FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 april 2005

Gezin Hilversum met dienstwapen vermoord

Icoon Binnenlands nieuws De slachtoffers van het familiedrama in Hilversum zijn doodgeschoten met het dienstwapen van de vader van het gezin. De man was hoofdagent bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), en was vanwege zijn hoge functie gemachtigd om zijn dienstwapen mee naar huis te nemen. Dat heeft de politie zaterdagavond in een persconferentie bekendgemaakt.

De hoofdagent schoot in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst zijn 42-jarige vrouw dood, om vervolgens zijn drie zoons van 8, 6 en 3 jaar te vermoorden. Na het drama pleegde de agent zelfmoord. Twee familieleden ontdekten de levenloze lichamen van het gezin rond 12.30 uur. De slachtoffers lagen in bed, en er waren geen sporen van een worsteling zichtbaar.

Bij het KLPD is de verslagenheid groot. "Ik ben volkomen verbijsterd en diep geschokt. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden die dit enorme en totaal onverwachte verlies moeten verwerken", aldus korpschef Van Zunderd. De medewerkers van de eenheid waarin de hoofdagent werkte zijn door hulpverleners opgevangen. Ook op de Montessorischool Zuid, waar de drie kinderen naar toe gingen, wordt slachtofferhulp aangeboden.

Over het motief van de man is nog niets bekend. Buurtbewoners zeiden zaterdag dat het om een 'normaal' gezin ging, en dat ze het 'nooit hadden verwacht'. Niemand heeft iets van de schietpartij gehoord.

'Veel onveilige rookmelders in Nederland'

Icoon Binnenlands nieuws Rookmelders die niet op batterijen werken maar een aansluiting op het stopcontact hebben zijn onveilig. Dat komt doordat veel branden ontstaan door kortsluiting, waardoor de rookmelder geen stroom meer krijgt en dus ook niet meer werkt. Volgens het Nederlands Instituut voor Brand en Rampenbestrijding (NIBRA) zijn er in Nederland 'veel' van dergelijke rookmelders, zo meldt RTL Nieuws zaterdagavond.

Nieuwe huizen worden al vanaf januari 2003 standaard met een rookmelder uitgerust. Dat waren lange tijd rookmelders die op de netstroom aangesloten zijn, omdat die milieuvriendelijker zijn dan de variant met batterijen.

Tegenwoordig worden er weer rookmelders met batterijen geïnstalleerd, nadat er een 22-jarige jongen om het leven kwam omdat zijn rookmelder niet werkte door kortsluiting. De variant die zonder batterijen werkt is volgens het NIBRA echter nog wel in veel huizen aanwezig.


Rookmelders aangesloten op het elektriciteitsnet zijn volgens het NIBRA niet veilig

Sheriff laat gevangenen in roze ondergoed marcheren

Icoon opmerkelijk nieuwsSheriff Joe Arpaio wil bekend staan als 'gemeenste sheriff van de VS'. Regelmatig doet hij pogingen om met opzienbarende maatregelen de landelijke krantenkoppen te halen. Een verhuizing van gevangenen naar een nieuw onderkomen was voor Arpaio de kans de gedetineerden aan een nieuwe vernedering te onderwerpen.

Bij de wandeltocht waren de honderden gedetineerden verplicht gekleed in slechts roze ondergoed en roze badsloffen. De veroordeelden zaten aan elkaar vast met roze handboeien. De roze-obsessie van de 72-jarige wetsdienaar is niet geheel nieuw, al langer is bekend dat de gevangenen in zijn district roze ondergoed dragen onder de normale gevangenisplunje en moeten slapen op roze bedlakens. Volgens Arpaio was de optocht in ondergoed een 'veiligheidsmaatregel'. "In normale kledij kunnen de gevangenen van alles verstoppen. Enkel gekleed in hun ondergoed kan dat niet. En ze zullen er toch niet van sterven om in dit stralend weer enkele straten te doorkruisen in hun ondergoed", aldus Arpaio.

Gevangenen gaan in roze ondergoed over straat

'America's Toughest Sheriff' deed geregeld eerder van zich spreken. Zo huisvestte hij gevangenen in tentenkampen in een woestijn, beperkte hij het televisieaanbod in de cellen tot de avonturen van Lassie en Republikeinse toespraken over de 'waarden van de Amerikaanse democratie', voerde hij voor mannen én vrouwen chain gangs in en verbood hij het gebruik van koffie en sigaretten in de gevangenisgebouwen. Arpaio zegt het de gevangenen zo zwaar mogelijk te willen maken, zodat ze de gevangenis zo haten dat ze nooit meer achter de tralies willen belanden.

America\'s Toughest Sheriff Joe Arpaio
'America's Toughest Sheriff' Joe Arpaio

Paus Danneels gaat elektrozaak geld kosten

Icoon opmerkelijk nieuwsMocht de Belgische kardinaal Godfried Danneels tot paus worden gekozen dan gaat dit een electrozaak uit het Vlaamse Tielt geld kosten. Het bedrijf plande een 'Hemelse verkoopactie'. Iedereen die vandaag iets in de winkel kocht krijgt het aankoopbedrag terug indien Danneels de nieuwe paus wordt.

De 71-jarige kardinaal is geboren in de gemeente Tielt. Hij wordt gezien als outsider in het conclaaf dat maandag van start gaat. De actie in de electrowinkel liep als een trein. De bedrijfseigenaar nam een speciale verzekering dat een verlies tot 50.000 euro dekt, maar de omzet oversteeg dat bedrag ruim. Aan het begin van de middag had het bedrijf dubbel zoveel verdiend als op een normale zaterdag.

Kardinaal Godfried Danneels
De Belgische kardinaal Godfried Danneels

Uitslagen HCE 16/04/2005

Vanavond werden er drie wedstrijden in de eredivisie gepeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

RBC Roosendaal - ADO Den Haag 2-0
3' Danny Guyt 1-0
21'Tyrone Loran 2-0

Geel : Saeijs, Swerts (Beiden ADO)

De Graafschap - RKC Waalwijk 2-4
1' Jason Oost 0-1
25' Jhonny van Beukering 1-1 penalty
40' Jason Oost 2-1
57' Reinier Robbemond 2-2
60' Jasar Takak 2-3
90'+1Jason Oost 2-4

Geel : Loovens (De Graafschap), Van Diemen, Fuchs, Vasconcelos (Allen RKC)

Bijzonderheden : Het spel werd na de 1-1 20 minuten stilgelegd nadat een reclamebord van de bovenkant van de tribunes naar beneden was gevallen.
In de 45e minuut van de wedstrijd miste Rick Hoogendorp een penalty namens RKC.

Vitesse - SC Heerenveen 1-3
20' Matthew Amoah 1-0
67' Georgios Samaras 1-1
75' Ugur Yildrim 1-2
86' Larse Nilsson 1-3

Geel : Schaars, (Vitesse) Breuer, Nilsson, Seip, Väyrynen (Allen Heerenveen)

Bekijk de huidige stand

Veel interesse voor De Ridder

Verschillende buitenlandse clubs hebben interesse getoond in Daniël de Ridder. De rechtsbuiten mag bij Ajax weg, omdat trainer Blind het niet in hem ziet zitten.

De Ridder kreeg dit jaar een volwaardige kans bij het eerste elftal van Ajax, maar wist onder andere door de komst van Rosales geen basisplaats te veroveren. Na de trainerswissel bij Ajax lijken zijn kansen helemaal verkeken. Danny Blind heeft de speler laten weten dat die bij de Amsterdams club mag vertrekken.

Vanuit het buitenland tonen verschillende clubs interesse in de Ajacied. Onder andere Newcastle United, Tottenham Hotspur en Olympique Marseille zouden hebben geïnformeerd naar de speler.

