Villeneuve: "Sauber sneller dankzij mij"

Als we Jacques Villeneuve mogen geloven, is de Canadees de reden dat Sauber Petronas beter is gaan draaien gedurende het seizoen. Het team zou beter naar hem zijn gaan luisteren.

Het team en Villeneuve hadden beiden een andere aanpak om de auto af te stellen. Voordat dit allemaal op elkaar was afgestemd was er heel wat tijd verstreken, vertelt Jacques tegenover een Italiaans tijdschrift. "Ik moest flink mijn best doen om mijn manier van werken door te drijven. Maar daarna ging het beter lopen, het heeft Felipe Massa ook geholpen."

Daarnast gaf Villeneuve aan dat hij, toen het team eenmaal voortgang boekte, meestal sneller was dan Felipe Massa: "Toen ik het team had overtuigd dat je niet alleen maar naar de computerdata moet kijken en we sneller konden zijn dan we waren, reed ik meestal voor mijn teamgenoot."

Tot slot gaf hij aan dat hij niet het type coureur is dat doet wat hem opgedragen wordt: "De meeste teams willen hele jonge coureurs die je kan vertellen om te gaan zitten, rijden en verder je mond te houden. De coureurs die alles doen wat de engineer zegt. Zo ben ik niet."