FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 november 2005

Gebroken been voor Robitaille

'Lucky' Luc Robitaille van de Los Angeles Kings is waarschijnlijk twee tot vier weken uitgeschakeld vanwege een gebroken rechterbeen. Daarmee is hij momenteel een van de drie Kings in de ziekenboeg.

Robitaille heeft na het oplopen van de blessure doorgespeeld maar een MRI-scan maakte duidelijk dat de oorzaak van zijn voortdurende pijn een gebroken been was. De 39-jarige winger voegt zich daarom bij verdediger Mike Weaver en center Derek Armstrong, die met respectievelijk een voet- en een liesblessure in ieder geval de komende twee uitwedstrijden zullen missen. In de tussentijd is verdediger Richard Petiot van de Manchester Monarchs, het farmteam van de Kings in de AHL, opgeroepen om de Kings te versterken.

PvdA kiest Van Hulten als nieuwe voorzitter

Michiel van HultenLeden van de Partij van de Arbeid (PvdA) hebben de 36-jarige Michiel van Hulten als nieuwe partijvoorzitter gekozen. Van Hulten volgt in december Ruud Koole op, die sinds maart 2001 de voorzitter van de PvdA is. In het partijreferendum brachten ruim 21.000 leden (34,8 procent) een stem uit. Het was voor het eerst dat een PvdA-voorzitter rechtstreeks door de leden gekozen werd.

Van Hulten werkte bij de FNV en als assistent van Onderwijs-minister Jo Ritzen. Van 1999 tot 2004 zat hij voor de PvdA in het Europees Parlement. Op verschillende partijbijeen-komsten maakte Van Hulten zich sterk voor verdere partijvernieuwing, zoals individueel stemrecht op PvdA-partijcongressen en een beknopt verkiezingsprogramma. In een reactie liet PvdA-leider Wouter Bos weten verheugd te zijn over de keuze van de leden. De twee kennen elkaar al geruime tijd.

Uitslagen Champions League (01/11/2005)

Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen E tot en met H in actie voor de vierde speeldag van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.


Poule E:

PSV - AC Milan 1-0
12. Farfán 1-0

Schalke 04 – Fenerbahçe 2-0
32. Kuranyi 1-0, 90+1. Sand 2-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1PSV472-3
2Schalke 04457-6
3AC Milan455-4
4Fenerbahçe447-8

Woensdag 23 november:
Fenerbahçe – AC Milan
Schalke 04 – PSV

Poule F:

Rosenborg BK – Real Madrid 0-2
26. Dorsin (ED) 0-1, 41. Guti 0-2

Olympiakos Piraeus – Olympique Lyon 1-4
3. Babangida 1-0, 41. Juninho 1-1, 44. Carew 1-2, 55. Diarra 1-3, 57. Carew 1-4

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Olympique Lyon**41210-2
2Real Madrid**498-5
3Rosenborg BK434-8
4Olympiakos Piraeus404-11

Olympique Lyon, Real Madrid naar achtste finales

Woensdag 23 november:
Real Madrid – Olympique Lyon
Rosenborg BK – Olympiakos Piraeus

Poule G:

Real Betis Sevilla – Chelsea 1-0
28. Dani 1-0

Liverpool – Anderlecht 3-0
34. Morientes 1-0, 61. Luis Garcia 2-0, 89. Cissé 3-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Liverpool 4106-1
2Chelsea475-1
3Real Betis Sevilla463-6
4RSC Anderlecht400-6

Woensdag 23 november:
Anderlecht – Chelsea
Liverpool – Real Betis Sevilla

Poule H:

Internazionale – FC Porto 2-1
16. Hugo Almeida 0-1, 75. Cruz 1-1 (penalty), 82. Cruz 2-1

Artmedia Bratislava – Glasgow Rangers 2-2
3. Prso 0-1, 8. Borbély 1-1, 44. Thompson 1-2, 59. Kozák 2-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Internazionale494-3
2Artmedia Bratislava455-5
3Glasgow Rangers455-5
4FC Porto437-8

Woensdag 23 november:
Internazionale – Artmedia Bratislava
FC Porto – Glasgow Rangers

Uitslag PSV - AC Milan

PSV heeft een grote stap gezet op weg naar de achtste finales van de Champions League. In het Philips Stadion versloeg de landskampioen AC Milan met 1-0. Jefferson Farfán tekende voor het enige doelpunt.

PSV kon andermaal geen beroep doen op de niet-speelgerechtigden Jason Culina en Arouna Koné. Wel keerde Jan Vennegoor of Hesselink terug op het hoogste podium, nadat hij de vorige wedstrijd wegens een schorsing moest missen. De landskampioen en huidig koploper van de eredivisie trad trouwens aan in een aanvallend 3-4-3 systeem, waarin ook een plaatsje was weggelegd voor de jonge Ismail Aissati. Milan trainer Ancelotti begon (wegens een kwetsuur van Shevchenko) met het spitsenkoppel Vieri/Gilardino. Ook onze landgenoten Stam en Seedorf waren erbij toen scheidsrechter Graham Poll om 20.45 uur floot voor het begin van het duel.

De wedstrijd begon zeer levendig, met veel ruimtes. PSV kreeg al na twee minuten een redelijke mogelijkheid: Cocu’s kopbal miste echter vaart en richting. De belangrijke slag op het middenveld werd in de beginfase overtuigend gewonnen door PSV. De 1-0 in de twaalfde minuut viel echter niet na een vloeiende aanval: hij ontstond na een fout van Kaladze die een lange bal verkeerd taxeerde. Jefferson Farfán strafte de fout van de Georgiër genadeloos af en passeerde Dida in de korte hoek.

In de periode na de treffer van de Peruviaan speelde PSV zijn beste voetbal van de wedstrijd. Eigenlijk waren er geen dissonanten in het radarwerk van de Nederlandse ploeg. Een kopbal van Alex werd op miraculeuze wijze gestopt door Dida, anders was de marge al vroeg verdubbeld. Milan kwam niet verder dan wat gevaar uit vrije trappen van Pirlo en een afstandsschot van Seedorf. Ondertussen ontsnapte Gattuso aan een rode kaart. De mannetjesputter van Milan maakte namelijk twee riskante overtredingen na al geel te hebben gezien.

In het laatste gedeelte van de eerste helft werd de aanvalsdrift van PSV een beetje ingetoomd door de runner-up van de vorige Champions League. Milan kwam naarmate het rustsignaal dichterbij kwam beter in de wedstrijd en even leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Gomes sloeg na een corner van Seedorf de bal bijna in eigen doel, maar herstelde zich door adequaat te reageren op een inzet van Vieri. PSV had toch het laatste woord in het eerste bedrijf via een volley van Cocu die een metertje naast het doel vloog.

De smaakmaker tijdens de eerste fase van de tweede helft was Jefferson Farfán, die met zijn acties het publiek op de banken kreeg. De eerste goede mogelijkheid voor PSV ontstond nadat Dida een schot van Cocu matig verwerkte en Vennegoor net te laat was voor de rebound. Milan liet erg weinig zien en kon het duel niet naar zijn hand zetten. Vooral Kaká kon niet echt zijn stempel op de wedstrijd drukken door goed werk van Simons.

Na ongeveer een uur verzandde het duel enigszins. PSV bracht Reiziger voor Afellay en wachtte Milan een beetje af. Veel deden de Rossoneri niet met dit overwicht. Als het al gevaarlijk werd, fungeerden Ooijer en Alex als slot op de deur. Met de entree van Shevchenko kregen de Milanezen meer elan en de Oekraïner had een strafschop kunnen krijgen nadat Ooijer hem vasthield.

Jaap Stam eiste in de slotfase een hoofdrol voor zich op door een tweede gele kaart te incasseren. De ex-international zag zich genoodzaakt Beasley af te stoppen en vertrok gelaten naar de kleedkamer. PSV was via Vennegoor en Aissati dicht bij de 2-0, maar ontsnapte toch nog aan de gelijkmaker. Serginho was namelijk vanaf links opgestoomd tot het strafschopgebied en werd afgestopt door Addo. Poll gaf echter geen penalty en PSV speelde hierna de wedstrijd uit.

Met de overwinning is PSV al tien wedstrijden achtereen ongeslagen in eigen huis tijdens de Champions League. Dat is een nieuw Nederlands record. Belangrijker is echter de vaststelling dat PSV de nieuwe leider wordt van poule E en goede papieren heeft voor een ticket in de achtste finales. Over drie weken reist het team van Hiddink naar Duitsland om Schalke 04 te ontmoeten, waarna de ontknoping volgt op dinsdag 6 december in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe.


PSV – AC Milan 1-0
12. Farfán 1-0

Scheidsrechter: Poll (Engeland)
Gele kaart: Gattuso (AC Milan)
Rode kaart: Stam (AC Milan, 2X geel)

Opstellingen:

PSV: Gomes; Ooijer, Lamey, Alex; Cocu, Simons, Aissati, Afellay ( 58. Reiziger); Beasley, Vennegoor of Hesselink, Farfán.

AC Milan: Dida; Stam, Maldini, Nesta, Kaladze ( 46. Serginho); Gattuso ( 46. Jankulovski), Kaká, Pirlo, Seedorf; Gilardino ( 73. Shevchenko), Vieri.

Voetbal: Uitslag PSV - AC Milan

Icoon Champions LeaguePSV heeft een grote stap gezet op weg naar de achtste finales van de Champions League. In het Philips Stadion versloeg de landskampioen AC Milan met 1-0. Jefferson Farfán tekende voor het enige doelpunt.

PSV kon andermaal geen beroep doen op de niet-speelgerechtigden, Jason Culina en Arouna Koné. Wel keerde Jan Vennegoor of Hesselink terug op het hoogste podium, nadat hij de vorige wedstrijd wegens een schorsing moest missen. De landskampioen en huidig koploper van de eredivisie trad trouwens aan in een aanvallend 3-4-3 systeem, waarin ook een plaatsje was weggelegd voor de jonge Ismail Aissati. Milan trainer Ancelotti begon (wegens een kwetsuur van Shevchenko) met het spitsenkoppel Vieri/Gilardino. Ook onze landgenoten Stam en Seedorf waren erbij toen scheidsrechter Graham Poll om 20.45 uur floot voor het begin van het duel.

De wedstrijd begon zeer levendig, met veel ruimtes. PSV kreeg al na twee minuten een redelijke mogelijkheid: Cocu's kopbal miste echter vaart en richting. De belangrijke slag op het middenveld werd in de beginfase overtuigend gewonnen door PSV. De 1-0 in de twaalfde minuut viel echter niet na een vloeiende aanval: hij ontstond na een fout van Kaladze die een lange bal verkeerd taxeerde. Jefferson Farfán strafte de fout van de Georgiër genadeloos af en passeerde Dida in de korte hoek.

In de periode na de treffer van de Peruviaan speelde PSV zijn beste voetbal van de wedstrijd. Eigenlijk waren er geen dissonanten in het radarwerk van de Nederlandse ploeg. Een kopbal van Alex werd op miraculeuze wijze gestopt door Dida, anders was de marge al vroeg verdubbeld. Milan kwam niet verder dan wat gevaar uit vrije trappen van Pirlo en een afstandsschot van Seedorf. Ondertussen ontsnapte Gattuso aan een rode kaart. De mannetjesputter van Milan maakte namelijk twee riskante overtredingen na al geel te hebben gezien.

In het laatste gedeelte van de eerste helft werd de aanvalsdrift van PSV een beetje ingetoomd door de runner-up van de vorige Champions League. Milan kwam naarmate het rustsignaal dichterbij kwam beter in de wedstrijd en even leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Gomes sloeg na een corner van Seedorf de bal bijna in eigen doel, maar herstelde zich door adequaat te reageren op een inzet van Vieri. PSV had toch het laatste woord in het eerste bedrijf via een volley van Cocu die een metertje naast het doel vloog.

De smaakmaker tijdens de eerste fase van de tweede helft was Jefferson Farfán, die met zijn acties het publiek op de banken kreeg. De eerste goede mogelijkheid voor PSV ontstond nadat Dida een schot van Cocu matig verwerkte en Vennegoor net te laat was voor de rebound. Milan liet erg weinig zien en kon het duel niet naar zijn hand zetten. Vooral Kaká kon niet echt zijn stempel op de wedstrijd drukken door goed werk van Simons.

Na ongeveer een uur verzandde het duel enigszins. PSV bracht Reiziger voor Afellay en wachtte Milan een beetje af. Veel deden de Rossoneri niet met dit overwicht. Als het al gevaarlijk werd, fungeerden Ooijer en Alex als slot op de deur. Met de entree van Shevchenko kregen de Milanezen meer elan en de Oekraïner had een strafschop kunnen krijgen nadat Ooijer hem vasthield.

