Lastige collega aan de leeuwen gevoerd

De Zuid-Afrikaanse politie heeft gisteren een parkbeheerder en drie andere mannen gearresteerd die vermoedelijk hun 'lastige' collega aan de leeuwen hebben gevoerd. De politie hield de mannen aan op een landgoed in de buurt van Hoedspruit nadat ze de schedel, enkele stukken been en wat bloedige kleding van het 38-jarige slachtoffer, Nelson Shisane, hadden gevonden.

Volgens getuigen werd Nelson Shisane eerst door de parkbeheerder in elkaar geslagen, daarna vastgebonden, naar het reservaat gereden en toen over het hek bij de leeuwen gegooid. De parkbeheerder en zijn drie handlangers hadden vervolgens staan toekijken hoe Shisane door een leeuw werd gegrepen en daarna werd meegenomen de bush in. Het bewuste reservaat is omheind omdat het gebruikt wordt in een speciaal fokprogramma voor witte leeuwen.

Over het motief voor de moord kon de politie nog geen uitspraken doen, maar omwonenden vertellen dat Shisane recentelijk na een conflict met de parkbeheerder was ontslagen. Nelson Shisane zou naar het landgoed zijn teruggekeerd om zijn persoonlijke spullen op te halen. De parkwachter zou daarop een deel van Shisanes spullen hebben verbrand. Een week geleden was Shisane opnieuw naar zijn voormalige werkgever gegaan om de rest van zijn spullen op te halen, waarna hij was verdwenen.

Nadat de familie aangifte van vermissing had gedaan stelde de politie afgelopen weekend een onderzoek in. Enige getuigen konden de rechercheurs al snel naar de plek leidden waar Nelson Shisane om het leven was gekomen. De politie zegt dat ze de zaak hoog opnemen en ze inmiddels een team van tien man op de zaak hebben gezet. Shisanes stoffelijke resten zijn voor onderzoek naar een forensisch laboratorium gestuurd.