al laten zien in zijn prestaties voor Southampton dat hij een getalenteerde speler is met een enorme potentie."

Zelf heeft Walcott gemengde gevoelens bij zijn overstap. "Het is een vreemde dag. Ik ben blij met mijn overstap naar de club die ik altijd geadoreerd heb. Aan de andere vind ik het jammer dat ik wegga bij de Saints. Ik verlaat veel goede vrienden en trainers die me zover hebben geholpen. Ik ga echter wel weg met goede herinneringen."

Southampton-voorzitter Rupert Lowe is teneergeslagen over de transfer. "We zijn teleurgesteld. We hebben er alles aan gedaan om Theo hier te houden, maar zijn familie en adviseurs vonden het het beste als hij naar Arsenal zou gaan. Het is een treurige dag voor iedere Saints-fan."

Geruchten gingen dat de Engeland onder-17 international alsnog tot het eind van het seizoen zou worden verhuurd aan Southampton. Dat gaat echter niet op, want de FA verbiedt de verhuur van jeugdspelers.

Maffiabende

Je hebt een leuke meid, een leuke woonplek en een leuke auto. Alles lijkt heel normaal, maar toch kan schijn bedriegen. Net als een persoon die bij een mafiabende hoort.

Als lid van zo een bende kun je verwachten dat je met je leven speelt. Op elke hoek kan wel iemand staan, die je om het leven wilt brengen. Een kogelvrij vest kan wel een beetje helpen, maar tegen een bomaanslag heb je daar ook niet veel aan. Maar een leuke auto wel...

Uitslagen Dag 5 Australian Open

Het was op dag 5 van de Australian Open heet. Zo warm dat er een aantal partijen op de bijbanen geen doorgang konden vinden en werden uitgesteld. De partijen in de Rod Laver Arena en de Vodafone Arena konden wel gewoon worden gespeeld, omdat die een gesloten dak hebben.

Bij de mannen wist de Argentijn David Nalbandian de achtste finales te bereiken. De als vierde geplaatste tennisser versloeg de Fin Nieminen met 2-6 6-3 6-2 7-5. Ook Andy Roddick plaatste zich voor de volgende ronde, tegen de Franse qualifier Julien Benneteau liet hij zien dat hij in topvorm verkeert, setstanden waren 6-1 en tweemaal 6-2.


De Argentijn Gaston Gaudio strandde in de derde ronde, In een zinderende vijfsetter, die bijna vier uur duurde, moest hij zijn meerdere erkennen in de Fransman Fabrice Santoro, het werd 6-3, 6-2, 5-7, 1-6 en 6-4.

Bij de vrouwen behaalde de als eerste geplaatste Lindsay Davenport de volgende ronde. De Amerikaanse, die niet in grootse vorm verkeert, versloeg in drie sets de Russische Maria Kirilenko met 6-4, 4-6 en 6-2. Ook Maria Sharapova en Justine Henin-Hardenne behaalden de achtste finales. Sharapova gunde tegenstandster Jelena Kostanic maar een game en won met 6-0 en 6-1. Henin begon moeizaam aan haar partij tegen de Francaise Virginie Razzano, maar trok met 6-4 en 6-1 toch de winst naar zich toe.

De grootste verrassing was de uitschakeling van titelverdedigster Serena Williams. De Slowaakse Daniela Hantuchova, als zeventiende geplaatst, was met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Amerikaanse.

Michaella Krajicek plaatste zich met haar Hongaarse dubbelpartner Agnes Szavay voor de derde ronde van het damesdubbel. In de tweede ronde won het duo in drie sets van Nathalie Dechy en Tatiana Golovin (Fra): 6-2, 6-7 (2), 6-3. Krajicek en Szavay spelen nu in de derde ronde tegen het als tweede geplaatste duo Cara Black en Rennae Subbs. Rogier Wassen en zijn Zuid-Afrikaanse dubbelpartner Jeff Coetzee slaagden er niet in om de derde ronde te bereiken van het herendubbelspel. Paul Hanley en Kevin Ullyett waren in drie sets te sterk: 7-6 (6), 3-6 en 4-6.

Derde Ronde

Mannen

J. Benneteau (Fra) - A. Roddick (USA/2) 1-6 2-6 2-6
T. Robredo (Spa/16) - J. Blake (USA/20) 6-3 6-4 6-4
G. Gaudio (Arg/8) - F. Santoro (Fra) 3-6 2-6 7-5 6-1 4-6
J. Nieminen (Fin/26) - D. Nalbandian (Arg/4) 6-2 3-6 2-6 5-7
M. Ancic (Kro/18) - D. Ferrer (Spa/11) 3-6 3-6 3-6
I. Ljubicic (Kro/7) - F. Lopez (Spa/31) 7-5 7-6 6-0
G. Simon (Fra) - T. Johansson (Zwe/10) 3-6 2-6 1-6
D. Gremelmayr (Dui) - M. Baghdatis (Cyp) 2-6 1-6 2-6

Vrouwen

M. Sharapova (Rus/4) - J. Kostanic (Kro) 6-0 6-1
L. Davenport (USA/1) - M. Kirilenko (Rus/25) 6-4 4-6 6-2
D. Hantuchova (Svk/17) - S. Williams (USA/13) 6-1 7-5
V. Razzano - J. Henin-Herdinne (Bel/8) 4-6 1-6
M. Santangelo (Ita) - S. Kuznetsova (Rus/14) 3-6 1-6
E. Vesnina (Rus) - O. Savchuk (Oek) 5-7 6-2 6-4
L. Granville (USA) - V. Ruano Pascual (Spa) 3-6 3-6
M.E. Camerin (Ita) - N. Petrova (Rus/6) 1-6 2-6

Bellen met gsm niet kankerverwekkend

CrazyTaxi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon DigitalHet gebruik van een mobiele telefoon is niet kankerverwekkend. Dat is de conclusie van het Institute of Cancer Research na een onderzoek dat vier jaar duurde. De Britse onderzoekers stellen dat regelmatige en langdurig gebruik van een gsm de kans op een hersentumor niet vergroot. "We hebben geen risico gevonden met het betrekking tot het gebruik van mobiele telefoons, ongeacht hoe lang iemand al belt en hoe vaak die persoon belt", stelt onderzoekster Patricia McKinney.