Xbox 360 titels alleen op HDTV tijdens E3

Microsoft heeft van alle bedrijven die een Xbox 360 titel op de aankomende E3 willen laten zien geëist dat deze alleen op een HDTV gepresenteerd mogen worden. Alhoewel de console nog wel steeds SDTV en EDTV (zeg maar de huidige TV's) zal ondersteunen zal op de E3 geen enkele Xbox 360 game op zo'n apparaat te zien zijn.
Ook HDTV compatible screens zal Microsoft niet tolereren, de screens moeten ook daadwerkelijk in staat zijn HDTV kwaliteit af te leveren.


Een leuke vergelijking tussen HDTV en SDTV. Het bovenste plaatje (HDTV) is ook nog kleiner gemaakt. Klik om te vergroten.

Burgemeester van Enschede wil adressen tbs'ers weten

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBurgemeester Jan Mans van Enschede wil weten waar uitbehandelde tbs'ers wonen. Hij denkt dat de bekendheid van deze gegevens bijdraagt aan de veiligheid op straat. Dit naar aanleiding van een uitbehandelde tbs'er die verdacht wordt van een moord, drie steekpartijen en tientallen mishandelingen van dieren.

De verdachte van een schietpartij enkele weken geleden in Maastricht was ook een uitbehandelde tbs'er. Vorig jaar ontvoerde een tbs'er die niet was teruggekomen van verlof een 13-jarig meisje uit Eibergen.

Eerste screen HL 2: Aftermath en nieuwe maps CS Source

Valve heeft naast de bekendmaking van de nieuwe maps voor Counter-Strike Source de eerste screen van de nieuwe Half-Life 2 uitbreiding vrijgegeven. De uitbreiding, die de ondertitel Aftermath draagt, zal ergens in de zomer van dit jaar worden vrijgegeven.

De nieuwe maps voor CounterStrike Source hebben de namen de_port en de_inferno meegekregen. De map de_port speelt zich af in een haven om schepen te bevoorraden en de map de_inferno heeft een complete make-over gehad vergeleken met de originele map. De_inferno was vooral populair voor CS competities en Valve heeft beloofd om over ongeveer twee weken nieuwe media vrij te geven van deze maps.

Samen komen we er wel uit.

Zoals je op de frontpage kan lezen, levert het roken in openbare ruimtes nog wel eens wat problemen op.
Daar is de perfecte oplossing voor gevonden. De anti-rook terreur zal stoppen dankzij de Nicosphere 3000 en kunnen beide partijen weer in de trein naast elkaar zitten.

Ik zag trouwens ook een leuk voorlichtingsfilmpje van de anti-rooklobby in Amerika. Daar kan Stivoro nog wat van leren.

Zo, en nu ga ik een peuk opsteken.

Abt: "'Schumacher', kom naar DTM"

Audi team-chef van de DTM-klasse Hans-Jürgen Abt heeft voor opschudding gezorgd in de DTM wereld. Hij heeft kenbaar gemaakt Michael Schumacher met open armen te willen ontvangen om voor zijn team de DTM te gaan rijden.

Hoewel je vraagtekens kan zetten bij deze uitspraak, een goede PR-stunt is nooit weg, zorgt het toch voor opschudding in de autosport. Abt zou maar al te graag duels zien tussen tweevoudig Formule-1 kampioen Mika Häkkinen, die dit seizoen zijn debuut maakt in de DTM, en zevenvoudig wereldkampioen Formule-1 Michael Schumacher.

Abt: ”Wat nu met Schumacher in de Formule-1 gebeurd, is een catastrofe. Hij moet oppassen dat hij zijn naam niet ten gronde richt. Als het zo slecht blijft lopen voor hem kan ik Michael alleen maar aanraden om bij ons in de DTM te komen.”

Morgen is de eerste race van het nieuwe seizoen in de DTM-klasse. Deze zal worden verreden op het circuit van Hockenheim. Hans Jürgen Abt: ”Ik weet dat ik niet erg vroeg kom met dit bericht, maar als Michael Schumacher interesse heeft zullen we het zeker gaan bepraten. Met onze partners en sponsoren zal het zeker wel rondkomen. Het is een droom om Mika en Michael nog een keer tegen elkaar te zien rijden.”

Schraven hekelt CDA-kritiek op topsalarissen

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

Voorzitter Schraven van werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt de kritiek vanuit met name het CDA op de salarissen van topmanagers schadelijk voor het bedrijfsleven. In een vraaggesprek, vandaag gehouden met het NRC Handelsblad, vreest hij dat Nederland minder aantrekkelijk wordt als investeringsland.

Het CDA had samen met andere politieke partijen forse kritiek op de hoogte van de salarissen van de topmannen van Nuon en Essent. Balkenende wees hen dinsdag op hun verantwoordelijkheid in de maatschappij.

Schraven vindt een discussie over hun salarissen niet onterecht, maar is van mening dat het CDA te zware woorden gebruikt. Ook vindt Schraven dat het niet de taak is van bewindslieden om aandeelhouders te mobiliseren. Daarnaast vindt hij dat de vergelijking tussen de salarissen van het bedrijfsleven en die van de premier mank gaat: Balkenende heeft 'een bespottelijk lage beloning voor iemand met heel veel verantwoordelijkheid'.

De premier liet weten zich niet aangesproken te voelen. Hij zag liever dat Schraven een oproep deed aan zijn eigen achterban om verstandig met beloningen om te gaan. "Te lang is onder het mom van internationale vergelijking één en ander goedgepraat."

Vijf kardinalen als 'onacceptabel' gebrandmerkt

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse organisatie van slachtoffers van seksueel misbruik door priesters heeft vijf kardinalen gebrandmerkt als 'moreel onacceptabel' als paus. De Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP) stelde dat de vijf aangegeven hebben 'in essentie pedofiele priesters te zullen beschermen'.

Angelo Sodano uit Italië, Oscar Andres Rodriquez Maradiaga uit Honduras, Norberta Rivera Carrera uit Mexico, Francisco Javier Errazuriz Ossa uit Chili en Dario Castrillon-Hoyos uit Colombia zouden daarnaast de crisis over seksueel misbruik niet begrijpen of niet serieus nemen. De SNAP protesteerde eerder deze week tegen een dienst die kardinaal Bernard Law opdroeg aan de overleden paus Johannes Paulus II. Law trad drie jaar geleden af als aartsbisschop van Boston, na beschuldigingen dat hij de misbruik-schandalen zou hebben toegedekt.

FIA gaat door met plannen 2008

De FIA heeft een persbericht uitgevaardigd naar aanleiding van haar vergadering met drie Formule 1-teams gisteren. De organisatie gaat door met het vaststellen van de technische reglementen vanaf 2008, als er een nieuw Concordeverdrag in werking treedt.

De meeting in Parijs van gisteren werd door zeven van de tien huidige Formule 1-teams geboycot. De andere drie teams, Scuderia Ferrari, Red Bull Racingl en Jordan Grand Prix, kregen de plannen van de FIA voor 2008 te horen. Dit technische reglement wordt volgens het persbericht van de FIA begin juli verspreid onder alle teams en coureurs. In oktober zal het document definitief worden beoordeeld door de World Motorsport Council. Momenteel is Ferrari het enige team dat al akkoord is gegaan met het nieuwe Concordeverdrag voor 2008. De andere teams lijken de ontwikkelingen verder af te wachten, waarbij ze dreigen zelf een kampioenschap op te zetten.

Paul Stoddart, teambaas van Minardi F1, zei in reactie op de meeting van gisteren: "Als vijf constructeurs, waaronder de twee oudste onafhankelijke teams, niet opdagen, geeft dat een duidelijk signaal. De FIA probeert het grootste deel van de teams en fabrikanten te passeren. Dit proces is niet geloofwaardig en zal dat alleen worden als alle Formule 1-teams samen rond de tafel de zaken goed bespreken."

Mobieltjesporno kost duizend zweepslagen

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Saudi-Arabië wil de regering de verspreiding van pornografisch materiaal via mobiele telefoons strafbaar stellen. Volgens berichtgeving in de Saudische pers zou overtreding van de nieuwe wet maximaal een straf van duizend zweepslagen en 100.000 riyal (ongeveer 21.000 euro) boete opleveren.

