Plannen voor verbouwing Imola

Gerbert (Tackleberry)
Het circuit van Imola zal mogelijk een verbouwing ondergaan. Er ligt een voorstel om de Variante Bassa recht te maken, zodat er een lang recht stuk van één kilometer ontstaat tussen de tweede Rivazza en de Tamburello chicane.

De aanpassing is nodig om het pitgebouw richting Rivazza te verplaatsen, waardoor het paddock en de overige faciliteiten meer ruimte krijgen. Dit is één van de eisen van Bernie Ecclestone om de organisatie van de Grand Prix van San Marino in aanmerking te laten komen voor een eventueel nieuw contract. De werkzaamheden zullen naar verwachting starten in oktober en vóór de Grand Prix in 2007 worden afgerond.

Massimo Marchignoli, burgemeester van Imola, verwacht dat de verbouwing gedurende de komende maanden zal worden geaccepteerd. Het belang hiervan moge duidelijk zijn: "Formule 1 is een belangrijke economische bron voor onze plaats. Het is een ongelooflijk wereldwijd promotiemiddel, dit kwijtraken zou onvergeeflijk zijn."

Federico Bendinelli, directeur van Sagis, het bedrijf dat het circuit operationeel houdt, wil echter geen garanties geven voor de doorgang van het project. "We moeten afwachten of de gemeente van Imola ons projectvoorstel zal accepteren."

De nieuwe pits zal een onderkomen bieden voor de Race Control, maar ook een perskamer voor 600 tot 650 journalisten, een ruimte voor de fotografen en een veel grotere hospitality unit zullen worden gebouwd. Tevens zullen er nieuwe garages worden gebouwd, met uiteindelijk twee garages meer ten opzichte van de huidige situatie.

"Ik wil duidelijk maken dat de huidige pits van Imola niet onveilig is, slechts nauw", vertelt Bendinelli ter verdediging van de huidige situatie. "Als we ons circuit een toekomst willen geven, moeten we op één lijn komen met wat Bernie Ecclestone aangeeft. Anders is er het risico dat over twee jaar de Grand Prix hier niet meer verreden zal worden."

Er was al een eerder voorstel in 2001 om de pits en paddock te verhuizen, naar de binnenzijde van het circuit om precies te zijn. Van dit plan verwacht men echter dat het te duur zal zijn om te realiseren.

Ook Hpoi bedankt voor de submit.