De resultaten van het onderzoek komen overeen met vergelijkbare onderzoeken uit de Verenigde Staten en Europa. In totaal zijn 966 mensen met een hersentumor en 1.716 gezonde vrijwilligers ondervraagd. Toch blijft nu het vermoeden bestaan dat de eerste mobiele telefoons gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.Deze mobieltjes verzonden een krachtiger signaal ten opzichte van het digitale signaal dat gsm's tegenwoordig gebruiken.

'Pedo's misbruiken veel Marokkaanse jeugd'

jochieHet Amsterdams Centrum Buitenlanders (ACB) vindt dat de namen van notoire pedofielen openbaar moeten worden gemaakt. Dit kan helpen voorkomen dat minderjarige Marokkanen worden misbruikt door pedo's. Vooral Marokkaanse jongens zouden goed in de markt liggen bij pedofielen.

Volgens het ACB moet de politiek maatregelen nemen om het '' verborgen probleem'' van seksueel misbruik van Marokkaanse jongeren tegen te gaan. Het gaat daarbij zowel om seksueel misbruik binnen het gezin of de familie als om het misbruik van jongeren door pedoseksuelen. Onderzoeker Oebele Kooistra zegt dat er nu helemaal niets gebeurt: ''Dat heeft te maken met het imago van de groep. Wij zijn gewend Marokkaanse jongens te zien als daders, niet als slachtoffers.''

Geschat wordt dat 10% van de Marokkaanse jongeren vanaf 12 jaar slachtoffer wordt van seksueel misbruik. Het werkelijke aantal ligt volgens Kooistra echter hoger: ''Het is lastig een goed beeld te krijgen. Er wordt weinig aangifte gedaan. Bovendien registreert de politie niet op etniciteit.''

Het ACB vindt verder dat de homobeweging zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De homobeweging zou nu doen alsof zijn neus bloedt terwijl bekend is dat Marokkaanse jongens erg in trek zijn bij pedo's.

-
Veel meer info in het ACB-rapport Jongens Huilen niet (hele notitie in .doc bestand)

Minister Veerman is een kuthoer

Minister Veerman en een groot deel van de Tweede Kamer hebben zich gisteren weer eens onsterfelijk belachelijk gemaakt met hun kritiek op de 'Rem het Virus, Eet geen Kip'-campagne van Wakker dier. Volgens de VVD is het zelfs begrijpelijk dat mensen Wakker Dier een 'criminele organisatie' noemen.

Grote punt van kritiek was dat volgens minister Veerman en een fors aantal Kamerleden, je van het eten van kip geen vogelgriep kunt krijgen. Wat een hersenloos stel zeg, nee inderdaad van het eten van kip krijg je geen vogelgriep, maar hoe dom kun je zijn? Wakker dier zegt dat ook helemaal niet, maar het is duidelijk dat de bio-industrie bijdraagt aan het in stand houden van het virus, zoals ook de rechter vorige week oordeelde.

Maar goed MInister Veerman verklaarde ook dat hij het betreffende spotje ook nooit had gehoord. Kijk dan ben je goed bezig, lekker kritiek geven op een spotje dat je niet kent. Misschien alsnog even op Wakkerdier.nl kijken?

Eén kamerlid mopperde ook nog over het nasale stemgeluid in het spotje. Ja, dieper kan je toch eigenlijk niet zinken.

Meer dan 1 miljoen Europese WoW gebruikers

Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat hun populaire MMORPG World of Warcraft door de magische 1 miljoen grens van Europese gebruikers is gegaan. Wereldwijd zijn er nu 5,5 miljoen gebruikers. Hiermee is dit aantal Europese gebruikers het viervoudige van het eerder totaal aantal geschatte MMORPG-spelers.

De telling is gebaseerd op het aantal betalende gebruikers. Hierbij zitten dus geen opgezegde-, verlopen, of gecancelde accounts.

Man bekent verkrachting 13-jarig meisje

Icoon MisdaadDe 25-jarige Ramjish uit Westergeest die maandag werd aangehouden in verband met het verkrachten van een 13-jarig meisje uit Oudwoude (Friesland), heeft bekend. Eerder deze week ontkende hij nog en stond hij vrijwillig DNA af. Dat bleek overeen te komen met het DNA dat op het slachtoffertje is aangetroffen.

De man heeft bekend het 13-jarige meisje van haar paard te hebben gesleurd, te hebben vastgebonden en verkracht. Justitie gaat nu onderzoeken of de man wellicht iets te maken heeft met de moord op Marianne Vaatstra. Die werd in 1999 op 2 kilometer afstand van de plek waar nu de verkrachting plaatsvond, misbruikt en vermoord.

Korte update: Inmiddels heeft het Nederlands Forensisch Instituut laten weten dat het DNA van de verdachte NIET overeenkomt met de sporen die in 1999 bij het lichaam van Marianne zijn gevonden.

Babyzwemmers tweemaal zo vaak astma

FoXje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MedischHet is af te raden om baby's en peuters naar het zwembad mee te nemen. Zij hebben namelijk een twee keer zo grote kans op de longziekte astma als ze op jonge leeftijd de giftige chloordampen van het zwembad inademen. Uit onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven blijkt dat de dampen babylongetjes ernstig kunnen beschadigen.

341 kinderen van acht tot twaalf jaar werden door professor Alfred Bernard onderzocht. De 41 kinderen die vroeger aan babyzwemmen deden, blijken twee keer zo vaak astma te hebben als andere kinderen. Ook hebben zij een grotere kans op de longaandoening bronchitis. Enkele kinderen hadden dezelfde longschade opgelopen als mensen die meerdere jaren hebben gerookt.

"We kunnen dus niet langer volhouden dat babyzwemmen gezond is", stelt professor Bernard vast. "De longletsels zijn te verklaren omdat de longen rond de leeftijd van zes à zeven maanden - de periode van de watergewenning voor baby's - in volle ontwikkeling zijn."