Een algemeen verbod op de import van mobieltjes met internettoegang heeft het niet gehaald in Saudi-Arabië. Onlangs waarschuwde de Saudische toezichthouder op telecomverkeer nog voor het gebruik van mobiele telefoons voor 'immorele' doeleinden.

Roker mept treinreiziger neer

Icoon Binnenlands nieuws Op het station Leidschendam-Voorburg is een treinreiziger deze middag met verwondingen aan het gezicht in het ziekenhuis opgenomen, na een ruzie met een rokende medepassagier. De man verzocht hem vriendelijk hiermee te stoppen, waarna hij diverse klappen mocht incasseren. De agressieve roker is voortvluchtig.

De roker trok zich niets aan van het verzoek van de treinreiziger om de sigaret te doven. Daarop sloeg de man zijn sigaret uit zijn handen. Vervolgens raakten de twee in een gevecht verwikkeld, waarbij het slachtoffer verwondingen aan het gezicht en aan de lippen over hield. Ook mist hij drie tanden.

Door het incident moest de trein uit de dienst worden genomen. Reizigers op het traject Den Haag - Zoetermeer hebben uiteindelijk vijftig minuten vertraging opgelopen. De politie zoekt nog getuigen van de vechtpartij.

Kasparov geslagen met schaakbord

Gari KasparovVoormalig schaakwereldkampioen Gari Kasparov is bij een politieke bijeenkomst in Moskou met een schaakbord op het hoofd geslagen. De schaakgrootmeester (42) was op de bijeenkomst aanwezig om steun te verwerven voor zijn politieke partij. Kasparov kondigde een maand geleden aan te stoppen met zijn schaakcarrière.

Na afloop van de vergadering kreeg de Russische denksporter het verzoek van een jongen zijn handtekening te zetten op een schaakbord. Nadat Kasparov hierop in was gegaan pakte de 'fan' het bord en sloeg het stuk op Kasparovs hoofd. De schaker stelde later in een reactie dat een pro-Kremlinorganisatie achter de aanval zou zitten.

The TourettesGuy!

Nadat ik jullie eerder al inzicht gaf in het leven van R&P krassers is het de beurt aan Gilles de la Tourette...

Oftewel, zoals meneer Van Dale het uitlegt:

Gil·les de la Tou·ret·te·syn·droom (het ~)
1 ziekte die zich uit in vocale tics: de patiënt gebruikt vieze woorden of praat anderen steeds na

Maar ja, daar hebben we natuurlijk weinig aan, wij willen praktijkvoorbeelden zien .

Nou mensen, maak bij deze kennis met The Tourettes Guy .

Zie bijvoorbeeld hier hoe iemand met Tourettes wakker wordt terwijl er een gigantisch M&M naast zijn bed staat...

Of hoe hij de klachtenlijn van Colgate opbelt en in zijn broek zeikt omdat hij gek wordt van het wachtmuziekje.

En tja, fastfood bestellen in een drive trough levert dan uiteraard ook problemen op...

Morgen meer .

opslaan als...

'Ralf niet minder dan Trulli'

Jarno Trulli heeft dit seizoen al twee podiumplaatsen weten te veroveren. Teammaat Ralf Schumacher heeft goede prestaties neergezet, maar heeft dit seizoen nog geen podiumplaats weten te bereiken.

Jarno Trulli heeft niet alleen uitstekende prestaties in de race maar ook in de kwalificaties. Hij weet zich doormiddel van uitstekende kwalificaties goede startposities te verwerven. Ralf Schumacher doet het in dat opzicht minder.

Mike Gascoyne: ”Ralf heeft in de kwalificaties een aantal fouten gemaakt en dat heeft invloed op zijn races. In Bahrein wist hij echter tóch op te klimmen naar de vierde plek. Daar heeft hij hard voor moeten vechten en daarom vind ik die prestatie eigenlijk nog knapper dan die van Jarno."

Gascoyne maakt zich ook geen zorgen om Ralf. ”We zijn pas drie races ver, er valt nog helemaal niets over te zeggen.” Opmerkingen dat Trulli een betere indruk achterlaat dan Schumacher doet hij dan ook af als ‘onzin’.

Chatsessie leidt tot mishandeling

Icoon Binnenlands nieuws Een uit de hand gelopen ruzie tijdens een chatsessie tussen een 17-jarige jongen uit Holwierde en een andere jongen heeft vrijdagavond geleid tot de mishandeling van de vader van de 17-jarige. De 48-jarige man werd door een groep jongens, waaronder de chatpartner van zijn zoon, door een ruit geduwd. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

Kort na de chatsessie werd er aangebeld bij het huis in Holwierde. De vader van de jongen deed de deur open, waar hij een groep jongens aantrof die zijn zoon wilden spreken. Omdat de man dat in de eerste instantie weigerde, duwden de jongens de man door de ruit van zijn voordeur. Hij moest daarop door ambulancepersoneel behandeld worden.

De politie wist kort na het incident vier jongens in de leeftijd van 15 tot 16 jaar uit Delftzijl en Appingedam aan te houden. De jongens zitten nog vast, en de politie is nog op zoek naar twee andere verdachten.

Keversoort vernoemd naar Bush

Een vliegveld of een station draagt hun naam nog niet, maar de Amerikaanse president George W. Bush, vice-president Dick Cheney en minister van defensie Donald Rumsfeld zijn vast in hun nopjes met het feit dat drie nieuw ontdekte diersoorten naar hen vernoemd zijn. Het gaat hierbij niet om apen of stoere dieren, maar om kevers.

De betreffende keversoorten zijn ontdekt door onderzoekers Quentin Wheeler en Kelly Miller en leven in hout. Het liefst eten de dieren slijmerige paddestoelen. Dit tijdverdrijf mogen ze sinds donderdag onder de namen 'Agathidium bushi Miller and Wheeler', 'Agathidium cheneyi Miller and Wheeler' en 'Agathidium rumsfeldi Miller and Wheeler' uitvoeren.

Volgens de onderzoekers is er geen sprake van dat ze de drie bewindslieden willen beledigen. Andere tot dan toe naamloze keversoorten zijn immers vernoemd naar hun vrouwen, maar onder andere ook naar Pocahontas, ontdekkingsreiziger Hernan Cortes, Star Wars-schurk Darth Vader en diverse Amerikaanse staten.

Rabobank start met gezonde spanning

Morgen staat de Rabobank-ploeg in de middelpunt van de belangstelling. De druk wordt weer hoop opgevoerd voor Michael Boogerd, Erik Dekker, Oscar Freire en ook Thomas Dekker.

De Nederlandse wielerfans hopen natuurlijk op Rabobank-succes en eigenlijk nog meer op Nederlands succes. Dat zet de Rabobank-renners onder hoogspanning. De vraag is of de verwachtingen kunnen worden waargemaakt, of dat de ploeg weer met een tweede plaats genoegen zal moeten nemen.

Ploegleider Erik Breukink denkt dat zijn renners wel met die druk om kunnen gaan: "We hebben een ervaren ploeg. Ik denk eerder dat ze deze spanning in positieve zin kunnen gebruiken. Het is ook een goede zaak dat er voor een wedstrijd een bepaalde spanning is. Zonder zou het echt niet goed gaan. En ik voel niet dat we een extra last dragen omdat het een thuiswedstrijd is. Verre van dat."

De tactiek wil de ploeg niet vrijgeven, maar Erik Dekker en Michael Boogerd zullen als kopmannen starten, waarbij de rol van Oscar Freire in de koers moet blijken. Freire heeft nog steeds last van zijn zitvlak en heeft al een tijdje geen wedstrijden meer gereden. Hij heeft de afgelopen weken getraind om anders op zijn fiets te zitten. De vraag is of hij nu al weer meteen met de top meekan.

