Savoldelli en Cunego pieken naar Giro

Bram (Chiel-Montagne)
Op 12 november wordt in Milaan de Giro van 2006 voorgesteld. De laatste twee laureaten, Damiano Cunego en Paolo Savoldelli, richten hun pijlen op een nieuwe Girozege.

Savoldelli, de winnaar van dit jaar, maakt volgend seizoen van de Ronde van Italië zijn hoofddoel. "Hij is zeer gemotiveerd om de Giro voor de derde keer te winnen", vertelde Johan Bruyneel, Il Falco's ploegleider bij Discovery Channel. "De Giro krijgt onze prioriteit. De hele ploeg zal voor hem rijden. Daarom wil hij absoluut voor de zege gaan, al beseft hij ook dat het moeilijk zal worden om de prestatie van 2005 te herhalen."

Naast de Giro zal de pijlsnelle daler, net als vorig seizoen, ook acte de présence geven in het grootste wielercircus van de wereld, de Tour de France. "Maar hij is en blijft Italiaan en wil in zijn eigen ronde schitteren, iets wat wij goed begrijpen", zegt Bruyneel.

In de laars zal Savoldelli concurrentie krijgen van Cunego, die ook uit is op een nieuwe Giro-zege. Vorig seizoen liep de Ronde van Italië door klierkoorts uit op een debacle voor de talentvolle Italiaan. "Maar dit jaar zal hij er weer staan", zegt Giuseppe Martinelli, zijn baas bij Lampre. "Het wordt een editie met pittige bergetappes en dat ligt Cunego wel. Hij rijdt ook in de Tour. Dat wordt een strijd tussen Basso en Ullrich, maar ze moeten ook met Cunego rekening houden."