Zure reacties bij spelers Milan

Raymond (RayMania)
Na de nederlaag tegen PSV in de Champions League likten de spelers van AC Milan de wonden. De finalist van vorig jaar ging met 1-0 onderuit in het Philips-stadion.

Clarence Seedorf klonk het meest verbitterd. "Het is ons niet gelukt te scoren, net als in de eerste wedstrijd. Behalve dat kan ik niets verzinnen waarin we minder waren dan PSV. (...) Vorig seizoen schaamde ik me bijna dat we naar de finale gingen. Maar dit jaar zullen zij zich waarschijnlijk beschaamd voelen dat ze hebben gewonnen. Maar ja, het geluk is niet altijd met je. Hoe dan ook, als we de komende twee duels met dezelfde inzet spelen, zullen we zeker winnen."

"De wedstrijd was moeilijk omdat PSV goed verdedigde en iedereen achter de bal hield, reageerde oud PSV'er Jaap Stam. "We konden geen ruimte vinden. In de tweede helft kregen we nog wel enkele goede kansen, maar hun keeper had enkele goede reddingen. Jammer."

De ex-international haalde door een indirecte rode kaart het einde van het wedstrijd niet. "De eerste was geen overtreding die een gele kaart waard is. Bij de tweede gleed ik uit, het was een reflex. Maar volgens mij werd er ook een overtreding gemaakt op Serginho. Maar ja, als dingen eenmaal niet goed gaan…". Daarmee verwees Stam naar de actie van Eric Addo op Serginho in het Eindhovense strafschopgebied. Scheidsrechter Graham Poll zag er geen penalty in.

Milan-coach Carlo Ancelotti betreurde de nederlaag, maar was toch tevreden. "We hebben slechts één punt overgehouden aan de duels, maar volgens mij hebben we meer verdiend. De ploeg heeft goed gespeeld. Het zal nog moeilijk worden om deze groepsfase te overleven, maar we blijven kalm. Met vier punten gaan we door, maar ik wil er nog zes pakken.

AC Milan speelt in de poulefase van de Champions League nog thuis tegen Schalke 04 en moet nog op bezoek bij Fenerbahçe.