Bewusteloze vrouw reist uren in bus

Sander (Xender)
DeZzL, Elvislives en Star666 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarEen 43-jarige suikerpatiënte heeft afgelopen vrijdag vierenhalf uur bewusteloos in een bus in Nijmegen en omgeving rond gereden. Pas na die tijd ontdekten de chauffeurs en medepassagiers dat Wilma Elings uit Bemmel in comateuze toestand in de bus lag. Haar mobiele telefoon ging af, hetgeen de chauffeur opmerkte.

Elings werd 's middags rond 14:30 uur getroffen door een hypo. Hierbij raak je in een soort coma die zich voordoet bij diabetici met een te laag glucosegehalte in het bloed. "Bij een hypo ben ik helemaal bezweet op mijn voorhoofd en verward. Soms raak ik in een soort coma. Dan lijkt het alsof ik lig te slapen. Dat is mij overkomen. Niemand heeft dat opgemerkt. Chauffeurs en passagiers lieten mij gewoon liggen. Bij de eindhalte is de bus verschillende keren niet gecontroleerd. Ik ben een paar keer op en neer gereden van Nijmegen naar Arnhem zonder dat ik het wist. Voor vier strippen kun je blijkbaar vierenhalf uur rijden", zo zegt ze.

Er kwam zelfs geluid uit de richting van Elings. "In al die uren heeft mijn mobiele telefoon vijftien keer gerinkeld. Dat kan ik zien aan de gemiste oproepen. Mijn broer, moeder en collega's waren op zoek naar me. Ze waren ongerust en dat is logisch als je zo lang niets van iemand hoort. Pas om zeven uur vond een buschauffeur me. Die hoorde mijn telefoon wel, nam op en kreeg mijn broer te spreken. De chauffeur heeft me druivensuiker gegeven, waardoor ik snel opknapte. Het duurde enkele dagen voordat ik weer de oude was. Ik heb de busmaatschappij gebeld. Die bood excuses aan, maar zei ook dat chauffeurs de bus niet altijd controleren omdat ze ook de tijd voor een kopje koffie moeten hebben."

Busmaatschappij Hermes gaat onderzoek doen naar het voorval. "Ook wij vragen ons af hoe zoiets kan gebeuren. We willen niets goedpraten, maar in die vierenhalf uur hebben drie of vier chauffeurs de bus gereden. Iedere chauffeur begint zijn dienst als het ware op nul. Je kunt niet alles in de gaten. houden.Maar dat dit niet mag gebeuren, is duidelijk", zegt woordvoerder Kees Walraven.