FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 februari 2004

Fan bedreigt Ronan Keating al een half jaar

timmytuff herschreef en submitte het volgende te melden:

Het gezin van de Ierse zanger Ronan Keating blijkt de afgelopen zes maanden regelmatig te zijn bedreigd door een geobsedeerde fan. De vrouw stalkt de zanger al een half jaar met een aantal brieven per dag, die allemaal naar zijn huis in Ierland worden gestuurd en zijn ondertekend met rode lippenstift.

"Iedereen die mij weghoudt van jou, zal opgeofferd moeten worden", staat er in de brieven van de gestoorde fan, aldus Keating. In een recentere brief wordt het dreigement herhaald: "Ik hou van je, ik wil bij je zijn en ik zal mij door niemand laten tegenhouden." Aan de Britse krant The Sun liet de zanger weten dat de brieven heel aardig begonnen maar de laatste tijd steeds vervelender worden.

Keating heeft de politie inmiddels ingeschakeld. "Ik vind fanmail geweldig, maar als de veiligheid van mijn gezin in gevaar komt moet ik wel actie ondernemen. Hopelijk kan deze vrouw hulp krijgen." De Britse politie heeft onlangs de postbus van de briefschrijfster achterhaald.

Frankrijk mag Red Bull verbieden

Red BullHet energiedrankje Red Bull is misschien binnenkort niet meer verkrijgbaar in Frankrijk. Het Europese hof van Justitie heeft het land toestemming gegeven om de verkoop van het drankje te verbieden. Dat wil Frankrijk graag vanwege het hoge percentage cafeïne en andere stimulerende bestanddelen die in het drankje zouden zitten.

Frankrijk volgt daarbij Denemarken waar Red Bull ook verboden is. De fabrikant van het drankje zegt echter dat het drinken van Red Bull veilig is. "Red Bull blijft verkocht worden in 100 landen", aldus een woordvoerster. "Er is nog geen enkele deskundige geweest die een negatief effect op de gezondheid heeft ontdekt door het drinken van Red Bull."

Vooralsnog lijken vooral sommige sportevenementen in de problemen te komen als Red Bull niet meer verkocht mag worden in Frankrijk. De fabrikant is sponsor van de Formule 1, golf en enkele Xtreme sporten.

Zingen voor een gratis parkeerplek

Opa Bokma en lenny25 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Leiden heeft in samenwerking met de plaatselijke VVV een ludieke actie bedacht om het parkeren op de zogenaamde P+R-plaatsen (parkeren en reizen) te promoten. In ruil voor het zingen van een lied krijgen bezoekers een parkeerkaart waarmee ze eenmalig gratis 24 uur kunnen parkeren op een parkeerplaats buiten de stad. Een busje zal de automobilisten vanaf daar gratis naar het centrum brengen.

De actie vindt plaats in het kader van de parkeercampagne 'Plaats voor U!' en de komende 'Scratch'-muziekdagen, die duren van 12 tot en met 15 februari. De mogelijkheid om met een aria 5 euro parkeerkosten te besparen is aanstaande donderdag van 17:00 tot 19:00 uur op het parkeerterrein Haagweg te Leiden. Meer informatie is te vinden op de site van de Gemeente Leiden.

Pathé gaat Turkse films vertonen

Vanaf donderdag 12 februari starten Pathé ArenA in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam met de dagelijkse vertoning van Turkse films. De eerste film die in deze serie te zien zal zijn is 'Hababam Sinifi'. Daarna kunnen Nederlandse Turken 'Neredesin Firuze', 'Okul' en 'Insaat' gaan bekijken. De films zijn Nederlands ondertiteld, zodat ook niet Turkstalige Nederlanders de films kunnen gaan bekijken. Pathé hoopt met de films meer Turkse bezoekers naar de bioscoop te trekken.

Vooralsnog gaat het om een experiment, maar in Duitsland is het al een groot succes gebleken. 'Hababam Sinifi' trok in Duitsland in iets minder dan een maand al bijna 200.000 bezoekers. Pathé heeft grote verwachtingen van de Turkse films; de eerste dagen zijn er al meer dan 2.000 kaarten gereserveerd voor de komende voorstellingen.

MTV weert obscene videoclips

Na alle ophef rondom de ontblote borst van Janet Jackson, vorige week bij haar optreden met Justin Timberlake tijdens de Amerikaanse Super Bowl, heeft muziekstation MTV besloten om een aantal obscene videoclips naar de nacht te verbannen. De nieuwste clip van Britney Spears, Toxic, is één van deze videoclips.

In totaal zes clips worden nog uitsluitend tussen 22.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends uitgezonden vanwege de seksuele of anderszins beladen inhoud. Een woordvoerster van het Amerikaanse muziekstation, dat de producent van de veelbesproken uitzending met Janet Jackson was, bevestigt de maatregelen, maar ontkent dat het om zelfcensuur zou gaan.

Van Gastel op proef bij Bergen

Ex-Feyenoord speler Jean Paul van Gastel loopt stage bij de Belgische club Bergen.

De middenvelder is sinds afgelopen zomer, toen zijn contract afliep bij de Graafschap, op zoek naar een nieuwe club.
Hij probeerde het nog bij het Oostenrijkse FC Karnten, maar toen dit op niets uitliep ging hij spelen voor de amateurs van Zwart-Wit `28. Deze zijn nu failliet, en nu lijkt van Gastel weer een kans te hebben om profvoetbal te spelen. De Belgische club trok de afgelopen winterstop al verschillende spelers aan, waaronder Ajacied Wamberto.

Pienaar 'klaar' met seizoen

Middenvelder Steven Pienaar (21) moet mogelijk een jaar lang revalideren van zijn zenuwblessure aan de knieholte. Daarmee heeft hij zijn laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld.

Pienaar heeft een zeldzame blessure opgelopen, die vooral bekend is onder American football spelers. De middenvelder koelde zijn gekwetste knie langdurig met ijs, te lang zo nu blijkt.

Clubarts Edwin Goedhart is positief over het herstel van Pienaar, maar geeft aan dat een dergelijke blessure zeker tussen de zes en twaalf maanden nodig heeft om te herstellen. Ajax had aanvankelijk op zes weken hersteltijd gerekend.

De Champions League wedstrijd van 22 oktober tegen Celta de Vigo was Pienaars laatste duel.

Sponsort Trust Jordan?

Tijdens de test op het circuit van Jerez vandaag stonden op de Jordan overalls het logo van Trust.

Directeur van Trust, Michel Perridon, bevestigde eerder "Geen Jos, geen Trust". Het is nog compleet onduidelijk of de mensen dit moeten zien als een bevestiging dat Jos Verstappen wel rijdt voor Jordan of dat Perridon zich niet aan zijn belofte heeft gehouden met zijn uitspraak.

Nadat de onderhandelingen vorige week waren stop gezet heeft Trust geëist dat de logo's van de auto en overalls werden gehaald. Normaal wordt er dan een blanke stof overheen genaaid.

Jordan heeft al eens zo'n stunt uitgehaald, maar dan met het sigarettenmerk Camel. Jordan liet een sticker van Camel op de auto zetten zonder enige overeenkomsten en Camel stemde ermee in en sponsorde het team.

Als we Perridon moeten geloven met "Geen Jos, geen Trust" dan zullen we toch echt moeten wachten totdat ook echt de rijders bij Jordan bekend worden gemaakt.

