Titelhoudster S.Williams onderuit

Daniela Hantuchova heeft voor een verrassing gezorgd op de Australian Open. De Slowaakse sloeg titelverdedigster Serena Williams met 6-1 7-6 (5) naar huis.

De Slowaakse Daniela Hantuchova, als zeventiende geplaatst, begon sterk tegen de als dertiende geplaatste titelverdedigster Serena Williams. Vanaf 1-1 in de eerste set brak ze Williams drie keer en behield twee keer haar eigen service. Daardoor was de eerste set makkelijk voor Hantuchova met 6-1.

In de tweede set ging de Amerikaanse wat beter spelen. Ze brak op 2-2 door de service van de Slowaakse, maar moest op 3-4 een re-break toestaan. Op 6-5 ging Hantuchova vol voor de beslissende break. Ze kreeg drie matchpoints op de service van Williams. Serena werkte deze allemaal weg en sleepte er een tie-break uit. Daarin kwam de Slowaakse met 6-4 en kreeg zo weer twee matchpoints. Het eerste kon Williams nog wegwerken, maar met een sterke service pakte ze met haar vijfde matchpoint de winst op de titelverdedigster. In de vierde ronde speelt Hantuchova tegen de als vierde geplaatste Maria Sharapova.