De Toren van Oneindige Hoogte: Suzy

Thon opende zijn ogen en staarde gedesoriënteerd naar het houten plafond. Warme schaduwen dansten over de houten balken. Hij tilde zijn hoofd van het kussen en keek de kamer rond. Het was een eenvoudige ruimte, naast een kaal houten plafond ook een kale houten vloer en kale wanden. Het bed waar hij op lag stond met het hoofdeind tegen een wand. Aan weerszijden van het bed stond een houten kastje met op ieder kastje een ijzeren standaard met een brandende kaars. Aan zijn linkerkant zat een deur, maar deze was dicht en het kleine raam naast de deur was duister, alsof het buiten volledig donker was. In de rechterhoek van de kamer bevond zich een open haard waarin een vuur kalm brandde. Voor de open haard lag het vel van een witte Banthu. Thon liet zijn hoofd weer op het kussen vallen. Hij was nog in het spel, hoewel hij niet precies wist waar, en dat betekende dat hij ook nog steeds Issaphaus was. Het leek hem bijna onmogelijk na de vernietigende aanval van de andere speler, maar hier was hij en dat betekende dat de andere speler Issaphaus niet had willen doden. Het hele gebeuren was sowieso raar. Thon kende alle krachtige spelers en wist zeker dat hij de sterkste was. Als iemand in zo'n korte tijd zo sterk was geworden, had hij ervan moeten horen. Het was gewoonweg niet mogelijk.

Een korte klop op de deur verstoorde zijn gedachten. De deur ging open en tot Thon's verbazing en plezier kwam Suzy, de kroeghoudster van 'de Gehoornde Quatar', binnenlopen met een dienblad met twee bekers. De onderkant van haar witte satijnen ochtendjas, met een lint dichtgeknoopt op haar buik, wapperde bij iedere stap.
'Suzy! Wat doe jij nou hier?'
Suzy glimlachte even naar hem, maar zei verder niets en liep door naar een kleine tafeltje dat bij de open haard stond, waar ze het dienblad neerzette. Thon zou gezworen hebben dat het tafeltje er eerder nog niet stond, maar werd afgeleid door het naakte silhouet van Suzy dat, verlicht door de vlammen van de haard, door de satijnen stof te zien was. Hij slikte. Dit had hij nog niet eerder gezien in het spel. Suzy nam één van de bekers van het dienblad en kwam naar hem toe waar zij aan het voeteneind op de rand van het bed ging zitten. De bovenkant van de ochtendjas viel een beetje open waardoor de ronding van haar borst te zien was. Thon moest moeite doen om er niet naar te blijven staren. Suzy gaf hem de beker.
'Wat is dit?' vroeg Thon.
'Drank om je kracht weer op te bouwen', zei Suzy, 'je hebt zoveel energie verloren in het gevecht.'
Thon ging rechtop zitten, nam de beker en dronk hem leeg. Een gedeelte van zijn kracht vloeide terug in zijn spieren. Hij zette de lege beker op het houten kastje en richtte zijn aandacht weer op Suzy.
'Beter?' vroeg ze.
'Veel', zei Thon, 'maar vertel eens…'
'Sssttt.' Suzy hield haar vinger voor haar mond als teken dat hij stil moest zijn en stond op van het bed. Ze draaide zich naar hem toe en knoopte het lint rond haar buik los, zodat de stof half open viel. Langzaam werkte ze haar schouders uit het satijn en liet het op de grond glijden. Thon staarde verbluft naar het naakte lichaam van Suzy. Niets wees erop dat ze nog slechts een onzijdig karakter in het spel was. Voor hem stond een echte vrouw, met een echt lichaam. Een echt, prachtig, lichaam.

Suzy leunde voorover en trok langzaam het laken dat over Thon heen lag weg. Voor het eerst merkte Thon dat hij, of liever gezegd Issaphaus, zijn kleren niet aan had. Zijn hand schoot naar het laken en hield het tegen.
'Doe dat maar niet', zei hij, 'daar heb je weinig aan.'
'Weet je het zeker?' vroeg Suzy.
Thon hield het laken omhoog en keek naar zichzelf. Net als Suzy bleek ook Issaphaus in alle opzichten veranderd te zijn. Suzy rukte het laken volledig van hem af en ging naast hem liggen.

Alles was anders. Het leek zelfs of zijn huid gevoeliger was geworden. Suzy wreef met haar hand over zijn borstkas en buik. Thon liet zijn hand over haar schouder en arm glijden, haar zachte huid voelde aan als fluweel. Zijn hand vond haar borst en met zijn duim en wijsvinger kneep hij in haar tepel, die meteen hard werd. Suzy kreunde zachtjes. Thon bewoog zijn hand naar beneden, over haar buik, langs haar navel en liet hem rustten op haar been, onzeker of hij niet te ver ging. Suzy pakte zijn hand, draaide zich op haar rug en leidde zijn vingers langs de binnenkant van haar dij. Hij streelde haar en Suzy kreunde nog wat luider. Het wond hem allemaal enorm op, wat niet onopgemerkt bleef bij Suzy. Ze kwam overeind en ging op hem zitten, haar handen op zijn borstkas. Thon liet het gebeuren. Suzy begon haar heupen te bewegen. Eerst rustig, maar langzaam aan steeds sneller en heftiger. Thon bewoog mee, zijn handen stevig op haar middel, zodat hij haar lichaam nog dichter tegen zich aan kon trekken. Het was een ongelooflijk gevoel. Dit was wat hij had gemist in de spelwereld. Eindelijk had de spelwereld alles wat de echte wereld ook had. Beter nog, want hier was hij niet Thon, maar Issaphaus. Hier was hij belangrijk. Hier was hij geen game-nerd met teveel tijd om handen. Hier vond zelfs een vrouw zo mooi als Suzy hem leuk. En terwijl de geluiden van hun climax het kleine kamertje vulde, besefte Thon zich dat hij de spelwereld nooit meer wilde verlaten.

Voorgaande delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|

Jos Staatsen overleden

In zijn woonplaats Haarlem is oud-KNVB-voorzitter Jos Staatsen na een periode van ziekte overleden. Hij was 62 jaar.

"We gaan iets nieuws doen". Een bekende uitspraak van oud-bestuurder Jos Staatsen van de KNVB. Hij sprak die woorden bij de presentatie van de plannen voor de geflopte zender Sport7 in 1996.

Staatsen was aanvankelijk ambtenaar en later, van 1985 tot 1991, werd hij burgemeester van Groningen. Hij werd vooral bekend als voorzitter betaald voetbal van de KNVB in de jaren negentig. In die hoedanigheid kondigde hij de komst van de nieuwe tv-zender Sport 7 aan. Na zijn burgemeesterschap in Groningen en zijn werk als voorzitter bij de KNVB bekleedde Staatsen nog meer bestuursfuncties, onder meer bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en SOS Kinderdorpen.

