Mustapha moet keuze maken

Sparta Rotterdam-spits Riga Mustapha heeft van de bondscoach van Ghana een uitnodiging ontvangen om voor de nationale ploeg uit te komen. Mustapha weet echter nog niet of hij op de uitnodiging in wil gaan.

De aanvaller is bij Sparta aan een zeer sterk seizoen bezig, waardoor diverse clubs uit binnen- en buitenland al belangstelling voor de speler hebben getoond. Niet alleen bondscoach Ratomir Dujkovic heeft zich bij Mustapha gemeld, ook Matthew Amoah en Abubakari Yakubu van Vitesse hebben de speler gevraagd te kiezen voor de nationale ploeg van Ghana.

Riga Mustapha, die in Jong Oranje al voor Nederland is uitgekomen, weet nog niet welke keuze hij maakt. 'Het is een enorme eer om voor mijn vaderland te mogen spelen. Aan de andere kant mag ik dan nooit meer voor Nederland uitkomen. Bovendien hebben clubs vaak liever niet dat een speler interlands in Afrika gaat spelen. Dat kost veel tijd en energie', aldus de aanvaller.

Mustapha heeft nog twee weken de tijd om over zijn keuze na te denken. Begin juni speelt Ghana een WK-kwalificatiewedstrijd tegen het nationale elftal van Burkina Faso.