Het Nederlandse publiek verwacht daarnaast veel van Thomas Dekker. Breukink wil hem voorlopig nog uit de wind houden: "Thomas Dekker? Ja, hij maakt zijn debuut. Maar wij verwachten Thomas niet in de finale. Daarvoor wel. Hij kan en zal nuttig werk voor de ploeg verrichten. Het is goed zo'n talent in zo'n koers mee te nemen. Daar kan hij alleen maar van leren en wij hebben echt wel steun aan hem voor de finale begint."

Tiener tijdens plassen gegrepen door trein

Als je te dicht bij de treinrails komt, bestaat de kans dat je overreden wordt. Maar als de nood hoog is en je ook nog eens dronken bent, wil je zoiets belangrijks wel eens vergeten. Helaas voor een 19-jarige jongeman uit Oostenrijk. Hij werd tijdens het plassen namelijk gegrepen door een goederentrein. Gelukkig voor hem kwam hij ervan af met relatief lichte verwondingen aan zijn arm en been.

De tiener was gisteren met twee vrienden uit toen hij nodig moest plassen. Hij ging naar de spoorbaan om daar zijn blaas te legen, maar stond daarbij te dicht bij de rails. Een aankomende goederentrein werd door hem niet gezien en niet gehoord, waardoor hij door de trein gegrepen werd en door de kracht werd weggestoten.

De knul kon op eigen kracht de spoorbaan verlaten, maar moest wel naar het ziekenhuis. Hij liep slechts verwondingen aan zijn linkerhand en rechterbeen op.

Probleemloze shakedown Minardi

Christijan Albers heeft vrijdag op Mugello voor het eerst de nieuwe Minardi PS05 getest en de Nederlandse Minardi F1-coureur was na afloop tevreden over de shakedown.

Albers legde in totaal 204 kilometer met de nieuwe bolide af en boekte een snelste ronde van 1:26,530. 'De auto voelt echt heel goed. Ik ben vooral heel enthousiast over de nieuwe Cosworth-motor, die erg veel vermogen heeft en goed reageert. Natuurlijk is alles nog nieuw: de versnellingsbak, de motor én het complete chassis. De Grand Prix van Imola zal voor ons dus een flinke uitdaging worden, maar ik kijk er echt naar uit, want ik weet zeker dat we vooruitgang zullen boeken.' aldus Christijan Albers na afloop van de test.

Ook teambaas Paul Stoddart was enthousiast: 'Aangezien alles nieuw is, bestond er vandaag een aanzienlijke kans op het optreden van kinderziektes. Dat is niet gebeurd en daar mogen we als team trots op zijn. Het seizoen 2005 kan voor ons nu echt beginnen.'

[update] Gezinsdrama Hilversum eist 5 levens

Bij een schietpartij in een woning op de Hilvertsweg in het centrum van Hilversum zijn vijf doden gevallen, zo heeft de politie gemeld. Een man schoot zijn vrouw en drie kinderen dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. De schietpartij vond rond 12.45 uur plaats.

Update 14.26 uur
Volgens de website Geenstijl.nl zou de schietpartij plaats hebben gevonden bij garagebedrijf Automobielbedrijf Peter Nijhoff. Frans Nijhoff, een politieagent en tevens de broer van de eigenaar, zou eerst zijn gezin hebben doodgeschoten, daarna zou hij zelfmoord hebben gepleegd. Ook is nog onduidelijk of hij naast zijn gezin ook andere familieleden heeft doodgeschoten.

Update 17.39 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat de lichamen van de slachtoffers in bed op de bovenverdieping van de woning zijn aangetroffen. De stoffelijke overschotten lagen daar al tussen de twaalf en 24 uur. De lichamen werden vanmiddag rond 12.30 uur door een familielid ontdekt.

Buurtbewoners hebben niets van de schietpartij meegekregen. Zij omschrijven het gezin als 'normaal'.

De omgekomen kinderen, drie jonge jongetjes, zaten allen op de Montessorischool-Zuid in Hilversum. De school probeert dit weekeinde de ouders van de leerlingen op de hoogte te stellen. Ook wordt een draaiboek voor de opvang opgesteld.

MotoGP: Barros pakt pole

Alex Barros heeft pole postition getraind voor de Grande Premio de Portugal op het circuit van Estoril. De Braziliaan op de Honda versloeg daarmee Gibernau en Checa op plek twee en drie.

Gibernau was in de ochtendtraining nog gevallen maar begon de kwalificatiesessie wel goed door lang als snelste genoteerd te staan. Winnaar van de vorige GP Valentino Rossi eindigde als vierde doordat de Italiaan in de laatste minuut voorbij werd gegaan door Checa. Barros had in het begin van de sessie nog wat problemen met langzamere deelnemers maar wist uiteindelijk toch de snelste tijd te klokken.

Marco Melandri en Nicky Hayden hadden allebei last van een valpartij tijdens de kwalificatie beiden stapten echter weer op hun machines en starten morgen als vijfde en negende. Vooral Melandri kwam sterk terug na zijn val door het eerste rondje wat hij daarna reed meteen de voorlopig tweede tijd te pakken.

In de 125 cc wist de Fin Mika Kallio zijn eerste pole position te pakken. De Fin zette een nieuw kwalificatie record neer met zijn KTM door een 1:45.279 neer te zetten. In de 250 cc wist de Puniet de snelste tijd neer te zetten. De Fransman was sneller dan Porto en Pedrosa op plek 2 en 3.

Uitslag kwalificatie MotoGP

plaatsnaammerktijdachterstand
1.A. BarrosHonda1:37.202
2.S. GibernauHonda1:37.329+0.127
3.C. ChecaDucati1:37.456+0.254
4.V. RossiYamaha1:37.643+0.441
5.M. MelandriHonda1:37.835+0.663

Uitslag kwalificatie 250 cc

plaatsnaammerktijdachterstand
1.R. de PunietAprilia1:41.104
2.S. PortoAprilia1:41.152+0.048
3.D. PedrosaHonda1:41.285+0.181

Uitslag kwalificatie 125 cc

plaatsnaammerktijdachterstand
1.M. KallioKTM1:45.279
2.T. LuthiHonda1:45.393+0.114
3.M. SimoncelliAprilia1:45.622+0.343

FC Porto verdacht van omkoping

Volgens het Portugese weekblad Expresso wordt FC Porto verdacht van omkoping. De Portugese topclub zou in het seizoen 2003-2004 geld en prostituees aan scheidsrechters hebben aangeboden.

Het magazine baseert zich op anonieme bronnen bij justitie. Eén scheidsrechter zou hebben bekend dat vertegenwoordigers van FC Porto hem na een competitiewedstrijd in januari 2004 drie prostituees aangeboden hebben. De drie vrouwen zouden aan de Portugese justitie verteld hebben dat ze voor dat nachtelijke uitstapje 150 Euro hebben ontvangen. De vertegenwoordigers van FC Porto wijzen alle beschuldigingen van de hand.

Co Adriaanse werd overigens eerder deze week genoemd als de nieuwe trainer van FC Porto, maar de oefenmeester van AZ ontkende dezelfde dag nog een overstap naar Porto.

Einde seizoen voor Knopper

Nadat eerder werd gedacht dat Richard Knopper weer gauw inzetbaar zou zijn voor Vitesse, blijkt nu dat er bij een tweede mri-scan een probleem aan de buitenmeniscus van zijn rechterknie geconstateerd is. De aanvoerder van de Arnhemse club zal hierdoor waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Volgende week woensdag zal Knopper een kijkoperatie ondergaan, waarbij zal worden gekeken of er een stukje van de buitenmeniscus verwijderd zal moeten worden. Als dat inderdaad moet worden verwijderd, dan gaat men uit van een herstelperiode van ongeveer zes weken.

De middenvelder liep de blessure op 1 april op in de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

Eén op twee Europeanen krijgt allergie

bregaladus had ons via de nieuws-submit te melden:

Onderzoekers van de internationale organisatie Global Allergy and Asthma European Network (GA2LEN) voorspellen dat in 2020 één op de twee Europeanen last heeft van één of meerdere allergieën. Dinsdag hebben ze in het Belgische Gent de uitkomsten van een grootschalig onderzoek naar allergieën gepresenteerd.

