Hiddink, Cocu prijzen Aissati

Michel (Baraja)
Guus Hiddink kon logischerwijs niet anders dan tevreden zijn na de 1-0 zege van zijn ploeg op AC Milan.

Hiddink constateerde op de persconferentie maar één minpunt: ”We hadden niet echt de macht om het rustiger te maken. Maar dat is tegen zo'n grote club bijna niet mogelijk. Maar we zijn ook niet in echt in gevaar geweest.” De Achterhoeker prees opnieuw zijn defensie, die in drie van de vier Champions League duels verschoond bleef van tegendoelpunten: ”Ik denk dat het team heel goed doorheeft waar het internationaal om gaat. Dat hebben we al bewezen uit in Milaan, waar we geen macht hadden. Nu hebben we dat weer bewezen, door te willen en kunnen voetballen. Met het verstrijken van de wedstrijd groeide het zelfvertrouwen nog groter dan het al was. AC Milan heeft amper één, twee keer een kans kunnen uitspelen.”

De meeste complimenten deelde Hiddink uit aan Ismail Aissati: ”Hij heeft zich bij ons uitstekend gemanifesteerd. Al vanaf de voorbereiding heeft hij leren werken op tempo, waarbij hij zich nooit heeft laten wegzetten. In invalbeurten heeft hij zich bewezen en dan gaan we maar gelijk door, het diepe in. Ik heb geen schroom om dat te doen, dit is een hele mooie ontwikkeling voor een jongen die net drie maanden zeventien is.”

Ook Phillip Cocu prees Aissati: ”Als je nu al zo goed voetbalt dat heb je een geweldige toekomst voor je. Ik heb echt van zijn spel kunnen genieten. Ik voelde in het veld dat het goed zat. De ballen vielen bij hen net niet lekker.” Cocu realiseert zich dat kwalificatie voor de achtste finales nog geen voldongen feit is: ”We zijn er nog niet, maar deze zege geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Milan-trainer Carlo Ancelotti gaf een beknopte uitleg na de nederlaag: ”Ik was niet verrast door de speelwijze van PSV, inclusief Aissati. We moesten achter de feiten aanlopen, daardoor was het een moeilijker duel dan zaterdag tegen Juventus. Maar dit was natuurlijk een heel andere wedstrijd.”