Talent Walcott naar Arsenal


Theo Walcott zal de Londense club Arsenal gaan versterken. Het talent, slechts zestien jaar oud nog, komt over van Championship-club Southampton.

Voor een bedrag van 5 miljoen Britse Ponden (¤7,3m) komt de spits over. Dat bedrag kan nog oplopen tot 12 miljoen pond (¤17,5m) als Walcott veel speelt voor zijn nieuwe club Arsenal. Hij tekent een jeugdcontract in Londen, aangezien hij nog geen prof-contract mag tekenen. In maart wordt hij zeventien, en mag hij dat wel.

Arsenal-manager Arsène Wenger zegt verheugd te zijn met de komst van de jongeling. "Theo Walcott is een jonge speler, maar heeft nu al laten zien in zijn prestaties voor Southampton dat hij een getalenteerde speler is met een enorme potentie."

Zelf heeft Walcott gemengde gevoelens bij zijn overstap. "Het is een vreemde dag. Ik ben blij met mijn overstap naar de club die ik altijd geadoreerd heb. Aan de andere vind ik het jammer dat ik wegga bij de Saints. Ik verlaat veel goede vrienden en trainers die me zover hebben geholpen. Ik ga echter wel weg met goede herinneringen."

Southampton-voorzitter Rupert Lowe is teneergeslagen over de transfer. "We zijn teleurgesteld. We hebben er alles aan gedaan om Theo hier te houden, maar zijn familie en adviseurs vonden het het beste als hij naar Arsenal zou gaan. Het is een treurige dag voor iedere Saints-fan."

Geruchten gingen dat de Engeland onder-17 international alsnog tot het eind van het seizoen zou worden verhuurd aan Southampton. Dat gaat echter niet op, want de FA verbiedt de verhuur van jeugdspelers.