NAC geeft toe aan protest supporters

De protesten van de NAC-supporters zijn niet aan dovemansoren gericht geweest. Voorzitter Theo Mommers heeft vandaag laten weten dat de club een pilot voor verscherpte toegangscontrole afblaast en dat de club geen kunstgras in het stadion wil.

Rond de Bredase club is er de afgelopen weken flink wat commotie geweest. Naast teleurstelling bij de fans over de prestaties van de club, was er verzet tegen een pilot met een toegangssysteem en verzet tegen kunstgras in het stadion. Mommers laat nu weten dat binnen organisatie van de club geen ontevredenheid is over de prestaties, maar dat de laatste twee standpunten worden aangepast.

Met name rond de toegangscontrole doet NAC een stap terug. De club wilde meewerken aan een test, waarbij bij één van de ingangen een geautomatiseerd controlesysteem op identiteit en aanwezigheid van metaal, drugs of vuurwerk zou worden opgesteld. Door verzet van de fans tegen het voorop lopen van NAC met dergelijke controles, wordt de test nu afgeblazen.

Daarnaast waren de fans boos op de club, omdat naar buiten was gelekt dat de club kunstgras zou willen aanleggen in het MyCom-stadion. Aan die geruchten maakt Mommers nu ook een einde: "NAC zal op eigen initiatief in haar stadion geen kunstgras aanleggen. Indien de KNVB / Eredivisie CV in de toekomst eist dat alle clubs overgaan tot de aanleg van kunstgras in hun stadions, dan zal NAC overwegen dit alsnog te doen."