Weer tegenvaller Baumgartner

Het Hongaarse Ministerie van Sport trekt de sponsoring van Zsolt Baumgartner per direct terug.

Het zou gaan om een bedrag van vier miljoen dollar. Dit moet Baumgartner missen en het moet een flinke teleurstelling zijn voor hem. Baumgartner zegt dat het zijn stoel bij Minardi niet in gevaar zal brengen omdat hij nog vijf miljoen dollar aan sponsoring over heeft.

De Hongaarse regering heeft naar de burger geluisterd en het geld wordt aan huisvesting en andere sociale vraagstukken gespendeerd.

Regionale omroepen lijken gered

De toekomst van de Zuid-Hollandse regionale omroepen RTV West en RTV Rijnmond ziet er weer zonnig uit. De Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland willen de regionale omroepen definitief redden. Ze willen een subsidie van vier miljoen euro geven. Provinciale staten zal volgende week een besluit nemen over de redding van de zenders.

De omroepen kwamen door wanbeleid in grote financiële problemen. Om in aanmerking te komen voor provinciegeld moesten ze nu een businessplan indienen. Volgens GS zit deze goed in elkaar.

De toezichthouder die de provincie heeft aangesteld om de ontwikkelingen bij West en Rijnmond in de gaten te houden, wilde zes miljoen euro om de stations er weer bovenop te helpen. De provincie vindt vier miljoen wel genoeg en wil dat de omroepen de overige twee miljoen zelf zoeken.

Cocu ontbreekt bij interland

Phillip Cocu laat de interland van Oranje tegen Amerika op 18 februari aan zich voorbijgaan. Hij is geveld door een blessure aan zijn rechterbeen.

Cocu liep de blessure zondag op in de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij Osasuna. Barcelona, dat door de zege nu weer vierde in Spanje is, komt zijn kwetsuur erg ongelegen. Trainer Frank Rijkaard ziet de komende weken de wedstrijden tegen Atlético Madrid (thuis) en Valencia CF (uit) op het programma staan. Cocu was juist in vorm en belangrijk voor de ploeg.

Naast Cocu zijn momenteel ook Patrick Kluivert en Gabri geblesseerd. Marc Overmars is echter weer terug van weggeweest, herstelt van een spierblessure. Barca mist komende wedstrijd wel Victor Valdes en Luis Enrique, zij zijn geschorst.

Bondscoach Dick Advocaat zal eind deze week de selectie bekend maken.

Politieman verwisselt filmpjes flitspaal

Automobilisten die op 17 december jongstleden in Flevoland zijn geflitst op de Gooiseweg in Zeewolde, kunnen hun geluk niet op. De agent, die op de desbetreffende avond werkzaam was, heeft zijn foto's per ongeluk verwisseld.

Door de fout kregen 117 nietsvermoedende mensen een bekeuring toegestuurd van het incassobureau van Justitie. De fout werd in eerste instantie niet ingezien. Pas toen de benadeelde mensen de politie belden over de vraag waarom ze een bon kregen voor een overtreding voor een weg waar ze nog nooit op hadden gereden, werd de fout ingezien.

Naast de fout met de filmpjes maakte de dienstdoende agent nog meer blunders, tenminste, zo beweerde de woordvoerder van de politie Flevoland. Deze maakte bekend dat er onterecht boetes waren uitgedeeld, omdat de agent dacht dat er maximaal met tachtig kilometer per uur mocht worden gereden, terwijl een snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan was. Later liet de zegsman echter weten het bericht verkeerd te hebben begrepen, waarop hij de boodschap weer introk.

[update] Frankrijk verbiedt hoofddoekjes

Vandaag stemt het Franse parlement over de wet die het dragen van religieuze symbolen op openbare scholen, waaronder hoofddoeken, moet verbieden. Een ruime meerderheid lijkt van plan het wetsvoorstel te zullen steunen. De wet, die in de volksmond de 'sluierwet' heet, verbiedt niet alleen het dragen van hoofddoekjes, maar ook van bijvoorbeeld keppeltes, tulbanden en opvallend gedragen kruisen.

Raffarin deed tijdens het drie weken durende debat over de wet verscheidene toezeggingen om de meerderheid van de Nationale Assemblee aan zijn zijde te krijgen. Zo wordt het scholen verplicht om te bemiddelen en te overtuigen vóór er maatregelen komen tegen met name moslimmeisjes die hun hoofddoek niet af willen doen. Ook mag het parlement over een jaar de wet opnieuw onder de loep nemen.

De 'sluierwet' heeft in heel Frankrijk en daarbuiten voor veel protesten gezorgd. Vooral fundamentalistische moslims maar ook sikhs protesteerden massaal tegen de verplichting hun hoofddoek of tulband af te doen. Een ruime meerderheid (75%) van de Fransen is echter voorstander van de wet. Bovendien blijkt uit opiniepeilingen dat een meerderheid van de 4,5 miljoen moslims in Frankrijk verwacht goed met de wet overweg te kunnen.

Update 17:12
Het Franse parlement heeft vanmiddag met een enorme meerderheid ingestemd met de 'sluierwet'. Hierdoor kan het dragen van hoofddoeken en andere religieuze symbolen op openbare scholen worden verboden.

Van de 577 parlementariërs in de Nationale Assemblee stemden uiteindelijk 494 parlementariërs voor het wetsvoorstel. Het aantal tegenstemmen beliep 39. De rest onthield zich van stemming.

De senaat zal zich nu over het wetsvoorstel buigen. Daarna komt de wet, medio maart, terug in de Tweede Kamer voor een tweede en definitieve beoordeling. Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de wet dan alsnog zal worden afgekeurd.

Celstraffen voor moord op pompbediende

Maetis_Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gerechtshof te Arnhem heeft vier mannen schuldig bevonden aan moord op de pompbediende Micelle Mooij en hen veroordeeld tot celstraffen variërend van zes tot acht jaar. Achttien jaar geleden werd zij bij een tankstation in Warnsveld om het leven gebracht met messteken. Destijds werd de zaak niet opgelost. In 2002 werd de zaak echter geheropend, omdat er nieuwe aanwijzingen waren gevonden.

Juni vorig jaar sprak de rechtbank de vier mannen nog vrij, vanwege gebrek aan bewijs. Het OM ging daarop in hoger beroep, en met succes. De Officier van Justitie eiste acht tot tien jaar celstraf, maar het gerechtshof deed hier een deel vanaf vanwege de late berechting. De vier worden schuldig geacht aan moord op puur financiële gronden.

Het viertal is nog steeds op vrije voeten. Ze waren ook niet bij de rechtszaak aanwezig. Er is nu een opsporingsbevel uitgegaan voor het viertal, dat inmiddels de veertig is gepasseerd. De mannen hadden voor de vrijspraak van de rechtbank al negen maanden in voorarrest gezeten. Die tijd wordt nu van de straf afgetrokken.

Nepgebit zet praktijk op stelten

Het Explosieven Opruimingscommando is gisteren in Nijmegen in actie moeten komen omdat er een verdacht pakketje bij een tandarts bezorgd was door een gesluierde vrouw. De assistente nam het pakje in ontvangst maar alarmeerde meteen de politie omdat er Iraakse postzegels op de doos zaten.

De gearriveerde politie zette de straat af en ontruimde de tandartsenpratijk en een naastgelegen woning. Hierna werd het pakketje geopend door het Explosieven Opruimingscommando. Er bleek echter een ongevaarlijk marsepeinen kunstgebit in te zitten.