Titelhoudster S.Williams onderuit

Daniela Hantuchova heeft voor een verrassing gezorgd op de Australian Open. De Slowaakse sloeg titelverdedigster Serena Williams met 6-1 7-6 (5) naar huis.

De Slowaakse Daniela Hantuchova, als zeventiende geplaatst, begon sterk tegen de als dertiende geplaatste titelverdedigster Serena Williams. Vanaf 1-1 in de eerste set brak ze Williams drie keer en behield twee keer haar eigen service. Daardoor was de eerste set makkelijk voor Hantuchova met 6-1.

In de tweede set ging de Amerikaanse wat beter spelen. Ze brak op 2-2 door de service van de Slowaakse, maar moest op 3-4 een re-break toestaan. Op 6-5 ging Hantuchova vol voor de beslissende break. Ze kreeg drie matchpoints op de service van Williams. Serena werkte deze allemaal weg en sleepte er een tie-break uit. Daarin kwam de Slowaakse met 6-4 en kreeg zo weer twee matchpoints. Het eerste kon Williams nog wegwerken, maar met een sterke service pakte ze met haar vijfde matchpoint de winst op de titelverdedigster. In de vierde ronde speelt Hantuchova tegen de als vierde geplaatste Maria Sharapova.

VWO'ers boos over uitzetting klasgenote

xUn1tYx had ons via de nieuws-submit te melden:

Een paar honderd leerlingen van scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk zijn vandaag naar het gemeentehuis gegaan om te protesteren tegen de uitzetting van een medeleerlinge. Ze zijn boos dat de 18-jarige Taida (uit Kosovo) woensdag zomaar uit de klas werd gehaald door de vreemdelingenpolitie en werd overgebracht naar het uitzettingscentrum Zestienhoven bij Rotterdam.

De wijze waarop dat gebeurde is volgens de VWO-leerlingen schandalig. Taida werd uit de klas gehaald en kreeg een gesprek met een ambtenaar van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Die deelde haar mee dat haar aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning, om haar studie in Nederland af te maken, was afgewezen. Zonder advocaat werd ze op het politiebureau vastgezet en daarna naar het uitzettingscentrum gestuurd. Haar veters en sieraden werden afgenomen.

Leerlingen van VWO-6 De Driemark laten aan FOK! onder meer weten:
''Taida is onze klasgenoot, 18 jaar, afkomstig uit Kosovo, en sinds 1999 in Nederland als vluchteling. Samen met haar ouders en twee jongere zussen woonde ze eerst in Wageningen, waar ze naar school moest. Toen ze 13 was werd ze geplaatst op een basisschool. Ze wilde naar de Middelbare school. In 2002 kwam het gezin in Winterswijk in het AZC. Taida ging naar de Driemark. Ze kwam natuurlijk op VWO. Ze behoorde direct bij de beste leerlingen. Ze was helemaal Nederlands, veel vrienden, altijd vrolijk. Je merkte niet dat zij niet in Nederland was geboren en opgegroeid...
En nu zonder nog te kunnen praten met haar gastouders of vrienden en zonder spullen te mogen meenemen is ze weggehaald. Ze was gewoon in de cel gezet alsof ze een crimineel was. Ze mocht niet bellen, geen bezoek ontvangen, niets. Hoe kan het? 's Morgens nog gewoon op school als leuke klasgenoot, 's middags in een cel ??
Wij vinden dit onbegrijpelijk. Wij willen dat Taida in mei haar VWO-examen samen met ons kan doen.''



(foto's xUn1tYx)

Oud KNVB-bestuurder Staatsen overleden

"We gaan iets nieuws doen". Een bekende uitspraak van oud-bestuurder Jos Staatsen van de KNVB. Hij sprak die woorden bij de start van de geflopte zender Sport7 in 1996. In zijn woonplaats Haarlem is hij overleden. Hij was al een tijdje ziek.

Staatsen was aanvankelijk ambtenaar en later, van 1985 tot 1991, werd hij burgemeester van Groningen. Hij werd vooral bekend als voorzitter betaald voetbal van de KNVB in de jaren negentig. In die hoedanigheid kondigde hij de komst van de nieuwe tv-zender Sport 7 aan. Na z'n burgemeesterschap in Groningen en z'n werk als voorzitter bij de KNVB bekleedde Staatsen nog meer bestuursfuncties, onder meer bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en SOS Kinderdorpen.

Jos Staatsen is 62 jaar geworden.



'Arrestatie topcrimineel Holleeder op handen'

MisdaadHet Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat de arrestatie van Willem Holleeder, de vermeende godfather van de Amsterdamse onderwereld, nabij is. De nu 47-jarige ex-Heinekenontvoerder zou het brein zijn achter de criminele activiteiten van de Hells Angels in Nederland.

De politie zou in het onderzoek naar de Hells Angels genoeg bewijs hebben verzameld om Holleeder aan te kunnen pakken. In dat onderzoek zijn overigens alle 45 Angels die eerder waren gearresteerd, alweer vrijgelaten.

Uit informatie die justitie heeft verzameld zou blijken dat Holleeder de Nederlandse Hells Angels na een interne machtsstrijd heeft omgevormd tot een grote drugs- en afpersbende. In 2003 kwam er al informatie binnen dat Holleeder in nauw contact stond met ene 'Stoeltie', die nu vice-president is van de Amsterdamse Hells Angels. Holleeder zou toen wapens hebben gekocht van de motorbende. Spijkerhard bewijs kon toen echter niet worden verkregen.

In september 2004 kwam het nieuws naar buiten dat de toenmalige president van de Hells Angels, 'Big Willem' van Boxtel, plannen zou hebben gehad om Holleeder te laten liquideren in het Amsterdamse clubhuis. Hij zou daar toe zijn aangezet door de in mei 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra, die daar veel geld voor over had omdat hij werd afgeperst door Holleeder. Toen de plannen later dat jaar uitlekte, werd Van Boxtel met bad standing uit de club gezet.


Holleeder (r) 'gebroederlijk' met Endstra op een bankje. (een foto die Endstra indertijd tevergeefs trachtte te verbieden.)