De oorzaken zijn de toenemende vervuiling, daling van de voedselkwaliteit en de vergrote kans op infecties. Het aantal astmagevallen zal niet toenemen als gevolg van betere preventiemaatregelen, zo verwacht GA2LEN-coördinator en hoogleraar Van Cauwenberghe. Jongens hebben meer kans allergieën op te lopen. Nu heeft zeker één op de vier kinderen last van huidaandoeningen of -uitslag. "Binnen tien tot vijftien jaar is ruim 50 procent van de bevolking in Europa allergisch", volgens Van Cauwenberghe.

Intensieve testweek voor Ferrari

Deze week heeft Scuderia Ferrari een intensieve testweek achter de rug. Vrijdag heeft het team de testweek afgesloten. Vooral de Bridgestone banden werden gedurende de week grondig getest.

Dinsdag en woensdag hebben Luca Badoer en Michael Schumacher getest op Mugello, Rubens Barrichello testte toen op Fiorano. Donderdag en vrijdag zijn Schumacher en Barrichello van circuit gewisseld. Luca Badoer heeft donderdag en vrijdag niet getest.

Dinsdag, de eerste testdag.
Circuit: Mugello (natte baan)
-Coureur: Michael Schumacher in de F2005.
Test: Aerodynamica en setup. Snelste tijd: 1.21.694 Aantal Ronden: 125

-Coureur: Luca Badoer in de F2004M
Test: Banden. Snelste tijd: 1.22.938 Aantal Ronden: 103

Circuit: Fiorano (regen)
-Coureur: Rubens Barrichello in de F2005.
Test: Setup. Snelste tijd: 1.01.580 Aantal Ronden: 39

Woensdag, de tweede testdag.
Circuit: Mugello
-Coureur: Michael Schumacher in de F2005.
Test: Banden. Snelste tijd: 1.21.534 Aantal Ronden: 127

-Coureur: Luca Badoer in de F2004M
Test: Banden. Snelste tijd: 1.23.447 Aantal Ronden: 75

Circuit: Fiorano
-Coureur: Rubens Barrichello in de F2005.
Test: Setup en banden. Snelste tijd: 0.57.904 Aantal Ronden: 180

Donderdag, de derde testdag.
Circuit: Mugello
-Coureur: Rubens Barrichello in de F2005.
Test: Setup, banden en aerodynamica. Snelste tijd: 1.21.303 Aantal Ronden: 86

Circuit: Fiorano
-Coureur: Michael Schumacher in de F2005.
Test: Setup en banden. Snelste tijd: 0.57.651 Aantal Ronden: 139

Vrijdag, de vierde en tevens laatste testdag.
Circuit: Mugello
-Coureur: Rubens Barrichello in de F2005.
Test: Banden. Snelste tijd: 1.21.920 Aantal Ronden: 77

Circuit: Fiorano
-Coureur: Michael Schumacher in de F2005.
Test: Banden. Snelste tijd: 0.57.222 Aantal Ronden: 141

Maandag 18 april zal Luca Badoer in de Ferrari F2004M gaan testen op het circuit Monza in Italië.

Arsenal naar finale FA cup

De eerste finalist van de strijd om de Engelse FA cup is bekend. Arsenal plaatste zich zaterdagmiddag ten koste van de Blackburn Rovers voor de finale, mede dankzij de Nederlander Robin van Persie wonnen The Gunners met 3-0.

Vlak voor rust deelden de Londense club de eerste tik uit. Op aangeven van Kolo Toure werkte Robert Pires de bal achter het doel van keeper Brad Friedel.

Ondanks het overwicht slaagde Arsenal er lange tijd niet in om de stand te verhogen. Pas nadat Dennis Bergkamp het veld moest verlaten voor landgenoot van Persie, maakte de ploeg van trainer Wenger het karwei af.

Eerst draaide de Nederlander knap weg van twee man om Friedel kansloos te laten met een koele schuiver. Daarna schoot hij de bal gevoelvol in de bovenhoek na een voorzet van links van Pires. Zijn tweede doelpunt moest van Persie bekopen met een bloedneus nadat tegenstander Andy Todd hem in het voorbijgaan vol frustratie hard in het gezicht raakte.

In de finale zal Arsenal het moeten gaan opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester United, die elkaar zondag in Cardiff zullen treffen.

Panathinaikos moet spelen zonder publiek

Het Griekse Panathinaikos zal twee competitiewedstrijden zonder publiek moeten spelen. Tevens kreeg de koploper in de Griekse competitie een boete van ongeveer 40.000 euro.

De club krijgt de straf opgelegd wegens het wangedrag van de aanhangers van de club tijdens en na de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus van afgelopen zondag. Tijdens het duel schoten de fans talloze vuurpijlen het veld op, en buiten het stadion waren er forse confrontaties tussen aanhangers en politie.

Panathinaikos won de wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Michalis Konstantinou.

Voorbeschouwing Amstel Gold Race

Morgen begint het tweede deel van het klassieke voorjaar. De renners laten de kasseien en Vlaamse hellingen achter zich en verwelkomen de Nederlandse heuvels in de Amstel Gold Race.

Dit jaar viert de 250-kilometer lange tocht door het Limburgse landschap haar veertigste verjaardag. 'Tijd voor een klein feestje' zal Leon van Vliet, koersdirecteur van de Gold Race, aan het begin van dit seizoen dan ook hebben gedacht. En een feest zal het zondag worden.

Althans alle ingrediënten voor een mooie en spectaculaire koers zijn aanwezig. Zo staat er een sterk deelnemersveld aan de start en is het parkoers, net als de voorgaande jaren, selectief genoeg om er een schitterende wedstrijd van te maken.

Het peloton zal tijdens 'Limburgs mooiste' namelijk moeten afrekenen met 31 hellingen. Vooral in de finale staat de renners een paar flinke kuitenbijters te wachten, achtereenvolgens: de Kruisberg, de Eyserbosweg, de Fromberg, de Keutenberg en de Cauberg.

Één van deze hellingen zal dan ook waarschijnlijk als scherprechter optreden. Zo sprongen vorig jaar Davide Rebellin en Boogerd op de Fromberg weg, om vervolgens op de Cauberg in een één-tegen-één duel uit te maken wie de, toen nog, wereldbekerwedstrijd op zijn naam zou schrijven. Uiteindelijk won Kuifje (Rebellin) makkelijk.

Met Davide Rebellin is ook gelijk één van de topfavorieten voor dit jaar genoemd. De Italiaan heeft in de aanloop naar de Gold Race laten zien in een goede vorm te steken. Zo reed hij een goede Ronde van het Baskenland, waarin hij tweede werd. Hij eindige kort achter een andere topfavoriet voor morgen: Danilo Di Luca.

Naast deze twee toppers zal het uitkijken zijn naar de verrichtingen van Rabobank. De Nederlandse bankformatie heeft sinds jaar en dag de regie van de koers in handen, en morgen zal dat niet anders zijn. Niet gek als je bedenkt dat Rabobank met Erik Dekker, Oscar Freire en topfavoriet Michael Boogerd drie troeven voor de overwinning in handen heeft.

Maar er zijn meer mannen die in de finale mee zouden kunnen doen, zoals Alejandro Valverde, Alexandre Vinokourov, Franco Pellizotti, Matthias Kessler, Angel Vicioso, Kim Kirchen, Miguel Angel Perdiguero, David Etxebarria, Mirko Celestino en zo zouden er nog tig namen genoemd kunnen worden. Wie er werkelijk een rol van betekenis zullen spelen in de finale, zal morgen moeten blijken. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het een mooie jubileum editie gaat worden.

Sporen cocaïne gevonden in haar De Vlieger

In het haar van zakenman Erik de Vlieger is cocaïne aangetroffen, zo meldt De Telegraaf. De Vlieger had een pluk haar in een Frans laboratorium laten onderzoeken, nadat zakenblad Quote had beweerd dat hij cocaïne had gesnoven.

