[Update] Medieval: Total War II onthuld

Steven (Steeven)
De laatste paar weken gingen er geruchten rond dat de nieuwe Total War-game van Creative Assembly binnenkort onthuld zou worden. De eerste screens zijn nu verschenen en de ontwikkelaar heeft besloten zich weer op de Middeleeuwen te richten. Officiële details over het spel volgen nog.




Update, 21:40
Ook de officiële website van het spel is gelanceerd. Hier is meer informatie over het spel te vinden.

Medieval: Total War II zal zich afspelen in de periode 1080-1530. Net als in Rome zullen er meer dan 10.000 soldaten tegelijk op het scherm getoverd kunnen worden. Dit alles gaat gepaard met een opgepoetste grafische engine.

Voor de eerste keer zijn je soldaten ook individueel te onderscheiden; het zal dus niet meer voorkomen dat er een grote groep er hetzelfde uitziet, wat in de voorgaande games wel het geval is. Op het slagveld reageren de soldaten ook anders. Ze zullen kijken waar het gevaar dreigt en waar er gevochten wordt. Tevens zal het spel vol zitten met soepelere nieuwe gevechtsanimaties om slagvelden meer tot leven te brengen.

Dit keer zul je weer met een factie aan de slag moeten om Europa te veroveren. Je kunt prinsessen gebruiken om allianties te smeden, priesters zullen de religie in je landen onder controle houden en handelaren zullen je schatkist vullen. Wat ook weer een belangrijke rol gaat spelen is de Paus. Als Christelijke factie is het niet verstandig andere Christelijke facties aan te vallen, maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.