Heibel om peetvader Belgische prinses

Prins Laurent en prinses ClaireIn BelgiŰ is opschudding ontstaan over de mogelijke peetvader van prinses Louise, het pasgeboren dochtertje van prins Laurent en prinses Claire. Als mogelijke peter wordt namelijk de Iraanse prins Reza Pahlavi genoemd, de zoon van de sjah van Iran.

"Het is helemaal nog niet bevestigd. Ik heb zelfs eerder het gevoel dat het om een gerucht gaat. Maar als het het geval zou zijn, zou dat natuurlijk een diplomatiek probleem stellen", reageerde minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel op de berichten die van de zenders RTBF en Bel-RTL afkomen. "Ik oordeel niet over de kwaliteit van die persoon, maar dat een lid van de koninklijke familie, een officiŰle Belgische instelling dus, als peter voor zijn kind de zoon van de sjah van Iran zou kiezen, dat is een beetje zoals een officiŰle overheid een oud regime zou erkennen. Terwijl er in Iran vandaag een ander regime is, waarmee wij contacten onderhouden."

Prins Laurent, de broer van troonopvolger prins Filip, trouwde op 12 april 2003 met de Britse Claire Coombs. De op 6 februari geboren Louise Sophie Mary is het eerste kind van het paar.