Qoute schreef dat De Vlieger in zijn stamcafé De Gruter in Amsterdam cocaïne zou snuiven, maar De Vlieger ontkende dit ooit gedaan te hebben. Volgens de toxicoloog die het haar onderzocht, heeft De Vlieger echter in de afgelopen zes maanden nog coke gebruikt.

De Vlieger houdt vol geen cocaïne te hebben gesnoven. Hij heeft inmiddels zijn advocaat contact laten opnemen met het Nederlands Forensisch Instituut voor het laten uitvoeren van een contraexpertise. Op die manier wil De Vlieger alsnog zijn gelijk aantonen.

Erik de Vlieger
Erik de Vlieger

Slager, heeft u varkenspoten?

quote:
"Slager, heeft u varkenspoten?"
-Ja, natuurlijk!
"Dan zult u zeker wel moeilijk lopen!"
...is al vijftig jaar niet grappig meer.

Twee chineese restaurants opbellen en ze iets bij elkaar laten bestellen, dát gaat het worden in 2005.

En wat doe je als je hamburger niet goed klaargemaakt wordt? Dan bel je de politie. Maar da's logisch.

Met dank aan caradoc en Robert voor de submits.

Blind wil verder met Pienaar en Galásek

Danny Blind wil door met Steven Pienaar en Tomás Galásek. De beide middenvelders hebben nog een contract tot en met de zomer van 2006 bij Ajax, maar de coach hoopt dat de Amsterdamse club er in slaagt de spelers langer aan zich te binden.

Inmiddels is Ajax de onderhandelingen met beide spelers gestart. Rafael van der Vaart en Maxwell, die ook een contract tot medio 2006 hebben, willen niet bijtekenen. Waarschijnlijk zullen zij verkocht worden na dit seizoen om te voorkomen dat ze in de zomer van 2006 transfervrij vertrekken.

Doelman Hans Vonk zal op korte termijn een nieuw een-jarig contract ondertekenen, zijn oude contract loopt eind dit seizoen af.

70% Nederlanders niet bang voor de dood

Een onderzoek in opdracht van het populair-wetenschappelijk tijdschrift Quest heeft aan het licht gebracht dat zeven op de tien Nederlanders niet bang is voor de dood. Zestig procent is zelfs blij dat ze ooit doodgaan en moet er niet aan denken onsterfelijk te zijn. Uit de enquete bleek eveneens dat meer dan de helft van de bevolking gelooft dat er na de dood nog 'iets' is.

Het taboe op sterven blijkt inmiddels een beetje doorbroken te zijn. De meeste ondervraagden kiezen voor een opgewekt karakter bij hun eigen uitvaartceremonie. Ze hebben liever dat er vrolijke kleding wordt gedragen en vrolijke muziek wordt gedraaid dan dat alles somber en zwart is.

Ruim duizend Nederlanders werden in het kader van het onderzoek ondervraagd door TNS-NIPO.

-
Met dank aan Scootmobiel voor het submitten van dit bericht.

Jeanny werd binnen een uur vermoord

De 18-jarige Jeanny Wagemans (foto) uit Born is binnen een uur nadat ze van huis vertrokken was, om het leven gebracht. Nog voor haar ouders het meisje als vermist bij de politie opgaven was ze al gewurgd en in de Maas gedumpt, zo blijkt uit nieuwe feiten van het politie-onderzoek.

Jeanny verliet op 7 januari haar ouderlijk huis in het Limburgse Born om naar een vriendin toe te gaan. Vermoedelijk heeft haar 19-jarige ex-vriend Mattie B. haar opgewacht en meegenomen naar de Elba-vijvers in Grevenbicht. Daar werd de jonge vrouw gewurgd.

B. zou na de moord zijn vriend Paul M. (17) hebben gebeld. Samen hebben ze het ontzielde lichaam van Jeanny in de Maas gelegd en zijn daarna een hapje gaan eten bij McDonald's. Het lichaam van Jeanny werd drie dagen later gevonden.

Mattie B. staat komende dinsdag terecht voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Maastricht. Hem wordt moord ten laste gelegd.

Eindhoven voor even Frits Philips Stad

Daffodil31LE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEindhoven is vandaag voor even Frits Philips Stad. De Brabantse stad viert de honderste verjaardag van één van haar prominentste inwoners, gloeilampenmagnaat Frits Philips. Zelfs de Nederlandse Spoorwegen werken mee, door het NS-station om te dopen tot Frits Philips Station. De Markt heet voor één dag Frits Philips Markt.

"Een uiterst vriendelijk en zachtmoedig mens. Maar niet altijd een even goede manager", zo omschrijft Philips-kenner Marcel Metze de zoon van oprichter van het electronicaconcern. Eindhoven wil echter vooral de betekenis van de mens Frits Philips voor de regio benadrukken. "Je kan zijn manier van leiding geven vergelijken met 'managing by smiling around'. Hij wilde aardig gevonden worden. Daarin is hij zeker geslaagd, gezien alle festiviteiten die rondom zijn verjaardag zijn georganiseerd", aldus Metze.

De hoogbejaarde 'meneer Frits' is fervent supporter van 'zijn' voetbalclub, de Philips Sport Vereniging (PSV). De honderdjarige bezoekt nog steevast de thuiswedstrijden en zal tijdens PSV-Vitesse op 23 april in het zonnetje worden gezet. Vandaag krijgt de eeuweling op de Frits Philips Markt een speciaal ingelijst PSV-shirt met als sponsornaam 'Frits' overhandigd.

Frits Philips
Frits Philips is 100 jaar oud

AZ speelt Champions League in Heerenveen

Als AZ zich weet te plaatsen voor de Champions League, dan zal het uit gaan wijken naar het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen.

In de Alkmaarderhout is er slechts plaats voor 8500 toeschouwers, terwijl de Europese voetbalbond ook nog 4000 plaatsen voor sponsors opeist. Naast het Abe Lenstra stadion was ook de Amsterdam ArenA een optie, maar de supporters van de Alkmaarse club hebben een voorkeur voor Heerenveen.

Voorzitter Dirk Scheringa heeft inmiddels al gesproken met zijn Heerenveen-collega Riemer ten Velde over de mogelijkheid om te spelen in Friesland. "Er moeten veel dingen geregeld worden, maar hij liet me weten dat we daar wel uitkomen",aldus Scheringa.

Momenteel bouwt AZ een nieuw stadion, maar de oplevering daarvan is pas gepland op 1 juli 2006.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

AZ speelt Champions League in Heerenveen

Als AZ zich weet te plaatsen voor de Champions League, dan zal het uit gaan wijken naar het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen.

In de Alkmaarderhout is er slechts plaats voor 8500 toeschouwers, terwijl de Europese voetbalbond ook nog 4000 plaatsen voor sponsors opeist. Naast het Abe Lenstra stadion was ook de ArenA een optie, maar de supporters van de Alkmaarse club hebben een voorkeur voor Heerenveen.

Voorzitter Dirk Scheringa heeft inmiddels al gesproken met zijn Heerenveen-collega Riemer ten Velde over de mogelijkheid om te spelen in Friesland. "Er moeten veel dingen geregeld worden, maar hij liet me weten dat we daar wel uitkomen",aldus Scheringa.

Momenteel bouwt AZ een nieuw stadion, maar de oplevering daarvan is pas gepland op 1 juli 2006.

Catholic Insider.

Je kunt niet zeggen dat de Kerk niet met z'n tijd meegaat. Na het uitbrengen van een prachtige brushed-metal Bijbel-in-blik vorig jaar, het aanpassen van de drukpers zodat het woordje "God" in het rood gedrukt kon worden, (Dat zagen de Amerikanen graag.) en een CD met pop-Psalmen zien we nu een heuse dominee met een iPod.

Dus download nu snel Christelijke Podcasts!

Mocht je je iPod nog niet vol kunnen krijgen met die Podcasts, staan hier de pop-versies van Psalm 147 en Psalm 15.