'Geen Francorchamps dit seizoen'

Dit jaar komt er geen Grand Prix van Spa-Francorchamps. Dat maakte de fractieleider van de Waalse politieke partij MR vandaag bekend in een persbericht.

De voormalige minister van Economie, die zich in zijn vorige ambtstermijn in het zweet werkte om de Grand Prix terug naar het Belgische circuit te halen, baseert zich op gegevens die hij kreeg uit kringen rond Bernie Ecclestone.

Hoewel er officieel nog steeds gesprekken aan de gang zijn tussen Ecclestone en de Waalse onderhandelaars, lijken de problemen onoverkomelijk. De gesprekken gaan vooral over de benodigde investeringen aan het circuit, zoals modernisering van het paddock. Gezien de financiële problemen van vorig jaar, lijkt de Waalse regering niet meteen bereid om hiervoor de kosten te dragen.

Ondertussen blijft de klok tikken en lijkt het zo goed als onmogelijk om de werkzaamheden voor de zomer van 2006 uit te voeren. Daardoor zou de wedstrijd dit jaar niet kunnen worden georganiseerd. Ook het aantal races dit jaar zou hier een rol in kunnen spelen. Met Spa-Francorchamps erbij zijn er dit jaar 19 wedstrijden in plaats van de gewenste 17. In een interview met de Waalse zender RTL-TVI vraagt de politicus zich tevens af "of de GP nog wel ooit terugkomt".

Fitnessen

Fitnessen is belangrijk voor je gezondheid. Je blijft op conditie en als je het goed doet verbrandt je ook heel wat calorieën.
Als je echt voor het kweken van spieren gaat fitnessen, dan moet je het wel kunnen volhouden om 3 of 4 keer per week naar de fitness te gaan en niet na 1 maand zeggen, jah ik ga morgen wel ipv vandaag. Die smoesjes kennen we al.

Deze jongeman daarintegen, is zeker wel 7x per week gaan fitnessen en kijk eens hoe ver hij al is.

Nieuw: de sms-bijbel

Icoon Literatuur'Ik= A & OO, ht bgn & ht nde vn alls, zgt de Hr, d Alm8ige Gd, Die =, ws & kmt'. Zo is Openbaring 1:8 uit de bijbel vertaald door Uitgeverij Jongbloed uit Heerenveen. In goed Nederlands: 'Ik ben de Alfa en Omega, het begin en het einde van alles, zegt de Here, de Almachtige God, Die is, Die was en Die komt'. De uitgeverij brengt volgende maand een bijbel uit in sms-taal. De teksten in de 'SMS-BBL' komen uit Het Boek en omvatten fragmenten uit de Bijbel aan de hand van een aantal thema's en bemoedigende teksten. Ook zijn symbolen opgenomen voor verschillende Bijbelse namen.

Het boekje krijgt 64 pagina's, kost 7,50 euro en is specifiek gericht op een jonge doelgroep. Het idee is niet nieuw. "In het buitenland is al eerder een dergelijke bijbel verschenen", zo zegt de uitgever.

Uitslagen Copa Del Rey

De Spaanse Copa Del Rey zit alweer in de kwartfinale-fase. Op woensdag werden twee wedstrijden gespeeld, op donderdag één. Bovendien moest nog één achtste finale gespeeld worden.

Vanwege de voedselvergiftiging die Atlético Madrid trof, waren al hun wedstrijden een week opgeschoven. Vandaar dat zij gisteren pas hun return van de achtste finale afrondden. Thuis verloren ze met 0-1 van Real Zaragoza, dat moest dus rechtgezet worden.

Real Zaragoza begon sterk aan de return, en kwam binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Even later schoot ex-PSV speler Mateja Kezman de 2-1 op het scorebord. Na iets meer dan een uur kopte Galetti de gelijkmaker binnen, en had Atlético nog een half uur om de winnende te maken. Dat gebeurde echter niet; Real Zaragoza treft FC Barcelona in de kwartfinale.

Real Madrid had het lastig uit bij Real Betis in Sevilla. De Madrilenen waren wel sterker, maar konden de gaten niet vinden. Vooral Robinho en Guti speelden erg aanvallend. Antonio Cassano maakte na een uur spelen zijn debuut in het shirt van de Galactico's. Ironisch genoeg was juist hij het die de enige goal van de avond maakte, drie minuten na zijn invalbeurt. Na een blunder van Betis-doelman Toni Doblas was het voor de Italiaan een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken.

Bij Cádiz had ook Espanyol het moeilijk. De Catalanen kwamen vlak na rust wel op voorspong door nieuwe aanwinst Walter Pandiani. Vlak voor tijd verdubbelde Fredson de score. Cádiz verdiende meer, maar was niet doeltreffend genoeg. Voor de promovendus wordt het nu erg lastig om alsnog de halve finale te bereiken.

Deportivo la Coruña ontving thuis Valencia. In het eerste halfuur was Valencia duidelijk de bovenliggende ploeg, met vlagen werd het publiek op geweldig voetbal getrakteerd. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Na 37 minuten mocht Aldo Duscher de kleedkamers van het Riazor opzoeken na een onbesuisde tackle. Depor moest dus verder met tien man, iets minder dan een uur. De man-minder-situatie zorgde niet voor extra druk voor Depor, wel voor het feit dat ze alleen maar konden counteren.

De vele schoten op het doel van La Coruña werden allemaal gekeerd door de geweldig keepende Francesco Molina. Twaalf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een goedkope strafschop. De scheidsrechter constateerde dat Amadeo Carboni aan het shirt van Joan Capdevilla trok, en gaf de penalty. Sergio stuurde doelman Juan Mora de verkeerde hoek in, en zorgde voor de enige treffer van de avond. Deportivo wint onverdiend dankzij een superieure doelman.

Achtste finale

Real Zaragoza - Atlético Madrid 2-2 (1-0)

Kwartfinales

Real Betis - Real Madrid 0-1
Cádiz - Espanyol 0-2
Deportivo - Valencia - 1-0

Real Zaragoza - Barcelona - volgende week

Exclusieve Sonic voor de Revolution?

Volgens bronnen van IGN zou er een exclusieve Sonic game naar de Revolution komen. De game, die onder leiding staat van Yuji Naka, zal niet geport worden naar de Xbox 360 en de PS3. De game zal een origineel concept hebben en volledig gebruik maken van de mogelijkheden van de controller.

