CDA-Statenlid: Voor moslims dreigt '40-'45

Yasar Vural, Statenlid voor het CDA in Zuid-Holland, heeft in ongekend harde bewoordingen uitgehaald naar het in zijn ogen verderfelijke beleid dat Nederland ten aanzien van moslims voert. Volgens hem zal het niet lang meer duren tot Nederlandse moslims worden gedeporteerd zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog met joden gebeurde.

Onder de kop 'Hasan wordt nooit Hans!' stuurde de CDA'er gisteren een stuk naar de redacties van verscheidene grote media. ,,Hoewel de taferelen op het sociale vlak bijna hetzelfde zijn als in de jaren 1940-1945 beseffen sommige politici niet wat ze aanrichten in de multiculturele samenleving. Ik merk dat de huidige politici een gevaarlijke weg behandelen die in de vorige eeuw ‹bermensch-ideologie werd genoemd en nu in een modern jasje integratie (=assimilatie) wordt gegoten. Vele miljoenen mensen werden toen vermoord omdat ze er anders uitzagen en een ander geloof hadden.''

De 34-jarige Yasar Vural spaart ook zijn eigen CDA niet: Een aantal voorstellen van de CDA-Kamerleden Maxime Verhagen, Gerda Verburg en Mirjam Sterk zijn hem in het verkeerde keelgat geschoten. Het gaat dan om zaken als extra drempels voor Turken en Marokkanen die hun partner uit Turkije of Marokko willen laten overkomen, het voorstel om allochtonen die in de WAO dreigen te belanden twee keer te keuren, of om een dubbele nationaliteit strafbaar te stellen.

Ook VVD-Kamerlid Geert Wilders, die regelmatig felle kritiek levert op de islam, krijgt ervan langs. ''Mensen' als Wilders die zelf in een identiteitscrisis zitten, vallen groepen aan die zich niet kunnen verdedigen''. Volgens hem zet Wilders aan tot haat, zeker met zijn uitspraken van vorige week: ''We gaan terug in de tijd. Wilders wil razzia's. Ik denk dat hij strafbaar is. Minister Donner van justitie keurde pas nog de kritiek van de VVD op de islam af''.

Het dagblad Trouw vroeg het CDA-Statenlid naar de overeenkomst tussen de huidige periode en 1940-1945: ''Na 11 september 2001 is bijna iedere moslim verdacht. Het liefst wil iedereen weten wie moslim is. Het beleid is om de islam van alles de schuld te geven. Ook in de periode '40-'45 wilde men zicht hebben op de afkomst van mensen. Bijna moesten mensen iets dragen waaraan zij herkenbaar waren''.

Vural vervolgt: ''Tijdens de Duitse bezetting moesten joden een gele ster met de letter 'J' dragen. Als je in '40-'45 een beetje donker was, kon je al worden aangehouden en onderzocht. Als je nu een hoofddoekje hebt, krijg je meteen het stempel extremist. Het liefst moeten de hoofddoeken af. …n men wil weten of iemand een extremist is of geÔntegreerd. Door huwelijksmigratie tegen te gaan, worden mensenrechten ingekrompen. Moslimjongeren die solliciteren worden veel eerder afgewezen dan een paar jaar geleden''.

De CDA-politicus is buiten zijn Statenlid-functie in het dagelijks leven zorgconsulent bij de GGD in Rotterdam. Hij licht er hoofdzakelijk Turken voor over gezondheidskwesties.