'26.000 gezichten zet kijker op verkeerde been'

Rita VerdoinkDe actie '26.000 gezichten' schept een onjuist beeld van de situatie van asielzoekers. Dat stelt minister van Vreemdelingenbeleid Rita Verdonk. Volgens Verdonk zijn er in vier recente uitzendingen leugenachtige verhalen opgehangen over de persoonlijke situatie. De kijker wordt hierdoor op het verkeerde been gezet, aldus de bewindsvrouw.

In de campagne wordt in korte televisieportretten aandacht gevraagd voor de situatie van uitgeprocedeerde asielzoekers. De Stichting 26.000 gezichten streeft er in de komende jaren naar om ongeveer 160 filmpjes per jaar te maken. Aan de campagne werken diverse regisseurs mee. De filmmakers willen met de korte filmpjes asielzoekers een gezicht geven die op de nominatie staan te worden uitgezet terwijl zij minimaal vijf jaar in Nederland verblijven.

In De Telegraaf van vandaag haalt Verdonk een Iraanse man aan, die in de uitzending stelt nooit duidelijk te hebben kunnen maken wat zijn politieke verleden in het land van herkomst is. De minister stelt dat dat onzin is, en dat de man in twee asielprocedures verschillende malen zijn verhaal heeft kunnen houden. De procedure zou tot aan de Raad van State toe hebben gelopen. Daarnaast is er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een apart onderzoek gehouden naar de situatie van de Iraniër.

Volgens Joost Bosland, woordvoerder van 26.000 gezichten, lijkt het erop dat Verdonk een campagne wil voeren om zijn organisatie in een kwaad daglicht te stellen. Bosland is van plan de filmpjes nog eens te bekijken met het commentaar van de minister erbij.

Jongeren zonder strafblad niet meer in gevangenis

Icoon Binnenlands nieuwsHet kabinet heeft vrijdag ingestemd met het plan van staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) en minister Donner (Justitie) om jongeren zonder strafblad niet langer in jeugdgevangenissen op te sluiten. Het gaat om probleemkinderen voor wie nu geen plek in de jeugdzorg is.

Er moeten jaarlijks 2000 jongeren extra in de jeugdzorg geholpen worden, met ingang van 2007. Het ministerie van justitie levert hiervoor vanaf dat moment 152 miljoen euro in. Dat geld gaat naar VWS om de nieuwe behandelplekken te betalen.

Justitie draagt dit jaar en volgend jaar respectievelijk twaalf en veertien miljoen euro af. Dit geld is bedoeld om een behandeling te kunnen geven aan jongeren voor wie nu nog geen plek is in de jeugdzorg. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen vanaf mei terecht in het instituut voor jeugd en onderwijs Horizon in Rotterdam.

Ongeveer 2000 jongeren zijn in 2003 ondergebracht in een justitiële jeugdinrichting, omdat er geen plek meer was voor hen in de jeugdzorg. Dat is ongeveer de helft van het totaal aantal jongeren dat dat jaar in een jeugdgevangenis zat.

'Criminele Marokkanen niet uit te zetten'

Pim_In_Memoriam, -Rick, Vince_Taylor en pegakemi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ons land kan niet het Nederlanderschap afpakken van Marokkaanse jongeren met een dubbele nationaliteit die te boek staan als straatcriminelen. Volgens minister Donner van Justitie bevat de Rijkswet op het Nederlanderschap geen bepaling op grond waarvan de Nederlandse nationaliteit kan worden ontnomen wegens agressie en straattereur. Donner overweegt ook niet om zo'n bepaling in te voeren.

De minister reageerde hiermee op vragen van Kamerlid Geert Wilders, die opheldering wilde over ernstige misdragingen van jonge Marokkanen in de Utrechtse wijk Zuilen. Eerder dit jaar had Wilders al gezegd dat Nederland alle Marokkaanse raddraaiers bij herhaalde straatterreur het land moet uitzetten.

Donner zegt dat op basis van het Europees Nationaliteitsverdrag, dat Nederland mede heeft ondertekend, het volgens hem niet toegestaan is het Nederlanderschap in te trekken van iemand die straatterreur pleegt of eraan deelneemt. Dat is alleen mogelijk als sprake is van (criminele) gedragingen die de ''essentiële belangen van de staat'' wezenlijke schade toebrengen. Te denken valt dan aan zaken als hoogverraad en spionage voor een andere staat.

De kwestie om Marokkaanse reljeugd die zich keer op keer blijft misdragen terug te sturen naar Marokko speelt al langer. In 2002 opperde toenmalig LPF-minister Nawijn de mogelijkheid om criminele Marokkanen uit te zetten, hetgeen hem op veel kritiek kwam te staan. En Pim Fortuyn zei ooit over het terugsturen van Marokkaanse straatcriminelen: ''Iedereen die hier binnen is, blijft hier binnen. Ik wil niemand zijn burgerrechten ontnemen. Het zijn onze Marokkaanse rotjongens, daar kunnen we koning Hassan niet mee opschepen. We hebben ze zelf binnengelaten, dan zullen we het ook zelf moeten oplossen. Als je hier geboren en getogen bent, heb je burgerrechten, punt.''

Maceo Rigters breekt kaak

NAC Breda-aanvaller Maceo Rigters heeft vrijdag op de training zijn kaak op twee plaatsen gebroken na een botsing met de schouder van Tamás Petö. Hij werd na de botsing onmiddelijk geopereerd.

Anthony Lurling stond zeer dichtbij toen het ongelukkige voorval plaats vond en reageerde geschrokken na de diagnose: 'Maceo botste met zijn gezicht keihard op de schouder van Tamás. Ik hoorde het kraken. Het verbaast me dan ook niet dat zijn kaak gebroken is, maar je schrikt er toch altijd weer van'.

Hoe lang de snelle aanvaller uitgeschakeld zal zijn is nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk komt hij dit seizoen niet meer in actie.

Mustapha moet keuze maken

Sparta Rotterdam-spits Riga Mustapha heeft van de bondscoach van Ghana een uitnodiging ontvangen om voor de nationale ploeg uit te komen. Mustapha weet echter nog niet of hij op de uitnodiging in wil gaan.

De aanvaller is bij Sparta aan een zeer sterk seizoen bezig, waardoor diverse clubs uit binnen- en buitenland al belangstelling voor de speler hebben getoond. Niet alleen bondscoach Ratomir Dujkovic heeft zich bij Mustapha gemeld, ook Matthew Amoah en Abubakari Yakubu van Vitesse hebben de speler gevraagd te kiezen voor de nationale ploeg van Ghana.

Riga Mustapha, die in Jong Oranje al voor Nederland is uitgekomen, weet nog niet welke keuze hij maakt. 'Het is een enorme eer om voor mijn vaderland te mogen spelen. Aan de andere kant mag ik dan nooit meer voor Nederland uitkomen. Bovendien hebben clubs vaak liever niet dat een speler interlands in Afrika gaat spelen. Dat kost veel tijd en energie', aldus de aanvaller.

Mustapha heeft nog twee weken de tijd om over zijn keuze na te denken. Begin juni speelt Ghana een WK-kwalificatiewedstrijd tegen het nationale elftal van Burkina Faso.

Actiegroep vindt ijsje Unilever racistisch

Een Zweedse actiegroep, Centre Against Racism, heeft een dochterbedrijf van Unilever, GB Glace, beschuldigd van racisme wegens de reclamecampagne voor het nieuwe ijsje 'Nogger Black'. Het ijsje is in zijn geheel zwart, zowel de kern als de buitenkant.

Volgens de groep is behalve de naam ook de reclame voor het ijsje aanstootgevend. Er wordt reclame gemaakt door middel van posters met letters in graffiti-stijl. Volgens de groepering is het geheel een aanval op de zwarte cultuur.

