Gustov en Cuesta naar CSC

Maurice (mbn)
CSC heeft de laatste twee plaatsen voor de ploeg van 2006 nu ook bezet. Volodymir Gustov en Inigo Cuesta werden door de ploeg van Bjarne Riis gecontracteerd.

Gustov komt van Fassa Bortolo op voorspraak van zijn oude ploeggenoot Ivan Basso, terwijl de 36-jarige Inigo Cuesta op voorspraak van Carlos Sastre overkomt van Saunier Duval. Bjarne Riis vond de suggesties prima: "Uiteraard luister ik als onze toppers suggesties doen voor nieuwe rijders en dat was het geval bij deze twee."

Met deze twee toevoegingen is de 30-koppige ploeg voor 2006 rond. Een ploeg die met name in de breedte een stuk sterker is geworden. In totaal zijn acht nieuwe rijders aan de ploeg toegevoegd: Volodymir Gustov, Inigo Cuesta, Stuart O'Grady, Kasper Klostergaard, Karsten Kroon, Fabian Cancellara, Marcus Ljungqvist en Martin Pedersen.

Riis heeft dan ook grote verwachtingen voor volgend jaar: "Het is een grote en diverse line-up. Na het succes van afgelopen seizoen, zijn er ook hoge verwachtingen waaraan we moeten voldoen. We hebben nog nooit zo'n sterk team gehad en volgend jaar zullen we zelf ook hoge doelstellingen hebben in zowel de klassiekers als de grote rondes."