CDA-Statenlid: Voor moslims dreigt '40-'45

Yasar Vural, Statenlid voor het CDA in Zuid-Holland, heeft in ongekend harde bewoordingen uitgehaald naar het in zijn ogen verderfelijke beleid dat Nederland ten aanzien van moslims voert. Volgens hem zal het niet lang meer duren tot Nederlandse moslims worden gedeporteerd zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog met joden gebeurde.

Onder de kop 'Hasan wordt nooit Hans!' stuurde de CDA'er gisteren een stuk naar de redacties van verscheidene grote media. ,,Hoewel de taferelen op het sociale vlak bijna hetzelfde zijn als in de jaren 1940-1945 beseffen sommige politici niet wat ze aanrichten in de multiculturele samenleving. Ik merk dat de huidige politici een gevaarlijke weg behandelen die in de vorige eeuw Übermensch-ideologie werd genoemd en nu in een modern jasje integratie (=assimilatie) wordt gegoten. Vele miljoenen mensen werden toen vermoord omdat ze er anders uitzagen en een ander geloof hadden.''

De 34-jarige Yasar Vural spaart ook zijn eigen CDA niet: Een aantal voorstellen van de CDA-Kamerleden Maxime Verhagen, Gerda Verburg en Mirjam Sterk zijn hem in het verkeerde keelgat geschoten. Het gaat dan om zaken als extra drempels voor Turken en Marokkanen die hun partner uit Turkije of Marokko willen laten overkomen, het voorstel om allochtonen die in de WAO dreigen te belanden twee keer te keuren, of om een dubbele nationaliteit strafbaar te stellen.

Ook VVD-Kamerlid Geert Wilders, die regelmatig felle kritiek levert op de islam, krijgt ervan langs. ''Mensen' als Wilders die zelf in een identiteitscrisis zitten, vallen groepen aan die zich niet kunnen verdedigen''. Volgens hem zet Wilders aan tot haat, zeker met zijn uitspraken van vorige week: ''We gaan terug in de tijd. Wilders wil razzia's. Ik denk dat hij strafbaar is. Minister Donner van justitie keurde pas nog de kritiek van de VVD op de islam af''.

Het dagblad Trouw vroeg het CDA-Statenlid naar de overeenkomst tussen de huidige periode en 1940-1945: ''Na 11 september 2001 is bijna iedere moslim verdacht. Het liefst wil iedereen weten wie moslim is. Het beleid is om de islam van alles de schuld te geven. Ook in de periode '40-'45 wilde men zicht hebben op de afkomst van mensen. Bijna moesten mensen iets dragen waaraan zij herkenbaar waren''.

Vural vervolgt: ''Tijdens de Duitse bezetting moesten joden een gele ster met de letter 'J' dragen. Als je in '40-'45 een beetje donker was, kon je al worden aangehouden en onderzocht. Als je nu een hoofddoekje hebt, krijg je meteen het stempel extremist. Het liefst moeten de hoofddoeken af. Én men wil weten of iemand een extremist is of geïntegreerd. Door huwelijksmigratie tegen te gaan, worden mensenrechten ingekrompen. Moslimjongeren die solliciteren worden veel eerder afgewezen dan een paar jaar geleden''.

De CDA-politicus is buiten zijn Statenlid-functie in het dagelijks leven zorgconsulent bij de GGD in Rotterdam. Hij licht er hoofdzakelijk Turken voor over gezondheidskwesties.

Televisie-quiz deelt tien miljoen dollar uit

De hoogste prijs ooit in een quiz op televisie zal binnenkort vallen in de Verenigde Staten. De zender ABC zendt binnenkort een speciale versie uit van 'Who Wants To Be A Millionaire?' Kandidaten die zich in deze wekelijkse quiz plaatsen voor de finale met de titel 'Super Millionaire', kunnen de hoofdprijs van tien miljoen dollar winnen.

Voor zover bekend is dit geldbedrag de grootste prijs die ooit op televisie is gewonnen. Het spel in de Verenigde Staten is vrijwel hetzelfde als het Nederlandse 'Weekend Miljonairs'. De kandidaten krijgen in Amerika echter meer 'hulplijnen'.

Ondergrondse wietplantages ontdekt

Marsepein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Wapenveld (provincie Gelderland) is de politie bij een inval op een paardenboerderij gestuit op vijftien ingegraven zeecontainers, die bedoeld waren voor de productie van nederwiet. Van de vijftien waren er twaalf daadwerkelijk in gebruik als wietplantage.

De politie kwam de containers op het spoor nadat in een schuur en op een zolder van de boerderij 1.000 hennepplanten waren aangetroffen. Na een grondige onderzoek ontdekten agenten een ondergrondse ingang naar de zeecontainers, die onder het erf van de paardenboerderij verborgen waren. Onder de grond bloeiden zo'n 3.000 wietplanten.

Bij de inval zijn op het erf acht personen aangehouden, onder wie de eigenaar van de boerderij.

Rijke Fin krijgt boete van 170.000 euro

doophoofd vertaalde en submitte het volgende berichht:

Eén van Finlands rijkste inwoners heeft een recordboete van 170.000 Euro gekregen wegens te hard rijden door het centrum van de hoofdstad Helsinki. De boete is zo hoog omdat Finse verkeersboetes gekoppeld zijn aan het inkomen van de overtreder.

De 27-jarige Jussi Salonoja, erfgenaam van een worstenbedrijf, werd afgelopen donderdag gepakt terwijl hij tachtig kilometer per uur reed waar veertig is toegestaan. Aangezien volgens de laatste belastingopgave het inkomen van Salonoja rond de zeven miljoen euro bedraagt, werd hem een boete van 170.000 euro opgelegd.

Als de boete door de rechtbank van Helsinki niet verlaagd wordt, zal dit de hoogste boete ooit zijn. Eerder kregen internetmiljonair Aakko Rytsola en Nokia-directeur Pekka Ala-Pietila boetes van respectievelijk 80.000 en 35.000 euro opgelegd.

Presidentskandidaat Rybkin is ongedeerd

BaZzY, Sessy en Angony had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ivan Rybkin, de Russische presidentskandidaat die sinds donderdag vermist werd, blijkt ongedeerd te zijn. Rybkin heeft vanuit de Oekraïne, waar hij 'consultaties' zou hebben gehouden, telefonisch contact opgenomen met zijn staf.

De vermissing zorgde niet alleen voor groot nieuws omdat het om een presidentskandidaat gaat, maar ook omdat deze vermissing relatief kort voor de verkiezingen van 14 maart plaatsvond. Rybkin staat bekend als een criticus van het beleid van de huidige president Poetin.

Een nieuw-stadion-syndroom?

FC Utrecht is niet meer baas in het eigen vernieuwde Galgenwaard.

De Utrechtenaren verloren de afgelopen vier seizoenen zelden op eigen veld. Afgelopen weekend werd alweer voor de vierde keer verloren. AZ (0-3), NEC (0-1), Vitesse (1-3) en afgelopen zondag RBC Roosendaal (0-1) sleepten er drie punten weg.

Het lijkt wel of Utrecht net als Ajax destijds slachtoffer is geworden van haar vernieuwde huisvesting. Dat is overigens niet te hopen want AZ, ADO Den Haag, FC Twente, SC Heerenveen en FC Groningen hebben ambitieuze plannen.

Aanstaande woensdag speelt Utrecht tegen Willem II, dat elf jaar terug voor het laatst in de Galgenwaard wist te winnen.

