FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 november 2005

'Vetsensor' in de mond ontdekt

Icoon WetenschapHet verlangen naar een bakje frites of een lekkere reep chocolade blijkt niet zomaar uit de lucht te komen vallen. Wetenschappers van de universiteit van het Franse Dijon hebben vandaag een onderzoek gepresenteerd. Hierin claimen zij dat in de mond een "vetsensor" zit die het verlangen naar vet voedsel regelt.

De onderzoekers hebben de ontdekking van de vetsensor gedaan bij muizen. Met het zintuig blijkt ook de vertering van vet voedsel te worden gestimuleerd. De ontdekking lijkt het eerste echte bewijs te zijn voor de aanwezigheid van een dergelijk zintuig. Eerder werd al aangenomen dat er een speciale sensor voor vet is. Het zou gaan om de glycoproteïne CD36, een speciaal eiwit. Een andere ontdekking van Japanse wetenschappers heeft eerder al geleid tot uitbreiding van de vier basissmaken van de tong (zoet, zuur, zout en bitter) met een vijfde smaak genaamd "unami" (vleesachtig, hartig).

MSN Messenger nu Windows Live Messenger

Icoon DigitalDe opvolger van het populaire communicatieprogramma MSN Messenger 7.5 gaat Windows Live Messenger heten. Deze naamswijziging vloeit voort uit het nieuwe Live-platform van Microsoft. Het softwareconcern heeft gisteren zijn nieuwe diensten "Windows Live" en "Office Live" gepresenteerd.

Windows Live Messenger zal beschikken over een aantal nieuwe functies. Zo kan onder meer de layout geheel naar eigen smaak worden aangepast, kunnen er mappen worden gedeeld en krijgt het programma belmogelijkheden vergelijkbaar met de mogelijkheden van Skype. Bovendien wordt er een brug geslagen tussen het MSN-netwerk en gebruikers van Yahoo Messenger. Een bètaversie van Windows Live Messenger zal nog deze maand worden verspreid onder de bètatesters.

Microsoft Windows LiveWindows Live Messenger is een onderdeel van de strategiewijziging van Microsoft. Het concern wil zich meer gaan richten op software die is geïntegreerd met het internet. Daarmee wil Microsoft voorkomen dat rivalen als Google en Yahoo marktaandeel inpikken met alternatieven voor het besturingssysteem Windows en de kantoorsuite Office. Microsoft Live is de eerste stap in software die niet meer wordt geïnstalleerd op een computer.

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft de wijzigingen gisteravond aangekondigd in San Francisco. Het nieuwe platform, dat te bereiken is via Live.nl, zorgt ervoor dat populaire diensten als Hotmail en Windows Live Messenger met elkaar worden geïntegreerd. Ook kunnen gebruikers zelf de ontwikkelingen volgen op het gebied van Live op de website Live Ideas.

Ook wil Microsoft met het initiatief de advertentie-inkomsten opkrikken. Microsoft heeft de laatste jaren grote moeite om, op zoekmachinegebied, op te boksen tegen Google en Yahoo. Google en Yahoo weten met hun zoekmachines veel advertentie-inkomsten te genereren.

De strategiewijziging zal niet betekenen dat Microsoft helemaal afstapt van de verkoop van software die geïnstalleerd moet worden op de computer. Microsoft lijkt vooral in te zetten op meer gemak voor mensen die continu online zijn en nauwelijks meer naar hun desktopsoftware willen omkijken. Google heeft op dit gebied al diverse projecten lopen. Het Live-project is nog in de beginfase, maar Bill Gates noemde de ontwikkeling nu al " een revolutie in hoe we denken over software".

Een nieuwe stap in de strijd tussen Microsoft & Google?
Een nieuwe stap in de strijd tussen Microsoft & Google?

Uitslagen Champions League (02/11/2005)

Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen A tot en met D in actie voor de vierde speeldag van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A:

Juventus - Bayern München 2-1
62. Trezeguet 1-0, 66. Deisler 1-1, 82. Trezeguet 2-1

Club Brugge – Rapid Wien 3-2
1. Kincl 0-1, 9. Portillo 1-1, 25. Balaban 2-1, 63. Verheyen 3-1, 81. Hofmann 3-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Juventus498-4
2Bayern München495-3
3Club Brugge465-5
4Rapid Wien402-8

Dinsdag 22 november:
Juventus – Club Brugge
Bayern München – Rapid Wien

Poule B:

FC Thun – Ajax 2-4
25. Sneijder 0-1, 56. Lustrinelli 1-1, 63. Deumi (ed) 1-2, 74. Adriano 2-2, 90+1. De Jong 2-3, 90+3. Boukhari 2-4

Arsenal - Sparta Praag 3-0
23. Henry 1-0, 82. Van Persie 2-0, 86. Van Persie 3-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Arsenal**4129-2
2Ajax478-5
3FC Thun434-8
4Sparta Praag411-7

Arsenal naar achtste finales

Dinsdag 22 november:
Ajax – Sparta Praag
FC Thun - Arsenal

Poule C:

Werder Bremen - Udinese 4-3
15. Klose 1-0, 24. Baumann 2-0, 51. Micoud 3-0, 54. Di Natale 3-1, 57. Di Natale 3-2, 60. Shulz (ed) 3-3, 67. Micoud 4-3

FC Barcelona - Panathinaikos 5-0
1. Van Bommel 1-0, 14. Eto'o 2-0, 34. Messi 3-0, 40. Eto'o 4-0, 65. Eto'o 5-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona** 41011-1
2Udinese448-9
3Werder Bremen446-8
4Panathinaikos442-9

FC Barcelona naar achtste finales

Dinsdag 22 november:
FC Barcelona - Werder Bremen
Panathinaikos - Udinese

Poule D:

Benfica - Villareal 0-1
81. Senna 0-1

Lille OSC - Manchester United 1-0
38. Acimovic 1-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Villareal462-1
2Manchester United452-2
3Lille OSC451-1
4Benfica443-4

Dinsdag 22 november:
Lille OSC - Benfica
Manchester United - Villareal

Mario Kart DS definitief geen chat

Na een interview met Jim Merrick, marketing directeur, gingen er veel geruchten de ronde dat Mario Kart DS een chatfunctionaliteit zou hebben. Zo zou er een afgeslankte versie van pictochat zijn toegevoegd, of misschien zelfs toch voicechat. Niets blijkt minder waar, Nintendo heeft tegenover de site Revolution-Europe bevestigd dat de helemaal geen chat-functie aanwezig zal zijn. Mario Kart fanatici zullen het dus bij ouderwets schreeuwen moeten houden.

Uitslag FC Thun - Ajax

Ajax staat op de drempel van de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-4 van FC Thun. Na de reguliere speeltijd stond het nog 2-2, maar dankzij treffers van De Jong en Boukhari in blessuretijd pakte Ajax een cruciale zege.

Ajax startte opnieuw met Yannis Anastasiou in de basis. De Griek trof vijftien dagen geleden tweemaal doel in de thuiswedstrijd tegen FC Thun en steeg daarmee in de hiërarchie der Ajax-spitsen. Danny Blind had verder een basisplaats ingeruimd voor John Heitinga, die de geblesseerde Hatem Trabelsi afloste. Ten opzichte van het competitieduel met SC Heerenveen (0-0) keerde Wesley Sneijder terug in de basis. De middenvelder was geschorst voor de ontmoeting met de Friezen. FC Thun startte op papier zeer verdedigend, met Lustrinelli als enige echte spits. De confrontatie vond trouwens in plaats in Bern, omdat het stadion van Thun niet geschikt werd geacht voor Champions League voetbal.

In het sfeervolle onderkomen van Young Boys nam Ajax het initiatief in handen. Periodes van langbalbezit mondden echter niet uit in doelgevaar. Aan de andere kant was dat wel het geval: Lustrinelli stond tweemaal compleet ongedekt in het strafschopgebied, maar faalde in de afwerking. Maduro en Grygera waren de Zwitser volledig uit het oog verloren. Ajax ontsnapte even later opnieuw toen Milicevic na een klutssituatie vanuit kansrijke positie een totaal mislukt schot afleverde.

Waar Thun dus al aardig wat kansen om zeep had geholpen, sloeg Ajax meteen toe bij de eerste de beste grote mogelijkheid. Emanuelson zette vanaf links prachtig voor op Anastasiou, die zijn inzet zag worden gepareerd door keeper Jakupovic. Sneijder stond klaar om vanaf veertien meter keihard de rebound in te schieten: 0-1. De openingstreffer leidde wat onrust in bij Thun, maar Ajax kon niet doordrukken. Na verloop van tijd kwam de Zwitserse subtopper over de schrik heen, zonder dat dit overigens leidde tot veel gevaar. Omdat Ajax wat slordiger werd in de passing leverde het duel aan kwaliteit in. Wel kregen de Amsterdammers een aantal grote kansen bij het scheiden van de markt voor rust. Maduro raakte van ver de paal, De Jong schoot voorlangs na een aanval en Sneijder schoot net naast.

De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf eindigde: met een drukkend Ajax. Sneijder was de protagonist in deze fase van Ajax-dominantie. De Utrechter gleed een rebound net naast, nadat Babel zich eindelijk manifesteerde. Toch was het niet Ajax, maar Thun dat scoorde. Adriano bereikte Lustrinelli, die Stekelenburg verschalkte. Andermaal zag de rugdekking van Ajax er matig uit. Een mooie aanval leverde bracht Ajax weer aan de leiding. De Jong wist knap Babel te bereiken. Babel zette vervolgens voor en Anastasiou troefde zijn bewaker Deumi af voor de 1-2. Uit de herhaling bleek dat Deumi de bal als laatste toucheerde.

Thun versaagde niet en poogde Ajax onder druk te zetten. Nadat Ajax niet scherp handelde tijdens de vele countermogelijkheden maakte de Zwitserse provincieclub opnieuw gelijk. Een schot van Aegerter werd slecht verwerkt door de Ajax-defensie en Adriano profiteerde vanuit de scrimmage. Thun ontsnapte kort hierna tot tweemaal toe aan een rode kaart. Babel kon als zijnde een doorgebroken speler worden geïnterpreteerd en Sneijder kreeg een elleboogstoot van Hodzic te verwerken. De Zwitserse formatie ging voor de ultieme stunt en was via Lustrinelli daar zeer dichtbij: van zo’n drie meter kopte de spits in vrije positie naast.

In de laatste minuten leek een remise onontkoombaar, maar Ajax scoorde plots tweemaal in de blessuretijd. Na een mooie aanval scoorde De Jong met zijn linkerbeen van ongeveer zeventien meter. Steven Pienaar legde de bal knap klaar. Een gedemoraliseerd Thun kon niet nog eens terugkomen en Boukhari maakte de allesbeslissende 2-4, opnieuw na voorbereidend werk van Steven Pienaar.

De zege van Ajax doorbreekt een uiterst negatieve serie. Tot vanavond wisten de Amsterdammers elf achtereenvolgende Champions League wedstrijden op vreemd terrein niet in winst om te zetten. In de andere wedstrijd in de poule B versloeg Arsenal met 3-0 Sparta Praag. The Gunners zijn inmiddels zeker van de achtste finales. Robin van Persie viel 24 minuten voor tijd in en scoorde de tweede en derde treffer.

Karakteristiek:

FC Thun – Ajax 2-4
27. Sneijder 0-1
56. Lustrinelli 1-1
63. Deumi (ED) 1-2
74. Adriano 2-2
90+1. De Jong 2-3
90+3. Boukhari 2-4

Scheidsrechter: Hrinak (Slw)
Gele kaarten: Gonçalves, Milicevic, Ferreira (FC Thun), Anastasiou, Galásek* (Ajax)

* = geschorst voor komende ontmoeting met Sparta Praag

Opstellingen:

FC Thun: Jakupovic; Gonçalves, Deumi, Milicevic ( 41. Adriano), Orman ( 67. Gerber); Leandro Vieira ( 81. Sen), Aegerter, Bernardi, Hodzic, Ferreira; Lustrinelli.

Ajax: Stekelenburg; Heitinga, Grygera, Maduro, Emanuelson; De Jong, Galásek, Sneijder ( 89. Boukhari); Pienaar, Anastasiou, Babel.

Voetbal: Uitslag FC Thun - Ajax

Icoon Champions LeagueAjax staat op de drempel van de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-4 van FC Thun. Na de reguliere speeltijd stond het nog 2-2, maar dankzij treffers van De Jong en Boukhari in blessuretijd pakte Ajax een cruciale zege.

Ajax startte opnieuw met Yannis Anastasiou in de basis. De Griek trof vijftien dagen geleden tweemaal doel in de thuiswedstrijd tegen FC Thun en steeg daarmee in de hiërarchie der Ajax-spitsen. Danny Blind had verder een basisplaats ingeruimd voor John Heitinga, die de geblesseerde Hatem Trabelsi afloste. Ten opzichte van het competitieduel met SC Heerenveen (0-0) keerde Wesley Sneijder terug in de basis. De middenvelder was geschorst voor de ontmoeting met de Friezen. FC Thun startte op papier zeer verdedigend, met Lustrinelli als enige echte spits. De confrontatie vond trouwens plaats in Bern, omdat het stadion van Thun niet geschikt werd geacht voor Champions League voetbal.

In het sfeervolle onderkomen van Young Boys nam Ajax het initiatief in handen. Periodes van langbalbezit mondden echter niet uit in doelgevaar. Aan de andere kant was dat wel het geval: Lustrinelli stond tweemaal compleet ongedekt in het strafschopgebied, maar faalde in de afwerking. Maduro en Grygera waren de Zwitser volledig uit het oog verloren. Ajax ontsnapte even later opnieuw toen Milicevic na een klutssituatie vanuit kansrijke positie een totaal mislukt schot afleverde.

Waar Thun dus al aardig wat kansen om zeep had geholpen, sloeg Ajax meteen toe bij de eerste de beste grote mogelijkheid. Emanuelson zette vanaf links prachtig voor op Anastasiou, die zijn inzet zag worden gepareerd door keeper Jakupovic. Sneijder stond klaar om vanaf veertien meter keihard de rebound in te schieten: 0-1. De openingstreffer leidde wat onrust in bij Thun, maar Ajax kon niet doordrukken. Na verloop van tijd kwam de Zwitserse subtopper over de schrik heen, zonder dat dit overigens leidde tot veel gevaar. Omdat Ajax wat slordiger werd in de passing leverde het duel aan kwaliteit in. Wel kregen de Amsterdammers een aantal grote kansen bij het scheiden van de markt voor rust. Maduro raakte van ver de paal, De Jong schoot voorlangs na een aanval en Sneijder schoot net naast.

De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf eindigde: met een drukkend Ajax. Sneijder was de protagonist in deze fase van Ajax-dominantie. De Utrechter gleed een rebound net naast, nadat Babel zich eindelijk manifesteerde. Toch was het niet Ajax, maar Thun dat scoorde. Adriano bereikte Lustrinelli, die Stekelenburg verschalkte. Andermaal zag de rugdekking van Ajax er matig uit. Een mooie aanval bracht Ajax weer aan de leiding. De Jong wist knap Babel te bereiken. Babel zette vervolgens voor en Anastasiou troefde zijn bewaker Deumi af voor de 1-2.

Thun versaagde niet en poogde Ajax onder druk te zetten. Nadat Ajax niet scherp handelde tijdens de vele countermogelijkheden maakte de Zwitserse provincieclub opnieuw gelijk. Een schot van Aegerter werd slecht verwerkt door de Ajax-defensie en Adriano profiteerde vanuit de scrimmage. Thun ontsnapte kort hierna tot tweemaal toe aan een rode kaart. Babel kon als zijnde een doorgebroken speler worden geïnterpreteerd en Sneijder kreeg een elleboogstoot van Hodzic te verwerken. De Zwitserse formatie ging voor de ultieme stunt en was via Lustrinelli daar zeer dichtbij: van zo'n drie meter kopte de spits in vrije positie naast.

In de laatste minuten leek een remise onontkoombaar, maar Ajax scoorde plots tweemaal in de blessuretijd. Na een mooie aanval scoorde De Jong met zijn linkerbeen van ongeveer zeventien meter. Steven Pienaar legde de bal knap klaar. Een gedemoraliseerd Thun kon niet nog eens terugkomen en Boukhari maakte de allesbeslissende 2-4, opnieuw na voorbereidend werk van Steven Pienaar.

De zege van Ajax doorbreekt een uiterst negatieve serie. Tot vanavond wisten de Amsterdammers elf achtereenvolgende Champions League wedstrijden op vreemd terrein niet in winst om te zetten. In de andere wedstrijd in poule B versloeg Arsenal met 3-0 Sparta Praag. The Gunners zijn inmiddels zeker van de achtste finales. Robin van Persie viel 24 minuten voor tijd in en scoorde de tweede en derde treffer.


Stand Poule B:
1. Arsenal 4-12 (9-2)
2. Ajax 4-7 (8-5)
3. FC Thun 4-3 (4-8)
4. Sparta Praag 4-1 (1-7)

Nog een Da Vinci-game in aantocht

Nadat er al eerder een game over de wereld Da Vinci was aangekondigd, en eentje over de vele mysteries in zijn werken, hebben Sony Pictures (die van de films) en 2K games een game aangekondigd over de verfilming van het boek The Da Vinci Code. De game zal tot het action-adventure genre behoren en parallel lopen aan de film. Of de acteurs van de film ook de stemmen in de game zullen inspreken is nog onbekend.



Nieuwe Wipeout Pure content te downloaden

Vandaag is er nieuwe downloadable content beschikbaar gesteld voor Wipeout Pure. De "Omega Packs" bevatten nieuwe tracks, voertuigen en skins. Het speciale aan de nieuwe onderdelen is dat deze zijn ontwikkeld door kunstenaars. De kunstenaars moesten hun visie geven op de toekomst en racen en hebben dat vormgegeven via de content van de game. De nieuwe content is verkrijgbaar via de site van de game.



Media Manager voor PSP uitgebracht

Sony heeft voor alle PSP-bezitters speciale software uitgebracht om alle media op de console te kunnen beheren. Met Media Manager kunnen foto's, filmpjes en afbeeldingen worden overgezet via een handige interface. Zo is het beeld in twee delen verdeeld, waarbij het bovenste scherm de bestanden op de PC weergeeft en het onderste de bestanden op de PSP. Verder is de manager compatible met RRS-Feeds en Podcasts. Gratis is de software helaas niet, het pakketje kost $19.95 en is online via Sony te bestellen.

Gustov en Cuesta naar CSC

CSC heeft de laatste twee plaatsen voor de ploeg van 2006 nu ook bezet. Volodymir Gustov en Inigo Cuesta werden door de ploeg van Bjarne Riis gecontracteerd.

Gustov komt van Fassa Bortolo op voorspraak van zijn oude ploeggenoot Ivan Basso, terwijl de 36-jarige Inigo Cuesta op voorspraak van Carlos Sastre overkomt van Saunier Duval. Bjarne Riis vond de suggesties prima: "Uiteraard luister ik als onze toppers suggesties doen voor nieuwe rijders en dat was het geval bij deze twee."

Met deze twee toevoegingen is de 30-koppige ploeg voor 2006 rond. Een ploeg die met name in de breedte een stuk sterker is geworden. In totaal zijn acht nieuwe rijders aan de ploeg toegevoegd: Volodymir Gustov, Inigo Cuesta, Stuart O'Grady, Kasper Klostergaard, Karsten Kroon, Fabian Cancellara, Marcus Ljungqvist en Martin Pedersen.

Riis heeft dan ook grote verwachtingen voor volgend jaar: "Het is een grote en diverse line-up. Na het succes van afgelopen seizoen, zijn er ook hoge verwachtingen waaraan we moeten voldoen. We hebben nog nooit zo'n sterk team gehad en volgend jaar zullen we zelf ook hoge doelstellingen hebben in zowel de klassiekers als de grote rondes."

Moslims in trein voerden reinigingsritueel uit

Een van de mannen wordt afgevoerdDe twee moslims die vanwege vermeend verdacht gedrag afgelopen dinsdag uit een internationale trein in Amsterdam werden gehaald, voerden op het toilet een islamitisch reinigingsritueel uit. Het incident zorgde ervoor dat de trein kort voor het centraal station gestopt werd, en alle reizigers eruit moesten. Tientallen treinen konden niet verder rijden, terwijl honderden vertraging opliepen.

"Ik wil niet zeggen dat ik er helemaal geen begrip voor heb. Maar ze hadden ook de trein in kunnen komen om ons te ondervragen. Er waren tal van andere manieren om het te doen. Toch hebben ze gekozen voor de grootschalige aanpak", vertelt één van de mannen, een 18-jarige Amsterdammer. De twee zochten een toilet om zich te reinigen, wat noodzakelijk is voor het bidden. Omdat het eerste toilet niet schoon was liepen de twee met hun bagage door naar een tweede toilet. Vervolgens zijn ze verder door de trein gaan lopen op zoek naar een rustige plaats om te bidden.

De mannen, beiden gekleed in een djellaba, waren in de Duitse stad Bonn geweest, waar ze een ramadanviering in een moskee hadden meegemaakt. Nadat alle reizigers uit de trein waren gehaald werden ze geboeid en geblinddoekt afgevoerd. "We zijn goed behandeld. Alleen toen we afgevoerd werden, gebeurde dat een beetje hardhandig", vertelt de 18-jarige. Of hij stappen gaat ondernemen tegen de politie weet hij nog niet.

Kopstuk al-Qaeda ontsnapt uit gevangenis

123RiK had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen belangrijk kopstuk van al-Qaeda is afgelopen juli ontsnapt uit een Amerikaanse militaire gevangenis in Afghanistan, zo heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag gemeld. Het gaat om Omar al-Faruq, jarenlang de belangrijkste man van de terroristenbende van Osama bin Laden in Zuidoost-Azië.

De ontsnapping van afgelopen juli, waarbij nog vier andere gevangen er vandoor gingen, werd breed uitgemeten in diverse media, maar tot nu toe was niet publiekelijk bekendgemaakt dat één van de ontsnapten Al-Faruq betrof. Het kwam nu aan het licht doordat Amerikaanse advocaten wilden weten waar de islamitische terrorist was, aangezien hij zou moeten getuigen bij een andere rechtszaak.

Al-Faruq, afkomstig uit Koeweit, werd in juni 2002 opgepakt in Indonesië, het land waar hij verantwoordelijk wordt gehouden voor meerdere bomaanslagen. Hij had plannen om aanslagen uit te voeren op enkele Amerikaanse ambassades in landen in het zuidoosten van Azië. Deze aanslagen zouden hebben moeten plaatsvinden op elf september 2002, één jaar na de aanslagen op het World Trade Centre en het Pentagon. Al-Faruq gaf deze informatie aan de VS na zeer onder druk te zijn gezet in verhoren. Het dreigingsniveau in de VS werd na zijn uitspraken verhoogd naar oranje, het op één na hoogste niveau.

Kanye West en 50 Cent ruziën over Bush

Rapper 50 Cent heeft weer eens bonje met collega Kanye West. Ditmaal gaat het conflict over Kanye's uitspraak bij de inzamelingsactie voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. Een furieuze West sprak toen de controversiële woorden "George Bush geeft helemaal niets om zwarte mensen" uit.

50 Cent kan de sneer naar de Amerikaanse president absoluut niet waarderen. Tegen ContactMusic.com zegt hij: "Ik weet niet waar hij de beschuldiging vandaan haalt. Ik vind dat George en zijn mensen zich goed hebben ingezet voor de slachtoffers. Daarnaast was de ramp voorbestemd. Het was een handeling van God."

Al in september van dit jaar lagen de twee collega's met elkaar in de clinch. In een MTV-interview verklaarde '50' dat het succes van West vooral aan hem te danken is. "Na mijn doorbraak gingen hiphopfans op zoek naar minder dreigende muziek. Helaas namen ze genoegen met de eerste nieuwe artiest die zich ná mij meldde. En jammer genoeg was dat Kanye West," aldus de Candyshop-rapper.

Melk met schoonmaakmiddel uit de handel

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon GezondheidMelkfabrikant Royal Friesland Foods haalt een partij pakken melk uit de handel. In een deel van de pakken is namelijk schoonmaakmiddel terechtgekomen, zo heeft het zuivelconcern vandaag gemeld. Het gaat om pakken halfvolle melk van 1,5 liter van de merken Friesche Vlag en Melkan.

Bij Friesche Vlag gaat het om de melk met houdbaarheidsdatum 07-11 en code NLZ0055, bij Melkan betreft het datum 06-11 en code NLZ0050. Royal Friesland Foods meldt dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is, maar dat de melk wel een vieze smaak heeft.

Wat een kutvolk...

Het grootste fopvolk van de wereld zijn toch wel wij Nederlanders. De hele Theo van Gogh kwestie is daar een goed voorbeeld van. Niemand, met uitzondering op 1% van Nederland, kon voor de dood van Theo, zijn naam verbinden met een gezicht. Maar nu de media het afgelopen jaar de koude aars van Theo meerdere malen heeft schoongelikt, kent ineens heel Nederland de beste man en blijkt iedereen zijn woordje klaar te hebben over het ongeval dat precies een jaar geleden is gebeurd. Want 'Theo was van ons' durven mensen te beweren, schijnheilig als ze zijn. Theo was van niemand, Theo was een mens, net als ieder ander. En dat is de kracht van de media; andere dingen onbelangrijk laten lijken en de aandacht vestigen op één bepaalde gebeurtenis. Mensen zijn trouwens zelf ook gewoon te dom ook om een eigen mening te creëer. Ze slikken gewoon wat de media hun toeschuift. Spijtig maar waar. Als je zonodig iets wilt zeggen, zeg dan iets dat je zelf hebt verzonnen, anders ben je de aandacht gewoon niet waardig. En als je zonodig in de belangstelling wilt staan, lok dan lekker een ruzie uit. Misschien dat jij dan volgend jaar wel die gouden plek in de geschiedenis mag op gaan vullen met een mooie foto van jouw rottende lijk, inclusief dolk door het hart. Aanstellers!

Schoonheden, Naakt en Sexy - Deel 1

Het is weer tijd voor een nieuwe serie. Na de Naakte Schoonheden, de Vrouwelijke Schoonheden en de Naakte Dames series die allen succesvol zijn gebleken kan een vervolg serie zeker niet uitblijven. Om de volledige series te bekijken kun je het beste de linkjes volgen die altijd in het laatste deel van de series stonden. (Naakte Schoonheden, Vrouwelijke Schoonheden en Naakte Dames).

In deze nieuwe serie wordt de opzet weer iets anders dan in de voorgaande series. Zo zullen er nu drie linkjes in de blogjes komen te staan, namelijk: Open Dir, Gallerij en een Sexy Filmpje. De namen voor deze linkjes zullen wel voor zich spreken. Het kan voorkomen dat er met het nummertje van een linkje gespeeld kan worden maar dit kunnen jullie zelf wel uitvinden en in de reacties neerzetten.

Het enige wat er nog gezegd kan worden is dit: Veel plezier met deel 1 van de "Schoonheden, Naakt en Sexy"-serie:

Open Dir: Melissa.
Gallerij: Twistys Mary.
Sexy Filmpje: Hot Photo Shoot.

Veel kijkplezier...

NAC geeft toe aan protest supporters

De protesten van de NAC-supporters zijn niet aan dovemansoren gericht geweest. Voorzitter Theo Mommers heeft vandaag laten weten dat de club een pilot voor verscherpte toegangscontrole afblaast en dat de club geen kunstgras in het stadion wil.

Rond de Bredase club is er de afgelopen weken flink wat commotie geweest. Naast teleurstelling bij de fans over de prestaties van de club, was er verzet tegen een pilot met een toegangssysteem en verzet tegen kunstgras in het stadion. Mommers laat nu weten dat binnen organisatie van de club geen ontevredenheid is over de prestaties, maar dat de laatste twee standpunten worden aangepast.

Met name rond de toegangscontrole doet NAC een stap terug. De club wilde meewerken aan een test, waarbij bij één van de ingangen een geautomatiseerd controlesysteem op identiteit en aanwezigheid van metaal, drugs of vuurwerk zou worden opgesteld. Door verzet van de fans tegen het voorop lopen van NAC met dergelijke controles, wordt de test nu afgeblazen.

Daarnaast waren de fans boos op de club, omdat naar buiten was gelekt dat de club kunstgras zou willen aanleggen in het MyCom-stadion. Aan die geruchten maakt Mommers nu ook een einde: "NAC zal op eigen initiatief in haar stadion geen kunstgras aanleggen. Indien de KNVB / Eredivisie CV in de toekomst eist dat alle clubs overgaan tot de aanleg van kunstgras in hun stadions, dan zal NAC overwegen dit alsnog te doen."

Button excuseert zich

Jenson Button heeft zijn excuses aangeboden voor zijn denigrerende uitspraken over vrouwen in de autosport. Ondanks dat de woorden volgens hem uit de oorspronkelijke context waren gehaald, wilde hij toch zijn excuses aanbieden aan mensen die hij ermee heeft beledigd.

