Rabobank start met gezonde spanning

Morgen staat de Rabobank-ploeg in de middelpunt van de belangstelling. De druk wordt weer hoop opgevoerd voor Michael Boogerd, Erik Dekker, Oscar Freire en ook Thomas Dekker.

De Nederlandse wielerfans hopen natuurlijk op Rabobank-succes en eigenlijk nog meer op Nederlands succes. Dat zet de Rabobank-renners onder hoogspanning. De vraag is of de verwachtingen kunnen worden waargemaakt, of dat de ploeg weer met een tweede plaats genoegen zal moeten nemen.

Ploegleider Erik Breukink denkt dat zijn renners wel met die druk om kunnen gaan: "We hebben een ervaren ploeg. Ik denk eerder dat ze deze spanning in positieve zin kunnen gebruiken. Het is ook een goede zaak dat er voor een wedstrijd een bepaalde spanning is. Zonder zou het echt niet goed gaan. En ik voel niet dat we een extra last dragen omdat het een thuiswedstrijd is. Verre van dat."

De tactiek wil de ploeg niet vrijgeven, maar Erik Dekker en Michael Boogerd zullen als kopmannen starten, waarbij de rol van Oscar Freire in de koers moet blijken. Freire heeft nog steeds last van zijn zitvlak en heeft al een tijdje geen wedstrijden meer gereden. Hij heeft de afgelopen weken getraind om anders op zijn fiets te zitten. De vraag is of hij nu al weer meteen met de top meekan.

Het Nederlandse publiek verwacht daarnaast veel van Thomas Dekker. Breukink wil hem voorlopig nog uit de wind houden: "Thomas Dekker? Ja, hij maakt zijn debuut. Maar wij verwachten Thomas niet in de finale. Daarvoor wel. Hij kan en zal nuttig werk voor de ploeg verrichten. Het is goed zo'n talent in zo'n koers mee te nemen. Daar kan hij alleen maar van leren en wij hebben echt wel steun aan hem voor de finale begint."