Man staat terecht voor 27 overtredingen

Iggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijwel iedereen krijgt weleens een boete voor het een of ander. Te hard rijden, zonder licht fietsen of de brommer opgevoerd hebben, het komt veel voor. Maar niemand zal zoveel overtredingen van de Wegenverkeerswet begaan hebben als de Westerhaarder M. Hij stond vandaag namelijk voor de rechtbank in Almelo terecht voor 27 feiten. Dat is één minder dan zijn record uit 2001.

De dagvaarding van de 47-jarige man telt maar liefst elf pagina's en betreft verschillende feiten. M. stond terecht voor dertien keer rijden gedurende een ontzegging, drie maal met drank achter het stuur zitten, drie keer gevaarlijk rijden, zes gevallen van rijden zonder verzekering, verzet bij aanhouding en het verlaten van een plaats van ongeval, die de man veroorzaakt had. Het rijbewijs van de man is overigens al op 13 juli 1998 ongeldig verklaard.

De verdachte had verschillende uitvluchten waarmee hij zijn gedrag probeerde goed te praten. Zo moet hij bijvoorbeeld wel een stukje rijden omdat hij zich verveelt, of omdat zijn vriendin slechtgehumeurd is, waardoor ze niet zelf kan rijden. Hoewel de advocaat van de man van mening was dat het goed zou zijn als M. onder behandeling wordt gesteld van een verslavingsinstelling, wilde de Officier van Justie hier niets van weten. Hij was van mening dat de man, die de helft van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht, met harde hand moet worden aangepakt.

De rechter ging echter mee met de verdediging en wil een rapport van de instelling afwachten. De strafzaak is daarom aangehouden.

Jongeren willen oude normen en waarden

kzieniks had ons via de newssubmit het volgende te melden: Uitgegeven:

Uit onderzoek van het scholierenmagazine Pauze en jongerencommunicatiebureau Young Works is gebleken dat Nederlandse jongeren een terugkeer van de oude normen en waarden voorspellen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder vijfhonderd jongeren in de leeftijd van veertien tot en met 22 jaar.

De ondervraagde jongeren hebben genoeg van de aanhoudende stroom van geweld op straat, op school en in de wereld met oorlogen en terroristische aanslagen. Ze zien liever een maatschappij met meer liefde en minder geweld.

Vrouw mag met overleden verloofde trouwen

Scor3p en Doagster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse president Chirac heeft een vrouw toestemming gegeven om met haar verloofde te mogen trouwen. De toestemming was nodig omdat de aanstaande bruidegom sinds september 2002 dood is.

Anderhalf jaar geleden kwam de man, een politieagent, bij een verkeersongeval om het leven. Door de schok en de stress raakte de vrouw haar ongeboren baby kwijt. De vrouw lieten weten dat "men moet boven de dood uitstijgen".

Meisje (9) vermoord door Russische skinheads

lenny25, chillv, Scor3p, MissyMirjaM, nosferato, Kermit77 en Maetis_Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Russische stad Sint-Petersburg is maandagavond een negenjarig meisje door skinheads zodanig mishandeld dat ze aan haar verwondingen overleed. Het elfjarige neefje en de vader van het meisje werden eveneens zwaar mishandeld, maar verkeren niet in levensgevaar.

De drie slachtoffers kwamen terug van de ijsbaan en werden op enkele meters van hun huis aangevallen door de groep. De skinheads staken onder andere met een mes op het meisje in, hierdoor verloor zij zoveel bloed dat ze overleed. Pas toen het meisje daadwerkelijk dood was, vluchtten de daders, waardoor de vader pas daarna een ambulance kon bellen.

Het aangevallen gezin is afkomstig uit Tadzjikistan en woont al enige tijd in Rusland. De afgelopen jaren hebben zich meer racistische incidenten voorgedaan in de stad.

Pantano: "99% zeker naar Jordan"

Giorgio Pantano denkt zeer dicht bij het laatste stoeltje in de Formule 1 te zijn.

In de Gazetta dello Sport vertelt de Italiaan dat hij 99% zeker is dat hij een deal gaat sluiten met Jordan. Jordan heeft bevestigd met Pantano in onderhandeling te zijn en dat hij deze week aanwezig is bij de test in Jerez. Volgens Pantano zal hij ook gaan testen. Volgens Jordan is hij er slechts om een indruk van het team te krijgen.

Pantano vertelde over het testen: "Het is niet de bedoeling om risico's te gaan nemen in mijn eerste test voor het team. Ik wil laten zien dat ik met een Formule 1 wagen om kan gaan en dat ik deze baan verdien. In de F3000 heb ik geleerd dat hechte teambanden de sleutel zijn tot succes. Schumacher wint omdat hij een uitzonderlijke band heeft opgebouwd met zijn mensen."

Pantano verklaarde eerder al met Jaguar te hebben gesproken, maar dat Klien het stoeltje voor hem wegkaapte. Als hij dit jaar in de Jordan mag rijden, dan is zijn doel om zo dicht mogelijk bij Heidfeld te finishen.

Heidfeld is nog niet erg gecharmeerd van een debutant als teamgenoot. Hij verklaarde liever een ervaren coureur als teamgenoot te hebben. Of Pantano werkelijk zo dicht bij is als hij denkt, valt te bezien. Bij Jos Verstappen liep het tenslotte ook nog mis.

Iraans vliegtuig neergestort in VAE

In de Verenigde Arabische Emiraten is vandaag een vliegtuig van de Iraanse maatschappij Kish Airlines neergestort. Hierbij zijn minstens 35 mensen om het leven gekomen. Enkele passagiers hebben het ongeluk overleefd, vijf gewonden bevinden zich echter nog in kritieke toestand.

Volgens de lokale radio is het vliegtuig kort voor het bereiken van de landingsbaan van het vliegveld van Sharjah verongelukt. Het toestel, een Fokker 50, was om half elf lokale tijd van het eiland Kish opgestegen. Russische media berichten echter dat het gaat om een toestel van het type Toepolev 154M die kort na de start in Sharjah neerstortte. Kish Airlines vliegt met beide typen toestellen.

Volgens de autoriteiten waren er 45 mensen aan boord van het vliegtuig, inclusief zes bemanningsleden. Andere bronnen spreken echter van zestig passagiers. Twaalf van de inzittenden hadden de Iraanse nationaliteit. De overige passagiers, waaronder een kind, zijn onder andere Oosteuropeanen, Nigerianen en Egyptenaren. De in de Emiraten woonachtige Iraniërs zouden een nieuw visum nodig gehad hebben en daarom naar het eiland Kish zijn gevlogen. Kish hoort bij Iran, maar ligt dicht voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten.

Heibel om peetvader Belgische prinses

Prins Laurent en prinses ClaireIn België is opschudding ontstaan over de mogelijke peetvader van prinses Louise, het pasgeboren dochtertje van prins Laurent en prinses Claire. Als mogelijke peter wordt namelijk de Iraanse prins Reza Pahlavi genoemd, de zoon van de sjah van Iran.

"Het is helemaal nog niet bevestigd. Ik heb zelfs eerder het gevoel dat het om een gerucht gaat. Maar als het het geval zou zijn, zou dat natuurlijk een diplomatiek probleem stellen", reageerde minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel op de berichten die van de zenders RTBF en Bel-RTL afkomen. "Ik oordeel niet over de kwaliteit van die persoon, maar dat een lid van de koninklijke familie, een officiële Belgische instelling dus, als peter voor zijn kind de zoon van de sjah van Iran zou kiezen, dat is een beetje zoals een officiële overheid een oud regime zou erkennen. Terwijl er in Iran vandaag een ander regime is, waarmee wij contacten onderhouden."

