Feyenoord-supporters Arnhem uitgezet

calvobbes meldde en herschreef via de newssubmit het volgende bericht:

Afgelopen zondag zijn een kleine honderd eigenwijze Feyenoord-supporters door de ME Arnhem uitgezet. De fans waren met eigen vervoer naar de Gelderse hoofdstad gekomen, waarschijnlijk om naar de wedstrijd Vitesse - Feyenoord in het Gelredome te gaan. Ze hadden echter, net als alle andere Feyenoord-fans, geen kaartje; het bestuur van Feyenoord had niet mee willen werken aan de voorgeschreven combiregeling.

De ME ontruimde zondag, zonder grote problemen, enkele cafťs in het centrum van Arnhem. Met een noodverordening die Burgemeester Krikke had uitgevaardigd werden ongeveer honderd Rotterdammers door de ME over de stadsgrenzen gezet. "Op grond van het noodbevel zijn mensen uit Rotterdam even niet welkom in Arnhem. Zij zijn begeleid naar hun auto's of het station en wij controleren of ze de stad ook daadwerkelijk verlaten'', meldde een politiewoordvoerster.

Ook werden voor de wedstrijd ongeveer zeventig Vitesse supporters van de Korenmarkt, onder politiebegeleiding, naar het Gelredome gebracht. Er zouden verder geen ongeregeldheden in Arnhem hebben plaatsgevonden.