'Geen Francorchamps dit seizoen'

Dit jaar komt er geen Grand Prix van Spa-Francorchamps. Dat maakte de fractieleider van de Waalse politieke partij MR vandaag bekend in een persbericht.

De voormalige minister van Economie, die zich in zijn vorige ambtstermijn in het zweet werkte om de Grand Prix terug naar het Belgische circuit te halen, baseert zich op gegevens die hij kreeg uit kringen rond Bernie Ecclestone.

Hoewel er officieel nog steeds gesprekken aan de gang zijn tussen Ecclestone en de Waalse onderhandelaars, lijken de problemen onoverkomelijk. De gesprekken gaan vooral over de benodigde investeringen aan het circuit, zoals modernisering van het paddock. Gezien de financiële problemen van vorig jaar, lijkt de Waalse regering niet meteen bereid om hiervoor de kosten te dragen.

Ondertussen blijft de klok tikken en lijkt het zo goed als onmogelijk om de werkzaamheden voor de zomer van 2006 uit te voeren. Daardoor zou de wedstrijd dit jaar niet kunnen worden georganiseerd. Ook het aantal races dit jaar zou hier een rol in kunnen spelen. Met Spa-Francorchamps erbij zijn er dit jaar 19 wedstrijden in plaats van de gewenste 17. In een interview met de Waalse zender RTL-TVI vraagt de politicus zich tevens af "of de GP nog wel ooit terugkomt".