CD: Sparky's Revenge - What's Your Perspective

Sparky's Revenge is een band die al sinds 2008 de Nederlandse podia onveilig maakt met hun aanstekelijke melodieuze punkrock. Na hun titelloze debuut EP in 2009 en de daaropvolgende Moments EP in 2011 is er nu dan eindelijk een volledig album van de mannen verschenen.

Sparky's Revenge front

Eind 2012 verlieten zowel zanger Warde de Graaf als bassist Fabian van der Neut de band Sparky's Revenge.  Na een korte speurtocht vond de band een nieuwe zanger in de persoon van Chiel Mulder, die we natuurlijk ook kennen als de zanger van de band Mundane. Daarnaast werd de band ook uitgebreid met gitarist Dorian Gort (50/50 en Swim to the Sun), die de plaats over heeft genomen van Geert 'Geit' Braaksma, die zijn gitaar ingeruild heeft voor de basgitaar, omdat er op korte termijn geen geschikte nieuwe bassist te vinden was.

Sparky's Revenge (Foto: Jeroen Timmerman)
Sparky's Revenge (Foto: Jeroen Timmerman)

Op What's Your Perspective horen we een band, die uit mannen bestaat die duidelijk al heel wat jaartjes meedraaien in de punkscene. De frisse poppy punk van Sparky's Revenge heeft duidelijk haar roots in de muziek van de late jaren tachtig en vroege jaren negentig en doet regelmatig denken aan die fijne tijd, toen bands zoals Bad Religion, Face to Face, NoFX, The Offspring en Ten Foot Pole de punkcharts domineerden met hun melodieuze punkmuziek. Eind 2012 ging Sparky's Revenge naar Double Impact Productions om daar tien gloednieuwe tracks op de gevoelige band vast te leggen. Het resultaat is een album geworden waarmee de band zich kan meten met de beste bands uit de huidige Nederlandse punkscene. Als we kijken naar de uitgaves van labels zoals North Empire zien we dat de melodieuze punk de laatste jaren weer enorm in de lift lijkt te zitten, met fijne bands zoals Harsh Realms, The 101's, Dowzer en Jamestown, om maar een paar van de vele leuke bands te noemen.

Sparky's Revenge 2

Vanaf de eerste tonen van 'Dressed to Kill' horen we een band ,die ook zo op het label Epitaph van Brett Gurewitz had kunnen passen. In nog geen halfuur jaagt de band door een tiental tracks, waarbij vooral de muzikale knipoog naar Suicidal Tendencies' 'Cyco Miko Workout' opvalt. What's Your Perspective sluit vervolgens af met het semi-akoestische 'Six Strings and Friends', waarop de band muzikale gastbijdrages krijgt van Heleen Tichelaar (Midnight Menace), Deny Putman en Sandra van Heeren (Dowzer) en Rudy Land (Forrester Soundtrack). Ben je een liefhebber van melodieuze punkrock, dan mag What's Your Perspective van Sparky's Revenge eigenlijk niet in je cd collectie ontbreken. Kijk voor meer informatie over Sparky's Revenge op hun Facebook of Bandcamp pagina.