Prins Laurent, de broer van troonopvolger prins Filip, trouwde op 12 april 2003 met de Britse Claire Coombs. De op 6 februari geboren Louise Sophie Mary is het eerste kind van het paar.

Party Review: X-Qlusive DJ Luna

X-Qlusive Luna
Na X-Qlusive Germany van vorig jaar werd het voor Q-dance weer tijd voor een nieuwe X-Qlusive. Wie beter dan DJ Luna kan je op een X-Qlusive neerzetten? Het was dus afgelopen zaterdag tijd voor een X-Qlusive DJ Luna. Deze versie van X-Qlusive was al ruim drie weken voor het feest compleet uitverkocht. Dit zegt zeker wat over de status van Luna op dit moment bij de Nederlandse Hardstyle-liefhebbers. Zelf mocht ik voor FOK! zaterdag een kijkje nemen op X-Qlusive DJ Luna.

Foto's in deze review met dank aan: Carlos, Floris en Erik van Q-dance.

Feyenoord wil Joey Gudjonsson

Feyenoord probeert Joey Gudjonsson voor volgend seizoen aan te trekken.

Gudjonsson komt nu uit voor Real Betis Sevilla, maar komt daar weinig aan spelen toe. De 23-jarige IJslander speelde tot september 2001 bij RKC Waalwijk. Bij die overgang naar Betis werd er in het contract een afkoopsom van zestig miljoen euro opgenomen. Zijn contract loopt door tot juli 2007.

Gullit zou bij Feyenoord hebben aangedrongen op enkele versterkingen. Naast het aantrekken van keeper Babos en nu de interesse in middenvelder Gudjonsson, zou Feyenoord ook op zoek zijn naar defensieve versterking voor volgend seizoen.

Verhagen: "ambtenaren zijn conservatief"

Its_Muppet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt dat de uitvoering van kabinetsplannen vaak te lang op zich laat wachten doordat ambtenaren op de ministeries zich conservatief opstellen. Verhagen is van mening dat ambtenaren altijd argumenten geven waarom de uitvoering van plannen niet sneller kan. "Ik ben niet conservatief, maar ambtenaren zijn conservatief," aldus de fractievoorzitter.

Als voorbeeld noemt de politicus het ministerie van Justitie, dat onder leiding staat van zijn partijgenoot Donner. "Het ministerie van Justitie is een mammoettanker die allemaal juridische argumenten aandraagt waarom het roer niet om kan." Gemeentelijke toezichthouders die bestuurlijke boetes uitdelen voor kleine overtredingen is volgens Verhagen een goed voorbeeld van een plan dat te lang blijft liggen. De CDA'er kondigde verder aan dat zijn fractie sneller zelf met wetsvoorstellen zal komen.

Youssouf moet duels missen

Sammy Youssouf zal de komende wedstrijden van RBC Roosendaal moeten missen vanwege een blessure.

Youssouf blijkt afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een spierscheuring in zijn linkervoet te hebben opgelopen. Men ging er bij RBC al vanuit de aanvaller lang te moeten missen. "Inmiddels lijkt het toch weer mee te vallen en gaan we er vanuit dat hij twee weken niet kan spelen.", vertelde trainer Maaskant.

Youssouf zal de wedstrijden tegen Roda JC en Vitesse zeker moeten missen. Vervolgens valt het te bezien wanneer hij weer echt fit is. Waarschijnlijk krijgt Ode Thompson nu een kans om zich te laten zien.

Dode gevallen bij ongeluk in Utrecht

dadah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond half twaalf gistermiddag vond in Utrecht een ongeluk plaats waarbij een 20-jarige man uit Delft om het leven kwam. De man reed op de fiets met een 21-jarige Utrechtse vrouw achterop over de Lange Viestraat. Het tweetal werd aangereden door een vrachtwagen die vanaf die straat rechtsaf de Sint Jacobsstraat wilde inslaan.

Beide fietsers werden overgebracht naar het UMC-ziekenhuis, waar de man na enkele uren aan zijn verwondingen overleed. De vrouw liep slechts lichte verwondingen op. Over de oorzaak van de aanrijding kan de politie nog niks zeggen; de zaak wordt nog onderzocht. Het busverkeer in de buurt van het betreffende kruispunt is enige tijd omgeleid.

Nederlanders staan achter brief Bernhard

George1985 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking, 75 procent, het goed vindt dat prins Bernhard zich in een brief heeft verdedigd tegen publicaties in de media. Zaterdag werd er in de Volkskrant een open brief van prins Bernhard geplaatst waarin hij voornamelijk de beschuldigingen over zijn buitenechtelijke kinderen, zijn oorlogsverleden en beschuldigingen aan het adres van zijn moeder hekelt. In de brief schrijft hij verder dat hij van mening is dat publicisten als Jan Kikkert, Tomas Ross, Hans Galesloot en Philip Dröge de grenzen van fatsoen ver hebben overschreden door hun publicaties.

De helft van de ondervraagden weet echter niet wat de werkelijkheid is van de in de brief geschreven onderwerpen. Ondanks de ontkenning van de prins dat zijn moeder een relatie had met haar begeleider, denkt 23 procent van de respondenten dat dit wel het geval was. Verder denkt zo'n kwart van de ondervraagden dat er meer aan de hand was ten aanzien van buitenechtelijke kinderen in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veertien procent van de Nederlanders vermoedt dat Bernhard toch wel iets heeft geschreven aan Hitler over het landvoogdijschap over Nederland, de zogenaamde stadhoudersbrief. Daarnaast denkt twaalf procent dat er bij de landing bij Arnhem verraad in het spel was.

Naast de onderwerpen in de brief werden de ondervraagden ook gevraagd over onderwerpen die niet in de brief werden besproken zoals hardnekkige geruchten over een buitenechtelijke dochter die in Parijs zou wonen. Van de respondenten meent 36 procent dat de prins een of meerdere dochters in de Franse hoofdstad heeft.

Over het algemeen zijn Nederlanders positief over Bernhard. 60 procent meent dat de prins grote verdiensten heeft gehad voor Nederland.

Lerarenopleiding in trek bij eerstejaars

Steeds meer studenten zijn geïnteresseerd in het vak van leraar. Dat blijkt uit de inschrijvingen aan de hogescholen die HBO-raad publiceerde. Dit studiejaar meldde er in vergelijking met vorige jaar zestien procent meer studenten aan voor een lerarenopleiding. Reden voor de populariteit van het lerarenvak is de slechte economische situatie.

Al jaren kampt zowel het onderwijs als de zorg met een groot tekort aan personeel. Op Prinsjesdag zei minister Van der Hoeven van Onderwijs dat ze in 2007 het aantal vacatures wil hebben teruggebracht tot 2200.

Ook het aantal aanmeldingen voor opleidingen op het terrein van de gezondheidszorg zijn in trek. Het aantal studenten groeide met tien procent. Het aantal eerstejaars hoger beroepsonderwijs steeg dit jaar met 108.000 studenten, een stijging van bijna zeven procent.

De economische en sociale opleidingen kregen ook te maken met een grotere instroom van studenten. Bij de agrarische opleidingen daalde de instroom echter met twee procent.