SEGA heeft echter officieel nog geen games in ontwikkeling: SEGA has not announced its official plans to support Revolution. We are committed to creating great game content for all viable platforms, so when Revolution rolls out, it would be a safe bet to assume that we will be there.

Nalbandian door naar ronde vier

David Nalbandian heeft de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De Argentijn versloeg met 2-6 6-3 6-2 7-5 de Fin Jarkko Nieminen.

De als vierde geplaatste Nalbandian begon niet sterk aan zijn derde rondepartij tegen de als 26e geplaatste Nieminen. De Fin brak al snel door de opslag van de Argentijn. deze break gaf hij niet meer uit handen, waardoor Nieminen de eerste met 6-2 op zijn naam schreef. In set twee en drie was het de Argentijn die minder fouten maakte en meer winners sloeg, daardoor won Nalbandian deze sets met de standen 6-2 en 6-3.

In de vierde set ging het meer gelijkop, Nalbandian sloeg meer winners, maar ook veel meer fouten. Op 3-2 had de Argentijn meer dan tien minuten nodig om de game te winnen. Nieminen kreeg vier breakkansen, maar kon deze geen van allen verzilveren. In de game daarop brak Nalbandian op zijn beurt wel door de service van de Fin. Nieminen gaf zich niet gewonnen en brak meteen weer terug naar 4-4. Op 5-5 kan de Argentijn een break serveren, waardoor hij zelfs voor de wedstrijd mag gaan serveren. Hij kreeg nog een breakpoint tegen, maar pakte op het eerste matchpoint de winst. In de vierde ronde speelt Nalbandian tegen de winnaar van de partij tussen Blake en Robredo.

NBA schorst Antonio Davis vijf wedstrijden

De NBA heeft forward Antonio Davis van de New York Knicks voor vijf wedstrijden geschorst. De 37-jarige speler betrad afgelopen woensdag tijdens de wedstrijd tegen de Chicago Bulls de tribunes omdat een dronkaard zijn familie lastig viel.

Sinds de massale vechtpartij in november 2004 bij de wedstrijd tussen de Detroit Pistons en Indiana Pacers verbiedt de NBA haar spelers om tijdens de wedstrijd de tribunes te betreden. Omdat Davis zich afgelopen woensdag rustig gedroeg en de beschonken man enkel duidelijk maakte dat hij van dergelijk gedrag niet gediend was, besloot de NBA de forward niet al te zwaar te straffen.

Tankauto met stikstof rijdt van talud

Icoon VervoerOp de A67 bij Eindhoven in de richting van België is een lange file ontstaan omdat een tankauto geladen met vloeibare stikstof rond 08:00 uur van het talud is gereden. Hulpdiensten zijn inmiddels onderweg naar de plek van het ongeluk. Hoe ernstig de situatie is, is nog niet bekend.

Het verkeer wordt inmiddels omgeleid. Tussen Someren en Waalre staat een file van tien kilometer met stilstaand verkeer.

Update 09:21 uur
De vrachtwagen drukte een personenauto mee in de berm. De automoblist raakte gewond. De tankauto wilde van rijstrook veranderen maar zag de personenauto over het hoofd en kwam in botsing. De truck belandde twee tot drie meter lager in de berm op de auto. De bestuurder zit bekneld. De chauffeur van de tankauto bleef ongedeerd.

Het is onbekend of de tankauto lekt.

Afgelopen week waren er ook al problemen op de A67. Bij het Limburgse Helden kantelde een vrachtwagen met een brandbare vloeistof. De chauffeur van de vrachtwagen moest uitwijken voor een kleine vrachtwagen, die plotseling remde. De bestuurder van de kleine vrachtwagen kwam om. De weg was daardoor lang afgesloten.

Roddick vrij eenvoudig naar achtste finales

De Amerikaan Andy Roddick heeft vrij eenvoudig de achtste finales bereikt van de Australian Open. De als tweede geplaatste Amerikaan gaf qualifier Julien Benneteau tennisles, setstanden waren 6-1, 6-2 en 6-2.

Eerder deze week liet Roddick al zien dat hij in topvorm is en ook tegen Benneteau liet hij erg mooie dingen zien. De Fransman, de nummer 162 van de wereld, werd geheel overklast door de Amerikaaan. Roddick brak zesmaal de opslag van de Fransman en gaf zelf geen enkele breekkans weg.

Blinde kan weer zien na hartaanval

Tiesemans had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarEen hartaanval heeft ervoor gezorgd dat de 74-jarige Britse Joyce Urch weer kan zien. 25 jaar lang is ze blind geweest. "Je bent ouder geworden", was haar reactie tegen haar 77-jarige echtgenoot Eric nadat ze in een ziekenhuis was bijgekomen van de levensbedreigende aandoening.

Hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren, snappen de doktoren die drie dagen voor haar leven hebben gevochten, niet. Zelf houdt de vrouw het op een "wonder". De Britse leed aan groene staar en had haar twaalf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen nog nooit gezien.

Haar man kon het eerst niet geloven, maar kon niet langer ontkennen nadat zij precies had verteld welke kleren hij droeg.

Henin, Sharapova naar volgende ronde

Maria Sharapova heeft vrij eenvoudig de achtste finales weten te bereiken op de Australian Open. De als vierde geplaatste Russin was met 6-0 en 6-1 te sterk voor Jelena Kostanic.

Sharapova was tegen de Kroatische erg geconcentreerd aan het spelen. Ze leek geen last te hebben van de blessure aan haar schouder die haar de afgelopen tijd teisterde. De Russin liet de Kroatische allle hoeken van de baan zien en pakte zo de overwinning.

De Belgische Justine Henin-Hardenne had weinig problemen in haar partij tegen de Francaise Virginie Razzano, setstanden waren 6-4 en 6-1.

Henin begon moeizaam aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste set ging de als achtste geplaatste Belgische steeds beter spelen. "Ik had wel wat last van de hitte. Ook mijn schouder deed wat pijn. Al met al ben ik echter zeer tevreden, want ik heb gewoon goed gespeeld," aldus Henin.

Tom Hanks weer favoriete acteur

De Amerikanen hebben hun landgenoot Tom Hanks wederom als favoriete filmster gekozen. Ook vorig jaar kreeg hij de titel al. Johnny Depp deed het tevens goed: die steeg van de vierde naar de tweede plaats. Harrison Ford werd derde, samen met de 25 jaar geleden overleden John Wayne. De eerste vrouw staat op nummer vijf: Julia Roberts is daar te vinden.

