FIA gaat door met plannen 2008

De FIA heeft een persbericht uitgevaardigd naar aanleiding van haar vergadering met drie Formule 1-teams gisteren. De organisatie gaat door met het vaststellen van de technische reglementen vanaf 2008, als er een nieuw Concordeverdrag in werking treedt.

De meeting in Parijs van gisteren werd door zeven van de tien huidige Formule 1-teams geboycot. De andere drie teams, Scuderia Ferrari, Red Bull Racingl en Jordan Grand Prix, kregen de plannen van de FIA voor 2008 te horen. Dit technische reglement wordt volgens het persbericht van de FIA begin juli verspreid onder alle teams en coureurs. In oktober zal het document definitief worden beoordeeld door de World Motorsport Council. Momenteel is Ferrari het enige team dat al akkoord is gegaan met het nieuwe Concordeverdrag voor 2008. De andere teams lijken de ontwikkelingen verder af te wachten, waarbij ze dreigen zelf een kampioenschap op te zetten.

Paul Stoddart, teambaas van Minardi F1, zei in reactie op de meeting van gisteren: "Als vijf constructeurs, waaronder de twee oudste onafhankelijke teams, niet opdagen, geeft dat een duidelijk signaal. De FIA probeert het grootste deel van de teams en fabrikanten te passeren. Dit proces is niet geloofwaardig en zal dat alleen worden als alle Formule 1-teams samen rond de tafel de zaken goed bespreken."