In een interview in de Britse FHM viel in een interview met Button te lezen dat volgens hem vrouwen geen toekomst hebben als coureur in de Formule 1, omdat borsten in de weg zouden zitten bij het rijden en vanwege de maandelijkse perikelen. Achteraf biedt hij nu op zijn website zijn excuses aan voor die uitspraken: "Ik vind het oprecht spijtig dat zo weinig woorden, speciaal op de manier waarop ze zijn opgeschreven, mensen beledigd hebben."

Hij geeft ook aan dat hij wel degelijk respect heeft voor vrouwen in de autosport en haalt daarbij zijn uitspraken in hetzelfde interview over Danica Patrick aan: "In dat artikel kun je lezen dat ik vertel over Danica Patrick en hoe goed zij het doet in het Indy circuit. Ik heb enorm veel respect voor haar, net als voor iedereen in de motorsport, want ik weet hoe zwaar het is, zowel voor mannen als vrouwen."

Villeneuve: "Sauber sneller dankzij mij"

Als we Jacques Villeneuve mogen geloven, is de Canadees de reden dat Sauber Petronas beter is gaan draaien gedurende het seizoen. Het team zou beter naar hem zijn gaan luisteren.

Het team en Villeneuve hadden beiden een andere aanpak om de auto af te stellen. Voordat dit allemaal op elkaar was afgestemd was er heel wat tijd verstreken, vertelt Jacques tegenover een Italiaans tijdschrift. "Ik moest flink mijn best doen om mijn manier van werken door te drijven. Maar daarna ging het beter lopen, het heeft Felipe Massa ook geholpen."

Daarnast gaf Villeneuve aan dat hij, toen het team eenmaal voortgang boekte, meestal sneller was dan Felipe Massa: "Toen ik het team had overtuigd dat je niet alleen maar naar de computerdata moet kijken en we sneller konden zijn dan we waren, reed ik meestal voor mijn teamgenoot."

Tot slot gaf hij aan dat hij niet het type coureur is dat doet wat hem opgedragen wordt: "De meeste teams willen hele jonge coureurs die je kan vertellen om te gaan zitten, rijden en verder je mond te houden. De coureurs die alles doen wat de engineer zegt. Zo ben ik niet."

As overleden vrouw weggeblazen

In Noordoostpolder heeft een gemeentewerker de as van een vrouw die pas was overleden weggeblazen met een bladblazer. Op het verstrooiingsveld van de begraafplaats in Emmeloord hadden nabestaanden van de vrouw de as van de vrouw op rozenblaadjes in de vorm van een hart gelegd.

De medewerker van de groenvoorziening zag tijdens het werken niet tijdig genoeg dat de as van de vrouw onder de bladeren lag, aldus een woordvoerster van Noordoostpolder. De nabestaanden van de vrouw zijn woest over de opruimdrift van de gemeentewerker.

'Er zijn grenzen aan wat we mogen zeggen'

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat je tegenwoordig niet meer kan zeggen wat je wil. Zo'n 68% geeft aan dat ze meent dat de vrijheid van meningsuiting is ingeperkt. Ruim de helft van de bevolking wijt dit aan de moord op Theo van Gogh.

Zo'n 50% van de Nederlanders denkt dat men zich over het algemeen nog wel vrij voelt om een mening te geven, maar dan vooral in de eigen huiskamer; 69% meent dat Nederlanders zich thuis helemaal vrij voelen. Op straat (50%) en in de politiek (44%) is dat veel minder.

Christenhond en geitenneuker
Een meerderheid van 59% vindt dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting, omdat 'als alles maar gezegd mag worden', je daarmee sommige groepen in de samenleving kan stigmatiseren. Veel ondervraagden vinden ook dat je bepaalde dingen helemaal niet kan zeggen, omdat ze te kwetsend zijn. Een moslim uitmaken voor geitenneuker vindt 66% te beledigend. De islam een achterlijke godsdienst noemen, vindt 74% te ver gaan; christenhond tegen een kerkelijk iemand zeggen, vindt 80% onoorbaar en homofilie een besmettelijke ziekte noemen gaat zelfs 90% te ver.

Wél acceptabel vinden velen, is zeggen dat Nederland vol is (64%) en oproepen tot de invoering van de doodstraf (54%). Ook vindt een forse meerderheid van de Nederlanders, 88%, dat andere mensen kritiek mogen uiten op hun opvattingen, gedrag of leefwijze.

De percentages komen uit een onderzoek onder bijna 1.300 mensen, verricht door bureau Motivaction in opdracht van het actualiteitenprogramma Netwerk.

Atatürkschennis levert ruim 22 jaar cel op

Icoon MisdaadEen Turkse man is door een rechtbank in zijn land tot 22 jaar en zes maanden cel veroordeeld wegens het bezoedelen van de nagedachtenis van de Turkse 'Vader des Vaderlands' Atatürk. De veroordeelde had in de omgeving van de hoofdstad Ankara vijf borstbeelden van de grondlegger van het huidige Turkije met olieverf besmeurd.

De onverlaat uit Sincan had in de rechtszaal spijt betuigd, maar de rechters waren allerminst overtuigd dat hij zijn excuses werkelijk meende. Mustafa Kemal Atatürk, die in 1938 overleed, geniet tegenwoordig nog steeds een haast mythische status in Turkije.

Warme Voeten Actie op FOK!forum een succes

Een actie op het FOK!forum om driehonderd kerstpakketten, die de Stichting De Goede Herder uitdeelt aan dak- en thuislozen en verslaafden, dit jaar te voorzien van een paar warme wintersokken blijkt een groot succes. De actie startte vorige week vrijdag.

In krap drie dagen tijd werd er door verschillende FOK!kers en niet-FOK!kers al genoeg geld bij elkaar gebracht om in ieder kerstpakket een paar sokken te kunnen stoppen. Inmiddels is er al op 972,50 euro opgehaald. Er wordt nu doorgespaard voor een tweede item in elke doos, namelijk een fleece-sjaal.

Mocht je ook mee willen helpen, kijk dan even in dit topic op het FOK!forum of stuur een mailtje naar ElisaB@fok.nl.

Update 18.07 uur:
Het bedrag blijft maar oplopen en staat op dit moment op 1.149,23 euro. Ook is er al een vervolgtopic, het vervolg op deel één en twee.

Meisje gewond door sms-en op de fiets

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenHet tikken van een sms'je heeft gisteren voor verwondingen gezorgd bij een 15-jarig meisje uit Helmond. Zij was gistermiddag om 14:05 uur bezig met haar mobiele telefoon toen ze betrokken raakte bij een verkeersongeval op de Sint Jozefstraat in de Brabantse stad.

Ooggetuigen hebben tegenover de politie gezegd dat ze het meisje op haar fiets zagen sms-en. Ze slingerde daarbij, zodat een 57-jarige automobilist die haar wilde inhalen, haar met de buitenspiegel raakte. Hierbij kwam het meisje ten val. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar linkerarm en rug. Ze is opgenomen in het ziekenhuis.

23 doden door bloedzuigende vleermuizen

Icoon Bizar Bloedzuigende vleermuizen hebben in de Braziliaanse staat Maranhao zeker driehonderd mensen besmet met hondsdolheid. 23 personen zijn als gevolg van de besmetting overleden.

Vooral kleine kinderen zijn het slachtoffer van de hondsdolle vampiers. Zij zijn kwetsbaarder, omdat zij vaster slapen dan volwassenen. Ook veel dieren hebben de aanvallen niet overleefd. Volgens de onderminister van Gezondheid is de ontbossing in het gebied de oorzaak, veel vleermuizen trekken daardoor naar de steden.

Ferrari blij met nieuwe regels

Ferrari-president Luca di Montezemolo verwelkomt de nieuwe regels voor 2006 met veel plezier. Zowel de nieuwe kwalificatie als de herintroductie van bandenwissels kunnen zijn goedkeuring vinden.

Met name over de wijzigingen van de kwalificatie is de Ferrari-baas erg tevreden. Het afgelopen jaar zag hij op zaterdag op Monza weinig toeschouwers en dat stelde hem teleur. Hij denkt dat de nieuwe kwalificatie meer toeschouwers zal gaan trekken. Een tevreden Di Montezemolo vertelde: "Het lijkt me een goede oplossing. Het zorgt voor spektakel en het is een mooie uitdaging. De race voor de pole zal weer op de laatste secondes aankomen, zoals in de tijd van Lauda of Senna."

Ook de bandenwissels ziet hij wel zitten: "Dit is een goede ontwikkeling, want ze (de banden, red.) waren te belangrijk geworden. Het is goed dat de banden belangrijk zijn, maar niet dat het in een bandenmerkkampioenschap veranderde."

Ondertussen spreken Bernie Ecclestone en Michael Schumacher geruchten tegen dat de wijzigingen van de regels bedoeld zijn om de Duitser weer de top in te helpen. Ze geloven beide niet dat de nieuwe regels de problemen van Ferrari zullen oplossen.

Bewusteloze vrouw reist uren in bus

DeZzL, Elvislives en Star666 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarEen 43-jarige suikerpatiënte heeft afgelopen vrijdag vierenhalf uur bewusteloos in een bus in Nijmegen en omgeving rond gereden. Pas na die tijd ontdekten de chauffeurs en medepassagiers dat Wilma Elings uit Bemmel in comateuze toestand in de bus lag. Haar mobiele telefoon ging af, hetgeen de chauffeur opmerkte.

Elings werd 's middags rond 14:30 uur getroffen door een hypo. Hierbij raak je in een soort coma die zich voordoet bij diabetici met een te laag glucosegehalte in het bloed. "Bij een hypo ben ik helemaal bezweet op mijn voorhoofd en verward. Soms raak ik in een soort coma. Dan lijkt het alsof ik lig te slapen. Dat is mij overkomen. Niemand heeft dat opgemerkt. Chauffeurs en passagiers lieten mij gewoon liggen. Bij de eindhalte is de bus verschillende keren niet gecontroleerd. Ik ben een paar keer op en neer gereden van Nijmegen naar Arnhem zonder dat ik het wist. Voor vier strippen kun je blijkbaar vierenhalf uur rijden", zo zegt ze.

Er kwam zelfs geluid uit de richting van Elings. "In al die uren heeft mijn mobiele telefoon vijftien keer gerinkeld. Dat kan ik zien aan de gemiste oproepen. Mijn broer, moeder en collega's waren op zoek naar me. Ze waren ongerust en dat is logisch als je zo lang niets van iemand hoort. Pas om zeven uur vond een buschauffeur me. Die hoorde mijn telefoon wel, nam op en kreeg mijn broer te spreken. De chauffeur heeft me druivensuiker gegeven, waardoor ik snel opknapte. Het duurde enkele dagen voordat ik weer de oude was. Ik heb de busmaatschappij gebeld. Die bood excuses aan, maar zei ook dat chauffeurs de bus niet altijd controleren omdat ze ook de tijd voor een kopje koffie moeten hebben."

Busmaatschappij Hermes gaat onderzoek doen naar het voorval. "Ook wij vragen ons af hoe zoiets kan gebeuren. We willen niets goedpraten, maar in die vierenhalf uur hebben drie of vier chauffeurs de bus gereden. Iedere chauffeur begint zijn dienst als het ware op nul. Je kunt niet alles in de gaten. houden.Maar dat dit niet mag gebeuren, is duidelijk", zegt woordvoerder Kees Walraven.

Anderlecht niet best in Champions League

RSC Anderlecht heeft een dramatische reeks lopen in de Champions League. De Belgische club heeft maar liefst elfmaal achtereen verloren op het hoogste Europese podium; een record.

Anderlecht - deze editie van de Champions League ingedeeld bij titelverdediger Liverpool, Chelsea en Real Betis - heeft de laatste twee jaar alle wedstrijden verloren in het lucratieve evenement. Het begon twee jaar geleden (10/12/2003) tegen Bayern München met een 1-0 nederlaag. Sindsdien verloor de club uit Brussel alle wedstrijden. Gisteren werd voor de elfde maal verloren, op Anfield Road was Liverpool met 3-0 te sterk.

Tweede op de lijst zijn Bayer Leverkussen, Spartak Moskou en Fenerbahçe met zeven nederlagen op rij. De eerste club die Anderlecht kan 'verbeteren' is Rapid Wien. De Oostenrijkse club verloor zesmaal op rij en kan vanavond de zevende verliespartij incasseren tegen Club Brugge.

Te koop: huis met gratis bruid

Deborah HaleEen 48-jarige Amerikaanse heeft haar huis in de stad Denver voor 600.000 dollar te koop gezet. Misschien iets aan de prijzige kant, denk je wellicht, maar de gelukkige koper krijgt de huidige eigenaresse er gratis bij. Deborah Hale biedt geïnteresseerden tot Valentijnsdag 2006 de kans zich te melden.

Het huis, gebouwd in 1910, is volledig gemeubileerd en heeft drie slaapkamers, drie badkamers, een zonnebank, een jaccuzi, een breedbeeldtelevisie en een grasmaaimachine. "Allereerst heb ik de waarde van het huis met alle meubels getaxeerd, en kwam ik uit op ongeveer 600.000 dollar. Vervolgens heb ik vriendinnen gevraagd wat ik als bruid waard zou zijn. 'Priceless' was het antwoord dat de meeste gaven", zegt Hale op haar website.

Hale hoopt met het aanbod de ideale man te vinden; iemand tussen de 40 en de 60 jaar oud, goed opgeleid en welbespraakt, en in het bezit van een goede baan.

CDA: 'Accijns sterke drank moet omlaag'

Icoon AlgemeenHet CDA laat vandaag weten dat zij vinden dat de accijns op sterke drank, zoals jenever, whisky en cognac, per 1 januari 2006 omlaag moet. Dit kan in sommige gevallen ervoor zorgen dat een literfles sterke drank anderhalf tot twee euro goedkoper wordt.

De regeringspartij wordt in dit voorstel gesteund door coalitiepartners VVD en D66. Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich van het CDA zegt dat de omzet van de slijterijen in Nederland sinds de laatste accijnsverhoging in 2003 schrikbarend is gedaald. Vooral in de grensstreken is het omzetverlies hoog, soms wel 46 procent. Dat komt doordat veel consumenten hun borreltjes inslaan bij slijterijen net over de grens in België en Duitsland. Volgens de slijterijen zal de omzetdaling de komende jaren doorzetten.

Het CDA-Kamerlid voegt toe: "Hierdoor komt er niets terecht van de boogde hogere opbrengst van 70 miljoen euro per jaar door de accijnsverhoging uit 2003. Sterker nog, de omzet pakt blijvend zo'n 100 miljoen euro lager uit." Het CDA wil dan ook dat het kabinet de accijnsverhoging volledig terugdraait, zodat het niveau van voor 2003 weer wordt bereikt.

