Pantano: "99% zeker naar Jordan"

Giorgio Pantano denkt zeer dicht bij het laatste stoeltje in de Formule 1 te zijn.

In de Gazetta dello Sport vertelt de Italiaan dat hij 99% zeker is dat hij een deal gaat sluiten met Jordan. Jordan heeft bevestigd met Pantano in onderhandeling te zijn en dat hij deze week aanwezig is bij de test in Jerez. Volgens Pantano zal hij ook gaan testen. Volgens Jordan is hij er slechts om een indruk van het team te krijgen.

Pantano vertelde over het testen: "Het is niet de bedoeling om risico's te gaan nemen in mijn eerste test voor het team. Ik wil laten zien dat ik met een Formule 1 wagen om kan gaan en dat ik deze baan verdien. In de F3000 heb ik geleerd dat hechte teambanden de sleutel zijn tot succes. Schumacher wint omdat hij een uitzonderlijke band heeft opgebouwd met zijn mensen."

Pantano verklaarde eerder al met Jaguar te hebben gesproken, maar dat Klien het stoeltje voor hem wegkaapte. Als hij dit jaar in de Jordan mag rijden, dan is zijn doel om zo dicht mogelijk bij Heidfeld te finishen.

Heidfeld is nog niet erg gecharmeerd van een debutant als teamgenoot. Hij verklaarde liever een ervaren coureur als teamgenoot te hebben. Of Pantano werkelijk zo dicht bij is als hij denkt, valt te bezien. Bij Jos Verstappen liep het tenslotte ook nog mis.