Onderzoeksbureau Harris Interactive ondervroeg 1001 volwassen Amerikanen voor de lijst. Grote verliezer ten opzichte van vorig jaar is Mel Gibson. Hij daalde van de tweede naar de zevende plaats. De eerste vrouw in de lijst na Julia Roberts is Sandra Bullock op nummer tien.


Tom Hanks

Ik gaf hem aids

Onderstaand stuk komt uit:
De wondere wereld van het ONZ forum
en is zeer waarschijnlijk gebaseerd op verhalen van Richard Meulendijk (zie ook Lucas)

Mijn zus vroeg mij een keer mee te gaan naar haar kinderdagverblijf voor verstandelijk gehandicapte kinderen, zodat ik mijn ellende eventjes kon vergeten en kon genieten van de pure onschuld van de gehandicapte kindjes die daar rondliepen. De kinderen waren goedlachs, altijd vrolijk en lief en bezorgde ongetwijfeld bij ieder mens een glimlach op het gezicht. Hier zou ik inderdaad met heel mijn hart van gaan genieten.

Ik begon die ochtend om 10:00. Ik gaf de kinderen te eten en speelde met ze in de box. Voordat ik het wist was het 12:00 en kregen de kinderen lunch opgediend. Samuel, een 5-jarig jongetje dat die ochtend niet aanwezig was werd tijdens de lunch door zijn moeder binnengebracht. Samuel kwam net van het ziekenhuis en had een grote pleister om zijn arm. In het ziekenhuis was Samuel geholpen aan een bloedblaar. Na de lunch ging ik eventjes met de kinderen dollen in de box.

Na een tijdje zonderde ik mij af met Samuel en speelde vrolijk met hem verder. Ik vroeg mijn zus waar de pleisters lagen, Samuels pleister was tijdens het spelen losgegaan en zijn wond lag open en bloot en bloede een beetje. Mijn zus overhandigde mij een rolletje pleisters en ik knipte een grote pleister af. Ik wist dat deze gehandicapte jongen geen leven had en naar mijn mening verdiende hij verlossing. Ik pakte een schaar uit de hobbykist en sneed een klein sneetje in mijn vinger. Het ging in eerste instantie niet zo makkelijk, de schaar was aardig verroest en was al in geen tijden gebruikt. Uit het sneetje kwam een beetje bloed, dit bloed smeerde ik op de pleister die ik van plan was bij Samuel om te doen. Samuel speelde vrolijk verder met die onbeschrijfelijke lieve lach van hem. Ik plakte de pleister op de bloedblaar van Samuel en voelde me enigszins schuldig. “Het was nog maar een kind,” bedacht ik me. “Een kind zonder leven waar wellicht binnenkort een einde aan zal komen”, plakte ik snel achter mijn gedachtes. Ik voelde me goed, beter dan ooit. Ik had zojuist een boel mensen een dienst bewezen. Mezelf, Samuel's ouders en natuurlijk Samuel zelf.

Fanclub van 'Barney' ter ziele

De fanclub van Raymond van Barneveld is ter ziele, een dag nadat de darter officieuze wereldkampioenschap op de Lakeside verloor van Brabander Jelle Klaasen. In een verklaring op de eigen website staat dat de fanclub voor de derde keer aan schulden ten onder dreigde te gaan. "Raymond van Barneveld was al op de hoogte van het door ons te nemen besluit en ook hij betreurde het maar zag geen andere mogelijkheden", zo staat er te lezen.

Met het verlies in de finale zou de beslissing niets te maken hebben. "Na een prachtfinale op de Lakeside, waar onze Raymond no.2 werd, moeten we het nieuwe jaar en na zo'n pracht toernooi, beginnen met slecht nieuws wat ons allen zeer doet, erg zeer mag ik wel zeggen", schrijft bestuurslid Piet Matheeuwsen.

De beslissing kwam niet helemaal onverwacht. Het aantal fanclubleden was afgenomen tot ongeveer 190.

Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld

Davenport naar volgende ronde

De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft zich voor de achtste finales geplaatst van de Australian Open. De als eerste geplaatste Davenport versloeg de Russische Maria Kirilenko, setstanden waren 6-4, 4-6 en 6-2.

Davenport verkeert nog niet in de grootste vorm. Tegen Kirilenko was er lange tijd niets aan de hand, maar doordat ze op 4-5 in de tweede set onverwacht serviceverlies leed, was er nog een derde set nodig.

Maar toen stelde de Amerikaanse snel orde op zaken. De Russische kwam nog wel terug van 0-4 naar 2-4, maar Davenport liet het verder niet komen. Aankomende zondag zal Davenport het moeten opnemen tegen Svetlana Koeznetsova.

Achterdocht over uitslag rijexamens

Icoon VervoerDe Federatie Autorijschool Management (FAM) en VekaBest, maker van verkeersleermiddelen, eisen opheldering van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Volgens hen zijn de regionale verschillen in slaagkansen voor rijexamens veel te groot. Onderzoek van TrafficTest en Bovag heeft uitgewezen dat de slagingspercentages per regio tot 30 procent verschillen en dat al jarenlang.

"De verschillen zijn te groot om te denken dat het komt doordat het verkeersbeeld per regio anders is. De kwaliteit van rijlessen is bij ons overal hetzelfde", zegt voorzitter Rob Kant van de FAM, waarbij ruim dertig rijscholen zijn aangesloten. Sommigen denken dat het CBR het slagingspercentage in bepaalde regio's kunstmatig beïnvloedt. "De slagingspercentages worden kunstmatig laag gehouden. Hun inkomen is afhankelijk van de examens. Het CBR denkt vooral aan zijn begroting. De jongere die examen moet doen, is de melkkoe" , zegt VekaBest-directeur Peter Kantelberg.