DVD Review: The Italian Jobs

'The Italian Job' was vorig jaar een redelijk succes in de bioscopen. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat deze film een remake is van de gelijknamige film uit 1969. Paramount grijpt de DVD release van de nieuwe versie aan om ook het origineel (weer) op DVD uit te brengen en vanaf 12 februari zijn zowel de originele versie als de remake op DVD in Nederland verkrijgbaar.

Of deze 'Italian Jobs' de moeite waard zijn om aan te schaffen kun je hier lezen...

Vonnis ter dood veroordeelde niet voltrokken

De voltrekking van het vonnis van de ter dood veroordeelde Amerikaan Kevin Cooper is enkele uren voor de berechtiging tegengehouden door een beroepsinstantie. Cooper kwam ruim een week geleden in het nieuws omdat de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger weigerde de man pardon te verlenen.

Het was de bedoeling dat Cooper in de nacht van maandag op dinsdag door middel van een injectie ter dood zou worden gebracht. De rechtbank in San Francisco heeft gisteren echter besloten dat de omstreden zaak opnieuw bekeken moet worden. Het Openbaar Ministerie heeft zich tegen het uitstel uitgesproken en een nieuw verzoek ingediend bij het hoogste Gerechtshof.

Cooper werd in 1985 veroordeeld voor de moord op een echtpaar, hun tienjarige dochter en een elfjarig vriendinnetje. De nu 46-jarige veroordeelde houdt echter vol dat hij onschuldig is, volgens hem heeft de politie geknoeid met bewijsmateriaal. Coopers advocaten brachten in het weekend een nieuwe getuige á décharge naar voren, die de onschuld van Cooper zou moeten aantonen.

'Veel gebreken bij nieuwe treinen'

De nieuwe treinstellen van het type Sprinter hebben veel last van storingen. Dit concludeert de reizigersorganisatie Rover. Daar dit gebrek zouden voortdurend te weinig treinen op het traject Amsterdam-Haarlem-Uitgeest beschikbaar zijn. Ook zou de nieuwe trein voor veel meer vertragingen zorgen dan andere treinen.

Vanaf 14 december rijden de Sprinters op het traject. De Nederlandse Spoorwegen had voor het nieuwe project miljoenen euro's uitgetrokken. Rover zegt dat veel reizigers door de Sprinter hun aansluiting missen. Volgens de NS valt alles wel mee; zij zeggen dat de kinderziektes er nu vanaf zijn en alles beter zal worden.

NS Sprinter in nieuwe kleurenstelling
De Sprinter in de nieuwe kleurenstelling van de NS

Diepzeevisserij gevaar voor oceaanleven

De levensvormen op de bodem van de oceaan worden bedreigd door diepzeevisserij. Dat is de conclusie van een gezamenlijk rapport van het Wereld Natuur Fonds en de natuurorganisaties IUCN en NRDC. Het rapport werd gepresenteerd op de biodiversiteitsconferentie te Kuala Lumpur.

Het leven op de bodem van de oceaan is in veel gevallen uniek en kwetsbaar. Diepzeevissers ploegen de bodem van de oceaan om op zoek naar vis, en vernietigen hiermee vrijwel al het leven op die plekken. In het rapport wordt gevreesd dat de diepzeevissers steeds weer nieuwe en meestal ongerepte gebieden bevissen als het vorige gebied is uitgeput. Hierdoor zouden ook koraalriffen en zeebergen in gevaar komen.

De samenwerkende organisaties wijzen op het geringe deel van de totale visopbrengst dat door diepzeevisserij is verkregen. Daarom, zo menen de organisaties, zou er snel een mondiaal verbod op diepzeevisserij moeten komen. Volgens hun berekeningen zou dit amper de economie aantasten en zou een verbod ook geen gevolgen hebben voor de prijs van vis.

Man steelt enkel schoenen met hoge hakken

In de Noorse stad Stavanger is een man actief die enkel schoenen met hoge hakken steelt. Hiertoe verschaft hij zich toegang tot huizen, om het schoeisel mee te kunnen nemen.

Vorige maand belde de man, die achter in de dertig is, aan bij een vrouw met het verzoek of hij haar telefoonboek mocht gebruiken. De vrouw haalde het boek, de man schreef een nummer op en ging toen weer weg. Pas toen hij was vertrokken bemerkte de vrouw dat er enkele paren schoenen uit de gang waren verdwenen. Afgelopen zaterdag kwam de dief terug naar het betreffende huis. Toen de vrouw onder de douche stond en haar vriend in de kamer zat, stal de man nog meer schoenen.

Ook een andere vrouw in Stavanger geeft aan tot vijf keer toe van haar hooggehakte schoenen bestolen te zijn. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan, maar de politie is nog niemand op het spoor.

Rubens denkt aan spel McLaren

Rubens Barrichello heeft het idee dat McLaren iedereen zand in de ogen gooit.

De laatste tijd zijn er veel twijfels over de tijden die de McLaren rijdt. Veel mensen waren bang dat de McLaren te langzaam blijkt te zijn. Barrichello ziet het anders. Hij denkt dat McLaren iedereen voor de gek probeert te houden.

Barrichello vertelde: "Wat betreft de tijden hebben ze niet heel veel spannends laten zien op Valencia, terwijl ze in Barcelona wat technische problemen hadden. Maar we weten natuurlijk niet of ze met heel veel benzine gereden hebben om hun ware potentieel te verhullen."

Van Williams denkt Barrichello dat de tijden minder zeggen: "We weten dat ze snel zijn op één enkel rondje, maar ze hebben minder snelheid in de langere runs." Daarentegen is hij onder de indruk van Renault: "Renault heeft als team de meeste indruk op me gemaakt. Ze zijn snel tijdens een enkel rondje en enorm constant in de racesimulaties."

.Geenstijl ruim vertegenwoordigd bij NS

Goedemorgen, de volgende "Wat we even kwijt willen" komt weer recht uit de trein. Zoals gisteren al op het nieuws te horen was, is de bovenleiding tussen Schiphol en Hoofddorp gebroken en was de NS automatisering afdeling op Den Haag Hollands Spoor zo slim geweest om in plaats van de PLAN-data te laten inlezen, mensen op de sein- en wisseldienst te zetten.
Deze hoog geschoolde personen krijgen het niet voor elkaar al het werk van de computer over te nemen, aldus Prorail op Radio West, daardoor is er een vertraging van ongeveer 30 minuten en vallen er treinen uit.
Als passagier sta je vreemd te kijken wanneer een intercity met maar 40km/h langs het perron rijdt, en de gemiddelde vulling beneden de 10% ligt. Is het dan niet klantvriendelijker om de trein te laten stoppen, iedereen in te laden en met 80km/h verder te rijden? Blijkbaar niet, althans niet op Station Rijswijk (z.-h.). Wanneer na 30 minuten een trein arriveert kun je er vergif op innemen dat die trein een vulling heeft van 80%, waarbij de eerste klas coupés leeg zijn gebleven. Met enige opvoeding weet je dat, problemen voorleggen aan de verantwoordelijken, meestal tot een redelijke oplossing voor 'de groep' kan leiden. De conducteur, met een grote oorbel cq. piercing in zijn linkeroor, sloot de deuren en ik sprak hem aan.