Jaap Stam eiste in de slotfase een hoofdrol voor zich op door een tweede gele kaart te incasseren. De ex-international zag zich genoodzaakt Beasley af te stoppen en vertrok gelaten naar de kleedkamer. PSV was via Vennegoor en Aissati dicht bij de 2-0, maar ontsnapte toch nog aan de gelijkmaker. Serginho was namelijk vanaf links opgestoomd tot het strafschopgebied en werd afgestopt door Addo. Poll gaf echter geen penalty en PSV speelde hierna de wedstrijd uit.

Met de overwinning is PSV al tien wedstrijden achtereen ongeslagen in eigen huis tijdens de Champions League. Dat is een nieuw Nederlands record. Belangrijker is echter de vaststelling dat PSV de nieuwe leider wordt van poule E en goede papieren heeft voor een ticket in de achtste finales. In de andere wedstrijd in de groep wist Schalke 04 vanavond in eigen huis Fenerbahçe met 2-0 te verslaan, waarmee de Duitser ploeg op de tweede plek terecht is gekomen.

Over drie weken reist het team van Hiddink naar Duitsland om Schalke 04 te ontmoeten, op dinsdag 6 december volgt de ontknoping in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe.

Stand Poule E:
1. PSV 4-7 (2-3)
2. Schalke 04 4-5 (7-6)
3. AC Milan 4-5 (5-4)
4. Fenerbahçe 4-4 (7-8)

Kijk voor meer voetbalnieuws en het volledige overzicht van de Champions League op de FOK! Voetbalmanager!

Gokkers kunnen inzetten op omkoopschandaal

Icoon OpmerkelijkEen Oostenrijkse bookmaker biedt gokkers de kans geld in te zetten op de uitkomst van een rechtszaak tegen de Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer. Hoyzer wordt ervan verdacht de uitslagen van voetbalwedstrijden te hebben beïnvloed, in opdracht van misdaadorganisaties die grote sommen geld hadden ingezet.

De rechtszaak tegen de 26-jarige Hoyzer wordt deze week voortgezet in een Berlijnse rechtbank. Gokken op vrijspraak op alle punten voor de scheidsrechter levert bij deze uitkomst een uitbetaling van honderd maal de inzet op.

SEXTAPE Ashanti

Dit wordt een heel kort bericht omdat het hier een keer echt alleen om het filmpje gaat. Waarom deze uitzonderlijke situatie? Heel eenvoudig, er schijnt een sextape van Ashanti te zijn en dan is tekst overbodig.

Het filmpje circuleert kennelijk al wat langer, dus misschien hebben jullie het al gezien. Voor mij was het in ieder geval wel nieuw.

Zeg het maar, is dit the real thing?

Graag uw mening in de reacties...

Jongen (17) steekt vriendin (14) neer

z80 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige Belg heeft gisteravond zijn vriendinnetje ernstig verwond door haar 21 keer met een mes in de rug te steken. De jongen kwam tot zijn daad na een ruzie met het 14-jarige meisje.

De steekpartij vond plaats in het ouderlijk huis van het meisje. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Haar vriend is aangehouden.

Meesterversierders

Het is goed dat we af en toe nieuwsberichten zien waaruit we kunnen afleiden dat geld dat aan wetenschappelijk onderzoek wordt besteed, echt goed wordt besteed.

Zo hebben de neurobiologen Timothy Holy en Zhongsheng Guo van de Washington University School in St. Louis ontdekt dat mannetjes muizen zingen om vrouwtjesmuizen te imponeren. Dat is natuurlijk iets dat we ons al jaren afvroegen: "hoe slagen die verdomde mannetjesmuizen er nu in om al die lekkere vrouwtjesmuizen te versieren?".

Dit lijkt allemaal wat ongeloofwaardig, maar vorig jaar werd ook al ontdekt dat ratten kunnen lachen als een mens. Beetje vervelend aan deze ontdekkingen is dat al die spannende geluiden voor ons niet waarneembaar zijn....

De wetenschappers zijn er echter wel in geslaagd het zingen van de muizen op te nemen en voor ons hoorbaar te maken.

Luister zelf maar eventjes: hier

Woedende reizigers steken trein in brand

Icoon ShockingEnkele honderden Argentijnse forensen reageerden woedend toen hun trein stil kwam te staan tussen twee stations in de omgeving van Buenos Aires. Nadat in de trein de gemoederen steeds verhitter raakten stapten verschillende passagiers uit om zich buiten te keren tegen politie en brandweer die waren uitgerukt om de boel tot bedaren te brengen.

De trein en later ook de hulpverleners werden met stenen bekogeld, en uiteindelijk sloeg de vlam letterlijk in de pan toen enkele relschoppers brand stichtten in de trein. Vijf wagons en een politieauto brandden uit.

De meeste reizigers waren op weg naar hun werk. De politie verrichtte meer dan vijftig aanhoudingen. Volgens de burgemeester van de stad waar de rellen plaatsvonden zijn er de afgelopen tijd veel problemen met treinen geweest, maar rechtvaardigde dit niet al het geweld van vandaag. "We hadden een groep van zo'n tweehonderd mensen die uit waren op vernielingen. Het had niets te maken met de trein", verklaarde een politiewoordvoerder later.

Woedende reizigers steken trein in brand

Vader overlijdt na gewelddadige ruzie met zoon

Icoon AlgemeenEen 64-jarige man uit Nunspeet is vanmiddag overleden nadat zijn zoon hem ernstig verwondde bij een ruzie. Rond 06:00 uur vanochtend ontstond de ruzie. Daarbij raakte de man gewond, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Hij overleed rond 17:00 uur aan de door zijn zoon toegebrachte verwondingen.

De bedrijfsvoering van de familieboerderij zou aanleiding zijn geweest van de ruzie. De recherche onderzoekt op dit moment hoe de man zijn verwondingen heeft opgelopen. De ruzie vond plaats in een schuur van de boerderij waar de vader met zijn echtgenote en 35-jarige zoon woonde.

Arjan Ebbinge op intensive care

RBC Roosendaal-speler Arjan Ebbinge is vandaag opgenomen op de intensive care na een operatie aan zijn dunne darm. De verdediger liep afgelopen zondag in de competiewedstrijd tegen FC Utrecht na een botsing met Tim Cornelisse een scheurtje in de dunne darm op en moest in de beginfase de strijd al staken.

Vandaag onderging de speler een operatieve ingreep, maar volgens een woordvoerster van RBC is de situatie dermate ernstig dat hij op de intensive care moest worden opgenomen. 'Het is afwachten hoe het nu verder gaat. De kans bestaat dat hij opnieuw moet worden geopereerd, zijn situatie is zeer ernstig' , aldus de woordvoerster.

Eerste beelden Rune Factory

Onlangs zijn de eerste beelden van Rune Factory vrijgegeven. Dit is een nieuwe RPG voor de Nintendo DS, het zou een soort van Harvest Moon cross-over moeten worden. Wat opmerkelijk is aan Rune Factory is dat het een online RPG is. Hoe Mervelous Interactive dit in gedachten had is nog niet bekend, daarvoor zullen we nog even moeten wachten.

De RPG staat voor 2006 in Japan geplanned, en uiteraard nog later voor Europa.

Met dank aan Thomper!

Website van Kameo online

Kameo: Elements of Power is een van de spellen waarmee Microsoft zijn nieuwe Xbox 360 aan de man (of vrouw natuurlijk) wil brengen. In deze platform-achtige game speel je het elfachtige wezen Kameo en bezit je de kracht om andere wezens over te nemen.

Het spel is al een aantal keren uitgesteld maar zal binnenkort dan echt gaan verschijnen. Wil je kameo nu al op een scherm bij je thuis zien verschijnen dan kun je de website van het spel bezoeken, die sinds kort online is.

Je kunt de site hier bezoeken.


Sensible Soccer komt terug

Vandaag maakte Codemasters bekend dat de legendarische voetbalgame Sensible Soccer een comeback krijgt. De game wordt ontwikkeld voor de PC, PlayStation 2 en de XBOX. Sensible Soccer staat bekend als een snel voetbalspel waarbij de camera altijd ver uitgezoomd stond. Deze aspecten keren ook terug in de nieuwe versie, evenals de grote hoofden van de spelers. Hier alvast een aantal screenshots:
Met dank aan LeisureSuitLarry voor het melden van dit nieuws.

Heb jij een paar sportsokken over?

Het begon allemaal hier en op aangeven van Loedertje en Pieldeprutkarbonkel werd het al heel snel dit.

Wat begon als idee voor een eenmansactie, werd al heel snel iets waar een heleboel FOK!-ers spontaan aan mee deden. En het gaat goed

De bedoeling in een notendop:
Stichting De Goede Herder deelt elk jaar 300 kerstpakketten uit aan dak- en thuislozen en verslaafden. Onze bedoeling was om met elkaar genoeg geld bij elkaar te verzamelen om in elk geval elk pakket te kunnen voorzien van 1 paar warme wintersokken (voorlopig nog even uitgaand van een bedrag van 2 euro per paar sokken). Nou, dat is gelukt! In krap drie dagen is er door de FOK!-ers (en zelfs een aantal niet-FOK!-ers) een flink bedrag bij elkaar gebracht:

De tussenstand

Per 1 november, 17:33 uur:

Toegezegd: 44 euro
Ontvangen per bank: 189 euro
Ontvangen per giro: 205 euro
Ontvangen per Paypal: 38 euro
Beloofde verdubbeling: 300 euro

Totaal: 776 euro en dat is goed voor heel veel sokken en ook al een aantal sjaals

*O* *O* tof hè *O* *O*

De actie is een groot succes straks houden we geld over
De vraag was even: wat doen we, nu blijkt dat we voldoende geld hebben om 300 paar sokken te kopen? Ik heb een aantal voorstellen gedaan en qu63 heeft een poll gemaakt. Voorlopig ziet het er naar uit dat we met z'n allen doorsparen voor nog een tweede item in elke doos. Maar ik zal de stemmingen in de gaten houden; mocht het nog helemaal anders worden, dan gooien we het wel weer in de groep. Wil je nog stemmen, dan kan in dit topic.

Meedoen?
En dan nog even dit: mochten er nog FOK!-ers zijn die ook mee willen doen, dan is dat meer dan welkom! Stuur me even een mailtje, dan mail ik de gegevens terug. Mijn mailadres: elisaB@fok.nl

Man zit vijf dagen in de put

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige Fransman heeft de uitdrukking 'in de put zitten' wel heel letterlijk genomen. Hij zat vijf dagen in een put voordat hij werd ontdekt door een boer. Hij lag onder zijn brommer op anderhalve meter diepte.

Om hem eruit te krijgen, hadden de reddingswerkers ruim twee uur nodig. Waarschijnlijk is hij met brommer en al in de put gereden. Eenmaal uit de put bleek dat de man maar gedeeltelijk bij bewustzijn was. Hij is daarna afgevoerd naar een ziekenhuis in Sarrebourg. Later bleek ook dat zijn ouders hem al als vermist hadden opgegeven.

Top 10 prijzengelden gamers en teams

Fatal1ty, Vo0, wat verdienen ze nou eigenlijk met zo'n jaartje topgamen? Voor de financieel ingestelde gamer heeft ggl.com gepubliceerd wat de verdiensten van de individuele topgamers zijn, en wat de verdiensten van de beste teams zijn.

2005 V-SPORTS individuele Ranglijst (tot 31 Oktober, 2005)
1. $118.000 Sander "Vo0" Kaasjager (PainKiller)
2. $86.000 Jonathan "Fatal1ty" Wendel (PainKiller)
3. $81.480 Jae Ho "Spirit_Moon" Jang (WarCraft 3)
4. $52.750 Benjamin "zyz" Bohrmann (PainKiller)
5. $49.500 Alexander "Ztrider" Ingarv (PainKiller)
6. $45.000 Alessandro "stermy" Avallone (PainKiller)
7. $44.723 Manuel "Grubby" Schenkhuizen (WarCraft 3)
8. $30.500 Andrew "gellehsak" Ryder (PainKiller)
9. $25.000 Fredrik "gopher" Quick (Doom 3)
10. $24.875 Stephan "SteLam" Lammert (PainKiller)

2005 V-SPORTS Team Ranking (tot 31 Oktober, 2005)
1. $60.900 compLexity (Counter-Strike 1.6)
2. $50.000 Begrip (Counter-Strike 1.6)
2. $50.000 Team NoA (Counter-Strike 1.6)
4. $26.500 Mousesports (Counter-Strike 1.6)
5. $26,000 SK Gaming.dk (Counter-Strike 1.6)
6. $25,000 Check Six (Enemy Territory)
6. $25,000 Virtus.pro (Counter-Strike 1.6)
8. $24,500 Catch-Gamer (Counter-Strike 1.6)
9. $20,000 4Kings (Counter-Strike 1.6)
10. $18.500 PowersGamin (Counter-Strike: Source)

Tweede editie 'Monaco aan de Maas'

Volgend jaar zal het race-evenement ‘Monaco aan de Maas’ opnieuw gehouden worden. Het is de bedoeling om het spektakel op 20 augustus in Rotterdam te laten plaatsvinden.

