Hardleers

Sommige mensen leren het ook echt nooit, zo bleek gisteren maar weer eens in de Tweede Kamer. Wederom heeft minister Verdonk namelijk verklaard dat ""zeer adequaat" is gehandeld door het personeel bij de brand op Schiphol".

Ik heb vorige week natuurlijk ook al een keer uitgebreid mijn beklag gedaan over de wel erg voorbarige conclusies na de brand op Schiphol, maar het optreden van Verdonk van gisteren in de Tweede Kamer slaat weer alles. Waar stilte voor iedereen past , daar past dat helemaal voor een minister en zeker in dit geval.

Zoals Femke Halsema gisteren al verklaarde: "het onderzoek is nog in volle gang, maar de minister meent daar vast een voorschotje op te moeten nemen". Groen Links heeft gisteren voorgesteld om een tijdelijke Parlementaire Commissie in te stellen voor de Schipholbrand. De commissie moet er voor zorgen dat de Kamer goed is geïnformeerd en dat de Kamer stevig toeziet op de acties van de regering.

Overigens doet er nu ook weer een verhaal de ronde over slachtoffers die hulpverleners zouden hebben gehinderd door met biljartballen te gooien. Deze beschuldiging komt van gevangenispastor Zandstra, die gisteravond in Netwerk uitgebreid aan het woord kwam.

Het blijft kennelijk erg moeilijk, maar het zou toch zeer gepast zijn wanneer iedereen eens even rustig de resultaten van de diverse onderzoeken afwacht...