Ferrari blij met nieuwe regels

Ferrari-president Luca di Montezemolo verwelkomt de nieuwe regels voor 2006 met veel plezier. Zowel de nieuwe kwalificatie als de herintroductie van bandenwissels kunnen zijn goedkeuring vinden.

Met name over de wijzigingen van de kwalificatie is de Ferrari-baas erg tevreden. Het afgelopen jaar zag hij op zaterdag op Monza weinig toeschouwers en dat stelde hem teleur. Hij denkt dat de nieuwe kwalificatie meer toeschouwers zal gaan trekken. Een tevreden Di Montezemolo vertelde: "Het lijkt me een goede oplossing. Het zorgt voor spektakel en het is een mooie uitdaging. De race voor de pole zal weer op de laatste secondes aankomen, zoals in de tijd van Lauda of Senna."

Ook de bandenwissels ziet hij wel zitten: "Dit is een goede ontwikkeling, want ze (de banden, red.) waren te belangrijk geworden. Het is goed dat de banden belangrijk zijn, maar niet dat het in een bandenmerkkampioenschap veranderde."

Ondertussen spreken Bernie Ecclestone en Michael Schumacher geruchten tegen dat de wijzigingen van de regels bedoeld zijn om de Duitser weer de top in te helpen. Ze geloven beide niet dat de nieuwe regels de problemen van Ferrari zullen oplossen.