Organisator Herman Vaanholt en zijn compagnon Robert Heilbron zijn inmiddels alweer druk bezig met de organisatie van de tweede editie van ‘Monaco aan de Maas’.

De gemeente Rotterdam heeft onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven voor het evenement. "We moeten het ook nog eens worden over de datum. Het zal vermoedelijk zondag 20 augustus worden", zegt Vaanholt in het Algemeen Dagblad.

Vaanholt wil dit jaar een nog grotere aanpak van het evenement. Hij denkt zelfs aan een Formule 1-feest of gala op zaterdagavond. "Dan blijven de mensen een dag langer hangen. Je praat dan al snel over miljoenen extra aan bestedingen in de stad. Ook de exposure-waarde mag niet worden onderschat. De beelden van het spektakel zijn heel de wereld overgegaan. Als Rotterdam alle media-aandacht zou moeten betalen, dan praat je wel over een bedrag van tussen de vijf en zeven miljoen euro."

Het parcours voor komend jaar staat ook nog niet vast. Hoewel de route van dit jaar, Coolsingel-Blaak-Mariniersweg en weer terug, het meest voor de hand ligt, denkt Vaanholt aan een alternatief traject over de Maasboulevard en de Boompjes.

The dog tried to rape me

quote:
"A drunk who claimed he had been raped by a dog was yesterday jailed for 12 months by a judge. Martin Hoyle, 45, was arrested by police after a passing motorist and his girlfriend found a Staffordshire bull terrier, called Badger, having sex with him at the side of a road in Huddersfield, West Yorkshire.
quote:
Hoyle, of East view, Marsh, Huddersfield, told police "I can't help it if the dog took a liking to me. He tried to rape me."
Sick, ik kan me goed in de uitspraak van de rechter vinden.
quote:
Frankly it is beyond most of our comprehension. It is an absolutely disgusting thing for members of the public to have to witness

Tand Napoleon moet 12.000 euro opbrengen

Icoon OpmerkelijkHet Britse veilinghuis Dominic Winter gaat op 10 november een tand van Napoleon Bonaparte veilen. Het huis wil er 12.000 euro mee ophalen. De tand werd vermoedelijk getrokken bij Napoleon in 1817 nadat hij mondontsteking had gekregen als gevolg van scheurbuik. Toen zat hij in ballingschap op het eiland St. Helena.

Volgens taxateur Chris Albury had de Franse ex-keizer tandproblemen. "Zijn tandvlees was zacht, bloedde snel en zijn tanden zaten los". De hoektand is hoogstwaarschijnlijk door de tandarts aan een adjudant van de koning van Napels, Francis Marconi, gegeven. De huidige eigenaar kreeg hem in 1956.

ESA diner en veiling een groot succes

Eerder berichtten we dat de ESA Foundation ook dit jaar weer een diner en een veiling zou organiseren voor het goede doel.

De 8ste editie van het evenement 'Nite to Unite for Kids' lijkt een groot succes te zijn geweest. Een record aantal van 920 gasten had zich verzameld bij het Westin Saint Francis hotel in San Fransico voor het diner. Onder de gasten waren Robbie Bach (president van Microsoft's Entertainment Divisie), Larry Probst (Chief Executive van EA) en Kaz Hirai (chief operating officer van Sony Computer Entertainment America). Het diner en de online veiling op eBay hebben gezamelijk $1 miljoen dollar opgebracht. Dit geld zal door de ESA Foundation ingezet worden bij projecten ter ondersteuning van de amerikaanse jeugd.

Doug Lowenstein, nadat bekend was geworden dat ze het record van voorgaande jaren hadden gebroken, zei:

"[...]
Deze overweldigende opkomst laat zien hoe toegewijd de game-industrie is met het ondersteunen van kinderen in Amerika. Deze steun maakt het mogelijk om het leven van velen positief te beïnvloeden.
[...]"


Tijdens het diner werd ook nog een prijs uitgereikt aan een persoon of bedrijf die sterk had bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van de game-industrie in Amerika. George Lucas kon zichzelf de gelukkige noemen die met deze trofee, de 'ESA Champion Award', naar huis ging.

Standen na speelweek 8 in de NFL

Nu alle teams minimaal één wedstrijd gewonnen hebben beginnen zich de verschillen af te tekenen in de verschillende divisies. De Colts gaan duidelijk voorop in de AFC South terwijl de AFC en NFC East zeer spannend zijn. Ook in de NFC South gaat men nek aan nek.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England430.5711591802-12-23-21-11-0Won 1
Miami340.4291361342-11-31-32-10-2Won 1
Buffalo350.3751281593-10-43-20-32-1Lost 2
N.Y. Jets250.286921392-10-41-41-11-1Lost 2

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati620.7501891253-13-13-23-01-1Won 1
Pittsburgh520.7141691142-23-05-20-02-0Won 2
Baltimore250.286881202-10-42-30-21-1Lost 2
Cleveland250.286941221-21-30-42-10-2Lost 3

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis7001.000189773-04-05-02-03-0Won 7
Jacksonville430.5711291252-12-23-21-10-1Lost 1
Tennessee260.2501612111-31-32-40-21-1Lost 3
Houston160.143931951-30-31-50-10-2Won 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver620.7502011525-01-24-12-12-0Won 1
Kansas City430.5711691602-12-23-21-11-2Lost 1
San Diego440.5002211662-22-23-21-22-1Won 1
Oakland340.4291621582-21-22-31-10-2Won 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
N.Y. Giants520.7142091374-01-21-14-11-1Won 2
Dallas530.6251811373-12-21-14-22-1Won 1
Philadelphia430.5711631673-01-33-11-20-1Lost 1
Washington430.5711351393-01-30-24-11-1Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Chicago430.571119813-11-21-23-13-0Won 3
Detroit340.4291171252-21-22-01-41-2Lost 1
Minnesota250.2861031932-10-40-12-41-1Lost 1
Green Bay160.1431581391-20-40-21-40-2Lost 2

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Atlanta520.7141751333-12-12-13-11-0Won 2
Carolina520.7141861493-12-11-14-10-1Won 4
Tampa Bay520.714126873-02-22-13-10-0Lost 1
New Orleans260.2501252221-31-31-11-51-1Lost 4

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle520.7141811274-01-21-14-12-0Won 3
St. Louis440.5002082313-11-32-12-31-2Won 2
Arizona250.2861271782-20-31-01-51-2Lost 1
San Francisco250.2861112222-20-30-12-41-1Won 1

Treinverkeer Amsterdam stilgelegd

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Bij de Oosterdokssluizen ten oosten van Amsterdam CS staat sinds 15:45 uur een internationale ICE trein uit Frankfurt stil waarin een verdacht pakketje is aangetroffen. Alle passagiers moeten het voertuig verlaten. Wie het verdachte pakketje heeft ontdekt, is niet bekend.

Het treinverkeer tussen Amsterdam CS en Amsterdam Muiderpoort is stilgelegd. Dat veroorzaakt lange vertragingen voor reizigers die in de richting Utrecht en Amersfoort willen.

Update 16:56 uur
In de internationale trein zijn twee mannen gezien die het verdachte pakketje bij zich hadden. Het tweetal sloot zich op in een toilet. Of de twee zijn aangehouden is niet bekend. De politie probeert nu contact met ze te krijgen. De meeste passagiers van de trein, die stilstaat ter hoogte van wetenschapscentrum Nemo, hebben het voertuig inmiddels verlaten. Alleen achterin de trein zitten nog enkele mensen.

Update 17:34
Er zijn zojuist twee mannen met een Arabisch uiterlijk gearresteerd door de politie. De twee werden gemaskerd en afgevoerd in auto's van het arrestatieteam. De reizigers die zich nog in de trein bevonden, konden het voertuig daarna ook verlaten.

Al eerder vandaag deden geruchten de ronde dat er een aanslag gepleegd zou worden. Op internet circuleerde een email waarin een meisje schreef over een aanslag op het centrum van Utrecht op 1 november. Elsevier haalt daarbij een topic op het FOK!forum aan: 1 november, aanslag Utrecht? De Utrechtse politie heeft de afgelopen dagen honderden telefoontjes gekregen van verontruste burgers.

De mannen worden door het arrestatieteam opgepakt (Foto: (c) ANP)
De mannen worden door het arrestatieteam opgepakt (Foto: © ANP)

Update 19:58
De mannen blijken niets kwaads in de zin te hebben gehad. In hun rugzak zaten onder meer cd's en papieren met koranteksten. De politie spreekt van loos alarm en zal de mannen weer op vrije voeten stellen.

Michiel Smit: legaliseer wapenbezit

Michiel Smit van Nieuw Rechts heeft weer eens van zich laten horen. Vandaag haalde hij het nieuws met een plan om wapenbezit voor zelfverdediging te legaliseren. De Rotterdamse gemeenteraadspoliticus schrijft in zijn publicatie 'Veiligheid? Doe het zelf! Meer wapens, minder misdaad' onder meer: ''Criminelen zijn banger voor hun prooi als iedereen een wapen bij zich kan hebben. Ook is dreigen met een wapen vaak genoeg om een belager af te schrikken. Bovendien doden de wapens niet maar de mensen die de wapens gebruiken. Ook heeft Amerikaans onderzoek aangetoond dat het aantal geweldsdelicten afneemt als burgers zichzelf mogen bewapenen.''

Smit vindt het te zot voor woorden dat iemand die in zijn eigen huis aangevallen wordt, geen middelen heeft om zich te verdedigen. Mensen die wel een wapen hebben, zijn strafbaar. Ook is het in Nederland niet toegestaan om voorwerpen bij je te dragen om jezelf mee te beschermen, zoals een honkbalknuppel of een aardappelschilmesje. ''Zelfbescherming mag, maar een wapen bezitten niet. Dus als je wordt aangevallen, heb je alleen je eigen vuisten nog, terwijl criminelen altijd kiezen voor het gebruik van wapens om hun slachtoffer makkelijk te overvallen'', aldus Smit.

De Nieuw Rechts-voorman wil dat burgers bij de overheid een aanvraag kunnen indienen voor een vuurwapen. Als je geen crimineel verleden hebt moet je er een mogen aanschaffen. Voor pepperspray zou helemaal geen registratiesysteem nodig zijn. Met zijn pleidooi voor legaal wapenbezit is Smit een buitenbeentje in de landelijke politiek; hij gaat meedoen aan de gemeenteraads-, provinciale- en Tweede Kamerverkiezingen. Geen van de andere partijen deelt zijn standpunten.

Uitslagen NFL week 8

In het weekend van de eerste shutout van het seizoen werd er één wedstrijd in overtime beslist, De Texans wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Zondag 30 oktober :

Final OT1234OTT
Chicago (4-3-0) «01300619
Detroit (3-4-0) 3073013

Final1234T
Arizona (2-5-0) 373013
Dallas (5-3-0) «10143734

Final1234T
Green Bay (1-6-0) 070714
Cincinnati (6-2-0) «770721

Final1234T
Minnesota (2-5-0) 007613
Carolina (5-2-0) «7177738

Final1234T
Oakland (3-4-0) «1773734
Tennessee (2-6-0) 0220325

Final1234T
Jacksonville (4-3-0) 777021
St. Louis (4-4-0) «1430724

Final1234T
Washington (4-3-0) 00000
NY Giants (5-2-0) «61317036

Final1234T
Cleveland (2-5-0) 1030316
Houston (1-6-0) «733619

Final1234T
Kansas City (4-3-0) 0371020
San Diego (4-4-0) «7140728

Final1234T
Miami (3-4-0) «3621021
New Orleans (2-6-0) 30306

Final1234T
Tampa Bay (5-2-0) 030710
San Francisco (2-5-0) «066315

Final1234T
Philadelphia (4-3-0) 0714021
Denver (6-2-0) «141402149

Final1234T
Buffalo (3-5-0) 037616
New England (4-3-0) «0071421

Maandag 31 oktober :

Final1234T
Baltimore (2-5-0) 730919
Pittsburgh (5-2-0) «737320

Jongetje (5) rijdt in auto van oma

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vijfjarig jongetje uit Houten beleefde gistermorgen zijn eerste minuten als automobilist. Het ventje werd door zijn oma van school gehaald en liep alvast vooruit naar de auto. Hij wist de sleutel om te draaien die zijn grootmoeder in het contact had laten zitten en doordat de auto in de eerste versnelling stond, kwam het voertuig in beweging.

De auto reed eerst door een hekwerk heen en kwam toen tot stilstand tegen een zandbak. Door haar pogingen de auto in te komen, liep de grootmoeder enkele schaafwonden op. De jeugdige automobilist bleef ongedeerd.

Bay 13 - Desktop Versieringen

Iedereen zal zijn desktop wel versierd hebben met een leuk plaatje of iets anders. De keuze aan plaatjes die overal te vinden zijn, zijn dan ook meer dan genoeg.

