Eindhoven voor even Frits Philips Stad

Daffodil31LE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEindhoven is vandaag voor even Frits Philips Stad. De Brabantse stad viert de honderste verjaardag van één van haar prominentste inwoners, gloeilampenmagnaat Frits Philips. Zelfs de Nederlandse Spoorwegen werken mee, door het NS-station om te dopen tot Frits Philips Station. De Markt heet voor één dag Frits Philips Markt.

"Een uiterst vriendelijk en zachtmoedig mens. Maar niet altijd een even goede manager", zo omschrijft Philips-kenner Marcel Metze de zoon van oprichter van het electronicaconcern. Eindhoven wil echter vooral de betekenis van de mens Frits Philips voor de regio benadrukken. "Je kan zijn manier van leiding geven vergelijken met 'managing by smiling around'. Hij wilde aardig gevonden worden. Daarin is hij zeker geslaagd, gezien alle festiviteiten die rondom zijn verjaardag zijn georganiseerd", aldus Metze.

De hoogbejaarde 'meneer Frits' is fervent supporter van 'zijn' voetbalclub, de Philips Sport Vereniging (PSV). De honderdjarige bezoekt nog steevast de thuiswedstrijden en zal tijdens PSV-Vitesse op 23 april in het zonnetje worden gezet. Vandaag krijgt de eeuweling op de Frits Philips Markt een speciaal ingelijst PSV-shirt met als sponsornaam 'Frits' overhandigd.

Frits Philips
Frits Philips is 100 jaar oud