Uitslagen Copa Del Rey

De Spaanse Copa Del Rey zit alweer in de kwartfinale-fase. Op woensdag werden twee wedstrijden gespeeld, op donderdag één. Bovendien moest nog één achtste finale gespeeld worden.

Vanwege de voedselvergiftiging die Atlético Madrid trof, waren al hun wedstrijden een week opgeschoven. Vandaar dat zij gisteren pas hun return van de achtste finale afrondden. Thuis verloren ze met 0-1 van Real Zaragoza, dat moest dus rechtgezet worden.

Real Zaragoza begon sterk aan de return, en kwam binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Even later schoot ex-PSV speler Mateja Kezman de 2-1 op het scorebord. Na iets meer dan een uur kopte Galetti de gelijkmaker binnen, en had Atlético nog een half uur om de winnende te maken. Dat gebeurde echter niet; Real Zaragoza treft FC Barcelona in de kwartfinale.

Real Madrid had het lastig uit bij Real Betis in Sevilla. De Madrilenen waren wel sterker, maar konden de gaten niet vinden. Vooral Robinho en Guti speelden erg aanvallend. Antonio Cassano maakte na een uur spelen zijn debuut in het shirt van de Galactico's. Ironisch genoeg was juist hij het die de enige goal van de avond maakte, drie minuten na zijn invalbeurt. Na een blunder van Betis-doelman Toni Doblas was het voor de Italiaan een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken.

Bij Cádiz had ook Espanyol het moeilijk. De Catalanen kwamen vlak na rust wel op voorspong door nieuwe aanwinst Walter Pandiani. Vlak voor tijd verdubbelde Fredson de score. Cádiz verdiende meer, maar was niet doeltreffend genoeg. Voor de promovendus wordt het nu erg lastig om alsnog de halve finale te bereiken.

Deportivo la Coruña ontving thuis Valencia. In het eerste halfuur was Valencia duidelijk de bovenliggende ploeg, met vlagen werd het publiek op geweldig voetbal getrakteerd. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Na 37 minuten mocht Aldo Duscher de kleedkamers van het Riazor opzoeken na een onbesuisde tackle. Depor moest dus verder met tien man, iets minder dan een uur. De man-minder-situatie zorgde niet voor extra druk voor Depor, wel voor het feit dat ze alleen maar konden counteren.

De vele schoten op het doel van La Coruña werden allemaal gekeerd door de geweldig keepende Francesco Molina. Twaalf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een goedkope strafschop. De scheidsrechter constateerde dat Amadeo Carboni aan het shirt van Joan Capdevilla trok, en gaf de penalty. Sergio stuurde doelman Juan Mora de verkeerde hoek in, en zorgde voor de enige treffer van de avond. Deportivo wint onverdiend dankzij een superieure doelman.