Gilbert niet, Basso wel in Amstel Gold Race

Philippe Gilbert zal zondag niet van start gaan in de Amstel Gold Race. De Belg kampt met een algemene vermoeidheid. Ivan Basso verschijnt daarentegen wel aan het vertrek in Maastricht. De Italiaan vervangt bij CSC zijn ploeggenoot Peter Luttenberger.

Bloedonderzoek heeft uitgewezen dat Gilbert te kampen heeft met een algemene vermoeidheid. "Het is voorlopig zoeken naar wat er exact met mij scheelt", vertelt de coureur van FDJeux in de Belgische kranten.

Doordat Gilbert sukkelt met zijn gezondheid is zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik ook uiterst twijfelachtig. Persoonlijk heeft hij er een hard hoofd in: "Zelfs voor de Waalse klassiekers zie ik het niet goed zitten."

Met de afzegging van Gilbert verdwijnt er weer een renner van de de startlijst van de 40e editie van de Gold Race. Eerder lieten onder andere Andreas Klier, Juan Antonio Flecha en Peter van Petegem al verstek gaan.

Hier tegenover staat echter de komst van Ivan Basso naar Limburg. De nummer twee uit de Ronde van Frankrijk van vorig jaar vervangt de Oostenrijker Peter Luttenberger.