Een eerdere poging dit jaar van de Tweede Kamer om de accijns te verlagen mislukte. Een nieuwe berekening van het EIM, het onderzoeksbureau voor midden- en kleinbedrijf, laat zien dat een lagere accijns leidt tot hogere verkoopcijfers. Dit zou leiden tot een meeropbrengst voor de schatkist van 36 miljoen euro in 2008 en maar liefst 121 miljoen euro in 2009.

Zware blessure Ricardo Oliveira

Ricardo Oliveira is minimaal vier maanden uit de roulatie. De Braziliaanse aanvaller van Real Betis Sevilla heeft beschadigde banden in zijn rechterknie.

Oliveira raakte gisteren geblesseerd, tijdens de Champions League ontmoeting van Betis met Chelsea (1-0). De Braziliaan kwam ongelukkig terecht na een duel met Ricardo Carvalho en liet zich wisselen. De zware kwetsuur kan zelfs een eventuele WK deelname van Oliveira bedreigen. De aanvaller was net opgeroepen voor de oefenwedstrijden van de Seleção tegen Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Oliveira is bezig aan zijn tweede seizoen in Sevilla. Daarvoor was hij actief voor Portuguesa en Valencia. Met die laatste club veroverde hij in 2004 de Spaanse titel.

[upd] Warme Voeten Actie!

Het begon allemaal hier Een trui kopen voor een dakloze; wat kan er op tegen zijn? en op aangeven van Loedertje en Pieldeprutkarbonkel werd het al heel snel Warme voeten deze winter. Ga jij ook iets doen?

Wat begon als idee voor een eenmansactie, werd al heel snel iets waar een heleboel FOK!-ers spontaan aan mee deden. En het gaat goed.

De bedoeling in een notendop:
Stichting De Goede Herder deelt elk jaar 300 kerstpakketten uit aan dak- en thuislozen en verslaafden. Onze bedoeling was om met elkaar genoeg geld bij elkaar te verzamelen om in elk geval elk pakket te kunnen voorzien van 1 paar warme wintersokken (voorlopig nog even uitgaand van een bedrag van 2 euro per paar sokken). Nou, dat is gelukt! In krap drie dagen is er door de FOK!-ers (en zelfs een aantal niet-FOK!-ers) een flink bedrag bij elkaar gebracht:

De tussenstand:

Per 1 november, 17:33 uur:

Toegezegd: 44 euro
Ontvangen per bank: 189 euro
Ontvangen per giro: 205 euro
Ontvangen per Paypal: 38 euro
Beloofde verdubbeling: 300 euro

Totaal: 776 euro en dat is goed voor heel veel sokken en ook al een aantal sjaals.

Tof hè

De actie is een groot succes straks houden we geld over.
De vraag was even: wat doen we, nu blijkt dat we voldoende geld hebben om 300 paar sokken te kopen? Ik heb een aantal voorstellen gedaan en qu63 heeft een poll gemaakt. Voorlopig ziet het er naar uit dat we met z'n allen doorsparen voor nog een tweede item in elke doos. Maar ik zal de stemmingen in de gaten houden; mocht het nog helemaal anders worden, dan gooien we het wel weer in de groep.

De toelichting staat hier Warme voeten deze winter. Ga jij ook iets doen?

Zo ik in een eerder topic al schreef, wilde ik de donatie aan de stichting gewoon 'anoniem' doen. Eigenlijk denk ik er nog steeds zo over. Evenzogoed: mocht er iemand zin hebben om mee te gaan als ik de sokken aflever: wees welkom!

Meedoen?
En dan nog even dit: mochten er nog FOK!-ers zijn die ook mee willen doen, dan is dat meer dan welkom! Stuur me even een mailtje, dan mail ik de gegevens terug. Mijn mailadres: elisaB@fok.nl

Ik zal jullie in dit topic op de hoogte houden. Zodra er iets gebeurt, zal ik daar melding van doen. Ik zal niet zomaar ineens sokken kopen en ze wegbrengen. Ik ben tenslotte niet meer alleen; het is nu de sokkenactie van ons.

Game on.

Update 16:12 uur:
Het vorige topic is alweer helemaal vol, daarom is er een nieuw topic geopend namelijk: Actie warme voeten deel 3 -> vandaag door de 1200 euro??.

De tussenstand van 16:00 uur bedraagt momenteel al 1.071,23. Maar het gaat nog steeds door, dus iedereen die nog wat te geven heeft, doe dat dan.

Opgezet door ElisaB, waarvoor veel dank natuurlijk.

Rachel Hazes op hak genomen door look-a-like

Icoon MuziekRachel Hazes, de weduwe van André Hazes, is door look-a-like Moniek flink op de hak genomen. Met het lied 'Ik word rijk zonder jou' rekent laatstgenoemde af met Hazes' hebberige gedrag.

"Ik vind het niet okee wat Rachel allemaal doet. Al die negatieve publiciteit rondom Hazes door dat boek," aldus Moniek. Volgens haar buit Rachel Hazes haar man postuum uit. "Daarom heb ik op een zondagochtend met bloed, zweet en tranen dit lied bedacht."

De bedoeling van het lied is dat het de fans van André Hazes een hart onder de riem steekt. "Er zijn ook mensen die echt van Hazes houden en niet op de manier zoals Rachel met een boek." De opbrengst zal worden overgedragen aan een goed doel, of aan de mensen die geld hebben uitgegeven aan het standbeeld voor André Hazes op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.

Het nummer is, inclusief videoclip, te beluisteren op de website "Rijk zonder Jou".

UEFA onderzoekt racisme Nenad Jestrovic

De Europese voetbalbond (UEFA) gaat het vermeende racistische taalgebruik van Anderlechtaanvaller Nenad Jestrovic onderzoeken. De speler uit Servië-Montenegro kreeg afgelopen dinsdag rood tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Liverpool.

Aanstaande maandag gaat de tuchtcommissie van de UEFA de zaak onderzoeken. Het belangrijkste bewijsstuk tegen de aanvaller is het scheidsrechterrapport van de Deense arbiter Kim Milton Nielsen. De scheidsrechter trok de rode kaart nadat Jestrovic zich schuldig zou hebben gemaakt aan racistische uitlatingen tegen Liverpool speler Mohamed Sissoko. Nestrovic ontkent echter de aantijgingen

Pizzonia definitief niet naar Williams

Antonio Pizzonia heeft Williams F1 de rug toegekeerd. De Braziliaan bevestigde dat hij nog wel op zoek is naar een andere werkgever in de Formule 1.

De 25-jarige Pizzonia heeft definitief de handdoek in de Williamsring gegooid. "Nico Rosberg presteerde goed in de GP2 en heeft een aantal bedrijven achter zich staan die een Duitse opvolger voor Michael Schumacher zoeken," aldus Pizzonia. "Wat me verbaast is dat Williams betalende coureurs zoekt voor de derde wagen."

Pizzonia is echter nog niet klaar in de Formule 1. "Ik praat momenteel met BMW, Super Aguri en alle andere teams die een extra wagen op vrijdag mogen gaan inzetten. Ik heb aanbiedingen uit andere klasses gekregen, maar ik denk dat ik het verdien om in de Formule 1 te blijven."

Tandarts veroordeeld voor valse claims wijsvinger

Icoon JustitieLeslie K. is vandaag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een geldboete van 25 duizend euro. De tandarts uit het Gelderse Gaanderen werd schuldig bevonden aan oplichting en valsheid in geschrifte; in 1999 diende hij bij verschillende verzekeringsmaatschappijen miljoenenclaims in toen hij zijn wijsvinger had verloren. Later bleek dat de man de vinger met opzet had verwijderd om op die manier flinke geldbedragen op te strijken.

K. beweerde dat zijn vinger was afgerukt toen deze bij een ongeluk met zijn sportauto was blijven steken in de gaten van zijn stuur. Niet lang nadat hij de claims had ingediend, rezen er echter twijfels. Zo had de vijftigjarige K. kort voor het gebeuren bij verschillende verzekeringsmaatschappijen nieuwe verzekeringen afgesloten. Uiteindelijk claimde hij via zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering ruim vier miljoen euro bij zeven maatschappijen, aangezien een tandarts al zijn vingers nodig heeft om zijn beroep te beoefenen. Sommige maatschappijen gingen gewoon over tot betaling, anderen vertrouwden het echter niet en gingen op onderzoek uit. Niet veel later trok K. zijn claims weer in. In augustus van dit jaar ging het Openbaar Ministerie (OM) over tot vervolging van de tandarts.

"U hebt op een uiterst geraffineerde wijze geprobeerd om de verzekering op te lichten en bent daarbij voorbijgegaan aan de maatschappelijke schade die het had kunnen veroorzaken", aldus de rechter tegen K. Omdat de tandarts nog geen strafblad had en het proces al erg lang had geduurd, besloot de rechter hem geen onvoorwaardelijke celstraf te geven, hetgeen gelijk was aan de eis van het OM. De geldboete viel tienduizend euro hoger uit dan de eis, dit vanwege de miljoenenschade die had kunnen ontstaan bij de verzekeringen, hetgeen op de burgers zou zijn verhaald, aldus de rechter.

Politiek is voor proef gedogen wietteelt

Icoon WietnieuwsIn de Tweede Kamer is een meerderheid ontstaan die zich uitspreekt voor een experiment over de regulering van wietteelt. De VVD, die eerder nog tegen gedogen was, heeft zich aangesloten bij D66, PvdA en GroenLinks. De PvdA wil nog voor het einde van dit jaar komen met een uitgewerkte opzet voor een proef.

Kamerlid Nebahat Albayrak (PvdA) is er voorstander van om het experiment in Maastricht te houden, in samenwerking met buurlanden Duitsland en België. Burgemeester Gerd Leers (CDA) van Maastricht had al eens een pleidooi gehouden voor het reguleren van wietteelt om zo de handel in softdrugs uit de criminele sfeer te halen. Nu wordt de verkoop van wiet in kleine hoeveelheden gedoogd. Het aanleveren van wiet voor de verkoop mag echter niet.

De betrokken ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) zijn tegen een experiment, mede omdat dit volgens hen juridisch onmogelijk is.

TVM-rijders missen kwalificatie 1.000m

Gerard van Velde en Beorn Nijenhuis hebben zich niet weten te plaatsen voor de 1.000m om de wereldbeker. Groothuis was de verrassende winnaar van de kilometer. Bij de vrouwen was deze rol weggelegd voor Annette Gerritsen. Op de 10 kilometer was Sven Kramer de sterkste voor Jochem Uytdehaage. Op de langste afstand bij de vrouwen, de 5.000m, was Kleibeuker de nummer één.

Olympisch kampioen op de kilometer, Gerard van Velde, slaagde er met een vierde plaats niet in zich voor de wereldbeker te plaatsen. Hetzelfde gold voor zijn TVM-ploeggenoot Beorn Nijenhuis. Zij moesten hun meerdere erkennen in Stefan Groothuis, Remco Olde Heuvel en Simon Kuipers. Zij gaan met Erben Wennemars en Jan Bos dit seizoen deelnemen in de wereldbeker.

Bij de vrouwen was Annette Gerritsen de sterkste op de 1.000m voor Paulien van Deutekom. Zij gaan met Ireen Wüst, die derde werd, Marianne Timmer en Barbara de Loor, de al geplaatst waren, meedoen om de wereldbeker 1.000 meter.

De vrouwen reden ook de langste afstand, de vijf kilometer. Deze werd gewonnen door Carien Kleibeuker voor Jenita Hulzebosch-Smit en Marja Vis. Alle drie schaatsten een persoonlijke record, waardoor zij, samen met Moniek Kleinsman (4e) en Renate Groenewold (al geplaatst), zich plaatsten voor de wereldbeker.

Op de langste afstand bij de mannen, de tien kilometer, won jongeling Sven Kramer opnieuw, na maandag al de vijf kilometer te hebben gewonnen. De tot nu toe teleurstellend rijdende Jochem Uytdehaage maakte zijn status van Olympisch kampioen ditmaal wel waar en werd tweede op bijna zeven seconden van Kramer. Marathonschaatser Henk Angenent werd derde, net voor Gianni Romme. Dat was voor de laatste winnaar van de Elfstedentocht niet voldoende, want Romme had aan een plaats bij de eerste zes genoeg. De Olympisch kampioen van Nagano gaat met Uytdehaage, Kramer en de al geplaatste Bob de Jong en Carl Verheijen meedoen aan de wereldbeker over tien kilometer.

Voetbalcoach Capello commentator bij winterspelen

De Italiaanse voetbaltrainer Fabio Capello zal in februari tijdens de Olympische winterspelen in Turijn tv-commentaar bij ijshockeywedstrijden gaan geven. De trainer van het Italiaanse Juventus heeft een akkoord daarover bereikt met de Italiaanse zender RaiSport.

Tegenover de Italiaanse krant Gazzetta Dello Sport bevestigde Capello dat hij de ijshockeywedstrijden van commentaar zal gaan voorzien. In het verleden bezocht hij vaak wedstrijden van Mediolanum Milano, een ijshockeyclub die behoorde tot de sportclub waar Capello lange tijd algemeen manager was.

De kans is groot dat voetballer Pavel Nedved Capello bij zal gaan staan in februari. De Tsjech is ook uitgenodigd voor een gelegenheidsbaan als commentator bij ijshockey, een zeer populaire sport in Tsjechië. Nedved heeft echter nog niet gereageerd.

Debuut Zwolsman in Mexico

Charles Zwolsman debuteert dit weekend in de Champ Car World Series, op het circuit van Mexico City. De Nederlander werd dit jaar kampioen in de Toyota Atlantic-klasse.

Zwolsman is de eerste Nederlander die start in de Champcars sinds Arie Luyendijk in 1997 afscheid nam van de klasse. De Nederlander debuteerde dit jaar in de Totoya Atlantic Championship, de subklasse van de Champ Car World Series, won drie races en stond acht maal op het podium. Zwolsman zal rijden voor Team Australia, met als teamgenoten Alex Tagliani en Will Power.

Frits van Houten keert terug in GTST

Icoon Showbizz Op diverse weblogs is te lezen dat acteur Casper van Bohemen na een afwezigheid van tien jaar terugkeert in Goede Tijden, Slechte Tijden. De persdienst van RTL Nederland bevestigt het verhaal.

Over de invulling van de rol van Casper van Bohemen is nog niets bekend. Zijn alter ego Frits van Houten was begin jaren negentig één van de populaire bad guys uit de serie. Frits werd in de duizendste aflevering vermoord door zijn secretaresse Hannie, die onlangs weer even in beeld verscheen. Van Bohemen is na de kerst voor het eerst te zien.