Meneer, mag vandaag iedereen in de eerste en tweede klas gaan zitten?
-Wat denk je zelf?
De trein heeft een vertraging van 30 minuten en de trein is wat vol, dus ja.
-Dat heb je dan verkeerd gedacht

Je kunt je op dat moment natuurlijk verschrikkelijk druk gaan maken, maar die man doet natuurlijk ook zijn werk en was actiever dan zijn collega die, in de eerste klas, met zijn reet op een stoel bleef zitten. Het mocht blijken dat deze man op dit moment van de dag nog niet instaat bleek om een objectief beeld te krijgen van de situatie waarin hij en zijn collega's deze ochtend verkeerden. Ik als derde persoon wist al dat het bij station Delft bijzonder druk ging worden en zo geschiedde het. De conducteur sloot de deuren weer, zichtbaar ontstelt van al dat volk wat naar binnen was gekomen. Een man met een bierblikje in zijn handen passeerde de conducteur, waarna de conducteur hem zei, "Zoek maar een plekje". Ook richtte hij zich tot mij met diezelfde mededeling waarop ik met: "Bedankt" antwoordde.

Ik verplaatste me naar de eerste klas coupe waar menigeen het heft al in eigen hand had genomen en was gaan zitten. En ik kon staan op een ruimere plek.

Nu heb ik als gebruiker van vele diensten waar school en openbaar vervoer de grootste van zijn vaak te klagen over het functioneren er van. Waar sommige zeggen dat je een bord voor je kop hebt, blijken anderen opbouwende kritiek toch enigszins te waarderen.

Column: Even geduld a.u.b.

Afgelopen weekend broeide ik op een geurrijke column, een soort eerbetoon aan een te weinig bezongen onderwerp: poepen. Ik meende dat het tijd was om mijn licht eens te laten schijnen over de geheimen uit het kleinste kamertje. Een stukje over poepen, kakken, drukken (je ziet het rood aangelopen hoofd al voor je), schijten, je gevoeg doen, bouten, kleien, bah doen. Ja, dat leek me wel wat.

Metgod nieuwe trainer Excelsior

John Metgod zal vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Excelsior zijn.

John Metgod is momenteel assistent-trainer bij Feyenoord, maar zou dat volgend seizoen met de komst van Gullit niet kunnen blijven. Met zijn nieuwe functie blijft hij toch bij Feyenoord betrokken. De huidige trainer van Excelsior, Henk van Stee, gaat werken bij de Feyenoord jeugd.

Met de overgang naar Excelsior komt een einde aan geruchten over waar Metgod aan de slag zou kunnen gaan. Voordat Van Dijk bij RBC Roosendaal werd benoemd, werd Metgod als kandidaat genoemd. Ook FC Volendam zou de afgelopen weken interesse hebben getoond.

Milieuvriendelijke vernietiging van lichamen

Een Zweeds bedrijf heeft een nieuwe manier gevonden om een lichaam na de dood 'op te ruimen'. In plaats van een begrafenis of een crematie kan men een lichaam nu invriezen in vloeibare stikstof, om de broze overblijfselen vervolgens middels geluidsgolven uiteen te laten slaan in een poeder.

Het bedrijf komt met de oplossing om het milieu te sparen. Een crematie, waarbij een lichaam tot as wordt verbrand, en een begrafenis, waar het jaren kan duren voor een lichaam is vergaan, hebben al veel tot zorgen over het milieu geleid.

In het proces wordt de dode eerst ingevroren tot -18 graden Celsius, om vervolgens in vloeibare stikstof met een temperatuur van -196 graden Celsius te worden gedoopt. De lichamen die vervolgens uit de superkoude vloeistof worden gehaald zijn zo breekbaar als glas en worden door geluidsgolven tot een substantie van poeder afgebroken.

Daarna wordt al het water verwijderd in een vacuümkamer, waarna de stof wordt gecontroleerd op bepaalde metalen uit pacemakers of andere implantaten die mogelijk het vriesproces hebben overleefd. Deze metalen worden verwijderd. De overblijfselen kunnen vervolgens zonder gevaar voor de omgeving worden gecremeerd of begraven in een klein, ondiep grafje. De zuurstof en bacterieën hebben daarna ongeveer een jaar nodig om de rest af te breken.

Het bedrijf Promessa, dat in Goteborg is gevestigd, zal binnen enkele jaren met de eerste installatie komen in een nabijgelegen plaats. Ook heeft men in 35 landen een patent op het proces aangevraagd. Het idee stamt uit 2001, toen een ecologiste ervoor pleitte om deze techniek ook bij de mens te gaan gebruiken.

Powell vraagt langere aanwezigheid Nederland in Irak

Skwish had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister BotIn een gesprek met minister Bot van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse minister Powell laten weten dat zijn land graag wil dat Nederland langer in Irak zou blijven. Dat heeft Bot na afloop van het gesprek gezegd. Hij heeft zijn collega echter geen toezeggingen gedaan, omdat het volgens hem daarvoor nog te vroeg is.

Momenteel zijn er 1100 Nederlandse militairen in Irak die daar tot augustus blijven. Minister Kamp van Defensie liet onlangs al weten dat de soldaten er mogelijk langer blijven.

Bot was in Washington voor een kenningsmakingsgesprek, nadat hij vorig jaar Jaap de Hoop-Scheffer opvolgde als minister. Hij sprak met Powell onder andere over de wens voor een rol van Nederland in de politieke opbouw van Irak en de situatie in Afghanistan. Er zijn door Bot geen toezeggingen gedaan, wel neemt hij de wensen van de Verenigde Staten mee naar Nederland om daar met het kabinet over te spreken.

Olieramp in uniek natuurgebied Nieuw-Zeeland

zetter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Milford SoundIn het natuurgebied Milford Sound in Nieuw-Zeeland hebben vandalen 13.000 liter dieselolie laten wegstromen in het water. Deskundigen proberen momenteel met een drijvende barrière de 2-kilometerlange olievlek die is ontstaan te bestrijden, zodat die niet verder doordringt in het gebied, dat vol vogels en zeedieren zit. Meer dan 2000 toeristen hebben het gebied moeten verlaten.

De olie kwam zaterdagnacht in het water nadat vandalen een waterslang in de dieseltanks van een boot hadden gestoken en de olie weg hadden laten lopen. Men hoopt nu op slecht weer, omdat daardoor de olie zou worden verdund en minder gevaarlijk is. Dergelijk weer is door meteorologen voorspeld.


Er is een beloning van NZ$ 10.000 (5000 Euro) uitgeloofd voor informatie die leidt tot het vinden van de verantwoordelijken.

Zware straf scheldende Basler

Mario Basler speelt tegenwoordig voor Qatari Al-Rayyan in Quatar. Verleden week schold hij tijdens een met 1-0 gewonnen wedstrijd een arbiter stijf, die hem in de 23e minuut reeds de rode kaart gaf. De straf valt niet mee.

De bond van Quatar besloot de middenvelder de zwaarst uitgedeelde straf van de laatste drie seizoenen op te leggen. Basler krijgt zes duels schorsing en 15.000 euro boete aan de broek.

Basler lijkt met de straf haast klaar met het huidig seizoen. De competitie duurt nog zeven wedstrijden. Zijn club Al-Rayyan is nog wel in de running voor de play-offs, voorlopig staat het vierde.

