[update] Gezinsdrama Hilversum eist 5 levens

Bij een schietpartij in een woning op de Hilvertsweg in het centrum van Hilversum zijn vijf doden gevallen, zo heeft de politie gemeld. Een man schoot zijn vrouw en drie kinderen dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. De schietpartij vond rond 12.45 uur plaats.

Update 14.26 uur
Volgens de website Geenstijl.nl zou de schietpartij plaats hebben gevonden bij garagebedrijf Automobielbedrijf Peter Nijhoff. Frans Nijhoff, een politieagent en tevens de broer van de eigenaar, zou eerst zijn gezin hebben doodgeschoten, daarna zou hij zelfmoord hebben gepleegd. Ook is nog onduidelijk of hij naast zijn gezin ook andere familieleden heeft doodgeschoten.

Update 17.39 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat de lichamen van de slachtoffers in bed op de bovenverdieping van de woning zijn aangetroffen. De stoffelijke overschotten lagen daar al tussen de twaalf en 24 uur. De lichamen werden vanmiddag rond 12.30 uur door een familielid ontdekt.

Buurtbewoners hebben niets van de schietpartij meegekregen. Zij omschrijven het gezin als 'normaal'.

De omgekomen kinderen, drie jonge jongetjes, zaten allen op de Montessorischool-Zuid in Hilversum. De school probeert dit weekeinde de ouders van de leerlingen op de hoogte te stellen. Ook wordt een draaiboek voor de opvang opgesteld.