Het gerucht dat Bruni Heinke binnenkort weer in de huid van Helen Helmink kruipt klopt niet, aldus RTL. Acteur Wik Jongsma gaat de serie verlaten, maar is voorlopig nog te zien. Hij speelt sinds 1991 de rol van Govert Harmsen.

Postorderbedrijf beboet na klacht te softe pornofilm

Icoon NSFWHet Zeeuwse postorderbedrijf Pabo heeft een boete opgelegd gekregen van een Britse rechtbank na een klacht dat een pornofilm niet 'hard' genoeg was. Een vrouw heeft een klacht ingediend bij de Britse geschillencommissie voor consumenten, omdat de catalogusomschrijving en de beelden op de kaft niet overeen kwamen met de inhoud van de film.Seks

De pornofilm bleek achteraf te zijn gecensureerd, omdat het in Groot-Brittannië niet toegestaan is om films voor meerderjarigen per post te verzenden. De expliciete scènes waren netjes verwijderd, maar hiervan was geen melding gemaakt in de omschrijving of op de kaft.

Pabo moet in totaal een boete betalen van meer dan 16.000 Britse pond: 10.500 pond voor het overtreden van het verzendverbod, 4000 pond voor het afwijken van de productomschrijving en daarnaast nog proceskosten. De vrouw krijgt een schadevergoeding van 75 euro. Pabo heeft nog niet gereageerd.

Bliksem doodt 68 koeien

Een blikseminslag heeft aan 68 koeien op een Australische boerderij in het noorden van New South Wales het leven gekost. De dieren zochten beschutting onder een hoge boom, toen de bliksem de boom raakte.

Boer Warwick Marks (57) is er kapot van. Bijna de helft van zijn 150 koeien is dood. "Ik verwachtte het ergste, maar niet zo erg." Volgens de boer zijn de dieren door een enkele bliksemschicht gedood. Hij arriveerde enkele minuten na de fatele klap bij het weiland. De schade bedraagt 70.000 Australische dollar, ruim 43.000 euro.

Naaktfoto brengt 270.000 euro op

Icoon NSFWEen naaktfoto gemaakt door de internationaal beroemde fotograaf Helmut Newton heeft een recordbedrag van 270.000 euro opgebracht. De waarde was eerder door het Londense veilinghuis Christie's geschat op 150.000 euro. 'Big Nude III', een frontaal genomen levensgrote foto van een naakte vrouw, werd aangeschaft door een Britse privéverzamelaar.

In 2002 had een andere foto van de van oorsprong Duitse fotograaf al eens 170.000 euro opgebracht. Newton, die begin 2004 op 83-jarige leeftijd bij een auto-ongeval om het leven kwam, dankt zijn bekendheid vooral aan zijn aanstootgevende naaktportretten in zwartwit. Een deel van zijn collectie schonk hij in 2003 aan de stichting Preußischer Kulturbesitz in zijn geboortestad Berlijn.

Big Nude III
Porno à 270.000 euro

Het spijt me

De twee mannen die een paar dagen geleden een snelheidscontroleur hebben mishandeld, hebben vandaag hun excuses aangeboden door middel van een bloemetje (ahh.. wat *ahum* lief). De twee helden, die geadoreerd werden door heel het Nederlandse volk om hun moed en daadkracht, omdat ze deden wat menig verkeersboeteslachtoffer dacht, zijn eigenlijk twee grote lozers. De twee mannen konden namelijk niet met hun wandaad leven en willen daarom hun geweten schoonpoetsen. Dat bloemetje zal trouwens niet veel helpen, maar een paar jaar de gevangenis in hopelijk wel. Want geweld is nooit goed, zelfs niet tegen *ahum* politie...

Audina uitgeschakeld in Hongkong

Mia Audina is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het Hongkong Open te bereiken. De winnares van olympisch zilver verloor in de eerste schifting van Pi Hongyan uit Frankrijk in twee games: 7-11 en 6-11.

De nederlaag moet gevoeld hebben als een dejavu. Anderhalve week geleden verloor Audina, in de halve finale van het Deens Open, immers op identieke wijze van de Française. Ook in Hongkong wist Pi Hongyan de Nederlandse met haar behoudende speelstijl af te troeven.

Bij de heren viel er wel Nederlands succes te noteren. Dicky Palyama bereikte in het mannentoernooi met speels gemak de tweede ronde. De speler van BC Amersfoort won in twee games van de onbekende Wong Wai Hong uit Hongkong: 15-8 en 15-4.

Zabel en Aldag winnen Zesdaagse van Dortmund

Erik Zabel en Rolf Aldag hebben vannacht de 64e de Zesdaagse van Dortmund op hun naam geschreven. Het duo bleef in de Westfalenhal het Zwitserse koppel Bruno Risi en Kurt Betschart op punten ruim voor.

De afscheidnemende Aldag, en zijn compagnon Zabel, wisten in de slotnacht een ronde achterstand goed te maken op de leiders Risi en Betschart en dat volstond voor de zege. De Zwitsers hadden hun koppositie alleen te danken aan rondewinst. Risi was zaterdag onderuit gegaan en kon daardoor aan diverse wedstrijden niet meedoen, waardoor het duo weinig punten kon scoren.

Doordat de Zwitsers van Zabel en Aldag geen kans kregen om hun voorsprong te herstellen, won het koppel voor de vierde keer de Zesdaagse van Dortmund. De Duitsers Robert Bartko en Andreas Beikirch eindigden, ondanks het hoogste puntenaantal, met een ronde achterstand op de derde plaats. Een stek voor de Nederlanders Danny Stam en Robert Slippens die in dezelfde ronde, met 243 punten, vierde werden.

Eindstand in Dortmund
1. Rolf Aldag/Erik Zabel (Dui) 287 pnt.
2. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 127 pnt.
Op een ronde:
3. Robert Bartko/Andreas Beikirch (Dui) 300 pnt.
4. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 243 pnt.
5. Scott McGrory/Juan Llañeras (Aus/Spa) 166 pnt.

De Vries spoort gevluchte moordenaar op

Misdaadverslaggever en politicus in spe Peter R. De Vries heeft een in Nederland verblijvende voortvluchtige moordenaar opgespoord. Het gaat om de 36-jarige Nederlander Hugo N. Hij vermoordde in 1993 tijdens een stage in Suriname op gruwelijke wijze zijn ex-vriendin Debra Williams (24). In Suriname werd hij tot 16 jaar cel veroordeeld, maar hij wist na 2 jaar te ontsnappen (door bewaarders om te kopen) en terug te keren naar Nederland.

N. blijkt in het oosten van Nederland een nieuw bestaan te hebben opgebouwd met een baan, nieuwe vrouw en kinderen, zonder dat zijn omgeving iets van zijn verleden afwist. Juridisch gezien kan Nederland niets tegen N. ondernemen, daar ons land geen uitleveringsverdrag heeft met Suriname.

Volgens N. moest hij wel ontsnappen, omdat hij slecht behandeld werd in Paramaribo. De Vries heeft met veel betrokkenen in deze zaak gesproken, en zal daar in zijn tv-uitzending zondagavond op SBS6 aandacht aan besteden.

Twee New Super Mario Bros scans

In de laatste editie van het Japanse tijdschrift Famitsu zijn twee scans van New Super Mario Bros voor de Nintendo DS verschenen. In deze nieuwe Mario-platformer zijn weer tal van innovatieve mogelijkheden gestopt, zoals eerder al is gedaan in Mario Bros, Mario Bros 2 en Mario Bros 3. Er is al bekend dat je met het touch screen items kunt selecteren. Ook kent het spel een multiplayermode via WiFi. New Super Mario Bros komt tegen het einde van dit jaar uit in de Verenigde Staten.



Van The Man aanvoerder tegen Lille

Ruud van Nistelrooy zal vanavond in de Champions League-wedstrijd van Manchester United tegen Lille de aanvoerdersband dragen. Door de afwezigheid van enkele spelers zal de Nederlandse spits voor het eerst in dienst van de Engelse club de band om zijn arm hebben.

Roy Keane, die normaal gesproken aanvoerder is, kan niet spelen wegens een blessure, en ook vice-aanvoerder Paul Scholes is er niet bij, dit vanwege een schorsing. Ryan Giggs en Gary Neville zijn beiden geblesseerd.

"Eigenlijk heeft Rio Ferdinand de voorkeur boven Van Nistelrooy, maar ik heb toch voor Ruud gekozen. Rio was vorig seizoen nogal negatief in de publiciteit, waardoor ik deze taak niet aan hem kan toe vertrouwen", aldus manager Ferguson.

Manchester United gaat aan de leiding in Groep D met vijf punten, maar alle ploegen hebben in die poule nog kans om door te gaan. Lille staat vooralsnog laatste met twee punten. Benfica en Villareal hebben respectievelijk vier en drie punten.

Savoldelli en Cunego pieken naar Giro

Op 12 november wordt in Milaan de Giro van 2006 voorgesteld. De laatste twee laureaten, Damiano Cunego en Paolo Savoldelli, richten hun pijlen op een nieuwe Girozege.

Savoldelli, de winnaar van dit jaar, maakt volgend seizoen van de Ronde van Italië zijn hoofddoel. "Hij is zeer gemotiveerd om de Giro voor de derde keer te winnen", vertelde Johan Bruyneel, Il Falco's ploegleider bij Discovery Channel. "De Giro krijgt onze prioriteit. De hele ploeg zal voor hem rijden. Daarom wil hij absoluut voor de zege gaan, al beseft hij ook dat het moeilijk zal worden om de prestatie van 2005 te herhalen."

Naast de Giro zal de pijlsnelle daler, net als vorig seizoen, ook acte de présence geven in het grootste wielercircus van de wereld, de Tour de France. "Maar hij is en blijft Italiaan en wil in zijn eigen ronde schitteren, iets wat wij goed begrijpen", zegt Bruyneel.

In de laars zal Savoldelli concurrentie krijgen van Cunego, die ook uit is op een nieuwe Giro-zege. Vorig seizoen liep de Ronde van Italië door klierkoorts uit op een debacle voor de talentvolle Italiaan. "Maar dit jaar zal hij er weer staan", zegt Giuseppe Martinelli, zijn baas bij Lampre. "Het wordt een editie met pittige bergetappes en dat ligt Cunego wel. Hij rijdt ook in de Tour. Dat wordt een strijd tussen Basso en Ullrich, maar ze moeten ook met Cunego rekening houden."

Wijzigingen in de FP-crew (oktober)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we jullie iedere eerste dag van de nieuwe maand een overzichtje van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Deze keer een dag later - maar net zo lekker - het overzicht van de wijzigingen van oktober:

Afscheid
In oktober zijn er weer verschillende crewleden vertrokken. Bij de nieuwsposters vertrok theborg. Ook vertrokken Sc0rPi0n, TimmyAsd en SpeedyRich als (parttime) FP-moderators. Bij de reviewers vertrokken ex-ER miss_bleu, Poebeertjuh, I.R.Baboon en Together_Alone. Allemaal namens de hele crew nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Welkom!
Gelukkig kwamen er ook weer veel nieuwe crewleden bij. De FP-moderators werden versterkt door MrTorture. Bij de nieuwsposters werden Mainport, Nugget, Asmodean, amun, Mark-B, L.FrankiE, Rabrynil en T-Cup aangenomen. Daarnaast keerde een oude bekende, Fe2O3, terug bij de nieuwsposters. Allen nogmaals welkom bij de crew, en veel succes met jullie (nieuwe) functies!

CU/SGP Nijkerk wil TMF van de kabel

rinussimpel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nijkerkse fractie van ChristenUnie/SGP heeft het gemeentebestuur dringend verzocht om er bij kabelboer UPC en de programmaraad op aan te dringen de zenders TMF en MTV in Nijkerk van de kabel te halen. Volgens die fractie worden op die zenders vrouwen als gebruiksvoorwerp uitgebuit en zetten video's met wulpse dames aan tot onzedelijk gedrag.

De fracties dienden ook een motie in om de frisdrank Fanta voortaan uit het stadhuis te weren, want de frisdrankproducent sponsort onder meer TMF. De motie werd overigens niet aangenomen.

Need for Speed: Most Wanted screenshots

EA heeft zes nieuwe screenshots van Need for Speed: Most Wanted vrijgegeven. In het spel zul je net als in de Underground-serie kunnen tunen, maar ook elementen uit Hot Pursuit zullen terug komen, zoals de achtervolgingen door de politie. Deze racegame komt op 24 november in de winkels te liggen. De xbox 360 versie verschijnt enkele dagen later tegelijk met de release van de nieuwe console.





Cambuur zonder bestuur

Voetbalclub Cambuur zit zonder leiding. De drie nog zittende leden van de Raad van Toezicht van de voetbalclub zijn opgestapt. Dit hebben ze laten weten aan wethouder Hafkamp (Sport) van Leeuwarden. De afgelopen twee weken vertrokken alle zes leden van het bestuur al.

Een zegsman van Cambuur wil het bericht niet bevestigen noch ontkennen maar zegt wel dat hij niet weet wie nu de leiding bij de voetbalclub heeft.

De club uit Leeuwarden heeft een schuld van acht miljoen euro. Woensdag zal Cambuur het personeel over de stand van zaken en de toekomst inlichten. Woensdagavond zal uitgebreide toelichting volgen voor sponsors, de supportersclub, de vriendenclub en de gemeente.

Honderd mensen geëvacueerd in Utrecht na bommelding

Trebweb, Molong, its_me_, Eric Mulder, jasper verkuil, Leon de Hoogh en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AanslagNa melding van een verdacht pakje zijn rond tien uur ongeveer honderd mensen geëvacueerd uit het Kennis- en Leercentrum van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) in Utrecht. Later bleek deze bommelding loos te zijn. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) arriveerde rond half elf. Al snel werd vastgesteld dat er geen sprake was van explosieven of iets anders gevaarlijks.

Volgens de politie zijn de geëvacueerde mensen in een nabijgelegen kantine opgevangen. Ook mensen die dicht bij het IND-gebouw woonden, werden geëvacueerd en naar een naburig schoolgebouw gebracht.

Specificaties Revolution blijven geheim

Als het aan Nintendo ligt worden de specificaties van de Revolution nooit vrijgegeven. Dat zei Jim Merrick in een interview met het Nederlandse magazine [N]Gamer:
quote
"Regarding the specifications, we will probably never 'release' this information as we feel that it is largely irrelevant. "While some of our competitors enjoy comparing specifications, it has little or nothing to do with how satisfied the consumers will be with the system and the games once they are released."

Jim snapt dat de consument graag meer informatie wil hebben over de Revolution, maar die kunnen ze niet geven om de volgende reden:
quote
"I know people are hungry for information on Revolution and we respect and appreciate that, but we don't want to contribute to the cloud of meaningless information that surrounds the next generation systems''.