Basler werd in 1996 met Duitsland Europees kampioen. Hij was met Bayern München in 1999 verliezend finalist in de Champions League. Met die club werd hij tevens tweemaal Duits kampioen. Hij won voorts tweemaal de Duitse beker en driemaal de Duitse Ligabeker. De middenvelder heeft daarnaast een stevige reputatie. Ook bij Werder Bremen en Kaiserslautern maakte hij zich druk.

PSV wijst bod op Robben af

Arjen Robben zal na dit seizoen niet naar Manchester United vertrekken, aldus meldt het televisieprogramma Voetbal Insite. PSV vindt het geboden bedrag te laag.

Robben ging begin dit jaar met zijn vader op bezoek bij de club uit Manchester. De club volgde de vleugelspeler al een poos en bood hem een kijkje in haar keuken. Robben zei erg gecharmeerd te zijn van The Mancunians. De indruk bestond toen dat de clubs intussen ook al over een toekomstige transfer uit waren. PSV heeft het geschatte bod van 7 miljoen euro op Robben naar nu blijkt echter afgewezen.

Het contract van Robben bij PSV loopt nog door tot medio 2007. De Eindhovenaren kochten Robben overigens destijds voor 5 miljoen euro van FC Groningen.

Vier nieuwe lidstaten EU willen euro

bakkie-leut had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hongarije, Cyprus, Estland en Litouwen hebben laten weten zich, na hun toetreding tot de EU, ook te willen aansluiten bij de Europese Monetaire Unie (EMU). Ze willen ook meedoen met de euro, zo zei de woordvoerder van Europees commissaris Solbes (Financiën) maandag.

Als de landen op 1 mei 2004 lid worden van de Europese Unie kunnen ze zich formeel opgeven. Daarna moeten ze voldoen aan enkele criteria, onder meer twee jaar een stabiele wisselkoers ten opzichte van de euro en een niet al te hoge inflatie. Er zal dus op z'n vroegst in 2006 met de euro betaald kunnen worden in de landen.

Minister Zalm van financiën zou enig uitstel echter geen gek idee vinden: "De landen moeten goed bedenken dat ze de eigen munt niet meer kunnen inzetten om de economie op de rails te krijgen."

De euro wordt op dit moment gebruikt door twaalf landen. Drie van de EU-lidstaten, Denemarken, Zweden en Engeland doen (nog) niet mee.

Lastige collega aan de leeuwen gevoerd

De Zuid-Afrikaanse politie heeft gisteren een parkbeheerder en drie andere mannen gearresteerd die vermoedelijk hun 'lastige' collega aan de leeuwen hebben gevoerd. De politie hield de mannen aan op een landgoed in de buurt van Hoedspruit nadat ze de schedel, enkele stukken been en wat bloedige kleding van het 38-jarige slachtoffer, Nelson Shisane, hadden gevonden.

Volgens getuigen werd Nelson Shisane eerst door de parkbeheerder in elkaar geslagen, daarna vastgebonden, naar het reservaat gereden en toen over het hek bij de leeuwen gegooid. De parkbeheerder en zijn drie handlangers hadden vervolgens staan toekijken hoe Shisane door een leeuw werd gegrepen en daarna werd meegenomen de bush in. Het bewuste reservaat is omheind omdat het gebruikt wordt in een speciaal fokprogramma voor witte leeuwen.

Over het motief voor de moord kon de politie nog geen uitspraken doen, maar omwonenden vertellen dat Shisane recentelijk na een conflict met de parkbeheerder was ontslagen. Nelson Shisane zou naar het landgoed zijn teruggekeerd om zijn persoonlijke spullen op te halen. De parkwachter zou daarop een deel van Shisanes spullen hebben verbrand. Een week geleden was Shisane opnieuw naar zijn voormalige werkgever gegaan om de rest van zijn spullen op te halen, waarna hij was verdwenen.

Nadat de familie aangifte van vermissing had gedaan stelde de politie afgelopen weekend een onderzoek in. Enige getuigen konden de rechercheurs al snel naar de plek leidden waar Nelson Shisane om het leven was gekomen. De politie zegt dat ze de zaak hoog opnemen en ze inmiddels een team van tien man op de zaak hebben gezet. Shisanes stoffelijke resten zijn voor onderzoek naar een forensisch laboratorium gestuurd.

Rus rijdt twee agenten aan en neemt er een mee

Sessy submitte en vertaalde(!) via de newssubmit het volgende bericht:

In Moskou is een man onder wel heel vreemde omstandigheden aangehouden. De man reed volgens de politie in zijn Opel Omega in de regio Noord-Tushino, toen hij opeens twee mannen aanreed; een medewerker van de wegpolitie (GIBDD) en een verkeersveiligheidsinspecteur die bij een busbedrijf werkte.

Vervolgens nam de bestuurder de zwaargewonde inspecteur mee in zijn auto en en reed hij weg. Minder dan een uur later werd de man alsnog aangehouden, maar het lichaam van de inspecteur was uit zijn auto verdwenen. Toen de politieagenten in zijn achtertuin keken, vonden zij daar het levenloze lichaam van Mihail Polevoi, de veiligheidsinspecteur. De verdachte is aangehouden, maar zwijgt tot nu toe.

Vorige week werd luitenant Kanishev van de wegpolitie nog aangereden door een boze bestuurder, ook hij kwam te overlijden.

Stenders & Smits samen op Yorin FM, Jensen ook gewild

timmy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Sterrenbeurs zal Rob Stenders vanaf september 2004 het programma Stenders Vroeg op Yorin FM gaan presenteren en gaat Henkjan Smits hem daarbij assisteren. Vorige week werd bekendgemaakt dat Stenders de overstap gaat maken van 3FM naar Yorin FM.

Naast Margreet van Gils, die met Stenders mee gaat naar zijn nieuwe werkgever, zal dus waarschijnlijk ook de juryvoorzitter van Idols gaan functioneren als side-kick van de populaire ochtendradio-dj. Een woordvoerder van Yorin FM meldde ook dat er wordt geprobeerd Robert Jensen te contracteren, laatstgenoemde staat nu nog onder contract bij Noordzee FM.

Rob StendersHenkjan SmitsRobert Jensen
V.l.n.r. Rob Stenders, Henkjan Smits en Robert Jensen.

Feyenoord-supporters Arnhem uitgezet

calvobbes meldde en herschreef via de newssubmit het volgende bericht:

Afgelopen zondag zijn een kleine honderd eigenwijze Feyenoord-supporters door de ME Arnhem uitgezet. De fans waren met eigen vervoer naar de Gelderse hoofdstad gekomen, waarschijnlijk om naar de wedstrijd Vitesse - Feyenoord in het Gelredome te gaan. Ze hadden echter, net als alle andere Feyenoord-fans, geen kaartje; het bestuur van Feyenoord had niet mee willen werken aan de voorgeschreven combiregeling.

De ME ontruimde zondag, zonder grote problemen, enkele cafés in het centrum van Arnhem. Met een noodverordening die Burgemeester Krikke had uitgevaardigd werden ongeveer honderd Rotterdammers door de ME over de stadsgrenzen gezet. "Op grond van het noodbevel zijn mensen uit Rotterdam even niet welkom in Arnhem. Zij zijn begeleid naar hun auto's of het station en wij controleren of ze de stad ook daadwerkelijk verlaten'', meldde een politiewoordvoerster.

Ook werden voor de wedstrijd ongeveer zeventig Vitesse supporters van de Korenmarkt, onder politiebegeleiding, naar het Gelredome gebracht. Er zouden verder geen ongeregeldheden in Arnhem hebben plaatsgevonden.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.