Vind je dan toch niet dat je genoeg hebt dan moet je zeker eens deze site bezoeken. De wallpapers zijn verdeeld in vier categorieën, namelijk: 640 x 480, 800 x 600, 1024 x 768 en Unsorted.

Dit zijn alvast enkele voorbeelden van de wallpapers: Alaska - Mount McKinley, Poolvos, Porsche Carrera GT2 en Secure BSD (art).

Maar wees er snel bij, want na 5 November zal de site er niet meer zijn!

Uitslag Steelers vs. Ravens

De Pittsburgh Steelers hebben eindelijk een thuiswedstrijd weten te winnen waarbij er weinig verschil was tussen de twee teams. En dat tegen de Baltimore Ravens die momenteel een smalle selectie hebben en wiens seizoen al bijna over lijkt te zijn.

Jeff Reed maakte de winnende fieldgoal nadat Ben Roethlisberger beide helften opende met een touchdownpass naar rookie tight end Heath Miller. Hierna wisten de Steelers het nog 1:36 minuut vol te houden tegen een door blessures geplaagd team van de Ravens.

Baltimore had wel nog een kans op de overwinning maar op de vierde down en 6 yards to go pass gooide Anthony Wright een misser waardoor de Steelers makkelijk de tijd uit konden zitten. Wright gooide 25 goede passes van de 44 voor een totaal van 252 yards en twee interceptions. Running back Jamal Lewis van de Ravens, die twee jaar geleden nog meer dan 2000 yards in totaal rushte, werd voor de zevende wedstrijd achter elkaar onder de 100 yards gehouden. Roethlisberger gooide voor de Steelers 18 van de 30 passes goed voor een totaal van 177 yards en één interception.

In het eerste kwart opende Heath Miller de score met een touchdown voor de Steelers terwijl Chester Taylor de stand later gelijk trok. Het tweede kwart werd door beide teams opgesierd met een fieldgoal, 42 yards voor Reed van de Steelers tegen 22 yards voor Stover van de Ravens.

In het derde kwart wist alleen Heath Miller de endzone te bereiken. Matt Stover scoorde drie fieldgoals in het vierde van 40, 49 en 47 yards. Jeff Reed deed hetzelfde één keer voor de Steelers van 37 yards voor de eindoverwinning.

Telefoonrekening van 890.000 dollar voor Britse ambassade

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Engeland zit in de maag met een telefoonrekening van haar Irakese afdeling.

De rekening, goed voor 890.000 dollar, is afkomstig van een satelliet telefoon die verdwenen is. De telefoon is al sinds juni vermist, toen blokkeerde de Britse ambassade in Bagdad hem nadat het telefoonbedrijf onregelmatigheden had ontdekt in het belpatroon.

De telefoon zou gestolen zijn en gebruikt in Saudi-Arabië en Jemen.

Star Wars Galaxies Japan stopt ermee

Wie dacht dat Japan het land van de robots, kleine mensen, Dance Dance Revolution en de MMORPG's was, kan bedrogen uitkomen.

Gisteren is bekend gemaakt door EA Japan, de publisher van Star Wars Galaxies, dat de Japanse ondersteuning voor deze MMORPG komt te vervallen. In tegenstelling tot de amerikaanse markt, waar Star Wars Galaxies ondertussen aan zijn derde uitbreiding toe is, wil het spel in Japan maar niet aanslaan.

Als compensatie voor spelers die alsnog door willen gaan met het spelen van Star Wars Galaxies heeft de publisher aangeboden om hun accounts, met bijhorende items en gehaalde levels, geheel over te zetten naar de amerikaanse of europese servers.

AZ-speler Van Galen schuldig bevonden aan uitgaansgeweld

AZ-speler Barry van Galen is veroordeeld tot 60 uur werkstraf wegens geweldpleging tegen twee vrouwen, vorig jaar tijdens de kermis van Assendelft. De rechtbank in Haarlem acht de profvoetballer schuldig aan 'plat uitgaansgeweld'. De zwager van Van Galen kreeg voor hetzelfde vergrijp 80 uur werkstraf.

Tijdens de vechtpartij op 3 oktober 2004 kregen twee 27-jarige vrouwen uit Assendelft en Krommenie en een 26-jarige man uit Wormerveer het aan de stok met Van Galen en diens 35-jarige zwager M.S. Alle drie beweren door de voetballer en zijn zwager te zijn geschopt en geslagen.

Het incident gebeurde in eerste instantie op de kermis toen M. S. seksueel getinte opmerkingen maakte tegen de twee vrouwen. Zij gaven hem een klap, waarop hij terug sloeg. Van Galen, die net als zijn zwager zei 20 biertjes genuttigd te hebben, bemoeide zich daar niet met de ruzie.
De twee vrouwen gingen net als Van Galen en diens zwager weg, maar haalden er wel een vriend bij, een kick-bokser. Ze togen daarna naar S. zijn woning in het centrum van Assendelft. Volgens de politierechter zocht S. daar zelf de gewelddadige confrontatie op. De vriend van de dames haalde uit en sloeg S. bewusteloos. Van Galen besloot in te grijpen en deelde klappen en een schop uit aan de kick-bokser en een duw aan de dames.

De rechter wees op de verschillende rol van beide verdachten, maar zei ook dat Van Galen vaker met justitie in aanraking is geweest voor uitgaansgeweld. Zowel Barry van Galen als zijn zwager kondigden aan in hoger beroep te gaan.

Nederlandse staatsschuld is 228 miljard

Pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EconomieDe Nederlandse staatsschuld beslaat na de eerste helft van het jaar dertien miljard euro meer dan het voorgaande jaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De staatsschuld is inmiddels opgelopen tot 228 miljard euro.

De stijging is volgens het CBS te wijten aan schulden uit voorgaande jaren. Deze zijn voortgekomen uit de begrotingen van het Rijk en de lagere overheden. De staatsschuld is nu 28 miljard euro hoger dan in medio 2003. De schuld was tussen 2000 en 2002 echter nog dalende.

'Te vroege schoolverlaters verplichten te zeggen wat ze doen'

Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs wil dat jongeren die te vroeg stoppen met school, worden verplicht aan hun gemeente te vertellen hoe zij hun dag doorkomen. De CDA-bewindsvrouw heeft dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Volgens de minister kunnen gemeenten op die manier beter vaststellen met welke maatregelen ze de drop-outs opnieuw aan werk of verdere scholing kunnen helpen.

Te vroege schoolverlaters die weigeren te vertellen wat ze doen, kunnen rekenen op een boete zo is het plan van Van der Hoeven. Vrijdag spreekt de regering over de wijze waarop deze verplichting opgelegd kan worden en hoever gemeentes mogen gaan, als de leerwerkplicht tot 23 jaar aan de orde komt. Van der Hoeven waarschuwde alvast dat een jongere die midden op de dag uren voor de televisie hangt straks een probleem heeft. Verder komt er onder meer een onderzoek naar verlenging van de leerplicht. Nu moeten jongeren na hun 16e nog een jaar lang minstens twee dagen per week naar school; Van der Hoeven wil dat zij volledig leerplichtig worden.

Vorig jaar stopten, evenals in 2003, 64.000 jongeren voortijdig met school. In totaal waren er vorig jaar 108.000 jongeren die bekend staan als voortijdig schoolverlaters. Dat houdt in dat ze hun opleiding voor gezien houden zonder dat ze minstens mbo-2 hebben gehaald.

Korea's samen naar Olympische Spelen 2008

Noord- en Zuid-Korea doen als één team mee aan de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Dit werd bekend gemaakt door het Zuid-Koreaanse Olympisch comité. Volgend jaar tijdens de Aziatische Spelen vormen beide landen ook één team.

De verhoudingen tussen beide landen is niet heel sterk, maar dat lijkt te verbeteren. Formeel gezien zijn Noord- en Zuid-Korea nog met elkaar in oorlog, want er is na de wapenstilstand in 1953 werd er nooit een vredesakkoord getekend. De nucleaire plannen van de Noord-Koreanen baren Zuid-Korea zorgen.

Ajax: Winnen en vertrouwen kweken tegen FC Thun

Winst is morgenavond niet het enige waar Ajax voor speelt in de Champions League-wedstrijd tegen het Zwitserse FC Thun. Om te beginnen is het de bedoeling dat plaatsing voor de tweede ronde binnen handbereik is, en ten tweede om eindelijk eens wat vertrouwen te kweken.

Het is inmiddels een bekend verhaal; de ploeg van Danny Blind komt maar moeizaam tot scoren in de vaderlandse comeptitie, ondanks het goede veldspel dat de Amsterdammers beheersen. In de afgelopen tien wedstrijden wist Ajax maar 15 keer het net te vinden. Als je dan gaat kijken naar Feyenoord (27 doelpunten) en AZ (32 doelpunten), dan valt direct op dat deze ploegen ongeveer het dubbele aantal goals hebben. De supporters zijn dan ook niet blij met hun clubtopscorer Angelos Charisteas, aangezien hij pas vier doelpunten op zijn naam heeft staan.

In Europa gaat het de Amsterdamse club beter af, waar plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand is. Dan zullen ze echter wel eerste of tweede moeten eindigen in de poule waar ook Sparta Praag, Arsenal en FC Thun nog meespelen. Gisteren was de laatste training van Ajax op Nederlandse grond. Hatem Trabelsi, geblesseerd aan zijn hamstring, trainde niet mee omdat hij teveel last had. Hij is dan ook niet met de selectie afgereisd naar Zwitserland, waar komende donderdag de wedstrijd tegen Thun op het programma staat.

Behalve Trabelsi hadden Urby Emanuelsson en Steven Pienaar last van lichte blessures, dit tweetal verliet de training dan ook eerder. Danny Blind is echter niet bezorgd over de laatste twee spelers, en gaat er dan ook vanuit dat beide gewoon in actie zullen komen tegen de Zwitserse ploeg.

PSV is uit op bonuspunten

Precies halverwege de groepsfase in de Champions League kan PSV een goede tussenbalans opmaken. De Eindhovense ploeg geeft weinig tot niets weg en is hierdoor in Europa kanshebber voor de tweede ronde in een spannende poule.

Vanavond wordt de return tegen AC Milan gespeeld, deze club heeft volgens coach Guus Hiddink 'geen zwakke plekken'. Sneller dan verwacht heeft de strateeg uit Varsseveld de zoveelste make-over gestalte gegeven. PSV staat, is erg goed georganiseerd met een aantal ervaren spelers die weten hoe het werkt. Verder begint het weer op het elftal te lijken dat afgelopen seizoen in de halve finale van de Champions League strandde, en als toetje landskampioen van Nederland werd.

Er is ook een aantal zaken waar het huidige PSV nog niet goed in is. Zo kan het bijvoorbeeld nog niet anderhalf uur lang de tegenstander onder druk zetten. De ploeg speelt wel volledig naar de mogelijkheden die het heeft, en zou hiermee een heel eind moeten komen. Dit kwam twee weken geleden ook weer uit in San Siro. De Eindhovenaren hadden nauwelijks wat in te brengen tegen het spel van de Milanezen, maar ze doorstonden wel alle Italiaanse aanvalsgolven. Vanavond hoopt PSV, in een uitverkocht Philips-stadion, het resultaat van twee weken geleden minstens te evenaren, of zelfs te verbeteren.

Voorlopig is het nog zinloos om allerlei berekeningen los te laten op de poule van de Eindhovense formatie. Alle vier de clubs hebben nog uitzicht op de tweede ronde van de Champions League. Volgens Hiddink zal het dan ook aankomen op de laatste wedstrijd.

Vermoedelijke opstellingen:
PSV: Gomes; Alex, Ooijer, Lamey; Affelay, Simons, Cocu, Aisatti; Farfan, Vennegoor of Hesselink en Beasley
AC Milan: Dida; Stam, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf; Shevchenko en Vieri

Heracles haalt Mika Nurmela

Mika Nurmela komt tot aan het eind van dit seizoen uit voor Heracles Almelo. De 33-jarige Fin komt transfervrij over van HJK Helsinki.

Nurmela speelde gedurende het afgelopen halfjaar zeven keer voor HJK Helsinki. Nu de zomercompetitie daar is geëindigd én Nurmela een transfervrije status heeft staat niets een onmiddellijke overgang in de weg. Morgen worden de laatste formaliteiten (waaronder de medische keuring) afgerond. Nurmela verliet in 2003 SC Heerenveen om zijn geluk bij 1. FC Kaiserslautern te beproeven. Het avontuur in de Bundesliga werd echter geen succes en Nurmela stond vaker naast dan op het veld. Nurmela – die 61 interlands op zijn conduitestaat heeft – speelde eerder voor FC Haka, Malmö FF, Emmen (van 1995/1996 tot en met 1998/1999), SC Heerenveen (van 1999/2000 tot en met 2003/2004), 1. FC Kaiserslautern en HJK Helsinki.

Kuipers verrassing op 1.500m

Bij de kwalificatiewedstrijden in Heerenveen voor de wereldbeker schaatsen heeft Kuipers verrassend de 1.500m gewonnen. Bij de vrouwen won Timmer de 500m makkelijk en miste Wüst op de 3.000m een startplaats.