Tenslotte kon Merrick nog zeggen dat de ontwikkeling van de next-gen Zelda, Mario, Metroid Prime en Smash Brothers op schema ligt. Hij benadrukte dat niet alle spellen gebruik zullen maken van de aparte controller, want ook een spel spelen op de 'klassieke' manier is mogelijk.

Horrorgame Clock Tower 3 wordt verfilmd

Onlangs is bekend gemaakt dat de horrorgame Clock Tower 3, die ontwikkeld is door Capcom, binnenkort op het witte doek te zien zal zijn. Nee, niet Uwe Boll gaat met de film aan de slag, maar een nog onbekende regisseur. Wel is er bekend dat het script geleverd gaat worden door Todd Farmer, bekend van het script van Jason X. Verder is er nog weinig informatie beschikbaar, maar we houden je op de hoogte.



EA bezig met next-gen Simpsons game

EA, Twentieth Century Fox TV en Gracie Films hebben vandaag aangekondigd dat Electronic Arts de rechten krijgt om meerdere, op The Simpsons gebaseerde videogames te ontwikkelen. Omdat de drie bedrijven nauw gaan samenwerken zullen alle grappen gewoon uit de Simpsons-studio komen.

Het eerste Simpsons-spel zal op alle next-gen consoles verschijnen, dus de PlayStation 3, Revolution en Xbox 360. Er is alleen nog geen releasedate vrijgegeven. De ontwikkeling van de game zal gedaan worden door EA's Redwood Shores Studio, bekend van Russia With Love, Tiger Woods PGA TOUR 06, The Godfather, LOTR: Tactics en een paar Sims-games.

Bewijsmails Hofstadgroep vernietigd

Mangoworks2002 en Johan24 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenE-mails met bewijsmateriaal over contacten tussen Mohammed B. en leden van de Hofstad zijn vernietigd door een fout van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Microsoft heeft in een standaardprocedure alle e-mail verwijderd, nadat de hotmail-accounts dertig dagen niet gebruikt waren. De AIVD stuurde de mailadressen pas op 22 december naar de Nationale Recherche, zeven weken na de arrestatie van B. en de andere Hofstadleden. Toen het OM vervolgens bij Microsoft een verzoek indiende om het bewijsmateriaal te achterhalen, bleken de accounts al geschoond.

De Amsterdamse politie had ruim een maand voor de moord op Theo van Gogh, waarvoor Mohammed B. een levenslange celstraf uitzit, een verzameling van 78 mailadressen gevonden in zijn tas, nadat hij was gearresteerd wegens zwartrijden. De gegevens werden diezelfde dag nog verstrekt aan de AIVD, die Mohammed B. toen al op het oog had. De AIVD wil niet op de zaak ingaan.

Late afzeggingen Davenport, Sharapova

Lindsay Davenport en Maria Sharapova hebben zich op het laatste moment afgemeld voor het WTA-toernooi in Philadelphia.

Davenport, als eerste geplaatst, is ziek. De Amerikaanse nummer één van de wereld baalt dat ze forfait moet geven voor Philadelphia: ”Ik vind het erg spijtig dat ik niet kan spelen op het toernooi in Philadelphia. Ik wil erg graag mijn vorm tonen en mijn nummer 1-positie in de wereld verdedigen.” Sharapova blesseerde zich op de training aan haar rechterhand. Het duo wordt vervangen door Angela Haynes en Stephanie Gehrlein.

Amélie Mauresmo is nu de hoogst geplaatste speelster in Philadelphia. De Française speelt vandaag tegen Ai Sugiyama voor een plaats bij de laatste acht. Nicole Vaidisova heeft haar eerste rondepartij overleefd. Het zestienjarige Tsjechische talent won tegen Henke (6-1, 6-1) alweer haar zestiende wedstrijd achter elkaar. Vera Zvonareva werd al vroeg uitgeschakeld: de Bulgaarse Karantcheva was met 7-5 en 6-3 te sterk.

Nederland onvoldoende voorbereid op grieppandemie

Icoon Algemeen Niet alle regio's in Nederland zijn voldoende voorbereid op een wereldwijde griepuitbraak, oftewel pandemie. Dit bleek vandaag uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Vooral regio Zeeland schiet ernstig tekort, alsdus de IGZ. Bij een grieppandemie zouden daar grote risico's voor de gezondheid ontstaan.

Bureaus voor Geneeskunige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van voorbereidingen op epidemieën. De bureaus zijn verdeeld over 23 regio's. Zeker de helft van deze regio's blijkt de draaiboeken die klaarliggen nog niet voldoende uitgewerkt te hebben. Zo is in zes regio's de distributie van vaccins slecht geregeld. Verschillende delen van het land hebben kans op een tekort aan ziekenhuisbedden. De bureaus en ziekenhuizen hebben onderling maar weinig afspraken gemaakt en met huisartsen is er nog helemaal geen overleg geweest. De IGZ raadt de bureaus verder aan de draaiboeken vaker te testen.

Uit het rapport bleek dat elf regio's wel voldoende zijn voorbereid. Zes andere regio's kunnen hun draaiboeken dit jaar nog op orde krijgen. Hans Hoogervorst (VVD), minister van Volksgezondheid, is tevreden over de grote vooruitgangen die deze zeventien regio's het afgelopen jaar hebben gemaakt. Dit schreef hij vandaag aan de Tweede Kamer. Hij deelt de zorg van de IGZ over de overgebleven zes regio's. Deze moeten uiterlijk medio 2006 klaar zijn voor een eventuele pandemie. Het toezicht zal daarom worden verscherpt.

Submitjes deel 1002

Er is weer een nieuwe collectie submitjes.

In de aanbieding vandaag:

- Het nieuwe nummer van Acda en de Munnik - Geen hemelen beloven, voor de Fans kun je hem hier downloaden.
- Ga naar google en typ in Failure en druk hierna op ik doe een gok.
- Een mooie collectie voet en mond schilderijen.
- De echte Michael Jackson zit toch alleen maar in de shit dus tijd om een opvolger te gaan zoeken! Dat is gelukt in Korea.
- DjDev was een beetje aan het surfen toen hij dit op het internet tegen kwam, DjDev ik wil niet weten waar jij op geilt.

Met dank aan Suneye, Leffe48, 2x Anoniempje, DjDev voor de submits

Dode bisschop wordt zittend opgebaard

Yeshu ÇiçekDe afgelopen weekeinde overleden Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Yeshu Çiçek zal zittend worden opgebaard. Tijdens de uitvaart in het Sint Eprhem-klooster in het Twentse dorp Glane wordt Çiçek op een stoel geplaatst, en zal hij zijn bisschoppelijke staf vasthouden. De geestelijke, die 63 jaar is geworden, werd dood aangetroffen in een hotelkamer in Düsseldorf.

Çiçek werd gezien als de belangrijkste kerkelijk leider van de Suryoye-gemeenschap in Europa. Verwacht wordt dat Syrisch-orthodoxe christenen vanuit heel Europa naar Glane zullen afreizen. Na de plechtigheid zal het lichaam van Çiçek op een draagbaar worden rondgedragen om de tienduizenden rouwenden in de gelegenheid te stellen afscheid te nemen van hun geestelijk leider. Vervolgens zal hij op een stoel worden bijgezet in het mausoleum van het Syrisch-orthodoxe klooster.

Volgens een woordvoerder van de religieuze gemeenschap is de zittende opbaring symbool voor een koning die op zijn troon zit.

Ajax wil weer winnen op vreemde bodem

Met twee doelpunten was de Griek Yannis Anastasiou matchwinner in de thuiswedstrijd van Ajax in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen FC Thun. Het is echter nog onduidelijk of de spits in de uitwedstrijd wederom een basisplaats krijgt.

Hij moet concurreren met Markus Rosenberg en Ryan Babel. Ajax gaat in Zwitserland proberen voor het eerst in elf Champions League -uitduels weer eens te winnen. "Ik heb altijd gezegd dat ik zo veel mogelijk in dezelfde samenstelling wil spelen. Al naar gelang de tegenstander en de situatie waarin je zelf verkeert, kun je eens een keer iets veranderen", aldus trainer Danny Blind.

"Thun is een team dat heel lang gedisciplineerd in de organisatie kan spelen. Pas als ze op achterstand komen en concessies moeten doen aan hun systeem, komen ze in de problemen."

Heilooër huisarts mogelijk vermoord

Afgelopen donderdag overleed de 36-jarige huisarts Gido van Bruggen uit Heiloo in het brandwondencentrum in Beverwijk. Volgens de eerste lezing was hij aan het werk in het huis van zijn ex aan de Haagweg in Rijswijk, en vloog hij bij werkzaamheden plotseling in brand. Dat zou aan een exploderende gasfles hebben gelegen. Zijn ex-partner raakte daarbij ernstig gewond.

Sedert enkele dagen gonst echter het gerucht dat de ex-partner Van Bruggen heeft overgoten met benzine en in de brand heeft gestoken. Reden zou zijn dat ze de verbroken relatie niet kon verkroppen. De politie bevestigt nu dat deze lezing van het drama meespeelt bij het lopende technisch onderzoek. Hangende dat onderzoek doet men geen nadere mededelingen.

Vorig jaar ontstond ook brand in de woning van de huisarts aan de Obriglaan in Heiloo. De politie ondervroeg na dat incident zowel de dokter als zijn vriendin over de diverse brandhaarden. De zaak werd echter niet opgelost. De schade bleef toen beperkt, door tijdig ingrijpen van de brandweer.

Standen NHL per 1 november

Nashville werd eindelijk verslagen, de Penguins haalden eindelijk hun eerste overwinning en de Red Wings wonnen hun negende wedstrijd op rij, voor het eerst sinds het seizoen 1995-1996.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers1364 31541334-1-22-3-15-4-1
Philadelphia1063 11344374-1-02-2-16-3-1
New Jersey1265 11339444-2-12-3-05-4-1
N.Y. Islanders1266 01238444-2-02-4-05-5-0
Pittsburgh1225 5940561-3-21-2-32-4-4
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Montréal1393 11942374-3-05-0-16-3-1
Ottawa1082 01644224-1-04-1-08-2-0
Buffalo1174 01436324-1-03-3-06-4-0
Toronto1264 21442434-3-12-1-16-3-1
Boston1455 41447512-2-13-3-33-3-4
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina1182 11748325-0-03-2-18-1-1
Tampa Bay1374 21641343-3-14-1-15-3-2
Florida1365 21432354-1-02-4-24-4-2
Washington1147 0825463-3-01-4-03-7-0
Atlanta1248 0837492-4-02-4-03-7-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit13121 02455246-1-06-0-09-1-0
Nashville1182 11734315-1-03-1-17-2-1
Columbus1349 0824433-3-01-6-03-7-0
St. Louis1127 2632452-4-00-3-22-6-2
Chicago1239 0632472-3-01-6-02-8-0
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver1282 21843385-0-03-2-27-2-1
Minnesota1365 21437295-2-01-3-25-4-1
Colorado1164 11349374-2-12-2-06-3-1
Edmonton1366 11338413-2-13-4-03-6-1
Calgary1457 21232403-1-12-6-14-4-2
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles1284 01643326-3-02-1-07-3-0
Anaheim1375 11541376-1-01-4-16-4-0
Dallas1164 11334393-3-13-1-05-4-1
San Jose1265 11338443-0-03-5-16-3-1
Phoenix1458 11136423-2-12-6-04-5-1

De Jonge nieuwe trainer De Graafschap

Jan de Jonge is de opvolger van Gert Kruys als trainer van De Graafschap. De Jonge komt over van SC Heerenveen, waar hij als assistent-trainer actief was.

De 42-jarige De Jonge tekent een contract dat hem tot medio 2007 bindt aan de Achterhoekse eerstedivisieclub. De Jonge begint maandag aan zijn klus op De Vijverberg. Morgen zit hij nog gewoon op de bank bij SC Heerenveen, als de Friese formatie aantreedt voor de UEFA Cup-ontmoeting met CSKA Moskou. De Jonge was eerder hoofdtrainer van Emmen, maar werd daar na 2,5 jaar ontslagen. De Graafschap staat momenteel twaalfde in de Gouden Gids Divisie. Vorig seizoen acteerden de superboeren nog op het hoogste niveau.

Zure reacties bij spelers Milan

Na de nederlaag tegen PSV in de Champions League likten de spelers van AC Milan de wonden. De finalist van vorig jaar ging met 1-0 onderuit in het Philips-stadion.

Clarence Seedorf klonk het meest verbitterd. "Het is ons niet gelukt te scoren, net als in de eerste wedstrijd. Behalve dat kan ik niets verzinnen waarin we minder waren dan PSV. (...) Vorig seizoen schaamde ik me bijna dat we naar de finale gingen. Maar dit jaar zullen zij zich waarschijnlijk beschaamd voelen dat ze hebben gewonnen. Maar ja, het geluk is niet altijd met je. Hoe dan ook, als we de komende twee duels met dezelfde inzet spelen, zullen we zeker winnen."

"De wedstrijd was moeilijk omdat PSV goed verdedigde en iedereen achter de bal hield, reageerde oud PSV'er Jaap Stam. "We konden geen ruimte vinden. In de tweede helft kregen we nog wel enkele goede kansen, maar hun keeper had enkele goede reddingen. Jammer."

De ex-international haalde door een indirecte rode kaart het einde van het wedstrijd niet. "De eerste was geen overtreding die een gele kaart waard is. Bij de tweede gleed ik uit, het was een reflex. Maar volgens mij werd er ook een overtreding gemaakt op Serginho. Maar ja, als dingen eenmaal niet goed gaan…". Daarmee verwees Stam naar de actie van Eric Addo op Serginho in het Eindhovense strafschopgebied. Scheidsrechter Graham Poll zag er geen penalty in.

Milan-coach Carlo Ancelotti betreurde de nederlaag, maar was toch tevreden. "We hebben slechts één punt overgehouden aan de duels, maar volgens mij hebben we meer verdiend. De ploeg heeft goed gespeeld. Het zal nog moeilijk worden om deze groepsfase te overleven, maar we blijven kalm. Met vier punten gaan we door, maar ik wil er nog zes pakken.

AC Milan speelt in de poulefase van de Champions League nog thuis tegen Schalke 04 en moet nog op bezoek bij Fenerbahçe.

Historisch: Problemen op Spa

Volgende week dinsdag, op 8 november, wordt het lot van de Belgische Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps bepaald. De organisatie heeft haar faillissement aangevraagd, de Waalse regering lijkt weinig trek te hebben om nog meer geld in de race te steken en de Grand Prix lijkt voor de laatste keer te zijn verreden op het circuit in de Ardennen. Ook in het verleden heeft Spa-Francorchamps echter al grote problemen gekend.