Een woordvoerder van Unilever zegt dat het ijsje niets met racisme te doen heeft: "Het is uiteraard nooit de bedoeling geweest dat er een associatie zou worden gelegd met racisme. Het ijsje heeft de smaak van drop, vandaar de kleur zwart." Ook verklaarde Unilever niet van plan te zijn de reclamecampagne te wijzigen of in te trekken voor het ijsje dat alleen verkrijgbaar is in Zweden.

Volgens de woordvoerder is uit onderzoek gebleken dat 98 procent van de mensen geen verband legt tussen het ijsje en racisme.

Booij : "We kunnen niet meer winnen"

Nog niet zo lang geleden was Foeke Booij nog kandidaat coach van het jaar. Maar de laatste tijd gaat het niet goed met FC Utrecht. Vrijdag verloor de bekerhouder met 3-2 bij Roda JC, waarmee het aantal winstpunten uit de laatste zeven competitiewedstrijden één schamel punt bleef.

"We kunnen niet meer winnen",zei Booij na afloop van de wedstrijd. " Dat is erg, dat knaagt, dat irriteert. Het heeft te maken met gebrek aan agressiviteit en overtuiging. Bovendien hebben we een keeper die geen punten voor ons pakt."

Met die woorden bedoelde de trainer dat hij een doelman heeft die punten verliest. Vrijdag blunderde Terol tweemaal nadrukkelijk, eenmaal voor en eenmaal na de rust.

Waarom hij zijn sluitpost niet wisselde ? "Ik ben sociaal en bovendien wilde ik over drie extra veldspelers blijven beschikken. We moeten de komende tijd zien te winnen, en daarbij moeten we uit een ander vaatje tappen. Wat voor vaatje? Dat bespreek ik wel met mijn spelers, maar misschien moet ik vanaf nu maar eens asociaal worden."

EK Triatlon 2006 naar Almere

Het Europees Kampioenschap Triatlon lange afstand zal in 2006 in Almere plaats vinden. Almere, dat volgend jaar 30 jaar bestaat, was ook al gastheer van de kampioenschappen in 1985, 1991 en 1999.

Het is echter nog onduidelijk welke afstanden er in Almere worden gezwommen, gefietst en gelopen, omdat de wereldbond en de Europese bond er andere criteria op na houden qua afstanden.

De kans is dan ook aanwezig dat de traditionale afstanden van 3,8 kilometer zwemmen, 180 km fietsen en de 42,195 km lopen in Almere zullen worden vervangen door 4,5 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km lopen.

Voetbal: Zware straf voor Inter

De Europese voetbalbond UEFA heeft Internazionale wegens de ongeregeldheden deze week in de Champions League tegen stadsgenoot AC Milan veroordeeld tot zes Europa-Cupwedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, zonder publiek. Tevens kreeg de Italiaanse club ook nog een boete van 200.000 euro.

Woensdag werd de wedstrijd een kwartier voor tijd gestaakt doordat boze aanhangers van Internazionale flessen en vuurwerk op het veld smeten en doelman Dida daarmee verwondden. De wedstrijd werd vrijdag bovendien met 0-3 verloren verklaard. Milan, de tegenstander van PSV in de halve finale, had de eerste wedstrijd al met 2-0 gewonnen.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

CDA'er: 'Meer respect voor bewindslieden'

boppie1970 had ons via de nieuws-submit te melden:

CDA-staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie wil dat bewindslieden met meer respect worden bejegend. Bewindslieden behoren volgens hem aangesproken te worden met 'excellentie', zo laat hij in een interview met de Volkskrant weten: ''De samenleving moet een stukje respect tonen voor bewindslieden.'' Zeker premier Balkenende verdient meer respect, vindt Van der Knaap: ''Hij heeft zoveel bakken ellende over zich heen gekregen.''

Volgens Van der Knaap geeft het wat meer 'cachet' als je met excellentie wordt aangesproken. ''Er mag ook best enige afstand zijn. Ik zelf wordt binnen de krijgsmacht nog wel voortdurend met excellentie aangesproken, fantastisch.''

De aanspreektitel 'excellentie' voor bewindslieden was tot in de zestiger jaren algemeen gangbaar, maar wordt tegenwoordig nog maar hoogst zelden gebruikt. Van der Knaap ergert zich ook aan de de cultuur van het tutoyeren. Voormalig vice-premier Annemarie Jorritsma werd door haar chauffeur 'Annemarie' genoemd. ''Ik zag haar een keer uit een vergadering komen. Ze zocht haar chauffeur, die over het Plein schreeuwde: 'Annemarie! Ik ben hier!' Dat is voor mij de wereld op zijn kop.''


'Excellentie' Van der Knaap

Manucharyan voor drie jaar naar Ajax

Ajax heeft zich versterkt met het Armeense talent Edgar Manucharyan. De 18-jarige aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen bij de Amsterdamse club. Ajax had al eerder een akkoord bereikt met de Armeense club Pyunik FC over de transfersom van de spits.

Manucharyan was twee maal op proef bij de club uit de ArenA. De eerste keer raakte hij geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen Fc Barcelona. Na zijn revalidatie bewees de Armeen een goede versterking te zijn voor Ajax.

"Vanaf dat ik een jongetje was heb ik Ajax gevolgd. Ik zal de Champions Leaguefinale in 1995 nooit vergeten. Ajax bewees dat je met mooi voetbal hard en defensief voetbal kunt overwinnen. Vanaf toen ben ik de club nog intensiever gaan volgen. Dat ik nu bij Ajax teken, is een droom."

De laatste klus van Leo

In de zomer van 2006 wordt in Duitsland het wereldkampioenschap voetbal gehouden. In alle delen en uithoeken van de wereld worden er al sinds de zomer van 2004 kwalificatiewedstrijden gespeeld, waarbij allerhande landen zich proberen te plaatsen voor één van de grootste sportevenementen ter wereld. Inmiddels gaan we richting de ontknoping, want zo rond november van dit jaar moet bekend zijn welke 32 landen op dat WK mogen gaan aantreden. Waar beslissingen vallen, ontstaan en sneuvelen reputaties. Er sneuvelen ook trainers, die vervangen moeten worden. Zo bereikte ons het bericht dat Trinidad & Tobago, dat deelneemt aan de finalepoule van de kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika, ook een nieuwe bondscoach had aangesteld. Onze eigen Leo Beenhakker.

CD: James LaBrie - Elements of Persuasion

James LaBrie is de zanger en het gezicht van Dream Theater, de succesvolste progressieve metalband van de laatste 15 jaar. Toch is zijn inspraak bij de band maar gering. Het is dus niet verwonderlijk dat zijn stem buiten Dream Theater regelmatig te horen is op albums van andere bands of bij soloprojecten. Elements of Persuasion is na twee (semi-solo) Mullmuzzler cd's, het eerste echte soloalbum van James LaBrie.

James LaBrie

Gilbert niet, Basso wel in Amstel Gold Race

Philippe Gilbert zal zondag niet van start gaan in de Amstel Gold Race. De Belg kampt met een algemene vermoeidheid. Ivan Basso verschijnt daarentegen wel aan het vertrek in Maastricht. De Italiaan vervangt bij CSC zijn ploeggenoot Peter Luttenberger.

Bloedonderzoek heeft uitgewezen dat Gilbert te kampen heeft met een algemene vermoeidheid. "Het is voorlopig zoeken naar wat er exact met mij scheelt", vertelt de coureur van FDJeux in de Belgische kranten.

Doordat Gilbert sukkelt met zijn gezondheid is zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik ook uiterst twijfelachtig. Persoonlijk heeft hij er een hard hoofd in: "Zelfs voor de Waalse klassiekers zie ik het niet goed zitten."

Met de afzegging van Gilbert verdwijnt er weer een renner van de de startlijst van de 40e editie van de Gold Race. Eerder lieten onder andere Andreas Klier, Juan Antonio Flecha en Peter van Petegem al verstek gaan.

Hier tegenover staat echter de komst van Ivan Basso naar Limburg. De nummer twee uit de Ronde van Frankrijk van vorig jaar vervangt de Oostenrijker Peter Luttenberger.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.