De 23-jarige Simon Kuipers was de sterkste op de 1.500m met een persoonlijk en baanrecord van 1.46,22. Jan Bos, die zich gisteren niet kwalificeerde voor de 500m, deed dit wel op de 1.500m, door tweede te worden achter Kuipers. De al genomineerd Nijenhuis werd vijfde en plaatste zich daardoor ook, net als Tuitert en Wennemars die van tevoren al een startbewijs op zak hadden en niet aan de start verschenen in Thialf.

Bij de vrouwen miste Ireen Wüst een WB-plaats, ze werd slechts achtste op de drie kilometer. De winst op deze afstand ging naar Moniek Kleinsman, zij gaat met Marja Vis, Wieteke Cramer, Helen van Goozen en Renate Groenewold meedoen in de wereldbeker. Groenewold hoefde daarvoor niet in actie te komen, ze was al zeker van deelname.

Op de 500m voor vrouwen was Marianne Timmer superieur. Timmer won beide races met tijden net onder de 39 seconden. Annette Gerritsen, Marieke Wijsman, Sanne van der Star en Margot Boer gaan met Timmer mee naar de WB. Voor Frouke Oonk viel het doek met een zesde plaats, terwijl zij vorig jaar nog wel de WB schaatste.

Coria uitgeschakeld in Parijs

Guillermo Coria is al in de tweede ronde uitgeschakeld van het Masters-toernooi van Parijs. De als tweede geplaatste Argentijn speelde in zijn eerste wedstrijd van het toernooi tegen de Tsjech Tomas Berdych en verloor met 4-6, 2-6. Coria had in de eerste ronde een bye.

Dit is al de derde keer dat Coria gelijk wordt uitgeschakeld in zijn eerste ronde in Parijs. Als Coria had gewonnen van Berdych zou hij ook zich hebben gekwalificeerd voor het Masters-toernooi van Houston.

[Upd]Tamas Petö niet naar Heracles Almelo

Op de slotdag van de Nederlandse transfermarkt maakt NAC Breda-speler Tamas Petö per direct de overstap naar Heracles.

De Hongaar was bij NAC uit de gratie geraakt na een woordenwisseling met coach Ton Lokhoff. De woordenwisseling was het gevolg van het feit, dat de coach hem geen basisplaats toebedeelde. Na het conflict maakte de middenvelder nog wel zijn excuses, maar NAC maakte de speler wel duidelijk dat men niet zou tegenhouden als een club zich zou melden voor de speler.

De afgelopen periode heeft promovendus Heracles Almelo bij diverse clubs geinformeerd naar uit de gratie geraakte spelers. Bij NAC heeft Heracles eerst nog geprobeerd Anouar Diba los te weken, maar die hapte niet toe. Petö deed dat uiteindelijk wel, waardoor hij per direct uit zal komen voor de club uit Almelo.

Update 15:00 :

Tamas Petö vertrekt niet naar Heracles. De middenvelder van NAC stond wél in de belangstelling van de Almeloërs, maar bleek financieel niet haalbaar te zijn.

Muizen verleiden vrouwtjes met zang

Mannelijk muizen die zin hebben in seks, gaan zingen (mp3!) voor de vrouwtjes. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Washington ontdekt. De liefdesliedjes zijn echter ultrasoon, wat betekent dat ze voor mensen niet te horen zijn.

"Het geluid van de liedjes is te vergelijken met de zang van vogels. Het is nog niet duidelijk of het zingen van de mannetjes ook zorgt dat de vrouwtjes sneller willen", zo zegt een van de onderzoekers. Het was al bekend dat muizen ultrasone klanken voortbrengen. Het is echter voor het eerst dat wetenschappers bewijs hebben gevonden dat zij meer doen dan willekeurige geluiden maken.

Tot dusver waren mensen, vleermuizen en walvissen de enige zoogdieren waarvan bekend was dat zij konden zingen.
_____
Het gezang op de mp3 is bewerkt, zodat het ook voor mensen hoorbaar is.

'Kinderen hoogstens twee uur achter pc'

Icoon GezondheidKinderen mogen niet meer dan twee uur per dag televisie kijken of achter de computer zitten en frisdrank zou niet genuttigd mogen worden door kinderen jonger dan vijf jaar. Dit zijn twee van de vijftien normen voor opgroeien met een gezond gewicht, welke dinsdag gepubliceerd zijn door het gezondheidsinsituut NIGZ. Deze normen maken deel uit van het Convenant Overgewicht, dat minister Hoogervorst (volksgezondheid, Welzijn en Sport) met het bedrijfsleven en NOC*NSF heeft gesloten.

Doel van de actieplannen is om overgewicht bij kinderen onder de negentien jaar tot stilstand te brengen. Vanaf 2011 dient het aantal vijfjarigen met overgewicht niet verder te stijgen. Overgewicht is wereldwijd een explosief groeiend probleem. Ook in Nederland heeft 40% van de volwassenen overgewicht en is 10% obees. Bij kinderen geldt dat 13% van de jongens en 14% van de meisjes kampt met overgewicht.

Tost teambaas Squadra Toro Rosso

Red Bull heeft vandaag (dinsdag) officieel bekend gemaakt dat Franz Tost is aangesteld als teambaas voor Squadra Toro Rosso. Tost komt van BMW Motorsport, waar hij als Operation Manager actief was.

Tost zelf is blij met de overgang. “In mijn zes jaar bij BMW heb ik veel geleerd en ik wil ze daar graag voor bedanken. Dit is een grote uitdaging en ik verheug me er erg op.” En ook de eigenaar van Red Bull, Dieter Mateschitz, is gelukkig met de komst van Tost. “Franz heeft veel ervaring en dat is erg goed voor ons team.”

Vanaf 1 januari 2006 treedt Tost officieel in dienst van het team. Tot die tijd zal Red Bull een oogje in het zeil houden bij de gang van zaken bij het team.

Nieuwe Spongebob Squarepants: The Yellow Avenger media

Meerminman en Mosseljongen zijn gekidnapt! Taak aan Spongebob Squarepants om zijn favoriete superhelden te redden. Met de riem van Meerminman krijgt Spongebob superkrachten en verandert hij in "The Yellow Avenger". Zo kan Spongebob vijanden in bellen stoppen, een wervelwind oproepen, hulp inschakelen van andere wezens en super hoog springen. Spongebob's avontuur begint medio november.
Uitbreiding van Europa

Vandaag stond er op de FP dat Turkije twee jaar de tijd krijgt om aan de eisen te voldoen van de Europese Unie om lid te mogen worden. De uitbreiding van de EU is een hot item de laatste tijd, vooral na het afwijzen van de Europese Grondwet, door een aantal landen, waaronder Nederland. Toch wordt Europa in 2007 uitgebreid met 2 lidstaten, Bulgarije en Roemenië. Ook zijn er nog twee kandidaat lidstaten namelijk Turkije en Kroatië en er zijn ook nog potentieel kandidaat lidstaten, Albanië, Bosnië en Herzegovina, de Voormalig Joegoslavische Republiek van Macedonië en Servië en Montenegro. Een heleboel lidstaten dus, maar hoe gaat het nu eigenlijk in zijn werk, toetreden tot de Europese Unie?

Allereerst moet een lidstaat voldoen aan de eisen die nodig zijn tot een toetreding. Deze zijn vastgelegd in het Verdrag van Maastricht artikel 49. Hierin staat een lidstaat "de principes van vrijheid, democratie, rechten van de mens en fundamentele vrijheden, alsmede de rechtsstaat respecteert, een aanvraag kan doen voor toetreding tot de Europese Unie."
In 1993 hebben de regeringsleiders de eisen duidelijk opgezet:

 • Het bestaan van stabiele instellingen die de democratie waarborgen; (Er moet dus een regering zijn die democratisch wordt gekozen en wordt gecontroleerd.)
 • Het bestaan van een rechtsstaat, van respect voor en bescherming van de rechten van de mens en minderheden; (Dit betekend dat de rechten van de mens moet zijn opgenomen in de Grondwet van het betreffende land.)
 • Het bestaan van een functionerende markteconomie;
 • de capaciteit om te kunnen omgaan met marktwerking en concurrentiedruk binnen de Unie; (Het land moet een aanbod hebben om te kunnen exporteren naar andere landen, maar er moet ook vraag zijn naar producten van binnen de Europese Unie.)
 • Het vermogen om de verplichtingen van het lidmaatschap op zich te nemen, waaronder begrepen de economische en monetaire unie. (En dit houdt in dat het land het verdrag van de Europese Unie accepteert en hun Grondwet hierop aanpast.)

  Als dit allemaal in orde is, kan het land in principe toetreden tot de Europese Unie, maar dan moet er nog onderhandeld worden over voornamelijk financiële problemen, zoals de bijdrage die het land economisch gaat leveren, maar ook welke subsidies het zal gaan ontvangen. Pas als de regeringsleiders daarmee akkoord gaan, kan een land officieel gaan toetreden.

  Europa wordt steeds groter met alle lidstaten die toetreden. Sommige zijn hier enthousiast over, omdat het de economie zou stimuleren, omdat je een sterker Europa krijgt of omdat de armere landen nu meer gebaat zijn van de steun van de rijkere landen.
  Andere zijn felle tegenstanders omdat er al veel problemen zijn binnen de Europese Unie en dit was al van het begin af aan. De tegenstanders beweren dan ook dat met elke uitbreiding Europa meer instabiele en onbestuurbaar wordt. Ze zijn dan ook voor strengere toelatingseisen en betere economische verdeling.

  Of het goed is dat Turkije toetreedt, moet je voor jezelf besluiten, maar als je het doet, doe het dan wel om de goede redenen.

 • Water techdemo Battle for Middle-Earth 2

  Het tweede deel van Battle for Middle Earth, een realtime strategy game in het universum van Tolkien's the Lord of the Rings, brengt heel wat nieuwe dingen met zich mee. Allereerst is de licentie verschoven: waar in het eerste deel de licentie van de films afkomstig was, is voor het tweede deel de licentie op de boeken genomen. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaar EA meer kanten op kan. Zo worden er bijvoorbeeld drie nieuwe rassen toegevoegd: elfen, dwergen en goblins.

  Ook op grafisch gebied is de game nogal vooruit gegaan. Met name het water verdient een speciale vermelding, en daarom is er van datzelfde water ook een filmpje geschoten. Voor de ongeveer 2 minuten durende techdemo kan je hier terecht.

  Van Gemerden en van Lottum uitgeschakeld

  John van Lottum en Melle van Gemerden zijn in het tennistoernooi in het Zuid-Koreaanse Busan beiden niet verder gekomen dan de eerste ronde. Qualifier Martijn van Haasteren wist wel de tweede ronde te bereiken.

  Van Lottum, die op de weg terug is na een operatie aan zijn rug, was kansloos tegen de Zuid-Afrikaan Rik de Voest: 1-6 en 2-6. Van Gemerden verloor van de Amerikaan Wayne Odesnik met de setstanden 6-4, 6-7 en 1-6.

  Martijn van Haasteren wist de tweede ronde wel te bereiken door de Koreaan Dong-whee Choi met 4-6, 6-4 en 6-1 te verslaan. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen van Gemerdens overwinnaar Odesnik.

  GTA: Liberty City Stories eind november

  In een financieel rapport van Take Two is te lezen dat GTA: Liberty Citiy stories eind november naar Europa komt terwijl de geruchten gingen dat de datum verschoven was naar 2006. Het spel is in Amerika al op 28 oktober uitgekomen.

  Naast de datum voor LCS heeft Take Two ook gezegd dat ze nu al bezig zijn met nog een nieuwe GTA voor op de PSP. Welke subtitel dit spel gaat meekrijgen is nog niet bekend en ook een datum is nog niet bekend.

  Screenshots van Kingdom Hearts 2

  Square Enix heeft een stapel screenshots van Kingdom Hearts 2 vrijgegeven. In deze RPG zul je zowel characters uit Final Fantasy als uit de Disney-tekenfilms tegenkomen. Op de plaatjes is te zien dat je dit keer in ieder geval de wereld van The Lion King en Jack Skellington zult bezoeken. Ook is bekend dat Donald kan vliegen en dat Goofy eruit ziet als een schildpad. Het spel komt op 22 december uit in Japan.
  Party: Dutch DJ Night at The Powerzone

  Nederland is niet voor niets een toonaangevend land op dance-gebied. Er loopt ontzettend veel talent rond, zowel producerend als draaiend. Een avond waarbij Nederlandse DJ's centraal staan, is dus helemaal niet zo'n risicovolle onderneming! Dat moet The Powerzone ook gedacht hebben, zij organiseerden Dutch DJ Night, met onder andere Don Diablo, Benny Rodrigues en Lucien Foort.