De geschiedenis van het circuit gaat terug tot 1902. Het Circuit des Ardennes was het eerste gesloten circuit ter wereld en slingerde zich meer dan tachtig kilometer door de heuvels in de Ardennen. In de jaren twintig werd het circuit verkort en werden er de eerste Grote Prijzen verreden. Ook toen werd het circuit al geprezen als een echt rijderscircuit, waar alleen de grootste namen wonnen.

De eerste race op Spa-Francorchamps in het nieuwe Formule 1 Wereldkampioenschap vond plaats in juni 1950. Juan-Manuel Fangio won de race, die bijna 500 kilometer lang was: vijfendertig rondes van meer dan veertien kilometer, op een razendsnel circuit waar de gemiddelde snelheid boven de 175 km/h lag. De Grote Prijs van België werd jaarlijks gehouden, en tot de jaren zestig leek er geen vuiltje aan de lucht.

Het Grand Prix-weekend van 1960 bleek echter onder een slecht gesternte te worden gehouden. Zowel veteraan Stirling Moss als debutant Mike Taylor crashten zwaar. Moss brak beide benen, Taylor zou nooit meer in een raceauto zitten. De race zelf zag echter nog grotere drama's. Chris Bristow verloor de macht over het stuur in de twintigste ronde, sloeg over de kop en werd onthoofd toen hij een hek raakte. Vijf ronden later werd Alan Stacey in het gezicht geraakt door een vogel en kwam om in een vuurzee toen ook hij de baan verliet.

De jaren erop werd de Belgische Grand Prix nog steeds op het Ardense circuit georganiseerd, maar het circuit bleek te snel en te gevaarlijk. De zware ongelukken volgden elkaar snel op. In 1966 was het Jackie Stewart die ten prooi viel aan de verraderlijke baan. De Schot overleefde zijn ongeluk, maar begon een grootscheepse kruistocht om het circuit van de Formule 1-kalender te krijgen. In het begin van de jaren zeventig lukte hem dat en de Belgische Grand Prix verhuisde naar Zolder, met een tussenstop in het inspiratieloze Nivelles.

De Grote Prijs van België zou pas in 1983 weer terugkeren naar Spa-Francorchamps. Het circuit was hevig aangepast en ingekort en voldeed aan de strengere veiligheidseisen van de jaren tachtig. De organisatie bleef echter problemen houden. In 1985 moest de Grote Prijs vier maanden worden uitgesteld omdat het wegdek te slecht was om een race op te organiseren. Datzelfde jaar kwam Stefan Bellof om in de gevaarlijke Eau Rouge-bocht.

Ook in de jaren negentig kwam Eau Rouge in opspraak. In 1993 wist Alessandro Zanardi tenauwernood een crash in deze beruchte bocht te overleven en na de dodelijke ongelukken van Senna en Ratzenberger op het circuit van Imola besloot men in 1994 dat Eau Rouge te gevaarlijk was. Een provisorische chicane haalde de snelheid uit de wagens bij het ingaan van de bocht, maar deze tijdelijke oplossing werd slechts één jaar gebruikt.

Niet lang daarna kreeg de organisatie andere kopzorgen. De nieuwe Europese wetgeving voor tabaksreclame verscheen als een zwaard van Damokles boven het circuit en in 2003 werd de Grote Prijs van België van de kalender gehaald. Door onder andere de inzet van de Waalse regering werden de races in 2004 en 2005 gered, maar ondanks het feit dat de race ook voor 2006 op de voorlopige kalender staat, lijkt het doek voor de klassieker toch te gaan vallen.

Topcrimineel John Mieremet vermoord

Colossus en kraakie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse topcrimineel John Mieremet is vanochtend in Thailand vermoord. Dat heeft justitie woensdag bevestigd, nadat de Volkskrant het nieuws meldde op basis van 'zeer goed geïnformeerde bronnen'. Mieremet, een van de vermoedelijke afpersers van de vorig jaar vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra, was een goede bekende van de advocaat Evert Hingst, die afgelopen maandag in Amsterdam werd vermoord.

In februari 2002 werd er al een aanslag op Mieremet gepleegd, op de stoep van het advocatenkantoor van Hingst. Mieremet, die in bovenbeen en buik werd geraakt, verdacht zijn advocaat van betrokkenheid bij die aanslag. Later dat jaar werd bekend dat de topcrimineel onderhandelingen zou voeren met justitie, en bereid was een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal tegen kopstukken uit de Amsterdamse onderwereld te openbaren. Met name Endstra en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder zouden het daarbij moeten ontgelden.

Mieremet was een vriend en zakenpartner van de in 2000 vermoorde drugshandelaar Sam Klepper, en één van de topfiguren binnen de Nederlandse maffia. Met Klepper vormde hij het duo Spic & Span, dat jarenlang dood en verderf zaaide in de onderwereld.


John Mieremet

Filmpje NIET bekijken!!

Je wordt geadviseerd het onderstaande filmpje niet te bekijken. Het is echt walgelijk goor en ik heb m'n onbijt vanmorgen niet meer door m'n keel gekregen. Niet doen dus!

NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN!
NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN!
Niet kijken naar dit filmpje!!

NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN!
NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN! NIET BEKIJKEN!

Toch gekeken hè... laten we er dan maar een wedstrijdje van maken. Vermeld even in de reacties, na hoeveel seconden je kotsend boven het toilet hing.

Gatverdamme, dat filmpje dat Jump in z'n reactie had gezet is ook buitengewoon goor zeg, kijk maar...

Goed, we doen het anders. wie heeft een filmpje dat nog goorder is? linkjes graag in de reacties...

Game on?

Stemacteurs Kingdom Hearts II bekend

Square-Enix heeft de lijst met stemacteurs voor Kingdom Hearts II bekend gemaakt:

Haley Joel Osment .... Sora
David Gallagher .... Riku
Eddie Carroll .... Jiminy Cricket
Wayne Allwine .... Mickey Mouse
Jim Cummings .... Pete/Winnie The Pooh/Tigger
Hayden Panettiere .... Kairi
David Boreanaz .... Squall Leonhart
Mandy Moore .... Aerith Gainsborough
Christy Carlson Romano .... Yuffie Kisaragi
Sean Astin .... Hercules
Susan Egan .... Megara
Robert Costanzo .... Philoctetes
James Woods .... Hades
Matt Frewer .... Panic
Bob Goldthwait .... Pain
Robby Benson .... Beast
Paige O'Hara .... Belle
David Ogden Stiers .... Cogsworth
Angela Lansbury .... Mrs. Potts
Bradley Pierce .... Chip
Jonathan Freeman .... Jafar
Ming-Na .... Mulan
Mark Moseley .... Mushu
B.D. Wong .... Shang
Gedde Watanabe .... Ling
Jerry Tondo .... Chien-Po
Miguel Ferrer .... Shan-Yu
Kath Soucie .... Shock
Jeff Bennett .... Barrel
Johnny Depp .... Captain Jack Sparrow
Keira Knightley .... Elizabeth Swann
Orlando Bloom .... William Turner
Geoffrey Rush .... Captain Barbossa
Jodi Benson .... Ariel
Rob Paulsen .... Eric
Kenneth Mars .... King Triton
Pat Carroll .... Ursula
Kevin Michael Richardson .... Sebastian
Eli Russell Linnetz .... Flounder
Corey Burton .... Floatsen/Jetsem
Billy Zane .... Ansem/DiZ

Brief aan Mohammed B.

Van onze gastcolumnist SCH:

Beste Mohammed,

Mohammed, hoe laat is het bij jou? Hebben ze je wel verteld dat de zomertijd is afgelopen en dat de klok een uur terug moest? Voor jou zal het niet veel uitmaken. Alle dagen en alle uren zien er waarschijnlijk hetzelfde uit daar op jouw vierkante meter. Bovendien leef je graag boven en naast de wet heb je niet zoveel op met onze gewoontes, dus die zomer- en wintertijd zul je vast ook verwerpen.

Boek: Men's Health Best

De tijd van de goede voornemens komt al in de buurt. Mocht je dit jaar eens echt willen doorzetten, is daar nu hulp. Men's Health komt met een tweetal boekjes om je daarbij te helpen. Meer spieren, minder vet geeft informatie over hoe nou eindelijk eens van die love handles af te komen. Trainen zonder gewichten helpt je om zo efficiënt mogelijk je tijd te benutten, zonder daarvoor gebruik te hoeven maken van bijzondere hulpmiddelen.

Moord op Theo van Gogh herdacht

In Amsterdam zal vandaag uitgebreid stil worden gestaan bij de moord op Theo van Gogh. Precies een jaar geleden, op dinsdag 2 november 2004, werd de cineast en columnist rond 08:45 uur in de Linnaeusstraat Oost in Amsterdam vermoord. De eerste herdenking is om half negen in de Linaeusstraat. Hierbij zijn onder anderen premier Balkenende en burgemeester Cohen aanwezig. Vanmiddag is er in hotel Arena in Amsterdam een discussiebijeenkomst over de moord en de nasleep ervan, waarbij ook de vader van Theo van Gogh het woord zal voeren. De aanwezigen kunnen in de discussie hun hart luchten over het afgelopen jaar, maar ook over de toekomst. Volgens de burgemeester mogen hierbij "de vonken er vanaf vliegen". Het debat wordt geleid door Rudy Lion Sjin Tjoe, in samenwerking met Fouad Mourigh en Farhane El Hamchaoui.

Update 08:59 uur
Het recht is de basis, maar een samenleving heeft meer nodig. Ieders inzet is nodig om duidelijk te maken dat geweld niet de weg is en discriminatie Nederland niet verder helpt. Dat zei premier Balkenende. "Ook binnen een rechtsstaat kunnen verschrikkelijke dingen gebeuren", zei hij verwijzend naar de moord. "De moord staat in onze herinnering gegrift." Hij betitelde die daad als iets dat "indruist tegen alles wat ons in Nederland dierbaar is".

"Weg met de angst, kies voor hoop. Voor een leven in vrijheid", zo zei burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Hij benadrukte dat herdenken geen zin heeft, wanneer er geen lessen uit worden getrokken. Hij riep iedereen op te leven in vrijheid, zonder angst. "We moeten vrij zijn te geloven wat we willen, te zeggen wat we vinden en te gaan waar we willen, vrij van angst."


Ook op andere plaatsen in de hoofdstad worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden, zoals vanavond in het buurthuis de Meevaart in Amsterdam-Oost. Op initiatief van de multiculturele vereniging Assadaaka wordt daar gepraat over hoe het er nu in de wijk voor staat en wat er leeft onder de inwoners. Assadaaka organiseerde vlak na de moord onder meer een spreekuur waar buurtbewoners terecht konden om hun hart te luchten.

Vandaag publiceerde het dagblad Trouw een onderzoek waaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt dat de moord op Theo van Gogh een negatieve of zeer negatieve invloed heeft gehad op de manier waarop bevolkingsgroepen in Nederland samenleven. Nederlandse, Surinaamse, Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse bewoners van de vier grote steden zijn ondervraagd. Een kwart tot een derde van hen vindt dat de bevolkingsgroepen goed of zeer goed met elkaar omgaan. Maar vóór de moord was het veel positiever, vinden vooral Marokkanen en Turken.

Nieuw Hondateam bevestigd

Het tweede Hondateam is zo goed als definitief. Het elfde team van de grid van 2006 komt onder leiding te staan van Aguri Suzuki. Een naam is nog niet bekendgemaakt, maar "Super Aguri Formula One" zou een optie zijn.

Aguri Suzuki bevestigde dat hij het team op 26 oktober heeft ingeschreven. "Ik weet pas begin december of de inschrijving wordt goedgekeurd. Als dat zo is, zal het team eind januari of begin februari gepresenteerd worden." De inschrijving van een nieuw team in de Formula 1 kost rond de veertig miljoen euro.

Zeker is dat het nieuwe team gebruik zal maken van Hondamotoren en Bridgestonebanden. Gespeculeerd wordt over de coureurs, waarbij enkel Japanse rijders goed mogelijk zou zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een aangepaste versie van het huidige BAR-chassis gebruikt zal worden.

Epic neemt uitspraken over Revolution terug

Iedereen kan het zich vast nog wel herinneren, Epic was erg kritisch over de Revolution. Volgens Mark Rein van Epic gaat de volgende generatie alleen maar om graphics en was de Revolution controller niet meer dan een nutteloze gimmick.

Vandaag blijkt echter dat hij er toch spijt van heeft:

"[...]
I regret the stupid comments I made on that IGN Live panel.

No I have not had a chance to try out the Revolution controller but I do think it will be very cool and I wish I had prefaced my silly comments by saying that first. I think Nintendo (and some great 3rd parties) will make amazing games for it. I can think of lots of cool ways to use that controller in games. In fact I did say that Nintendo would make awesome games for it. For the record I didn't say the controller itself was a gimmick.
[...]"


Gratis muziek downloaden

Bibliotheken gaan de komende tijd hun leden de mogelijkheid bieden om muziek 'digitaal te lenen'. De Centrale Discotheek Rotterdam stelt hiertoe ruim 40.000 nummers beschikbaar.

Via de website van de Centrale Discotheek kunnen leden van bibliotheken hun favoriete nummers straks tijdelijk downloaden. Na een week zullen de muziekbestanden door Windows Media Audio ontoegankelijk worden gemaakt en in de tussentijd zal het niet mogelijk zijn om de bestanden te kopiëren. Computerdeskundigen van de Rotterdamse bibliotheek hebben tevergeefs geprobeerd de beveiliging te doorbreken.

Het digitale lenen zal, bij wijze van proef, een jaar lang mogelijk zijn en is geheel gratis. Auteursrechtenorganisatie Buma Stemra ondersteunt het initiatief, waar al veel platenmaatschappijen interesse voor hebben getoond.

De muziekbestanden zijn vanaf aanstaande vrijdag voor bibliotheekleden te downloaden via de website van de Centrale Discotheek Rotterdam.

Sluiter en Wessels door in Aken

Tennisser Peter Wessels heeft dinsdag de tweede ronde van het challengertoernooi in het Duitse Aken weten te bereiken. De Nederlander versloeg de Duitse qualifier Mihail Zverev met twee keer 6-3.

Wessels zal het in de tweede ronde opnieuw tegen een Duitser moeten opnemen, Dominik Meffert.

Ook Raemon Sluiter wist de volgende ronde te bereiken in Aken, hij versloeg de Zweed Michael Rydersted met 6-2 7-5, en zal het nu moeten opnemen tegen de Italiaan Uros Vico.