CBR wuift de kritiek weg. "Goede rijvaardigheid is en blijft de garantie voor het roze papiertje", zegt woordvoerder Hans Fontijn. "De verschillen hebben niet met de beoordeling van de examinator te maken. Bepalend is dat leerlingen in de grote stad minder te besteden hebben. Zij volgen te weinig lessen, willen te snel op examen en zakken daardoor eerder. De beoordeling van examinatoren is boven alle twijfel verheven. Onze mensen beoordelen aan de hand van wettelijke criteria"

'Publieke Omroep dit jaar nog reclamevrij'

Publieke OmroepDe publieke zenders moeten nog dit jaar reclamevrij worden. Dat plan lanceren de regeringspartijen CDA en D66. Door 200 miljoen euro uit de nieuwe meevaller te halen, willen ze dat gaan bekostigen. CDA-Kamerlid Joop Atsma wil overleg in de coalitie over een snelle invoering. Steun van de VVD vindt hij daarvoor een voorwaarde. "Een reclamevrije omroep is niet wat we hadden afgesproken in het paasakkoord van vorig jaar. Het betekent dat we van coalitie-afspraken zouden afwijken."

Die steun van de VVD lijkt niet zo'n groot probleem. De partij is namelijk al heel lang voorstander van een reclamevrije publieke omroep. VVD-mediawoordvoerder Fadime Örgü was gisteren dan ook verrast door het idee van de coalitiegenoten. Het CDA is tegenstander van de plannen die het bestuur van Publieke Omroep heeft om de omroepen geen thuisnet meer te geven. Door de reclame te vervangen, zijn die plannen niet meer noodzakelijk.

Rome ouder dan gedacht

Icoon EuropaRome is nog enkele honderden jaren ouder dan tot nu toe werd gedacht. Archeologen hebben in de stad een graftombe gevonden van 3000 jaar oud onder het Forum Romanum, op een diepte die niet eerder is afgegraven. In de tombe lagen een grafurn en verschillende vazen. De opgraving in het Forum Romanum was live te zien op de Italiaanse televisie.

"Ik ben er van overtuigd dat er nog meer tombes aan het licht zullen komen bij deze opgravingen", zei een van de onderzoekers. Volgens de legende werd Rome gesticht in 753 voor Christus, maar dit graf is van ongeveer 1000 voor Christus.

Aanpak computercriminaliteit faalt

Icoon PiracyPolitie en Justitie schieten ernstig tekort bij de aanpak van computercriminaliteit. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse National High Tech Crime Centre (NHTCC), waarin diverse opsporingsdiensten en justitie samenwerken. In het rapport staat dat er te weinig kennis is op het gebied van computercriminaliteit. Er zijn te weinig specialisten en cybercrime wordt nog steeds onderschat, hoewel zeker één op de vijf Nederlandse bedrijven er mee te maken zou hebben.

Het Crime Centre schat dat er per jaar 1 miljard Euro schade wordt geleden door computercriminaliteit. Het Openbaar ministerie pakt niet veel zaken aan, omdat het bang is voor langdurige onderzoeken waarbij het rendement vaak uiterst onzeker is. "De politie stuurt aangevers van computercriminaliteit soms onverrichter zake naar huis, omdat ze ervan uitgaan dat er waarschijnlijk niets gaat gebeuren met de aangifte", aldus het NHTCC.

Een van de slachtoffers van cybercrime is Shell. Shellcomputers in Amsterdam en Houston zouden in 2003 gehackt zijn via computers van de Russische geheime dienst. De hackers waren op zoek naar specifieke informatie van het olieconcern. De inbraak is gemeld bij de Amerikaanse en Nederlandse politie en justitie, maar tot vervolging is het nooit gekomen. Toch zegt het bedrijf dat er "geen harde aanwijzingen zijn dat de Russische geheime dienst FSB achter de hack zou zitten".

Soullegende Wilson Pickett (64) overleden

SethGecko had ons via de nieuws-submit te melden:

W. PickettGisteren is de Amerikaanse soul-muzikant Wilson Pickett op 64-jarige leeftijd in Virginia overleden. De soul-pionier bezweek aan een hartaanval. Pickett (the Wicked Pickett) heeft grote betekenis gehad voor de ontwikkeling van zowel de Detroit Soul, de Southern Soul als de Philly Soul. Bekende nummers van zijn hand zijn onder meer "In The Midnight Hour" en "Mustang Sally".

Pickett debuteerde eind jaren 50 in de gospelgroep 'The Violinaires'. Later maakt hij deel uit van groep 'The Falcons', waar ook latere soulstars als Eddie Floyd en Mack Rice in zongen. De groep scoorde een grote hit met 'I Found A Love', geschreven en gezongen door Pickett.

Wilson Pickett, die in 1991 werd opgenomen in de 'Rock and Roll Hall of Fame', nam zijn laatste album 'It's Harder Now' op in 1999. Daarvoor kampte hij met een drugsverslaving die hem geregeld in contact bracht met justitie.



Uitgebreide Biografie op 3FM.

Zweed vermoordt en drinkt bloed pleegzussen

Roedy10 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarIn Zweden is een man aangeklaagd voor de moord op zijn twee pleegzussen. Nadat de 28-jarige Zweed de vrouwen doodde, dronk hij hun bloed en at hij delen van hun lichamen op. De man heeft dit inmiddels bekend.

De Zweed stak zijn pleegzussen, 18 en 34 jaar oud, dood in respectievelijk maart en oktober 2005. Zijn motief is niet duidelijk. Justitie meent dat de man psychisch zwaar gestoord is. Tegen de politie zei hij het bloed te hebben gedronken in de hoop er sterker van te worden. De rechtszaak tegen de man volgt later deze maand.

Vele Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King screens

Enige tijd geleden kon je al lezen dat het achtste deel van de Dragon Quest-serie ook naar Europa zal komen, maar de eerste Europese screens van het spel zijn nu ook verschenen. Erg veel verschil lijkt er niet te zijn tussen de Amerikaanse en Europese screens.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King zal waarschijnlijk rond april in de schappen liggen voor de PlayStation 2.










Onbeschofte vliegtuigpassagier de cel in

Icoon AlgemeenEen vliegtuigpassagier die een stewardess tijdens een vlucht bespuugde is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en tien maanden. De 27-jarige Zachariah Dodge bespuugde de stewardess nadat zij weigerde voor hem alcohol te halen.

De man was voor de bewuste vlucht van Seattle naar Honolulu in november 2004 door een rechtbank voorwaardelijk vrijgelaten, op de voorwaarde dat hij geen alcohol meer zou drinken. Aangezien de man zich niet aan deze voorwaarde hield, viel de straf zo hoog uit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.