Button excuseert zich

Maurice (mbn)
Jenson Button heeft zijn excuses aangeboden voor zijn denigrerende uitspraken over vrouwen in de autosport. Ondanks dat de woorden volgens hem uit de oorspronkelijke context waren gehaald, wilde hij toch zijn excuses aanbieden aan mensen die hij ermee heeft beledigd.

In een interview in de Britse FHM viel in een interview met Button te lezen dat volgens hem vrouwen geen toekomst hebben als coureur in de Formule 1, omdat borsten in de weg zouden zitten bij het rijden en vanwege de maandelijkse perikelen. Achteraf biedt hij nu op zijn website zijn excuses aan voor die uitspraken: "Ik vind het oprecht spijtig dat zo weinig woorden, speciaal op de manier waarop ze zijn opgeschreven, mensen beledigd hebben."

Hij geeft ook aan dat hij wel degelijk respect heeft voor vrouwen in de autosport en haalt daarbij zijn uitspraken in hetzelfde interview over Danica Patrick aan: "In dat artikel kun je lezen dat ik vertel over Danica Patrick en hoe goed zij het doet in het Indy circuit. Ik heb enorm veel respect voor haar, net als voor iedereen in de motorsport, want ik weet hoe zwaar het is, zowel voor mannen als vrouwen."