Dennis van Scheppingen wist de tweede ronde niet te halen, hij ging ten onder tegen de Duitser Tobias Summerer. In het begin van de wedstrijd zag het er nog goed uit voor van Scheppingen. In de eerste set kreeg Van Scheppingen liefst vijf setpoints maar wist er geen een te benutten. Uiteindelijk verloor hij de set met 6-7. De tweede set won hij binnen een kwartier met 6-0, maar de derde ging weer verloren: 3-6.

Minder zwartrijders door boetebeleid NS

Icoon VervoerSinds de invoering van het nieuwe boetebeleid van de Nederlandse Spoorwegen (NS), is het aantal zwartrijders fors gedaald. Vorige maand betrapten conducteurs veertig procent minder reizigers die zonder geldig kaartje reisden.

De resultaten overtreffen de verwachtingen van de NS, die rekenden op eenvijfde minder zwartrijders. "Blijkbaar kopen calculerende zwartrijders nu wèl vooraf een kaartje", aldus de NS.

Reizigers kunnen sinds 1 oktober geen kaartje meer in de trein kopen. Wie zonder geldig vervoersbewijs in de trein zit, riskeert een boete van 35 euro.

CD: Ryan Adams & The Cardinals - Jacksonville City Nights

Ryan Adams is wellicht de productiefste man in de huidige muziekwereld. Eerder dit jaar bracht hij met zijn begeleidingsband The Cardinals al het dubbelalbum Cold Roses uit. Dit was een verzameling van sterke songs, waarin Adams meer terug greep op zijn countryverleden dan op zijn vorig werk. Toch werd Cold Roses, juist doordat het een dubbelaar was en dus ook enkele mindere tracks bevatte, niet dat geniale meesterwerk waarop was gehoopt. Benieuwd of Jacksonville City Nights dit dan wel is?

Turkije wil EK 2012

Turkije is vastbesloten om de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal van 2012 binnen te halen. Op 7 en 8 november zullen de Turkse afgevaardigden hun kandidatuur verdedigen voor het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond Uefa.

"De Turkse voetbalbond en regering hebben besloten om werk te maken van Euro 2012 Turkije. Wij zijn één van de landen die het het meest verdienen om zo’n toernooi binnen te halen," aldus de voorzitter van de Turkse voetbalbond, Levent Bicakci.

Op 7 en 8 november zullen op het eiland Malta naast Turkije ook de andere kandidaten Griekenland, Italië, Kroatië en Hongarije, en Polen en Oekraïne hun kandidatuur moeten staven. De uiteindelijke beslissing zal in december 2006 worden gemaakt.

Canadese Indianen dansen voor WO1-doden

Yvonne had ons via de nieuws-submit te melden:

Een bijzondere bijeenkomst gisteren in de buurt van de Belgische plaats Ieper. Bij het Canadees Monument te Sint-Juliaan werd een herdenkingsceremonie gehouden door Canadese indianen. Ze hielden traditionele dansen om de geesten van hun gesneuvelde voorouders te begeleiden. Er zouden ongeveer 500 canadese indianen in Ieper begraven liggen.

De delegatie uit Canada was 300 man groot. "Dit had ik totaal niet verwacht", zo omschrijft een aanwezige. Ook ongeveer 500 leerlingen van lokale basisscholen kwamen op de ceremonie af. Maar voor buitenstaanders was het niet toegestaan om erbij te zijn. Ook televisiecamera's waren niet welkom. "Het geloof om dit te doen leeft nog heel sterk onder de Indiaanse bevolking", zo zei een van de Indianen.

Ieper neemt een bijzondere plek in de geschiedenisboeken in. Gedurende bijna de hele Eerste Wereldoorlog slaagden de Duitsers er niet in de stad te veroveren, ondanks een aantal groot opgezette veldslagen die aan 500.000 soldaten het leven kostten. Daarbij werd de stad geheel verwoest. Met veel Duits geld werd Ieper later weer in oude staat hersteld. Op de slagvelden rond Ieper werd door de Duitsers op 22 april 1915 voor het eerst gebruik gemaakt van gifgas.


Hardleers

Sommige mensen leren het ook echt nooit, zo bleek gisteren maar weer eens in de Tweede Kamer. Wederom heeft minister Verdonk namelijk verklaard dat ""zeer adequaat" is gehandeld door het personeel bij de brand op Schiphol".

Ik heb vorige week natuurlijk ook al een keer uitgebreid mijn beklag gedaan over de wel erg voorbarige conclusies na de brand op Schiphol, maar het optreden van Verdonk van gisteren in de Tweede Kamer slaat weer alles. Waar stilte voor iedereen past , daar past dat helemaal voor een minister en zeker in dit geval.

Zoals Femke Halsema gisteren al verklaarde: "het onderzoek is nog in volle gang, maar de minister meent daar vast een voorschotje op te moeten nemen". Groen Links heeft gisteren voorgesteld om een tijdelijke Parlementaire Commissie in te stellen voor de Schipholbrand. De commissie moet er voor zorgen dat de Kamer goed is geïnformeerd en dat de Kamer stevig toeziet op de acties van de regering.

Overigens doet er nu ook weer een verhaal de ronde over slachtoffers die hulpverleners zouden hebben gehinderd door met biljartballen te gooien. Deze beschuldiging komt van gevangenispastor Zandstra, die gisteravond in Netwerk uitgebreid aan het woord kwam.

Het blijft kennelijk erg moeilijk, maar het zou toch zeer gepast zijn wanneer iedereen eens even rustig de resultaten van de diverse onderzoeken afwacht...

Hiddink, Cocu prijzen Aissati

Guus Hiddink kon logischerwijs niet anders dan tevreden zijn na de 1-0 zege van zijn ploeg op AC Milan.

Hiddink constateerde op de persconferentie maar één minpunt: ”We hadden niet echt de macht om het rustiger te maken. Maar dat is tegen zo'n grote club bijna niet mogelijk. Maar we zijn ook niet in echt in gevaar geweest.” De Achterhoeker prees opnieuw zijn defensie, die in drie van de vier Champions League duels verschoond bleef van tegendoelpunten: ”Ik denk dat het team heel goed doorheeft waar het internationaal om gaat. Dat hebben we al bewezen uit in Milaan, waar we geen macht hadden. Nu hebben we dat weer bewezen, door te willen en kunnen voetballen. Met het verstrijken van de wedstrijd groeide het zelfvertrouwen nog groter dan het al was. AC Milan heeft amper één, twee keer een kans kunnen uitspelen.”

De meeste complimenten deelde Hiddink uit aan Ismail Aissati: ”Hij heeft zich bij ons uitstekend gemanifesteerd. Al vanaf de voorbereiding heeft hij leren werken op tempo, waarbij hij zich nooit heeft laten wegzetten. In invalbeurten heeft hij zich bewezen en dan gaan we maar gelijk door, het diepe in. Ik heb geen schroom om dat te doen, dit is een hele mooie ontwikkeling voor een jongen die net drie maanden zeventien is.”

Ook Phillip Cocu prees Aissati: ”Als je nu al zo goed voetbalt dat heb je een geweldige toekomst voor je. Ik heb echt van zijn spel kunnen genieten. Ik voelde in het veld dat het goed zat. De ballen vielen bij hen net niet lekker.” Cocu realiseert zich dat kwalificatie voor de achtste finales nog geen voldongen feit is: ”We zijn er nog niet, maar deze zege geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Milan-trainer Carlo Ancelotti gaf een beknopte uitleg na de nederlaag: ”Ik was niet verrast door de speelwijze van PSV, inclusief Aissati. We moesten achter de feiten aanlopen, daardoor was het een moeilijker duel dan zaterdag tegen Juventus. Maar dit was natuurlijk een heel andere wedstrijd.”

Terreuralarm in Australië

In Australië zijn de alarmbellen afgegaan over een "potentiële terroristische dreiging". Dat heeft premier John Howard van het land gezegd. "De regering heeft deze week specifieke informatie van de politie gekregen die ons reden geeft tot ernstige bezorgdheid over een mogelijke potentiële terroristische dreiging". Verdere details wilde hij niet kwijt.

De regering hoopt snel een nieuwe antiterreurwetgeving door het parlement te loodsen. Vandaag nog wil Howard een amendement op de nieuwe wetgeving aan het parlement voorleggen. Het terreuralarm hoeft echter niet naar een hoger niveau te worden opgekrikt, verklaarde de liberale premier.

De Australische regering is een trouwe bondgenoot van Washington in de strijd tegen het terrorisme. Howard heeft militairen naar onder meer Irak en Afghanistan gestuurd.

Wederom rellen in Parijs

In Parijs zijn voor de zesde achtereenvolgende nacht rellen uitgebroken. Jongeren bekogelden in verschillende voorsteden de Franse oproerpolitie met stenen en flessen. Verder gingen zestig auto's, vuilcontainers en een winkel in vlammen op. Ook de brandweer werd bekogeld. Het kwam onder meer tot schermutselingen tussen mobiele eenheden van de politie en jonge demonstranten in Aulnay-sous-Bois en Sevran.

De rellen waren niet eerder zo heftig. De ongeregeldheden begonnen vorige week in de voorstad Clichy-sous-Bois, nadat twee jongens in een transformatorhuisje waren geëlektrocuteerd. Volgens getuigen waren ze op de vlucht voor de politie, maar die ontkent dat.

Gisternacht waren er voor het eerst ook rellen in andere voorsteden. Volgens de politie van Parijs is er geen sprake van grootschalige ongeregeldheden, maar duiken kleine groepen relschoppers steeds op een andere plaats op.

Verdien een kwart miljoen met BF2: Modern Combat

EA en Gamespy houden het "Best of the Battlefield Online Tournament", waarmee maar liefst $250.000 te verdienen is. Het toernooi gaat gehouden worden op de Xbox en PS2, waarbij 128 clans van maximaal 10 spelers worden toegelaten per console.

De twee winnende clans, dus 1 op de xbox en 1 op de PS2, zullen in de finale tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs van $250.000, waarbij de clan met de hoogste score mag beslissen op welk platform de finale wordt uitgevochten.

Aanmelden voor dit toernooi kan sinds gisteren en wel op deze website.

Een overzicht van de te winnen prijzen:

* Grand Prize: $250K - Voor het team wat én op hun platform wint én de finale wint;
* First Prize: $50K - Voor het team wat op hun platform heeft gewonnen maar de finale verliest;
* Second Prize: $10K - Voor de teams die in de platform finales hebben verloren.

Mannen die agent molesteerden melden zich

Op het politiebureau van Hoorn hebben zich dinsdagavond twee mannen gemeld die verklaarden verantwoordelijk te zijn voor het molesteren van een agent, die zondagavond in Stompetoren een snelheidscontrole uitvoerde. De mannen, twee broers van 28 en 34 jaar uit Zwaagdijk-West en Bovenkarspel, zeiden veel spijt van hun daad te hebben en brachten een bloemetje mee voor de betreffende agent. Ze zeiden onder invloed van alcohol tot hun daad te zijn gekomen.

Nadat de politie het bloemetje in ontvangst had genomen, werden de twee aangehouden en ingesloten in een politiecel. Ze blijven voorlopig nog wel even vastzitten. Het filmrolletje met flitsfoto's dat de twee hadden afgepakt van de agent, voordat ze hem mishandelden en in het water gooiden, is nog niet teruggevonden. Het tweetal gaf tijdens het eerste verhoor aan dit te hebben weggesmeten in een sloot.

Met de desbetreffende politieman gaat het naar omstandigheden redelijk. Hij heeft gekneusde ribben, wat schaafwonden en blauwe plekken opgelopen. Geestelijk heeft de agent een forse tik gehad, waardoor hij voorlopig uit de running zal zijn.

Specialisten: 'Funlenzen mogelijk gevaarlijk'

Icoon GezondheidContactlensspecialisten in heel Nederland waarschuwen voor gekleurde contactlenzen, ookwel "funlenzen" genoemd. Aan deze lenzen, die vaak te koop zijn bij elke willekeurige drogist, kleven aanzienlijke gezondheidsrisico's bij onoordeelkundig gebruik. In 2000 was er al een voorstel om de verkoop te verbieden, maar dat is er nooit van gekomen.

De contactlenzen worden verkocht als "trendy verfraaiingen" voor het oog, maar zijn in weze een soort van plakplaatjes. Ernstige oogafwijkingen kunnen ontstaan bij langdurig gebruik. Steeds meer jongeren vinden het "hip" om hiermee hun ogen een andere modieuze kleur te geven en kopen de lenzen klakkeloos, omdat veel leeftijdgenoten er ook mee rondlopen. Door alle beschikbare kleuren worden in sommige gevallen de lenzen uitgewisseld tussen vriendjes en vriendinnetjes. Dit veroorzaakt een grote kans op beschadigingen aan het hoornvlies.

"Ik vraag me af of dergelijke winkelketens met, op optiekgebied, ongeschoold personeel, wel de juiste manier zijn om dergelijke producten te verspreiden", aldus Kees Peters van de Inkoopvereniging voor Opticiens Centrop uit Velp. Volgens hem weet de middenstand niet af van de gezondheidsrisico's die kunnen voortvloeien uit onoordeelkundig gebruik.

FunlensMensen die contactlenzen willen laten aanmeten gaan normaal gesproken eerst naar een oogarts, optometrist of contactlensspecialist, die inspecteert of de oogbol wel geschikt is voor lenzen. Vetbultjes op de oogbol vormen normaal gesproken geen belemmering, maar wel als men met een dergelijke afwijking contactlenzen gaat dragen. Bovendien moet men elk halfjaar laten controleren of de oogbol nog steeds in goede conditie is.

Peters voegt eraan toe dat door een contactlens een miniem, onwaarneembaar krasje, kan uitgroeien tot een echte belemmering. Aanmeten van contactlenzen is specialistisch werk. Daarom zijn er zoveel soorten lenzen, allemaal aangepast aan de verschillende typen oogbollen. Ook weten mensen die kleurlenzen dragen vaak niet hoe ze moeten handelen in geval van problemen. Peters vraagt zich ook af of het wel toegestaan is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De Inspectie van de Gezondheidszorg reageert door te stellen dat aan het dragen van contactlenzen sowieso gezondheidsrisico's verbonden zijn. Nu is bij gewone contactlenzen gebleken dat onveilig gebruik niet zozeer met het aanmeten, maar voornamelijk met verkeerd gebruik te maken heeft. Een advies van de Gezondheidsraad luidt dan ook dat de verantwoordelijkheid voor het dragen van de zogenaamde "funlenzen" geheel op de gebruiker moet worden afgeschoven, omdat in veel gevallen blijkt dat de gebruiker de verstrekte adviezen niet of niet goed opvolgt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.