  President Poetin brengt bezoek aan Nederland

  President PoetinDe Russische president Poetin is aangekomen in Nederland. Kort voor 12:00 uur landde hij op Schiphol. Daar werd hij samen met zijn vrouw Loedmila en een stoet aan Russische ministers verwelkomd door koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Ook minister Bot van Buitenlandse Zaken was bij de ontvangst aanwezig. Op dit moment legt Poetin een krans bij het nationaal monument op de Dam in Amsterdam. Daar zal dan ook minister-president Balkenende zijn.

  Na de kranslegging zal Poetin een economische delegatie ontmoeten. Later bezoekt hij nog het Tsaar-Peterhuisje in Zaandam, waar Peter de Grote eind 17de eeuw een tijdje verbleef toen hij in Nederland was om het vak van scheepstimmerman te leren.

  Vanavond staat een staatsbanket met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven op het programma in Den Haag. Morgen komen de Eerste en Tweede Kamer nog aan de beurt. Aan het einde van de middag vertrekt hij weer naar Rusland.

  Het is voor het eerst sinds het bezoek van Peter de Grote dat een Russisch staatshoofd een officieel staatsbezoek aan Nederland brengt.

  Albers definitief naar Midland

  Christijan Albers heeft dinsdag bevestigd dat hij in 2006 voor de Formule 1-renstal van Midland gaat rijden. De 26-jarige Albers tekende een éénjarig contract met een wederzijdse optie voor nog een jaar. Midland, het voormalige Jordan-team, trok eerder al Nicky Pastorelli als testrijder aan.

  De teambaas van Midland is er blij met de komst van Albers. "Ik ken Christijan al sinds 1999, toen hij in de Duitse Formule 3 reed. Hij won daar zes races en startte tien keer van pole-position. Sindsdien heb ik zijn carrière nauwlettend gevolgd. Christijan is erg competitief, professioneel en een bewezen winnaar. Ik heb er vertrouwen in dat hij snel een plaats vindt in het team en ons kan helpen met het ontwikkelen van de auto."

  Albers had ook een aanbieding van Williams waar hij testcoureur zou kunnen worden. Maar na lang beraad besloot de Nederlander daar toch niet voor te kiezen "In 2007 lopen veel contracten af, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Met een racestoel zit je dan veel beter." Albers legt voor 2006 de lat hoog: "Ik wil punten scoren."

  Greenpeace beboet voor vernielen koraalrif

  RRRobert (herschreven) en ISS hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon AlgemeenMilieuorganisatie Greenpeace is door de Filipijnse autoriteiten beboet, omdat haar schip, de Rainbow Warrior II, een koraalrif bij de Filipijnen heeft beschadigd. De boete die de milieuorganisatie moet betalen bedraagt ruim 10.000 euro.

  Gisteren liep het schip vast in het Tubbataha Reef Marine Park, een zeepark dat op de lijst van werelderfgoederen van de Unesco staat. Hierdoor werd ruim honderd vierkante meter koraalrif beschadigd. Eco Matser, een woordvoerder van Greenpeace Nederland, zegt in een reactie het ongeluk erg te betreuren. "Je gaat er toch juist heen om de zaak te beschermen." Matser verklaarde dat het ongeluk kon gebeuren, doordat de Filipijnse regering zeekaarten had verstrekt die niet klopten. "De bemanning dacht nog anderhalve mijl van het koraal af te zitten. Bovendien was er iemand van het park zelf aan boord." Desondanks erkent Greenpeace de verantwoordelijkheid voor de toegebrachte schade en zal zij daarom de boete gewoon betalen.

  De Rainbow Warrior II vaart sinds dit weekeinde opnieuw in het gebied. Het schip neemt deel aan een actie die het gebruik van meer milieuvriendelijkere energiebronnen moet stimuleren. Vanaf de Rainbow Warrior onderzocht de bemanning ondermeer het effect van broeikasgassen op koraal.

  Vivendi: Starcraft Ghost niet naar de Cube

  Gisteren ging het gerucht dat StarCraft: Ghost niet op de Gamecube zou verschijnen. Vivendi, de uitgever van de game, heeft vandaag tegen onze collega's van Gamer.nl dit gerucht bevestigd. StarCraft: Ghost komt niet op de Gamecube uit omdat Blizzard zich wil focussen op de ontwikkeling van de Playstation 2 en Xbox versies.

  StarCraft: Ghost zou in het eerste kwartaal van 2006 in de schappen moeten liggen.

  Stam: Voorlopig niet terug naar Nederland

  Jaap Stam heeft, aan de vooravond van de wedstrijd om de Champions League tussen PSV en AC Milan, de speculaties over een terugkeer naar Nederland de kop ingedrukt.

  De verdediger van de Italiaanse club heeft gezegd dat hij zeker niet in de winterstop naar ons land zal terugkeren.
  "Hoewel je nooit weet in de voetballerij, is het uitgesloten dat ik bij voorbeeld al in de winterstop vertrek. In principe dien ik mijn contract gewoon uit”, zo zei Stam tijdens een persconferentie in Eindhoven.

  De zaakwaarnemer van Stam, Henk van Ginkel, liet eerder nog weten dat een terugkeer naar Nederland van de oud-international zeer goed denkbaar zou zijn. "Jaap en zijn vrouw hebben inmiddels vier kinderen, de oudsten hebben de schoolgaande leeftijd. Als je in Italië speelt, betekent dat automatisch dat je van het ene trainingskamp naar het andere holt. Jaap ziet zijn kinderen daardoor nauwelijks en hij is op een leeftijd gekomen dat hij daar wel veel waarde aan hecht. Meer nog dan aan een lucratief contract bij AC Milan."

  Balkenende gewoon welkom in Breda

  De lokale CDA uit Breda wenst niet dat de leider van de landelijke partij, premier Jan Peter Balkenende, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 de stad komt bezoeken. ''Hij moet wegblijven net als andere kopstukken van het CDA'', aldus de lokale Bredase fractie.

  De lokale afdeling van de christen-democratische partij wil op deze wijze laten weten tegen het kabinetsbeleid te zijn. Vooral het nieuwe ziektekostenstelsel en de armoede- en criminaliteitsbestrijding van de regering is de plaatselijke fractie een doorn in het oog. Volgens het CDA in Breda zal de aanwezigheid van landelijke kopstukken meer kwaad dan goed doen.

  Andere CDA-afdelingen in Brabant zullen de landelijke CDA-kopstukken niet weren, maar ze hebben wel begrip voor het standpunt van de Bredase afdeling.

  Update 12:02
  Balkenende is van harte welkom in Breda, en ook andere CDA-kopstukken mogen gewoon op bezoek komen. Dat heeft de voorzitter van de Bredase CDA-afdeling vanochtend laten weten. De afdeling staat ook in grote lijnen achter het beleid van het kabinet-Balkenende.

  Het eerdere bericht was de wereld in geholpen door een CDA-raadslid, maar die lijkt dus voor zijn beurt te hebben gesproken.

  Meerderheid jongeren kampt met schulden

  De meeste werkende jongeren tot 25 jaar hebben schulden. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Volgens het instituut zijn de conclusies "zeer zorgwekkend". Bijna veertig procent van de werkende jongeren heeft een schuld van gemiddeld negenhonderd euro. Van dezelfde groep die nog bij hun ouders woont heeft één op de drie jongeren schulden. Bij jongeren die zelfstandig wonen is dat tweederde. Daar is de gemiddelde schuld zelfs 1750 euro. De opstellers van het rapport hebben 2300 jongeren tussen de 16 en 25 ondervraagd over hun financiële situatie.

  "Deze werkende jongeren hebben maandelijks zo'n 775 euro te besteden en dat geld gaat vooral op aan leuke dingen, zoals vakanties en uitgaan", zegt Gabriëlla Bettonville van het Nibud. De organisatie is bang dat veel jongeren nog jarenlang door de schulden worden achtervolgd. "Het is een valse start van je volwassen leven. Als je nog geen 25 jaar bent kun je er moeilijk meer af komen".

  Opvallend is ook dat de thuiswonende werkende jongeren zoveel schuld hebben. Het Nibud pleit ervoor dat ouders kostgeld in rekening brengen bij hun thuiswonende én geldverdienende kinderen. "Op deze manier leren ze omgaan met vaste lasten." Op het moment betalen drie op de tien werkende jongeren hun ouders kostgeld.

  Het geld wordt vooral uitgegeven aan vakantie. Gemiddeld 1500 euro per jaar gaat daar naartoe. Aan uitgaan wordt per maand tachtig euro uitgegeven. Verder gaat er veel geld naar brommer of auto. Op de vierde plaats komen uitgaven aan kleding en schoenen. Meisjes besteden hier negenhonderd euro aan, jongens kleden zich voor gemiddeld 670 euro per jaar.

  Een op de vijf wil suikerfeest nationale feestdag

  Icoon OnderzoekTwintig procent van de Nederlandse bevolking vindt dat het suikerfeest een nationale feestdag moet worden. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden onder vijfhonderd mensen van achttien jaar en ouder door MarketResponse. Het suikerfeest, dat begint op drie november, is een islamitische feestdag die het einde symboliseert van de ramadan.

  Als men de keuze zou hebben tussen een vrije nationale feestdag en een vrije dag op het suikerfeest, is maar liefst 45 procent van de ondervraagden voorstander. Een meerderheid zou zelfs, als hij zou worden uitgenodigd, een suikerfeest bijwonen. Ongeacht de beweegredenen voor dit gebaar, blijkt uit dit onderzoek vooral dat de Nederlander een positieve instelling heeft jegens islamitische landgenoten en hun cultuur.

  Negen op de tien Nederlanders heeft wel eens gehoord van het suikerfeest, en 71 procent daarvan kent de betekenis. Één op de vijf meent dat het suikerfeest officieel erkend moet worden als een feestdag, waarbij het voor hen niet uitmaakt op welke manier dit wordt uitgewerkt. 71 procent moet er niets van hebben en voor 8 procent maakt het niets uit. 61 procent zou de uitnodiging accepteren van bijvoorbeeld een buur om aan het suikerfeest deel te nemen.

  Als het suikerfeest een extra vrije dag zou betekenen, is ongeveer één op de drie Nederlanders voorstander. Als de nationale invoering van het suikerfeest het inleveren van een andere feestdag zou betekenen, is nog maar negen procent voorstander. Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) de keuze zou willen hebben tussen een vrij suikerfeest, of een vrije nationale feestdag.

  Dofus MMORPG nu gratis

  Firma Ankama Studios heeft aangekondigd dat de MMORPG genaamd Dofus vanaf vrijdag jongstleden geen abonnementsgeld meer vereist. Je kunt nu ook gratis in het online gebeuren meedoen!

  Dofus is een tactische combat online roleplaying game met meer dan 250000 spelers. De game bevat unieke fantasy settings en graphics.


  Dofus website

  Hier zit wel een addertje onder het gras voor de gratis accounts. Ga je buiten de hoofdstad (Astrub), dan kun je niets anders dan rondwandelen en praten met andere spelers. Vechten zit er niet meer bij.


  Island of Wabbits en Bonta

  Dofus werkt volledig in Flash.Aanmelden en spelen kan op de Dofus website.

  Hirsi Ali noemt Arabische leiders fascisten

  VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft in een interview met de Belgische krant De Morgen keihard uitgehaald naar Arabische leiders. Deze zijn volgens de politica fascistisch. ''Fascisme is universeel. Het is niet alleen iets van de witte mens. Er bestaat geen enkel Arabisch land dat echt democratisch is en waar het individu vrij kan leven'', aldus Hirsi Ai in het interview. ''De machthebbers passen er geweld en manipulatie toe op dezelfde manier als Mussolini en Hitler. Kijk bijvoorbeeld naar de gifgasaanval van Sadam Hoessein tegen de Koerden in Irak en het uit de weg ruimen van politieke tegenstanders zoals door het Assad-regime in Syrië.''

  Volgens Hirsi Ali stelt in de meeste Arabische landen vrijheid van godsdienst niets voor; het bestaat gewoonweg niet. Vrouwen worden in de Arabische wereld slechter behandeld dan dieren, zo liet ze ook nog weten.

  -
  Het volledige interview is te lezen in De Morgen (doorklikken op het portret van Hirsi Ali).

  Potentiële Brit moet slagen voor quiz

  Icoon PolitiekIedereen die Brits staatsburger wil worden, moet vanaf vandaag een lijst met vragen invullen over het leven in Groot-Brittannië. De test moet door de deelnemer voor driekwart goed ingevuld zijn om te slagen. Met de maatregel hoopt de regering de integratie van nieuwe burgers te bevorderen.

  De toets bevat 24 vragen over typisch Britse gebruiken en tradities. Enkele hiervan zijn 'Wat is een MP?', 'Waar wordt Cockney gesproken?' en 'Op welke dag valt St David's?'. Het invullen kost vijftig euro.

