Iraans vliegtuig neergestort in VAE

In de Verenigde Arabische Emiraten is vandaag een vliegtuig van de Iraanse maatschappij Kish Airlines neergestort. Hierbij zijn minstens 35 mensen om het leven gekomen. Enkele passagiers hebben het ongeluk overleefd, vijf gewonden bevinden zich echter nog in kritieke toestand.

Volgens de lokale radio is het vliegtuig kort voor het bereiken van de landingsbaan van het vliegveld van Sharjah verongelukt. Het toestel, een Fokker 50, was om half elf lokale tijd van het eiland Kish opgestegen. Russische media berichten echter dat het gaat om een toestel van het type Toepolev 154M die kort na de start in Sharjah neerstortte. Kish Airlines vliegt met beide typen toestellen.

Volgens de autoriteiten waren er 45 mensen aan boord van het vliegtuig, inclusief zes bemanningsleden. Andere bronnen spreken echter van zestig passagiers. Twaalf van de inzittenden hadden de Iraanse nationaliteit. De overige passagiers, waaronder een kind, zijn onder andere Oosteuropeanen, Nigerianen en Egyptenaren. De in de Emiraten woonachtige Iraniërs zouden een nieuw visum nodig gehad hebben en daarom naar het eiland Kish zijn gevlogen. Kish hoort bij Iran, maar ligt dicht voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten.