Nalbandian door naar ronde vier

Ambrosius
David Nalbandian heeft de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De Argentijn versloeg met 2-6 6-3 6-2 7-5 de Fin Jarkko Nieminen.

De als vierde geplaatste Nalbandian begon niet sterk aan zijn derde rondepartij tegen de als 26e geplaatste Nieminen. De Fin brak al snel door de opslag van de Argentijn. deze break gaf hij niet meer uit handen, waardoor Nieminen de eerste met 6-2 op zijn naam schreef. In set twee en drie was het de Argentijn die minder fouten maakte en meer winners sloeg, daardoor won Nalbandian deze sets met de standen 6-2 en 6-3.

In de vierde set ging het meer gelijkop, Nalbandian sloeg meer winners, maar ook veel meer fouten. Op 3-2 had de Argentijn meer dan tien minuten nodig om de game te winnen. Nieminen kreeg vier breakkansen, maar kon deze geen van allen verzilveren. In de game daarop brak Nalbandian op zijn beurt wel door de service van de Fin. Nieminen gaf zich niet gewonnen en brak meteen weer terug naar 4-4. Op 5-5 kan de Argentijn een break serveren, waardoor hij zelfs voor de wedstrijd mag gaan serveren. Hij kreeg nog een breakpoint tegen, maar pakte op het eerste matchpoint de winst. In de vierde ronde speelt Nalbandian tegen de winnaar van de partij tussen Blake en Robredo.