  De regering is van mening dat de vragen niet te moeilijk zijn, maar The Guardian beweerde aan de hand van een onderzoek het tegendeel. De krant liet twintig leraren uit het land de toets afnemen. Slechts één van de aanwezigen, die de proef op de som namen, slaagde. Veel docenten wisten bijvoorbeeld niet welke rechtbank een jury gebruikt en dat 112 een alternatief is voor het in Groot-Brittannië gebruikelijke alarmnummer 999.

  Harry Potter 'dé fantasieheld'

  Schooljongen annex magiër Harry Potter is door een Engelse televisiezender gebombardeerd tot de grootste fantasieheld aller tijden.

  Bij de poll die verricht werd onder 1500 kijkers van een sciencefictionzender kwam JK Rowlings creatie als het grote idool naar voren. De bebrilde tovenaarsjongen versloeg hierbij geduchte tegenstanders als Buffy en de cyborg uit Terminator 2.

  Darth Vader en 'de' Alien werden onder andere verkozen tot de grootste schurken. Spiderman, Spock en Yoda vulden daarnaast de grote heldenlijst aan. De nieuwste Harry Potter-film - The Goblet of Fire - draait overigens vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.

  Submitjes deel 1001

  Er is heel veel gesubmit en onze excuus dat het iets langer duurde maar zoals jullie konden zien waren we druk bezig met een nieuwe lay-out.
  Dus het is weer tijd voor submitjes van onze betrouwde bezoekers.

  - Een mooi webcam sletje.
  - Soms wil je oog je nog wel eens bedriegen.
  Dat geld ook voor het volgende plaatje.
  In het plaatje is vlak a dezelfde kleur als vlak b.
  Geloof je het niet? Test maar even met photoshop of kijk naar de volgende link.
  - Een online Ouija Bord.
  - De Dildo Song.

  Met dank aan 2x Anoniempje, Ericjuh, Leffe48 voor de submits

  SMS activeert Bluetooth vibrator

  De Britse Cool & Groovy Toy Company heeft een vibrator in de markt gezet die via sms'jes bediend kan worden. De website van de producent meldt: "The Toy is een hi-tech vibrerende kogel. Aangesloten op een mobiele telefoon met Bluetooth wordt het een intieme koppeling tussen twee minnaars, ongeacht de afstand."

  De intensiteit waarmee the Toy gaat draaien en trillen hangt af van de inhoud van het sms'je. Iedere letter van het alfabet heeft drie aparte 'bewegingsprofielen' met vijf snelheden en drie verschillende lengtes. Volgens de makers is het daarmee mogelijk om een geliefde op 7.200 verschillende manieren per berichtje aan haar gerief te laten komen.

  De fabrikant beweert dat de vibrator niet kan worden gedetecteerd tijdens een 'Bluetooth search'; het apparaat wordt dan afgeschermd.


  Koffertje hi-tech vibo-materiaal

  Advocaat: complot in zaak-Samir A.

  Bregalad had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon JustitieDe rechtszaak tegen Samir A. heeft gisteren een opmerkelijke wending genomen. Volgens zijn advocaat, Victor Koppe, is een gewapende overval in 2004 gepleegd met medeweten van de AIVD. Mogelijk heeft de AIVD de overval zelfs geënsceneerd. De overval is vervolgens als reden gebruikt om het huis van de terreurverdachte te doorzoeken. Daarbij is belastend materiaal gevonden.

  Om dit uit te zoeken, wil de advocaat onder meer de vermeende AIVD-informant, de 28-jarige Saleh B. uit Rotterdam, die vrijdag werd opgepakt horen. Die wordt voorlopig echter niet gehoord als getuige in de zaak tegen Samir A. Dat heeft het Haagse gerechtshof maandag bepaald. Het hof wil eerst afwachten of hij alsnog gaat spreken tijdens zijn ondervragingen. Tot nu toe beroept B. zich op zijn zwijgrecht.

  Als de AIVD zich schuldig zou hebben gemaakt aan uitlokking van strafbare feiten, dan heeft het OM volgens Koppe geen recht meer om Samir A. voor de overval te vervolgen. In een reactie op Koppes suggesties benadrukte aanklager Haverkate dat een ambtsbericht van de AIVD genoeg is om huiszoeking te mogen doen. "De AIVD heeft geen overval nodig om een huiszoeking af te dwingen," zei Haverkate gisteren.

  Samir A. zal binnenkort ook weer terechtstaan voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. De kantoorgenoot van Koppe, Britta Böhler stelde onlangs in Buitenhof dat het ook dit keer niet tot een veroordeling zal komen als het bewijs niet meer is dan de vorige keer. De rechtbank sprak Samir A. daar in april voor vrij. Op zijn opleiding is A. voorlopig niet meer welkom. De Hogeschool Leiden heeft besloten om Samir A. de toegang voor een periode van maximaal één jaar te ontzeggen.

  Boek: Ben Mak - Chirurg in oorlogsgebied

  Opereren in een mijnenveld

  Ben Mak heeft als chirurg maar één droom: naar de derde wereld om daar de minder bedeelden te opereren. Met de grootste moeite weet hij zijn westerse praktijk en zijn gezin te combineren met missies waar hij in aftandse hospitaaltjes onder erbarmelijke omstandigheden benen amputeert en keizersnedes uitvoert. Een fascinerend verhaal, dat echter wat ongelukkig is geschreven. Hopelijk heeft 'ie meer verstand van opereren.

  Video-winkel voor iPod scoort goed

  De video-afdeling van de internetwinkel iTunes van Apple lijkt een groot succes. Inmiddels zijn ruim een miljoen video-opnames verkocht via iTunes. Vorige maand bracht het bedrijf de nieuwe iPod op de markt. Volgens Apple-topman Steve Jobs laat het aantal zien dat er duidelijk interesse is voor het downloaden van videobeelden. Via iTunes zijn onder andere televisieseries te downloaden.

  Tot voor kort was de iPod er alleen maar voor het afspelen van muziek. Het downloaden van een videoclip of televisieaflevering kost per keer 1,99 dollar. Een muziekopname kost de helft.

  Kind pleegt zelfmoordaanslag in Irak

  rezzo, Trebweb en OppClone hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  In Kirkuk, circa 250 kilometer ten noorden van Bagdad, heeft een kind van naar schatting 10 tot 13 jaar een zelfmoordaanslag gepleegd. De Iraakse tiener, behangen met explosieven, blies zichzelf bij het konvooi van een politiechef op.

  De commandant van het konvooi raakte gewond aan borst en benen. Ook zijn chauffeur raakte ernstig gewond door de explosie, die de jeugdige dader het leven kostte.

  Er vonden in Kirkuk nog twee aanslagen plaats op patrouilles van leger en politie, waarbij drie gewonden vielen. In de stad Mandaën, 30 kilometer ten zuiden Bagdad, werden drie Irakezen gedood bij een aanslag met explosieven.

  Bollegraf en Bogtstra tenniscaptains

  De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft het captainschap voor zowel de Daviscup als de Fedcup voor 2006 rond.

  Tjerk Bogtstra blijft teamcapitain met de mannen in de Daviscup, Manon Bollegraf zal bij de Fed Cup technisch directeur Hans Felius opvolgen, die in 2005 tijdelijk de honneurs waarnam. Vooormalig tennisprof Bollegraf was al werkzaam als coach bij de Fedcup-ploeg.

  Aankomende week zullen beide captains alleen nog een handtekening moeten zetten onder het contract, dat hen voor één seizoen aan de landenteams zal binden. "Ik heb een jaar meegelopen om de meiden goed te leren kennen. Daarna zou ik Felius opvolgen. Die intentie heb ik uitgesproken voor 2006, alleen heb ik nog niets getekend. De details moeten nog worden uitgewerkt. Maar dat is wat mij betreft een formaliteit. Ik zie het als een uitdaging om met Michaëlla Krajicek en de andere jonge meisjes te proberen op termijn de Wereldgroep te halen", aldus Bollegraf.

  Meisje krijgt HIV besmet bloed toegediend

  Tware had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon MedischEen zesjarig meisje met knokkelkoorts heeft in een ziekenhuis in Suriname bloed toegediend gekregen dat met HIV was besmet. De bloedbank van het Rode Kruis verstrekte bloed dat volgens minster van Volksgezondheid, C. Waterberg, niet goed genoeg was getest.

  Omdat de patiënt inwendige bloedingen had die dodelijk konden zijn, was met spoed bloed nodig. "Door de hoge nood moest een keuze worden gemaakt tussen het toedienen van bloed en het kind laten sterven; nu kan het kind een normaal leven leiden", aldus Waterberg maandag in het parlement. Parlementariërs vonden dat de minister, die zelf arts is geweest, te onzorgvuldig met het incident is omgesprongen. Het riep bij hen "grote vraagtekens en uitroeptekens" op.

  Het ministerie van Volksgezondheid kwam al meer dan een week geleden achter het voorval. Volgens Waterberg werd het echter geheim gehouden om in de samenleving een vrees voor bloed en bloedproducten te voorkomen. Toen een krant toch berichtte over het incident, zorgde dit voor grote commotie. Vice-president R. Sardjoe vroeg in het parlement aan de samenleving voorzichtig om te springen met de informatie.

  Waterberg heeft de opdracht gekregen een diepgaand onderzoek in te stellen bij de bloedbank, en na te gaan of er meer patiënten zijn die na een soortgelijke procedure met HIV besmet zijn geraakt. De minister zal ook de huidige situatie in ziekenhuizen betrekken als het gaat om bloedtransfusies.

  Nieuwe GBA + DS game: Pirate Battle

  Er is wat nieuws te melden over Pirate Battle, een strategische game voor de GBA en DS met piraten in de hoofdrol.

  Er zijn een tweetal beelden vrijgegeven: een screenshot en een deel van de worldmap. Beide zie je hieronder.

  Op deze screen zie je de speler in zijn boot varen naar een vuurtoren missie. Het winnen van dergelijke missies is handig, want je kan dan als speler meer zien van de map, zeker 's nachts (door het licht van de vuurtoren).

  Ook zie je een haven op de screen, deze zijn belangrijk om je schip te laten repareren na een battle op zee met andere piraten. Je schip werkt immers ook met HP (hit points).

  De zon op de screenshot geeft aan welk moment van de dag het is, dag of nacht. De worldmap verandert real-time mee met dit ritme, het wordt langzaam donkerder en lichter.

  Als laatste kun je zien dat er een stamina meter op het scherm staat. Deze geeft aan hoe fit je crew is. Hoe hoger hoe beter natuurlijk. Om de stamina meter weer omhoog te krijgen na een dag hard werken/vechten moet je simpelweg de crew laten slapen.

  Zoals je ziet is de worldmap redelijk tot erg groot, en dit is nog maar een klein deel (1/10e volgens de makers).

  Texaanse burgemeester eigen dorp uitgezet

  Icoon Weird De burgemeester van het Amerikaanse Bartlett, een klein plaatsje in Texas, mag zijn eigen stad niet meer in. Dat heeft de rechter gisteren besloten. De burgervader moest voor de rechter verschijnen omdat hij geld van de gemeente in eigen zak zou hebben gestoken. Totdat de aanklacht is weerlegd, moet hij buiten de stad blijven.

  Als de beschuldigingen kloppen heeft Bobby Hill voor ongeveer 9.000 dollar (7.500 euro) aan cheques uitgeschreven op naam van de gemeente, om het geld vervolgens te houden. Daarnaast heeft hij de gemeente zijn elektriciteitsrekening laten betalen.

  In het kleine plaatsje met 1.500 inwoners is dit natuurlijk groot nieuws. Hill heeft via zijn advocaat laten weten gewoon door te gaan met het besturen van Bartlett, 'omdat dat ook prima per telefoon gaat'.

  VVD tegen verbod op goedpraten terreur

  mr_koffie had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon PolitiekDe VVD steunt niet langer het voorstel van minister Donner (CDA, Justitie) om het goedpraten van terreur te verbieden. Dat maakte VVD-aanvoerder Van Aartsen maandagavond op een partij- bijeenkomst in Katwijk bekend. 'Bij nader inzien' vindt Van Aartsen een dergelijke wet een te grote inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.

  In een conceptwetsvoorstel wil minister Donner het verheerlijken of goedpraten van terreur strafbaar maken met een maximale straf van een jaar gevangenis of een boete van maximaal 4.500 euro. Het gaat niet alleen om verheerlijkende of ontkennende uitspraken over terroristische aanslagen, maar ook om dergelijke uitspraken over oorlogsmisdrijven en genocide, zoals de jodenvervolging.

  CDA-leider Maxime Verhagen reageert verbaasd op het VVD-standpunt. Volgens Verhagen kwam Donner mede op aandringen van de VVD met zijn voorstel. "Van Aartsen zelf heeft het kabinet in het verleden opgeroepen om hard op te treden tegen terrorisme." Maar volgens Van Aartsen is dat geen reden om 'alle' wetsvoorstellen rond terreurbestrijding te steunen. Bovendien zou deze wet het politieke debat hinderen. "De politiek moet zichzelf geen beperking opleggen, maar het debat met de radicale imams in alle openheid aangaan." aldus de liberaal.

