Arsenal naar finale FA cup

Olga (Nuongirl)
De eerste finalist van de strijd om de Engelse FA cup is bekend. Arsenal plaatste zich zaterdagmiddag ten koste van de Blackburn Rovers voor de finale, mede dankzij de Nederlander Robin van Persie wonnen The Gunners met 3-0.

Vlak voor rust deelden de Londense club de eerste tik uit. Op aangeven van Kolo Toure werkte Robert Pires de bal achter het doel van keeper Brad Friedel.

Ondanks het overwicht slaagde Arsenal er lange tijd niet in om de stand te verhogen. Pas nadat Dennis Bergkamp het veld moest verlaten voor landgenoot van Persie, maakte de ploeg van trainer Wenger het karwei af.

Eerst draaide de Nederlander knap weg van twee man om Friedel kansloos te laten met een koele schuiver. Daarna schoot hij de bal gevoelvol in de bovenhoek na een voorzet van links van Pires. Zijn tweede doelpunt moest van Persie bekopen met een bloedneus nadat tegenstander Andy Todd hem in het voorbijgaan vol frustratie hard in het gezicht raakte.

In de finale zal Arsenal het moeten gaan opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester United, die elkaar zondag in Cardiff zullen treffen.