'Endstra wilde Holleeder laten opruimen'

De Telegraaf meldt vandaag dat de geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra een aanslag voorbereidde op oud-Heinekenontvoerder Willem Holleeder. Volgens een politie-informant zou de vastgoedmagnaat enkele weken voor zijn dood een tussenpersoon hebben benaderd om een huurmoordenaar te regelen, die Holleeder uit de weg moest ruimen.

Eind 2003 legde Endstra tegenover de Amsterdamse politie al vertrouwelijke verklaringen af over Holleeder. Endstra zou door hem worden bedreigd en afgeperst. Uit wanhoop zou Endstra de moordplannen tegen Holleerder hebben beraamd.

De advocaat van Holleeder, Abraham Moszkowicz, zegt dat zijn cliënt de aantijgingen ontkent en nog niet door de politie is verhoord over de moord op Endstra.

De Telegraaf bericht vandaag verder in een paginagroot artikel uitgebreid over de financiële handel en wandel van Endstra. Daaruit blijkt dat de vastgoedmagnaat het laatste jaar steeds meer alleen kwam te staan. Hij had problemen met topcriminelen, zakenpartners die hem in de steek lieten, geldinstellingen die zich terugtrokken, justitie die hem steeds feller op de huid zat en de publicitaire schade die hij daarvan ondervond.


Endstra met Holleeder op een bankje, een foto die hij indertijd tevergeefs trachtte te verbieden.