Celstraffen voor moord op pompbediende

Maetis_Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gerechtshof te Arnhem heeft vier mannen schuldig bevonden aan moord op de pompbediende Micelle Mooij en hen veroordeeld tot celstraffen variërend van zes tot acht jaar. Achttien jaar geleden werd zij bij een tankstation in Warnsveld om het leven gebracht met messteken. Destijds werd de zaak niet opgelost. In 2002 werd de zaak echter geheropend, omdat er nieuwe aanwijzingen waren gevonden.

Juni vorig jaar sprak de rechtbank de vier mannen nog vrij, vanwege gebrek aan bewijs. Het OM ging daarop in hoger beroep, en met succes. De Officier van Justitie eiste acht tot tien jaar celstraf, maar het gerechtshof deed hier een deel vanaf vanwege de late berechting. De vier worden schuldig geacht aan moord op puur financiële gronden.

Het viertal is nog steeds op vrije voeten. Ze waren ook niet bij de rechtszaak aanwezig. Er is nu een opsporingsbevel uitgegaan voor het viertal, dat inmiddels de veertig is gepasseerd. De mannen hadden voor de vrijspraak van de rechtbank al negen maanden in voorarrest gezeten. Die tijd wordt nu van de straf afgetrokken.