Man staat terecht voor 27 overtredingen

Iggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijwel iedereen krijgt weleens een boete voor het een of ander. Te hard rijden, zonder licht fietsen of de brommer opgevoerd hebben, het komt veel voor. Maar niemand zal zoveel overtredingen van de Wegenverkeerswet begaan hebben als de Westerhaarder M. Hij stond vandaag namelijk voor de rechtbank in Almelo terecht voor 27 feiten. Dat is ÚÚn minder dan zijn record uit 2001.

De dagvaarding van de 47-jarige man telt maar liefst elf pagina's en betreft verschillende feiten. M. stond terecht voor dertien keer rijden gedurende een ontzegging, drie maal met drank achter het stuur zitten, drie keer gevaarlijk rijden, zes gevallen van rijden zonder verzekering, verzet bij aanhouding en het verlaten van een plaats van ongeval, die de man veroorzaakt had. Het rijbewijs van de man is overigens al op 13 juli 1998 ongeldig verklaard.

De verdachte had verschillende uitvluchten waarmee hij zijn gedrag probeerde goed te praten. Zo moet hij bijvoorbeeld wel een stukje rijden omdat hij zich verveelt, of omdat zijn vriendin slechtgehumeurd is, waardoor ze niet zelf kan rijden. Hoewel de advocaat van de man van mening was dat het goed zou zijn als M. onder behandeling wordt gesteld van een verslavingsinstelling, wilde de Officier van Justie hier niets van weten. Hij was van mening dat de man, die de helft van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht, met harde hand moet worden aangepakt.

De rechter ging echter mee met de verdediging en wil een rapport van de instelling afwachten. De strafzaak is daarom aangehouden.