  Zonder de steun van de liberalen haalt het voorstel geen kamermeerderheid. Vorige week keerde ook D66 zich tegen het wetsvoorstel. Alleen de LPF, Groep Wilders en de SGP zijn voor. De Kamer debatteert binnenkort over het plan.

  Paaldansen

  Het moet de nieuwe rage gaan worden: paaldansen voor huisvrouwen. Gisteravond werd in de Jimmy Woo in Amsterdam een dvd-workshop over paaldansen, striptease en lapdance gepresenteerd.

  Paaldansen geeft de vrouw veel zelfvertrouwen, kracht, uitstraling en natuurlijk een kick en .... iedereen kan het leren!

  Ik weet niet wat ik van dit alles moet denken, maar dat iedere vrouw met een dvd-tje kan leren paaldansen vraagt toch wel erg veel van mijn inlevingsvermogen. Het klinkt mij in de oren als een schriftelijke cursus autorijden. Toch is het "paaldansen voor thuis" al een ernorm succes in Amerika, Engeland en Frankrijk en ook in Nederland zijn de eerste resultaten hoopvol.

  We zullen het afwachten, als dit echt een succes wordt dan verschijnen de filmpjes en foto's vanzelf op internet. Vooralsnog zullen we het met oud materiaal moeten doen, zoals de erotische dans van deze dame, een echte teaser mogen we wel zeggen.

  Hier nog even de foto van het blogje in het groot groot.

  het lijkt wel of ze hoogtevrees heeft...

  Turkije krijgt twee jaar om te hervormen

  FOKwa en erikkll hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Turkije krijgt van de Europese Commissie twee jaar om een eind te maken aan martelingen, zo meldt de Financial Times vandaag. De krant zegt inzage te hebben gehad in een conceptlijst van bijna 150 opdrachten die de Turkse regering de komende twee jaar moet uitvoeren. Zo moet er in diezelfde periode in Turkije vrijheid van religie worden ingevoerd en moet de burgerregering de macht over het militaire apparaat zien te verkrijgen.

  Aan deze eisen moeten de Turken voor 2008 voldoen, willen ze in aanmerking komen om over tien jaar lid van de Europese Unie te worden. Het dagelijks bestuur van de EU hoopt dat door deze hervormingen de angst bij Europese burgers, die steeds kritischer staan tegenover een mogelijke toetreding van Turkije, enigszins wegneemt.

  Miyamoto maar weer eens

  In een recent interview met Business Week Online laat Miyamoto weer wat los over de Revolution. Allereerst vertelt hij dat de grootste innovatie in de recente game-historie de overgang naar 3D is ten tijde van de PlayStation en de Nintendo 64.

  Verder is Miyamoto het nog steeds niet eens met het kiddy imago dat Nintendo heeft. Ze maken niet simpelweg games voor kinderen, maar voor iedereen van 5 tot 95: We want our games to be for anyone from five to 95 years-old. We disagree with people who say, 'Nintendo is for kids, Sony is for adults'

  Hij hoopt dat Nintendo hier met de Revolution verandering in kan brengen en dat de hele familie gaat gamen: Most people think videogames are all about a child staring at a TV with a joystick in his hands. I don't. They should belong to the entire family. I want entire families to play together. That was the concept behind Revolution

  Tot slot zei hij nog iets over gamen op televisies, wat hij hiermee bedoelt, en of het een hint is naar een soort van Virtual Reality of zelfs iets met hologrammen, dat wilde hij verder niet zeggen: It's convenient to make games that are played on TVs. But I always wanted to have a custom-sized screen that wasn't the typical four-cornered cathode-ray-tube TV. I've always thought that games would eventually break free of the confines of a TV screen to fill an entire room. But I would rather not say anything more about that.

  Al-Rayan wil verder met De Boertjes


  Al-Rayan heeft de broers Ronald en Frank de Boer gezegd dat ze langer met het tweetal door willen gaan. Hun zaakwaarnemer, Rob Cohen, zegt dat de tweeling open staat voor een langer verblijf bij de club uit het Midden-Oosten.

  Maar nog veel liever zou het duo terugkeren naar Ajax. "Het allerliefst gaan Frank en Ronald terug naar Ajax, maar van die club hebben we niets gehoord," aldus Cohen tegenover het AD.

  De huidige contracten van de broers liepen tot mei van dit jaar. Na hun actieve voetbalcarriere willen de Boertjes met een cursus coach betaald voetbal gaan beginnen.

  Elder Scrolls IV: Oblivion officieel uitgesteld

  Eerder al hebben we gemeld dat Elder Scrolls IV: Oblivion waarschijnlijk uitgesteld zou worden en nu lijkt dat gerucht bevestigd door uitgever Take 2. Het spel is verschoven naar het tweede kwartaal van 2006 voor de PC en Xbox 360, wat betekent dat het spel niet voor februari 2006 uit zal komen. Volgens Take 2 heeft ontwikkelaar Bethesda meer tijd nodig om het spel af te ronden.

  Man komt onder trein voor ogen zoontje

  logisnack had ons via de nieuws-submit te melden:

  Op de spoorwegovergang in de Almelosestraat in Raalte is gisteravond een man onder de trein gekomen en overleden. Het zoontje van de man was getuige van het ongeluk.

  De politie vermoedt dat het jongetje vlak voor een aankomende trein de spoorwegovergang is overgestoken en dat zijn vader hem in een reflex is gevolgd. De man was op slag dood toen hij werd geraakt door de trein. Het kind bleef ongedeerd.

  FOK!parel: Restaurant Brasserie Pirate Café

  Ken je dat? Dat je een nieuwe winkel binnenloopt die heel tof blijkt te zijn zodat je bij jezelf denkt, "dit moet ik aan anderen vertellen!". Of dat je per toeval een restaurant ontdekt dat super eten blijkt te serveren?

  Om te zorgen dat dit soort onverwachte pareltjes niet verloren gaan heeft FOK! een nieuw soort review: de FOK!parel. Al eerder verscheen een FOK!parel over Paviljoen Kaap Hoorn.

  Enkele weken geleden kwam ondergetekende namelijk op weg naar een filmpremière in een vier uur durende file terecht op de E40 in de buurt van het Belgische Zaventem (bij Brussel). Toen we uit de file kwamen reden we vermoeid naar het eerste het beste restaurant en we gingen naar binnen. Een FOK!parel was gevonden...

  Meer screens en info Pokemon Mysterious Dungeon

  Wij moeten nog even wachten voordat er een Pokemon RPG voor de DS verschijnt, maar in Japan komt volgende maand Pokemon Mysterious Dungeon uit en wel in twee versies. Opmerkelijk is dat de Red Rescue Force versie alleen voor de GameBoy Advance uitkomt en de Blue Rescue Force versie alleen voor de DS.

  Waar deze RPG totaal verschilt van de andere is dat je hier met een Pokemon speelt en niet met een een trainer. Alhoewel je als mens in deze Pokemon veranderd bent, dus in feite ben je een menselijke Pokemon. Doel van het spel is uit te vinden waarom je in een Pokemon veranderd bent en het helpen van andere Pokemon. Tijdens het spel krijg je steeds meer Pokemon aan je zijde en zo vorm je samen de Rescue Force. De gevechten, die ook hier een grote rol spelen, vinden plaats in dungeons en je neemt het op tegen slechte Pokemon.


  Mp3 en meer 13

  Zo, weer wat opendirs voor jullie, deze keer zelfs twee aanraders, downloaden dus.
  [OST]
  Goodfellas
  Scarface
  Shakespear In Love
  Toy Story
  Sex And The City
  Schindler's list

  [R&B]
  50 Cent - The Massacre
  Ice-T - Iceberg
  Eminem - The Eminem Show

  [ROCK]
  Metallica - Acoustic
  Sonic Youth - Daydream Nation
  Foo Fighters - In Your Honor
  Japan-X - Dahlia
  Mountain Goats - Full Forxe Galesburg
  Beck - One Foot in The Grave

  [Overig]
  Russian Drum And Bass

  [AANRADER]
  Bloc Party - Silent Alarm
  The Spinto Band - Nice and Nicely Done

  Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
  En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

  Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

  Manchester City blijft in subtop

  Manchester City blijft het goed doen in de Premier League. De ploeg van Stuart Pearce versloeg gisteravond Aston Villa en handhaaft zich in de subtop.

  Het was nota bene Darius Vassell die zijn oude club de das omdeed door tweemaal te scoren. Zijn eerste treffer ontstond na een gruwelijke miscommunicatie in de verdediging van Villa. De debuterende keeper Stuart Taylor kwam uit om de bal te pakken, maar Samuel kopte terug naar niemandsland in de veronderstelling dat Taylor op zijn plaats was gebleven. Vassell kon vervolgens zeer makkelijk binnentikken. Nadat Vassell al de paal had geraakt, scoorde hij dan toch de 2-0. Na een mooie aanval via Mills en Cole volleerde de international de bal tegen de touwen.

  In de tweede helft kroop Villa – zonder Bouma, die een hamstringblessure heeft – wat uit zijn schulp, vooral dankzij invaller Berger. Het was dan ook Berger die aan de basis stond van de aansluitingstreffer van Ridgewell. Zes minuten voor tijd besliste Andy Cole het duel. Opnieuw had City het geluk aan haar zijde, want het schot werd van richting veranderd door Delaney. Kiki Musampa deed de volledige negentig minuten mee. Door de zege stijgt City naar plaats vier, op gelijke hoogte met Tottenham Hotspur. Aston Villa staat op een tegenvallende zestiende positie.

  Sport maakt fit

  Gisteren heeft Peter R. de Vries dan eindelijk zijn plannen bekend gemaakt. Peter noemt het zijn plannen voor politieke vernieuwing en of dat zo'n handige naam is, daar twijfel ik eerlijk gezegd aan want het doet me direct al denken aan de mislukte "bestuurlijke vernieuwing" van D'66. Toch zou deze benaming wel eens een bewuste keuze kunnen zijn want experts wisten al eerder te vertellen dat de kansen van PRDV "links van het midden" liggen. Dat is dus precies de plek waar D'66 zich ooit ophield.

  De zaken die gisteren in de diverse nieuwsberichten naar voren komen, wijzen ook inderdaad in de richting van bestuurlijke vernieuwing: een gekozen minister-president, bindende referenda, afschaffen van de Eerste Kamer, enzovoort. Dat kan natuurlijk nooit alles zijn, dus ik ben eens op de site van PRDV gaan neuzen.

  Hier volgen even wat highlights uit de proclamatie van PRDV:

  - Iedere leerling krijgt in de toekomst minimaal 6 uur per week gymnastiek;
  - Er moet een Nationale databank met DNA-profielen komen;
  - De ontwikkelingshulp wordt verhoogd;
  - Christelijke scholen krijgen geen subsidie meer;
  - Er komt een sociale dienstplicht voor alle jongeren.

  Al deze punten worden in de proclamatie wel enigszins onderbouwd waardoor het allemaal vrij logisch klinkt en het ook zeker een bepaalde groep mensen zal aanspreken. Wat mij een beetje stoort en wat ook zeker andere mensen zal storen is het wat paternalistische toontje dat PRDV heeft. Nou is dat politieke partijen wel eigen, maar met name de standpunten ten aanzien van jongeren zijn toch echt uit de tijd. Het heeft allemaal een nogal oubollig "sport maakt fit'-gehalte.

  Mijn conclusie is voorlopig dat PRDV een nieuwe ouderenpartij is, die uiteindelijk niet aan de verkiezingen zal deelnemen omdat de targets in de peilingen niet zullen worden gehaald. Dat laatste is jammer, want "verandering van spijs doet eten" en een nieuw geluid in Den Haag zal per definitie verfrissend werken.

  Schnyder, Petrova zeker van Masters Cup

  Nadia Petrova en Patty Schnyder zijn er volgende week bij als het eliteveld van de dames in Los Angeles de Masters Cup gaat betwisten.

  Petrova en Schnyder waren afgelopen week erg op dreef in Linz. Beide vrouwen troffen elkaar in de finale, waarin Petrova uiteindelijk de betere bleek. Voor Schnyder wordt het haar derde optreden in de Masters Cup, terwijl Petrova haar debuut viert. Met de kwalificatie van Petrova en Schnyder resteert er nog één ticket voor het prestigieuze toernooi. Elena Dementieva en Venus Williams zijn hiervoor nog in de race. Venus Williams heeft nu iets meer punten dan de Russin, maar komt deze week niet in actie. Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Maria Sharapova, Mary Pierce en Amelie Mauresmo waren al in een vroeg stadium zeker van de Masters. Dat gold ook voor Justine Henin-Hardenne, maar die meldde zich maandag af voor het elitetoernooi.

  Laatste reviews en specials
  special
  Weekend gifdump #121
  special
  Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
  special
  VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
  special
  Random Pics van de Dag #952
  review
  Street Fighter 6
  review
  Mega Man Battle Network Legacy Collection
  ©FOK.nl e.a.